__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

ASIAKASLEHTI 2017-2018

2 7 vu KONE

KAUP

PAA

otta

Ketterästi ahtaisiin paikkoihin SIVU 4

Kultakaivoksen työmyyrät SIVU 6 VELJEKSET TOIVANEN OY

PORKKALAN MAANRAKENNUS OY

UUDENMAAN KONEHUOLTO OY

VELJEKSET SAARINEN OY

Täysi tusina Takeucheja

Pääkaupunkiseudun kaapelimiehet

Konehuollon huipputiimi

Taitava Takeuchi kerää kiitoksia Pirkanmaalla

SIVU 12

SIVU 18

SIVU 24

SIVU 26


Pääkirjoitus

KONEKAUPPAA JO 30 VUOTTA Olemme tehneet konekauppaa yli 30 vuotta, Honka Trading Oy:n nimelläkin jo 27 vuotta. Käsissäsi olevasta asiakaslehdestä löydät artikkeleita niin pitkäaikaisista asiakassuhteistamme kuin uusistakin. Olemme todella kiitollisia siitä, että asiakkaamme ovat luottaneet meihin vuodesta toiseen. Toki kehitämme edelleen asiakaspalveluamme. Päämerkkimme on ollut jo 17 vuoden ajan Takeuchi. Japanilaiselta merkiltä löytyy koneita 800-kiloisesta aina 16-tonniseen saakka. Ensimmäinen kone valmistui tehtaalta vuonna 1971 ja oli maailman ensimmäinen ympäripyörivä kaivukone. Tänä päivänä Takeuchilla on jo yli 1000 koneen kanta Suomessa, toki esimerkiksi Itävallassa näitä koneita myydään saman verran vuodessa. Takeuchin myyntivalttina ovat todella tyytyväiset asiakkaat. Isommissa painoluokissa Hidromek on ollut päämerkkimme viimeiset pari vuotta. Hidromek on japanilaisista komponenteista valmistettu tarkka ja kestävä kone, joka on löytämässä käyttäjänsä. Hidromek on laajentamassa tuotantoaan rajusti, tästä osoituk-

sena uusi 100.000 m² tehdas 100 hehtaarin tontille. Tämän ansiosta on tulossa uusia kokoluokkia kaivinkoneisiin. Lisäksi Hidromek osti noin vuosi sitten tiehöylätehtaan Mitsubishilta Thaimaasta. Tänä keväänä on jo lanseerattu uusi 27-tonnin pyöräkuormaaja, jota on Ruotsissa jo myyty 5 kappaletta. Suomessakin on tällä hetkellä näkyvissä rakennusbuumi, joka alkaa näkyä myös konekaupassakin. Lisääntyvän kysynnän uskoisi nostavan urakoitsijoidenkin taksoja lähemmäs normaalitasoa. Uskoa infraan ja rakentamiseen löytyy kyllä, siitä kertoo muun muassa useiden pääomasijoittajien tulo alalle, maansiirtoliikkeitä hankkimalla. Haluan toivottaa sekä vanhat että uudet asiakkaat tervetulleeksi asioimaan kanssamme. Pyrimme tekemään asiakasläheistä ja miellyttävää konekauppaa.

- Reijo Ylipaasto

TOIMITUS, KUVAT & TAITTO

Hm-Media Oy / www.hm-media.fi

2

Honkatrading.com


Sisältö

MERKIT

01

TAKEUCHI Kaivinkoneet SIVUT 10-11

02

HIDROMEK Kaivinkoneet SIVUT 16-17

4.

14.

24.

EERO FROM

JHV RECYCLE OY

Ketterästi ahtaisiin paikkoihin

Jätteen lajittelua ja murskan syöttöä yötä päivää

UUDENMAAN KONEHUOLTO OY

_

_

_

6.

18.

26.

ARSKAN KONE OY

PORKKALAN MAANRAKENNUS OY

VELJEKSET SAARINEN

Kultakaivoksen työmyyrät

Pääkaupunkiseudun kaapelimiehet

Taitava Takeuchi kerää kiitoksia Pirkanmaalla

_

_

_

12.

