__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

KAIKKI MAANRAKENNUKSESTA KIINTEISTÖNHUOLTOON

CENTERIIN ASIAKASLEHTI 2019/2020

1


PÄÄKIRJOITUS

KYSYNTÄ KASVAA premium- luokan kaivukoneissa. Meillä Suomessakin, missä välillä paukkuu ja pakastaa, ne vaan kestävät ja kestävät. ITR tuoteperheen laatu ja ennen kaikkea mittatarkkuus on huomioitu valtakunnallisestikin ja ne on todettu, yhtään kehumatta, markkinoiden parhaiksi. ITR on lanseerannut myös rengasmalliston työkoneisiin ja me olemme toimittaneet niitä kumppaneillemme testikäyttöön. Jos ja kun ITR:n dumpperi- ja pyöräkuormainrenkaat noudattavat samaa laatutasoa kuin merkin muut tuotteet, saamme markkinoille kokonaiskustannuksiltaan ylivoimaisen rengasmalliston.

Vuosi vierähti edellisestä lehdestämme. Vuosi on ollut kasvun aikaa yleisessä taloudessa, meidän kaikkien työmäärässä sekä JH-Centerin asiakaskunnassa. Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti voineet hyvin ja heidän kasvuaan ja venymistään on ollut ilo seurata.

SNOWSTAR

Otsikkoni voit käsittää monin tavoin, mutta meille kysynnän kasvu on aiheuttanut toimenpiteitä. Noihin toimenpiteisiin olemme JH-Centerin henkilöstön kanssa ryhtyneet ja laittaneet itsemme likoon, kerta toisensa jälkeen. Ryhdytään kaikki yhdessä toteuttamaan toimenpiteitä, jotta saamme kasvun jatkumaan. Ei jäädä junnaamaan paikoillemme ja odottamaan hyvän kasvukauden hiipumista.

Tunnettu ja tunnustettu Snowstar- mallistomme on kasvanut muutamalla hienolla tuotteella, joista mainittakoon 1700/2500 zoom- aura 3-4 tonnisiin koneisiin. Asiakkaamme ovat edelleen vahvassa roolissa tuotekehityksessämme ja kysynnän kautta pikku-zoomikin markkinoille kehitettiin. Tuoteskaalaa on kehitetty edelleen kestävämmäksi ja tehokkaammaksi.

ALUSTAT KUNTOON

Yli 15 vuotta markkinoillamme ollut mallisto on jo käsite kiinteistönhuollon toimijoiden keskuudessa. Kysyntä on kasvattanut mallistoa vuosi vuodelta.

Tela-alustaisen koneen ryhti ja toimivuus lähtevät maanpinnasta. Ne lähtevät koneen alustasta sekä telastosta. Meidän jo vuosi sitten lanseeraamamme telastokorjaamo on hiottu viimeisen päälle kuntoon. Olemme vastanneet kasvaneeseen kysyntään. Tästä lehdestä voit lukea artikkelin palveluistamme tela-alustaisten koneiden omistajille ja käyttäjille. Lue se huolella ja mieti. Mieti miten käytät omaa tai henkilöstösi aikaa. Mieti ja laske mikä tulee edullisemmaksi. Miettiminen kannattaa aina.

Olemme ennakoineet ja investoineet jälleen syksyn ja talven tarpeisiin. Jo yli 2000 neliömetrin varastomme pullistelee Pirkkalassa, keskellä konekaupan ydintä. Sieltä löytyvät heti käyttöön kaikki maanrakennuksesta kiinteistönhuoltoon ja esimerkiksi uudistunutta PMC kauhamallistoa löytyy kaikkiin tarpeisiin. Muistakaa hyvät lehtemme lukijat, että kehitämme palveluitamme teitä varten. Me JH-Centerissä vastaamme kysyntään ja vastaamme siihen aina ja nopeasti.

ITR Olemme saaneet kentältä niin paljon kehuja ja hyvää asiakaspalautetta ITR- tuotteista, että voisimme olla siitä jopa ylpeitä. Ja miksi emme olisi. ITR on näyttänyt kyntensä maailmanlaajuisesti ja merkin telat löytyvät jo ensiasennusteloina monissa

Värikästä syksyä ja työn täytteistä talvea! - Jouko Heinonmäki

2


4

12

18

26

29

SISÄLLYSLUETTELO 4 10 18 26 29

Telastoremontit Jh-Centerillä Jarkan Maansiirto Oy

Huomiota herättävä telastokorjaamo

Kun harjalla on väliä Visuri & Paavola Oy

Kilpailuetuna kestävät työkalut Eurajoen Kiinteistöpalvelu Oy

Kaksi vuotta kimpassa Rauman Kaivin Oy TOIMITUS JA ULKOASU: Hm-Media Oy / www.hm-media.fi KUVAT: Mikko Leivo

3


Järkälemäinen Hitachi EX 1200 uusin ketjuin varusteltuna, eikä vaihtotyöhön mennyt kuin muutama tunti.

4


TELASTOREMONTIT JH-CENTERILLÄ

Ennen teimme kaiken itse, nyt teetämme kaikki JH-Centerillä!

– Ennen teimme kaiken itse, nyt teetämme kaikki JH-Centerillä, toteaa Jarkan Maansiirto Oy:n toimitusjohtaja Mika Siitonen. – Kun telastoremontit tekee alan ammattilaiset, jää meille aikaa keskittyä omaan osaamiseemme. Eihän se telaketjun vaihto mitään rakettitiedettä ole, jos ei ole meidänkään hommamme, mutta tulee laskujemme mukaan selkeästi edullisemmaksi teettää muilla, mies jatkaa. – Ja mikä tärkeintä, jäävät takuut ja vastuut toisille, Siitonen naurahtaa.

5


Jarkan Maansiirto Oy:n toimitusjohtaja Mika Siitonen.

