Page 1

woensdag 20 augustus 2014

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Chey

Esmee

Iza

Jayden

Plezier in voetbal

Jill

Youri

Mats

Naomi

Vlechtjes in je haar Op JVL kun je jezelf laten schminken, opmaken maar ook… gekleurde vlechtjes in je haar krijgen! Zoals je kunt zien op de foto, vinden wij dat heel leuk en wilden we graag een interview doen met de dame van de vlechtjes. Zij heet Jarelva.

Andrean werkt bij Rotterdam Sportsupport en helpt daar vooral de voetbalverenigingen in onze stad. Tijd voor een interview! Waarom staan Feyenoord en Excelsior op JVL? Omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen zoveel mogelijk sporten. En voetbal is natuurlijk de grootste sport van ons land.

Wie vind jij de beste speler van R´dam? Dat is moeilijk! Jeff Stans is een middenvelder van Excelsior. Dat is een goede speler omdat hij zorgt dat iedereen de bal krijgt en helpt in de aanval en verdediging. Hoe kom je als kind bij een grote club? Je moet veel voetballen natuurlijk. Als je bij een vereniging zit en je heel veel hebt geleerd, kun je gevraagd worden. Maar plezier is het belangrijkste hoor!

Het Prince Land Vandaag zijn wij bij Prince Land geweest en hebben we het een en ander gevraagd aan Lisan! Lisan werkt bij Prince Land, het land van de Prince koek. Prince Land is een klein stukje land met een kasteel waar je allerlei spelletjes kunt doen. De Prince van de koek is hier tot leven gekomen. Als je een spelletje doet bij Prince Land, krijg je ook natuurlijk ook een koek. De koek is veel gezonder geworden. Er zitten meer granen in en voedingsstoffen. Lisan vindt het heel leuk om met de kinderen te werken en om spelletjes met hen te spelen. Toen we weggingen, kregen we ook een koekje mee. Smullen maar!

Werken jullie hier vrijwillig in het meidenhonk? Ja, we werken hier vrijwillig, maar dat doen we graag. Het is leuk om de kinderen blij te maken met mooie vlechtjes in hun haren. Waarom vlecht je eigenlijk?

Ik vind het vlechten van haar heel leuk, eigenlijk is het mijn hobby, ik doe het ook vaak in mijn vrije tijd. Hoe ben je zo goed geworden? Door veel te oefenen. Ik oefen thuis op mezelf maar ik vlecht ook het haar van vriendinnen om beter te worden. En dat vinden zij natuurlijk alleen maar leuk!

Freerunning!

Freerunnen is een hele toffe straatsport. Op JVL kun je dat nu ook een beetje leren. Van Odin, die al zes jaar freerunt. Wat doe je met freerunnen? Je rent van A naar B en gebruikt je lijf om over obstakels heen te komen. Je maakt saltos’s, klimt en springt over muurtjes! Is het moeilijk? Het is niet heel moeilijk, maar je moet wel veel trainen. Als je er veel tijd insteekt, lukt het vanzelf. Waar kun je freerunnen buiten JVL? Freerunnen kun je overal. Kijk op Youtube een filmpje en ga het buiten proberen. Maar in Rotterdam kun je ook freerunles krijgen, bij het Sportplaza in het Zuiderpark en bij 010Trickz.

JVL nieuwsflits 20082014  
JVL nieuwsflits 20082014  
Advertisement