Talosyke Asiakaslehti 2018

Page 1

ASIAKASLEHTI 2018

Itis – lähes ovipumpun huokausta Sivu 4

Majoituspalvelu Forenom - Talosykkeen kanssa homma toimii. Sivu16


Toimivan kiinteistön sydän


Pääkirjoitus

Talosyke uudistuu Talosykkeellä alkaa kesäkuussa kymmenes toimintavuosi ja sen johdosta olemmekin uudistaneet ulkoista ilmettämme. Satsaus ilmeen muuttamiselle on merkittävä ja sitä on pohdittu viime vuoden lopusta alkaen. Nyt työ on saatu päätökseen ja osin tuo ilme näkyykin jo kalustossamme sekä työvaatetuksessa. Kotisivujen muutos on parhaillaan menossa ja saadaan päätökseen kuluvan kevään aikana. Uusi sloganimme "Toimivan kiinteistön sydän", tuo uuden tuulahduksen ja tietenkin tarkoittaa myös, että meidän panostuksemme työn laatuun tulee entisestään kasvamaan. Haluamme olla näkyvä ja helposti lähestyttävä kumppani. Tavoitteenamme on tuottaa laadukasta palvelua asiakasta kuunnellen. Tämä vaatii meiltä jokaiselta panostusta omiin työtapoihimme.

4

Yksi tärkeä tekijä tässä on mm. laadunvalvonta. Tämän kehittäminen ja sen läpinäkyvyyden lisääminen asiakaspinnassa on seuraava erittäin tärkeä kehityshanke. Tähän tähtäävät toimenpiteet onkin jo aloitettu ja niiden kanssa edetään ripeään tahtiin. Markkinat alalla ovat kovassa muutosvauhdissa. Pienempiä yrityksiä on myyty ja on syntynyt yritysryppäitä, joiden puserruksissa meidänkin on sopeuduttava toimimaan laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Toimintojen yhä enemmän keskittyessä, tulee se väistämättä vaikuttamaan hinnoitteluun koko kiinteistöjen ylläpito sektorilla. Tästä saamme tulevaisuudessa varmasti haasteen, mutta uskomme, että kehittämällä toimintojamme kustannustehokkaaksi pystymme vastaamaan kilpailuun. Yhteistyö terveisin,

Pertti Kaukoranta

Itis – lähes 18.000.000 ovipumpun huokausta

12

Talosykkeen toimitusjohtaja pitää arvossa jokaista asiakasta

16

Talosykkeen kanssa homma toimii

20

Toimiva asiakaspalvelu on Talosykkeen kasvot

22

Siivousta luotettavasti ja tehokkaasti

TOIMITUS, KUVAT JA ULKOASU: Hm-Media Oy / www.hm-media.fi


Itis – lähes ovipumpun huokausta Itäisessä Helsingissä, Vartiokylässä sijaitsee Itis, Suomen yksi suurimmista kauppakeskuksista. Koko alue käsittää n. 200 000 neliömetriä, joten kiinteistönhuollon näkökulmasta kokonaisuus on millä tahansa mittarilla arvioituna massiivinen. Kävijämäärä, noin 17,6 miljoonaa asiakasta, asettaa sekin oman haasteensa talon huollolle.

Talosyke vastaa rakennuskompleksin ja sen ulkoalueiden huollosta. Kiinteistön pääomistajan Wereldhave Finlandin ja Talosykkeen yhteistyö alkoi kiinteistön ulkoalueilta, josta toiminta on nyt laajentunut kattamaan koko kokonaisuuden. – Talosyke voitti ulkoalueiden kilpailutuksen vuonna 2015. Vuotta myöhemmin kilpailutettiin myös sisähuolto, joka sekin siirtyi heille, kiinteistöpäällikkö Honkimaa esittelee. Honkimaan mukaan Talosyke oli tervetullut yhteistyökumppani. Tehtäväkenttä on valtava ja sen erityispiirteet vaativat joustavaa, sekä osaavaa toimintaa kiinteistönhuoltoyhtiöltä. – Kokemukset olivat jo entuudestaan hyviä. Yhteistyö on toiminut hyvin. Vuokralaisilta kysytään asiakastyytyväisyyskyselyssä vuosittain myös kokemuksia huollon toiminnasta, ulkoalueiden siisteydestä ja sisäalueiden huollosta sekä (huollon) tavoitettavuudesta. Viimeisin kysely tehtiin vuosi sitten keväällä. Talosyke sai siinä erittäin hyvät arvosanat, Honkimaa kiittelee.

