Page 1

ASIAKASLEHTI 2016

UUDELLA TAVALLA KETTERÄ KIINTEISTÖPALVELU


PÄÄKIRJOITUS - TALOSYKE MYÖS SIIVOAA SIIVOUSMARKKINAT ovat Suomessa kasvaneet ja eräiden alan toimijoiden arvioiden mukaan liikevaihtoa alalla olisi 1,7 miljardia euroa vuodessa. Kokonaispotista yksityiset siivousliikkeet hallitsevat noin kolmannesta ja niiden osuus markkinoista on kasvanut noin 10 prosentin vauhtia aina viime vuosiin saakka. SIIVOUSHAN ON TUNNETUSTI ELÄMÄN KANNALTA YKSI PERUSTEHTÄVISTÄ ja käy päivä päivältä entistä tärkeämmäksi. Useimmilla työpaikoilla hyvä siivous on välttämätön, jo työviihtyvyydenkin kannalta katsottuna. Sama asia koskee myös asuin kiinteistöissä porrashuoneiden, saunojen ym. siivousta. Viihtyisät tilat tuovat aina ihmiselle hyvän mielen. Siivousmenetelmät kehittyvät koko ajan, siivoustyöllisyys paranee ja siivoustarpeet kasvavat. Tosin samaan aikaan on mainittava siivouksen ammatin aliarvostuksesta, joka edelleen näkyy päivittäisessä toiminnassa. Siivoustyön mieltä vähentää roimasti myös liikkeiden verinen kilpailu asiakkaista. Kun kisan voittaa yleensä halvimmalla tarjouksella ja henkilökulujen vaikutus hinnoissa on kuitenkin 80 prosenttia, on joskus vaikea ymmärtää liiketoiminnan kannattavuutta. Kova kilpailutilanne aiheuttaa tilanteen, jossa sekä siivoojat, että siivousyritykset syyttävät tilanteesta palvelujen ostajia. Laadun merkitys kilpailutuksissa usein ohitetaan, tai ainakin niin väitetään — eikä ehkä aivan aiheetta. Tästä tietysti aiheutuu se, että monella työpaikalla sekä asuinkohteessa siivouksen tasosta on kehittynyt yleinen vitsailun kohde. Pöly ja lika pitäisi ottaa yhtenä viihtyvyyden tekijänä ja vaatia työnantajia sekä kiinteistöomistajia pitämään parempaa huolta turvallisesta työympäristöstä sekä viihtyisästä asuinympäristöstä. Talosyke Oy:n siivousyksikkö työllistää kolmanneksen koko yrityksen henkilöstöstä ja suuntaus on kasvava. Olemmekin ottaneet teemaksemme siivoustoiminnan kehittämisen edelleen.

TALOSYKE-ASIAKASLEHTI on Talosyke Oy:n asiakaslehti yrityksen sidosryhmille JULKAISIJA Talosyke Oy, Hakamäenkuja 10, 01510 VANTAA , puh.020 749 80 60, Y-tunnus: 2266597-8, www.talosyke.fi TOIMITUS Mikko Leivo Hm-Media Oy ULKOASU JA TAITTO Heidi Leivo Hm-Media Oy PAINOPAIKKA Karkkilan Painopalvelu Oy PAINOSMÄÄRÄ 2000 kpl PALAUTE toimisto@talosyke.fi

Lomakepankki

SIIVOUKSEN LAATU JA TEHOKKUUS kriteereinä on otettu kehityksen rattaisiin ja uskomme, että laadukkaalla siivouksella pystymme tuottamaan laadukasta ja kustannustehokasta siivouspalvelua niin yksityiselle kuin julkiselle sektorillekin.

Kevät terveisin,

Mikko Kannisto Hallituksen p. johtaja

Lomakepankin avulla Talosyke Oy:n asiakkaat voivat täyttää kiinteistön vikailmoituksen, ilmoittaa muutosta ja poismuutosta. Lomakepankin kautta voit pyytää myös tarjouspyynnön sekä täyttää meille työhakemuksen.

2


SISÄLLYSLUETTELO

4

6 4 6

10

TALOSYKE INVESTOI, ASIAKAS HYÖTYY

HOTEL ARTHUR JA TALOSYKE. KUN ARVOMAAILMAT KOHTAAVAT

VANTAAN LÄNSIAUTOLLE SILKKAA SÄÄSTÖÄ TALOSYKKEEN TOIMESTA

12

TALOSYKE AREENA TUUSULASSA

14

LAUTTASAAREN YHTEISKOULU, SIISTIÄ

16

10

UUSI MYYNTIPÄÄLLIKKÖ SIIVOUSPALVELUIHIN

12

3


VEHO JA TALOSYKE - KATSEET TIUKASTI YHTEISESSÄ TULEVAISUUDESSA

TALOSYKE INVESTOI, ASIAKAS HYÖTYY Talosykkeen investoidessa käyttökustannuksiltaan edulliseen kalustoon, siirtyvät säästöt asiakkaille. Talosyke Oy:n menestys erittäin kilpaillulla kiinteistönhuollon alalla selittyy osin järkevillä investoinneilla. Yksi kiinteistönhuoltoa harjoittavien yritysten merkittävimmistä kuluista on eittämättä konekanta. Koneita ja laitteita tarvitaan itse kiinteistöiden huoltotöihin, mutta myös henkilöstön ja tarvikkeiden kuljetukseen.

4


<< Veholla on koko maan kattava oma huoltoverkosto, joka toimii joka päivä kellon ympäri. – Se on tärkeä palvelumuoto yrityksille, joissa kaluston täytyy olla käytettävissä jatkuvasti kellonaikaan katsomatta, toteaa Vehon kenttätoimintojen myyntipäällikkö Sami Hallikainen (kuvassa vasemmalla) – Käytössäni oleva keskipitkä versio Vito 109 CDI on kokonsa puolesta optimaalinen käyttötarkoitukseemme, kehuu puolestaan Talosykkeen huoltomies Jani Kangassalo.

FAKTAA VEHOSTA

Usein ajatellaan, että olemassa oleva ja maksettu kalusto on yritykselle edullisin vaihtoehto. Yrityksen kasvaessa, kasvaa myös koneiden, että laitteiden määrät sen seurauksena. Näin ollen vaikuttaa pienikin yksikkösäästö kokonaisuuteen varsin merkittävästi. Yrityksen kulurakennetta saadaan pienemmäksi tuoreella, kokonaiskustannuksiltaan edullisemmalla kalustolla. Urakoiden tarjouskilpailuissa menestyy se yritys, jonka kulurakenne on pieni ja kulutetun euron hyötysuhde suuri. Nyt uusitaan kuljetuskalustoa ja tarkkojen laskelmien perusteella on työvälineiksi valikoituneet kokonaisedullisuutensa vuoksi Mercedes-Benz Vitot. Toki edullisuuden lisäksi vaakakupissa painoivat auton muutkin ominaisuudet, kuten mukavuus, etenemiskyky liukkaalla sekä kattavat huoltopalvelut. Mercedes-Benz maahantuonnin myyntipäällikkö Sami Hallikainen toteaakin Vito 109 CDI:n olevan oiva valinta kiinteistöhuollon tarpeisiin. – Olemme Vehossa kiinnittäneet erityishuomiota Talosykkeen kaltaisten yritysten erityistarpeisiin, Hallikainen toteaa. – Tiedämme ja tiedostamme, että

