Berkenplas, groepen en gezelschappen

Page 1

De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

www.schiermonnikoog-horeca.nl


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

Deze gids wil u een kijkje geven in de standaardmogelijkheden van ons bedrijf. Voorts maken wij graag een op maat geschreven voorstel aan de hand van uw wensen en gedachten. Huwelijk, jubileum e.d. dan maken wij graag aan de hand van uw wensen een offerte. Anders dit jaar is: Voor u hebben we de prijzen in het rood gezet, dit zijn de nettoprijzen voor u. De zwarte prijzen zijn de prijzen welke u aan uw gast vraagt. De gehanteerde prijzen zijn onder voorbehoud t.a.v. zeer sterke stijgingen in de inkoop en/of verkrijgbaarheid van de producten.

KOFFIEBUFFET (minimaal 10 personen) Ideaal voor groepen. a. Koffie/thee met gebak en een echte eilander strandkoek ………… b. Koffie/thee met appelgebak ………………………………………….…………. c. Koffie/thee met strandkoek ………………………………………………………

€ 7,50 p.p. € 6.15 p.p. € 4,95 p.p.

ONTBIJT Ontbijtbuffet (vanaf 10 personen) ………………………………………………

€ 14,50 p.p.

Op ons ontbijtbuffet serveren we een broodvariatie, suikerbrood, vers gebakken kleine broodjes. Drie soorten vleeswaren en twee soorten kaas, gerookte zalm, zoet De Ruyter broodbeleg. Gekookte eieren en roerei met spek. Verse fruitsalade, muesli en biologische yoghurt. Koffie, thee, melk, karnemelk en vruchtensap.

Voor catering kunt u ook gebruik maken van ons budget-ontbijt (zie verder in deze map).

PICKNICK Picknick aan de Plas (min. 8 personen)…………………………………

€ 14,95 p.p.

In de omgeving van de Berkenplas

Luchtig biologisch desembrood verrijkt met lijnzaad en zonnebloempitten, (h)eerlijk belegd met lekkers zoals waddenkaas, pulled chicken en nog vele andere soorten. Krentenbollen, twee vruchtensappen, biologische melk en karnemelk, fruitmand.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

LUNCH MOGELIJKHEDEN Tijdens onze lunchbuffetten (duur ca. 1,5 uur) wordt onbeperkt koffie en thee geserveerd.

Lunchbuffet ‘t Haasje ('t 12-uurtje) (min. 10 personen)…………… ➢

€ 12,00 p.p.

Kinderen tussen de 4 en 10 jaar € 6,00 en tot 4 jaar gratis

Met de Soep van de Dag, broodvariatie, ham, kaas en de Ruyter broodbeleg. Huzarensalade en een Bourgondiër kroket. Biologische volle melk en karnemelk. Koffie en thee zijn inbegrepen.

* Extra: vruchtensappen (100%) meerprijs € 1,50 p.p.

Schiers Broodbuffet (min. 10 personen)……………………………………… ➢

€ 16.25 p.p.

Kinderen tussen de 4 en 10 jaar € 6,75 en tot 4 jaar gratis

Een rijk gevulde Schiermonnikoogse Groentesoep, broodvariatie; vers gebakken knapperige broodjes en Fryske sûkerbôle; verschillende kaassoorten; de Ruyter broodbeleg; vleeswarenplateau; frisse rauwkostsalades; ambachtelijke Bourgondiër kroket. Aardappelsalade du chef. Koffie, thee, Biologische karnemelk en melk, alsook twee 100% pure vruchtensappen.

Komt bovenstaande niet overeen met uw lunchwensen neem dan contact met ons op voor een op maat geschreven lunchvoorstel.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

VERGADER ARRANGEMENTEN

(vanaf 10 personen)

Wij verzorgen ook complete vergaderarrangementen voor één of twee dagdelen. De vergaderarrangementen zijn inclusief koffie, thee en mineraalwaters, Eilander duinwater met een twist, verse vruchtensappen en fruit. Verschillende eetmomenten met bijvoorbeeld veel gezonde hapjes tussendoor. Graag maken wij voor u een passende offerte.