4


5


— Talosyke on tervetullut yhteistyökumppani. Tehtäväkenttä on valtava ja sen erityispiirteet vaativat joustavaa, sekä osaavaa toimintaa kiinteistönhuoltoyhtiöltä.

kään. Siksi hän tarvitsee siihen avun välittömästi, Honkimaa kuvailee. Nopeuden ohella kiinteistöhuollolta vaaditaan runsaasti tietoa ja osaamista. Talon metkujen on oltava tekijöillä hallussa. – Jos on jotain sähköön liittyvää ongelmaa, esimerkiksi sulakkeet palavat, ne eivät useinkaan ole juuri siinä tilassa, jossa vika ilmenee. Siksi on hyvä, että huoltomies tuntee talon, Honkimaa huomauttaa.

AAMUSTA ILTAAN JOKA PÄIVÄ Massiivinen kauppakeskus elää ja hengittää reilusti yli kellon ympäri, seitsemänä päivänä viikossa. Se nostaa myös huollolle asetettavan vaatimustason täysin eri sfääreihin. – Kauppakeskusmaailma on hyvin hektistä toimintaa. Meillä on yli 17 miljoonaa asiakasta vuodessa. Siksi siellä pitää kaiken toimia aina, Honkimaa painottaa. – Tiimityö on tosi tärkeää huollossakin. Sisähuollossa on neljä työntekijää. Aina kun kauppakeskus on auki, huolto on paikalla. Huolto on siis töissä vuorotyöperiaatteella, myös viikonloppuisin, Honkimaa sanoo. – Me koimme sen hyvin tärkeäksi jo sopimuksen tekovaiheessa, että Talosyke pystyi taipumaan meidän toivomuksiimme vuorotöistä. On hienoa, että Talosykkeen väki tuntee talomme hyvin, näin vasteajatkin on saatu pysymään lyhyinä, Honkimaa kuvailee. Saumaton yhteistyö ulottuu myös yksilötasolle. Talosyke sai Itiksestä paitsi merkittävän asiakkaan, myös riveihinsä "talon kalustoon" kuuluvia työntekijöitä. – Itäkeskuksella on ollut oma timpuri jo 20 vuotta. Nyt tämä Timpaksi kutsuttu timpuri on Talosykkeen leivissä, Honkimaa hymyilee.

PIHAHUOLTOA JA LAITURI-ISÄNNÖINTIÄ Talosykkeen osalla on normaalin piha- ja sisähuollon ohella myös erityistehtäviä. Yksi kriittisistä kohteista on Itiksen valtavan logistiikan sujuminen. – Laituri-isännän vastuulla on ulkoalueiden siisteys. Laituri-isännän työtehtävä on lastauslaitureiden siistinä pitäminen, sekä muu järjestyksen ylläpitäminen, Honkimaa luettelee. Rakennuksen koko ja muoto ovat johtaneet siihen, että laitureita on talon kahdella eri puolella. Niitä on kaikkiaan kymmenen. Pihahuolto on varsinkin talvisesongin aikaan oma prosessinsa. Honkimaa sanoo töiden sujuneen kivuttomasti, vaikka lunta tulee toisinaan reilustikin. – Auraukset ja vastaavat tehdään aina yöaikaan. Meillä on iso kattoparkki. Lumi on yön aikana saatava sieltä pois. Sitä ei voi oikein kasata sinne, koska lumi veisi puolet parkkipaikoista, Honkimaa naurahtaa. – Tänä vuonna ei ole ollut kovin isoja lumisateita. Yksi tai kaksi kertaa on tullut vähän enemmän lunta kerralla, mutta hienosti on selvitty. Ketjun saa pelaamaan niin, että on lapiomiehet ja auramies, sekä tyhjennysporukkaa oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kokonaisuuden pitää toimia. Ei tarvitse kuin jäädä yksi puhelu väliin ja ne lumet ovat siellä katolla, Honkimaa muistuttaa.