auton tulee olla luotettava ja huoltoorganisaation joustava. – Meidän asiakkaiden ei tarvitse välttämättä tuoda autoa määräaikaishuoltoon työpäiväksi. Huollon voi varata työnpäivän jälkeen, esimerkiksi vantaan Kehävehon huollosta. Huoltomme palvelee aina ilta yhdeksään asti. Auton voi hakea aamulla taas tositoimiin, mies jatkaa. Meillä on 24/7-huoltopäivystys, jossa vastataan puhelimeen ympäri vuorokauden. Jos esimerkiksi Talosykkeen asentajalta katkeaa matka yöllä teknisen vian takia, niin takaamme Mobilo Van palvelun kautta matkan jatkumisen esimerkiksi sijaisauton turvin. – Haluan vielä korostaa, että 16 toimipisteen huoltoverkostomme on Vehon oma, eli emme ole minkään ulkopuolisen tahon varassa. Tämä luo toimintavarmuutta ja voimme varmistaa omien korjaamoidemme henkilökunnan jatkuvan kouluttamisen. Omien pisteiden lisäksi meillä on useita valtuutettuja huoltopisteitä, painottaa Hallikainen. - Alati kiristyvien päästönormien myötä tietoisuus ja sen myötä kiinnostus ympäristöasioihin on lisääntynyt.

Tämä näkyy lisääntyneenä kysyntänä polttoainetaloudellisia ja vähäpäästöisiä moottoreita kohtaan. Vakuutusmaksut, polttoainetaloudellisuus ja veroedut kumuloituvat säästöinä Talosykkeen hankkimissa Vito 109 Cdi pakettiautoissa. Esimerkkinä tästä on moottorit. Viton etuvetomalliston kuutiotilavuus on alle 1600cc, joten ne menevät alhaisempaan vakuutusmaksuluokkaan. Ero vakuutusmaksuissa perinteisiin isomoottorisiin autoihin on huomattava. – Vanhan liiton isokoneiset Dieselit ovat päästöiltään ja polttoainetaloudeltaan kalliita omistaa. Ja kun vielä lisätään juuri nämä vakuutusmaksut, veroedut ja muut auton käyttökulut, on uuden auton hankinta taloudellisesti järkevää, Sami Hallikainen toteaa. Mitä enemmän kalustoa yrityksellä on, sitä enemmän säästöä syntyy. – Näin se vaan on, vaikka hullulta kuulostaisikin, Hallikainen tietää. – Ja tiedän myös, että esim. Talosykkeen tapauksessa säästöstä hyötyy loppujen lopuksi heidän asiakkaansa, Hallikainen toteaa.

• Veho Hyötyajoneuvojen 16 huoltokorjaamosta koostuvan oman koko maan kattavan huoltoverkoston lisäksi valtuutetut huolto-edustajat pitävät huolen, että asiakkaiden ajoneuvojen pyörät pysyvät pyörimässä • Veho huoltaa paketti- ja kuorma-autot, erikoisajoneuvot sekä perävaunut. • Service 24h-hätäpalvelu on valmiina antamaan pikaista ja asiantuntevaa apua kellon ympäri.

5


Myyntijohtaja Tanja Tähtinen ja hotellinjohtaja Ere Mero kauniin harmonisella kerroskäytävällä.

HOTEL ARTHUR JA TALOSYKE OY

KUN ARVOMAAILMAT KOHTAAVAT Aivan Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva, pitkät ja kunniakkaat perinteet omaava Hotel Arthur sekä Talosyke Oy, tekevät kiinteää yhteistyötä. Hotelli huolehtii asiakkaistaan hyvin ihmisläheisesti. Kauniit ja yksilölliset tilat sekä poikkeuksellisen lämmin ilmapiiri, luovat vierailijoille ikimuistoiset puitteet. Näitä ominaisuuksia ei välttämättä kasvottomista ketjuhotelleista löydä. Samoilla arvoilla Talosyke huolehtii Hotel Arthurin kiinteistön kunnosta, niin kuin monen muunkin huoltokohteensa. Talosyke ei tyydy vain suoriutumaan annetuista tehtävistä. Yritysten toimintamuodot poikkeavat toisistaan, mutta molemmilla toiminnan tärkeimmät arvot ovat asiakaslähtöisyys, lämmin palveluhenkisyys sekä joustavuus. Niitä ei suurilta ketjuuntuneilta organisaatioilta löydy.

6

MAJOITUSTA JO TOISTASATAA VUOTTA Hotel Arthur on toiminut majoitustilana yhtäjaksoisesti vuodesta 1907. Talon peruskivi muurattiin vuonna 1906 ja seuraavan vuoden marraskuussa vietettiin jo rakennuksen vihkiäisiä. Tästä noin kahden vuoden kuluttua taloa ryhdyttiin laajentamaan Kaisaniemenkadun puolelle arkkitehti Vilho Penttilän piirustusten mukaan siten, että laajennus valmistui vuonna 1912. Vuonna 1956 muurattiin peruskivi uudelle rakennukselle, jossa sijaitsevat pääosa nykyisen Hotel Arthurin hotellihuoneista sekä ravintola. Talo vihittiin joululuun alussa vuonna 1957. Vuonna 1912 tehdyn laajennuksen ansiosta huoneita oli majoituskäytössä jo 60. Vuonna


Hotel Arthurista löytyy erilaisia asiakastiloja kokouksiin ja juhliin.

1957 valmistuneen Vuorikatu 19:ssa sijaitsevan rakennuksen myötä hotellihuoneiden määrä kasvoi huomattavasti käsittäen siinä vaiheessa jo yli 100 huonetta ja ravintolan. Tämän hetkinen huonemäärä on yhteensä 182. Hotellissa on 12 eri kokoista kokoushuonetta, joista löytyvät tilat yli 500 hengelle. Hotelli on vuosikymmenien saatossa tarjonnut monelle matkailijalle viihtyisän kodin keskellä kaupunkia. Pitkiä jaksoja hotellin kanta-asukkaana oli mm. kirjailija Aino Kallas. Ulkomaisista hotellivieraista voidaan mainita Bill Clinton, Arnold Schwarzenegger ja Matias Rust. Hotellillamme menee tällä hetkellä hyvin, kehuu myyntijohtaja Tanja Tähtinen. – Vieraamme jakautuvat melko tasaisesti kotimaisten ja ulkomaalaisten välillä, hän jatkaa. Samoin jakautuvat puoliksi myös asiakkaidemme yöpymiset bisneksen ja vapaa-ajan matkailun suhteen, Tähtinen tietää. Vieraamme saapuvat n. 130 eri maasta, joten olemme mielestämme onnistuneet myös kansainvälisessä markkinoinnissamme. Selkeää sesonkia ei nykyään juurikaan ole, vaan hotellin käyttöaste on hyvä ympäri vuoden. - Ainoastaan jouluna on hiljaisempaa ja niinhän joulun tulee ollakin, hän naurahtaa. YKSILÖLLISTÄ PALVELUA Käytimme aiemmin suurta valtakunnallista kiinteistönhuoltoyritystä, mutta Talosykkeen toimintamalli sopi meille paremmin, sanoo hotellinjohtaja Ere Mero. – Tarjoamme itse omille vieraillemme henkilökohtaista palvelua ja joustoa asiassa kuin asiassa. Huolehdimme heistä ja olemme mukana iloissa sekä ikävissäkin tapahtumissa. Meidän talossa tulee jokaisen tekijän toimia samojen arvojen mukaisesti ja se ei kylmän, kasvottoman huoltoliikkeen kanssa onnistu, kertoo Mero. – Kyllästyimme oma-aloitteisuuden puuttumiseen sekä työtehtävien välttelyyn. Suurin osa huoltomiehen tehtä-

