Page 1

Opća pravila i uvjeti natječaja „Uhvati život“ koji provodi Sony Ericsson na YouTubeu

Sony Ericsson vas ovime poziva na sudjelovanje u natječaju ‘Uhvati život’ na YouTubeu (“Natječaj”). Da biste postali sudionik Natječaja, morate poslati svoj osobni jednominutni video koji slijedi moto "Uhvati život – kako god voliš" na najoriginalniji način i možete osvojiti fantastični, avanturistički put na dva odredišta: Dubai i Istanbul. Najzanimljiviji dio puta je tura hidroavionom, iskustvo vožnje pustinjom u vozilu 4x4, jet-ski, posjet klubovima na otvorenom i „open-air“ restoranima. Nadalje, možete tjedno osvojiti jedan od 4 Sony Ericsson Vivaz™ telefona.

U nastavku na Pravne napomene tvrtke Sony Ericsson, uključujući Korisnička pravila i napomene o privatnosti koji se nalaze na www.sonyericsson.com/Legal, ovime prihvaćate i slažete se da se sljedeća pravila primjenjuju bez ograničenja na Natječaj i Vaše korištenje ove web-lokacije. Nadalje, sve upute o tome kako ispuniti obrazac za prijavu na Natječaj dio su ovih pravila i uvjeta.

1. Svaki kvalificirani sudionik (“Sudionik”) se na Natječaj može prijaviti putem weblokacije www.youtube.com/sonyericsson (“Web-lokacija”), gdje je potrebno poslati najoriginalniji video u skladu s opisanim Natječajem i ispuniti obrazac za prijavu(“Prijava”).

Slanjem videa sudionik prihvaća pravila natječaja.

Svaki video mora biti napravljen u skladu sa standardnim korisničkim uvjetima za YouTube. Sudionici moraju prihvatiti uvjete korištenja tvrtki Google i YouTube, pravila privatnosti YouTubea i YouTubeove smjernice zajednice ili bilo koje zahtjeve YouTubea kako je ispod definirano.


Googleova pravila usluge i YouTubeova pravila korištenja: www.google.com/support/youtube/

Dopušteno je da jedna osoba prijavi više videa.

Iako više od jedne osobe može biti uključeno u stvaranje videa i/ili se pojaviti u videu, nagradu može osvojiti samo ona osoba čiji je račun “registriranog korisnika” korišten za slanje i prijavu videa na www.youtube.com/sonyericsson.

Video se može postaviti pomoću omogućenog alata za postavljanje pojedinačne datoteke na YouTube. Video može biti veličine do jednog (1) GB i ne smije prelaziti duljinu od (1) minute. Video kreirajte na jednom od jezika naznačenih na kanalu. YouTube će prihvatiti sljedeće video formate:

Windows Media Video (.AVI) .3GP (mobilni telefoni) .WMV (windows) .MOV (mac) .MP4 (iPod/PSP) .MPEG ·

.FLV (Adobe Flash)

·

.MKV (h.264).

U slučaju da YouTube ne prepozna video, sudionik ima mogućnost video pretvoriti u prihvatljive formate, npr. u MPEG4 video uz MP3 audio. Zadnji dan za prijavu na natječaj je 21. svibanj, 2010, 23:59:59.

Svi prijavljeni sudionici su odgovorni za osiguravanje svih potrebnih dozvola koje se odnose na poslani video kao dio Natječaja i bilo koju i sve pridružene


marketinške aktivnosti i objave, kako je ovdje opisano.Promotor je ovašten samostalno isključiti sve prijave koje ne odgovaraju zahtjevima.

Sony Ericsson će moderirati prijave. Na Natječaj se mogu prijaviti samo oni koji ispunjavaju uvjete (formalne kao i sadržajne), kako je opisano u Pravilima i uvjetima. Sony Ericsson će isključiti sve Prijave koje ne odgovaraju uvjetima.

2. Natječaj organizira i provodi Sony Ericsson Mobile Communications AB, Nya Vattentornet, 221 88 Lund, Sweden (“Promoter”).

3. Natječaj ne obavezuje ni na kakvu kupnju prilikom Prijave.

4. Natječaj nije otvoren za državljane Kube, Irana, Sjeverne Koreje, Sudana, Mianmara/Burme, Sirije ni za državljane ostalih zemalja pod sankcijama SAD-a (Ograničenje od strane YouTubea).

