Page 1

Layout: Emil Hobotl Mortensen

EXPRESSEN 2010

20. December

ens r g a D ede h y topn

Indenrigs- og

sundhedsmin

ister raser m od DR-journa

BERTEL RASER

list:

E Y N N E D I N O C ER BERLUS R EUROPA? TRUSSEL FO

En pige blottede

sig for opmærkso

mhed på Assent of

tskolen

BLOTTER PÅ SKOLEN DANSKE VERDENSMESTRE SKOLEELEVER I INDIEN

BERTEL RASER

DOPEDE 9. KLASSER

To danske skoleelever var i uge 48 på praktik i Indien. Læs om deres møde med den indiske kultur, med menneskerne og med det hårde arbejde. [1] På side 4 bringer vi hele Historien.

Den danske indenrigsog sundhedsminister Bertel Haarder rasede fredag aften mod en journalist fra DR. Bertel gik amok på åben skærm og fyrede skældsord og personlige fornærmelser af.

Læs om hvordan Assentoftskolens gode ry er smadret fuldstændigt - efter, at det er kommet frem, at eleverne har været dopet i cykelløbet “9. Klasse Rundt”

OG MEGET, MEGET MERE...


20. dec 2010

Layout: Emil Hobolt Mortensen

EXPRESSEN

Vi er på Dagbladet Expressen et hold på

Thøger Lautrup Knøss Journalist og freelance-fotograf på Dagbladet Expressen. Er desuden politisk kommentator.

Emil Hobolt Mortensen Redaktør og journalist på Dagbladet Expressen. Laver desuden layout på avisen.

fem skrivelystne journaliter. Navnet Expressen forbinder vi med fart og vågenhed. Vi er en avis, der vil være først med nyheden. Vi er vågne og altid på pletten. Samtidig får vi baggrunden med, vi får afsluttet vores historier ordentligt og får kørt dem helt i hus.

Christian Sørensen Journalist på Dagbladet Expressen. Har meget at gøre med folkeskolen.

Camilla Ahrenkiel Amanda Schmidt Jacobsen Sportsjournalist på Dagbladet Gossip-journalist på Dagbladet Expressen. Expressen. Råder over de lokale nyheder.

Expressen Mandag d. 20 december 2010 Af Emil Hobolt Mortensen

Dagens avis indeholder følgende:

Side 1: Leder. Info om Expressen. Side 2-3: Bertel Raser Side 4-5: Skoleelever på praktik i Indien Side 6: Esbjerg i flammer Side 7-8: Er Berlusconi den nye trussel for Europa? Side 9: Expressen Sport Side 10: Danske verdensmestre Side 11-12: Dopede skoleelever Side 13: Expressen Lokalt Side 14: Blotter på skolen Side 15: 15-årig gravid Side 16: Hærværk. Igen. Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

!

!

Side 1


Layout: Emil Hobolt Mortensen

Indenrigs- og sundhedsminister raser mod DR-journalist:

BERTEL RASER !"#$ !+&,, %&'()* !+&*1- -*.$/0()* %20 ,/5*.6 3'-4* ,* '6 4 7 - Ber ( tel H aa rder

Foto: Danmarks Radio

HAARDER GIK AMOK PÅ ÅBEN SKÆRM

Bertel Haarder rasede fredag mod en journalist fra Danmarks Radio under et interview omkring fedme- og rygoperationer. Årsagen var, at han fik stillet et spørgsmål, som han ikke forberedt på. Bertel Haarder - en dansk toppolitiker. Fredag aften mistede han besindelsen og tilsvinede en journalist fra Danmarks Radio under et interview. Hvor langt kan en toppolitiker tillade sig at gå i forsøget på at styre pressen og få sit budskab frem? I den seneste tid har der været flere eksempler på politikere, der kræver ret til at sætte rammerne for pressens arbejde. Senest var det Bertel Haarder i et 14 minutter langt interview. De første syv minutter forløber normalt, mens Bertels raserianfald strækker sig over de næste syv minutter.

rygoperationer. Alligevel fortæller Bertel op til flere gange, at han intet aner om den pågældende arbejdsgruppe. Journalisten spørger Bertel om denne arbejdsgruppe ikke kunne have stor betydning på nogle nye regler inden for antal af fedmeoperationer. Hvorfor man ikke venter til arbejdsgruppen er færdig med deres retningslinier? Det er dette spørgsmål, der gør ministeren vred. Han er ikke forberedt på spørgsmålet. Desuden har han gjort sin kone sur ved at forlade hende midt i (hans livret) risengrøden. Han skal til julekoncert meget snart og udviser tydelige tegn på stress. Han skulle have cyklet til koncert med sin kone, men fik pga. DRs journalist spoleret både risengrøden og cykleturen.