TEKNISESTI HAASTAVA KIINTEISTÖ Vuorotyön ohella Itis haastaa kiinteistönhuollon teknisellä tasolla. Kiinteistöllä on LVI-tekniikan osalta erikseen oma tekninen huolto, jonka vastuulla on valtava määrä talotekniikkaa. Talosyke vastaa kuitenkin hälytyskeikoista, joista tavanomaisimmat aiheuttavat keskuksen vuokralaisille kiusallisia tilanteita. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että huolto pelaa. – Häiriöitä aiheuttavat vikakeikat ovat tyypillisesti sähköön tai LVI-laitteisiin liittyviä, kuten viemärin tukkeutumisia. Sellainen on hyvin tuskallista vuokralaisille. Usein pienemmissä myymälöissä on vain yksi työntekijä, joten hän ei itse pysty irtautumaan kassalta mihin-

6


Jukka Honkimaa on paljon vartijana. Kiinteistöpäälliköllä on valvottavanaan Suomen yksi suurimmista kauppakeskuksista.

7


8


Noin 200 eri liikkeen Itis on täynnä kuhinaa viikon jokaisena päivänä.

ENNAKOIVAA LAITEHUOLTOA Rutiinien ja hälytystöiden ohella huoltoa työllistävät ennakoivat toimet. Kiinteistössä on kasapäin kohteita, joiden on toimittava. – Näin suuri kiinteistö ja valtava kävijämäärä, kyllähän se rasittaa kaikkea tekniikkaa. Siinä käy ovi koko ajan. Siksi ennakoiva huolto ja erilaisten asioiden tunnistaminen ovat todella tärkeitä. Ei voida odottaa, että joku laite hajoaa, Honkimaa muistuttaa.

ENNAKOINTI VAATII TAUSTATIETOA – Huoltomiehen pitää tietää, milloin jokin laite on uusittu. Silloin hän voi ennakoida, milloin on taas aika uusia tai tehdä huoltoa laitteisiin, Honkimaa sanoo. Valtavan kokonaisuuden hallinta ei voi olla muistin, eikä edes muistilappusten varassa. Siksi tekemisen ohella töiden kirjaaminen on avainasemassa. – Meillä ovat huoltomiehet tosi hyvin ottaneet koppia huoltokirjan kirjaamisesta. Käyttöpäiväkirja on todella hyvässä käytössä. Sinne kirjataan kaikenlaisia huomioita ja sen avulla pystytään ennakoimaan huoltotarpeita, Honkimaa kiittelee.

VAIHTUVUUS TUOTTAA LISÄTÖITÄ Oma lukunsa liikekiinteistössä ovat asiakkaiden, eli liiketoimintaan harjoittavien vuokralaisten muuttuvat tarpeet. Vuokralaisia tulee ja lähtee, mikä liikuttaa myös kiinteistönhuoltoa. – Riippuu paljon vuodesta ja vuokrasopimusten kestosta, mutta totta kai vaihtuvuuttakin jonkin verran on. Vuokrausaste on tällä hetkellä korkea, noin 96 prosenttia. Eli aika täynnä ollaan, Honkimaa laskee. – Vaihtuvuuskin on tärkeää, ei tällaisessa keskuksessa voida koko ajan mennä samalla konseptilla. Se on tämän kaupanteon idea, Honkimaa jatkaa. Asiakaskunnan muutokset pistävät liiketiloissa sahat ja naulaimet laulamaan. – Kyllähän täällä koko ajan on jotain kehittämistä ja rakentamista päällä. Tämä talo ei ole koskaan valmis. Se vaatii huollolta tosi paljon, heidänkin on oltava eri projekteissa tiiviisti mukana, Honkimaa muistuttaa. – Kun tulee vuokralaismuutos, projektipuoli hoitaa sen remontoimisen. Mutta kyllä sekin huollolta vaatii paljon. Heidän on oltava tiiviisti mukana, mm. ilmanvaihdon, lämmityksen, sekä valojen säätämisen kanssa. Heidän täytyy tietää, mitä sinne rakennetaan ja kenen vastuulla se on, Honkimaa painottaa.

