Page 1

Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine Villa 7 - Editie 1 - Juni 2009

Vakantieplannen Even voorstellen...

Beeldverhaal

De redactie van Villa 7

en heel veel foto’s!


Van de kinderredactie van Villa 7 Wij zijn de redactie van Villa 7. De afgelopen weken hebben we oefeningen gedaan om stukjes tekst te schrijven en om foto’s te maken. En we zijn er echt trots op, omdat we dit met z’n allen hebben gemaakt. Onze school zien we ook als een villa, daarom hebben we deze naam gekozen. En de 7 staat natuurlijk voor onze groep 7 van de Notenkraker. In deze editie vertellen we bijvoorbeeld wat over onszelf, we hebben elkaar geïnterviewd over onze vakantieplannen en we hebben een beeldverhaal gemaakt.

Meester Henry Timisela De kinderen van Villa 7 zijn erg nieuwsgierig. Ze hebben geleerd hoe je moet samenwerken in een redactie. Hoe je nu precies moet doorvragen en hoe je onderzoek moet doen naar een onderwerp en hoe je daar foto’s bij moet maken.

Met gepaste trots presenteren we dit kindermagazine van de kinderen van basisschool de Notenkraker dat door de inzet van velen, maar vooral door de kinderen zelf tot stand is gekomen! We hopen hiermee dat alle kinderen die aan de workshop hebben meegedaan het leuk en leerzaam hebben gevonden. Stichting Hoedje van Papier gaat uit van de kennis, talenten, creativiteit en verantwoordelijkheids-gevoel die in kinderen schuilt en wil dit proberen verder met hen te ontwikkelen. Op deze manier proberen we een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen en te werken aan hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Met de medewerking van vele enthousiaste en goede workshopleiders is het gelukt dit project tot een succes te maken en hebben we de mogelijkheden gekregen met de kinderen reportages te maken van spannende plekken in en buiten de wijk en interviews te houden met belangrijke en beroemde mensen uit de wijk en de stad. Kortom, er is voor veel kinderen een nieuwe wereld opengegaan. Stichting Hoedje van Papier is oorspronkelijk opgezet om een project voor werkende (straat)kinderen in Cusco, Peru te ondersteunen. Het is daar opgezet door Liesbeth Kerstens. Ook hier geldt dat dit project zich inzet om kinderen een stem te geven en hen in zichzelf te laten geloven. Net als hier gebeurt dit door samen te werken met heel veel kinderorganisaties en vakmensen die verstand van zaken hebben en goed met kinderen kunnen werken. Hiermee wordt onder andere een kinderstraatkrant, een tv-programma en een kindermuseum ontwikkeld. Sinds 2005 hebben in Peru inmiddels al meer dan 700 kinderen deelgenomen aan de activiteiten daar. Voor meer informatie: www.pasalavoz.nl. We gaan ervoor om in vele wijken in de deelgemeente Feijenoord en andere aandachtswijken dit project verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk kinderen zo de kans te geven hun stem te laten horen. We wensen je heel veel leesplezier! Het team van Hoedje van Papier.


Even voorstellen... de redactie van Villa 7

Ik ben Kailash Soekar en mijn hobby’s zijn sporten, buiten spelen en muziek luisteren. Ik heb nog nooit eerder een magazine gemaakt. Het lijkt me daarom leuk om daar wat meer over te leren. Ik kan al wel artikelen schrijven. Dat is niet zo moeilijk.

Ik ben Tuka Nortan. Ik vind het leuk om een magazine te maken. We gaan ook foto’s maken en stukjes schrijven. Vooral foto’s maken lijkt me erg leuk, dan kan ik namelijk als een soort model spelen.

Ik ben Idolina Lima. Ik hou van muziek luisteren, zwemmen en dansen. Ik vind de leraren op school aardig, maar soms ook saai. Ik heb best wel zin in de zomervakantie. Nu gaan we een magazine maken met veel foto’s.

Ik ben Gulcan Simsek en ik heb echt zin om een magazine te maken. Ik hou van muziek luisteren. Ik luister bijvoorbeeld veel naar Turkse muziek. En ik weet er ook veel over, want ik internet veel.