Kører helt af sporet Da ministeren får et spørgsmål omkring en arbejdsgruppe, der er nedsat under Sundhedsstyrelsen kører interviewet helt af sporet. Arbejdsgruppen er nedsat Bertel selv og har til formål at komme med anbefalinger om fedme- og

Expressen 20/12 20/12 2010! 2010!!! Expressen

!!

spørgsmål. Da journalisten fortæller ham, at hans spindoktor er underrettet og, at han jo ikke kan gøre for at Bertel ikke er blevet briefet ordentligt. Her knækker filmen helt for indenrigs- og sundhedsministeren. Først forlader han journalisten, men vender tilbage igen og fyrer en række personlige fornærmelser af sted mod journalisten Kristian Sloth. “Røvhul”, “Dumme svin”, “Du behandler mig som lort”(journalisten red.) fløj ud af Bertels mund. Også skældsord som “fanden”, “satan” og “svin” blev brugt hele interviewet igennem af den tidligere kirkeminister. Søndag konkluderer ministeren, at han skulle have lyttet til sin kone og spist sin livret, risengrød - istedet for at tage til DR Byen.

Spindoktor var underrettet Bertel bliver meget vred over, at han ikke har fået noget at vide om dette

!!

!!

!!

!!

!!

!!

!!

Side 2


Layout: Emil Hobotl Mortensen Forlader DR Byen i vrede Bertel forlader DR Byen råbende - i vrede, efter at have forsikret journalisten om, at han vil klage over ham. Og at han håber på at få en undskyldning, fordi han skal interviewes om noget han intet aner om. Han afslutter med kommentaren “Pis mig i øret”. Søndag var det modtager DR en mail fra Danmarks indenrigs- og

s u n d h e d s m i n i s t e r. H a n undskylder sin opførsel mange gange, men mener nu stadig ikke, at det er rimeligt, at man ringer og spolerer han “Konklusionen er, risengrød for at man skal lytte til sin at spørge kone. Hun sagde, at jeg ham om en skulle sige nej.. Så kunne spørgsmål hun og jeg have spist som han ikke risengrød i fred og cyklet han svare på. til koncerten sammen” - Bertel Haarder Herunder kan du læse Bertel Haarders undskyldning til journalisten Kristian Sloth:

UNDSKYLDNINGEN Kære Kristian Sloth, Som du ved, har jeg forlængst i går lørdag DRs TV Avisen viste søndag undskyldt mine hårde ord fredag aften. Det aften interviewet hvor gentager jeg hermed. Indenrigs- og Min stress-situation opstod, fordi jeg skulle i sundhedsministeren endte i et Domkirken med min kone, og fordi du ikke som sandt raseri mod DRs aftalt kom ud til min bopæl. Du opfordrede mig journalist indtrængende til at forlade aftensmaden (min Foto: Danmark Radio livret risengrød) for at suse ind til DR, hvor vi så lige akkurat ville have 10 minutter, så jeg kunne nå Juleoratoriet med min kone kl. 19.30, før dørene blev lukket. Det bragte mig op i det røde felt, at du ikke respekterede den aftalte tid. Du blev ved at spørge om et udvalg, jeg ikke kendte til – heller ikke min presserådgiver – og så blev jeg stresset, fordi tiden gik, og jeg fik svært med at nå koncerten, hvor min kone ventede og dørene var ved at blive lukket. Derfor afbrød jeg interviewet efter et venligt forsøg på at forklare, at jeg let kunne have svaret, hvis jeg havde haft mulighed for at spørge i ministeriet. Da du insisterede på at interviewe mig om udvalget, blev jeg desværre ophidset, hvad jeg beklager. Du sagde, du havde spurgt min presserådgiver om udvalget. Hun bekræftede, at de nye retningslinier var forberedt i et udvalg. Hun vidste ikke, der var tale om to udvalg, og at du ville spørge mig om det. Derfor var jeg totalt uforberedt på spørgsmålet, hvad jeg straks sagde til dig. Det undskylder selvfølgelig ikke mine hårde ord, som jeg troede var fra mand til mand og ikke blev optaget. Jeg synes blot, du skal vide, at den afbrudte aftensmad, min ventende kone og de to brudte aftaler samt en slem migræne i anmarch var årsagen til min stressede adfærd. Konklusionen er, at man skal lytte til sin kone. Hun sagde, at jeg skulle sige nej til at hjælpe dig ved at tage ud til DR. Så kunne hun og jeg have spist risengrød i fred og cyklet til koncerten sammen. Hun siger også, at jeg ikke må lade journalister hidse mig op, uanset hvad de spørger om! Med venlig hilsen og god jul. Bertel

Deltag i debatten

Af:

Skriv den mening om Bertel Haarders

Emil Hobolt Mortensen

reaktion i interviewet. Hvad synes du

Emil.hobolt@expressen.dk

om Bertel vredesudbrud? Er det i

Emilhobolt.dk

o rd e n , a t h a n b l i v e r v re d p å journalisten? Er det i orden at DR

Se klippet

viser interviewet i TV Avisen?

