Page 1

Een verslag van Stichting Hoedje van Papier Hariana (7) heeft een kleurplaat van een lammetje ingekleurd.

Mini World Feijenoord Mini World is een evenement voor kinderen van 4 tot 12 jaar in de Nieuwe Persoonshal in Rotterdam Feijenoord. Alle kinderen van de Dukdalfschool, de Groen van Prinstererschool, de Agnesschool en de Heemskerkschool kunnen op Mini World een hele dag lang meedoen met allerlei sportieve en creatieve activiteiten. Van springen op het springkussen en het doen van computerspelletjes tot knutselen en fietsen. Nezha (9), Haitiana (11) en Zainab (10) zijn leerlingen van de Agnesschool. Ze vinden het leuk om te spelen, maar ook om op onderzoek uit te gaan. Vrijdag 6 november, tijdens de derde editie van Mini World, trekken ze met hun notitieblokjes en pennen de gymzalen van de Nieuwe Persoonshal in om iedereen aan de tand te voelen. Zo komen ze erachter wat kinderen en volwassenen die aanwezig zijn van de middag vol sport en spel vinden. Mini World door de ogen van drie jonge verslaggevers.


Meneer Dirk Veldhoen is de grote baas van de Nieuwe Persoonshal Wat doet u voor werk? Ik ben algemeen manager van wijkgebouw de Nieuwe Persoonshal. Samen met Eva de Koning (projectcoĂśrdinator Gemeente Rotterdam, Sport en Recreatie) heb ik Mini World georganiseerd. Waarom hebben jullie Mini World georganiseerd? Om de kinderen uit de buurt kennis te laten maken met de nieuwe activiteiten van de Nieuwe Persoonshal. We willen de kinderen laten zien dat er heel veel leuke dingen te doen zijn in ons wijkgebouw. Vindt u uw werk leuk? Ja, als ik al die vrolijke gezichten van kinderen zie vind ik het hartstikke leuk. Wat doet u op die fiets? Aan mijn conditie werken. En het is goed om een rondje te fietsen, omdat ik net pizza heb gegeten. Welke activiteiten vindt u het leukst? Knutselen, omdat ik dat vroeger zelf vaak deed. En haren vlechten, maar dat kan bij mij niet zo goed.

Meneer DaniĂŤl helpt kinderen met het beschilderen van t-shirts Wat vindt u van Mini World? Heel erg leuk en gezellig. Wat doet u voor activiteit? Kinderen kunnen hier een t-shirt beschilderen. Vindt u het moeilijk? Af en toe komen heel veel kinderen tegelijk wat vragen. Dat is wel lastig, want je kunt maar een iemand tegelijk helpen.

Sureyya (10) en Odumah (11) lopen een rondje door de gymzalen Hebben jullie het naar je zin? Ja, heel erg. Wat vinden jullie het leukst? Pizza bakken vinden we heel leuk om te doen. Maar ook springen op het springkussen. Hebben jullie alles al gedaan? Nee, nog niet. Dan zou ik maar opschieten als ik jullie was, want de tijd vliegt als het leuk is.

Juf Lieke is ook aanwezig op Mini World Op welke school werkt u? Ik geef gymles op de Agnesschool. Wat bent u aan het doen? Ik ben een rondje aan het lopen om te zien wat kinderen allemaal aan het doen zijn, want er zijn heel veel leuke activiteiten. Zou u ook nog wel kind willen zijn? Al die dingen hier zou ik ook wel willen doen ja. Welke activiteit vindt u het leukst? Pizza bakken vind ik superleuk. Omdat u dat op kunt eten zeker? Inderdaad, ik hou wel van lekkere dingen. Bedirhan (8) fietst een parcours dat hij volgt op een televisiescherm. Hij moet goed uitkijken dat hij op de weg blijft.

Tekst: Angelique van Tilburg

2009 Nieuwsflits Mini World Rotterdam  
2009 Nieuwsflits Mini World Rotterdam  
Advertisement