Page 1

maandag 1 augustus 2011

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Jasmijn

Elyse

Juliet

Anouk

Duiken bij Haai Five!

Bij Haai Five kan je leren duiken. Joyce geeft daar lessen en duik zelf ook al 12 jaar. Is het raar om door een luchtfles te ademen? Nee, het voelt hetzelfde. Het is dezelfde lucht als boven water. Waarom bent u begonnen met duiken? Omdat ik heel graag in het water

Ik ga omhoog

Ik ga omlaag

ben. Onder water kan je naar hele mooie vissen kijken. Maar ook naar hele stoere vissen zoals haaien. Wat doe je als je luchtfles op is? Je duikt altijd met z’n tweeën. Je buddy kan je dan helpen met lucht. En je hebt ook altijd een reserve fles bij je. Hoe moet je onder water praten? Met tekens. Hieronder zie je ze.

Ik ben duizelig

Ik ben ok

Een haai!!

Jasper

Naomi

Femke

Lyanne

Hans van TV Rijnmond

Hans Fledderus (30 jaar) is journalist bij RTV Rijnmond. Hij werkt daar voor de radio.

hij voor de radio een reportage over kinderen die hier aan het spelen zijn.

Hans is journalist geworden omdat hij graag schrijven met muziek wilde combineren. Hij heeft maar liefst drie studies gedaan, de lerarenopleiding Nederlands, Nederlandse literatuur en journalistiek. Op Jeugdvakantieland maakt

Journalistiek vindt hij soms moeilijk, vooral als het een moeilijk onderwerp is, maar meestal is het wel makkelijk. Hij heeft Alain Clark een keer geïnterviewd en ook burgemeester Aboutaleb.

Clown Tommy

Rappen met Zack

Clown Tommy is 176 jaar. Hij vindt het heel leuk om clown te zijn, omdat hij altijd vrolijk is. Hij heeft schoenmaat 72 en zijn beste vriend is zijn papegaai.

Zack is 19 jaar en geeft een workshop rappen. Hij heeft zelf al meer dan 50 optredens gegeven. Als hij een rap echt leuk vindt, dan leert hij het binnen een kwartier uit zijn hoofd. Het ligt er ook aan hoe je rapt en op wat voor soort muziek.

Naar de top! Marjolein werkt bij de klimtoren van Outdoor Valley. Ze werkt daar al 6 jaar en vindt het heel erg leuk. Ze kan zelf ook goed klimmen. Haar beste tip is: “Je moet vanuit je benen klimmen, niet met je handen omhoog trekken.”

Rondleiding samen met de directieleden De directeuren van Ahoy, Peter van der Veer en Jolanda Jansen, en de directeur van Sport en Recreatie Bas den Hollander kregen samen met vijf kinderen een rondleiding.

2011 JVL nieuwsflits 01 augustus