Issuu on Google+

ΕΤΟΣ 34ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 8991 ΕΔΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΩΔΙΚΟΣ: 1849 Email: hmer@otenet.gr Τιµή: 0,01€ Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΛΕΜΟΝΙΩΝ «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που χρήζει αντιμετώπισης», Διαβάστε -τόνισε ο Δήμαρχος

στην σελ. 3

Ο ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Διαβάστε στην σελ. 2

-Την στήριξη του Κορίνθου Γ.Γ περιμένει ο Δήμαρχος για θέματα του δήμου του

110 ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Γιώργος Ψυχογιός:

«Σε συνθήκες κρίσης, είμαστε

υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα»

Διαβάστε στην σελ. 3

Διαβάστε στην σελ. 7

ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Μετά την απάντηση του Δημάρχου…

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΡΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ «Σας καλώ να έρθετε κάποια μέρα να σας δείξω τον τρόπο που κινούμαστε εμείς οι άνθρωποι του τομέα κοινωνικής πολιτικής του δήμου..» Διαβάστε στην σελ. 5

Βασίλης Μπαλάφας:

«Ο Ματθαίος Ανδρεάδης ζει μέσα στις καρδιές και στο μυαλό μας» Διαβάστε στην σελ. 6


- Σελίδα 2 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ορειβάτες Κορίνθου Γεράνεια, Πράθι (1150μ.) Κυριακή 19 Φεβρουαρίου Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου σας προσκαλεί να περπατήσουμε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στα Γεράνεια από την πλευρά των Αγίων Θεοδώρων. Η διαδρομή έχει αφετηρία τον παλαιό δασικό δρόμο της Αγίας Μαρίνας που οδηγεί στη θέση Πράθι και στο ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας μέσα από παλαιά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι κτηνοτρόφοι της εποχής και υπολογίζεται σε 15 περίπου χλμ. Αρχικά κινούμαστε κατά μήκος του παλαιού δασικού δρόμου για περίπου 1.2 χλμ, παρακάμπτουμε δεξιά για να συναντήσουμε το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Διασχίζουμε περιμετρικά το μοναστήρι και ακολουθούμε το μονοπάτι με ανηφορική κλίση μέχρι τον οικισμό «Κοψιά Λιοντάρι». Στην έξοδο του οικισμού ακολουθούμε το μονοπάτι που υπάρχει έναντι της δεξαμενής, δύσκολο μονοπάτι με μεγάλες κλίσεις σε διάφορα σημεία που θα δοκιμάσει τα πόδια μας και τις αντοχές μας αλλά θα μας αποζημιώσει στο δεύτερο μισό με τις ωραίες εικόνες. Το μήκος του μονοπατιού είναι περίπου 4 χλμ και η μια από τις διακλαδώσεις του ανατολικά οδηγεί στη θέση «Βερόρι». Εμείς θα κατευθυνθούμε πιο δυτικά ,ώστε μετά από μια διαδρομή περίπου 7χλμ να φτάσουμε στη θέση «Ραμπατζη». Σε αυτό το σημείο θα μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα ,να πάρουμε μια ανάσα και δυνάμεις για να συνεχίσουμε το υπόλοιπο της διαδρομής. Ακολουθούμε το μονοπάτι που ξεκινά από την θέση «Ραμπατζη» και κινούμαστε πλέον δυτικά σε πολύ ωραίο μονοπάτι με ποικιλία βλάστησης και εικόνων και με εδαφικές εναλλαγές. Μετά από περίπου 2.5 χλμ το μονοπάτι καταλήγει στη θέση «Μπινιαρεικα» ,αμπελώνας τοπικής οικογένειας των Αγίων Θεοδώρων. Από αυτό το σημείο το μονοπάτι χωρίζει ,συνεχίζουμε με κατεύθυνση στο βορρά και μετά από 2 περίπου χλμ το μονοπάτι καταλήγει στην θέση «Φουβάγια». Σε αυτό το σημείο συναντάμε το δασικό δρόμο Άγιος Νικόλαος – Πράθι έχοντας δυτικά μας τις κορυφές της Δρίζας από τη πλευρά του Λουτρακίου. Αφού κινηθούμε για 2.5 χλμ περίπου στον δασικό δρόμο φτάνουμε στον προορισμό μας στην Παναγία Πραθίου. Μπορούμε πλέον να ξεκουραστούμε και να φάμε χωρίς τύψεις ως ανταμοιβή της προσπάθειάς μας!!! Ώρες Πορείας: 5 – 6 Βαθμός Δυσκολίας: Α – Β Εξοπλισμός: Μπότες ορειβατικές, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, γκέτες, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), ορειβατικό παντελόνι, σκούφος , γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, ατομικό φαρμακείο, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό, μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο για όσους το επιθυμούν και φαγητό για πικ νικ . Αναχώρηση: Στις 8:00 το πρωί από τα περιβολάκια Κόστος Συμμετοχής: 10€ Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στην Αρχηγό: Αρναουτοπούλου Μαρίνα 6944140896 και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε αναπαραγωγείς αγροτικών ζώων, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς Ανακοίνωση «Η ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας καλεί τους αναγνωρισμένους φορείς αναπαραγωγής καθαρών εγχώριων φυλών αγροτικών ζώων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι, ιπποειδή) καθώς και ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς και λοιπά συλλογικά νομικά πρόσωπα που ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι ίδιοι ή/και τα μέλη τους, να υποβάλουν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης 10.2.1 «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία» του ΠΑΑ 2014 – 2020 με στόχο την βιώσιμη διαχείριση αυτών και την ενίσχυση της βιωσιμότητάς των. Η αίτηση υποβάλλεται στην ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας μέχρι 02/03/2017.

Ο ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ -Την στήριξη του Κορίνθου Γ.Γ περιμένει ο Δήμαρχος για θέματα του δήμου του

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Σ Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχηµα στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Πατρών

Θ

ανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στο 125,8 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Πατρών, όταν Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 65χρονος και στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες , ηλικίας 44 και 51 ετών, αντίστοιχα, συγκρούστηκε με Ι.Χ. φορτηγό όχημα, το οποίο οδηγούσε 49χρονος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 65χρονου και τον τραυματισμό της 44χρονης και της 51χρονης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.

το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βρέθηκε αυτή την εβδομάδα ο Δήμαρχος Βέλου- Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, όπου είχε συνάντηση με τον Κορίνθιο γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε. Συζήτησαν προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Δήμος , μέτωπα στα οποία ο κ. Δέδες μπορεί να βοηθήσει λόγω της θέσης του στο Υπουργείο. Επίσης, ο Δήμαρχος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για έργα που είναι αναγκαία, όπως τα αντιπλημμυρικά και η αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το τμήμα της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, που διέρχεται από τα όρια του Δήμου του. Στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων, ο Δήμος Βέλου - Βόχας έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2016. Πάνω σε αυτό ο Αννίβας Παπακυριάκος περιμένει από τον γενικό γραμματέα την χρηματοδότηση έργων για την θωράκιση του Δήμου και την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί. Στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών επίσης η πρόταση του Δημάρχου αφορά την χρηματοδότηση έργων κυρίως αποκατάστασης του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων, καθώς οι ζημιές που ο δρόμος έχει υποστεί από τα βαριά κυρίως οχήματα που διέρχονται καθημερινά είναι πολλές και μεγάλες. Ο κ. Δέδες έχει ήδη υποσχεθεί την χρηματοδότηση των απαραίτητων αυτών έργων, όπως μας ενημερώνει ο δήμος. Τέλος, ο κ. Παπακυριάκος πρότεινε μια σειρά ακόμα έργων για όλο τον Δήμο , αναμένοντας και σε αυτά την στήριξη του Γιώργου Δέδε μέσα πάντα από τον θεσμικό του ρόλο.


Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΛΕΜΟΝΙΩΝ «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που χρήζει αντιμετώπισης», -τόνισε ο Δήμαρχος Οι συνεχείς κλοπές αγροτικών προϊόντων στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ Δημήτρης Κάσσιος και Παναγιώτης Καλύβας, ο Δασάρχης Ξυλοκάστρου κ. Φώτης Γκέκας, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ο Πρόεδρος του Καμαρίου κ. Παναγιώτης Αλογογιάννης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λουτρού και πολλοί κάτοικοι των κοινοτήτων Λουτρού και Καμαρίου. Στη συζήτηση που έγινε, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι δικαιολογημένη η μεγάλη αναστάτωση, αγανάκτηση και ανησυχία των κατοίκων για τις κλοπές που γίνονται στις αγροτικές καλλιέργειες(κυρίως λεμονιών). Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που χρήζει αντιμετώπισης, όπως τόνισε ο δήμαρχος, ενώ πρόσθεσε πως « Είναι όμως ιδιαίτερα δύσκολο να φυλαχθούν οι αγροτικές καλλιέργειες, λόγω της μεγάλης έκτασης που καταλαμβάνουν. Απαιτείται λοιπόν η συνεργασία όλων των φορέων Δήμου, Αστυνομίας, Δασαρχείου, Συνεταιρισμών και δημοτών, για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.». Επίσης αποφασίστηκε να γίνουν συγκεντρώσεις στις τοπικές κοινότητες, για να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι και να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση, για αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

- Σελίδα 3 -

Γιώργος Ψυχογιός:

«Σε συνθήκες κρίσης, είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα»

Στις 9 Φεβρουαρίου , κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής, ο Βουλευτής του νομού μας από το ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, έκανε τις εξής τοποθετήσεις: «Πρόκειται για μια Επιτροπή με πολύ σημαντικό ρόλο, η οποία αναφέρεται στην ισότητα, στην νεολαία και στα δικαιώματα του ανθρώπου. Ιδίως το τελευταίο, σε συνθήκες κρίσης, πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι να το διασφαλίσουμε. Δηλαδή ότι και τα ατομικά και τα κοινωνικά δικαιώματα προστατεύονται. Λόγω ηλικίας, θα ξεκινήσω από τη νεολαία. Θα ήθελα να θέσω το ζήτημα, κυρίως, σχετικά με την αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας και των υποδομών στα Πανεπιστήμια, βασικό και πάγιο αίτημα του φοιτητικού κινήματος. Μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες, να παρέμβουμε γι' αυτό, να καλέσουμε ανθρώπους από το Υπουργείο ή στελέχη.

Επίσης, όσον αφορά στο σχεδιασμό των προγραμμάτων απασχόλησης προκειμένου να είναι στοχευμένα σε ανθρώπους, οι οποίοι ηλικιακά πρέπει να μείνουν στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να έχουμε μια εικόνα και να συμβάλλουμε και εμείς στη συνολική στρατηγική των προγραμμάτων. Όσον αφορά στον τομέα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, με το οποίο ασχολούμαι πιο ειδικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο ζήτημα που θα ήθελα να θέσω είναι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες. Είναι ένα μείζον ζήτημα που το ακούμε και στο εξωτερικό, όταν πηγαίναμε στους διεθνείς οργανισμούς. Πρέπει να δούμε τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα από τα αρμόδια υπουργεία και το σχεδιασμό της πολιτείας από δω και πέρα, πολύ συγκεκριμένα, πολύ οριοθετημένα και με χρονοδιάγραμμα. Το δεύτερο κομμάτι, που είναι κι αυτό σημαντικό και απασχολεί πολύ κόσμο στη χώρα μας, είναι αυτό των παιδιών μεταναστών δεύτερης γενιάς. Το θέτω σε συνδυασμό και σύνδεση και με το σχετικό Νόμο για την Ιθαγένεια, που ψηφίσαμε πριν κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελληνική Βουλή. Οι ρυθμίσεις, οι οποίες ψηφίστηκαν, σίγουρα μας ευθυγραμμίζουν με την Ευρώπη. Παρόλα αυτά, θέλω η Επιτροπή μας να κάνει παρέμβαση και να πάρει πρωτοβουλίες για

να δούμε την πορεία εφαρμογής του Νόμου αυτού, τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και αυτές που πρέπει να γίνουν, για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να ανταποκριθεί στο πεδίο αυτό, όπως επίσης στο πεδίο των αδειών διαμονής, των εξαιρετικών λόγων κ.λπ. Τέλος το τρίτο κομμάτι είναι η χρήση εργόσημου αλλοδαπών - εργατών γης με ή χωρίς χαρτιά, βάσει και πάλι των σχετικών διατάξεων του Νόμου, που ψηφίσαμε πρόσφατα στη Βουλή. Αυτό το φαινόμενο υπάρχει και στην εκλογική μου περιφέρεια, στο Νομό Κορινθίας, αλλά και πανελλαδικά. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή του νόμου αυτού, για το εργόσημο των αλλοδαπών – εργατών με ή χωρίς χαρτιά, όταν ασχολούνται εποχιακά και να διασφαλίσουμε την ευρύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση του προς όφελος των παραγωγών των εργαζομένων, αλλά και του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων».


Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

- Σελίδα 4 -

Ο ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΣΤΟ ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ « Η αναβίωση του ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΥ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ γίνεται πράξη, με τη βοήθεια πολλών, στο ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ! Συνείδηση, όραμα, χορηγία, διάθεση επικοινωνίας, ομορφιά, θέληση, φιλία, φύση είναι κάποια από τα στοιχεία που συντελούν στη δημιουργία του συγκεκριμένου θεραπευτικού επισκέψιμου κήπου, που σε λίγο θα είναι στη διάθεση όσων θα επιθυμήσουν να αισθανθούν Κάλλος, Ευωδία, Θεραπεία!!!» Τσέτσι Τσάνκοβ

Στις 18 Φεβρουαρίου ο χορός του Εµπορικού Συλλόγου Κορίνθου Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00 , πρόκειται να πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του , στο κέντρο Κατάι , στο Σολομό Κορινθίας. Οι προσκλήσεις κοστίζουν 15.00 € η κανονική πρόσκληση και 10.00€ η παιδική πρόσκληση και περιλαμβάνει φαγητό και ποτό .


Μ

ετά την απάντηση του δημάρχου Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου στις δηλώσεις του κ. Λεωνίδα Στεργιόπουλου , ο οποίος σχολίασε τη συνέντευξη του Δημάρχου , «ήρθε» η απάντηση της Αντιδημάρχου κας Μαρίας Καλλίρη, την οποία ήδη είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος . Θυμίζοντας στους αναγνώστες το τι είχε πει , ο κ. Λεωνίδας Στεργιόπουλος όσον αφορά την κοινωνική πολιτική , ο δήμος αναφέρει:

<<Για την κοινωνική πολιτική: Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη η έκπληξη μας όταν ενημερωθήκαμε ότι, χάριν της καθόλα άξιας αντιδημάρχου μας, οι ανασφάλιστοι του δήμου μας θα έχουν επιτέλους πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Και μείς νομίζαμε ότι το πρόγραμμα το είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση για όλους τους ανασφάλιστους της χώρας. Φαίνεται θα είχαν ξεχάσει το δήμο μας και χρειάστηκε η δραστική παρέμβαση της αντιδημάρχου για να τους το θυμίσει. Εύγε!!! Αλήθεια στα προγράμματα ‘Υγεία για όλους’, ‘Καθολική ασφάλιση’, ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ‘Δια βίου μάθησης’, που αποτελούν κυβερνητικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, τα οποία ο δήμαρχος τα παρουσίασε σχεδόν σαν δικά του έργα, ποιά ακριβώς είναι η πραγματική συμμετοχή του δήμου; Τα περισσότερα είτε γίνονται μέσω διαδικτύου, χωρίς τη συμμετοχή του δήμου, είτε μέσω ΚΕΠ μαζί με δεκάδες άλλα προγράμματα, είτε απλά ο δήμος παραχωρεί χώρο ή κάνει κάποια ανακοίνωση. Ή κάνω λάθος;>> Η απάντηση της Μαρίας Καλλίρη Η Αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη απαντά στα ανωτέρω λεγόμενα του κ. Λεωνίδα Στεργιόπουλου για την κοινωνική πολιτική του Δήμου ως εξής : «Η Πραγματική έκπληξη ήταν για εμένα να διαβάζω την κριτική σας κ. Στεργιόπουλε σε ένα τόσο ευαίσθητο και λεπτό θέμα που αφορά συμπολίτες μας οι οποίοι βιώνουν δύσκολες στιγμές από την όλη οικονομική κατάσταση και ιδιαίτερα για το μεγαλύτερο αγαθό που είναι η Υγεία. Δεν οικειοποιηθήκαμε κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα που αφορά στην κοινωνική πολιτική, αντίθετα προσπαθούμε να τύχει μεγαλύτερης υλοποίησης και να ανακουφίσει περισσότερους πολίτες. Αλήθεια το γεγονός ότι φροντίσαμε να μην μείνουν έξω από το πρόγραμμα οι συμπολίτες μας που ήταν ανασφάλιστοι σας ενόχλησε; Δεν γνωρίζαμε πως είναι μεμπτό να προωθούμε και να υλοποιούμε το νόμο, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και την διαδικασία για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας όπως ορίζει η παρ.1 του αριθ 33 του νόμου 4368/2016(α 21) για εκείνους που έχουν απολέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις και δεν δικαιούνται παροχών υγείας λόγο οφειλών προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