Erinomaiset ravintolapalvelut, 12 ajanmukaista kokoustilaa ja 182 viihtyisää yksilöllistä huonetta. Niistä on yksityinen Hotel Arthur tehty.

TARJOAMME ITSE OMILLE VIERAILLEMME HENKILÖKOHTAISTA PALVELUA JA JOUSTOA ASIASSA KUIN ASIASSA. SAMANLAISTA PALVELUA SAAMME TALOSYKKEELTÄ. vistä tulee vierailtamme ja siistijöiltämme, jotka raportoivat puutteet ja viat suoraan huoltomiehelle. – Eivät ne kaikki toki vikoja tai puutteita ole. Joskus asiakkaat eivät osaa käyttää television kaukosäädintä tai huoneen ovilukko osoittautuu hankalaksi, Mero naurahtaa. Näi-

hinkin opastuksiin huoltomiehen tulee mennä kerta toisensa jälkeen kohteliaasti ja saattaa vieraamme hyvälle mielelle ja ennen kaikkea kuunnella tätä, hän tietää. – Uskon, että se vaatii välillä pitkää pinnaa, mutta näin sen vaan kuuluu palveluammatissa hoitua.

7


PITKÄT PERINTEET OMAAVA YKSILÖLLINEN HOTEL ARTHUR ON TOIMINUT VUODESTA 1907 HELSINGIN YDINKESKUSTASSA.

KYLLÄ MAUNO HOITAA Mauno Paavola Talosykkeestä on enemmän kuin mies paikallaan, Mero kehaisee. – Yhteinen historiamme Maunon kanssa juontaa jo vuosien päähän, Maunon edellisen työnantajan aikoihin. – Kun vaihdoimme aikoinaan huoltoyhtiötä, oli Maunon ikäväksemme silloin lähdettävä. Solmimme kattavan kiinteistönhuoltosopimuksen Talosykkeen kanssa keväällä 2015. - Sopimus sisältää kaikki kiinteistömme huoltotyöt, niin rakennuksen kuin ulkoalueidenkin osalta. Siihen kuuluvat mm. rakennuksen yleinen toimivuus ja kunnossapito, sekä lämmönjako ja ilmastointijärjestelmien toimivuuden takaaminen sekä lumen pudotukset katoilta, valoittaa Mero. – Tehdessämme sopimusta Talosykkeen kanssa oli Maunollakin oma osuutensa asiaan, mies kertoo. – Rakennus on hänelle tuttuakin tutumpi ja niin on myös suu-

8

rin osa henkilöstöstämme. Maunon kuuluminen Talosykkeen henkilöstöön oli suuri plussa meille huoltokumppania valitessamme, hän sanoo. – Toki täytyy aina muistaa, ettei synnytetä kenestäkään henkilöstä myyttiä. – Me kaikki olemme korvattavissa, jos tilanteet niin vaativat, Mero painottaa. Olemme kuitenkin enemmän kuin tyytyväisiä, että Mauno on tullut takaisin, onhan hän kuin yksi meistä. Meidän omaan henkilöstöömme on valikoitunut vain asiakaspalvelun aatelia, sanoo Tanja Tähtinen. – Ihmiset viihtyvät työssään mainiosti ja henkilöstön vaihtuvuus on todella vähäistä, Tanja kertoo ylpänä. – Kyllä minäkin lasken Maunon tähän samaan ”aateliin”, hän naurahtaa. – Olemme kaikki sopeutumiskykyisiä ja kohteliaita luonnostamme sekä rohkeita kohtaamaan vieraamme eri tilanteissa. – Ne ovat ominaisuuksia, joita kaikilla ei ole, eikä niitä oikein voi väkisin opetellakaan, Tähtinen miettii.

HOTEL ARTHUR • Hotel Arthur on vanhin, vuodesta 1907 yhtäjaksoisesti samalla paikalla toiminut hotelli. Hotel Arthur sijaitsee keskellä Helsinkiä. • Arthurin alkuperäinen nimi Hospiz tulee latinan sanasta hospitium, joka merkitsee vieraanvaraisuutta. Hotellin henkisiin voimavaroihin kuuluvat edelleen kodikkuus, lämpö ja asiakkaista huolehtiminen ja siksi Hotel Arthur onkin asiakkailleen koti Helsingin sydämessä. Toisesta välittäminen, yhteen hiileen puhaltaminen ja vastuuntunto kuuluvat arthurilaisten palveluasenteeseen. • Hotel Arthur on yksi harvoista yksityisistä hotelleista Helsingissä. Arthurin taustayhteisö on HNMKY, joten toiminnasta saadut tulot menevät varhaisnuorisoja nuorisotyöhön sekä urheiluja liikuntakasvatukseen.


Kaikki palvelut kätevästi yhdestä numerosta

020 749 80 60

UUDE

A KET L L A V A LLA T

KIIN

TERÄ

LU E V L A P T E I S TÖ

AMMATTITAITOISTA KIINTEISTÖNHUOLTOA KELLON YMPÄRI! Talosyke Oy on luotettava ja ammattitaitoinen kiinteistönhuoltoyritys, joka toimii pääosin Uudenmaan alueella. Tarjoamme palveluja sekä yritys- että yksityisasiakkaille. Nykyaikaisen kaluston ja kattavan yhteistyöverkoston avulla suoriudumme ammattitaitoisesti vaativienkin kiinteistöjen huoltokokonaisuuksista.

