Page 1

woensdag 1 augustus 2012

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Bob

Damian

Elaiza

Farzana

Jasmijn

Jeugdvakantieland!

Louise

Morgane

Naomi

Nathalie

Thijn

Op de rodeostier Wij wilden graag een artikel maken over de Rodeostier! Dat is een nepstier die echt beweegt. Degene die de stier bestuurt, is Mitchel. Hij doet dit voor zijn stage. Als we hem vragen wat hij ervan vindt om dit werk te doen zegt hij: “Heel leuk. Het is echt gezellig met de kinderen.”

Marina (49 jaar) organiseert al zes jaar Jeugdvakantieland. Dat doet ze met veel andere mensen en vrijwilligers. Ze vindt het superleuk om te mogen doen. Hoe organiseer je Jeugdvakantieland? Samen bedenken we eerst wat voor activiteiten we willen hebben in de hallen. Daarna bellen we de mensen die we nodig hebben en als alle spullen er zijn, gaan we met ongeveer 100 mensen opbouwen. Ik help dan mee.

Vind je het leuk om dit te doen? Ja! Het is ontzettend leuk om te zien dat kinderen hier zo veel plezier hebben. Ik vind het vooral mooi dat kinderen die zelf niet op vakantie gaan, hier toch een beetje vakantie hebben. Gaat Jeugdvakantieland ooit stoppen? Ik hoop het niet! Voorlopig niet in ieder geval. Kom volgend jaar maar gewoon terug!

Er is best een lange rij, veel kinderen vinden dit leuk. Iedereen mag een minuut op de stier. Wij vinden het heel grappig om eraf te vallen!

Tekenfilms schilderen

Mmm...Pruimenijs

Bij de Guerilla Kids kun je héél veel doen. Jup (37 jaar) is filmmaker, houdt van schilderen en werkt bij Guerilla Kids. We doen met hem een interview. We gingen naar de ijsmakerij. Daar kwamen we Anneke tegen. Zij was een aardige vrouw van 30 jaar en de bedenker van de ijsmakerij op Jeugdvakantieland. Vandaag verkoopt Anneke

drie smaken: vanille, pruim en appel. Gisteren verkocht ze ook zwarte bessen. De meeste mensen kopen een vanille ijsje. Haar eigen lievelingssmaak is pruimenijs.

Wat kun je hier allemaal doen? Bij ons kun je tekenen, schilderen, tasjes of kleren naaien én meehelpen aan het schilderen van een tekenfilm.

Hoe doen jullie dat? De tekenfilm gaat over het groene mannetje uit het stoplicht dat aan de wandel gaat. Elk kind mag verzinnen waar het mannetje naartoe gaat. We hebben een rol van 100 meter en daar mag je dan jouw idee op schilderen. Aan het eind van Jeugdvakantieland kunnen we deze rol afdraaien en hebben we een echte tekenfilm.

2012 JVL nieuwsflits 01 augustus