- Σελίδα 5 -

Μετά την απάντηση του Δημάρχου…

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΡΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ «Σας καλώ να έρθετε κάποια μέρα να σας δείξω τον τρόπο που κινούμαστε εμείς οι άνθρωποι του τομέα κοινωνικής πολιτικής του δήμου..» Δικός μας σκοπός κ.Στεργιόπουλε είναι να μην αισθάνεται μόνος και απογοητευμένος ο συμπολίτης μας να τον βοηθούμε και όχι τον εγκαταλείπουμε. Ναι, παραδέχομαι πως όταν πρόκειται για τον συμπολίτη μου η κάθε μου παρέμβαση ναι, είναι δραστική. Πόλυ δραστική θα έλεγα…. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» να ξέρετε πως το λειτουργούμε αυτή τη χρονική στιγμή, μόνο εμείς σαν δήμος και είμαστε οι πρώτοι που το υλοποιούμε. Να σας θυμίσω ότι ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που δεν έχουν πρόσβαση σε δομές Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00π.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού .Σας καλούμε να είστε εκεί να παρακολουθήσετε από κοντά και να σας λυθούν οι όποιες απορίες. Εγώ θα είμαι εκεί όπως πάντα. Το ΤΕΒΑ ,Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοηθείας υλοποιείται χωρίς υποδομές δεν ξέρω αν γνωρίζετε πως για να πάρουμε και να δουλέψουμε τα προγράμματα αυτά ,πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός υπαλλήλων, οχήματα, ψυγεία, αποθηκευτικοί χώροι. Εμείς παρ’ όλες τις ελλείψεις επιμένουμε και το λειτουργούμε με επιτυχία. Όσο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αφού λοιπόν γνωρίζετε άριστα τα κυβερνητικά προγράμματα, θα ενημερωθήκατε ότι "Έπεσε" το μηχανογραφικό σύστημα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών από τις πολλές αιτήσεις που έσπευσαν να καταθέσουν την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου οι δικαιούχοι . Εμείς όμως καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας με επιτυχία χωρίς προβλήματα και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι και την ελπίδα ζωντανή . Να σας γνωρίσω πως η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου λειτουργεί με μια μόνο υπάλληλο για να πετύχου-

με όμως καλύτερο αποτέλεσμα επιστρατεύουμε υπάλληλους από άλλα γραφεία και από την καθαριότητα, με την αντιδήμαρχο παρούσα πάντα, μπροστά και δίπλα τους. Αυτή η δημοτική αρχή κ Στεργιόπουλε έχει καταφέρει κάτι σημαντικό που δεν είναι άλλο από την συνεργασία και τη συλλογική δουλειά. Για το πρόγραμμα «Δια βίου μάθηση» επαναλειτουργεί και πάλι πρωτοπορούμε και νιώθουμε όμορφα που ανοίγουμε παράθυρα μάθησης στον κόσμο σε εκείνους που δεν μπόρεσαν ή δεν τα κατάφεραν κάποια χρονική περίοδο της ζωής τους. Ξέρετε δεν γίνονται όλα από το διαδίκτυο η συμμετοχή του δήμου είναι απαραίτητη για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό. Πάντα πίστευα και συνεχίζω να το πιστεύω πως ο δήμος είναι το σπίτι του κάθε πολίτη και όπως στο σπίτι του ο καθένας έχει έναν δικό του άνθρωπο να τρέχει τις υποχρεώσεις , τα δύσκολα, να διευκολύνει να στηρίζει την οικογένεια και τα μέλη της , έτσι και αυτός ο δήμος -είτε σας αρέσει είτε όχι- ανοίγει πόρτες και δεν τις κλείνει γιατί για τον δήμαρχο και για όλους εμάς κύριος άξονας στον όποιο κινούμαστε είναι ο πολίτης του δήμου Βέλου-Βόχας, ο συμπολίτης, ο συνάνθρωπος μας. Επί της ουσίας κινούμαστε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Σας καλώ πάντως λοιπόν να έρθετε κάποια μέρα να σας δείξω τον τρόπο που κινούμαστε εμείς οι άνθρωποι του τομέα κοινωνικής πολιτικής του δήμου, με την ελπίδα να ασκήσετε μια ουσιαστική κριτική στο ύφος που απαιτεί αυτό το τόσο ευαίσθητο κομμάτι που λέγεται συνάνθρωπος, χωρίς να αναρωτιέστε αν έχετε κάνει λάθος στα όσα γράψατε. Η Αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη»


- Σελίδα 6 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Βασίλης Μπαλάφας:

«Ο Ματθαίος Ανδρεάδης ζει μέσα στις καρδιές και στο μυαλό μας»

Τ

ην Τρίτη 14 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο Ματθαίος Ανδρεάδης. Ο Βασίλης Μπαλάφας ανάρτησε στην σελίδα του στο F : «Ήταν σαν σήμερα το 2013 όταν έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος Ματθαίος Ανδρεάδης. Το έργο του και κυρίως το αγέρωχο, σπινθηροβόλο και ασυμβίβαστο πνεύμα του φωτίζουν και οδηγούν όσους τυχερούς είχαμε την ευκαιρία να τον ζήσουμε, να τον συμβουλευτούμε, να τον ακούσουμε, να τον έχουμε φίλο. Και γι' αυτό ζει μέσα στις καρδιές και στο μυαλό μας.»

15 συλλήψεις στην Κορινθία μετά από αστυνομική επιχείρηση

Σ

την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε και στο νομό μας το χρονικό διάστημα από τις 3 Φεβρουαρίου μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου , συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα για τις ακόλουθες παραβατικές πράξεις:

• Συνελήφθησαν: • Τρεις ημεδαποί για ναρκωτικά. • Δύο ημεδαποί για κλοπή. • Τρεις ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. • Δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα. • Τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. • Ένας ημεδαπός για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού. • Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

17 έως 19 Φεβρουαρίου

Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κόρινθο

Ο

Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (HAPSc/ Ε.Ο.Π.Ε.) και η Αντιπροσωπεία Κορίνθου, συνδιοργάνωσαν την Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο, από 17 έως 19 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τους κανόνες και τους τρόπους λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και να προωθήσει την έννοια της δημοκρατίας και του πολίτη μέσω της ενεργούς ενασχόλησης των νέων με τα κοινά. Το συνέδριο απευθύνεται σε φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) από όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως του αντικειμένου των σπουδών τους.


Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

110 ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

- Σελίδα 7 -

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ομίλησε για τους εορταζομένους Αγίους Αποστόλους και για τον θεσμό της οικογένειας παραλληλίζοντας τον με την πνευματική οικογένεια, δηλαδή την Τοπική μας Εκκλησία. Ευχαρίστησε θερμά τους Εφημερίους της Ι. Μητροπόλεως μας για την προσφορά τους, απευθυνόμενος δε προς τον νέο Διάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας του επεσήμανε την σπουδαιότητα του υπουργήματος, που αναλαμβάνει, και ταυτόχρονα του υπενθύμισε την ιστορικότητα του ονόματός που έλαβε, προτρέποντάς τον να έχει ως πρότυπό τις προσωπικότητες των αοιδίμων συνωνύμων του Κορινθίων Ιεραρχών, του Δαμασκηνού Παπανδρέου του από Κορίνθου Αρχιεπισκόπου και Αντιβασιλέως και του Δαμασκηνού Χατζοπούλου, Κορινθίου στην καταγωγή και πρώην Μητροπολίτη Δημητριάδος. Στον επίλογό του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον Προκάτοχο του κυρό Παντελεήμονα, ο οποίος είχε θεσπίσει τις «Προικοδοτήσεις», τον πρόδρομο των «Υποτροφιών», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως όλα τα εκκλησιαστικά έργα, υλικά και πνευματικά, δεν έχουν ονοματεπώνυμα, ιδρυτές ή πατέρες, αλλά κατοχυρώνονται και αποδίδονται αποκλειστικά και στο σύνολό τους στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Στην Θ. Λειτουργία παραβρέθηκαν πλήθος Κληρικών και Πιστών, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στον Ι. Ναό, προσερχόμενοι απ’ όλη την Κορινθία για να προσευχηθούν με επικεφαλής τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Χρίστο Δήμα, τον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους. Οι Υποτροφίες (τραπεζικά βιβλιάρια) εδόθησαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ι. Μητροπόλεως μας και αυτοί στην συνέχεια στους Εφημερίους, ώστε να καταλήξουν διακριτικά στα χέρια των νέων που σπουδάζουν.»

Ο Κορίνθιος γιατρός Τριαντάφυλλος Ντόσκας ομιλητής στην «Κροκίδειο» αίθουσα

Σ Σ

τον κατάμεστο Ι. Ναό του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2017», από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Η Μητρόπολη, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Με την δέουσα και επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος με τη χάρη του Κυρίου ο θεσμός αυτός, προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην διδασκαλία του Αποστόλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, Παύλου και των Πατέρων μας, καθώς η ανακούφιση των πιστών και η παντοειδούς τρόπου βοήθεια των εχόντων ανάγκη αποτελούν την μέγιστη προτεραιότητα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών του θεσμού της οικογένειας, Θ. Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών και Διακόνων, τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού της Ι. Μονής Παναγία «Πάντων Χαρά» π. Δαμασκηνού Γεννηματά. Φανερά συγκινημένος ο νεοχειροτονηθείς, στην προσφώνησή του, ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στο να φθάσει σ’ αυτήν την ευλογημένη στιγμή...

υνεχίστηκαν την Δευτέρα,στην «Κροκίδειο Αίθουσα», με την συμμετοχή πολυπληθούς ακροατηρίου, οι ομιλίες με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού», με την παρουσίαση ενός εξαιρετικά επίκαιρου ιατρικού θέματος, «Πως να προφυλάξουμε την μνήμη μας». Την παρουσίαση έκανε ο Κορίνθιος Ιατρός Νευρολόγος κ. Τριαντάφυλλος Ντόσκας, Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η Μητρόπολη μας ενημερώνει σχετικά: «Ο διαπρεπής Κορίνθιος Ιατρός με επιστημονικότητα και σαφήνεια, κατέδειξε τους τρόπους διάγνωσης αλλά και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή να προλάβουμε την νόσο του Alzheimer. Συγκεκριμένα η μεσογειακή διατροφή, η καθημερινή άσκηση, η συχνή μελέτη, η προσοχή στην αρτηριακή πίεση, η αγάπη εκ μέρους του συγγενικού περιβάλλοντος, συνιστούν τους παράγοντες εκείνους που προλαμβάνουν ή αναστέλλουν, την εξασθένηση των πνευματικών λειτουργιών του εγκεφάλου, στα άτομα που νοσούν ή ενδέχεται να νοσήσουν. Γι᾿ αυτό και συνέστησε ο Ιατρός, την αποφυγή κατά το δυνατόν, του stress και της κατάθλιψης, περνώντας τις ώρες μας δημιουργικά, ώστε να μην περιέρχεται σε απραξία ο εγκέφαλος μας, καθώς όσο πιο πολύ «δουλεύουμε» τον εγκέφαλο μας, τόσο πιο εύκολα καλλιεργείται και αποδίδει η μνήμη μας. Τον Ιατρό και Κορίνθιο επιστήμονα κ. Τριαντάφυλλο Ντόσκα συνεχάρη με θερμούς λόγους ευχαριστίας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και συντόνισε τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, ενώ πολλά ήσαν τα ερωτήματα που απηύθυναν οι ακροατές σχετικά, με την δύσκολη και επικίνδυνα εξαπλούμενη νόσο της εποχής μας.»


- Σελίδα 8 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α

Π Ρ Ο Α Σ Τ Ι Α Κ Ο Υ

Σ Ι Δ Η Ρ Ο Δ Ρ Ο Μ Ο Υ


Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

- Σελίδα 9-

Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου Γραφείο Διοίκησης 13/2/2017

Ανακοίνωση προθεσμίας Υποβολής αιτήσεων Σας ανακοινώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων της αρ.πρ.756/11-01-2017 ανακοίνωσης υπ’αριθμ. ΣΟΧ.2/2017 για την σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου για ανάγκες Φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων) άρθρα: 21 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει & 63 του Ν.4430/2016,είναι από 14 Φεβρουαρίου 2017 έως και 23 Φεβρουαρίου 2017. Μονάδων στο Εθνικό Ακαδημαϊκό Δίκτυο ΕΔΕΤ για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και τη βιολογία, σε νεφοϋπολογιστικό περιβάλλον (cloudcomputing)» του ΕΠ «Σας γνωρίζουμε ότι σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέ- «Ψηφιακή Σύγκλιση» και υλοποιήθηκε με τη συνεργασω ασύρματου δικτύου (wi-fi). Το συγκεκριμένο έργο σία του Τμήματος Πληροφορικής του Γενικού Νοσοαποτελεί τμήμα της πράξης «Ένταξη Νοσοκομειακών κομείου Κορίνθου και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματου δικτύου (wi-fi)

και Τεχνολογίας ΕΔΕΤ Α.Ε. Για τον κωδικό πρόσβασης των επισκεπτών (gnk_guest) υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες σε κοινόχρηστους χώρους. Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου»

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ανακήρυξη του Προέδρου της Δηµοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιµου Δηµότη Περιγράφοντας το χρονικό της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σ�� επίτιμο δημότη του , ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αναφέρει σε δελτίο Τύπου που μας απέστειλε: «Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των δικαστικών αρχών, πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, κατά την εορτή του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, η τελετή ανακηρύξεως της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη. Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε –συνοδεία της συζύγου του κας Βλασίας Παυλοπούλου- αποδεχόμενος την πρόσκληση που απεύθυνε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ανακηρύξεως του σε επίτιμο δημότη του Δήμου και παραλλήλως να συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της ημέρας. Κατά την άφιξή του στον ιστορικό Ι.Ν. του Αγ. Βλασίου, τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ενώ απέδωσαν τιμές αγήματα του Στρατού και της Αεροπορίας. Ακολούθησε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και συνλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστό-μου, Σύρου κ. Δωρόθεου και του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υφυπουργού κ. Τ. Κουίκ, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, των Βουλευτών του Νομού κ.κ. Γ.Ψυχογιού, Μ. Θελερίτη, Γ. Τσόγκα και Χρ. Δήμα, του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Π. Καλλίρη, των Δημάρχων του Νομού κ.κ. Αλ. Πνευματικού, Γ. Γκιώνη, Σπ. Σταματόπουλου και Κ. Καλαντζή, των Υποστρατήγων κ. Σ. Τσερπέ – Επιτελάρχη Α.Σ.Δ.Υ.Σ. ως εκπροσώπου Γ.Ε.ΕΘ.Α. και κ. Δ. Τριγώνη -Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, καθώς και άλλων εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης και αφού ολοκληρώθηκε, ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαν προς το Δημοτικό θέατρο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ», όπου είχε ήδη φθάσει το σύνολο των προσκεκλημένων, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, δικαστικές και τοπικές αρχές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πλήθος κόσμου. Μεταξύ αυτών, και εκτός των προαναφερόμενων, σημαντικές παρουσίες ήταν αυτές του Επιτίμου Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Χ. Γεωργακόπουλου, του Γενικού Γραμματέα κ. Χ.Κασσίμη, του Προέδρου του Ε.Λ.Γ.Α. κ. Φ. Κουρεμπέ, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων κ. Ελ. Τσαλδάρη και των Ταξίαρχων κ.κ. Μ. Παπαδάκη- Διοικητή της Σχολής Μηχανικού, Γ. Υφαντή-Διοικητή ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου και Ευάγγ. Φωτόπουλου- Αστυν. Διευθυντή Κορινθίας. Κατά την προσφώνηση της Α.Ε. του Προέδρου, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παυλόπουλο για την εξαίρετη τιμή που έκανε στην πόλη, εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος και την πολυσχιδή πολιτική, ακαδημαϊκή και κοινωνική δράση του. Ο Πρόεδρος στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε «στη σπουδαία αποστολή εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες της τοπικής αυτοδιοίκησης» και δήλωσε ότι