Meiltä myös vaihtolavavuokraus ja niiden kuljetukset

KIINTEISTÖHUOLTO

MAAURAKOINTI

LVI-PALVELUT

LUMIURAKOINTI

WWW.TALOSYKE.FI

SIIVOUSPALVELUT

KONEVUOKRAUS


VANTAAN LÄNSIAUTO

SILKKAA SÄÄSTÖÄ TALOSYKKEEN TOIMESTA

P

elkkä halvin hinta palvelussa tai tuotteessa ei ole aina se edullisin. Edullisuus muodostuu kokonaisuudesta. Mitä monimutkaisempi asia, tavara tai palvelu, sitä kokonaisedullisimmaksi se saattaa muodostua oikealla asenteella ja oikeilla teoilla. - Talosyke on tosiaan saanut aikaiseksi merkittäviä säästöjä kiinteistömme ylläpitokuluissa, kehuu huoltopäällikkö Jyri Virkkumaa Vantaan LänsiAutosta. He ovat tutkineet, säätäneet ja kehitelleet IV-laitteistoamme sekä tehneet tarvittavat laiteoptimoinnit lämmitysjärjestelmäämme. – Yhtälö on sikäli mielenkiintoinen, että eihän heidän näin tarvitsisi toimia. Heidän tehtävänsä sopimuksen mukaan olisi vain pitää paikat kunnossa. Talosykkeen henkilöstö on kuitenkin niin kunnianhimoista, että haluavat itsekin kehittyä ja siinä ohessa tuoda asiakkailleen selvää säästöä. – Ihailtavaa toimintaa, Virkkumaa kiittää.

HOIDIMME ENNEN KIINTEISTÖNHUOLLON ITSE LänsiAuto konserni on vuonna 1978 perustettu perheomisteinen yhtiö. Konserni työllistää noin 450 autoalan ammattilaista ja toimii kymmenellä paikkakunnalla. LänsiAuton myymien autojen kokonaismäärä vuositasolla on huikeat

10

15 000 autoa. Perheyrityksen organisaatio on kevyt ja joustava. Päätöksenteko on nopeaa ja firman johtokin on täysillä mukana päivittäisessä toiminnassa, ihan ruohonjuuritasollakin. Yritys on menestynyt hyvin viimeaikaisissa kuluttajatutkimuksissa, joissa LänsiAuto on valittu valtakunnallisesti kolmen arvostetuimman autoalan toimijan joukkoon. Vantaan LänsiAuto toimii Pakkalassa vuonna 2007 valmistuneessa omassa kiinteistössä. - Hoidimme kiinteistönhuollon aiemmin itse ja meillä oli siihen yksi palkattu henkilö sekä hänelle tarvittavat työkalut kiinteistötraktorista lähtien, Virkkumaa kertoo. Tosiasia oli kuitenkin se, että yksi henkilö ei ehdi mitenkään hoitamaan tämän kokoisen kiinteistön toimintoja. – Kyllä minäkin olen useana yönä puskenut lunta tuolla ulkona, kun kunnon myräkkä sattui kohdalle, mies muistelee.


<< Kohdepäällikkö Samy Loikkanen LänsiAuton sprinklerihuoneessa. – Tarkistamme päivittäin valvomot, lämmönjakohuoneet ja muun talon tekniikan, hän kertoo. >> Kuvassa Samy Loikkanen Talosykkeestä ja huoltopäällikkö Jyri Virkkumaa LänsiAutosta. – Meille on muodostunut kaverillinen yhteistyö koko Talosykkeen henkilöstön kanssa, Virkkumaa kehuu. – He ovat kohteliaita, siistejä ja kaikin puolin asiallista porukkaa. – Olemme ylpeitä saadessamme toimia Talosykkeen kanssa.

Vuonna 2012 silloinen talousjohtaja, nykyinen konsernin toimitusjohtaja päätti, että kiinteistönhuollosta järjestetään tarjouskilpailu. Saimme useamman tarjouksen niin pienemmiltä, kuin suurilta valtakunnallisiltakin kiinteistöalan yrityksiltä. Talosykkeen omistajien sitoutuneisuus sekä todellinen intohimo alaan ja tietysti läheinen sijainti olivat heidän valttinsa. – Heidän lupauksensa olivat kattavia ja tarmokkuutensa ihailtavaa. Nyt muutaman vuoden yhteistyön jälkeen voin sanoa käsi sydämellä, että he ovat pitäneet kaikki lupauksensa. Meille on syntynyt Talosykkeen henkilöstön kanssa hyvin kaverilliset välit. Heidän työnjohtajansa Samy Loikkanen on enemmän kuin mies paikallaan. - Häneen voi luottaa aina, kiittää Jyri Virkkumaa. Samy on toiminut täällä ihan sopimuksemme synnystä saakka. – Alkuun hän työskenteli huoltomiehenä ja noin pari vuotta sitten hän siirtyi työnjohtoon. Ja luonnollisesti hänestä tuli kohdevastaava meille LänsiAutoon, mies kertoo.

LAMPUN VAIHDOSTA ISOHKOIHIN RAKENNUSPROJEKTEIHIN Autokauppa on kiinteistönhuollolle vaativa kohde. Ulkoalueilla on aina paljon autoja, joten on oltava erityisen tarkkana lumitöissä, hiekanpoistoissa, lakaisutöissä yms. Autojen siirtelyä sekä työjärjestyksen suunnittelua on huomattavan paljon, Samy Loikkanen kertoo. Sisätiloissa puolestaan kaiken tulee olla ihan tip top. Autovalmistajien edustajia, eli niin kutsuttuja päämiehiä käy melko usein vieraana. – Emme tiedä koskaan, milloin niitä delegaatioita tänne saapuu. Meille on todella tärkeää, että kaikki paikat ovat aina viimeisen päälle, hän jatkaa. Remonttihommissakin esimerkiksi värimaailman tulee olla juuri se mitä päämies edustajiltaan edellyttää. – Jos väriksi

määritellään vaikka tietty sininen, sen tulee olla just se, eikä vaan sininen, Loikkanen tietää. Sama koskee ulkoalueiden istutuksia, nurmialueita ja muita huoltomme kohteita. Kaiken kuuluu autokaupassa olla just eikä melkein ja siitä meidän porukka ei tingi, Loikkanen lupaa. -Hoidamme kiinteistössä kaiken lampunvaihdosta uuden väliseinän rakentamiseen. Teemme päivittäisen tarkastuskierroksen, jossa mm. lämmöjakohuoneet sekä valvomot tarkastetaan ja katsomme mitä tehtäviä ja korjauksia kulloinkin on tullut. Tehtävälista tulee LänsiAutossa poikkeuksellisen hienosti ja Virkkumaa soittaa kyllä minulle, jos on jostain unohtanut mainita, Loikkanen sanoo. -Niin se menee, Jyri Virkkumaa myöntää. – Ja sattuuhan niitä unohduksia, mutta hienoa yhteistyössämme on se, että voin soittaa Loikkaselle milloin vain ja hän hoitaa asian sataprosenttisella varmuudella. - Muistan elävästi eräänkin aamun, kun huomasimme töihin tullessamme, että kolarikorjaamolla oli erään autonosturin toisen puolen hydrauliikka pettänyt. Auto roikkui vinossa, toinen kylki ylhäällä asennuskorkeudella ja toinen lähes maassa, Virkkumaa muistelee. – Hetken tilannetta mietittyämme soitin Loikkaselle ja Talosykkeen kaverit saapuivat paikalle. – Voin yhtään liikoja kehumatta sanoa, että vajaa tunti soitostani Talosykkeeseen, oli auto saatu turvallisesti alas ja pääsin soittamaan nosturinkorjaajan paikalle. – Eihän tehtävä suoranaisesti olisi kiinteistönhuoltofirmalle kuulunut, mutta asiakassuhteemme on niin hyvä, että kehtaan soittaa heille melkein asiasta kuin asiasta, Virkkumaa kehaisee. Yleisarvosana Talosykkeen sekä henkilöstön, että yrityksen toiminnasta on kiitettävä plus, sanoo Virkkumaa. Sopimusasiat soljuvat automaattisesti ja muut enemmän kuin hyvin. – Jos joku paikka täällä repsottaa, on vika useimmiten minun. Olen yksinkertaisesti unohtanut siitä informoida Samy Loikkasta, mies päättää.