9


FINNKINON ELOKUVASALIT AUKI TÄNÄ VUONNA Vetovoimainen Itis kiinnostaa isoja vuokralaisia. Finnkino tulee tänä vuonna keskukseen uutena vuokralaisena esitellen samalla uusimman konseptinsa ensi kertaa Suomessa. – Itä-Helsingin alueen ainoa elokuvateatteri löytyy täältä. Itikseen tulee yhdeksän salia ja yhteen niistä ensimmäisenä Suomessa IMAX®-sali. Sellaista ei ole toiminnassa Pohjoismaissa tähän mennessä kuin Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa. Finnkino avaa teatterit vuoden lopussa. Rakennustyöt ovat olleet jo kohta vuoden käynnissä, Honkimaa sanoo. – Sinnekin tulee ilmanvaihtoa, jäähdytystä ja vaikka mitä laitteistoa, mikä liittyy kiinteistön hoitoon. Sähköt ja palotekniikka ovat myös tärkeässä roolissa. Niissäkin on aikamoinen yhteensovittaminen muun talotekniikan kanssa, Honkimaa pohtii. Viihteen ohella myös muut palvelut halutaan pitää hyvällä tasolla, jotta asiakkaat saadaan viihtymään kauppakeskuksessa. – Ravintolapalveluita kehitetään tällä hetkellä koko ajan. Uusia keskuksia tulee lähettyville, muun muassa Kalasatamaan. Siksi meidän pitää pysyä kilpailussa mukana, Honkimaa muistuttaa.

TALOSYKKEEN VÄKEÄ HERMOKESKUKSESSA Itiksen toimistosiiven hermokeskus hallinnoi laajaa kokonaisuutta. Toimistokerroksessa on sekä Itiksen omaa että Talosykkeen väkeä pitämässä näkymättömiä lankoja käsissään. – Toimistolla on kaikkiaan 18 henkilöä, jotka käytännössä pyörittävät tätä kiinteistöä. He työskentelevät kiinteistöpuolella ja markkinoinnissa. Myös vuokrausta ja muuta vastaavaa osa-aluetta, sekä taloushallintoa hoidetaan täältä. Lisäksi meillä on ulkopuolisia rakennuskonsultteja neljä täällä täysipäiväisesti tekemässä muutostöitä. Minä taas kiinteistöpäällikön roolissa ohjaan heitä siinä työssä, Honkimaa kertoo. – Ksenia Betko on ollut nyt puolisen vuotta täällä toimistolla töissä kiinteistöassistenttina. Sellainen palvelu saatiin myös Talosykkeen kautta hommattua. Ksenia oli aiemmin asiakaspalveluhenkilönä ottamassa huoltopyyntöjä vastaan, mutta täällä tarvittiin lisää porukkaa, Honkimaa kertaa. – Ksenia tuli meille tänne toimistolle pyörittämään erinäisiä hommia. Hän on käytännössä ikään kuin vuokralaisyhteyshenkilö. Hän tiedottaa vuokralaisia kaikista näistä meidän remonteista, Honkimaa kuvailee.

10


ITIS Ensimmäinen vaihe, ns. Itämarket avattiin 1984. Bulevardi valmistui 1992 ja uusin päätyosa, jonka nyt täyttää kokonaan Stockmanin kolmikerroksinen myymälä, valmistui 2001. Kauppakeskus oli pitkään Pohjoismaiden suurin. Liikekiinteistössä on viidessä kerroksessa liike- ja toimistotilaa. Vuokrattavaa kokonaispinta-alaa on 100 000 neliömetriä. Vuokralaisia on n. 200. Vuotuisia vierailijoita Itiksellä on n. 17,6 miljoonan kävijän verran. Asiakaspotentiaalia lasketaan koko pääkaupunkiseudulla olevan n. 1,1 miljoonaa henkeä. Kauppakeskuksen suosio perustuu kattavaan liikevalikoimaan ja helppoon tavoitettavuuteen. Sillä keskuksella on omat metro- ja linja-autoasemat. Itis sijaitsee Vartiokylän kaupunginosan Itäkeskuksen osa-alueella Kehä I:n ja Itäväylän risteyksessä.

Itis on saanut huomionosoituksen kiitoksena kestävän kehityksen huomioivasta taloteknisestä toiminnasta.

Havainnekuva kertoo, millainen Finnkinon suuresta yhdeksän elokuvasalin investoinnista tulee valmistuttuaan. Finnkino avaa Itikseen samalla Suomen ensimmäisen IMAX®teatterin. Teknisesti edistyksellinen IMAX® (Image Maximum) tarkoittaa teatteria, jossa katsojat istuvat lähellä koko näkökentän kattavaa kangasta ja johon olennaisena osana kuuluu kuusikanavainen ääni.

11


Talosykkeen Vantaan toimistolla on hyvä ja rento ilmapiiri tehdä töitä. - Asiat hoituvat ja tieto kulkee, kertovat Ninni Laaksonen (vas.), Emma Kiira, Kristiina Tuomenoksa ja Ninni Laaksonen.

