Page 1

donderdag 5 augustus 2010

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Lara 9 jaar

Shawn 10 jaar

Kevin 10 jaar

Lucas 10 jaar

Marieke 11 jaar

Thijs 9 jaar

Grote machines!

Toon werkt al 48 jaar met graafmachines en hijskranen. Nu staat hij op Jeugdvakantieland. Wat kan je hier doen? In een echte hijskraan zitten en deze besturen. Hoe lang duurt het om zo’n hijskraan te maken? Van deze maken ze er in de fabriek 10 op een dag. Maar over sommige hijskranen doen ze wel een jaar. Dat zijn hele grote machines. Vindt u het leuk op Jeugdvakantieland? Ja, ik kom hier al acht jaar met veel plezier.

Uit je (dans)plaat!

Marieke 11 jaar

Eva 10 jaar

Lexi 11 jaar

Vind je het leuk hier? Ja! Ik vind de dansplaten erg leuk, maar ook het koekjes bakken en waveboarden vind ik tof. Doe je wel eens stiekem iets na sluitingstijd? Ja, uiteraard staan wij hier iedere ochtend te dansen! Precies voordat alle kinderen komen.

Uitspraak van de Dag

Rotterdam is de leukste stad van Nederland omdat we dit jaar geweldige activiteiten georganiseerd hebben! Aranka, 12 jaar

Bowen 11 jaar

Declan 8 jaar

Daniela 12 jaar

Creatief knutselen bij de Gemeentewerken.

Knutselen met oude spulletjes uit de fabriek kan bij de stand van Gemeentewerken. Oude cd’s, bierdopjes, ringetjes, piepschuim... Het is er allemaal! Femke vertelt ons hoe haar Jeugdvakantieland was.

Hoe vind je het hier? Erg leuk! Ik ging hier als kind ook altijd heen. Wat maken kinderen hier allemaal? Van alles. Van het Feyenoordstadion tot aan de Euromast of zelfs een paard. Je kan het zo gek niet bedenken!

Oud-Hollandse spelletjes Luc (18) en Joanneke (31) werken bij het speelplein van het Onderwijsmuseum.

Robin (18) werkt bij de Dansplaten.

Sam 9 jaar

Wat kan je hier doen? Oud-Hollandse spelletjes, die kinderen vroeger vaak speelden. Is dat alleen voor kleine kinderen? Nee hoor! Natuurlijk hebben we de zandbak voor de allerkleinsten, maar je kan ook stelten-lopen of een moeilijk spel met een muis doen.

2010 JVL nieuwsflits 05 augustus