5. Razdoblje za Prijavu na natječaj započinje 12. travnja, 2010 i traje do 21. svibnja, 2010, što je završni datum Natječaja.

6. Sudionik mora biti star minimalno 18 godina i “Registrirani korisnik” YouTube web-stranice (www.youtube.com). Međutim, zaposlenici i neposredni rođaci zaposlenika Promotora ili njihovih neposrednih matičnih firmi, podružnica ili zastupništava i sve druge osobe koje su povezane s natječajem isključene su iz sudjelovanja. Sudionicine mogu biti pravni subjekti.

7. Dobitnik glavne nagrade (“Nagrada”) bit će sudionik koji je uspješno poslao najkreativniji originalni video na Natječaj (“Dobitnik”). Za glavnu nagradu bit će odabran samo jedan (1) dobitnik. Dodatno, bit će odabrana još 4 dobitnika koji će osvojiti Vivaz™ telefon.

8. a. Članovi žirija koje odredi Promotor odabrat će dobitne radove na temelju kriterija kreativnosti koji su navedeni niže u tekstu.


Odluku o pobjednicima donijet će žiri tvrtke Sony Ericsson koji će glasovati nakon datuma završetka natječaja (21. svibnja 2010). Završni rezultat video natječaja bit će objavljen do 4. lipnja. a. Žiri tvrtke Sony Ericsson Žiri će svoju odluku donijeti privatno, jednostavnom većinom lgasova prisutnih članova žirija. Odluka članova žirija je konačna. Rezultati odlučivanja i glasovanja ne mogu se opozvati. Kriteriji prosudbe i odlučivanja žirija:

• praćenje ideje “Uhvati život – kako god voliš”

kreativnost

originalnost

koliko je video zabavan

zabavna vrijednost

Žiri će odabrati video koji najbolje ispunjava kreativne zahtjeve kako je gore navedeno.

. b. Diskvalifikacija videa / sudionika Svi videozapisi predmet su provjere i odobrenja organizatora prije objave. Diskriminirajući,nasilni, pornografski i drugi video sadržaji koji su općenito uvredljivi i vrijeđaju pristojnost bit će diskvalificirani iz natječaja. Organizator ima pravo diskvalificirati sudionike koji manipuliraju ili pokušavaju manipulirati postupkom sudjelovanja i natjecanja i/ili krše pravila natjecanja i/ili na drugi način pokušavaju pristrano ili nepristrano utjecati na natjecanje (posebno na način da ugrožavaju i/ili uznemiravaju druge sudionike natjecanja ili zaposlenike organizatora).

9. Da bi primili nagradu, dobitnici moraju odgovoriti na obavijest putem e-pošte unutar 5 (pet) dana.

10. Glavna nagrada, putovanje na dva odredišta, Dubai i Istanbul, izvršit će se u rujnu 2010. Točan datum će zajednički dogovoriti Dobitnik i Promotor i može se promijeniti zbog promjene rasporeda putovanja koja je izvan kontrole Promotora. U slučaju promjene rasporeda putovanja, dobitniku će biti ponuđena nagrada u nekom drugom terminu, o čemu će s njim razgovarati Promotor unutar razumnog vremena od promjene rasporeda. Ako sudionik s pobjedničkom Prijavom nije u mogućnosti putovati na te zamjenske datume, Promotor zadržava pravo


drugoplasiranog proglasiti pobjednikom, a u tom slučaju drugi sudionik gubi pravo na nagradu.

11. Glavna nagrada, putovanje na dva odredišta- Dubai i Istanbul u trajanju od 4 dana i 4 noći, uključuje i obuhvaća dvosmjerne letove za dvije osobe od pobjednikove zemlje stanovanja do Dubaia i Istanbula. Program obuhvaća turu hidroavionom privatnog prijevoznika, iskustvo vožnje pustinjom u vozilu 4x4 i jet ski te druge aktivnosti. Uklučeni su hotel, transfer i prijevoz. Vrijednost nagrade je oko 15.000 EUR po osobi.

12.