Vil du se interviewet med Bertel Haarder?

Deltag i debatten på

Videoen kan ses på vores hjemmeside:

www.expressen.tk

Expressen 20/12 20/12 2010! 2010!!! Expressen

www.expressen.tk

!!

!!

!!

!!

!!

!!

!!

!!

Side 23


Layout: Emil Hobotl Mortensen S

K

O

L

E

E

L

E

V

E

R

2

0

1

0

SKOLEELEVER  PÅ P R A K T I K I I N D I E N

!"#$% &'('$)% '*% +,-.%/0-01.02% 31,% 4..02)'5).6'$02% 7,6)0% #% 2'70"(01% '"),$0% #% '"18-0)% -,% -0% 98(0*:2-)0%-010.%10;.0%)#$%<2-#02=%%

Indien-Tur

z

Da Emil og Mads i oktober skulle beslutte hvor de ville hen i deres erhvervspraktik og hvad de ville prøve, var det som for mange skoleelever svært at bestemme sig. Det endte med efter lange overvejelser og diskussioner at Mads far kom med muligheden for at han måske havde nogle kontakter. Derefter måtte de snakke med skolen, omkring betaling og at få det hele arrangeret korrekt. I sidste ende blev det så rejsen derned var selvbetalt, men med betalt transport mens de var dernede. Det forlyder at det var noget besværligt at vænne sig til maden. I hvert fald for Mads, som udtaler: ”Jeg fandt virkelig en del ting jeg ikke brød mig om, de gør virkelig meget ud af krydderier på maden, det var ikke lige mig, men Hobolt blev bare ved med at spise, uanset hvad de satte foran os. Alt var jo betalt.” Til dette svarer Emil Hobolt: ”Jeg kunne nu godt lide det hele, men jeg

En bolig til arbejderne i JCT. Der bor 15.000 i denne JCTlandsby. Foto: Emil Hobolt Mortensen

Mads og Emil oplevede en masse. De fik set en masse kulturelt. Foto: Emil Hobolt Mortensen

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

z

ville godt nok komme til at savne en cheeseburger hvis jeg skulle bo der permanent, altså det havde McDonald’s men alt var bare med kylling, køer er jo hellige i Indien. Der var også usædvanligt mange vegetarrestauranter dernede, men det har jo noget at gøre med at man helst slet ikke må slå noget ihjel dernede. Men udover det var det fedt.” Også rent kulturmæssigt var den lidt af en oplevelse for de to u n g e h e r r e r. D e t m e s t irriterende udtaler Mads sig, var, at: ”folk blev ved med at kigge på mit hår, og de ville hele tiden røre ved det, det var rimelig træls. Folk ville også hele tiden snakke med mig, men så kunne jeg jo altid bare begynde, at sige noget til dem på dansk, det var ret sjovt. Og det var ikke alt sammen positivt, hvad jeg sagde.” så alt i alt var det altså lidt af en oplevelse.

!

!

Side 4


Layout: Emil Hobolt Mortensen

Til sidst spurgte vi Mads om hvad hans samlede vurdering af turen blev. ”Altså vi fik jo nogle oplevelser, men det var i hvert fald ikke et sted jeg ville bo. Maden er forfærdelig.” Han giver vores udsendte reporter et stykke tyggegummi som prøve på hvor langt de er gået med deres krydderier med ordene: ”jeg advarer dig, det smager af harpiks.” Emil Hobolt griner og kommenterer: ”det er nu godt nok i starten, men så bliver det slemt.” Emil og Mads skulle på egen hånd rejse til, fra og rundt i Indien Foto: Emil Hobolt Mortensen

De to praktikanter sammen med en indisk arbejder. Foto: Emil Hobolt Mortensen

Under hele turen snakkede praktikanterne engelsk. Foto: Emil Hobolt Mortensen

Deltag i debatten Deltag i debatten på

Af:

www.HJEMMESIDE.DK.

Christian Pranskau

Hvad er din mening om de to skoleelevers praktik-uge?

Expressen 20/12 2010!!

!

Christian_soerensen@msn.com Emilhobolt.dk

!

!

!

!

!

!

!

Side 5


C$3+52X!?/()!B+'+)2!Y+#2*%7*%

!"#$%&'(3( ! ! !

! ! !

! !

T4#(D!6+#!$2!(%&2$72*!2*472

W6X!?/()!B+'+)2!Y+#2*%7*%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !"#$%&'('$)*+,$-!.!//!/%-0

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

J&+-.8*-.%-%(=*86%&(,1&(+5(,:("29==%5(.%(8+-'%(#&+-.%(3( !"#$%&'/(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!R+2+X!E$D(&!B5#2!!!!!!!!!!!!