PANNENKOEKENBUFFET (min. 10 personen) Onbeperkt pannenkoeken eten, na ze zelf te hebben versierd met divers lekkers dat op het buffet staat. Zoals bijvoorbeeld appelcompote, spek, kaas, gehakt, gebakken champignons en natuurlijk stroop en poedersuiker. Kinderen tot 10 jaar Kinderen v.a. 10 jaar/volwassenen

www.schiermonnikoog-horeca.nl

€ 7,95 p.p. € 15.00 p.p.

2022


De Berkenplas BUFFETTEN

eten, drinken, terras, feest en recreëren

* Kinderen tot 4 jaar gratis, van 4 t/m 10 halve prijs.

Wij hebben een aantal standaard buffetten samengesteld. Het is natuurlijk mogelijk om deze naar uw wensen aan te passen. Vrijwel alle buffetten kunnen op uw verblijfsadres op Schiermonnikoog worden geleverd. Ook de catering van drankjes, het servies, tenten enz. kunnen wij prima voor U verzorgen.

Frietbuffet de Buizerd (min. 10 personen)……………………………….

€ 10,25 p.p.

Onbeperkt friet, 4 verschillende soorten snacks, Groene salade, Groninger Mayonaise, Curry en Appelmoes

Warm buffet Het malse Varken (minimaal 10 pers.)…………….

€ 19,95 p.p.

Onbeperkt smakelijk gekruide spareribs, geserveerd met diverse sauzen, stokbrood, kruidenboter, groene salades en een aardappelgerecht.

‘t Prikkeboskbuffet (min. 10 personen)…………………………….………

€ 24,95 p.p.

Een koud en warm buffet vernoemd naar de oorspronkelijke naam van het gebied wat thans de Berkenplas heet. Een smaakvol en vooral voedzaam buffet met o.a.: Beppe Tjitske’s Tomatensoep, Mosterdsoep, Diverse Broodsoorten met smeersels, Huisgemaakte pastasalade, Kartoffelsalade, Diverse rauwkostsalades, Rijkelijk garniturenassortiment (met gerookte zalm, beenham met mosterdsaus, gevulde eieren), Malse kipsate met huisgemaakte pindasaus, Schnitzel (met gebakken champignons, ui en paprika), verschillende vegetarische Quiches, Rundergoulash, Kibbeling met saus, krokante kip in tomatensaus, gebakken aardappelen, Nasi, 2 soorten groenten van het seizoen, frietjes.

Warmbuffet de Visserij

(min. 10 personen)

€22,50 p.p.

In het verleden maakten de Schiermonnikoger vissers furore in Groningen, Noord-Duitsland en langs sommige plaatsen aan de Oostzee met schol. En die vindt u ook terug in dit visbuffet,

dat bestaat uit de volgende gerechten:

Zalmsalade, Huzarensalade, Stokbrood met smeersels. Scholfilet met dragon en citroen; Zalmmoten met bieslook en roomboter; Garnalenspiesen in een zoet pittige chili; Een visplank met gerookte makreel, haring, sardientjes en tafelzuren. In bouillon gekookte rijst, gebakken krieltjes, warme en koude groente uit de eilander Pluktuin.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

SEIZOEN GEBONDEN BUFFETTEN Het stamppot buffet kan worden geboekt in de periode 1 oktober t/m 1 april. Onder voorbehoud van de verkrijgbaarheid van het product.

Stamppotbuffet De Wadden (minimaal 10 pers.)

€ 21,00 p.p.

-

‘Stamppot Mous’ Boerenkoolstamppot met Groninger mosterd, saucijzen en rookworst.

-

‘Hutspot’ Friese stamppot van aardappel, winterwortel en sipels (ui). Gepaneerde speklapjes volgens oma’s receptenschrift.

-

‘Fryske reade koal’ Stamppot van aardappel, rode kool met appelstukjes en gehakt.

-

En verder: Verse jus, mosterd, azijn, augurkjes en zilverui.

-

Nagerecht: Vruchten Yoghurt

Ook als cateringbuffetten te leveren.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

BARBECUE Standaard inbegrepen:

Aardappelsalade – Huzarensalade - Saladebuffet – Maïskolfje - Stokbrood smeersels. Diverse sauzen – Friet. De vleessoorten kunnen afwijken van de genoemde soorten.

BBQ-populair

- …………..……………

€ 19.75 p.p.

Grillburger, gemarineerde speklap, braadworst, kipsatéspies

BBQ-Mixed Grill

- ……………………………….

