JH-CENTER Asiakaslehti 2018

Page 1

KAIKKI MAANRAKENNUKSESTA KIINTEISTÖNHUOLTOON

CENTERIIN ASIAKASLEHTI 2018/2019

KAUHAN

KYNNET KOVILLA Sivu 4

Kaikkea ei kannata tehdä itse! Sivu 7

Kehittynein telastojen korjauslinjasto Sivu 12

70t koneeseen vaihdettiin 12t rautaa Sivu 24

1


ja ominaisuudet. Komponentit ja työkalut suunniteltiin tarkoin, eikä niiden hankinnoissa tehty kompromisseja. Tärkeintä linjaston kehitystyössä oli luoda asianmukaiset ja turvalliset työskentelyolosuhteet. Nosto- ja kuljetinlaitteet valikoitiin huolella, ketjunkelaajat ja muut työkalut valmistettiin sekä hankittiin suunnitelmien mukaan. Linjaston logistinen toimivuus hiottiin mahdollisimman sujuvaksi sekä työskentely-ystävälliseksi. Tavoitteemme oli luoda nopea ja tehokas tapa palvella asiakaskuntaamme kaikissa telastoihin liittyvissä ongelmissa ja siinä onnistuimme enemmän kuin hyvin. Telaketjun korjaus, lyhennys, venytys tai laputus onnistuu helposti saman päivän aikana. Jos meille tuo ketjupaketin aamulla Pirkkalaan, on kone meidän puolestamme työmaalla jo samana iltana.

PÄÄKIRJOITUS

NOPEUS ON TÄRKEÄÄ

MOBIILIASENNUS Olemme kehittäneet myös mobiilipalvelumme täysin omalle tasolleen. Kykenemme maasto-olosuhteissakin nopeaan ja tehokkaaseen toimintaan, eikä suuretkaan telastoremontit aiheuta meille ongelmia. Uskomme hyvän palvelun ja kilpailukykyisen hinnoittelun kannustavan koneyrittäjiä siihen, että kannattaa antaa meidän ammattilaistemme huolehtia telastojen toimivuudesta, jotta he voivat keskittyä itse omaan työhönsä. Yhteistyöllä ja palveluiden rohkeilla ostopäätöksillä pääsemme kaikki edullisempaan lopputulokseen.

On taas aika julkaista asiakaslehtemme. Paljon on tapahtunut sitten edellisen ja nyt kädessäsi olevaan lehteen olemme koonneet uutisia siitä, missä mennään nyt. Nopeus ja varmuus ovat muodostuneet aikamme tärkeiksi käsitteiksi. Oli kyseessä tuotteiden toimitusvalmius, asennusten kestoaika, reagointi asiakaskunnan toiveisiin tai kilpa-auto rallipolulla, niin kaiken tulee olla nopeaa ja varmaa. Me JH-Centerissä olemme kehittäneet osaamistamme nopeuden ja varmuuden suhteen entisestään. Olemme jälleen investoineet isosti, jotta nopeutemme olisi ylivoimaista. Nopeudesta huolimatta varmuuden tulee säilyä ja jopa parantua. Asiakaspalautteen perusteella olemme onnistuneet. Kokonaismyyntimme on kasvanut viidenneksen ja entistäkin merkittävämpi osa siitä, tulee nopeiden palveluiden myynnistä. Ajatusmalli- ”kaikkea ei kannata tehdä itse”, on löytänyt tiensä myös konealalle. Alamme voi hyvin ja töitä riittää tekeville.

KUUNTELEMME ASIAKKAITA JH-Center on panostanut edelleen tuotekehitykseen yhdessä kuluttajien kanssa. Asiakkailtamme saatu palaute ja kehitysehdotukset kulkevat suoraan päämiestemme ja valmistajiemme tuotekehitysosastoille. Näin saamme parhaita mahdollisia tuotteita maamme vaihteleviin ja välillä haastaviinkin olosuhteisiin. Haluamme edelleenkin olla kehityksen kärjessä ja tuottaa suomalaisille loppukuluttajille parhaita mahdollisia tuotteita nopeasti ja edulliseen hintaan.

JH-CENTER PIRKKALA TOIMII TEHOKKAASTI

SNOWSTAR JA PMC

Sijaintimme Pirkkalassa, keskellä kaikkea on osoittautunut loistavaksi. Meille on helppo tulla kaikista ilmansuunnista ja kuljetukset täältä hoituvat nopeasti, minne vain. Olemme keskittäneet palvelumme ja tuotteemme Pirkkalan jakelupisteeseen ja investoineet varastoon rutkasti. Olemme kartoittaneet laajasti maamme konekannan ja pysymme nykyaikaisten järjestelmien avulla hyvin mukana konekannan kehityksessä. Näillä toimenpiteillä kykenemme varmistamaan, että toimitusvalmiutemme on jatkuvasti konekannan vaatimalla tasolla. Elämme kalenteriin nähden jatkuvasti etuajassa ja ennakoimme tulevia vuodenaikoja. Meidät tunnetaan talona, joka ei myy ”eioota” silloin kun asiakkaalla on kiire.

Snowstar ja PMC-tuotemerkkiemme pitkäjänteinen kehitystyö on huomattu myös ulkomailla ja niiden myynti on kasvanut huomattavasti rajojemme ulkopuolella. Snowstarin monipuolinen, tehokas ja ennen kaikkea laadukas työlaitemallisto on kerännyt kehuja varsinkin Norjassa ja Ruotsissa. Ilmastoltaan ja olosuhteiltaan hyvin meidän kaltaisemme maat ovat vihdoin saaneet työlaitemalliston, jossa toimivuus, laatu ja hinta kohtaavat parhaiten. Aktiivinen markkinointimme Skandinavian maihin tuottaa hedelmää ja edesauttaa myyntivolyymien kasvaessa myös kotimaan markkinoita. Suuremmalta käyttäjäkunnalta saamamme palaute auttaa tuotekehitystämme ja valmistusmäärien kasvu puolestaan pitää kustannustasoa alhaisempana.

UUSI TELASTOJEN ASENNUSLINJASTO Uusi telastojen asennuslinjastomme on JH-Centerin ylpeydenaihe. Se on syntynyt pitkän kehitystyön ja käytännön harjoittelun tuloksena. Koko JH-Centerin henkilöstö on ollut vahvasti mukana linjaston suunnittelussa. Siihen etsittiin erilaisia vinkkejä maailmalta ja niistä valikoitiin parhaat toimintamallit

Kasvumme koituu aina asiakkaiden eduksi ja se on meidän missiomme JH-Centerissä.

