Page 1

De ‘Laat Zien Wat Je Kunt Show’ zorgt altijd voor spektakel. Kinderen betreden er het grote podium van Paradie Overschie om wervelende dansshows weg te geven, prachtige liederen te zingen of ontroerend mooi theater op de planken te brengen. Reden genoeg voor de Overschiese redactie van Hoedje van Papier om er een kijkje te gaan nemen!

Paradie Overschie Een verslag van Stichting Hoedje van Papier

Een drukte van jewelste in het Sidelingepark! door Nienke Tempel

Vandaag was het erg druk in het Sidelingepark want daar was namelijk Paradie Overschie gaande. In de loop van de middag kwam Mario Been, want die kwam fietsen uitdelen aan brugklassers die nu een stuk verder naar school moeten fietsen. Ook was er de ‘Laat Zien Wat Je Kunt Show’ met buikdansen, zingen en nog veel meer. Er was ook een jury die bestond uit Kees, Doenja en Jan. De buikdanseressen werden 3e. Silke die een liedje van Kinderen voor Kinderen had gezongen werd 2e en de meidendansgroep Circus! heeft gewonnen.

‘Wat een groot podium en zo veel publiek!’ Hoe heet je en hoe oud ben je? Ik heet Chayenne en ik ben negen jaar. Wat is je act? Ik heb net een streetdance-act gedaan. Was het spannend? Een beetje wel. Ik had tot nu toe alleen maar thuis voor de spiegel geoefend en dus nooit op zo’n groot podium voor zo veel publiek!

‘We doen vooral voor de lol mee!’ Hallo, wat zien jullie er mooi uit! Wie zijn jullie? Wij zijn buikdansgroep Shaams. Hoe zeg je? Shaams? Wat betekent dat? Shaams dat is Arabisch voor zon, die naam heeft onze juf verzonnen Gaan jullie voor de prijzen? We zijn wel tevreden over ons optreden, maar eigenlijk doen we vooral voor de lol mee!

Reuzenrad, trommelles en poppenkast. door Ricardo van Oldenbarneveld

Wat er allemaal te doen was op Paradie Overschie? Dit is wat ik allemaal tegenkwam tijdens een rondje over het festival terrein: etenskramen, snoepkramen, een reuzenrad (waar ik een vrijkaartje voor kreeg), er was een ballenbak en ook een fruitkraam, verder een tent voor de kaartjes van het reuzenrad, een kraam om mensen te helpen, een kraam voor trommelles en een kraam voor hip hop les. Er was poppenkast, een bar en kleedkamers backstage. En dan nog een ijskraam, bonnetjes kraam, en natuurlijk: de toiletten!


‘Ik kom hier fietsen uitdelen’ Dag Mario Been, wat komt u hier precies doen? Ik kom fietsen uitdelen aan brugklassers. Ik ben sportambassadeur voor de deelgemeente Overschie, daarom hebben ze mij gevraagd. Gaat u vanavond ook naar Paradie Overschie? Nee, dan ga ik bij Excelsior kijken. Ik moet het voetbal ook een beetje bijhouden. Wat gaat Feyenoord zondag doen tegen Roda JC? Winnen! Met hoeveel? Nou vooruit: 3-0!

‘Ik keek gewoon naar mijn familie...’ Hoi! Hoe heet je en hoe oud ben je? Hallo ik ben Silke en ik ben acht jaar Mooi lied heb je net gezongen! Ben je fan van Kinderen voor Kinderen? Ja, daarom wilde ik hier graag wat van hen zingen. Ben je niet geschrokken van al die mensen? Nee hoor! Ik keek tijdens het optreden gewoon naar mijn familie.

Een kijkje achter de schermen bij Paradie Overschie. door Leeroy Correia

Omdat we journalisten zijn kregen we meteen een geel bandje waarmee we ook op plekken konden komen waar het gewone publiek geen toegang had. Zo konden we Mario Been, de trainer van Feyenoord, interviewen en zijn hand schudden, op het podium staan en foto’s maken, alle artiesten van de ‘Laat Zien Wat Je Kunt Show’ interviewen en later ook de meidengroep Kus. Om eten te kopen moest je eerst een bon kopen. Een bon koste 2 euro. Iedereen vond dat wel een beetje duur, wij zelf ook. Het was wel leuk! Jammer dat we niet langer mochten blijven. Onze bandjes waren maar tot 18.00 uur geldig.

‘We willen dat kinderen al vroeg hun talenten ontdekken’ Hoi, wie bent u precies? Hallo! Ik ben Jan Markerink, deelraadsvoorzitter van Overschie. Vandaag zit ik in de jury tijdens de ‘Laat Zien Wat Je Kunt Show’. Is het moeilijk om als jurylid de winnaars aan te wijzen? Ja heel moeilijk. Er is heel veel talent. Maar sommige kinderen kunnen alles tegelijk, bijvoorbeeld dansen en zingen. Dat vind ik heel knap. Wat vindt u van de ‘Laat Zien Wat Je Kunt Show’? Heel leuk! Ik vind het heel belangrijk dat kinderen al vroeg kansen krijgen om hun talent te ontdekken. Vandaag kan iedereen op een groot podium laten zien wat hij of zij kan!

‘Zangeres zijn is het leukste dat er is!’ Hallo Kus! Bedankt dat jullie even tijd voor ons hebben! Nou, graag gedaan. Waarom heten jullie eigenlijk Kus? Omdat we dat een leuke naam vinden! Is het leuk om zangeres te zijn? Ja! We voelen ons bevoorrecht dat we van onze hobby ons beroep hebben mogen maken! Zangeres zijn is het leukste dat er is!!

2009 Nieuwsflits Paradie Overschie  
2009 Nieuwsflits Paradie Overschie  
Advertisement