€ 24,25 p.p.

Grillburger, gemarineerde speklap, kipsaté spies, bieflapje, Hongaarse shaslick,

groentepakketje.

Speciale BBQ’s BBQ Vis

- …………………..

€ 23,50 p.p.

Zalmfilet, visfiletrolletjes, gambaspies, Noordzee visspies van gisteren gevangen vis Koud: zoute haring en gerookte vis, vissalade i.p.v. huzarensalade

BBQ Vis/Vlees

- ………………….………….

€ 24,25 p.p.

Varkensfilet, speklapjes, runderburgers, kipsaté spies. visrolletjes, Noordzee visspies van gisteren gevangen vis en gambaspies Koud: zoute haring en gerookte vis,

BBQ – Vegetarisch

€ 17,50 p.p

Twee vegetarische vleesvervangers, groentespies en een groente- en kaasburger. Aardappelsalade en een fruitsalade.

Kids BBQ

- 5-9 kinderen…………………. - vanaf 10 kinderen ……...

€ 13,75 p.p. € 11,50 p.p.

De kinder BBQ (tot 12 jaar) bestaat uit: Braadworstje, kipsaté, hamburgertjes Sauzen en patat frites (bij catering pof aardappelpartjes in folie). Stokbrood met kruidenboter en appelmoes.

U kon uw BBQ-wensen niet voldoende terugvinden in bovenstaande? Neem contact met ons op en we maken een offerte op basis van uw wensen. www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

BBQ - CATERING: Alle BBQ’s kunnen ook als catering worden geleverd. De BBQ’s worden dan op uw verblijfsadres op Schiermonnikoog gebracht en weer opgehaald. Friet wordt dan vervangen door pofaardappelen. •

Veganistisch, halal enz. of last van allergieën laat het ons vooraf weten en wij zorgen ervoor!!

DESSERT Dessert-buffet (min. 10 personen)…………….

€ 6,95 p.p.

’t Kan er nog net bij. Een buffet met de lekkerste toetjes en nagerechten: mousse, yoghurt, vla, tiramisu, slagroomsoesjes en fruit. Een heerlijke feestelijke afsluiting van uw warm/koudbuffet of Barbecue.

DRANKEN TIJDENS HET BUFFET Op nacalculatie Alle dranken worden geturfd en nadien bij de rekening opgeteld. Warme dranken vanaf 2,20, fris en zuivel vanaf 2,30, tap bier vanaf 2,95, sappen vanaf 2,50, fles bier vanaf 3,25, bieren 0.0 vanaf 3,00, wijnen vanaf 3,75 en sterke drank vanaf 2,95.

Consumptie munten voor groepen Zo kunt u van te voren al de dranken rekening uitrekenen. Een munt kost €2,75. Bier van de tap, fris, zuivel, sappen, wijnen en binnenlands gedistilleerd 1 munt. Fles bier, mixjes en buitenlands gedistilleerd 2 munten.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

Feesten, Partijen en Recepties Een droomhuwelijk begint op Schiermonnikoog Een droomhuwelijk? Dat begint natuurlijk op een bijzondere locatie. De uitnodigende sfeer en de schitterende ligging maken het Waddeneiland Schiermonnikoog tot die unieke trouwlocatie. Een sfeerbepalende omgeving, die uw huwelijk nog meer glans geeft en gegarandeerd tot de verbeelding zal spreken van uw bruiloftsgasten.

Bijzondere trouwlocatie De Berkenplas Met de Berkenplas kiest u voor een unieke en bijzondere trouwlocatie op Schiermonnikoog. Deze recreatieplas gelegen te midden van de eilander natuur is trouwlocatie waarbij Drink& Eethuis De Berkenplas er mede voor kan zorg dragen dat uw bruiloftsfeest onvergetelijk wordt.

Uw grote dag Naast de trouwlocatie is Drink- & Eethuis De Berkenplas ook bijzonder geschikt voor warm/koude buffetten, BBQ en feest. Van groot tot klein. Van luxe tot eenvoudig, u zegt het wij voeren het uit. Het interieur heeft authentieke en sfeervolle elementen die passen bij de omgeving. De gemoedelijke sfeer en de uitstraling van het interieur creëren een huiselijke ambiance. Kortom een sfeervolle en romantische plek om uw grote dag te vieren.