<< Talosyke on hoitanut LänsiAuton Pakkalan kiinteistön vuodesta 2012. – Autokaupassa tulee kaiken olla tip top, sekä ulkona, että sisällä, tietävät Samy Loikkanen ja Jyri Virkkumaa.

11


– Kyllähän ohtajana. sj itu im to enan a. losyke Are e naurahta en toimii Ta ä, mies its n yl lo ö h Ja n a ijo ik Te kapa titteli olisi jo oikeampi

TALOSYKE AREENA TUUSULASSA

J

o 1600-luvun puolivälissä perustetussa Tuusulan kunnassa on jääurheilulla ja liikunnalla pitkät perinteet. Reilun 38 000 asukkaan kunnassa on peräti kolme jäähallia. Tuusulan urheilupuisto on suosittu suorituspaikka monelle urheilulajille sekä tunnettu myös erilaisten tapahtumien näyttämönä. Urheilupuistoon rakennettiin aikoinaan jäähalli sekä tekojää, mutta leutojen talvien sekä yhden jäähallin riittämättömyyden takia tekojään tilalle rakennettiin toinen jäähalli vuonna 2002. Halliyhtiön omistaa kolme eri urheiluseuraa sekä Tuusulan kunta. - Ilman kuntaa ei halli olisi syntynyt, mutta ei sitä olisi tullut ilman urheilu-

12

seurojakaan, tietää alusta asti hankkeessa mukana ollut halliyhtiön toimitusjohtaja Teijo Jalonen. Teijo Jalonen on halliyhtiön ainut vakituinen työntekijä ja hänen toimenkuvansa on vähintäänkin laaja. Jalonen kutsuukin itseään mieluummin jokapaikanhöyläksi kuin toimitusjohtajaksi. – Myyn jääajan, hoidan jäävuorojen vuokraukset, aikataulutukset jne. - Tehtäviini kuuluu myös luonnollisesti yhtiötoiminnan perusasioiden hoito. Eli lyhyesti, pitää kulurakenne tulorakennetta pienempänä, Jalonen kertoo. Velaton halliyhtiö pyörii omillaan, eli kunta tai mikään muukaan instanssi ei ”pumppaa” tänne varoja. Velvollisuuteni toimitusjohtajana on pitää yhtiö taloudellisesti vakaassa kunnossa ja huolehtia siitä, että harrastustoimin-

nalla on hyvät, edustavat puitteet. Jalonen harrasti itse nuoruudessaan jääkiekkoa, mutta sitten työt ilmavoimien lentokonemekaanikkona sekä rajavartiolaitoksen helikopterimekaanikkona työllistivät miehen niin tiiviisti, että aikaa rakkaalle harrastukselle ei liiennyt. - Onneksi omat lapseni innostuivat ringetestä sekä jääkiekosta ja näin minäkin löysin itseni taas hallilta, Jalonen naurahtaa. Oikeastaan sille tielle sitten jäinkin. – Eläköidyin ammatistani vuonna 2011 ja heti seuraavana vuonna löysinkin itseni halliyhtiön toimitusjohtajan jakkaralta, mies kertoo. – Olin toki toiminut yhtiön hallituksessa sen perustamisesta lähtien, hän jatkaa.


KAKSI VUOTTA TALOSYKE AREENANA

upeaa, että mm. kunnan nettisivuilla hallimme nimeksi mainitaan Talosyke Areena. Talosyke on hoitanut jäähallin siivouksen vuodesta 2013. - Meillä on muutoinkin poikkeuksellisen tiivis yhteistyö. Ta- Ulkoalueissa ei liiemmin huoltamista ole, sillä halliyhtiön losykkeellä on huolehtivainen asenne halliamme kohtaan. hallinnoimaa maata on noin 2 metriä seinästä, Jalonen – En tiedä ovatko kaikissa kohteissaan yhtä aktiivisia naurahtaa. ja huolehtivaisia, mutta jos ovat, niin en yhtään Talosyke siivoaa jäähallin sisätilat kauttaalihmettele Talosykkeen kasvua, Jalonen sataan sekä huolehtii muutoinkin, että paikat noo. – Hyvänä esimerkkinä vaikka se, että ” Kyllä Tuusulan ovat kunnossa. Jos siistijä havaitsee esimermiettivät siellä Talosykkeen toimistolla, kiksi ovenkahvan rikkoutuneen tai suihkukuinka saataisiin hallin energiataloutta Talosyke Areena on hanan vuotavan, ilmoittaa hän siitä työnedullisemmaksi. Talosyke näkee asiakmaamme siisteimpiä johdolleen, joka sitten kysyy tarvittaessa kaan puolesta vaivaa ihan pyyteettöTeijo Jaloselta valtuuden korjaukseen. – mästi. – Meilläkin hallin valaistus vaihdehalleja, pitäkää Sehän riippuu korjauksen kokonaishinnastaan LED- valaistukseksi ja sillä saadaan ta kysyvätkö minulta vai eivät, Jalonen merkittävä vuotuinen säästö. linjanne. ” huomauttaa. Jos jossain on lamppu palanut, -Lopuksi minun on pakko kertoa tarina vaihdetaan se. Mutta jos korjaustarve on hinvierailevasta lätkäjoukkueesta, Teijo Jalonakkaampi, kysyvät he siihen minulta luvan. Toinen sanoo. – Joukkueen huoltaja tuli sanomintamalli on hyvin selkeä ja perustuu molemminpuolimaan minulle henkilökohtaisesti, että voi kun kaikilseen luottamukseen. la paikkakunnilla olisi näin siistit tilat. Joillain paikkakunnilla Talosyke Areenaksi jäähalli nimettiin kaksi vuotta sitten. – jäähallien vessatkin ovat niin sotkuisia, ettei niihin tohdi isHe tukevat jääurheilua ja saavat vastaavasti yritykselleen tahtaa, suihkutiloista puhumattakaan, oli vieraspaikkakunnäkyvyyttä kauttamme, Jalonen kertoo. – Uskon, että hallin talainen tuumannut. ”– Kyllä Tuusulan Talosyke Areena on nimeäminen on mainospaikkana hyvä ja tehokas. – Onhan maamme siisteimpiä halleja, pitäkää linjanne. ” nuo suurienkin kaupunkien jää- ja monitoimihallit pääsään- Mukavaltahan se tuntuu, kun näin kehutaan, päättää töisesti nimetty yritysten tai tuotemerkkien mukaan. – MeilTeijo Jalonen. läkin Talosykkeen nimi näkyy kaikessa mediassa ja kuuluu se jo ihan kansankielessäkin, Jalonen tietää. – Onhan se

Talosyke hoitaa esimerkillisesti nimeään kantavan areenan puhtaanapidon sekä muut huolto- ja korjaustyöt, kiittää halliyhtiön toimitusjohtaja Teijo Jalonen.