12


Talosykkeen toimitusjohtaja Pertti Kaukoranta

Pitää arvossa jokaista asiakasta

Yrityksen kasvun turvaamiseksi tarvitaan hyvää joukkuehenkeä. Sen syntymiselle on paremmat edellytykset, kun johtajakaan ei rakenna ympärilleen norsunluutornia ja linnoittaudu sinne, sanoo Talosyke Oy:n toimitusjohtaja Pertti Kaukoranta. -Ylimieliseksi ei voi heittäytyä. Oven täytyy olla aina auki, hän tähdentää. Kaukoranta on aidosti kiinnostunut Talosyke Oy:n palveluksessa työskentelevien tekemisistä ja jaksamisesta. -Keskustelemalla työntekijöiden kanssa pysyn myös hyvin kärryillä siitä, mitä talossa tapahtuu. Meillä on täällä erittäin hyvä porukka, hän kiittelee.

13


Keskustelemalla työntekijöiden kanssa Pertti Kaukoranta pysyy kärryillä siitä, mitä yrityksessä tapahtuu. Asiakaspalvelussa Sini Liukkonen.

— Yrityksen kasvu on ollut ripeää, ja haluamme sen jatkuvan edelleen. Meillä on hyvät asiakkaat sekä ammattitaitoiset ja palvelualttiit työntekijät - ja päällä erittäin hyvä syke.

TOIMINTAA, JOTA KESTÄÄ KATSOA Pertti Kaukorannalla on vuosien kokemus eri yritysten johtotehtävistä Helsingin seudulla. Talosykkeen palvelukseen hän siirtyi vuoden 2014 kesäkuussa. Toimitusjohtajan työ on kovaa yrittämistä ja sisältää monien lankojen samaan aikaan käsissä pitämistä. – Mitä suurimmissa määrin joukkuepelaamistahan tämä on. Työpäiviini kuuluu henkilöstöhallinnon lisäksi muun muassa olemassa olevien asiakkuuksien hoitamista ja uusien asiakkaiden hankintaa, sekä tietenkin päivittäisen työn organisointia yhdessä yrityksen työnjohdon kanssa. Talosyke Oy haluaa toimintansa olevan sellaista, että sitä kestää katsoa myös päivänvalossa. Talosyke haluaa auttaa kiinteistöjen omistajia tarjoamaan vuokralaisilleen ja käyttäjilleen parhaat mahdolliset asuin- ja työskentelyolot. Tämä tapahtuu huolehtimalla kiinteistöistä kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa parhaalla mahdollisella tavalla. – Yrityksellemme on esimerkiksi kunnia-asia vaalia vihreitä arvoja. Me muun muassa uusimme säännöllisesti kalustoamme, jolloin päästöarvot ja melutaso ovat mahdollisimman alhaiset.

14


Talosykkeen uusi logo otettiin käyttöön maalikuussa 2018. Kuvassa Jani Kangassalo, yksi Talosykkeen palveluohjaajista.

että liike- ja teollisuuskiinteistöjä. Palvelut räätälöidään aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kaukoranta pitää arvossa jokaista asiakasta, ja myös vuosien varrella syntyneitä laajoja verkostoja. – Yksi uusista asiakkaistamme on Helsingin kaupunki, jonka päiväkodeista, kouluista, palvelutaloista ja leikkipuistoista hoidossamme on peräti 132 yksikköä. Asiakkuus alkoi vuoden vaihteessa 2018, ja sen vastaanotto keskellä talvea toi omat haasteensa. Mutta kaikesta on selvitty. Pertti Kaukoranta kertoo, että neljä vuotta Talosykkeen toimitusjohtajana ovat menneet erittäin nopeasti. – Yrityksen kasvu on ollut ripeää, ja haluamme sen jatkuvan edelleen. Meillä on hyvät asiakkaat sekä ammattitaitoiset ja palvelualttiit työntekijät - ja päällä erittäin hyvä syke.

HAASTEENA LÖYTÄÄ KOULUTETTUA HENKILÖKUNTAA Yhtenä yrityksen haasteista Kaukoranta näkee hyvän, koulutetun työvoiman löytämisen. Etenkin ammattitaitoisista huoltomiehistä on pääkaupunkiseudulla pulaa. – Haluamme saada myös henkilöstön vaihtuvuuden mahdollisimman pieneksi. Tähän pyrimme vaikuttamaan esimerkiksi kouluttamalla henkilökuntaa yhdessä alan eri koulutuslaitosten kanssa.