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

>9"%(+-5*-.5(8%.(#%-D3K%&*#!*:*#6+#74%(%,*#%*!>$#!-+)(.*27! 2*4%(4*#*!65%&*2!7-+#!$6!'*%L(%8! <B57*%*!*#!')*D*2!$%2F%&2!6#$!J*#*!72*&*#;! +,!&*#/*&!*#!D(!7(4#*!-0;!$2!&*2!*#!*%! -3#+/$%!7+/!>$#!DF#*2!-0!7-()<;!7(,*#!B*%#(4! C$#7*%8! 9+)(.*2!>$#!60*2!*2!7-$#7+/2!7(,%$)*/*%2!$6! *%!/5)(,!,*#%(%,7/$%&!-0!M$8!N;OP!(6@#2! /@#42!2@Q8!

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

!

!

!

!

!

Side 6


Layout: Emil Hobolt Mortensen

December 2010

ER BERLUSCONI DEN NYE TRUSSEL FOR EUROPA?

Berlusconi kan ende med at ødelægge de europæiske demokratier Der gik et sus igennem Europa i sidste uge, da Silvio Berlusconi ved hjælp af mediemanipulation og bestikkelse, endte med at blive siddende som Italiens premierminister, på trods af, at det kun var meget få stemmer, der afgjorde valget.

ikke længere et problem, men derimod en katastrofe. Et eksempel på Berlusconis mediemanipulation, og hvor meget magt han rent faktisk har i Italien kan være, at 90 procent af alle italienere får deres nyheder udelukkende fra tv kanaler, som Berlusconi kontrollerer. På den måde har han mulighed for at bl.a. manipulere et ord til at betyde det modsatte, hvilket han flittigt gør brug af. Derfor bliver den italienske befolkning misinformeret, og på den måde narret til at sætte Berlusconi i godt lys i stedet for det modsatte, hvilket resten af Europa gør. Kendsgerninger, der sætter Berlusconi i dårligt lys ignoreret bare, for at bevare det italienske folk i troen om at Berlusconi er god.

Silvio Berlusconi anses idag som kontinentets klovn grundet hans vulgære vittigheder, slyngelagtighed, latterlige ansigtsløftninger og selvfølgelig hans store glæde for piger. Dette er en af de meget farlige ting ved berlusconismen, da Europa som sagt ikke tager den alvorligt. Dette er en af Berlusconis meget grumme evner, nemlig at aflede hele Europas opmærksomhed med, at han selv er en klovn, og efterfølgende systematisk ødelægge de europæiske demokratier ved hjælp at klovnerierne. En italiensk filosof har påpeget, at når en enkelt person samle sig en så enorm magt i europæisk demokrati, så er det

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

!

!

Side 7


Layout: Emil Hobolt Mortensen

Et af de store spørgsmål er også, hvordan det overhovedet er lykkedes Berlusconi at blive valgt som regeringsleder tre gange? Thomas Harder udtaler sig igen om dette:

Aldrig har mafiaen været så forkælet som den er under Berlusconi. Faktisk har han et rigtig tæt samarbejde med mafiaen, der bl.a. går ud på at han som sagt skal forkæle den, og hvad han så får til gengæld er, at mafiaen truer dommere, som stadig går efter magthaverene. Mafiaen hjælper også med at chikanere politifolk, der har i sinde at afsløre Berlusconis “venner”.

»Det er små virksomheder, som man driver sammen med sin familie, og som børnene skal arve en dag. Derfor skal man have en mere end god grund for at stemme på andre end Berlusconi og Centrum-Højre. Det er ikke i folks interesse at stemme på Centrum-Venstre, der vil øge skatterne, hæve momsen og lave mere regulering«, siger Thomas Harder og fortsætter:

Nogen mener, at berlusconisme er ligesom facisme, men det er det ikke. Der er en kæmpestor forskel på underkastelse skabt af bandevold, og underkastelse skabt af mediemanipulation og bestikkelse. Man kan beskrive berlusconismen som en slagt virus, der er ved at brede sig over Europa, hvis eneste mål er at udslette Europas demokratier. Desværre har Europa endnu ikke set faren i denne virus, og det at Europa afdramatiserer denne farlige virus, er netop det, som er selvdestruktivt for de europæiske demokratier.

»Så kan man have nok så mange meninger om hans privatliv, og at han er pinlig«. Thomas Harder fortæller, at hele historien har fortalt, at Berlusconi ikke er så let at slå ud af kurs, og ifølge Thomas Harder har han garenteret en plan for fremtiden, der kan føre ham til præsidentkontoret, og på den måde kan han få syv års immunitet mod de retssager om korruption og skattefusk, der bl.a. er rejst imod ham.

Italiens-eksperten Thomas Harder, har påpeget, at det vil blive meget sværere for Berlusconi at styre landet i den kommende tid, og derfor er det en mulighed, at han vil anmode præsidenten om at skrive nyvalg. Thomas Harders teori bygger på, at Berlusconi kun vandt med tre stemmer i overtal, og derfor vil det blive langt sværere for ham at få sine forslag og love igennem fremover.