Mukavia lukuhetkiä ja työteliästä vuotta. - Jouko Heinonmäki

2


7

10

18

12

24

28

SISÄLLYSLUETTELO 4 7 10 12 18 24 28

Kauhan kynnet kovilla Veljekset turpeinen

Kaikkea ei kannata tehdä itse Axbella Oy

Huipulle pääseminen vaatii omistaumista ja hyvät yhteistyökumppanit Kalle Rovanperä

Kehittynein telastojen korjauslinjasto JH-Center

Kuunnellaan asiakasta MJS-Kone Oy

70-tonnin koneeseen vaihdettiin 12 tonnia rautaa Maanrakennus Siitonen Oy

Esittelyssä JH-Centerin ammattilaiset 3

TOIMITUS JA ULKOASU: Hm-Media Oy / www.hm-media.fi KUVAT: Mikko Leivo ja Jari Kohonen


Kuvan PMC-kauhalla on syÜtetty murskaimelle 150 000 tonnia kiveä. Sen poskiin on vaihdettu kerran irrotettavat ITR kulutuspalat. Kauhaa ei ole hitsattu kertaakaan.

4


KAUHAN

KYNNET KOVILLA Maanrakennuskone arsenaalimme syö kynsiä kuin teinipoika ensi treffeillään. Eteläisessä Kymenlaaksossa, Kotkan ja Haminan seudulla kynnet kuluvat. Veljekset Turpeinen Ky:n lähes sadan erilaisen maanrakennuskoneen arsenaali syö kynsiä kuin teinipoika ensi treffeillään. Järeät, kolmen kuution PMC-kauhat syöttävät valtavien murskaimien kitoihin louhetta neljässä eri kohteessa. Kiviainesta tarvitaan alueella paljon, sillä rakentaminen on lisääntynyt huomattavasti muutaman seesteisemmän vuoden jälkeen. Mussalon sataman laajennus, Vaalimaalle rakennettava suuri ostoskeskus, Haminan uusi LNG- terminaali jonka tontti on vielä osaksi merta ja kaasuputken pinnoitustehdas suorastaan huutavat materiaalia. Veljekset Turpeisen henkilöstö tekee pitkää päivää neljän murskainlaitoksen ja niiden ympärilleen vaativien koneiden voimin, jotta louhetta saadaan riittävästi seutukunnan tarpeisiin. 5


Veljekset Turpeinen kiviainestuotannossa. Luja kivi ja ilmassa leijuva kivipöly pistävät laitteet koville.

Veljekset Turpeinen Ky:n toimitusjohtaja Jukka Turpeinen.

Muiden maanrakennustöiden ohessa kiviainestuotannosta on kasvanut merkittävä osa Turpeisen toimintaa. Yrityksen erikoisempia tehtäviä ovat rautamalmilaivojen tyhjäykset. Niitä tulee tasaiseen tahtiin Norjasta, koska kaasuputkitehdas tarvitsee painavaa materiaalia kaasuputken ympärille rakennettavan vaipan valmistukseen. Suurimmat laivalastit painavat 70.000 tonnia ja pienimmät noin puolet siitä. Laivoja ei tyhjätä ihan pienillä koneilla, sillä materiaalin paino on keskimäärin 3,8 tonnia / kuutiometri.

tuvat itsestään hamaan loppuun saakka. – Meillä on käytössämme kymmenkunta kolmen kuutiometrin PMC-kauhaa, joista osa on murskien syötössä. – Annamme JH-Centerille ehdotuksia tuotekehitykseen, jotta kauhat täyttäisivät toivomuksemme entistäkin paremmin ja aina niihin on vastattu heti. – Jos ehdotamme, että kauha vaatisi lisää kulutusta kestävää terästä määrättyyn kohtaan, niin seuraavassa kauhassa on toivomuksemme huomioitu.

ASENNE JA VARMUUS RATKAISEVAT – Vaikka puhumme kynsistä ja kauhoista, on minun pakko kertoa esimerkki JH-Centerin palvelun tasosta, Jukka Turpeinen heittää. – Meillä paukahti taannoin eräästä suuremman kokoluokan kaivukoneesta telaston johtopyörä rikki. Soitin illan suussa heille ja kerroin ongelman. Seuraavana aamuna kello 7.30. kuljetusliikkeen kaveri koputteli oveamme ja kysyi, että mihin voi johtopyörän pudottaa. – Kerron tämän siksi, että se on mielestäni parasta mahdollista asiakaspalvelua, Turpeinen kehuu. – JH-Center on investoinut varastoonsa paljon pääomaa ja osaksi juuri siitä syystä olemme keskittäneet kaikki hankintamme heille. – Emme halua toimia tahojen kanssa, jotka myyvät ”eioota. Oma toimintamme on riippuvainen luotettavista kumppaneista.

ON TESTATTU JA KOKEILTU Veljekset Turpeinen Ky:n toimitusjohtaja Jukka Turpeinen sanoo yrityksensä kokeilleen ja testanneen vuosien saatossa lähes kaikki mahdolliset kauhat ja kynnet. - JH-Centeristä on muodostunut vuosien varrella luottotoimittajamme. – Kyse ei ole pelkästään hyvistä tuotteista, vaan myös toimitusvarmuus ja nopeus ovat heidän tärkeimpiä valttejaan, mies toteaa. – ITR- kauhan kynnet ovat osoittautuneet markkinoiden edullisimmiksi. Niiden hankintahinta ja kulutuksen kestävyys ovat kohdallaan. – Ostamme vuositasolla 600-700 erikokoista kynttä, eli niiden merkitys on taloudellisesti tärkeä, Turpeinen laskee. – Ja yksi tärkeä tekijä ITR-kynsissä on se, että ne teroit-

6


On todella hienoa, että JH-Centerin kaltainen täyden palvelun talo on olemassa.

Meillä on hyvä paja, ajanmukaiset työkalut ja osaamistakin, mutta kaikkea ei kannata tehdä itse, tuumaa kuvan Janne Riskilä.

AXBELLA OY

KAIKKEA

EI KANNATA TEHDÄ ITSE Lempäälässä, Tampereen kupeessa toimiva Axbella Oy on rakennusten pohjatöiden tekoon erikoistunut yritys. Yritys urakoi pääasiallisesti kerros- ja rivitalojen sekä teollisuus- ja kaupan alan rakennusten pohjatöitä suurille rakennusliikkeille. Axbella toteuttaa urakat useimmiten ”avaimet käteen”- periaatteella, mikä tarkoittaa kokonaisuuden läpiviennin aina louhinnasta vihertöihin asti. Yrityksen asiakaskuntaa ovat myös kunnat, seurakunnat, kiinteistöosakeyhtiöt ja jossain määrin yksityisasiakkaat ympäri Pirkanmaan. Yhdyskuntatekniikkaan erikoistuneen rakennusinsinööri Tero Yli-Hietasen 2000-luvun alussa perustama Axbella työllistää parikymmentä vakinaista henkilöä ja tukun aliurakoitsijoita tarpeen mukaan. 7


KALUSTO KUNNOSSA Kävimme jututtamassa Axbellassa työnjohtajana toimivaa Antti Hongistoa ja kyselimme hiukan heidän kalustostaan. Axbellalla on viitisentoista tela-alustaista kaivukonetta, puolenkymmentä pyöräkuormainta, minikaivureita, dumppereita ja tukku erilaisia kuorma-autoja. Yritys on tunnettu hyvästä, siististä ja toimivasta kalustostaan ja ennen kaikkea niiden osaavista käyttäjistä. 1980-luvulta saakka maanrakennusalalla toiminut maatalon poika Hongisto on selvästi ylpeä edustamansa yrityksen toiminnasta. Miehellä itsellään vierähti alun toistakymmentä vuotta pääkaupunkiseudulla, mutta vuonna 2008 hän palasi kotikonnuilleen Sastamalaan ja aloitti työt Axbellan palveluksessa.