σε αυτήν την αποστολή θα είναι στο πλευρό του Δήμου. «Όχι μόνον για λόγους συναισθηματικούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως εμπνέουν όποιον επισκέπτεται το δήμο σας, αλλά και για τους λόγους που, όπως διευκρίνισα ευθύς εξ αρχής, απορρέουν από την ανακήρυξή μου σ' επίτιμο δημότη του δήμου ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης». Έκανε ιδιαίτερη και εκτενή αναφορά στην ιστορία του Ξυλοκάστρου, τονίζοντας ότι «αναδίδει μία έντονη, κυριολεκτικώς ιστορική, θρησκευτική πνευματικότητα, με κυρίαρχο το "άρωμα" της Ορθοδοξίας». Προσέθεσε δε, όσον αφορά το αρχοντικό των Νοταράδων, την εξοχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού και την κατοικία του Καρυωτάκη, ότι θα είναι ένθερμος συμπαραστάτης και αρωγός στο εγχείρημα οριστικής διάσωσής τους. Επεσήμανε ότι, τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού, ενώ τόνισε απευθυνόμενος στους εταίρους της χώρας ότι «Πρέπει να καταλάβουν, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την αλληλεγγύη τους». Για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δήλωσε με έμφαση: «η Ελλάδα δεν οραματίζεται το μέλλον της έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και την Δημοκρατία της». Κατά το εθιμοτυπικό της τελετής, αποδόθηκαν στον Πρόεδρο το αργυρό κλειδί της πόλης και ένα αντίγραφο νομίσματος της Αρχαίας Πελλήνης, της περιόδου 370-322 π.Χ. Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε επίσημο γεύμα από τη Δημοτική Αρχή και ακολούθως πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στην παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου, στα Άνω Τρίκαλα, όπου τον Πρόεδρο υποδέχθηκε η Καθηγουμένη της Ι. Μονής, Φιλοθέη Μοναχή. Ο Πρόεδρος και η συνοδεία του αναχώρησαν από την πόλη αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών αρχών, αλλά και από την προσήνεια και εγκαρδιότητα των κατοίκων.»


- Σελίδα 10 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017


- Σελίδα 11 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Αυξημένο κατά 3 εκ. ευρώ το νέο Μελισσοκομικό Πρόγραμμα - Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ό

λοι οι φορείς της μελισσοκομίας συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την πρόσκληση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη. Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η διαβούλευση επί του σχεδίου ΚΥΑ για το Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας ετών 2017-2019. Ο κλάδος της μελισσοκομίας εκπροσωπήθηκε από διάφορους φορείς, όπως η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), πολλούς Μελισσοκομικούς Συλλόγους και Κέντρα Μελισσοκομίας, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς μελιού, ερευνητικούς και πανεπιστημιακούς φορείς όπως ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Εργαστηρίου Μελισσοκομίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προϊόντων Κυψέλης και η Εθνική Διεπαγγελματική Μελιού. Πραγματοποιήθηκε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος, με συντονισμό από τον Γιάννη Τσιρώνη, όπου συζητήθηκε με λεπτομέρεια το σχέδιο της ΚΥΑ και οι προτάσεις των φορέων επί των άρθρων της απόφασης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Υπουργείο, το νέο Μελισσοκομικό Πρόγραμμα είναι αυξημένο έναντι του προηγούμενου κατά 3 εκ. ευρώ (21 εκ. έναντι 18 εκ.), έχουν προβλεφθεί νέες δράσεις και αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Μελισσοκομίας, τη νομαδική μελισσοκομία και την εφαρμοσμένη έρευνα. Στη σύσκεψη λύθηκαν επίσης θέματα όπως οι λειτουργικές δαπάνες των κέντρων μελισσοκομίας των δικαιούχων του προγράμματος, της νομαδικής μελισσοκομίας, της καταπολέμησης των ασθενειών των μελισσών, του Ηλεκτρονικού Δικτύου Μελισσοκομίας και γενικότερα συζητήθηκε η ανάπτυξη του μελισσοκομικού κλάδου. Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε το σχέδιο της Υπουργικής απόφασης για τα όρια της διάθεσης μικρών ποσοτήτων μελιού από τους μελισσοκόμους. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος που κατέληξε σε λύσεις και συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση συσκέψεων επί των Υπουργικών Αποφάσεων που θα εκδοθούν για την εφαρμογή των δράσεων του Προγράμματος. Η Κ.Υ.Α για σχολιασμό έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Μελισσοκομίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο: http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/bees-honey

Δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου

Α

πό τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, δυο ανδρών ηλικίας 22 και 24 ετών και μιας 44χρονης, για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσω συγκεκριμένου προφίλ, διέθετε προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες έναντι χρηματικής αμοιβής. Συγκεκριμένα, ο δράστης μέσω του παραπάνω προφίλ είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε-προσέλκυε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου. Επισημαίνεται ότι για τη καταβολή της χρηματικής αμοιβής ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους, κωδικούς προπληρωμένων καρτών και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς μέσω γνωστής εταιρείας. Επιπλέον, για την επίτευξη του σκοπού του, επικαλούνταν συχνά ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων, είτε ��έσω ποδοσφαιρικών «παραγόντων», είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών, πολλές εξ αυτών δήθεν προερχόμενες από την αλλοδαπή. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, στοιχηματισμού, προπληρωμένων καρτών και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι κάτοχος της επίμαχης διαδικτυακής σύνδεσης ήταν ο 24χρονος ημεδαπός, ενώ ο λογαριασμός στην εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού είχε δημιουργηθεί με τα στοιχεία της 44χρονης.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία των παραπάνω σε περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο κινητά τηλέφωνα. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι διαχειριστής του επίμαχου προφίλ ήταν ο 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις προπληρωμένες κάρτες, που αποσπούσε από τους εξαπατηθέντες χρήστες, προέβαινε σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς, μέσω λογαριασμού που είχε δημιουργήσει με τα στοιχεία της 44χρονης.

Τηλ. 210 5220039


- Σελίδα 12 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Αλβανοί, Πακιστανοί, Βούλγαροι και Ρουµάνοι οι περισσότεροι νόµιµα απασχολούµενοι αλλοδαποί στη χώρα µας

Α

λβανοί, Πακιστανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των αλλοδαπών που απασχολούνται νόμιμα στη χώρα μας , όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΙΚΑ και διαβάζουμε στο in.gr. Μάλιστα σε σύγκριση βασικών μεγεθών Απριλίου 2016 και Μαρτίου 2016, ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 11,07%. Σε σύγκριση βασικών μεγεθών Απριλίου 2016 με Απριλίου 2015 ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 5,59%.