»Indtil videre er han stadig regeringschef, og i princippet er alt som før. Men også kun i princippet. Når flertallet er så småt, vil det være vanskeligt for ham at regere og han vi få sværere ved at få sine love igennem og sikre den stabilitet, som der er brug for i krisetider« siger Thomas Harder, der har skrevet en lang række bøger om italienske kulturog samfundsforhold.

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

-----------------------------Af: Thøger Lautrup Knøss Thøger@expressen.dk

!

!

!

!

Side 8


20. December

EXPRESSEN SPORT

Layout: Emil Hobotl Mortensen

Expressen 20/12 2010!!

ens er g a D hed y n s t spor

!

!

!

!

!

!

!

!

Side 9


Layout: Emil Hobolt Mortensen

DANSKE VERDENSMESTRE

Caroline Wozniacki vandt i weekenden den sidste kamp, og er nu blevet verdensmester! Ingen kan røre den tennisspiller. For blot ét år siden var Caroline kun på 15.-pladsen på verdenstoplisten, men hun rykker derud af og er fuldstændig ustoppelig! Caroline var syg i weekenden og havde slet ikke regnet med en sejr over den russiske stjerne. Men sejren var mere end blot en sejr! Hun gennembankede den stakkels russer, der grædende forlod banen. Caroline er ikke kun den bedste i verden, men er også meget elsket i hendes hjemland, Danmark. Hun er blevet kåret som ’ årets tennisspiller’. De polske statsborgere mener, at Caroline er ligeså meget polsk, som dansk, da hendes far jo er fra Polen. Så kan vi danskere dog være så taknemmelige for, at hun kalder sig dansker. -”Det er en stor ære for os danskere, at have så stor en stjerne i vores land! Vi har generelt været utrolig heldige, når man tænker på vores lille land. Vi har jo både haft Michael

Laudrup, Nicklas Bendtner, Michael Maze osv. osv!” I forhold til vores lille befolkningstal, er vi langt over gennemsnittet, når det gælder stjerner. Og det er ikke kun sportslig. Vi er generelt et maget talentfuldt land. Caroline har nu oprettet skoler, hvor hun underviser eleverne i tennis, så de muligvis kan blive ligeså gode som Caroline. Og især én er i kikkerten. Det er den unge Katrine Poulsen. Hun er først lige startet til tennis, men udviser stort talent. -”Det er sjovt, når man starter til noget, som man aldrig har prøvet før, og så finder ud af at man bare er skide god til det!”, griner Katrine. -”Jeg ved selvfølgelig godt, at det ikke vil blive ved med at gå op ad bakke, og der skal kæmpes for det”, rødmer den 15-årige pige. Caroline ser stort talent, og mener at Katrine allerede kan det, hun selv var flere år om at lære. Katrine træner to timer, to gange dagligt. -”Katrine er en rigtig god elev, og jeg kan tydeligt se, at hun giver sig 110 %!” siger Wozniacki. Katrine har lige været til VM for u-16, hvor hun kom på en flot

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

andenplads, kun overgået af den legendariske svensker Gerda Mögenson. Katrine er ikke den eneste unge superstjerne i Danmark. Hendes bedste ven, er både en god holdspiller til double, men også rigtig god i enkelt. Patrik Overgaard er nemlig en meget øvet spiller. Han har spillet, siden han var 3 år gammel. Og kender sine modstandere ud og ind. Han tager hurtigt styringen på banen, og vinder med hans hurtighed. -”Jeg har aldrig været den der fodboldtype. Tennis har altid været mig, så jeg har måske været lidt speciel fra starten. Men mit hårde arbejde ser ud til for alvor at betale sig nu!”, siger en glad Patrik. Patrik var også med til verdensmesterskabet sammen med Caroline og Katrine. Det er tydeligt, at strålende for ham, da han vandt finalen med en stor sejr. -”Jeg er selvfølgelig super glad! Men jeg kæmpede også røven ud af bukserne for det, mens min modstander virkede mere sløv og træt.” siger Patrik. -------------------------------------------

!

!

Side 10


Layout: Emil Hobolt Mortensen

DOPEDE SKOLEELEVER 9. Klasse dopet i cykelløbet 9. Klasse Rundt

i kke op i r e d ræ “Man t tandhjul, når re det sto en løbslæge ar man h de i røven” l n hængeille Ahrenkie - Cam

Cykelholdet Team Assentoft Pro sluttede på sidstepladsen i det prestigefyldte løb 9. klasse Rundt Frontfiguren fra det

holdet. Det fik Camilla til at

forrygende cykelhold Team Assentoft Pro Camilla Ahrenkiel udtaler:- ”Man træder ikke op i det store tandhjul, når man har en løbslæge hængende i røven.