8


Axbella on tunnettu tuoreesta, toimivasta kalustostaan. Kuvan kaivukoneen telasto laputettiin JH-Centerissä ja saman päivän aikana se huollettiin muutoinkin omassa huoltohallissa. Vain päivä poissa työmaalta ja taas kaivetaan pitkään ilman huolia.

– Minä hoidan talossa käytännön pyörityksen, eli konttaisi taivasalla tekemässä niitä. Tulee huomatvastaan siitä missä miehet ja koneet milloinkin työstavasti edullisemmaksi teettää työ heillä ja tietää, kentelevät, hän valaisee tehtäväänsä. – Koneemme että kaikki on tehty viimeisen päälle. – Minä ehdin ovat huippuvarusteltuja kauhanpyörittäjineen ja siinä välissä huoltaa koneen muilta osin kuntoon, 3D-mittalaitteineen. – Varustelua tärkeämpää on kun JH-Centerin miehet laputtavat ketjut, Riskilä tietysti se, että henkilöstömme on motivoitunutta sanoo. – Näin kone ei seiso turhaan hallilla, vaan on uusien järjestelmien oppimiseen sekä niiden aktiimahdollisimman paljon työmaalla. viseen käyttämiseen. – Meillä on todella hyvä po– Useimmiten homma menee niin, että otamrukka kasassa ja he kaikki ovat ammattimiehiä isolme täällä omalla hallilla ketjut pois ja viemme ne la A:lla, Hongisto sanoo. JH-Centeriin, Antti Hongisto kertoo. Siellä on nopea palvelu, huolellinen työjälki ja laadukkaat osat. – EI TELASTOREMONTTEJA MUTAVELLISSÄ He ovat omistautuneita työlleen ja panostaneet niAxbella Oy:n hienossa, tilavassa korjaamossa häärimenomaan laatuun. – On todella hienoa, että tuolvä Janne Riskilä tuntee kaivukoneet ja niiden toilainen täyden palvelun talo on olemassa. minnan kuin omat taskunsa. – Onhan näillä tullut – JH-Centeristä löytyvät tarvitsemamme rullat, työskenneltyä ja niitä ruuvattua melko lailla, Riskilä laput ja ketjut aina hyllystä, oli konemerkkimme toteaa vaatimattomasti. – Mutta se on varma, että mikä tahansa, Hongisto kehaisee. – Ostamme heiltä telastoremontit työmaaolosuhteissa ovat nyt histomyös kauhoihimme ITR-kynnet. Ne ovat osoittauriaa. tuneet kestäviksi ja hyvin tasalaatuisiksi. Olemme Riskilä on laputtanut, hitsannut, palellut ja hikokeilleet sekä halvempia, että kalliimpia kynsiä, koillut ketjujen kimpussa niin syksyn kurakelillä mutta ITR:ssä hinta ja laatu kohtaavat, mies tietää. kuin talvi pakkasessa. – Aika, mikä telaketjun lapu– Kun oma kulurakenne on kunnossa ja hankintukseen kenttäolosuhteissa menee, on niin iso, että nat tehdään järkevästi, on huomattavasti helpomei siinä ole mitään järkeä, mies miettii. JH-Centepaa pärjätä alati kiristyvässä kilpailussa, Antti Honrissä on kunnon linjasto kaikenlaisiin telaketjutöigisto päättää. hin ja osaavat ukot, niin miksi ihmeessä joku vielä

9


HUIPULLE PÄÄSEMINEN VAATII OMISTAUTUMISTA JA HYVÄT YHTEISTYÖKUMPPANIT Puhutaan sitten urheilusta tai yritystoiminnasta, niin molemmissa pätee samankaltaiset perustekijät. Molemmissa tarvitaan vähintään yksi asiaa rakastava ja sille omistautuva henkilö, joka laittaa asiat vireille. Lisäksi ympärille tarvitaan kehittyvä tukiverkosto, jonka avulla toiminta mahdollistuu. Näin on tilanne myös Kalle Rovanperän ralliharrastuksen muuttumisessa työksi ja hänen yhden sponsorinsa Jouko Heinonmäen luotsaaman JH-Centerin kohdalla.

– Minulla on ollut ilo tuntea Kallen isä Harri jo 25 vuoden ajan yhteisten moottorikelkkaharrastuksen ansiosta. Rovanperän perheessä on todella annettu mahdollisuus jälkikasvulle kasvaa ympäristössä, jossa tuetaan valittua harrastusta. Kallen kohdalla mielenkiinto kaikkia moottorilla toimivia vempaimia kohtaan on nähty jo ihan pienestä pitäen. Nyt se on muuttunut sitten ammatiksi, Jouko Heinonmäki summaa.

JOS EI MITTA RIITÄ Harri Rovanperä muistelee lähimenneisyyttä, jolloin Kalle oli vasta kuusivuotias, mutta hinku koneiden pariin oli kova. – Me rakensimme silloin omakotitaloa ja Kalle osallistui, minkä leikeiltään kerkesi. No, yksi ‘leikki’ oli Kramerilla rakennusjätteiden kuskaaminen alapihalla sijaitsevaan jätelavaan. Kalle oli sen verran pieni, että ajoi itselleen varsin kookasta konetta seisaaltaan, kun muuten ei ylettänyt, Harri nauraa. – Tuo sama sinnikkyys on säilynyt ja edelleen kehittynyt, vaikka tekeminen on rallin parissa muuttunut jo

10

aika vakavahenkiseksi. En usko, että syntymälahjana saatu toimintamall muuksikaan muuttuu.

JH-CENTER KAVERINA Nuorimies on jatkuvasti menossa ja valmistautuminen ensimmäiseen MM-ralliinsa Meksikossa Skodan tehdaskuskina, tapahtui moottorikelkkailemalla Levillä. – Kysyin kyllä Joukoa mukaan reissuun, mutta nyt ei sopinut. Näistä kelkkailumatkoista Lapissa muistan Joukon ensimmäisiä kertoja. Myös ajamani Kramer on tullut meille hänen kauttaan. Vaikka yhteistyökumppaneita on aika monta, niin kyllä Heinonmäen Jouko on se läheisin ja tutuin. Hän on ollut mukana kuvioissa sponsoroimassa ihan alusta alkaen, Kalle kertoo

YHTEISTYÖSTÄ JH-CENTERIN KANSSA – Olen tosi iloinen, että pääsen tehdaskuljettajana mukaan rallin kuninkuusluokkaan. Toivotaan, että vehkeet kestävät ja säädöt on kohdillaan, kun tositoimet alkaa.