Mogen wij uw droom laten uitkomen? Trouwen is al spannend genoeg. Wij denken daarom graag met u mee over de invulling van uw huwelijksdag en hoe wij uw zorgen uit handen kunnen nemen. Hiervoor werken we graag samen met Parnassia Events & Meer. Mogen wij uw droom laten uitkomen? We horen het graag! Hieronder vindt u 3 voorbeeldarrangementen Bruiloftsfeest.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas Bruiloft arrangement 1.

eten, drinken, terras, feest en recreëren

€ 32,50

Je mag het boeket in de lucht gooien. Na het jawoord en de feestelijkheden die overdag plaatsvinden is het tijd voor een spetterende avond. Kies je voor bruiloft arrangement 1, dan heb je gegarandeerd een onvergetelijke avond samen met vrienden en familie. Bekijk hier de invulling van het arrangement. Ontvangst - Koffie/thee met gebak Consumpties 4 uur durend - Onbeperkt drinken - Fris - Bier van de tap - Wijnen - Binnenlands gedistilleerd Bittergarnituur - Zoute knabbels - Luxe hapjes - Warme hapjes - Nederlandse tapas Afsluiting - Broodje kroket

Bruiloft arrangement 2.

€ 35,50

Ja ik wil! Jullie bruiloft is een dag om nooit te vergeten en ook de avond wordt een fantastische herinnering voor jullie zelf en jullie gasten. Wij organiseren een geweldig huwelijksfeest en zorgen ervoor dat het jullie gasten aan helemaal niets ontbreekt. Bekijk hier de invulling van het arrangement. Ontvangst - Koffie/ thee met een petit four Consumpties 4 uur durend - Onbeperkt drinken - Fris - Bier van de tap - Wijnen - Binnenlands gedistilleerd www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

Bittergarnituur - Zoute knabbels - Luxe hapjes - Warme hapjes - Nederlandse tapas Afsluiting - Broodje Hamburger

Bruiloft arrangement 3.

€ 30,50

U mag de bruid kussen! Bruid gekust? Felicitaties in ontvangst genomen? Het is tijd voor een knallend huwelijksfeest! Dans en drink met vrienden en familie tot in de late uurtjes. Bekijk hier de invulling van het arrangement. Consumpties 4 uur durend - Onbeperkt drinken - Fris - Bier van de tap - Wijnen - Binnenlands gedistilleerd Bittergarnituur - Zoute knabbels - Luxe hapjes - Warme hapjes - Nederlandse tapas Afsluiting - Puntzak friet

Niet gevonden wat jullie zochten? De bovenstaande arrangementen zijn voorbeelden van gewilde invullingen. Uiteraard hoeft dit niet voor iedereen te gelden en zijn er allerlei aanpassingen mogelijk. Wij horen graag jullie wensen voor trouwarrangementen op maat. Maak vrijblijvend een afspraak, zodat we samen het arrangement kunnen doornemen.

Catering op locatie Bovenstaande geldt ook voor de verzorging van de gedeeltelijke of gehele catering van uw partij of bruiloft ergens op Schiermonnikoog.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

CATERING ONTBIJT & LUNCH MOGELIJKHEDEN * Voor groepen of gezelschappen verzorgen wij tevens catering op uw verblijfsadres op het eiland, mits vroegtijdig gereserveerd. Van ontbijt tot diner, van vergadering tot feestavond. * Graag maken wij aan de hand van uw wensen een passende offerte voor een ontbijt- of lunchbuffet op uw verblijfsadres op Schiermonnikoog.

Ontbijtbuffet (vanaf 10 personen)……………………………….€ 12,38…

€ 13,75 p.p.

Op ons ontbijtbuffet serveren we een broodvariatie, suikerbrood, vers gebakken kleine broodjes. Drie soorten vleeswaren en twee soorten kaas, gerookte zalm, zoet De Ruyter broodbeleg. Gekookte eieren en roerei met spek. Verse fruitsalade, muesli en biologische yoghurt. Verder melk, karnemelk en vruchtensap.

Budget Ontbijt- & Lunchmogelijkheden voor groepen Budgetontbijt: (minimaal 10 personen)……………€8,96…

€ 9,95 p.p.

Gesneden broodvariatie, suikerbrood, gekookte eieren, kaas, vleeswaren, De Ruyter zoet beleg. Inclusief pakken Melk.