Με τον Γ.Γ Υποδοχής συναντήθηκε ο Τζανέτος Φιλιππάκος Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, συναντήθηκε Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αναστάσιο Σαλτερή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που αφορούν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ έμφαση δόθηκε στο θέμα των δομών φιλοξενίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ο κ. Φιλιππάκος στο τέλος της συνάντησης τόνισε μεταξύ άλλων το κλίμα παραγωγικής συνεργασίας που υπάρχει τόσο ανάμεσα στα δύο Υπουργεία, όσο και μεταξύ των δύο Γενικών Γραμματέων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη διευθέτηση πολλών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Τέλος, δεσμεύθηκε για την εντατικοποίηση της συνεργασίας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Ανθή Καραγγελή, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Ταξίαρχος Ευστράτιος Παπαδέας, Οικονομικών, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Κοσιώρης και Προστασίας Συνόρων, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μάλλιος.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Τηλ.: 27410-24600


- Σελίδα 13 -

Αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα

Νέοι 18-35 ετών θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν

σε επαφή με μέλη της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με 8 θέματα ημερήσιας διάταξης

Α

ύριο και μεθαύριο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ευρωπαϊκή τοπική εκδήλωση της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την εξερεύνηση του διαστήματος Space Generation Advisory Council (SGAC). Το Space Generation Advisory Council λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την προώθηση της εξερεύνησης του διαστήματος και την προσέλκυση νέων μελών στη διαστημική κοινότητα. To SG[Greece] έχει στόχο να φέρει νέους 18-35 ετών σε επαφή με μέλη της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, κρατικούς αξιωματούχους, καθώς και εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Στην αυριανή ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής πολυάριθμων διαστημικών αποστολών της NASA, ο Ιταλός αστροναύτης της ESA Λούκα Παρμιτάνο και ο Παντελής Πουλάκης, μηχανικός της αποστολής ExoΜars της ESA. Το SGAC προσκαλεί φοιτητές και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν στο workshop της επόμενης μέρας (18 Φεβρουαρίου στις 09:00 π.μ.) στο χώρο του si-Cluster “α2-innohub”, Λεωφόρος Κηφισίας 44 στο Μαρούσι. Νέοι και νέες θα ενημερωθούν περαιτέρω για τη λειτουργία και τις ευκαιρίες του διαστημικού τομέα και θα συμμετέχουν στην έκφραση ιδεών για την ανάπτυξη του χώρου αυτού, υπό την καθοδήγηση ειδημόνων. Το SG[Greece] υποστηρίζεται από φορείς όπως η ESA, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το si-cluster, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Διαστήματος (ISU), η εταιρεία SPARC GP, η εταιρεία OHB, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το εργαστήριο Transformable-Intelligent Environments του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Νόττιγχαμ, το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής, το Libre Space Foundation, το ελληνικό Master in Space Science Technology and Applications και η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία Η ομιλία στις 17/02 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα είναι ανοιχτή στο κοινό. Προεγγραφή απαιτείται για το workshop στις 18/02 στο χώρο του α2innohub. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της εκδήλωσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387 στο Παλαιό Φάληρο, στις 18:30 και θα μεταφράζεται ταυτόχρονα στα ελληνικά και στην ελληνική νοηματική γλώσσα .

Την προσεχή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Βαγγέλη Γούργαρη με θέμα: Μέτρα προστασίας της λίμνης του Λάδωνα και εμπλουτισμός με γόνο άγριας πέστροφας. 2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Δημητρίου Δολτσινιάδη με θέμα: Το Σανατόριο της Κορφοξυλιάς στην ΠΕ Αρκαδίας. 3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης του Σχεδίου «Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου». ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 4. Έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 του έργου «Παραλλαγή της επαρχιακής οδού 4 στο τμήμα Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα» της ΠΕ Λακωνίας. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα. 5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με συνημμένο Σ.Δ.Α. του Λιγνιτωρυχείου Μεγαλόπολης από τη «Δ.Ε.Η. Α.Ε.», που βρίσκεται στον Δήμο Μεγαλόπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας. 6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του υφιστάμενου έργου: «Μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Αρκαδικού Χωριού», της Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειας Κυνουρίας, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου (εξ αναβολής) ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας. 7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αναβάθμιση και λειτουργία υφιστάμενου κέντρου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής» της εταιρείας DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε, που βρίσκεται στην θέση «ΔΟΛΙΑΝΑ» του Δ. Βόρειας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 8. Έγκριση τροποποίησης της υπ’ αριθ. 488/12-12-2016 προηγούμενης απόφασης περί έγκρισης θέσπισης παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας για το οικονομικό έτος 2017. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.


- Σελίδα 14 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ Ενοικιάζεται μεζονέτα 64 τ.μ. διαμπερής, 2 υπνοδωμάτια, wc, μπάνιο με ντουζιέρα, καθιστικό, κουζίνα, υπόγειο parking, αυτόνομη θέρμανση, air condition, 500 m από την παραλία, 300€ μηνιαίως. Τηλ. 6948374627 και 2102531377 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 62ΤΜ ΣΕ 2ΟΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ, ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΛ: 2741085080 + 6947875701 ΑΠΟ 09:0014:00 + 18:-22:00 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, Καλαμαριά, Βυζάντιο, δυάρι πολυτελές, 44τ.μ., 1ος όροφος, αυτόνομη θέρμανση, φυσ.αέριο, κλιματιστικό, αποθήκη, μεγάλο μπαλκόνι. Τιμή 250 ευρώ. Τηλ. 6977126818, 2741301040, 2106654996. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 75 τ.μ στα Πατήσια ( Μαβίλη 14) με δύο υπνοδωμάτια , σαλοτραπεζαρία, κεντρική θέρμανση, βαμμένο , σε άριστη κατάσταση. Κατάλληλο για φοιτητές, . Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6947974398. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειος χώρος στο Ξυλόκαστρο , 40 τ.μ, κατάλληλος για γραφείο/κα��άστημα, σε κεντρικό σημείο ( δίπλα στο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ). Πληροφορίες

στα τηλέφωνα: 27430 22678 και 6974749004.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ διώροφη, επί της οδού 28η Οκτωβρίου στα Μέγαρα Αττικής. Υπάρχει δυνατότητα επαγγελματικής εκμετάλλευσης,. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6946315215

νών , μορφωμένος και ευγενικός . Επιθυμώ σοβαρή γνωριμία με γυναίκα εκτός Αθηνών , άνω των 65 ετών. Οπωσδήποτε εύσωμη , μη καπνίστρια , με καλή Υγεία. Εάν είσαι άτυχη ή φτωχιά, , χωρίς σπίτι και σύνταξη έχω και από τα δύο. Θα σου κάνω τα έξοδα να έρθεις εδώ. Είμαι Υγιής με μεγάλο και Β’ αυτοκινητου και μηχαωραίο δικό μου σπίτι. νης. Περιοχές Κόρινθος— Τηλέφωνο σταθερό: Λουτράκι. 22920 22079. Πληρ. Τηλ. 6947793460. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙ"Ζητείται προσωπικό για ξενοδοχείο στο Λου- ΣΜΟΥ ΖΗΤΕΙ ΚΑΘΑΡΙτράκι (β. σερβιτόροι, λα- ΣΤΡΙΕΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ντζέρηδες, καμαριέρες, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ καθαρίστριες, β. μαγείρων, κρουμ). Πλήρης απα- ΚΑΙ ΚΙΑΤΟ.ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ AΣΦΑΛΙΣΗ. σχόληση, ασφάλιση και ΤΗΛΕΦΩΝΟ ικανοποιητικός μισθός. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ τηλ. 210-9577218, 2102130062894. 9577254, jcbs@otenet.gr "