søge andre veje, og hun valgte derfor at dope sig. Desværre for hende er dopingpolitiet blevet et rasende stærkt hold, der opdager alt! Alle

Desværre. Var det ikke lige fordi, at han absolut skulle tjekke mig i hoved og røv for EPO, så havde jeg altså vundet 9.

uroligheder bliver mistænkt, og hvis der er doping indblandet opdager de det straks! Camilla brød grædende sammen, da hun blev opdaget! -”Jeg har

klasse Rundt...”Camilla Ahrenkiel har ellers altid været en sund, energisk og aldeles ikke en regelbryder. Rygterne siger dog, at Camilla havde

måske ikke mand, og ingen børn! Men jeg har et liv jeg vil leve! Jeg kan ikke leve et ordenligt liv fra nu af… Men hvad skulle jeg gøre? Havde

fået et ultimatum. Enten vandt jeg ikke gjort det, var jeg ikke hun løbet, ellers blev hun sat af kommet på holdet, og jeg ville

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

Camilla Ahrenkiel. En ganske almindelig, normal skoleelev. Camilla - og resten af Assentoftskolen - mistede sit gode ry efter, at Team Assentoft Pro blev erklæret skyldig i doping.

!

!

Side 11


Layout: Emil Hobotl Mortensen være blevet gjort total til grin. Jeg mener ikke det er min skyld, men min teamleders!”, snøfter Camilla. Camilla og resten af Assentoft Pro har nu mistet alle fans. -”Jeg kan ikke se op til et cykelhold, der doper sig.”, -”Jeg syntes de var seje, fordi de ikke brød reglerne og var flinke overfor modstanderne. Men det er blevet et helt andet hold i år. De er slet ikke det samme.” De små 5.-klasser er knuste, og kan ikke tro, at ”De Store” på deres skole er sådan. Assentoftskolens cykelhold plejer ellers hvert år at vinde løbet, men i år skulle det være anderledes. Idrætslærerne på skolen er rystede. Af alle de 9.-klasser, der nogensinde har været på skolen, var denne årgang den mindst ventede til at bryde reglerne. -”Normalt er denne årgang fyldt med små englebørn, der ikke gør nogle fortræd. De har dog brokket sig lidt over, at de små ikke ser op til dem på samme måde, som de så op til deres

9.-klasser, da de var mindre. Men så desperate troede jeg ikke i mit liv, de ville blive!” udtaler en rystet idrætslærer. Skolen er den største i Randers Kommune, og har altid været fyldt med pligtopfyldende. Man har aldrig kunne finde noget skidt fra skolen. Andre elever, der har haft svært ved skolen, er sågar blevet flyttet dertil, for at kunne komme på rette vej. Men al idyllen er brast sammen, og skolen har nu fået et dårligt ry. Rygtet er så dårligt, at skolen er forsøgt brændt af op til to gange. Folk er rasende, og mener ikke skolen bør eksistere mere. -”En svanset og ussel skoleinspektør. Det er, hvad de har på den skole. Vi vil gøre alt for at få en anden!” Egentlig har det ikke så meget med den nu tidligere inspektør at gøre. Han har altid været en sportslig og god. Med denne episode kan vi dog lære, at inde bag solen, lurer der mørke skygger og sære hemmeligheder.

AF: CAMILLA AHRENKIEL CAMILLA@EXPRESSEN.DK

I Riis’s fodspor Elverne på Assentoftskolen fulgte i Bjarne Riis’s fodspor og dopede sig op til cykelløbet “9. Klasse Rundt”.

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

!

!

Side 12


20. December

EXPRESSEN LOKALT

Layout: Emil Hobolt Mortensen

Expressen 20/12 2010!!

ens r g a D ede h y ln a k o L

!

!

!

!

!

!

!

!

Side 13


Layout: Emil Hobolt Mortensen

En pige blottede sig for opmærksomhed på Assentoftskolen

BLOTTER PÅ SKOLEN

En skoleopgave førte til blufærdighedskrænkelse i skolens kantine. Torsdag den 9. december blottede en pige fra Assentoftskolen, sine bryster. ”Jeg ville jo bare have lidt opmærksomhed” forklarer pigen. Det skete i forbindelse med en opgave om Copenhagen Fur. En anden pige fra klassen kom i skole med en pelsjakke på, pigen følte sig trådt på efter hendes præsentation. Da det ringede til frikvarter gik hun ned i kantinen og stillede sig op på bordet, og begyndte at råbe og skælde ud på pigen med pelsfrakken. Da ingen lyttede eller støttede hende, blottede hun sine bryster foran hele skolen. Lærerne blev meget rystede. ”Hun var ellers sådan en fornuftig og velfungerende pige. Jeg er meget rystet over hendes optræden, og det får helt sikkert konsekvenser for hende.” udtaler Rolf Larsen, som er pigens klasselærer. ”Jeg forstår faktisk godt hendes reaktion! Hun prøvede jo bare at komme ud med et budskab, og det hjalp jo helt sikkert. Nu får hele Danmark det jo at vide, og alligevel synes jeg det var lidt dumt af hende, fordi hun får helt sikkert skæld ud af sine forældre når hun kommer hjem. Mine

Expressen 20/12 2010!!