Mika Siitosella on kunnioitettavan pitkä ura maansiirtoalalla. Mies on puheidensa mukaan ollut isänsä työmailla jo 12 vuotiaasta saakka, eikä muita urahaaveita tullut koskaan nuoren miehen mieleen. Mikan isän jo yli 40 vuotta sitten perustama Maanrakennusliike Siitonen Oy on tunnettu vahvana maanrakentajana Etelä-Suomen alueella. Vuonna 2014 yritys osti toisen tunnetun, Jarkan Maansiirto Oy:n koko osakekannan. Näin kaksi vahvaa alan osaajaa yhdistyivät ja yritys päätti jatkaa Jarkan Maansiirto Oy:n nimellä toimintaansa. Mikan isä eläköityi neljä vuotta ennen yhdistymistä, vuonna 2010. Jarkan Maansiirto Oy:llä on puolestaan yli 30 vuoden kokemus alalta, joten yrityskaupan jälkeen voitaneen puhua 70 vuoden kokemuksesta maanrakentamisen ja siirtämisen sektoreilla. Konserni työllistää kolmisenkymmentä alan osaajaa ja konekantaa on kertynyt lähes puolensataa. Yrityksen erityisosaamista ovat murskan syötöt ja kiviaineskuljetukset sekä louheen kuormaukset ja kuljetukset tunnelityömailla. – Erikoistumisemme järeisiin töihin on johtanut siihen, että konekantamme on suurta, Siitonen toteaa.

– Kaivukoneemme, louhosautomme, pyöräkuormaajamme ja dumpperimme ovat itse asiassa koko Etelä-Suomen suurimpia, mies jatkaa.

SEEPSULAN MONTULLA TUUSULASSA Jarkan Maansiirto on touhunnut Senkkerin kiviainestehtaalla jo 16 vuotta. Yritys hankki vajaa neljä vuotta sitten järeän luokan kaivukoneen (Hitachi EX 1200) louhosautojen lastaukseen. 120-tonninen kone tuli vähän käytettynä taloon, mutta hankinnan yhteydessä siihen vaihdettiin kokonaan uusi telasto. – Se telasto kuului silloin kauppaan, Siitonen kertoo. – Nyt, 10 000 käyttötuntia myöhemmin, telasto on remontin tarpeessa, hän jatkaa. – Telastoremontin tullessa ajankohtaiseksi, on minulla yksi yhteystieto puhelimessani, Siitonen sanoo. – Se on JH-Centerin puhelinnumero. Otamme heiltä ”avaimet käteen”-periaatteella kaikki alavaunuihin liittyvät korjaustyöt ja niihin liittyvät osat. Heidän edustamansa tuotteet ovat oikean hintaisia ja palvelu on aina hyvää, luotettavaa ja nopeata. Ostamme JH-Centeriltä myös valtaosan kauhankynsistämme,

6


Noin 5500 kiloa painava telaketju paikan päällä (vesisateessa) kasattuna. Olihan se jo vaihdon tarpeessa.

7


Kuvassa vasemmalla lomalta kuvaukseen ”hälytetty” Tomi Heinonmäki sekä JH-Centerin luotettava ja osaava asennusryhmä.

kauhoista, trukkipiikeistä ja muista tarpeistamme. Välillemme on muodostunut asiakassuhde, jota molempien osapuolien kannattaa vaalia, Siitonen miettii. – He ovat tärkeä ja luotettava tavaran- ja palveluiden toimittaja meille ja me puolestaan merkittävä asiakas heille. Kun toimijoiden välille on muodostunut luja suhde, on kaupankäynti helppoa. Vieraskoreus on kaikonnut kauan sitten, kun molemmat ymmärtävät toistensa tärkeyden, Siitonen kiteyttää.

tosta, eikä se ole tarpeenkaan, kun päämieheltä löytyy. – Sovittiin Heinonmäen kanssa ”avaimet käteen”-asennus Seepsulan montulle vajaan kahden viikon päähän soitostani. Hienoa, nopeaa palvelua ja kun hintakin oli todella kohtuullinen, olin taas kerran tyytyväinen JH-Centerin toimintaan. Tomi Heinonmäki teki tehdastilauksen ja aikataulutti asennusryhmän sekä tilaajan kanssa sopivan asennusajankohdan. – 11-tonnia painava paketti saapui Seepsulan tontille asennusta edeltävänä päivänä, Heinonmäki kertoo. – Tämä siksi, että asennusryhmämme tarkastaa tavaran ja varmistaa, että kaikki tarvittava on paikalla, mies täsmentää. Yhtäkään pulttia tai mutteria ei lähetyksestä saa puuttua, vastaavia ei nimittäin joka ”kioskista” löydy, hän naurahtaa. Sovittu asennusajankohta oli perjantaina iltapäivällä, mikä tarkoitti sitä, että asentajat kasasivat mittatarkan ketjun vaihtotyötä varten valmiiksi jo aamulla. Kun kone vapautui sovitusti vaihtotyöhön, ei siihen montaa tuntia mennyt. – Meille on tavattoman tärkeää, että kone ei seiso turhaan remonteissa, vaan tekee sitä työtään mihin se on hankittu, Mika Siitonen huomauttaa. – JH-Centerin väki väläytti jälleen osaamistaan ja kaikki meni tarkan suunnitelman mukaisesti, mies kiittää lopuksi.

TELOJEN VAIHTO TYÖMAALLA. HELPPO, NOPEA JA KUSTANNUSTEHOKAS VAIHTOEHTO Jarkan Maansiirron järkälemäisen Hitachin telaketjut vetelivät viimeisiään. Koneen kuski vinkkasi asiasta Siitoselle ja tämä tarttui puhelimeen. – Soitin samalta istumalta Heinonmäen Tomille ja kerroin tilanteen, Siitonen sanoo. – Tomi otti koneen tiedot ja lupasi palata asiaan toimitusajan ja valmiiksi lasketun tarjouksen kanssa. Kaikki ketjutarpeet löytyivät ITR:n Italian keskusvarastolta ja toimitusajaksi Tomi kertoi noin viikon, mies muistaa. – Ne olisivat tulleet pienellä lisähinnalla jopa seuraavaksi päiväksi, mutta ei meillä sellainen kiire ollut, Siitonen naurahtaa. – Ymmärrän enemmän kuin hyvin, että näin harvinaisen kokoluokan ketjuja ei löydy Pirkkalan varas-

8


LÄHESTYYKÖ TELASTOREMONTTI?