Hyvien yhteistyökumppaneiden ja laadukkaiden tuotteiden arvon tuntee yhtä hyvin Jouko (vas.), Harri kuin Kallekin. He kaikki toimivat alansa huippujen parissa.

ENSIMMÄINEN RALLI MEKSIKOSSA – Meksikon ralli on melkoisen erilainen kokemus, koska se ajetaan todella korkealla ja kuumissa olosuhteissa. Jo pelkkä korkeuden aiheuttama 25% tehonlasku autossa aiheutta haasteita saada tuntuma kohdalleen heti alusta alkaen. Rallin alku meni hieman haasteiden parissa Kallen joutuessa keskeyttämään jo toisella erikoiskokeella. Hypyn jälkeen jäähdytin rikkoutui siihen singonneesta kivestä. Kalle pääsi mukaan jälleen lauantaina ja teki erittäin vakuuttavaa ja tasaista jälkeä kartturinsa Jonne Halttusen kanssa, vaikka menestysmahdollisuudet olivatkin jo menneet. Heidän aikansa oli lauantain ja sunnuntain erikoiskokeilla parempi kuin rallin voittaneella tiimikaverilla. – Vaikka menestystoiveita totta kai pitääkin olla, niin käytännössä parasta antia tältä kaudelta tulee olemaan vankan kokemuspohjan rakentaminen seuraavaa kautta varten.

11

MM-sarjan kärkikuskeilla on valtava kokemus näistä hommista jo vuosien ajalta. Ensi kaudella lähdetään sitten tosissaan haastamaan vanhoja konkareita ja tämä vuosi kerrytetään tärkeää kokemusta. – Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin myös kärkisijoitukset ovat täysin mahdollisia, Kalle Rovanperä pohtii käynnistynyttä kautta.

PYRKIMYS HUIPULLE – Kalle on matkalla huipulle erittäin hyvien taustajoukkojen kera ja samanlaista omistautumista ja laadukkaitayhteistyökumppaneita vaatii huipulle pääsy myös tällä raskaiden koneenosien parissa toimiminen. Meillä on edustuksessa alan kärkeä edustavia merkkejä ja niiden kanssa on ilo asiakkaita palvella. Yhteistyömme Kallen kanssa tulee luonnollisesti jatkumaan ja toivonkin Rovanperille hyviä onnistumisia, Heinonmäki päättää.


Pieni tai suuri telastoremontti on jokaisen telaalustaisella koneella työskentelevän edessä ennemmin tai myöhemmin. JH-CENTER PIRKKALA

KEHITTYNEIN

TELASTOJEN KORJAUSLINJASTO JH-Center on investoinut voimakkaasti luodakseen maamme kehittyneimmän telastojen korjauslinjaston. Linjastoa kehitettiin niin suunnittelupöydällä, kuin käytännön työssä. Maailmalta haettiin ja tutkittiin erilaisia toimintamalleja ja poimittiin niistä parhaat ideat. Telastojen korjauslinjasto rakennettiin tekijöiden ehdoilla, eli työskentelymukavuus sekä turvallisuus olivat koko projektin punaisena lankana. Oma ilmastoitu tila sekä kehittyneet nosto- ja kuljetinlaitteet luovat miellyttävät olosuhteet ja mahdollistavat erittäin nopean palvelun. Pieni tai suuri telastoremontti on jokaisen tela-alustaisella koneella työskentelevän edessä ennemmin tai myöhemmin. Se mielletään usein hankalaksi ja aikaa vieväksi projektiksi, joka on vielä kalliskin. Sitä se on osittain ollutkin, sillä maastamme on puuttunut taho, joka olisi perehtynyt tilanteeseen ja nähnyt siinä parannettavaa. JH-Center on kehittänyt palveluitaan jo vuosien ajan sekä tehnyt suuria investointeja parantaakseen tela-alustaisten koneiden kanssa työskentelevien urakoitsijoiden toimintavarmuutta. Pirkkalan varastosta löytyvät kaikki telastojen osat yleisimpiin konemalleihin ja tehdastilaukset erikoisimpiin alustoihin tulevat parissa päivässä tilauksesta. Varaosajärjestelmät on luotu uuteen uskoon ja sopivuushakujärjestelmien avulla harvinaisemmatkin telaston osat löytyvät helposti, nopeasti ja edullisesti.

12


Telalaput irrotetaan vanhasta, venyneestä ketjusta polttoleikkaamalla pultti. Seuraavaksi se lyödään iskuvasaralla pois.

13


Akkukäyttöisellä pulttipyssyllä nopea ensiasennus.

Asentaja Juhani Kerttula varmistaa, että telalaput tulevat varmasti oikeaan kireyteen.

MIELLYTTÄVÄ PROJEKTI – Uuden huoltohallin ja korjauslinjaston suunnittelu ja toteutus olivat miellyttävä projekti, tuumaa JH-Centerin asennuspuolen moniosaaja Veijo Tuomola. – Meille annettiin johdon puolelta todella vapaat kädet kehittää linjasto mukavaksi ja turvalliseksi, mies kertoo. Suunnittelimme porukalla kaiken niin, että siitä tuli logistisesti tehokas, eikä turhia nostoja tai liikkeitä tarvitse tehdä. – Työnantajamme investoi haluamiimme ketjunkelaajiin, työpöytiin, telaprässeihin ja muihin työkaluihin merkittävästi, jotta kykenemme alan parhaaseen ja nopeimpaan palveluun. – Jonkun täytyy olla edelläkävijä tässäkin hommassa, Tuomola tokaisee. – Linjastoon on käytetty paljon aikaa ja rahaa, mutta uskon sen tuottavan hintansa takaisin työn nopeutena ja asiakaspalvelumme parantumisena entisestään, toteaa Markus Viitanen JH-Centeriltä. – Olemme olleet tässä innolla mukana koko porukka ja on ollut kiva kuulla asiakkaidemme komment-

Voimakkaat ketjunkelaajat nopeuttavat työtä huomattavasti.

teja uudesta linjastostamme. – Sen nopeus on kyllä ihmetyttänyt monia, mies sanoo. –Ideaali tilanne on, että asiakas tuo meille vanhat telansa ja me vaihdamme ne uusiin ketjuihin. Sekalaputus, eli uusia ja vanhoja sekaisin ei ole järkevä ratkaisu, Viitanen tietää. – Siinä kärsii koneen ajomukavuus huomattavasti ja se saattaa vaurioittaa työskentelyalustaa. Normaalisti kasaamme kokonaan uudet telat uusista osista, lisää Viitanen. – Jos asiakkaan telastossa on muitakin ongelmia kuin ketjut, kannattaa tuoda koko kone meille. Vaihdamme sitten vaurioituneet rullat ja muut osat nopeasti ja ammattitaidolla. – Meillä on oikeanlaiset työkalut telastojen korjauksiin ja kaikki pultit tulevat aina oikeaan, tehdasmääriteltyyn momenttiin, eikä asiakkaan tarvitse jännittää, että onkohan homma tehty kunnolla.