Πωλείται πλυντήριο αυΖητείται κοινωνική λειτοκινήτων με parking, Πλήρως εξοπλισμένο στην τουργός για την Κόρινθο. Απαραίτητα προσόντα: περιοχή Κορίνθου. Πληρ. • Πτυχίο κοινωνικής εργαΤηλ.: 6945034833. σίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Πωλείται επιχείρηση ΚΑΦΕ—BAR στην παρα- • Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας λία Λουτράκι 130 τ.μ. Πλήρως ανακαινισμένη με • Σχετική επαγγελματική ικανότητα και εμπειρία εξοπλισμό καταστήματος και παραλίας. Πληρ. Τηλ. • Ικανότητα οργάνωσης, προγραμματισμού, ελέγ6945571320. χου, συνεργασίας και επικοινωνίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 50 τ.μ. • Ικανότητα να διαμορφώμε υπόγειο και κήπο, σε νει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα οικόπεδο 500 τμ. περίπου παιδιά στη περιοχή Βλυχάδα Νέας Περάμου . Πληροφορί- Αποστείλατε βιογραφικό στο mail: erες στο τηλέφωνο: gasia.smile@yahoo.gr α6932182900 ναγράφοντας τον κωδικό 67 ΔΙΑΦΟΡΑ Ζητείται Συνεργάτης/ Ζητείται κυρία έως 50 Συνεργάτιδα να επιθυμεί ετών για συντροφιά σε χωρίς κεφάλαιο να δημιηλικιωμένη 77 ετών (όχι ουργήσει τη δική του επικατάκοιτη ) ή γυναίκα χείρηση βάσει των 100% μετά της 12:00 με 13:00 επιδοτούμενων προγραμ- (για 6 ώρες) το πρωί και μάτων του ΕΣΠΑ. Ανα- να πλένει και να καθαρίζει λαμβάνουμε τη μελέτη, το το σπίτι. στήσιμο της επιχείρησης Διατίθεται το σπίτι και και τη διάθεση των προϊόφαγητό για διαμονή. ντων στο Λεκανοπέδιο Στις ώρες που γραφω γινοΑττικής. Τηλέφωνο Επινται και αλλαγες. κοινωνίας: 6977901414 Πληροφορίες στο τηλ: 6942838155 Ζητώ εργασία για εξωτερικές διανομές, διπλωμα ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Αθη-

ΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ Ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένης (όχι κατάκοιτης). Πληροφορίες στο τηλ: 6986182885. Ζητείται παιδαγωγόςπαιδοκόμος για την Κόρινθο Απαραίτητα προσόντα: • Πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών • Σχετική επαγγελματική ικανότητα και εμπειρία • Ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά • Ικανότητα συνεργασίας και επικοινωνίας Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 88. Ζητείται υπάλληλος για απασχόληση, οργάνωση και ανάπτυξη δημιουργικού εργαστηρίου με ευθύνη δημιουργίας χειροποίητων ειδών, οργάνωσης bazaar και εκδηλώσεων. Απαραίτητα προσόντα • Απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ (Κατεύθυνση MarketingΠωλήσεων θα εκτιμηθεί

και οργανωτικές ικανότηιδιαίτερα) τες • Εμπειρία σε πωλήσεις • Προθυμία για εθελοντική εξυπηρέτηση πελατών εργασία άνω των 2 ετών • Ομαδικότητα-διάθεση • Προϋπηρεσία στην για συνεργασία έκδοση παραστατικών• Ικανότητα επίλυσης προΔιαχείριση ταμείου βλημάτων • Άριστη γνώση αγγλικής • Εστίαση στην επίτευξη στόχων γλώσσας • Άριστη γνώση χειρισμού Περιοχή εργασίας: Κόρινθος Η/Υ Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: er• Δίπλωμα οδήγησης • Διακόσμηση, σχεδιασμός gasia.smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον και κατασκευή αντικειμέκωδικό 263. νων. Επιθυμητά προσόντα • Ισχυρές επικοινωνιακές

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο,καλώντας 2741361 και τα τρία ψηφία του θαλάμου νοσηλείας. Τηλέφωνα

Τηλ.Κέντρο (30 γραμμές) - 27413 61400 Τηλ.Κέντρο (5 γραμμές) - 27410 25711 Τηλεομοιοτυπικό (FAX) - 27410 20529 Ραντεβού - 1535 Διοικητής - ΔΣ - 27413 61809 Δ/ντής Ιατρ. Υπηρεσίας - 27413 61508 Δ/ντης Διοικ.Υπηρεσίας - 27413 61523 Δ/ντρια Νοσηλ. Υπηρεσίας - 27413 61563 Πρ/νος Τεχν.Υπηρεσίας - 27413 61884 Πρ/νη Οικονομικών - 27413 61822 Πρ/νος Προσωπικού - 27413 61805 Τμήμα Πληροφορικής - 27413 61871 Φαρμακείο - 27413 61504 Γραφείο Μισθοδοσίας - 27413 61821 Γραφείο Χρηματικού - 27413 61824 Σταθμός Αιμοδοσίας - 27413 61511 Σταθμός Αιμοδοσίας - FAX - 27410 20896 Μονάδα Τεχνητού Νεφρού - 27413 61831 Γραφείο Ψυχαργώς - 27413 61864 Σωματείο Εργαζομένων - 27413 61583 Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου Λ. Αθηνών 53 - Κόρινθος- 20100 Τηλ: 27413 61400 Email: info@hospkorinthos.gr


- Σελίδα 15 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Δουλειά μέχρι….. θανάτου στην Ιαπωνία

Το «καρόσι» έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να λάβει μέτρα

Η

πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει υποσχεθεί να παρέμβει με στόχο να καταστούν πιο φυσιολογικές οι συνθήκες εργασίας, να δοθεί περισσότερος χρόνος στους Ιάπωνες να δημιουργήσουν οικογένεια, να διασκεδάσουν, να περάσουν καλά και τελικά, να υποστηρίξουν την εγχώρια κατανάλωση. Και βέβαια η χώρα αυτή έχει το χαμηλότερο εδώ και 22 χρόνια ποσοστό ανεργίας: 3,1% το 2016, ποσοστό απόλυτα φυσιολογικό, σύμφωνα με τους οικονομολόγους. Για κάθε 100 Ιάπωνες υπάρχουν 143 διαθέσιμες θέσεις εργασίας, λένε οι στατιστικές. Όμως, αυτοί οι καθ' όλα θετικοί δείκτες σε Ο Σιαμάτρας Ανδρέας του Αστερίου συνδυασμό με την ερκαι της Παναγιώτας το γένος Τρίγκα γασιακή δεοντολογία που γεννήθηκε στην Κόρινθο και των Ιαπώνων και την κατοικεί στο Τρόσινγκεν , Στουταύξηση των ωρών εργκάρδης Γερμανίας και η Κιάρα - Μαρία Λούκα του γασίας που απαιτούν οι Νούτσιο και της Μόνικα το γένος Τορτίνι που γεννή- επιχειρήσεις, έχουν δηθηκε στο Μιλάνο Ιταλίας και κατοικεί στο Τρόσινμιουργήσει το φαινόγκεν , Στουτγκάρδης Γερμανίας πρόκειται να παμενο «καρόσι», ήτοι ντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στο Δημαρχείο του θάνατος από εξαντληΤρόσινγκεν Στουτγκάρδης Γερμανίας. τική δουλειά. Μέχρι σήμερα, ένας

πολύ δουλειά δεν κάνει καλό τελικά , αντιθέτως κάνει κακό, όπως αποδεικνύεται από την Ιαπωνία. Εκεί, όπως διαβάζουμε από το in.gr , πάνω από 200 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων πολλοί αυτοκτονούν, θύματα του «καρόσι», του άγχους δηλαδή που προέρχεται από την εξαντλητική δουλειά, όπως έχει κωδικοποιηθεί η έκφραση στην Ιαπωνί-

α. Το «καρόσι» έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να λάβει μέτρα. 'Όρισε ανώτατο όριο για υπερωριακή απασχόληση τις 60 ώρες, με εξαίρεση 100 ώρες τους μήνες που υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην παραγωγή. Τα μέτρα προβλέπουν ανάπαυση 11 ωρών από την ώρα που ο εργαζόμενος θα φύγει από την δουλειά του έως την επομένη που θα πάει ξανά. Από την πλευρά του ο

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΜΟΥ

εργαζόμενος που παρέμενε έως τις 11 το βράδυ στο γραφείο του ήταν υποχρεωμένος την επομένη ημέρα, στις 8 το πρωί, να πιάσει πάλι δουλειά. Με το νέο μέτρο, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουρασθεί για 11 ώρες. Ένας θάνατος από καρδιακή προσβολή θεωρείται περίπτωση «καρόσι», εάν ο εργαζόμενος έχει δουλέψει υπερωριακά πάνω από 100 ώρες τον προηγούμενο μήνα.