...PYYDÄ TARJOUS ETUKÄTEEN OSOITTEESSA: WWW.JHCENTER.FI ?

+

Tiesithän, että?

Asennuslinja

Löydät Tampereen 2000 neliön varastostamme alavaunun osat lähes kaikkiin yleisimpiin kaivukoneisiin. Jos jotain asiakkaan tarvitsemaa osaa ei varastosta löydy, se pyritään etsimään mahdollisimman nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Meillä on myös oma asennuslinja, jossa laputetaan, lyhennetään tai pidennetään telat asiakkaan koneeseen sopiviksi vuosien kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla.

9


HUOMIOTA HERÄTTÄVÄ TELASTOKORJAAMO Kun JH-Center esitteli lopulliseen kuosiinsa viimeistellyn kaivukoneiden alustojen ja telastojen korjaamohallinsa, miellettiin se merkittäväksi alakohtaiseksi hankkeeksi. Se miellettiin niin merkittäväksi, että paikalle saapui mittava joukko maanrakennusalan eri medioiden edustajia. Telastoilla varustetut työkoneet saadaan vihdoin kuntoon nopeasti, suurella ammattitaidolla sekä ennen kaikkea oikeilla välineillä. Ja kaikki tämä tapahtuu Pirkkalassa, konekaupan ytimessä.

10


Telalappujen kiristys vaatii oikeat työkalut ja tehtaan tarkoin määrittelemät kiristysmomentit. ”Niin kireälle, että soi”, on täysin väärä tapa.

ÄLÄ ”SÄÄSTÄ” TEKEMÄLLÄ ITSE Alusta- ja telastoremontit mielletään helpoiksi hommiksi. ”Kyllä kuka tahansa kyläseppä nyt sellaisen toteuttaa”, on kuultu sanottavan. – Telastoremontti ei ole ”rakettitiedettä”, mutta vaatii oikeat työkalut ja tarvittavan tietämyksen, JH-Centerin toimitusjohtaja Jouko Heinonmäki toteaa. – Helposti se viiden euron seppä aiheuttaa kymmenen euron vahingon, mies jatkaa. – Meillä on paljon esimerkkejä siitä, että esimerkiksi telalappujen pultteja moititaan heikoiksi. Pulttien oikea, tehdasmääritelty kiristysmomentti on kaikki kaikessa. Jos pultit vedetään perinteisesti kahden metrin jatkovarrella kiinni, eikä telalappuja ole puhdistettu maalista ennen asennusta, ovat ainekset löystymiseen ja pulttien katkeiluun valmiina, Heinonmäki opastaa. – Kun ketju tai laput uusitaan oikeaoppisesti, kestää telaketju taas pitkään.

ÄLÄ TUHLAA TYÖAIKAASI Kokeneelta telastoihin perehtyneeltä asentajalta työ käy käden käänteessä. JH-Centerin nimenomaisesti kyseisiin töihin suunnitellulla asennuslinjastolla ovat kaikki tarvittavat koneet ja työkalut aina käsillä. Asentajilla on tarkat tiedot kaikista telaston osista ja niiden ominaisuuksista, sekä tehtaiden ilmoittamat soveltuvuustaulukot ja momenttimäärittelyt.

11


Kuvassa Tomi ja Jouko Heinonmäki, jotka ylpeänä esittelivät telastokorjaamoa.

Tärkeä pointti on myös se, että jos remontissa tulee yllättäviä lisätarpeita vastaan, löytyvät tarvittavat osat suoraan hyllystä, käden ulottuvilta. – Jos urakoitsija aloittaa alusta- tai telastoremontin omissa tiloissaan, ei häneltä välttämättä löydy oikeita osia oikeisiin kohteisiin, Heinonmäki evästää. – Siinä sitten ajellaan ympäri kyliä tai selataan internettiä, että mistäköhän niitä mahtaisi tähän hätään löytyä. Aikaa kuluu ja homma alkaa maksaa. Varsinkin alustaremonteissa tilanne konkretisoituu, sillä ennen purkamista on lähes mahdotonta huomioida tarpeita. – Vaikka esimerkiksi vetopyörä näyttäisi olevan kunnossa, voi rullia olla rikki tai jumissa. – Ei niitä silloin voi jättää vaihtamatta, jos halutaan alustan toimivan taas vuosia, mies toteaa.

KONEKAUPAN KUMPPANI Telakoneen alusta on merkittävä osa kokonaisuutta. Ryhdikäs kone on merkki kunnossa olevasta alustasta. Käytettyä

konetta voi huoltaa, fiksata ja kunnostaa vaikka kuinka paljon, mutta jos sen alusta ei ole kunnossa, putoaa koneen käyttöarvo huomattavasti. Alustaremontti on aina investointi tulevaisuuteen ja se antaa koneelle rutkasti lisävuosia sekä sen myötä tuottavuutta. Koneen alustan ja telaston hyvä kunto ovat suorassa suhteessa sen myyntihintaan. - Konekauppa on ilahduttavan hyvin löytänyt palvelumme, Heinonmäki sanoo. He ymmärtävät sen, että vaihtokoneeseen kannattaa panostaa etenkin telaston osalta. – Kun konekauppa teettää meil-

JH-Centerin telastokorjaamon esittelytilaisuus veti paikanpäälle Pirkkalaan ilahduttavasti konealan kärkimediaa.

12

lä alustaremontin, sisältyy siihen automaattisesti takuu, josta me olemme vastuussa.

