Page 72

Havatec

MoreinBusiness

Het ideale pand, te mooi om waar te zijn? Sinds 15 augustus 2018 is Havatec officieel gevestigd op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. De machinebouwer werd in 2000 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende speler met klanten over de hele wereld. “De organisatie was eerst verdeeld over 10 verschillende locaties in Noordwijkerhout. Hoewel de processen redelijk logisch waren ingericht, werd er nog veel vervoerd tussen de vestigingen. Er was dus wel een efficiëntieslag te maken”, licht Fikkers toe. Havatec ontwikkelde een compleet nieuw pand op een van de lege kavels van het bedrijventerrein. “We hebben eerst wel gekeken naar bestaande gebouwen, maar vonden niet wat we zochten. Of er was een grote loods met weinig kantoorruimte, of andersom. Nu kunnen we onze grote machines kwijt en beschikken we over genoeg kantoorruimte.” Ook de locatie is voor de organisatie een groot pluspunt.

1 4 2

|

Fikkers: “We betalen hier meer voor de grond, maar we winnen er ook veel mee. Het nieuwe pand heeft een erg centrale ligging met goede connecties naar Schiphol en de haven van Rotterdam. Goed voor de export, maar ook ideaal als we bezoek krijgen van klanten uit het buitenland. Nu heb ik bijvoorbeeld vanochtend een klant bij Schiphol opgehaald en kan ik hem aan het eind van de dag ook zo weer voor de deur afzetten. Daarbij zitten onze klanten veel in Noord-Holland en is in deze regio meer personeel te vinden, ook niet onbelangrijk.”

.........................................................

Een nieuw pand bouwen dat aan al je wensen en eisen voldoet, volledig energieneutraal is én vlakbij je klanten ligt. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Havatec, leverancier van sorteer-, bos- en verwerkingsmachines voor de snijbloemenindustrie, deed het. HMore sprak met Mark Fikkers, commercieel directeur van de organisatie.

“In deze regio is meer personeel te vinden, ook niet onbelangrijk.”

Bij de ontwikkeling van het pand was duurzaamheid erg belangrijk. Zoals Fikkers het verwoordt: “Je zou in een tijd als deze wel gek zijn om bij het ontwerpen van een nieuw pand geen aandacht te besteden aan duurzaamheid”. Er zijn 1000 zonnepanelen op het dak geplaatst en er is een warmte- en koudesysteem geïnstalleerd. De opgevangen warmte wordt over het hele pand verdeeld, waardoor de temperatuur overal continu zo’n 20 graden Celsius is. Businesspark Nieuw-Vennep Zuid en de gemeente Haarlemmermeer kunnen trots zijn op deze nieuwe aanwinst. Of een ideaal pand bestaat? Havatec is in ieder geval erg tevreden over de nieuwe huisvesting en kijkt uit naar een mooie toekomst.

|

1 4 3

Profile for Paul Romijn

HMore 14  

HMore 14  

Profile for hmore
Advertisement