Page 1

woensdag 8 augustus 2012

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Brett

Chloe

Daaliuah

Jada

Lisa

Joris en Boris

De acteurs Joris en Boris waren op Jeugdvakantieland voor een optreden. Binnenkort zijn ze te zien in de film Joris en Boris en het Geheim van de Tempel.

Hoe zijn jullie in de film terecht gekomen? We zijn gevraagd om auditie te doen. Joris kwam met de hakken over de sloot. Hahaha.

Wat zijn jullie echte namen? Joris: Ik heet Martijn, maar dat vond ik geen leuke naam. Boris: Ik heet Richard, dat vind ik wel een leuke naam, maar dat rijmt niet op Joris.

Wat vinden jullie leuk aan acteren? We vinden het leuk dat we onszelf kunnen zijn en streken mogen uithalen. Wij beleven onze avonturen en dat wordt gefilmd.

Wat is je lievelingseten? Boris: Paella. Joris: Witlof.

Hebben jullie huisdieren? Boris: Ja, een poes, Tipper. Joris: Mijn poes heet Teal’c.

Nina

Robin

Seven

Gezond snoepen

Brenda is diëtist. Dat betekent dat ze kinderen helpt om gezond te eten. Bij de kraam van de GGD liet ze zien hoe je een gezonde traktatie kan maken. We zagen een handschoen gevuld met popcorn. En het was heel

raar, maar er zaten wel snoepjes in de traktaties. Daarom vroegen we of dat wel gezond was. Brenda: “Je mag best wel eens snoepen. Daarom zit er in de traktatie een klein beetje snoep en is hij verder versierd met leuke kleine cadeautjes.”

Olympisch paaltjesvoetbal Hoe lang bestaat Pole Soccer? Wij zijn in februari begonnen, maar op straat wordt het al jaren gespeeld.

Lekker drummen

Wat vindt u van de paralympics? Ik vind het goed, zo kunnen gehandicapte mensen ook meedoen aan de Olympische spelen.

In de tent van Drumfanfare Excelsior leerden we alles over muziek van Marc en Rita. Zo weten we dat het oudste instrument van de wereld de stem is. Het oudste orkest komt uit Turkije. Dat orkest heeft de grote trom en de bekken uitgevonden. Vroeger, lang voordat de telefoon was uitgevonden, werd de trommel gebruikt als soort telefoon. Met tromsignalen praatten mensen met elkaar. Bijvoorbeeld op het slagveld, dan gaf de trommelaar aan wat de soldaten moesten doen.

Sarah

Dennis (21) weet alles over Pole Soccer. Een soort paaltjesvoetbal, maar dan modern. Dennis merkt dat iedereen het spel leuk vindt. Ze gaan er zelfs mee naar de Paralympics in Londen. Waarom hebben jullie Pole Soccer uitgevonden? Om er een nieuwe sport van te maken en om iedereen die het speelt plezier te laten maken.

2012 JVL nieuwsflits 08 augustus  
2012 JVL nieuwsflits 08 augustus  
Advertisement