KONE PIHAAN TAI PELKKÄ TELASTO Meille voi tuoda kokonaisen tela-alustaisen koneen pihaan tai pudottaa pelkät telaketjut, Heinonmäki kertoo. – Jos urakoitsijalla on oma lavetti, kannattaa ehdottomasti tuoda koko kone. – Alustaa purkaessa löytyy usein kohteita jotka vaativat kunnostamista. – Jos pudottaa koneen aamulla pihaamme, saa sen noutaa saman päivän aikana uutta vastaavassa kunnossa takaisin työmaalle. Jos kuljetuksen joutuu ostamaan ulkopuoliselta ja matka Pirkkalaan on pitkä, kannattaa ehkä tilata asennusryhmämme suoraan työmaalle. – Kenttätyö on yksi kysytyimmistä palvelumuodoistamme ja olemme siinäkin nopeita, Heinonmäki kehuu. Huoltoautomme ovat varustukseltaan hyvin kattavia kaikkine erikoistyökaluineen, joten se on myös hyvin turvallinen vaihtoehto alustaremontointiin. JH-Center tarjoaa alustaremonttiin myös edullisen rahoituksen. – Remonttia ei kannata venyttää edes tilapäisen valuuttavajeen takia, Heinonmäki toteaa. – Se tulee vastaan joka tapauksessa ja kun remontin teettää hyvissä ajoin, säästää siinä selvää rahaa ja nostaa koneen tuottavuutta huomattavasti, mies päättää.


Vanhan telaston purkuun on monia eri keinoja. Kuvassa pahoin juuttuneet pultit irrotetaan polttoleikkaamalla.

13


Sakki Oy:n toimitusjohtaja Janne Suviranta.

SAKKI LUOTTAA JH-CENTERIIN – Haminasta käsin, koko Kymenlaakson ja eteläisen Suomen alueella operoiva Sakki Oy omaa pitkät perinteet, osaavan henkilöstön, sekä tuoreen konekannan. Yritys perustettiin jo vuonna 1962 veljesten Jouko ja Kauko Sakin toimesta. 1980-luvun lopulla sitä luotsaamaan lähti Timo Sakki. Syksyllä 2012 vetovastuu siirtyi entiselle aliurakoitsijalle Janne Suvirannalle, jonka yritys Kuljetus Suviranta Oy osti Sakki Oy:n koko osakekannan. Reilu kaksi vuotta sitten Suviranta päätti vähentää omaa monenkirjavaa työtaakkaansa yrittäjänä ja keskitti kaikki työlaitehankintansa yhteen taloon, JH-Centeriin.

KESKITTÄMINEN KANNATTAA -Tuota päätöstä en ole katunut koskaan, Suviranta täräyttää heti alkuun. - JH-Centerillä on niin laaja valikoima jatkuvasti tarvitsemiamme työlaitteita ja alustan osia, että ei niiden etsimiseen kannata kuluttaa omaa aikaa. – Kun

tarvitsemme jotain, mitä ikinä työntekijämme keksivätkään, otan puhelimen ja soitan JH-Centeriin, mies sanoo. Heiltä on löytynyt hyllystä yhtä kertaa lukuun ottamatta kaikki mitä olemme tarvinneet. Tuo yksi tapaus oli varsin erikoinen kauhavariaatio, joka sekin heidän valikoimastaan löytyi, mutta sitä piti odottaa pari viikkoa. - Yksittäisiä kauhoja olen ostanut heiltä jo vuosia, mutta hankintojen keskittäminen samaan taloon on ollut niin taloudellisesti, kuin ajankäytöllisesti loistava ratkaisu.

14

JH-Centerin tuoteskaalaa yhdistää äärettömän hyvä mittatarkkuus ja sopivuus, sekä korkea materiaalien ja työn laatu. – Ne ovat sellaisia tuotteita joita maanrakennusalan yrittäjän yksinkertaisesti kannattaa ostaa, Suviranta tuumaa. Janne Suviranta ei osaa ulkomuistista sanoa kuinka monta tilausta he ovat JH-Centeriltä tehneet, mutta paljon niitä on, mies laskeskelee. Telaston osia, kumiteloja, kauhoja, routapiikkejä, asfalttileikkureita, trukkipiikkejä, kau-


hankynsiä ja jopa lumiauroja, mies mietiskelee ääneen. Yhdessä hydraulisessa pikaliittimessä ilmeni ongelma, Suviranta muistaa. – Siitä aukesi hitsaussauma parin viikon käytön jälkeen. Soitin asiasta Jouko Heinonmäelle JH-Centeriin, ja perinteiset rallikuulumiset vaihdettuamme kerroin tapauksesta. – Pikaliitin vaihdettiin saman tien uuteen, eikä siitä aiheutunut meille sen suurempaa harmia, kuluista puhumattakaan, mies hymyilee.

Sakki Oy rakentamassa kunnallistekniikkaa Haminan Tervasaaressa.

TUORE KALUSTO JA OSAAVA HENKILÖSTÖ Sakki Oy:llä on sama ongelma, kuin niin monella muullakin maanrakentajalla. Ammattitaitoista henkilöstöä on hankala löytää. – Olemme onnekkaita, että meillä on todella osaava ja vastuunsa kantava henkilöstö töissä, mutta uusista osaajista on alallamme huutava pula, Suviranta huokaa. Miehen oma tausta on vankasti alalla, vaikka ”syrjähyppy” ihan erilaisiin töihin, paperitehtaalle, tulikin nuoruudessa kokeiltua. Hän työskenteli Sakki Oy:n palveluksessa jo ennen armeijaa ja heti sen suoritettuaan palasi taloon töihin, laskuttavan alihankkijan roolissa. – Ostin ensimmäisen kaivukoneeni heti armeijasta päästyäni, valtakunnan pahimman laman kynnyksellä, 90-luvun alussa. Ennen vuosituhannen vaihdetta käväisin paperitehtaalla töissä, mutta veri veti takaisin maanrakentamiseen ja siirtämiseen, mies naurahtaa. Nyt Suvirannan omistama Sakki Oy työllistää vajaa puolensataa ammattilaista ja konearsenaalia on kertynyt parinkymmenen työkoneen verran. Siihen vielä kymmenen kuorma-autoa, lämpövoimalat ja purkutyökalut, niin kyllähän tässä sirkuksessa pyörittämistä on, Suviranta hymyilee. Yrityksen päätoimiala on siirtynyt hiljalleen purkutoiminnasta maanrakentamiseen. – Nyt rakennetaan enemmän kuin puretaan ja purkupuolen urakat ovat todella kireässä kilpailutilanteessa. Sen olen vuosien varrella huomannut, että kalusto kannattaa pitää tuoreena ja toimivana, Suviranta sanoo. – Asiakkaat ja henkilöstö arvostavat tuoretta konekantaa ja sen ylläpito tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin painia vanhojen romujen kanssa. Sama sääntö pätee ihan kaikkiin työkaluihin, mies päättää.