Talosyke on ollut jo vuosia KJT-Hockeyn sponsori ja yhteistyö laajeni merkittävästi parisen vuotta sitten, kun joukkueen kotihalli nimettiin Talosyke Areenaksi.

13


N E R A ! A Ä I S T A S I T I T S U , U LA L U O K S I E T H Y

Lauttasaari on väestömäärältään Helsingin kasvavin kaupunginosa. Tällä hetkellä saaren asukasluku on n. 22 000 ja väkimäärän uskotaan ylittävän 25 500 asukkaan rajan seuraavan viiden vuoden aikana. Saarelta löytyy suomen- ja ruotsinkieliset alakoulut (yhteensä n. 800 oppilasta) sekä yhteiskoulu, jossa toimii peruskoulun 7.- 9.-luokat sekä lukio. Lauttasaaren yhteiskoulu perustettiin oppikouluksi vuonna 1945. Uusi ja uljas koulurakennus valmistui vuonna 1967. Rakennuksessa on myös liikuntahalli, kirjasto, auditorio sekä uimahalli. Koulussa opiskelee noin 600 oppilasta, eli tilojen käyttöaste on varmasti kova.

14


L

auttasaaren yhteiskoulu ei hiljene päivän viimeisen oppilaan lähdettyä kotiin läksyjä lukemaan, vaan tilat ovat vilkkaassa käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tiloja käyttävät monet eri liikuntaseurat, taloyhtiöt ja yhdistykset. Muun muassa Lauttasaaren Orkesteri harjoittelee koulun auditoriossa. Uimahalli puolestaan on yleisön käytössä arki-iltaisin ja lauantaisin. Koulun tiloissa järjestetään myös paljon erilaisia yleisötapahtumia aina myyjäisistä messutapahtumiin. TALOSYKE TAKAA SIISTEYDEN Siistiä. Se on ensimmäinen huomio taloon astuessa. Kevät on jo selättämässä talvea, mutta kamppailu on siinä vaiheessa, että hiekoitushiekkoja ei ole vielä voitu kerätä pois. Siitä huolimatta, ei edes koulun eteisaulassa ole hiekanjyvääkään. Eikö 600 oppilaan jaloissa ole tullut hiekkaa sisälle, vai mikä juttu tämä oikein on? - Meidän ammattilaiset tekevät hyvää jälkeä ja ennen kaikkea tietävät mitä tekevät, vastaa palvelupäällikkö Mairi Sölg Talosykkeestä. Ja totta joka sana. Täällä tosiaan täytyy tietää mitä tekee ja ennen kaikkea, milloin tekee. Lauttasaaren yhteiskoulu järjesti julkisen tarjouskilvan koskien kiinteistönhuoltoaan alkuvuodesta 2015. Talosykkeen kokonaispaketti oli edullisin ja yritys sai kohteen hoitaakseen heti maaliskuun alusta. -Olemme hoitaneet kiinteistöä nyt hiukan yli vuoden ja palaute meille päin on ollut positiivista, Sölg sanoo. - Järjestämme kuukausittain tilannekatsauksen, jossa ovat mukana koulun rehtori, apulaisrehtori, vahtimestari ja minä, hän jatkaa. – Palaute on ollut hyvin kannustavaa. He pitävät erityisesti siitä, että työskentelemme kahdessa vuorossa ja myös siitä, että täällä toimivat aina samat vakituiset henkilöt. – Palaute tulee kuulemani mukaan myös oppilailta, koska hekin

tuntevat olonsa mukavaksi, kun siistijät ja huoltomiehet ovat aina samoja tuttuja kasvoja. – Heitä moikataan ja heille jutellaan. Talosykkeellä on täällä kasvot. – Ihan kuin ennen vanhaan oli koulun vahtimestari, joka asui kiinteistössä ja hääräsi pihapiirissä omiaan. Se tuo oppilaille myös jonkinlaista turvallisuuden ja vakauden tuntua, Mairi Sölg tietää.

PALVELUPÄÄLLIKKÖ SÖLG Mairi Sölg on itse pitkän linjan ammattilainen siivous- ja kiinteistöalalla. Siivousteknikoksi itsensä lukenut neitokainen toimi aiemmin yrittäjänä alalla puolisonsa kanssa. – Kaksi vuotta sitten Talosykkeen omistajat kysäisivät, että mitäs jos myisitte meille yrityksen ja tulisitte meille töihin, Sölg kertoo. – Olimme vissiin tehneet hyvän vaikutuksen, eivät kai he muuten olisi näin tehneet, hän naurahtaa. -No, kaupat tehtiin ja nyt olemme työskennelleet sen pari vuotta Talosykkeessä. – Minä pidän firmasta kovasti. Olen hyvin yrittäjähenkinen ja täällä saan toteuttaa itseäni. – Firman johto luottaa minuun ja saan ideoida sekä kehittää Talosykkeen siivouspalveluita varsin vapaasti. - Kun astuin Talosykkeen palvelukseen, meillä oli neljä vakituista siistijää. Nyt johdan pitkälti yli 20 henkilön joukkoa. Asiakkuuksia oli silloin parisen kymmentä ja nyt niitäkin on jo toistasataa, Mairi Sölg laskeskelee.

huolellisesti päivittäin, seitsemänä päivänä viikossa. – Tämä on kuitenkin kouluksi varsin helppo kohde. – Koulujen siisteys on osaltaan kiinni koulun hengestä ja opettajien auktoriteetistä, hän jatkaa. – Lykin oppilaat ovat fiksuja ja siistejä ja niin kuin sanoin, on opettajilla hyvä ote heihin, Sölg kehuu vuolaasti. - Kesäloman aikaan koulu pestään kauttaaltaan hyvin perusteellisesti ikkunoista lähtien. Kaikki lattiat vahataan ja jokainen nurkka saatetaan ihan ”tip top”-kuntoon. – Ja koko urakan suorittavat samat ihmiset, jotka muutenkin työskentelevät täällä. – Mitä perusteellisempi suursiivous on, sitä pidemmälle talvea kohti paikat pysyvät kunnossa, Sölg sanoo. – Siistijät katsos kun tekevät suursiivousta hiukan kuin itselleen, hän vinkkaa

LYKKI ON KIVA KOHDE Talosykkeen ja Lauttasaaren yhteiskoulun välinen huoltosopimus on kattava. Se sisältää kaiken kiinteistönhuoltoon liittyvän, niin sisä-, kuin ulkotiloissakin. Siistijät työskentelevät kahdessa vuorossa ja huoltomiehet käyvät kohteessa aina kun tarvitaan, eli käytännössä päivittäin. Siivouksen haastavin osa on uimahalli, koska sen hygieniatason kuuluu olla tietyissä raameissa. Saunat, suihkut, pukuhuoneet ja muut uimahallin tilat pestään

- Taustalla oleva auditorio on päivisin oppilaskäytössä ja iltaisin taas mm. Lauttasaaren orkesterin harjoitusareenana, Talosykkeen palvelupäällikkö Mairi Sölg (oik) kertoo. - Taustalla oleva auditorio on päivisin oppilaskäytössä ja iltaisin taas mm. Lauttasaaren orkesterin harjoitusareenana, Talosykkeen palvelupäällikkö Mairi Sölg (oik) kertoo.