MOBIILIASENNUKSET JH-Centerin palveluun kuuluvat myös mobiiliasennukset, eli työt voidaan suo-

14

rittaa ammattitaitoisesti asiakkaan haluamassa paikassa. Varsinkin isomman kokoluokan koneita ei aina kannata lähteä siirtämään, vaan JH-Center tuo tarvittavat osat ja osaavat asentajat työkaluineen koneen luokse ja työ suoritetaan siellä.

SUURI PÄÄVARASTO PIRKKALASSA JH-Center Pirkkalan varastosta löytyvät kaikki telaston osat lähes koneeseen kuin koneeseen. Myös kumitelojen saatavuuteen on investoitu huomattavasti ja niitä löytyy heti hyllystä kaikkiin yleisimpiin koneisiin. – Seuraamme tarkasti maamme konekannan kehitystä ja olemme jatkuvasti ajan hermolla, ITR-kumiteloista vastaava Tomi Heinonmäki kertoo. – ITR-Kumitelat ovat saaneet loistavan vastaanoton Suomessakin ja teloja lähtee varastostamme päivittäin.– Haluamme varmistaa, että asiakastyytyväisyytemme pysyy kovalla tasolla ja paras tapa siihen on, että tavaraa löytyy aina ja se on sopivan hintaista.


LAADUKKAAT TELASTON KULUTUSOSAT LÄHES 300 YLEISIMPÄÄN KAIVUKONEESEEN

+ Asennuslinja Meillä on myös oma asennuslinja, jossa laputetaan, lyhennetään tai pidennetään telat asiakkaan koneeseen sopiviksi vuosien kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla.

? Tiesithän, että? Löydät Tampereen yli 1500 neliön varastostamme alavaunun osat lähes kaikkiin yleisimpiin kaivukoneisiin. Jos jotain asiakkaan tarvitsemaa osaa ei varastosta löydy, se pyritään etsimään mahdollisimman nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

15


KUMI- JA RAUTATELAT , MAA- JA KIVIKYNNET JOHTOPYÖRÄT SEKÄ RULLAT JA KETJUT 16


LAADUKKAAT

TELASTON KULUTUSOSAT LÄHES 300 YLEISIMPÄÄN KAIVUKONEESEEN HITACHI • KOBELCO • DAEWOO • KOMATSU • CAT • VOLVO • JCB • HYUNDAI

Korkealaatuiset ITR-tuotteet Edullisemman hintatason JHT-tuotesarja Yleisimmät osat suoraanPirkkalan varastosta Oma asennuslinja

ITR UNIK KYNNET

KOVAAN KÄYTTÖÖN KÄYTTÖIKÄ 30% pidempi käyttöikä

MATERIAALI Parempi teräksen koostumus

RAKENNE Vahvistettu sivurakenne ja sivutappisuoja

ISKUT Korkea iskunkestävyys

TEITÄ PALVELEE

TERÄ Innovaativisen itseteroittuvan terän muotoilun ansiosta erinomainen suorituskyky ja korkea tuottavuus

17

Tomi Heinonmäki 040 573 9071 Hannu Pesonen 050 355 7772 Miika Nyrö 050 373 4587 Markus Viitanen 050 405 9360 Jouko Heinonmäki 050 340 9901


MJS-KONE OY

KUUNNELLAAN ASIAKASTA Vuoden Yrittäjä 2015 - palkinnon Lohjalla pokanneet ja vuotta aiemmin Nuorkauppakamarin Kivi Kovalle yrittäjälle – tunnustuksen saavuttaneet Mika Sundell ja Janne Savolainen panostavat palveluun. Yli 60 vuotta sitten Mikan isoisän perustama Kuljetus Sundell Oy on kehittynyt vuosien saatossa yritysryppääksi, johon kuuluvat emoyhtiön lisäksi MJS-Kone Oy, MJS-Infra Oy sekä MJS-Trans Oy. Vuonna 2012 perustetun MJS-Kone Oy:n palveluihin kuuluvat kaikki maanrakentamisen osa-alueet sekä auraus-, harjaus- ja hiekoituspalvelut ja materiaalinkäsittely. Yrityksen operatiivisesta toiminnasta vastaa toimitusjohtaja Janne Savolainen. – Arvomaailmamme kohtaavat JH-Centerin porukan kanssa hienosti, Savolainen mainitsee. – Olemme itse yrityksenä panostaneet henkilöstömme palvelualttiuteen ja halukkuu-

teen tehdä muutakin kuin rimaa hipoen sen mitä on sovittu. – Meillä on huikean hyvä, lähes 20 henkilön joukkue kasassa ja saamme heistä kiitosta asiakkailtamme jatkuvasti. – Se tuntuu aina hyvältä, kun omia kehutaan, mies tuumaa. – Olen yhteisten viiden vuoden aikana aistinut ja käytännössä kokenutkin JH-Centerin porukassa samaa asennetta. – He venyvät puolestamme niin, että meidän työmme sujuu mahdollisimman hyvin, eikä työmme jää ainakaan kaluston puolesta tekemättä.

KULUTUSOSAT AINA HYLLYSSÄ Yllättävintä yhteistyössämme on ollut JH-Centerin palvelun taso, Savolainen sanoo. – Heillä on aina kaikki mahdolliset kuluvat osat hyllyssä jokaiseen laitteeseemme ja toimitukset pelaavat parhaalla mahdolli-

Se tuntuu aina hyvältä, kun omia kehutaan.

MJS-Kone Oy:n toimitusjohtaja Janne Savolainen.

18


PALVELUN TASO: KULUTUSOSAT

JH-CENTERISSÄ AINA HYLLYSTÄ SNOWSTAR- TUOTEPERHE:

SUORITUSKYKYINEN JA ENNEN KAIKKEA LUJA JA KESTÄVÄ

Kun kone ja työlaite ovat riittävää kaliiberia, sujuu hiekoituskin joutuisasti. Snowstar hiekoituskauhat ovat alansa aatelia. Kaikissa kauhoissa mm. vaihdettava sovitelevy ja runkoon integroitu voimansiirtolaitteisto.