JH-Centerin tuotekategoria on hyvin kattava maanrakentajan tarpeisiin. Kuvan PMC kauha edustaa merkin lujaa ja mittatarkkaa mallistoa.

15


LAADUKKAAT

TELASTON KULUTUSOSAT LÄHES 300 YLEISIMPÄÄN KAIVUKONEESEEN

ITR UNIK KYNNET

KOVAAN KÄYTTÖÖN

16


NYT MYÖS

RENGASMALLISTO KAIVOS- JA TYÖKONEISIIN

ITR on maailmanlaajuisesti tunnettu tela-alustaisten koneiden osien toimittaja. Nyt yritys on lanseerannut myös oman rengasmalliston kaivos- ja työkoneisiin. JH-Center, merkin virallisena maahantuojana on toimittanut maahamme ensimmäiset rengassarjat testikäyttöön niin kaivos- kuin maanrakennuskoneisiin. - Odotamme innolla asiakaspalautetta renkaiden tiimoilta, toteaa Tomi Heinonmäki JH-Centeriltä. Ensivaikutelma ajomukavuudeltaan ja käytökseltään ovat olleet todella positiivisia, mutta haluamme vielä varmistaa niiden toimivuuden myös kireillä talvipakkasilla. ITR renkaita käytetään jo yli 40 maassa ympäri maailman, kovissakin olosuhteissa, eikä niissä ole ilmennyt tehtaan mukaan mitään ongelmia paukkupakkasillakaan.

17


KUN HARJALLA ON VÄLIÄ! 18


Visuri & Paavola Oy Kalajokisen Visuri & Paavola Oy:n harjoilla harjataan paljon. Niillä harjataan rajuissa olosuhteissa Kalajoen sataman laivalaitureita. Visuri & Paavola lastaa laivoihin, milloin turvetta, milloin puuta, milloin jotain ihan muuta. Lastatessa materiaalia puunkuoresta turpeeseen, multaan tai vaikkapa viljaan, putoaa pyöräkuormaimen kauhasta laiturille. Meren tuottama kosteus, talvipakkanen, lumi ja jää, sekä tietysti koneen oma massa liiskaavat kaiken pudonneen alleen. Ne liiskaavat sen laiturin pintaan tiiviisti. Niin tiiviisti, että laiturin siivoukseen tarvitaan hyvät laitteet ja rajua kättä. 19


Olemme tottuneet joustamaan työajoissa sekä suoritteissa valtavasti. Laivat lastataan ja puretaan silloin kun on tarve ja lunta luodaan silloin kun sitä taivaalta tupruttaa.

kertoo. – Kun sitten aikanaan tapasin nykyisen vaimoni, sattui hän olemaan Timon tytär, eikä siinä auttanut kuin lupautua appiukkokokelaalle töihin Paavola nauraa. 2000-luvun alussa perustimme yhteisen yrityksen, ja näin syntyi Visuri & Paavola Oy. Timo Visuri menehtyi äkillisesti vuonna 2009 ja silloin Markolle jäi vetovastuu yhteisestä perheyrityksestä. – Se oli luonnollisesti kova paikka meille kaikille, niin kuin läheisen ihmisen poismeno on aina, mies huokaa. – Minä en olisi selvinnyt yrityksen jatkamisesta ilman loistavaa henkilöstöämme. He olivat osaavia, kokeneita ammattilaisia, jotka ymmärsivät tilanteen herkkyyden ja ottivat monilla sektoreilla vetovastuuta enemmän kuin olisin voinut toivoakaan. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin yrityksellä menee hyvin ja siellä jatketaan Timon viitoittamalla nöyrällä ja ahkeralla työmoraalilla. Lähes kaikki työtehtävämme ovat enemmän ja vähemmän epäsäännöllisiä, Marko Paavola sanoo. – Olemme tottuneet joustamaan työajoissa sekä suoritteissa valtavasti. Laivat lastataan ja puretaan silloin kun on tarve ja lunta luodaan silloin kun sitä taivaalta tupruttaa. Voi kun olisikin niin helppoa, että koko porukka voisi työskennellä säännöllisesti kahdeksasta neljään, Paavola naurahtaa lopuksi.

Visuri & Paavola Oy tuottaa monipuolisesti koneurakointipalveluja. Yrityksen palveluihin kuuluvat ulkoalueiden kunnossapito Kalajoen alueella ja vähän naapureissakin. Turkistarhojen lannanpoisto, rakennustyömaiden materiaalisiirrot ja erilaiset kuormien käsittelyt. Tärkeimpinä kohteina ja suurimpina työllistäjinä ovat Kalajoen satama sekä Junnikkalan saha.

