Page 1

donderdag 2 augustus 2012

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Chayenne

Cheyenne

Dion

Jenna

Kim

Bungeejumpen Wij zijn op stap geweest in Jeugdvakantieland en hebben daar twee meisjes geïnterviewd bij het bungeejumpen.

Liza

Noa

Teddie

Tom

Graafmachine van 3000 kilo

De meisjes die we gingen interviewen, heetten Maaliya en Kayleiga. Ze waren net klaar met het jumpen. Kayleiga vond het heel leuk, ook al was er een lange rij. Ze zei: “Ik vond het erg leuk om hoog te springen!” Maaliya vond het ook heel leuk, maar vond de rij best wel lang.

Djembé trommels

Alle kinderen kunnen buiten in een graafmachine zitten en zelf graven. Er is veel zand en de machines zijn echt groot! Toon houdt alles in de gaten en wij interviewen hem over de machines. Hoeveel wegen deze graafmachines?

Deze wegen 3000 kg, maar we hebben ook nog grotere. Die wegen wel 120.000 kilo. Is het moeilijk om te graven? Nou, je moet wel je best doen. Je moet precies weten hoe al die machines werken en dat is niet heel erg makkelijk.

Het Museumplein Wij deden een interview met Nicolette (30 jaar). Zij werkt tijdens Jeugdvakantieland bij het Museumplein.

Als je buiten loopt, kun je de trommels al horen… In een rood en geel gestreepte tent wordt er een djembé workshop gegeven. Hoog tijd voor een interview met de djembé meester: Adrian! Vindt u het leuk om djembé te spelen? Ja! Maar ik hou van alle muziekinstrumenten. Zonder muziek kan ik niet leven.

Wat vindt u ervan om djembé aan kinderen te leren? Dat vind ik heel leuk. Kinderen zitten vol verrassingen, meer dan grote mensen. Kinderen zijn open, enthousiast en nieuwsgierig. Dat is heel fijn om mee te werken. Is het moeilijk om te spelen? Als je heel goed wilt worden, is het best moeilijk. Maar om djembé te leren spelen, dat is makkelijk.

Hier hangen foto’s, schilderijen en kunstwerken. Deze kunst komt uit het Fotomuseum, Villa Zebra en Boijmans van Beuningen. Maar er is ook kinderkunst. Je kunt hier namelijk zelf een kunstkubus maken! Nicolette vindt het heel leuk om hier te werken: “Normaal zit ik achter een bureau en nu mag ik lekker knutselen en kinderen helpen,” zegt ze. Wij vinden het Museumplein erg leuk. Ons favoriete kunstwerk is Ik & Mijn talent.

2012 JVL nieuwsflits 02 augustus  
2012 JVL nieuwsflits 02 augustus  
Advertisement