Dobitnici moraju imati valjanu putnu dokumentaciju kao što je putovnica (minimalne valjanosti još šest mjeseci od datuma putovanja) i/ili vizu koja udovoljava svim carinskim, imigracijskim ili drugim regulatornim zahtjevima za potpuno i neograničeno putovanje. Dobitnik mora imati i valjano i odgovarajuće putno osiguranje. Sve troškove za dobivanje potrebne putne dokumentacije ili osiguranja snosit će Dobitnik i Promotor ih ne nadoknađuje.

13. Dobitnik je odgovoran za sve troškove koji nisu posebno opisani u članku 11 iznad.

14. Dobitnici telefona Vivaz™ bit će obaviješteni putem e-pošte nakon isteka tjedna za koji se dodjeljuje nagrada. Dobitnik glavne nagrade bit će obaviješten epoštom nakon završetka natječaja 21. Svibnja, 2010.

15.

Odluka članova žirija je uvijek konačna i obvezujuća. U svojem nepristranom odlučivanju, članovi žirija će osigurati da pobjedničke Prijave udovoljavaju ovim općim Pravilima i uvjetima. Vezano uz ovaj Natječaj neće se započinjati prepiska, uključujući, ali bez ograničenja na postupak odabira i njegove rezultate.

16.

Promotor zadržava pravo odabira drugog Dobitnika u slučaju da Promotor iz opravdanih razloga vjeruje da je Sudionik prekršio neko pravilo ili uvjet.

17. Sudjelovanjem u Natječaju sudionik prihvaća sva Pravila i uvjete.

18. Svi sudionici su odgovorni za sve troškove ili izdatke nastale kao rezultat sudjelovanja u Natječaju (uključujući bez ograničenja troškove za slanje sms-a, mms-a ili pristupa Internetu). Troškovi prijave na Natječaj putem Interneta mogu se razlikovati, zato provjerite kod svojeg davatelja usluga.


19. Sudionik je odgovoran za sve troškove, takse, pristojbe ili poreze nastale kao rezultat sudjelovanja u Natječaju ili osvajanja nagrade. Nadalje, Sudionik se ovime slaže i prihvaća da pobjedom na Natječaju za Sudionika mogu nastati takse, pristojbe ili porezi, uključujući bez ograničenja sve pristojbe za nagradu itd. po svim primjenjivim zakonima i pravilima. Sudionik ovime bezuvjetno prihvaća da će snositi sve takve takse, pristojbe ili poreze u ime Sudionika ili pridruženog gosta.

20.

Neće se prihvatiti odgovornost za Prijave koje se zagube, kasno stignu, pogrešno se usmjere, oštete ili se ne dostave, bilo zbog tehničkih poteškoća pri elektroničkoj komunikaciji ili nekog drugog razloga.

21.

Nagrade su definirane i nisu prenosive te se ne mogu zamijeniti. Neće se ponuditi novac ili kredit u zamjenu. Ako zbog okolnosti izvan kontrole Promotora on nije u mogućnosti osigurati navedene Nagrade, Promotor zadržava pravo dodijeliti zamjensku nagradu iste vrijednosti. Sve nagrade su predmet pravila i uvjeta davatelja odgovarajuće usluge koja je uključena u nagradu.

22. Dobitnik se slaže i pristaje da se dodatno mogu primijeniti (djelomično ili u cijelosti) pravila i uvjeti drugih stranaka (aviokompanije, putničke agencije, hotela, prijevoznika itd.) tijekom putovanja na dvije destinacije: Dubai i Istanbul.

23. Sudionici, Dobitnik se slažu da će možda biti potrebno sudjelovati u promidžbi ili drugim promotivnim aktivnostima bez prethodnog pristanka ili novčane naknade, kako utvrdi Promotor. Takva promidžba može obuhvaćati njihova imena, slike i/ili slično, kao i sva djela (uključujući sav video materijal koji je Učesnik postavio) u Natječaju na mreži.

24. Svi osobni podaci koristite će se isključivo vezani uz Natječaj i neće se otkrivati trećim stranama, osim u svrhu Natječaja (uključujući naknadnu promociju kako je navedeno u ovim Pravilima i uvjetima) ili izvršenja Nagrade ako je potrebno. Napomene o privatnosti tvrtke Sony Ericsson, koje su objavljene na www.sonyericsson.com/Legal pod “Privatnost”, primjenjuju se na sve obrade podataka koje se provode u vezi s ovime. Sudionik se slaže da će čuvati korisničko ime i lozinku te da ih neće odati trećim stranama.