AUROJA ALUKSI – Snowstar – tuoteperheen ensimmäinen hankintamme oli lumiaura, kertoo toimitusjohtaja Marko Paavola. – Siitä on 5-6 vuotta aikaa, kun Leppälän Harri Matekolta sen minulle möi. Muistan tilanteesta sen, että Harri kehui tuotetta, eikä minulla ole koskaan syytä epäillä miehen sanoja. Snowstar näytti hyvälle ja oli hienosti brändätty merkki, Paavola kehuu. – Ensimmäinen aura täytti sille asetetut odotukset ja siitä lähtien olemme keskittäneet työlaitehankinnat kyseiseen merkkiin. Meillä on tätä nykyä useampia u-auroja, nivelauroja, hiekoituskauhoja ja harjoja, Paavola luettelee ulkomuistista. – Olen kyllä tutkiskellut internetistä vaihtoehtoja, kun jonkun meille uuden työlaitevariaation olemme päättäneet hankkia, mies tunnustaa. – Snowstarista puhutaan siellä vain hyvää, eikä Harri meille muuta varmasti möisikään. – Auroista meidän merkkiuskollisuutemme Snowstaria kohtaan alkoi, enkä näe mitään syytä poiketa valitsemastamme linjasta, Paavola vakuuttaa. – Tuotteita ei Kalajoella juuri muilla ole aiemmin näkynyt, mutta minä uskallan kehua niitä ihan varauksetta, vaikka naapurilleni, mies naurahtaa.

TALOSSA YLI 20 VUOTTA Marko Paavola aloitti appiukkonsa Timo Visurin palveluksessa jo vuonna 1997. – Olin hänellä pari vuotta töissä jo ennen armeijaa, jonka suoritettuani hakeuduin muihin hommiin, mies

20


Visuri & Paavola Oy:n toimitusjohtaja Marko Paavola.

21


22


LAADUKKAAT TYÖLAITTEET SUORAAN VARASTOSTA KAUHAHARJAT PUOMIHARJAT AVOHARJAT KERÄÄVÄHARJA

HARJALAITTEET

KOVAAN KÄYTTÖÖN Huippulaitteet puhtaanapitoon Erinomainen hintalaatusuhde Kestävät rakenteet Monipuoliset ominaisuudet

TEITÄ PALVELEE

23

Hannu Pesonen 050 355 7772 Miika Nyrö 050 373 4587 Tomi Heinonmäki 040 573 9071


AMMATTILAISTEN TUOTTAVAT TYÖLAITTEET

TEITÄ PALVELEE Hannu Pesonen 050 355 7772 Miika Nyrö 050 373 4587 Tomi Heinonmäki 040 573 9071

24


ALUEAURAT HIEKOITUSKAUHAT LUMIKAUHAT NIVELAURAT PUSKULEVYT SIIPILUMIKAUHAT U-AURAT ZOOM AURAT

AURAT JA KAUHAT

KOVAAN KÄYTTÖÖN Huippulaitteet puhtaanapitoon Erinomainen hintalaatusuhde Kestävät rakenteet Monipuoliset ominaisuudet

25


Eurajoen Kiinteistöpalvelu Oy

Kuvassa Iiro Kovanen

KILPAILUETUNA KESTÄVÄT TYÖKALUT 26


Koulun pihat hiekoitetaan aamuvarhain, jotta lapset voivat saapua turvallisesti uuteen koulupäivään.

– Työmme kiinteistönhuoltoalalla on niin hektistä, että työkalujen kestävyys ja toimivuus ovat hyvin tärkeässä roolissa yrityksen menestyksessä, sanoo Eurajoen Kiinteistöpalvelu Oy:n toimitusjohtaja Iiro Kovanen. Yrittäjä vannoo hinta-/laatusuhteen nimeen ja ymmärtää, että halvin vaihtoehto ei ole kustannustehokkain. Kustannustehokkainta on se, että koneet ja työlaitteet toimivat silloin kun niitä eniten tarvitaan. Kovanen tutustui Snowstar-tuoteperheeseen konealan messuilla. – Ne näyttivät ammattilaistason tuotteilta, joiden valmistusmateriaalit olivat parhaasta päästä, mies muistaa. – Messuosaston esittelijät tunsivat tuotteensa ja kertoivat niistä asiantuntevasti ja uskottavasti. Heillä oli heittää tiukkaa faktaa pöytään, Kovanen toteaa.

ENSIMMÄINEN SNOWSTAR ZOOM-AURA Eurajoen Kiinteistöpalvelu on keskittänyt pyöräkuormainten hankintansa Witraktorille ja siellä ”luottomyyjäksi” on valikoitunut Johan Seikola. – Työlaitehankinnat ovat meille nykyään helppoja, Kovanen sanoo. – Katsomme JH-Centerin sivuilta tehtäväämme tarvittavan laitteen ja soitan sitten Seikolalle. – Hän kertoo hinnan ja tuotteet löytyvät useimmiten suoraan JH-Centerin hyllystä. Helppo ja nopea kauppa on aina meidän etumme, sillä teen mieluimmin tuottavaa työtä, kuin istun tietokoneella tai puhelimessa vertailemassa eri valmistajien työlaitteita. Snowstarin tuotteet eivät ole halvimpia, vaan ne ovat

oikean hintaisia, mies painottaa. Ensimmäinen Snowstar zoom-aura tuli meille Witraktorin kautta vuonna 2015. – Seikola vakuutti, että tuote on hyvä ja olinhan minä sen jo messuilla nähnytkin, Kovanen muistaa. – Vaikka kuinka vakuutellaan, niin jännittäähän uusi investointi aina. Auraa kun ei voi oikein testata mitenkään muuten kuin tosi toimissa ja jos se osoittautuu siellä flopiksi, niin olemme ongelmissa.