Budgetontbijt Compleet (minimaal 10 personen)..€ 11,03 p.p.

€ 12,25

met ingrediënten voor lunchpakketten: Gesneden broodvariatie, suikerbrood,, gekookte eieren, kaas, vleeswaren, De Ruyter zoet beleg. Inclusief pakken Melk. Extra brood en beleg voor lunchpakketten, zoals pakjes biologische zuivel voor de lunchpakketten, flesje Mineraalwater. Inclusief duurzaam verpakkingsmateriaal.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

Lunchpakketten Onze lunchpakketten worden verpakt in duurzaam verpakkingsmateriaal, inclusief servet.

Lunchpakket………………………………

€ 9,50 p.p.

Ambachtelijke bollen, met kaas en met vleeswaren. Krentenbol; Handfruit; biologische melk (250 cl) en een flesje mineraalwater.

Lunchpakket Compleet………………

€ 13,25 p.p.

Drie knapperige broodjes met kaas en vleeswaren; Krentenbol, candybar. Biologische melk (250 cl), een flesje vruchtensap, een flesje mineraalwater en een stuk fruit.

MAALTIJD CATERING Naast de mogelijkheden om onze eerder vermelde buffetten en barbecues als catering uit te voeren, leveren wij ook complete warme maaltijden afgestemd op de lagere bestedingsbudgetten. Dus u kunt bij ons terecht van eenvoudige tot uitgebreide maaltijden. Eenvoudige Catering vanaf 20 personen • Bijzonder geschikt voor schoolgroepen, verenigingen e.d. • Per groep één keuzemenu mogelijk. • Op uw verblijfsplaats op Schiermonnikoog geleverd in kookpannen • Géén borden en bestek inbegrepen MACARONISCHOTEL: Macaroni met gehakt, ui, groenten, bolognesesaus en geraspte kaas . Prijs per persoon………………… € 6,25 p.p. NASI Nasi, kipsaté, atjar tjampoer, pindasaus. Prijs per persoon………………… € 7,50 p.p. BOERENKOOL (seizoen afhankelijk) Stamppot van boerenkool met rookworst en jus Prijs per persoon……………….. € 8,00 p.p ZUURKOOL Stamppot van zuurkool en speklapjes en jus Prijs per persoon ………………. € 8,00 p.p. HUTSPOT Stamppot van wortel en en uien, met een rookworst en jus. Prijs per persoon ……………… € 8,00 p.p.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

ZOMERSTAMPPOT Stamppot met verse rauwe andijvie, spekblokjes, rookworst en jus. Prijs per persoon ……………. € 8,00 p.p.

Patat & snacks Bezorgd op uw verblijfsadres op Schiermonnikoog? Wij verzorgen dit graag voor u i.s.m. De Halte.

Niet gevonden wat u zocht? Laat het ons weten, dan zullen wij zo snel mogelijk een passende offerte doen aan de hand van uw wensen.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022


De Berkenplas

eten, drinken, terras, feest en recreëren

Belangrijk om te weten: •

Alle genoemde prijzen zijn alleen van toepassing als gekozen wordt voor één menukeuze voor het gehele gezelschap en bij vroegtijdige reservering. Meer menukeuzes per gezelschap zijn helaas niet mogelijk. Bij groepsreserveringen met een reserveringswaarde meer dan € 750,00 wordt een aanbetaling van max. 40% vooraf worden gevraagd. In overleg kunnen wij natuurlijk ook op maat geschreven offertes maken.

Voor alle niet genoemde zaken worden afspraken gemaakt in overleg.

Betaling: Betaling contant of pin, na overleg eventueel op factuur. Dan geldt betaling binnen 14 dagen na ontvangst factuur.

Wijzigingen: Wijzigingen in opzet en aantallen personen zijn mogelijk tot één week voor de gereserveerde datum.

Voorwaarden: Wij hanteren de Uniforme Horeca Voorwaarden, deze sturen wij u op verzoek graag toe.

Wijziging Prijzen en samenstelling T.a.v. de genoemde in deze map zijn prijswijzigingen en wijzigingen in de productsamenstelling voorbehouden. - Het aangebodene in alle voorgaande overzichten komt hiermee te vervallen.

www.schiermonnikoog-horeca.nl

2022