15


ULRIKA ORLOW

UUSI MYYNTIPÄÄLLIKKÖ SIIVOUSPALVELUIHIN Talosyke Oy on mielletty ja mielletään osin edelleenkin ainoastaan kiinteistöhuoltoa tarjoavaksi yritykseksi. Talosykkeen palvelut ovat kuitenkin hyvin monipuolisia ja meitä kaikkia kansalaisia koskettavia, asumismuodosta riippumatta. Palveluiden tarjonta on suunnattu niin yksityistalouksille kuin yrityksillekin.

T

alosykkeen ammattitaitoisiin palveluihin kuuluvat mm. huoneistoremontit, maanrakennuspalvelut, LVI-työt, lumityöt, siivouspalvelut ja konevuokraus. Huoneistoremontteihin löytyy ammattitaitoisia kirvesmiehiä, putkitöihin putkimiehiä, maaurakointiin konekuskeja jne. Talosyke vuokraa myös tehokkaat pyöräkuormaimet ja muut työkoneet, painoluokiltaan 1,7-10t ja niihin erilaisia lisälaitteita harjoista auroihin. Koneet ovat uusia, korkeintaan kolme vuotta vanhoja ja aina siistejä sekä huollettuja. Siivouspalveluiden kysynnän kasvaessa, on Talosyke panostanut osaavan henkilöstön rekrytointiin ja palvelun myynnin tehostamiseen.

16

Vuoden 2015 lopussa remmiin astui siivousalan myyntityön todellinen ammattilainen Ulrika Orlow. KOKEMUSTA RIITTÄÄ Ulrika Orlow on Karkkilassa, LänsiUudellamaalla kasvanut, nyttemmin Nurmijärveläistynyt siivousalan konkari. Jo rippikouluikäisenä neitokainen tienasi taskurahaa siivoamalla äitinsä kanssa. - Äiti oli hyvä, mutta vaativa opettaja, eikä silloin kyselty huvittaako työt vai eivät. Kun asiakkaan toimistotilat oli siivottava, täytyi se vaan tehdä. Hyvin yksinkertaista, Ulrika toteaa. Ulrika siivosi, kävi koulua ja lähti opiskelemaan alaa. Opiskeluaikana siivosin toimistoja, sairaalaa, tehdassaleja ja kaikkea muutakin,

Ulrika kertoo. – Aloitin tosiaan jo ennen 15 ikävuotta ja siivosin vielä opiskelun ohessa reilu parikymppiseksi, hän jatkaa. Ulrika valmistui siivousteknikoksi Espoossa vuonna 1991. Valmistujaisia seuraavana päivänä alkoivatkin sitten työt. Hän toimi siivousalan esimiestehtävissä kymmenkunta vuotta ja 2000-luvun alussa nuoren naisen tie vei myyntitehtäviin. -En ole koskaan myynyt siivousvälineitä, enkä koneita. Olen aina myynyt siivouspalveluita. – Työskentelin muutamassa eri yrityksessä, joista edellisessä vierähti vajaa 8 vuotta.


Kuulin, että Talosyke-niminen yritys etsii siivouspalveluihinsa myynnin ammattilaista ja pääsin työhaastatteluun. Tutkin ja selvitin firmaa sekä sen taustoja, kunnes huomasin suorastaan janoavani pääsyä kehittyvään ja kasvavaan organisaatioon, Ulrika selventää. Pidän haasteista niin kuin koko Talosykkeen väki. Täällä aistii uskomattoman tekemisen meiningin, eikä sellaista peruspuurtamista tunnu olevan ensinkään. – Kerrassaan miellyttävä työympäristö, hän kehuu. Talosykkeessä ei kukaan hiosta, vaan kaikki innostavat toisiaan. Se on poikkeuksellista nykyajan yritysmaailmassa ja varsinkin myyntitehtävissä, Orlow tietää. VAHVA ALATUNTEMUS Alan koulutuksen lisäksi Orlowille on kertynyt rutkasti kokemusta työelämän kautta. Laaja verkosto sekä huikea alatuntemus antavat hänelle hyvät eväät nostaa Talosyke kovaan nousuun myös siivouspuolella. -Kilpailu alalla on kovaa ja jokaisesta kaupasta täytyy taistel-

la, hän sanoo. – Minun ja meidän valttejamme ovat ehdottomasti ihmisläheisyys ja joustavuus. – Olen oppinut, että asiakkaat arvostavat tyyliäni pitää heistä huolta myös sopimuksen syntymisen jälkeen. – Myyjän tehtävä ei ole ainoastaan tehdä kauppaa, vaan vieläkin tärkeämpää on olla yhteydessä asiakkaaseen säännöllisin välein ja kysyä kuulumisia. – Miten menee, onko kaikki niin kuin sovittiin, voisimmeko tehdä jonkun asian toisin ja niin edelleen. – Asiakkaasta tuntuu hyvälle, kun hänestä välitetään. – Ihan niin kuin meistä jokaisesta, Orlow sanoo. Minä en myy tyhjiä lupauksia. – Joku voi kauppaa tehdessä tarjota jalkapallonkentän imuroinnin puolessa tunnissa ja saada sopimuksen aikaiseksi. Se ei ole reilua kenellekään. Ei työn suorittajalle, ei sen tilaajalle, eikä tietenkään palvelun tarjoavalle yritykselle. – Homma alkaa hiertämään asiakassuhdetta saman tien, eikä johda pitkään asiakassuhteeseen. – Minä en lupaa mitään, mitä emme kykene toteuttamaan sovitusti, Ulrika toteaa. Siivousalaa kalvaa hienoinen

työvoimapula. – Olen vuosien saatossa havainnut, että opiskelijoiden palkkaaminen kannattaa. – He ovat ahkeria ja luotettavia. Heissä huokuu tavoitteellisuus ja päämäärätietoisuus muutoinkin elämässä, Orlow kehaisee. – Niin ja onhan meillä huikea voimavara myös ulkomailta tulleiden kansalaisten puolella. – Siellä on paljon potentiaalia sekä aitoa halua ahkeraan työntekoon, hän tietää. Kielitaito on tietysti tarpeellinen, mutta nykyään Suomessa riittää, kun osaat puhua joko suomea tai englantia. – Meillä on osaavia, motivoituneita ja ehdottoman luotettavia maahanmuuttajia kaikkiin puhtaanapidon tehtäviin. – Ollaan hei kaikki ylpeitä ja iloisia siitä, Ulrika Orlow heittää. Orlow on työskennellyt suurissa valtakunnallisissa organisaatioissa sekä yhtä lailla pienemmissä siivousalan yrityksissä. – Talosyke on erilainen. Meillä on käytössämme ympäristöystävälliset koneet ja laitteet sekä motivoitunut henkilöstö. – Mitä paremmin hoidamme kohteemme, sitä pidemmälle ”viidakkorumpu” paukuttaa.