19


Työlaitteet ja varsinkin niiden kulutusosat ovat kovilla keväisin, kun lumi on painavaa ja asfaltti karkeaa.

sella tavalla. – Muutaman kerran meillä on ollut todella kiire saada joku kulutusosa Lohjalle, niin he ovat ihan varta vasten sen lähteneet tuomaan. – Uskomattoman hienoa palvelua, Savolainen kiittää. – Kerran meillä petti suuren alueauran työntötangon silmukka, kun aurasimme traktorilla todella märkää loskaa täydellä vauhdilla. Työntötanko vaihdettiin, ja kyseinen kohta aurassa muutettiin niin, että terävää iskua ei enää silmukalle tule. Sama kohta muutettiin kaikkiin tehtaalta lähteviin auroihin eli sitäkään huolta ei niissä nykyään ilmene. – JH-Centerin suora yhteys tehtaalle on nopea ja ketterä, joten tällaisetkin muutokset tapahtuvat nyt ja heti. – Hienoa asiakkaan kuuntelua ja yhteistä tuotekehitystä. – Meille on tärkeää, että työkalut toimivat silloin kun niitä eniten tarvitaan. Snowstar- tuoteperhe on osoittautunut suorituskykyiseksi ja ennen kaikkea lujaksi ja kestäväksi. – Kaiken saa kuitenkin rikki, eli lopulta tärkein ominaisuus työlaitteiden saralla on niiden toimittajan kyky huolehtia varaosien ja kulutusosien saatavuudesta sekä niiden toimituksista asiakkaalle, Savolainen toteaa. Vanha viisaus, ”kuuntele asiakasta” pätee niin meidän töissämme kuin JH-Centerin toimissa. – Meidän kaikkien tulee aina muistaa kuunnella asiakkaitamme, niin se homma vaan on, mies päättää.

20

Vanha viisaus, ”kuuntele asiakasta” pätee niin meidän töissämme kuin JH-Centerin toimissa.


AMMATTILAISTEN

TUOTTAVAT TYÖLAITTEET KAUHAHARJAT PUOMIHARJAT AVOHARJAT KERÄÄVÄHARJA

HARJALAITTEET

KOVAAN KÄYTTÖÖN Huippulaitteet puhtaanapitoon Erinomainen hintalaatusuhde Kestävät rakenteet Monipuoliset ominaisuudet

TEITÄ PALVELEE Hannu Pesonen 050 355 7772 Miika Nyrö 050 373 4587 Tomi Heinonmäki 040 573 9071

21


AMMATTILAISTEN

TEITÄ PALVELEE

TUOTTAVAT TYÖLAITTEET

22

Hannu Pesonen 050 355 7772 Miika Nyrö 050 373 4587 Tomi Heinonmäki 040 573 9071


ALUEAURAT HIEKOITUSKAUHAT LUMIKAUHAT NIVELAURAT PUSKULEVYT SIIPILUMIKAUHAT U-AURAT ZOOM AURAT

AURAT JA KAUHAT

KOVAAN KÄYTTÖÖN Huippulaitteet puhtaanapitoon Erinomainen hintalaatusuhde Kestävät rakenteet Monipuoliset ominaisuudet

23


Tmi Jouni Salmelan ryhmällä on oikeat työkalut, oikeisiin töihin.

70-TONNIN KONEESEEN VAIHDETTIIN

12 TONNIA RAUTAA

24


JH-Centerin yhteistyökumppani Tmi Jouni Salmelan ammattilaiset Volvo EC 700 CL:n kimpussa. JH-Center toimitti kaikki tarvittavat osat ja vähän extraakin, että työ saadaan varmasti maalinn

Maanrakennusliike Siitonen Oy:n Volvo EC 700 CL sai alleen täydellisesti uusitun telaston. Espoossa, Ruduksen kiviaineksen ottoalueella työskentelevä massiivinen tela-alustainen kaivukone kaipasi uutta alustaa. Koneen käyttäjä oli jo huomannut vaurioita ja kulumista niin itse telastossa, kuin vetorattaissa ja muissakin komponenteissa. Ammattimies kun oli, niin vinkkasi niistä työnjohdolle, joka ryhtyi selvittämään telastoremontin eri vaihtoehtoja. Työpainoltaan 70-tonnisen koneen alusta on kovilla, jo ihan pelkästään valtavan massan takia. Louhikkoinen työskentelyalusta ei ainakaan helpota tilannetta ja kun kulutusosista on kyse, tulee remontti joka tapauksessa aika-ajoin eteen. Täydellinen telaston uusiminen mielletään kalliiksi ja aikaa vieväksi projektiksi. Sitä se varmasti on ollutkin, varsinkin suuremman kokoluokan koneiden osalta. Onneksemme maailma kuitenkin muuttuu ja palveluiden tarjonta kasvaa. JH-Center on toiminut jo pitkään tunnetuimman kaivukoneiden alavaunujen osien valmistajan (ITR/Usco) maahantuojana. Valmistajan lähes 30 vuoden kokemus sekä jatkuva tuotekehitys ja yhteistyö konevalmistajien kanssa ovat tehneet siitä alansa merkittävimmän tekijän. Sietämättömän kalliiden alustan osien ja hankalasti toteutettavien remonttien aika on ohi.

”AVAIMET KÄTEEN” TELASTOREMONTTI JH-Center on lanseerannut palvelukonseptin, joka säästää urakoitsijan kustannuksia edullisimpien osien muodossa, mutta ennen kaikkea se säästää arvokasta aikaa. JH-Centerin tarjoama ”avaimet käteen” telastoremontti on erittäin helppo, edullinen ja ennen kaikkea nopea vaihtoehto. Maanrakennusliike Siitonen löysi palvelun ja ison koneen iso remontti hoitui hetkessä.

PÄIVÄSTÄ KAHTEEN JH-Center seuraa maamme konekantaa herkeämättä, jotta varastosta löytyisivät kaikki yleisimpien poravaunujen, puskukoneiden ja kaivukoneiden telastojen osat suoraan Pirkkalasta.

25


Volvon alavaunun toinen telasto vaihtui jo ensimmäisen työpäivän aikana kokonaisuudessaan uuteen.

Sietämättömän kalliiden alustan osien ja hankalasti toteutettavien remonttien aika on ohi. Vanhat osat toimitetaan JH-Centerin toimesta metallinkierrätykseen.

Päämiehellä ITR/Uscolla on markkinoiden laajin valikoima ja toimitukset tehtaalta sujuvat nopeasti. Maanrakennusliike Siitosen Volvoa ei tarvinnut kuljettaa pois työmaalta, vaan JH-Center toimitti kaikki tarvittavat komponentit paikan päälle ja vähän ekstraakin, ihan varmuuden vuoksi. Ennalta sovittuun aikaan paikalle kaartoivat Tmi Jouni Salmelan asennusryhmä. Volvo sai vajaassa kahdessa päivässä alleen uudet paikan päällä laputetut telat, ala- ja ylärullat, vetorattaat, johtopyörät ja kaikki niihin liittyvät komponentit.

nonmäki JH-Centeristä. – He ovat todella osaava ja ahkera porukka ja tietävät mitä tekevät, mies kehuu. - Heillä on hyvät työkalut sekä riittävän suuri kapasiteetti hoitaa tämänkin kokoluokan koneet. – Pienempien poravaunujen ja kaivukoneiden telastoremontit hoituvat miehiltä helposti vajaassa työpäivässä. – Palveluumme kuuluvat myös arviointikäynnit asiakkaan koneen luona, jossa kartoitamme mahdollisen korjaustarpeen, Heinonmäki kertoo. – Kyllä kuitenkin totuus on se, että

KONE SAI ALLEEN 12 000 KG UUTTA RAUTAA

kuskit tietävät melko hyvin, milloin korjaustarvetta ilmenee.