SNOWSTAR TUOTTEITA TÄYSI TUSINA Vuonna 2011 perustetulla Eurajoen Kiinteistöpalvelulla on yhteensä 12 Snowstarin tuotetta. Viisi zoom-auraa, neljä hiekoituskauhaa ja kolme kauhaharjaa. – Kokemuksemme ensimmäisestä aurasta olivat niin vakuuttavia, että merkkiin oli helppoa sitoutua, Kovanen kehuu. – Kun neljä metriä leveää auraa pusketaan väkivahvalla yhdeksän tonnisella pyöräkuormaimella, voi jokainen kuvitella kuinka lujilla metalli on, mies huomauttaa. – Snowstar kes-

27


Kunnon pyöräkuormain, helppokäyttöinen zoomaura sen nokalla, tilava hiekoitin perässä ja osaava kuski. Niistä syntyy paras mahdollinen työnjälki.

tää kerta toisensa jälkeen. – Tärkeää yrittäjän näkökulmasta on myös se, että työlaitteisiin saa kulutusosia heti ja nyt. Eteemme ei ole koskaan tullut tilannetta, että osia ei olisi Pirkkalasta löytynyt, Kovanen toteaa. Eurajoen Kiinteistöpalvelu työllistää yli 20 ympärivuotista työntekijää ja hiukan toistakymmentä kausityöntekijää. Se on vajaan kymmenen tuhannen asukkaan kunnan ainoa kiinteistönhuoltoa tarjoava yritys, joten ymmärrettävästi heillä on vahva osuus alueen toimista. Rauman kaupunkialue on kuitenkin muodostunut huomattavasti suuremmaksi työllistäjäksi ja sen alueelta tuleekin kaksi kolmannesta yrityksen liikevaihdosta. – Olemme investoineet voimakkaasti konekantaamme, joka onkin nyt tehokas ja tuore, Kovanen

sanoo. – Pelkät toimivat koneet eivät kuitenkaan tee meistä vahvoja, vaan kiitos kuuluu osaavalle ja joustavalle henkilöstöllemme, mies painottaa. – Varsinkin suurten kauppakeskusten erittäin vaativissa ulkoalueiden kunnossapidossa olemme hyviä ja tehokkaita. Kunnon pyöräkuormain, helppokäyttöinen zoom-aura sen nokalla, tilava hiekoitin perässä ja osaava kuski. Niistä syntyy paras mahdollinen työnjälki, Iiro Kovanen kertoo. – Pääsääntöisesti käytämme kuitenkin niin, että vaihdamme hiekoituskauhan eteen. Oli mitenpäin vaan, niin Snowstareilla vaihdot onnistuvat helposti, kun kiinnikkeet sopivat jämptisti, Kovanen päättää.

28


Rauman Kaivin Oy Kuvassa Rauman Kaivin Oy:n toimitusjohtaja Jani Suhonen. – Tähänkin koneeseen teetimme juuri telastoremontin JH-Centerillä. – Koneen käyttöikä pitenee huomattavasti ja sen ominaisuudet paranevat selkeästi, mies toteaa. – Se tarkoittaa yrittäjälle puhdasta säästöä, hän tietää. – Jostain syystä telaston remontointia viivytetään, kun se koetaan pakolliseksi pahaksi, vaikka todellisuudessa se kannattaa teettää ammattilaisella hyvissä ajoin.

KAKSI VUOTTA KIMPASSA Monipuolinen konekanta ja hyvin monipuolinen osaaminen maanrakentamisen saralla, kuvaavat raumalaista Rauman Kaivin Oy:tä. Yrityksen pitkä, yli 30 vuotinen historia länsirannikon rakennushankkeissa, on koulinut tekijöistä varsinaisia moniosaajia. Suuret metsäteollisuuden hankkeet, kaupungin projektit uusine tielinjauksineen, erilaiset satamaoperaatiot sekä Uudenkaupungin viime vuosien panostukset infrastruktuuriin, ovat pitäneet yrityksen henkilöstön kiireisenä. Luetteloon kun lisätään vielä talvikunnossapitoa, räjäytys-ja louhintatyötä sekä yksityisten ja yrityselämän pienemmät maanrakennustyöt, on selvää, että konekantaa ja työlaitteita tulee olla paljon. Rauman Kaivimen pihassa on. Yrityksen toimitusjohtaja Jani Suhonen on kiireinen mies. Haastattelutuokion aikana, kauniin keväisenä päivänä Raumalla, miehen puhelin soi jatkuvasti. – Olemme tyytyväisiä tilanteeseen, Suhonen sanoo. – Isäni vuonna 1986 perustama yritys ei ole varsinaista notkahdusta kokenut koskaan. 1990-luvun alun lamastakin selvittiin hienosti, kun nykyisen Metsä Groupin sellutehtaan silloinen pohjatyöurakka työllisti meidät lamavuosiksi ja loi jopa jatkuvaa kasvua, mies tietää. – Maantieteellinen sijaintimme on ollut aina etumme, koska täällä maanrakentaminen ei ole pysähtynyt koskaan.

29


Kaikkein tärkein JHCenterin etu on se, että heillä on lähes aina tarvitsemamme tavara hyllyssä.

PMC asfalttileikkurit ovat Jani Suhosen mielestä yksinkertaisesti markkinoiden parhaat hinta-/ laatu-suhteeltaan. – Kuvan leikkureilla on leikattu valtava määrä kovaakin asfalttia, eivätkä ne ole menneet miksikään, mies kehuu. Alueelliset investoinnit niin julkisen puolen, kuin teollisuuden sektoreilla ovat olleet mittavia jo vuosikymmeniä. – Se, että olemme itse pysyneet vauhdissa mukana, on vaatinut meiltä joustoa ja valtavaa osaamista, Suhonen sanoo. – Isäni menehdyttyä vuonna 2015, jäi yrityksen vetovastuu minulle ja velipojalleni, hän kertoo. – Se oli luonnollisesti hyvin vaikea hetki koko perheellemme, vaikka minäkin olen 16-vuotiaasta saakka yritykselle työskennellyt. Isä oli kuitenkin se yrityksen perustaja ja luotsaaja, jonka saappaisiin ei ollut helppoa hypätä.