JOKAINEN ASIAKAS ON TÄRKEÄ Kiinteistönhuoltoyritys Talosyke hoitaa sekä asuinkiinteistöjä

15


16


Majoituspalvelu Forenom

Talosykkeen kanssa homma toimii Talosykkeen ja Majoituspalvelu Forenomin yhteistyö pääsi alkuun viime vuonna. Forenom Oy on tilapäisiin majoitusratkaisuihin erikoistunut yritys, jonka tarjonta kattaa huoneistohotelli- ja hostellihuoneita sekä eri kokoisia asuntoja eri puolilla Pohjoismaita. Forenom on erikoistunut tarjoamaan yrityksille väliaikaista majoitusta ja relocation-palveluita, mutta se palvelee myös yksittäisiä matkailijoita. Yhteistyökumppaneina Forenomilla ovat myös eri kokoisten kiinteistöjen omistajat.

Forenomilta löytyy majoitusvaihtoehtoja kaikille budjeteille, kertovat pääkaupunkiseudun kiinteistöistä vastaava huoltopäällikkö Mikko Malmberg sekä Vantaan Aviapoliksen aluepäällikkö Michael Huotari.

17


OMAAN TYÖNJOHTAJAAN HELPPO OTTAA YHTEYTTÄ Suomessa ripeästi kasvaneen Forenomin majoitustarjontaa löytyy jo kymmeniltä paikkakunnilta. – Toimintamme laajentuessa katsoimme ajankohtaiseksi kilpailuttaa myös kiinteistöjen huoltoa. Etsimme luotettavaa ja kokonaisvaltaista palvelua, kertoo Forenomin pääkaupunkiseudun kiinteistöistä vastaava huoltopäällikkö Mikko Malmberg. Talosykkeen kanssa Forenom teki testisopimuksen aluksi yhteen kohteeseen. – Huomasimme, että homma toimii, ja nyt huoltosopimukset on tehty jo kymmeneen kiinteistöömme. Tätä nykyä Talosyke hoitaa kohteissamme muun muassa aurauksia, hiekoituksia, roskalenkkejä sekä teknisiä huoltoja, kuten ilmanvaihtokoneiden korjauksia. Forenom arvostaa myös sitä, että Talosykkeeltä on nimetty heille oma, henkilökohtainen työnjohtaja. – Marko Kannistoon on helppo ottaa yhteyttä asiassa kuin asiassa.

FORENOM PALVELEE SEKÄ YRITYKSIÄ ETTÄ YKSITYISIÄ ASIAKKAITA Forenom Oy syntyi parikymmentä vuotta sitten yritysten majoitustarpeeseen, sillä sitovien pitkäaikaisvuokra-asuntojen ja lyhytaikaiseen majoitukseen tarkoitettujen, usein melko hintavien hotellien välissä ei ollut siihen aikaan juuri minkäänlaista tarjontaa. – Teemme edelleen yhteistyötä tuhansien yritysten kanssa ja tarjoamme majoitusta kymmenille tuhansille työntekijöille Pohjoismaissa. Palvelemme eri toimialojen yrityksiä aina rakennusfirmoista IT-alalle, Malmberg kertoilee, mutta muistuttaa samalla, että Forenom on yhtälailla myös yksityisten ihmisten majoittaja. Forenomin kalustettu huone tai asunto on hyvä vaihtoehto sekä lyhyempään että pidempiaikaiseen majoitukseen. Se sopii esimerkiksi työmatkan tai –projektin, mutta myös loman, opiskelun, putkiremontin, tai muun pidemmän vierailun ajaksi. – Siinä voi asua täsmälleen oman tarpeen mukaisen ajan, oli se sitten muutama päivä, viikko, kuukausi tai vuosi. Asuntojen hintaan sisältyvät aina myös vesi- ja sähkömaksut, ja niihin on tilattavissa esimerkiksi siivous- ja liinavaatepalveluita. Hostelleihin ja huoneistohotelleihin on mahdollista saada toimitettuna myös aamiaista. Forenomin kasvu on ollut huikeata, ja tulevaisuudessa sen tavoitteena on kasvaa Pohjois-Euroopan vahvimmaksi yritysmajoittajaksi. – Tarvitsemme hyvin toimiaksemme luotettavia yhteistyökumppaneita. Täällä kotimaassa Talosyke on osoittautunut yhdeksi niistä.