25. Pristupom Natječaju Sudionik se slaže da je vezan ovim Pravilima i uvjetima, koje Promotor može izmijeniti u bilo kojem trenutku.


26. Promotor neće biti odgovoran za neuspjelo spajanje Sudionika prilikom pokušaja pristupa web-stranici iz bilo kojeg razloga.

27. Promotor ni pod kojim uvjetima, bez obzira na uzrok, neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak, oštećenje ni osobne ozljede dobitnika, niti njegovog vlasništva, prtljage ili drugog, prouzročenog ili pretrpljenog vezano uz ovaj Natječaj ili osvojene Nagrade vezane uz ovo. Dobitnik mora udovoljavati svim carinskim, imigracijskim, sigurnosnim ili drugim regulatornim zahtjevima. Dobitnik mora biti dobrog zdravlja i sposoban za putovanje, što utvrđuje u dogovoru s Promotorom.

28. Promotor ni pod kojim uvjetima neće niti odgovoran za odgode, promjene, prekide, obustave, diverzije ni zamjene, nemogućnosti ostvarenja Nagrade zbog lokalnih javnih praznika ili drugih okolnosti koje utječu na mogućnost ostvarenja Nagrade, niti za bilo koji čin ometanja, u bilo kojem obliku u prijevozu i/ili smještaju koji su uključeni u nagrade. Promotor neće biti odgovoran u odnosu na bilo kakvo neprovođenje ovih obaveza iz razloga više sile, građanskog rata ili sukoba, agresije, čina napada izvana, invazije, rata, kvara satelita, pravnog donošenja zakona, naredbe vlade ili pravila ili zbog bilo kojeg drugog uzroka izvan kontrole.

29. Web-stranica može sadržavati vezu do drugih web-lstranica, i i oglašivača. Promotor neće biti odgovoran za dostupnost tih vanjskih lokacija niti Promotor odobrava i neće snositi odgovornost za sadržaj, oglašavanje, proizvode ni druge materijale koji su omogućeni na ili putem takvih vanjskih lokacija. Ni pod kojim uvjetima Promotor neće biti odgovoran, izravno ni neizravno, za bilo kakav gubitak ili oštećenje prouzročeno ili s izjavom da je prouzročeno korisniku vezano uz korištenje ili pouzdanje u sadržaj, stvari ili usluge dostupne na takvim vanjskim lokacijama. Sudionici će sve prigovore usmjeriti izravno administratorima i webmasterima takvih vanjskih lokacija.

30. Web-stranice se može koristiti samo na zakonit način. Prijave ne smiju sadržavati materijal i/ili izjavu koja na bilo koji način narušava ili krši prava drugih, koja je nezakonita, prijeteća, uvredljiva, klevetnička, nasilna prema tuđim pravimaa na privatnost ili javnosti, vulgarna, nepristojna, profana ili na drugi način neugodna, koja potiče provođenje ili se provodi na način koji se smatra kriminalnim


napadom, smanjuje građansku odgovornost ili na drugi način krši bilo koji drugi zakon. Prijave koje ne udovoljavaju ovom zahtjevu bit će diskvalificirane bez prethodne obavijesti.

. 31. Promotor zadržava pravo u bilo koje vrijeme i s vremena na vrijeme, bez ikakve odgovornosti, izmijeniti ili ukinuti, privremeno ili trajno, ovu web-lokaciju, uključujući Natječaj, s ili bez prethodne obavijesti Sudionicima.

32. Sva pitanja vezana uz ovaj Natječaj Sudionik može putem e-pošte uputiti na info@bplusd.de na engleskom ili njemačkom jeziku.

33. Logotip tvrtke Sony Ericsson je zaštitni znak ili registrirani zaštitni znak Sony Ericsson Mobile Communications AB. Sony je zaštitni znak ili registrirani zaštitni znak tvrtke Sony Corporation. Logotip Walkman® i Walkman® su zaštitni znaci ili registrirani zaštitni znaci tvrtke Sony Corporation. Ericsson je zaštitni znak ili registrirani zaštitni znaktvrtke Telefonaktiebolaget LM Ericsson.