OMATOIMISET TELASTOKORJAUKSET HISTORIAA Rauman Kaivin Oy:n konekanta on hulppeat viitisenkymmentä yksikköä ja kun siihen lisätään valtava arsenaali työlaitteita, on yritykseen muodostunut oma korjaamokulttuuri. – Se on totta, Suhonen tuumaa. – Olemme tehneet aina itse kaikki telastoihinkin liittyvät remontit ja korjaukset, milloin korjaamollamme, milloin kenttäolosuhteissa. Osia telalapuista rulliin tai vetopyöriin, olemme hankkineet milloin mistäkin. Kaksi vuotta sitten löysin JH-Centerin, Suhonen iloitsee. – Pyysin tuolloin tarjouksen eräästä telastosta. Hinta oli kohtuullinen ja tavara valmiina Pirkkalan varastossa, joten päätin tilata sen. Tilanne oli itseasiassa sen verran akuutti, eikä muilta löytynyt

vastaavaa telastoa, niin olin huojentunut, kun se JH-Centeristä löytyi, mies naurahtaa. – No summa summarum, ITR:n valmistama telasto on ollut huikean hyvä tuote ja olemme kuluneen kahden vuoden aikana tilanneet heiltä kymmenkunta erilaista lisää. Viemme yleensä kuluneen, venähtäneen tai rikkoutuneen telaketjun heille ja he laittavat sen viimeisen päälle kuntoon. Laputukset ja muut korjaustoimenpiteet käyvät JH-Centerin ammattilaisilta käden käänteessä. Heillä on osaamista ja oikeat työkalut niihin hommiin, joten ei meidän yksinkertaisesti kannata tehdä työtä itse, Suhonen sanoo. – Kyllä meidän kannattaa taloudellisestikin tehdä itse omaa työtämme ja teettää telastotyöt JH-Centerissä.

HYVÄLAATUISTA TAVARAA Jos JH-Centerin edustamat alavaunun osat saavat kiitosta Suhoselta, saavat sitä yrityksen muutkin tuotteet. Miika Nyröstä on tullut luottomiehemme talossa, Suhonen sanoo. – Kun meille tulee tarpeita kauhoista, niiden kynsistä tai vaikkapa asfalttileikkureista, olen yhteydessä Miikaan. – Häneltä löytyy yleensä aina ratkaisu tarpeisiimme ja mikä tärkeintä, se on edullinen ratkaisu. Edullisella en välttämättä tarkoita markkinoiden halvinta ostohinnaltaan, vaan nimenomaan hinta-laatusuhteeltaan, hän kehuu. – Varsinkin nuo PMC:n asfalttileikkurit ovat ihan uskomattoman

30

kestäviä, markkinoiden parhaita ja silti maltillisen hintaisia. – Tykkään kovasti siitä, että he eivät soittele jatkuvasti ja tyrkytä tavaraa. Miika tietää, että kun jotain tarvitsemme, otan häneen yhteyttä. Minä tiedän nykyään tarkoin, kuinka laaja tuoteskaala heiltä löytyy maanrakentajan tarpeisiin ja kysyn jos on kysyttävää, Suhonen tiivistää. – Kaikkein tärkein JH-Centerin etu on se, että heillä on lähes aina tarvitsemamme tavara hyllyssä. Tarpeemme tulevat yleensä nopeasti ja odottamatta, ja haluamme tuotteen nyt ja heti. JH-Centerillä se onnistuu. – Olen tutustunut myös Snowstartuoteperheeseen, mutta niitä meillä ei ole vielä ainuttakaan, Suhonen sanoo. – Urakoimme teiden kunnossapitoa Rauman kaupungille ja otamme kyllä tarvitsemamme kulutusosat JH-Centeriltä, mutta laitehankintoja emme ole vielä tehneet. Olen kuullut Snowstareista hyvää palautetta kollegoiltamme, ja kun meillä tulee seuraavat talvikunnossapidon laitehankinnat ajankohtaiseksi, on Snowstar todennäköinen vaihtoehto, mies päättää.


TYÖLAITTEET

KAIVUKONEISIIN & PYÖRÄKUORMAAJIIN ASFALTTILEIKKURIT KAAPELIKAUHAT KALLISTUVAT LUISKAKAUHAT KALLISTUVAT PIKAKIINNIKKEET KEVYTMATERIAALI KAUHAT KORKEAKIPPAAVAKAUHA KUOKKAKAUHAT LUISKAKAUHAT ROUTAPIIKIT SEULAKAUHA SEULAKAUHA (ROTO) SORAKAUHA TARTUNTAKAUHA TASOITUSKAUHAT TASOITUSKAUHAT BM U-MUOTOKAUHA UNIVERSAALIKAUHAT V-MUOTOKAUHA


KAIKKI MAANRAKENNUKSESTA

KIINTEISTÖNHUOLTOON JH-CENTER (Jh-Konemarkkinointi Oy) Vesalantie 18,33960 Pirkkala VARAOSAT JA HUOLTO 050 583 5180 HANNU PESONEN

MARKUS VIITANEN

MYYNTI ( Snowstar, Telasto, PMC )

MYYNTI ( Telasto, PMC )

+358 (0) 50 355 7772

+358 (0) 50 405 9360

hannu.pesonen@jhcenter.fi

markus.viitanen@jhcenter.fi

MIIKA NYRÖ

JARI KUJANSUU

MYYNTI ( Snowstar, Telasto, PMC )

ASENNUKSET

+358 (50) 373 4587

+358 (0) 50 348 4408

miika.nyro@jhcenter.fi

jari.kujansuu@jhcenter.fi

TOMI HEINONMÄKI

JOUKO HEINONMÄKI

MYYNTI ( Telasto, PMC )

MYYNTI JA MARKKINOINTI

+358 (0) 40 573 9071

+358 (0) 50 340 9901

tomi.heinonmaki@jhcenter.fi

jouko.heinonmaki@jhcenter.fi

Profile for Hm-Media

JH-Center Asiakaslehti 2019  

JH-Center Asiakaslehti 2019

JH-Center Asiakaslehti 2019  

JH-Center Asiakaslehti 2019

Profile for hm-media