Uusi Vito. Nyt täällä! Ylittää riman i ennätyskorkeudesta. ät k k d t

Tervetuloa koeajolle! Uutta! Etu-, taka- ja neliveto. Uusi Vito on luokkansa ensimmäinen pakettiauto, joka on saatavana kolmella eri vetotavalla: etu-, taka- ja nelivedolla. Ainutlaatuisuudet eivät jää tähän, sillä Vito ylittää uusilla ominaisuuksillaan riman ennätyskorkeudesta monen monta kertaa. Tutustu tarkemmin: www.mercedes-benz.fi/vito Vito 109 CDI One, autoveroton hinta 27 150 € + arvioitu autovero 2 822,88 € + toimituskulut 600 € = 30 572,88 €. CO2-päästöt 163 g/km, kokonaispaino 3 050 kg.

MB_Vito_Talosyke.indd 1

Veho Autotalot Mekaanikonkatu 14, 00880 Helsinki Ma-pe 8-18, la 10-15 Kai Selroos p. 050 3700 730

Puhelun hinta kotimaan kiinteänverkon lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,00 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min (hinnat sis. alv 24 %)

27.1.2015 14.25

17


Neljä WILLE vuodenaikaa almistett u –V

AMMATTILAISTEN

WILLE jatkaa voittokulkuaan markkinoiden suosituimpana taajamien kunnossapito- ja ympäristönhoitokoneena. Suomalainen Wille on suunniteltu ja valmistettu vaativiin neljän vuodenajan haasteisiimme. Laatu, suorituskyky ja tuottavuus ovat pitäneet Willen Suomen ykkösenä jo vuosia. • Wille on poikkeuksellisen voimakas kokoluokassaan • Wille on ketterä • Willen vahvuus on oma laaja työlaitemallisto.

TUOTTAVAT

T Y Ö L A I T T E E T K AU H A -, P U O M I - J A AVO H A R J AT SNOWZOOM

messa! uo S

W ill

e

NIVEL-, U- JA ALUEAURAT SIIPILUMIHIEKOITUS- & LUMIKAUHAT

ETELÄ-SUOMI, Wille-myynti Timo Perämäki 040 1280 683

W W W. S N OW S TA R . FI

wille.fi | tekninenkauppa.fi | wihuri.fi | p. 020 510 10

ASIAKASLEHDET, JOITA TODELLA LUETAAN! www.kjellman.fi

Ab Tomas Kjellman 10/2014

Etsiessäni uutta monitoimikonetta golfkentän hoitoon, oli Wacker Neuson lopulta helppo valinta.

e

in Magaz

- Johan Weurlander, Löfkulla Golf

ASIAKASLEHTI 2015 - 2016

2014-2015

MEILTÄ TEILLE

”Kramer on tuotteena yksi parhaista, ellei jopa paras. Ja järkevin valinta yrittäjälle toimivan myynti-, ja huolto-organisaationsa ansiosta.”

WWW.KH-KONEET.FI

MIKKO KANNISTO, TALOSYKE OY:N LIIKETOIMINNANJOHTAJA

KH-KONEET

Asfalttikallio Oy:n asiakaslehti 2015

ASIAKASLEHTI 03/2015

s.12

Kjellmanin

MOBIILIVERSTAS TIEN PÄÄLLÄ - Ossi Syrjä

s.16

Palkittu

NUORI AHKERA YRITTÄJÄ

- Samuel Ingves

LLA KETTERÄ

UUDELLA TAVA

LVELU

KIINTEISTÖPA

6 TRUCKMASTERS OX HILUXISTA JATKOJALOSTAMALLA

s.4

”Kun koneet ovat luotettavia ja tehokkaita,

JÄÄ ENEMMÄN AIKAA PERHEELLE” PERHE KESKIMAA - LEMPÄÄLÄ

38

Työt tehdään silloin kun ne täytyy tehdä

20

Luottokumppani asfaltoinnissa

YKSI SUOMEN VILKKAIMMISTA RISTEYSALUEISTA UUTEEN USKOON Kiinteistöhuollossa luotettavuus ratkaisee LIIKENNEVIRASTON PALKITTU PÄÄLLYSTEASIANTUNTIJA

PALAVA HALU PIKIHOMMIIN

TIEPINTOJEN TODELLINEN TUNTIJA

TALOYHTIÖN PIHAT KUNTOON

Tikkurilan korttelitalonmies S. 4

Kauppakeskus Kampin laiturivastaava S. 10

Talosyke Pauligilla S. 6

Hallittu kasvu vaatii hyviä yhteistyökumppaneita S. 14

Kun lumi tulee, on koneiden toimittava. S. 8

Ulospäin suuntautunut Helsingin tuntija S. 17

ROMU KEINÄSEN PIHASSA ASFALTTI ON KOVILLA

LEHDELLÄ LUOT POSITIIVISTA YRITYSKUVAA MIKKO LEIVO 0400 973 299 MIKKO@HM-MEDIA.FI WWW.HM-MEDIA.FI

18


KH-KONEET VASTUULLISTA KONEKAUPPAA

VUOTTA YHDESSÄ TEKEMISEN MEININKIÄ

kh-koneet.fi Metsäkyläntie 6, Klaukkala • (09) 4241 2000

19


TEAM TALOSYKE etunimi.sukunimi@talosyke.fi

Micael Suontio Laatupäällikkö p. 0400 989 338

Lauri Uimonen Myynti p. 0400 276 001

Mikko Kannisto Myynti p. 0400 287 827

Samy Loikkanen Palvelupäällikkö p. 0400 282 913

Pertti Kaukoranta Toimitusjohtaja p. 050 340 6524

Ari Hämäläinen Palveluohjaaja p. 0400 275 982

Juha-Matti Kannisto Palveluohjaaja p. 0400 485 098 junnu.kannisto@

Ulrika Orlov Myyntipäällikkö Siivous p. 0400 282 922

Ksenia Betko Asiakaspalvelu p. 020 749 80 60 toimisto@talosyke.fi

Tuija Massinen Talouspäällikkö p. 0400 262 822

Emma Kiira Asiakaspalvelu p. 020 749 80 60

Mairi Sõlg Palvelupäällikkö Siivous p. 0400 280 657

Marko Kannisto Palvelupäällikkö p. 0400 275 294

Talosyke Oy Hakamäenkuja 10, 01510 VANTAA Y-tunnus: 2266597-8 24h päivystys kaikissa tilanteissa puh. 020 749 80 60 • Email: toimisto@talosyke.fi

WWW.TALOSYKE.FI - Uudella tavalla ketterä kiinteistöpalvelu

Talosyke Asiakaslehti 2016  

Talosyke Asiakaslehti 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you