!

forældre ville i hvert fald blive helt vildt sure, og jeg ville nok også fortryde det lidt. Det tror jeg også at hun gør. Måske. Eller nej, hun er en meget speciel pige med sine helt egne meninger og hun er meget bevidst om, hvad hun får af konsekvenser for sin opførelse.” Fortæller pigens klassekammerat. Nede på skolens kontor er man meget uenig om, hvad det får af konsekvenser for hende. ”En sådanne opførsel er ikke acceptabel over for de andre elever, som sad med mad på det bord, hun stod på. Drengene stod med kameraer og tog billeder og filmede hende, vi tror desværre at de har intentioner om at lægge dem ud på Internettet, så andre unge kan kigge på billederne. Udover de konsekvenser vi giver hende som lærer på skolen, vil det jo også få konsekvenser i hendes privatliv. Hun er i forvejen en pige der er udsat for mobning, og denne hændelse, vil nok ikke hjælpe hende til et mere respekteret hverdagsliv.” Forklarer en rystet skoleinspektør. ”Det kommer ikke som en overraskelse for mig, at hun kunne finde på sådan noget. Hun

!

!

!

!

!

tage ofte drastiske metoder i brug, for at andre skal høre og forstå hendes meninger! Jeg er ikke stolt over at hun har skabt så megen opmærksomhed, men jeg tror også det blev til lidt mere end forventet. Men på den anden side er jeg også glad på hendes vegne, for at det lykkedes for hende.” Udtaler pigens mor. ”Nu da denne hændelse er sket, ovenpå vores anden tragedie om dopet cykelhold, er Assentoftskolen, som ellers før var en fredelig og god skole på et rimeligt niveau, blevet til det de unge kalder en problemskole. Det er vi selvfølgelig meget kede af, men vi vil gøre, hvad vi kan for at få skolen op på toppen igen. Vi har jo nogle gode lærer og elever.” forklarer skoleinspektøren. ”Hun får nok en uges bortvisning fra skolen område, som en lille tænkepause, hvorefter hun kan komme tilbage og give en undskyldning til de andre elever.” --------------------------------------------Af: Amanda Schmidt Jacobsen Amanda@expressen.dk

!

!

Side 14


Layout: Emil Hobolt Mortensen

S

K

O

L

E

E

L

E

V

E

R

2

0

1

0

:

A

S

S

E

N

T

O

F

T

15-ÅRIG GRAVID  1 5 - Å R I G P I G E F R A A S S E N T O F T S K O L E N E R B L E V E T G R AV I D

Amanda er endnu ikke klar over hvem faderen er. ”Jeg har bollet så mange fyre her på det sidste at jeg ikke er helt sikker på hvem er dem det er. Jeg forlanger ikke at de skal igennem alt det der faderskabsaudition, det tager så lang tid, og det er jo kun en baby, den ved jo alligevel ikke, hvad en far er. Og hvad man ikke har, har man ikke ondt af, som man siger.” ”Jeg vidste godt at Amanda har været seksuelt aktiv i lang tid. Det var jo mig der gave hende hendes første kondom, jeg er bare lidt skuffet over at hun ikke brugte det denne gang. Jeg synes det er lidt træls at skulle være mormor allerede, så føler man sig sgu gammel, men hun ved godt at det er hendes eget ansvar at passe på at babyen ikke falder og slår sig. Hun ved godt at jeg ikke støtter hende og jeg vil ikke være der for hende.” påpeger Amandas mor. Amanda kan ikke forvente kan ikke forvente at der er nogen som helst støtte at hente med henhold til penge, da hendes mor er på kontanthjælp, og hendes far skred da hun var lille. Amanda har før prøvet at opsøge sin far, men dog uden held. Hun regner med at han bor i London, og har fået en ny familie. Han har skrevet et brev

I Randers giver den 15-årige Amanda udtryk for at hun er stolt af at være gravid. ”Jeg synes det er vildt fedt at skulle have en baby, det er jo ligesom en lille påklædningsdukke.” Kommunen holder et skarpt øje til Amanda, da hun ikke ligefrem giver udtryk for at hun bliver en god mor. ”Det er i forvejen ikke smart at få barn som 15-årig, og når hun udtaler sig som hun gør, sætter hun ikke sig selv i det bedste sted som ung mor.” forklarer Pia Mortensen, som er formand for anbringelsesstedet Valdemarhus. ”Jeg vil være med i D.U.M. (De Unge Mødre) fordi jeg er helt sikker på at det vil hjælpe mig at blive kendt, og så får jeg jo mange nye venner som vil kunne lide mig, når de ser mig i min hverdag, og hvor klog jeg egentlig er. Og de nye venner kan jo også hjælpe med at passe bebsen når jeg skal i byen og drikke mig herre lam. Og der er jo også en af de gode ting ved at jeg skal have den i maven i ti eller tolv måneder, eller hvor lang tid det nu er, så kan jeg jo også nå at trappe mit alkoholforbrug ned, så jeg ikke skal være fuld både torsdag, fredag, lørdag og søndag, så kan jeg jo droppe søndag og torsdag.” udtaler Amanda.