18

Forenom Aparthotel Helsinki City sijaitsee pääkaupungin sydämessä Eerikinkadulla. Forenom Aparthotel Vantaan sijainti Tikkurilan sydämessä tekee siitä loistavan vaihtoehdon liike- ja lomamatkailuun. -Ovikoodin avulla sisään- ja uloskirjautuminen on nopeaa, ja majoittuja voi halutessaan tilata sinne aamiaisen paikallisen toimijan kautta, Mikko Malmberg ja Michael Huotari kertovat.


Luonto tulee sisälle Forenom Aparthotel Vantaan ikkunoista.

FORENOM OY Vuonna 2000 Suomessa perustettu Pohjoismaiden johtava yritysmajoittaja. Vuonna 2017 Forenomin liikevaihto oli 77 miljoonaa euroa. Tarjontaan kuuluu yli 5000 valmiiksi kalustettua huoneistoa, huonetta tai asuntoa eri puolilla Pohjoismaita. Majoittaa vuosittain yli 90 000 matkustajaa ja työllistää yli 400 henkilöä. Vuonna 2018 Forenom avaa Helsinkiin hostelli & aparthotellin, Turkuun ja Tikkurilaan aparthotellit, Varkauteen ja Raumalle asuntoja sekä Osloon ja Malmöhön hotellit.

19


Toimiva asiakaspalvelu on Talosykkeen kasvot Yöllä on ollut pikkupakkanen, mutta maaliskuinen aurinko paistaa kirkkaasti jo vähän ennen aamuseitsemää, kun asiakaspalveluvastaava Emma Kiira avaa Talosyke Oy:n Vantaan toimipisteen oven.

20


Asiakaspalvelun tulee olla toimivaa, joustavaa ja ystävällistä, Sini Liukkonen ja Ninni Laaksonen sanovat.

Asiakaspalveluksessa työskennellessä ei ole kahta samanlaista päivää. Tämä on monipuolista ja ihmisläheistä työtä, Emma Kiira sanoo.

Puhelinvaihde avautuu seitsemältä ja toimisto asiakkaille kahdeksalta. Heti aamun aluksi Kiira käy läpi sähköposteja; esimerkiksi muutto- ja vikailmoituksia sekä muuttoihin ja kiinteistöihin liittyviä yleisiä kysymyksiä. – Meillä on 24 tunnin huoltopäivystys, joten tapahtumia on kirjattuna yön ajaltakin, Kiira kertoo.

TOIMIPISTEET VANTAALLA JA HELSINGISSÄ Talosyke Oy:llä on toimipisteet Vantaalla ja Helsingissä. Vantaan toimipiste on toiminut uudessa paikassa Koivuhaantiellä heinäkuusta 2017 alkaen. Uusissa tiloissa asiakaspalvelua on kehitetty entistä toimivammaksi. Se vahvistui yhdellä kiinteistöassistentilla, ja samalla myös asiakaspalvelun tehtävät eriytettiin kahteen huoneeseen. Alakerran tiskillä palvellaan nyt asiakkaita kasvokkain pääasiassa avainliikenteeseen liittyvissä asioissa. Yläkerrassa on huone, jossa hoidetaan keskitetysti puhelut ja sähköpostit. Avaintenhallintaan kuuluu muun muassa avainten luovutuksia, palautuksia ja sarjoituksia. Tapahtumia on päivittäin runsaasti. Palautukset ja luovutukset keskittyvät kuiden vaihteeseen ja puoleen väliin.

PUHELUITA 2500- 3000 KUUKAUDESSA Kuukaudessa Talosykkeen toimipisteissä vastaanotetaan peräti 2500-3000 puhelua. Puheluiden sisältö on hyvin laaja. Jokaisesta kiinteistöstä on laadittu nettipohjainen huoltokirja, joka sisältää monenlaista tietoa kiinteistöstä. Siitä löytyvät esimerkiksi kiinteistön pohjapiirustukset sekä saunavuoro-, autopaikka- ja asukaslistat. Huoltokirjaan kirjataan myös vi-

21

" Meillä on 24 tunnin huoltopäivystys, joten tapahtumia on kirjattuna yön ajaltakin.


Kristiina Tuomenoksa toimii Talosykkeellä siivouspalveluiden myyntityössä.

