Page 1

en

maandag 18 augustus 2014

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Chymene

Djanello

Fleur

Liënne

Spannend skaten

Lisette

Quinte

Savarello

Kleurenzand in fles De kinderen stonden in de rij om een fles met gekleurd zand te maken. Daniëlla helpt de kinderen daarmee. Tijd voor een interview! Daniëlla is vandaag voor het eerst op JVL en heeft vanochtend zelf ook pas geleerd hoe je een flesje met gekleurd zand moet maken.

Bij Skateland kun je skaten en steppen. Wij stelden Lennard, die bij Skateland werkt, wat vragen. . Hoe lang skate jij al? Ik heb zeven jaar geskate maar ik skate nu al twee jaar niet meer. Zal ik je wat verklappen… ik bakte er niks van! Maar ik vind het nog steeds wel leuk om bij Skateland te werken.

Waarom is skaten leuk? Het is vooral heel spannend. Gaat het je lukken om ergens af te gaan, kun je dat ene trucje al? Je moet zelfvertrouwen hebben en doorzettingsvermogen. Kan iedereen goed leren skaten? Je moet lef hebben zodat je een hoop durft en geduld zodat je veel kunt oefenen. En dan kun je echt een goede skater worden.

Cartoon network Wij zijn vandaag bij Cartoon Network geweest en daar werkt Justine! Ze is 24 jaar en begeleidt de activiteiten hier op Jeugdvakantieland. Het is het eerste jaar dat Cartoon Network op Jeugdvakantieland staat. Kinderen kunnen hier kleuren en knutselen en daarmee de kleurwedstrijd winnen! Ook kun je televisie kijken in de tent en kun je alles te weten komen over de nieuwe serie van Cartoon Network. De serie heet Steven Universe en gaat over Steven die allemaal superhelden als vrienden heeft. Wij hebben de serie even bekeken en vonden het leuk, maar misschien is het wel meer een serie voor jongens.

Nu kan ze goed vertellen wat er nodig is voor het maken van het zandflesje. “Zout, krijt en een flesje natuurlijk! Je raspt wat krijt, mengt dat met het zout en zo krijg je gekleurd zout! Laag voor laag

doe je het daarna met een trechter in een fles.” Daniëlla vindt het zelf ook leuk om de flesjes te maken. “En het is ook nog eens goedkoop, want vaak heb je alles al in huis.” Ze geeft ook nog eens een tip voor als je het thuis ook wilt proberen: “als je suiker gebruikt in plaats van zout, krijg je een grotere korrel!”

Breakdancen!

Christiaan geeft les in breakdance op JVL. Even kletsen hoor! Hoe lang doe je al aan breakdance? Al dertien jaar! Wat leren kinderen hier? De kinderen krijgen een kennismaking met breakdance. Ik heb een choreografie gemaakt waarmee ze een aantal danspasjes leren. Aan het einde van de workshop kunnen ze dan een dans doen! Waarom is dansen goed voor kinderen? Als je danst, ben je aan het bewegen en dat is goed voor je lichaam. Ook leer je om door te zetten: in het begin is breakdance misschien moeilijk, maar als je doorzet komt het goed.

JVL nieuwsflits 18082014  
JVL nieuwsflits 18082014  
Advertisement