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

til Amanda, hvor han påpeger at han ikke vil have noget med hende at gøre, men han vil bidrage med en mindre pengesum på hendes børneopsparing, indtil hun bliver 21 år. Amandas kæreste er ikke sur over at han muligvis ikke er faderen. ”Jeg vil behandle den som var det mit eget, eller det er det måske også, men vi har snakket om at vi ikke gider igennem alt det der faderskabspjat. Det er spild af tid.” tilføjer Christian. Amanda har tidligere haft problemer med graviditet, men har der valgt at benytte sig af en fortrydelsespille. ” Jeg føler mig mentalt, psykisk, fysisk, og alt det der, klar til at få en lille dukke.” Amanda ved endnu ikke om det er en pige eller dreng, men hun fortæller at hun helt vil have en pige. ”Så kan jeg rigtigt gå at købe lyserøde ting til den. Hun skal helt klart have små lyserøde sløjfer i håret. Jeg regner med at få lidt penge fra svigermor til noget tøj til hende. Mor er en fattigrøv”. ------------------------------------------Af: Amanda Schmidt Jacobsen Amanda@expressen.dk

!

!

Side 15


Layout: Emil Hobolt Mortensen

Endnu en gang oplever man hærværk på Assentoftskolen

HÆRVÆRK - IGEN “Alle er under mistanke” - Skoleledelsen

HÆRVÆRK. IGEN. Endnu en gang er der sket hærværk mod skolens computere, og anonyme kilder fortæller at skolens elevråd er indblandet i sagen. I tirsdags publicerede vi herfra denne avis artiklen om den seneste kriminalitetshandling begået i Bskolens computerrum, hvor 6 computere er blevet udsat for hærværk. Skoleledelsen vil ikke udlevere oplysninger om selve hændelsen, men udtaler dog: ”Vi har valgt at lukke computerrummene indtil vi kan finde en varig løsning på problemet, men vi kan dog forsikre at der vil blive åbnet op for muligheder for brug af lokalet og dets faciliteter senere.” Vi spørger til om det virkelig er rigtigt at medlemmer af Elevrådet er under mistanke. Vi bliver kort affejet: ”Alle er under mistanke, nu er det snart sket en håndfuld gange.” hertil tænker vi blot, ville ledelsen ikke bare have svaret nej hvis ikke?

om hvorvidt det er medlemmer af rådet, som står bag denne affære, men vi arbejder på højtryk i sagen.” vi spørger til hvad de vil gøre ved problemet og hvad der vil ske med den skyldige i forhold til medlemskabet af Elevrådet, som jo skal fremstå som forbilleder og repræsentanter for skolens elever. ”Vi kan endnu ikke afsløre det fulde omfang for konsekvenserne af denne handling, men det er sikkert at ekskludering af rådet er den mindste der vil ske. Vi diskuterer stadig hvilke sikkerhedsforanstaltninger der skal sættes i værk, for at en sådan episode ikke gentager sig. Vi forsøger at finde en løsning der er orienteret mod fremgang, i stedet for at det blot skal være en straf.”

En repræsentant for elevrådet, som ønsker at være anonym udtaler sig til os: ”Vi kan endnu ikke udtale os

En ekskludering af rådet kan vel ikke undre nogen, men vi forsøger dog at finde frem til mere

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

information omkring disse sikkerhedsforanstaltninger, og om hvordan de vil påvirke brugervenligheden i forhold til at lave lektier, eller at spille på skolen computere i frikvartererne. Hertil får vi følgende svar: ”Vi arbejder som sagt stadig på at udarbejde nogle f u n g e r e n d e sikkerhedsforanstaltning, hvor lokalet stadig vil være frit tilgængeligt, en af vores overvejelser har været overvågning, men det har dog vist sig at det er sværere at få en juridisk tilladelse en først forventet, da dette jo er offentligt område. Men nu må jeg takke af, da jeg har et møde.” og således ender vores interview. En stadigt mere kryptisk sag omkring de seneste udskejelser på Assentoftskolen.

-------------------------------Af: Christian Sørensen Christian@expressen.dk

!

!

Side 16


Layout: Emil Hobotl Mortensen

EXPRESSEN 2010

20. December

Expressen 20/12 2010!!

!

!

!

!

!

!

!

!

Bagside

Expressen  
Expressen  

Netavis Expressen

Advertisement