" Soittopyyntöjärjestelmä on ollut erittäin tervetullut parannus. " kailmoitukset ja kiinteistön kulutusseuranta. – On tärkeää, että huoltokirjat ovat ajan tasalla. Mikään asia ei saa jäädä pyörimään pelkän lapun varaan, Emma Kiira sanoo. Myös asiakaspalvelun kuukausipalaverissa varmistetaan, että jokainen työntekijä pysyy kärryillä viimeisimmistä muutoksista ja tapahtumista.

SOITTOPYYNTÖJÄRJESTELMÄ TERVETULLUT PARANNUS Maaliskuussa Talosykkeessä otettiin käyttöön myös soittopyyntöjärjestelmä, joka vastaanotti ensimmäisen kuukauden aikana 1790 pyyntöä. – Tämä on ollut erittäin tervetullut parannus. Saamme nyt vastattua kiireellisiin puheluihin ja laitettua nopeasti työn alle esimerkiksi heti korjausta vaativat, kiinteistölle välitöntä vahinkoa aiheuttavat asiat. Soittopyyntöihin pyrimme vastaamaan viimeistään tunnin kuluessa, Kiira kertoo. Emma Kiiran mukaan asiakaspalvelussa on tärkeintä, että pystyy pitämään tilanteen mahdollisimman myönteisenä haastavassakin tilanteessa. – Jos kotona tai taloyhtiössä on jokin asia vialla, soittajat eivät jaksa olla aina positiivisia. Meidän täytyy kuitenkin pysyä aina tilanteen tasalla. Tärkeitä ovat myös hymy ja myönteinen asenne. Meillä on täällä Talosykkeessä nuorekas ja hyvä ilmapiiri tehdä töitä. Uskon, että se näkyy myös asiakkaille päin.

Siivousta luotettavasti ja tehokkaasti Talosyke Oy tarjoaa myös siivouspalveluita ja haluaa panostaa yrityksen laajenemiseen tälläkin osa-alueella. – Siivoojamme hoitavat esimerkiksi yritysten toimistot ja liiketilat, koulut, palvelutalot sekä taloyhtiöiden raput, porraskäytävät ja saunaosastot. Tarjoamme myös koti-, muutto- ja suursiivousta sekä ikkunanpesua ja talonmiespalvelua, kertoo tämän vuoden helmikuussa siivouspalveluiden myynnissä aloittanut tradenomi Kristiina Tuomenoksa. Ensimmäiset kaksi työviikkoaan Tuomenoksa kulki siivoojien mukana tutustuen erilaisiin siivouskohteisiin. – Se oli erittäin mielenkiintoista ja hyödyllistä. Kentällä pääsee parhaiten jyvälle siitä, mitä kaikkea siivoukseen kuuluu, minkä verran aikaa siihen menee, ja minkälaisia haasteita siihen sisältyy. Uutena työntekijänä Kristiina Tuomenoksan päivät täyttyvät pääasiassa yhteydenotoista mahdollisiin uusiin asiakkaisiin. – Toimenkuvaani kuuluu myös muun muassa tarjousten laatimista ja siivoussopimusten tekemistä. Sovimme aina asiakkaan kanssa huolellisesti siivouksen tasosta ja muista siihen liittyvistä yksityiskohdista.

22


LV PA

VA ELE

A ASENNETTA

PAL VE L EV A

TA PAL VE L EV A

ET ASENN

A ETT

AA

NN SE

PALVELEVAA A SEN NET TA

AA

LEV PA LV E

AA

NN SE

A ETT

PALVELEVAA AS ENN ETT A

5035 +

8085 ARCTIC POWER

9-TONNIN KRAMER

8155

UUTUUS

VARUSTEKAUPPA 040 709 0130

varustekauppa@kh-koneet.fi

-6

TR AKTO RIT • • • •

SU OMEN SU U RIN LISÄVA RUSTEIDEN OSTOPA IKKA

Nelivetoiset 35hv dieselit Tilava, mutta vain 2m korkea Erinomainen näkyvyys Työlaitteet KOVA:n- ja 3P-kiinnityksellä

Uusia ja käytettyjä lisävarusteita ja työlaitteiden kauhoja.

Klaukkala - Metsäkyläntie 6, 01800 Klaukkala - (09) 424 12000 - Huolto ja varaosat (09) 424 12000 Tampere - Tuottotie 1, 33960 Pirkkala - 0400 740 120 - Huolto 0400 540 140 Turku - Tuulissuontie 26, 21420 Lieto - 0400 173 953

23


Talosyke Oy Koivuhaantie 18 01510 Vantaa 020 749 80 60 toimisto@talosyke.fi

www.talosyke.fi