– Teimme viime vuoden aikana Tmi Jouni Salmelan osaavan ryhmän kanssa reilut 40 telastoremonttia, tuumaa Tomi Hei-

Heillä kun on se kuuluisa ”perstuntuma” koneeseensa, mies naurahtaa.

26


TYÖLAITTEET

KAIVUKONEISIIN JA PYÖRÄKUORMAAJIIN ASFALTTILEIKKURIT KAAPELIKAUHAT KALLISTUVAT LUISKAKAUHAT KALLISTUVAT PIKAKIINNIKKEET KEVYTMATERIAALI KAUHAT KORKEAKIPPAAVAKAUHA KUOKKAKAUHAT LUISKAKAUHAT ROUTAPIIKIT SEULAKAUHA SEULAKAUHA (ROTO) SORAKAUHA TARTUNTAKAUHA TASOITUSKAUHAT TASOITUSKAUHAT BM U-MUOTOKAUHA UNIVERSAALIKAUHAT V-MUOTOKAUHA


ESITTELYSSÄ

JH-CENTERIN AMMATTILAISET Ulkopuolisin silmin katsottuna JH-Centerin henkilöstö voi hyvin. Heillä on sopiva pilke silmäkulmassa ja hurtti huumori lentää Pirkkalassa. Työt on jaettu yrityksessä kunkin mielihalujen ja tietysti osaamisen sekä kokemuksen mukaan, mutta lopputulema on se, että kaikki tekevät lähes kaikkea. JH-Centerin jokainen työ on pohjimmiltaan asiakaspalvelua ja hyvästä asiakaspalvelusta talo tunnetaankin. Kysyimme satunnaisella otannalla paikalla olleilta viisi kysymystä.

KYSYMYKSET: 1 Kuka sinä olet? 2 Kerro työhistoriaasi? 3 Kuinka päädyit taloon ja viihdytkö? 4 Onko tavoitteita? 5 Mitä touhuat vapaa-ajalla?

Puhallamme hyvin yhteen hiileen ja jokaisen ukon päämääränä on tyytyväinen asiakas. 28


HANNU PESONEN

Myynti

1 Olen Helsingissä syntynyt, mutta Lohjalla varttunut 36-vuotias perheenisä. Ruokakuntaamme kuuluvat puolison lisäksi neljä lasta ja pari koiraa. Asumme Uudellamaalla, Lohjalla.

2 Opiskeluaikaan ajoin koulun ohessa sora-autoa. Valmistuttuani tradenomiksi, siirryin konemyyntiin maanrakennuskoneita maahantuovan yrityksen palvelukseen. Sieltä tieni vei työlaitteiden myyntiin. Maanrakennusalalla olen toiminut yhteensä 15 vuotta, joista 12 myynnin eri tehtävissä. Työlaitteiden parissa on vierähtänyt kahdeksan vuotta.

3 Kuulin, että JH-Centerillä oli myyjän paikka vapaana ja olin heihin yhteydessä. Muutama kiivas neuvottelu ja paikka oli minun. Olen viihtynyt talossa mainiosti. Meillä on hyvät, kilpailukykyiset tuotteet ja ketterä toimintamalli. JH-Center panostaa voimakkaasti palveluidemme monipuolisuuteen ja se on myyjän kannalta hieno asia. Tykkään siitä, että voin rehellisesti tarjota asiakkailleni kokonaisratkaisuja, jotka edesauttavat heidän toimiaan.

4 Olen koko työlaitepuolen historiani ajan saanut tehdä kansainvälistä kauppaa, eli myydä myös rajojemme ulkopuolelle. Haluan kehittyä sillä saralla vielä paremmaksi ja saada tuotteemme markkinoitua tehokkaammin ulkomaille. Asiakkaidemme ongelmanratkaisu on lähellä sydäntäni. Kun asiakas on tyytyväinen, olen minäkin.

5 Vapaa-aikani kuluu lasten harrastusten parissa. Silloin kun minulle jää omaa aikaa, käyn pelaamassa frisbeegolfia.

MIIKA NYRÖ

Myynti

1 Olen parin vuoden päästä kuusikymppinen maatalon poika Vesilahdelta. Asustelen edelleen vaimon kanssa paikkakunnalla, aikuiset lapset on jo saateltu maailmalle. Koneiden ja laitteiden kanssa olen touhunnut lapsesta saakka, olihan se kasvuympäristöni kautta varsin luonnollista.

2 Olen koulutukseltani kuljetusteknikko ja lopputyötä vaille oleva logistiikkainsinööri. Suoritin inssiopinnot työn ohessa ja lopputyön tekeminen vain jäi, enkä ole kyllä niitä papereita koskaan tarvinnutkaan. Olen toiminut kuljetusalalla niin työntekijänä, kuin yrittäjänäkin. Myös erilaiset myyntityöt ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella ja jollain tavalla ne kaikki ovat liittyneet konealaan. Lisäksi työskentelin Konepörssissä toimittajana yhdeksän vuotta.

3 Koska ala on minulle hyvin tuttu ja minulla on siellä paljon kontakteja edellisten toimieni ansiosta, niin halusin mukavan oloiseen taloon töihin. Aloitin JH-Centerin palveluksessa lokakuussa 2017, eli olen vielä noviisi muihin verrattuna. Talo vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tuotteet ovat todella hyviä. Tuoteskaalamme monipuolisuus, korkea laatu sekä nopea yhteys valmistajiin ovat toimintamme kulmakivet. Kyllä näitä kelpaa myydä ylpeänä ja saamani asiakaspalaute on todella rohkaisevaa.

4 Minulla on 5-6 vuotta eläkepäiviin ja haluan tehdä sen ajan vielä täysillä töitä. Keskityn uusasiakashankintaan ja haluan jättää valmiiksi pedatun pöydän seuraajalleni.

5 Asumme maataloa, jossa riittää puuhastelua jatkuvasti. Sain juuri valmiiksi suuren, toistasataa neliöisen, lämpimän autotallin, jonka rakensin ihan itse viimeistä listaa myöden. Moottoripyöräily on ollut minulle rakas harrastus, 11-vuotiaana saadusta moposta lähtien. Pyörät ovat kasvaneet miehen myötä.