Ik ben Ali Raage. Ik zit graag op internet. Daar kan ik echt lang mee bezig zijn. Het is gewoon leuk om spelletjes te spelen en nieuwe dingen op te zoeken over artiesten enzo.

Ik ben Omarstica de Jongh. Ik vind buiten spelen erg leuk en ik vind het ook leuk met mijn familie en vrienden. Nu gaan we leren hoe we een blad moeten maken met foto’s en artikelen. Ik wil wel erg graag foto’s maken.


Ik ben Burcu Ay. Ik hou van zingen en ik vind het leuk om een magazine te maken. Ik weet alleen nog niet waar ik over moet schrijven. Ik denk dat ik het over bekende Turkse artiesten ga doen.

Ik ben Anthony Elsperman. Ik vind snelle auto’s leuk. En natuurlijk muziek luisteren. Thuis luister ik met mijn familie ook altijd muziek. Reggae bijvoorbeeld is een van favoriete muziekstijlen.

Ik ben Oumaima Bourdan en mijn hobby’s zijn dansen en zingen. Ik weet nog niet wat we gaan doen. Ik ga wel wat op internet opzoeken. Nu gaan we iets schrijven voor Villa 7. Veel plezier bij het lezen van ons blad.

Ik ben Irem Halavut. Ik zit in groep 7 van Basisschool de Notenkraker in Hoogvliet. Ik denk wel dat ik weet wat we gaan doen. Ik moet in ieder geval volgende keer zelf magazines meenemen om te zien hoe dat ook in het echt gebeurd.

Ik ben Demi Gosepa en ik hou van sporten. Maakt niet uit welke sport, maar vooral voetbal. Als ik journalist zou zijn, dan zou ik over sport schrijven.

Ik ben Chante Hek. Ik heb veel hobby’s. Muziek luisteren en natuurlijk ook naar de stad gaan. Ik vind het op school leuk omdat deze dingen worden georganiseerd. Nu gaan we dus leren hoe je een magazine moet maken.


Vakantieplannen Door Idolina Ik ga dit jaar met vakantie naar KaapverdiĂŤ. Ik ga met mijn ouders en met mijn broer. Dat wordt lekker zwemmen, feesten en winkelen. Ik ga denk ik wel naar alle eilanden. Maar de rest van de vakantie ga ik naar pretparken zoals Movieworld, de Efteling en Duinrel. Door Burcu Ik ga dit jaar misschien naar Drievliet. Met mijn ouders, mijn zus en mijn broertje. We gaan dan met een busje en dan gaan we alleen maar leuke dingen doen. Ik ben er nog nooit geweest. Als we daar zijn geweest, dan gaan we op vakantie naar Turkije. Dan blijven we bij familie logeren. Door Oumaima Ik ga naar Marokko. Naar de stad Nador. Mijn hele familie gaat, dus dat wordt gezellig. Maar we gaan ook naar grotere steden zoals Marrakech. Als we terug zijn in Nederland dan gaan we vaak naar het strand en naar Duinrel. Als het vakantie is, dan ga ik lekker lang genieten. Door Gulcan Ik blijf dit jaar in Nederland. Ik heb te veel dingen om te doen. Ik moet shoppen, op visite, naar pretparken, naar de wc, slapen, douchen, ijsjes eten, hahaha. En ik ga natuurlijk spullen kopen voor het volgende schooljaar.


Beeldverhaal: Op vakantie! Op vakantie gaan is altijd leuk. Maar wat moet er allemaal gebeuren? Dat laten we hier zien tijdens ons beeldverhaal. Het gaat namelijk over de reis van onze klas naar het buitenland. We kunnen het wel uitleggen, maar naar de foto’s kijken is leuker!

opstaan en omkleden

in de bus naar het vliegveld

inchecken bij de balie

afscheid nemen bij het raam


in het vliegtuig

de aankomst

lekker de stad in

familie begroeten


STICHTING BOSHUYSEN

2009 Notenkraker Villa7  
2009 Notenkraker Villa7  
Advertisement