34. Odricanje jamstva i ograničenje odgovornosti

A.

NI U KOJEM SLUČAJU PROMOTOR NI DRUGA OSOBA ILI TIJELO NEĆE BITI UKLJUČENI U UREĐIVANJE, POSTAVLJANJE NA POSLUŽITELJ, STVARANJE, PROIZVODNJU ILI DISTRIBUCIJU WEB-STRANICE I NATJEČAJ NEĆE BITI ODGOVORAN NI ZA JEDNU IZRAVNU, NEIZRAVNU, SLUČAJNU, POSEBNU ILI PROIZAŠLU ŠTETU NI ZA KRŠENJE BILO KOJEGA JAMSTVA, SUDJELOVANJA U NATJEČAJU ILI DRUGOGA.

B.

DO MAKSIMALNE ŠIRINE DOPUŠTENE ZAKONOM, ODGOVORNOST PROMOTORA ILI BILO KOJE OSOBE ILI TIJELA UKLJUČENIH U NATJEČAJ, KAKO JE NAVEDENO POD A. GORE IZ BILO KOJEG RAZLOGA MOŽE BITI OGRANIČENO DO MAKSIMALNO 10 EUR.

C.

PROMOTOR NE PRISTAJE NITI NIJE ODGOVORAN ZA TOČNOST ILI POUZDANOST BILO KOJEG MIŠLJENJA, SAVJETA ILI IZJAVE NA WEBSTRANICI, NITI ZA BILO KOJI NASILNI, KLEVETNIČKI ILI OPSCENI SADRŽAJ NASTAO NA WEB-STRANICI.

_________________________________________________________________________


Pravila o privatnosti Organizator video natječaja ‘Uhvati život’, Sony Ericsson, poštuje privatnost svakog pojedinca koji sudjeluje u Događaju. Pravila o privatnosti postavljaju bazu na kojoj se obrađuju svi osobni podaci koji se od vas preuzmu ili koje nam pošaljete. Prikupljamo samo podatke za osobnu identifikaciju, kao što su imena, adrese, adrese epošte, podaci o hobiju ili aktivnosti, demografske informacije (dob, spol itd.), informacije o ukusu ili sklonostima i slične, koje posjetitelj dobrovoljno pošalje. Prikupljamo podatke za osobnu identifikaciju: za prijavu na Događaj: za obavještavanje o rezultatima natječaja: zo slanje e-pošte s ažuriranjima i novostima; za odgovaranje na Vaša pitanja, komentare i drugu komunikaciju; Podaci koje prikupimo od vas obrađuju naši djelatnici koji rade za nas ili za nekog od naših davatelja usluga ili partnera. Ti zaposlenici mogu biti uključeni, između ostalog, u ispunjavanje obaveza prema vama i pružati usluge podrške. Sve osobne informacije koje pošaljete čuvat ćemo u našem sustavu i/ili sustavu tvrtke za postavljanje na poslužitelj u naše ime i bit će izbrisani nakon završetka Događaja. Zadržavamo pravo korištenja ili otkrivanja informacija ako je potrebno za provođenje zakona, pravila ili pravne zahtjeve, za provođenje istraga u slučaju prigovora korisnika ili mogućeg kršenja zakona, za zaštitu cjelovitosti Web-lokacije, za ispunjenje Vaših zahtjeva ili za suradnju u zakonskim istražnim radnjama. Ako želite pristupiti, ažurirati, promijeniti ili izbrisati informacije koje imamo o vama u našoj bazi podataka (predmet bilo kojeg zakonskog izuzimanja) ili ne želite više primati obavijesti od nas ili imate pitanja o našim pravilima o privatnosti, možete nas kontaktirati putem adrese (info@bplusd.de). Imate pravo zatražiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama. Također imate pravo na ispravak svih netočnosti u Vašim podacima ili ih možete izbrisati. Pravila o privatnosti se primjenjuju samo na organizatora Događaja. Da biste pregledali opæa Pravila o privatnosti portala YouTube.com, posjetite http://www.youtube.com/t/privacy

Uhvati zivot nagradni natjecaj  

Uhvati zivot nagradni natjecaj

Uhvati zivot nagradni natjecaj  

Uhvati zivot nagradni natjecaj