29


MARKUS VIITANEN

VEIJO TUOMOLA

1 Olen 38-vuotias, Vammalasta kotoisin oleva kolmilapsisen

1 Olen 59-vuotias Huittisista lähtöisin oleva, nykyään Sas-

perheen isä. Nykyisessä Sastamalassa asustelen ja sieltä kuljen tänne Pirkkalaan töihin.

tamalassa asuva mies, jonka perheeseen kuuluvat puoliso ja kaksi lasta.

2 Ammattikoulusta autopuolelta aikoinaan valmistuin ja

2 Minulla on pitkä ura maatalouskoneiden korjaamoyrittä-

teollisuudessa työskentelin pitkään.

3 Olin aika lailla kyllästynyt tehdastyöhön, kun näin JH-Centerin työpaikkailmoituksen. Työ vaikutti mielekkäältä ja talo mielenkiintoiselta. Hain varastomiehen paikkaa silloin reilu seitsemän vuotta sitten ja sille tielle jäin. Nyt työni on todella monipuolista varastonhallinnasta tehdastilauksiin ja asiakaspalvelusta myyntiin. Nyt kun olen hyvin sisällä asiakaskunnassamme, tykkään heistä kovasti. Haluan suunnitella heille edullisia kokonaisratkaisuja ja auttaa muutoinkin kykyjeni mukaan. Saan aina kollegoiltani apua, jos on jotain mitä en tiedä tai osaa ja autan muita omalta osaltani parhaani mukaan. Päivät menevät nopeasti, eikä kahta samanlaista ole. Kiva työ ja hienot puitteet tehdä sitä.

4 Haluan edelleen kehittyä työssäni ja ottaa enemmän vastuuta. Hyvin olen vastuuta saanutkin ja ollut käsittääkseni luottamuksen arvoinen.

5 Lasten ehdoilla mennään. Pyöräilyä yritän harrastaa säännöllisen epäsäännöllisesti.

jänä. Myytyäni yritykseni, en jäänyt lepäämään laakereilleni, vaan päätin pysyä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin tekemällä töitä. JH-Centerin palveluksessa olen ollut reilut viisi vuotta.

3 Taisin jo edellisessä vastata tähän, mutta kaipasin tosiaan ruumiillista työtä. Olen viihtynyt talossa hyvin ja saanut olla kehittämässä asennuslinjastoamme haluamaamme suuntaan. Meillä on varmasti Suomen mittapuussa ainutlaatuinen linjasto, jonka avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme hyvin. Yrityksen johto antaa meille vastuuta ja on ollut valmis panostamaan työhyvinvointiimme merkittävästi. Arvostan sitä kovasti, varsinkin kun olen itse toiminut yrittäjänä ja tunnen myös sen aidan toisen puolen.

4 Hoidan työni eläkepäiviin saakka kunnialla ja panostan siihen, että asiakkaamme saavat meiltä parasta mahdollista palvelua.

5 Luonto, luonto ja luonto. Olen intohimoinen kalamies ja se vie tehokkaasti vapaa-aikani niin kesällä kuin talvella. Myös sienestys ja marjastus ovat lähellä sydäntäni.

30


TOMI HEINONMÄKI 1 Olen Jyväskylästä kotoisin oleva, Helsingissä asuva 27-vuotias nuorimies. Touhuan lähinnä telaston osien myynnin parissa ja kumitelojen puolella olen niistä vastaava tuotepäällikkö.

2 Valmistuin ammattikoulun talonrakennus puolelta, koska kaipasin siihen aikaan jotain ihan muuta, kuin isäni perustaman yrityksen töitä. Olin kasvanut maanrakennuskoneiden ja lisälaitteiden maailmassa, joten vaihtelu tuntui houkuttelevalta. Tein jonkun vuoden rakennustöitä, mutta ilmeisesti syntymälahjana saatu verenperintö houkutteli minut tänne koneiden maailmaan. Olen työskennellyt nyt virallisesti kymmenisen vuotta JH-Centerin palveluksessa.

3 Ala ja yritys ovat minulle hyvin mieluisia nykyään. Meillä on kiva porukka töissä ja kaikki tekevät ihan kaikkea. Minä osallistun varasto- ja lähettämötöihin, myyntiin, asennuksiin tavarantilauksiin ja välillä luuttuan lattioita, niin kuin me kaikki täällä. Puhallamme hyvin yhteen hiileen ja jokaisen ukon päämääränä on tyytyväinen asiakas. JH-Centerin tilanne on hyvä, sillä olemme onnistuneet hankkimaan maailmanluokan tuoteperheen ja kyenneet organisoimaan hyvän asiakaslähtöisen palvelukokonaisuuden.

4 Kyllä minulla on vakaa aikomus jatkaa isäni jalanjäljillä ja kehittää JH-Centeriä edelleen vakaasti mutta harkitusti. Luotan hyvän asiakaspalvelun voimaan ja uskon, että juuri sen merkitys kasvaa entisestään. Netistä tilatut ”mitkälie” tuotteet tulevat jäämään historiaan, sillä asiakkaamme ymmärtävät hyvin hinta-/laatusuhteen merkityksen. Myös palveluita osataan nykyään käyttää hyvin, sillä kaikkea ei todellakaan kannata tehdä itse.

5 Pyrin pitämään itsestäni huolta. Käyn aktiivisesti kuntosalilla ja liikun muutoinkin kohtuullisen paljon. Jyväskylässä asuessani metsästin ja kalastin intohimoisesti, mutta Helsingissä ne harrastukset ovat jääneet vähemmälle. Olen myös jonkun sortin kulinaristi ja tykkään kovasti tehdä erilaisia ruokia. Käyn usein erilaisissa ravintoloissa syömässä ja vertailen eri kulttuurien ruokia.

31


KAIKKI MAANRAKENNUKSESTA

KIINTEISTÖNHUOLTOON JH-CENTER (Jh-Konemarkkinointi Oy) Vesalantie 18,33960 Pirkkala VARAOSAT JA HUOLTO 050 583 5180 HANNU PESONEN

MARKUS VIITANEN

MYYNTI ( Snowstar, Telasto, PMC )

MYYNTI ( Telasto, PMC )

+358 (0) 50 355 7772

+358 (0) 50 405 9360

hannu.pesonen@jhcenter.fi

markus.viitanen@jhcenter.fi

MIIKA NYRÖ

VEIJO TUOMOLA

MYYNTI ( Snowstar, Telasto, PMC )

ASENNUKSET JA LÄHETYKSET

+358 (50) 373 4587

+358 (0) 50 348 4408

miika.nyro@jhcenter.fi

veijo.tuomola@jhcenter.fi

TOMI HEINONMÄKI

JOUKO HEINONMÄKI

MYYNTI ( Telasto, PMC )

MYYNTI JA MARKKINOINTI

+358 (0) 40 573 9071

+358 (0) 50 340 9901

tomi.heinonmaki@jhcenter.fi

jouko.heinonmaki@jhcenter.fi