40

Εργασία ημερήσια ή νυχτερινή Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών 1ο εξάμηνο 2017 (ώρες) 96

Εργασία ημερήσια ή νυχτερινή Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών 2ο εξάμηνο 2017 (ώρες 96

40 80 40

40 80 40

96 192 96

96 192 96

840 120

280 40

280 40

672 96

672 96

50

50

20

20

-

-

80 1690

80 1690

20 560

20 560

1248

1248

Αριθμός Εργαζομένων

Εργασία απογευματινή εργασίμων ημερών 1ο εξάμηνο 2017 (ώρες)

Εργασία απογευματινή εργασίμων ημερών 2ο εξάμηνο 2017 (ώρες)

Εργασία νυχτερινή εργασίμων ημερών 1ο εξάμηνο 2017 (ώρες)

Εργασία νυχτερινή εργασίμων ημερών 2ο εξάμηνο 2017 (ώρες)

Π.Ε. ΦΥΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τ.Ε. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Δ.Ε ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ Δ.Ε. ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Υ.Ε. ΕΡΓΑΤΕΣ Υ.Ε. ΕΡΓΑΤΕΣ – ΦΥΛΑΚΕΣ Π.Ε. ΜΗΧ/ΓΟΙ ΜΗΧ/ ΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ. Σύνολο

1

120

120

40

1 2 1

120 240 120

120 240 120

7 1

840 120

1 1 15

Τα παραπάνω αναφερόμενα όρια αριθμού εργαζομένων και ωρών απασχόλησης είναι τα ανώτερα δυνατά, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσης μεταξύ των δύο (2) εξαμήνων μέσα στο έτος και δύναται να πραγματοποιηθούν μόνο εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων, είναι δε δυνατή η εναλλάξ απασχόληση των υπαλλήλων, με την προϋπόθεση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει η υπέρβαση του ανώτατου αριθμού των ωρών ανά υπάλληλο. Οι υπερωρίες κάθε μήνα θα πιστοποιούνται με κατάσταση του Υπευθύνου του αρμόδιου τμήματος, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα κατανομής των ανωτέρω ωρών και θα εγκρίνονται από το Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης. Η Απόφαση αυτή θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κιάτο 23-12-2016 Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Σταματόπουλος Σπυρίδων

Ντόναλντ Τραμπ : «Με τον διορισμό του Μνούτσιν το αμερικανικό οικονομικό σύστημα βρίσκεται σε καλά χέρια»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.) Αριθμός Απόφασης 110/2016 ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης για «Καθιέρωση υπερωριακής απασχόλησης εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων του έτους 2017» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Έχοντας υπόψη τα εξής: 1. Τον Ο.Ε.Υ. της ΔΕΥΑ Σικυωνίων (ΦΕΚ 624/21-05-2002), (άρθρα 19,24,27,28,32), 2. Τον Ν.1069/1980, ΦΕΚ Α-191, περί κινήτρων δια την ίδρυση Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Απ��χετεύσεως, 3. Τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4354/2015, (ΦΕΚ 176 τ. Α’/16-12-2015), 4. Τις διατάξεις της παρ. 1 περ. στ’ του άρθρου 7 του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176 τ. Α’/16-12-2015), 5. Την αρ. 2/31029/ΔΕΠ/6-5-2016 (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-0ΝΜ ) σχετική εγκύκλιο εφαρμογής του Ν. 4354/2015, 6. Την πρόβλεψη δαπάνης στον προϋπολογισμό έτους 2017 της ΔΕΥΑΣ η οποία αφορά τα έξοδα υπερωριών προσωπικού, και συγκεκριμένα στον Κ.Α. 60 «Αμοιβές και έξοδα προσωπικού», η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται στα 30.000, 7. Για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, 8. Για την απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, των αντλιοστασίων και των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού καθώς και την άμεση αποκατάσταση έκτακτων διακοπών και βλαβών του δικτύου ύδρευσης για την αδιάκοπη υδροδότηση των δημοτών καθώς και την αποκατάσταση των βλαβών των δικτύων αποχέτευσης για την πρόληψη πρόκλησης ζημιών από εκροές λυμάτων και προστασία της δημόσιας υγείας, όπως και το γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης και η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κιάτου λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, όλες τις ημέρες του χρόνου, 9. Το γεγονός ότι στην ΔΕΥΑΣ υπάρχει όλες τις ημέρες του χρόνου και σε 24ωρη βάση, επιφυλακή προσωπικού (ετοιμότητα προς εργασία πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου), για έκτακτες αποκαταστάσεις βλαβών δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης καθώς και επιτήρησης και ομαλής λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, 10. Την ανάγκη για υπερωριακή απασχόληση δύο εργαζομένων της επιχείρησης για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου εκτός ωραρίου και συγκεκριμένα του Εισηγητή και του Γραμματέα του Δ.Σ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α Εγκρίνει την υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού της ΔΕΥΑΣ (συνολικά 15 άτομα) , οι αρμοδιότητες των οποίων εμπίπτουν στα άρθρα 19,24,27,28,32 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που αφορούν τα τμήματα Ύδρευσης και Αποχέτευσης – Βιολογικού Καθαρισμού καθώς επίσης και του Εισηγητή και Γραμματέα του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., όπως: - Την ημερήσια υπερωριακή απασχόληση, απογευματινή καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου, μέχρι την 22η ώρα, καθώς και την υπερωριακή νυχτερινή εργασία εργασίμων ημερών και υπηρεσιακή ημερήσια και νυχτερινή εργασία κατά τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες, των υπαλλήλων του παρακάτω πίνακα, - Υπερωρίες θα μπορεί να λάβουν εργαζόμενοι με τις κάτωθι ειδικότητες για όλο το έτος 2017, ως ακολούθως: Ειδικότητες

Ο Στίβεν Μνούτσιν νέος Υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α

Ο

πρώην τραπεζίτης στην Goldman Sachs Στίβεν Μνούτσιν ανέλαβε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών . Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε την επιλογή του αμερικανού προέδρου με 53 ψήφους υπέρ και 47 κατά. Αμέσως μετά την επικύρωση, ο νέος Υπουργός ορκίστηκε, δεσμευόμενος για μείωση του φορολογικού βάρους στη μεσαία τάξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Στη Γερουσία, μόνο ο Δημοκρατικός Τζο Μάντσιν της Δυτικής Βιρ-

Απέρριψε οµόφωνα το Κ.Α.Σ. το αίτηµα του οίκου Gucci για επίδειξη µόδας στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης

Α

πορρίφθηκε ομόφωνα από το Κ.Α.Σ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) το αίτημα του οίκου Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου, επισημαίνοντας ότι «ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

τζίνια έδωσε την υποστήριξή του στην επιλογή του Τραμπ. Αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο, ο Μνούτσιν είπε πως στοχεύει «σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας». Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως ο νέος ΥΠΟΙΚ «θα παλέψει για περικοπή φόρων στη μεσαία τάξη και δημιουργία θέσεων εργασίας στη βιομηχανία», καταλήγοντας πως με τον διορισμό του Μνούτσιν «το αμερικανικό οικονομικό σύστημα βρίσκεται σε καλά χέρια».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ετος ιδρύσεως 1983 Εδρα: Αδειμάντου 28 Κόρινθος - τκ. 20131 Τηλ/fax: 27410 22810 Email: hmer@otenet.gr ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ: Τηλ./fax: 22960 82862 Ιδιοκτήτρια- εκδότρια: Ευγενία Παπασιδέρη Χριστοπούλου Διεύθυνση: Αναστάσιος Χριστόπουλος Συντάκτες— Δημοσιογραφοι: - Καραβούλιας Τρυφωνας - Μασούρης Σπύρος - Καραχαλιος Αντώνης Επιμέλεια κεμένων: Ευγενία Παπασιδέρη— Χριστοπούλου - Οι απόψεις που εκφράζονται στις επιστολές δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της εφημερίδας.


- Σελίδα 16 -

Πέµπτη 16 Φεβρουαρίου 2017


Πεμπτη 16 2 17