22.

VELJEKSET TOIVANEN OY

VA-PALVELU OY

28. OSARAN KARTANO

Täysi tusina Takeucheja

Lyhyt keikka etelään

Energiaratkaisut

Konehuollon huipputiimi

03

WEYCOR Kaivinkoneet, pyöräkuormaajat & traktorikaivurit SIVUT 20-21

04

VASARAT Kaivinkoneet SIVU 30

05

MAC TRAILERS Kaivinkoneet SIVU 31

35. HUOLTOVERKOSTO


Ketterästi ahtaisiin paikkoihin Eero From suosii pienempiä koneita

T

akeuchin kompaktit kaivinkoneet ovat erinomainen kumppani, kun tehdään töitä hankalissa puitteissa. Kun 11-tonninen kaivinkone tekee uraa salaojaputkelle 1800-luvulla valmistuneen kartanon perustuksen kylkeen, ollaan niin sanotusti jännän äärellä. Kuljettajalla on syytä olla vakaa käsi ja itsevarma ote, mutta hiukan temppu kysyy varmuutta ja tarkkuutta myös koneelta. -Eipä tässä tosiaan hirveästi ole varaa sokkelia kolhia, maansiirtourakoitsija Eero From naurahtaa.

4

Honkatrading.com


Hatanpään kartanon saneeraustyömaa vaatii herkkää kättä, sillä historiallinen kartanoalue on suojeltu, eikä tarpeettomia jälkiä saa jättää.

"Olen monelle tutullekin suositellut Takeuchia, koska kone on vaivaton ja helppo ajaa. Tuskin niitä muuten olisi tullut neljää hankittua", Eero From naurahtaa.

Tamperelainen From pyörittää muutamaa kaivinkonetta ja traktoria työllistävää yhtiötä. Takeuchi TB 295 W on haastatteluhetkellä Hatanpään kartanon saneeraustyömaalla. Kartano laajoine puistoineen on Fromille tuttuakin tutumpaa maastoa. – Olen ollut aikanaan myös tätä Arboretumin kasvitieteellistä puutarhaa tekemässä. Kerrassaan upea paikka tehdä töitä, From hymyilee. – Täällä puistossa kun mennään, ei parane juuri isompaa konetta ollakaan. Ei tänne voi hirmuisesti jälkiä jättää, From huomauttaa.

AHDAS JA VAATIVA Kohde on Fromille tyypillinen; ahdas ja vaativa. – Meille on aika tavallista se, että isot mylläävät ensin ja me tehdään sitten tarkempia viimeistelytöitä, From hymyilee. – Täällä kaupungissa kun pyörii ahtaissa tiloissa, juuri tämän-

tyyppinen kone on parhaimmillaan. Aina kun tilat pienenevät, näille koneille on markkinarakoa. Lisäksi tähän saa hyvin monipuolisia lisävarusteita, mistä on apua tämän tyyppisissä töissä, From kehuu. Eero From Oy on tamperelainen ja oman kaupungin alueella visusti pysyttelevä yritys. – Siinä vaiheessa, kun Näsinneula lakkaa näkymästä, käännytään ympäri. Tässä nurkissa pyöritään, From nauraa. – Olemme tehneet paljon töitä Tampereen kaupungille. Tämä Arboretumin työmaakin on kaupungin tilaama. Haluan pitää mittasuhteet sopivina ja pysyä näissä näppärissä, suhteellisen pienissä koneissa. Isoja koneita seisoo tälläkin hetkellä kuulemma tyhjän panttina joka puolella, From pohtii.

PERUSHUOLLOILLA PÄRJÄÄ Takeuchi TB 295 W - malleja on kertynyt jo kaksin kappalein, sekä sen pikkuveljet, telakäyttöinen Takeuchi TB 260 ja Takeuchi TB 216 ovat ahkerassa käytössä. Fromin mukaan koneet ketterinä ovat ajajien suosiossa ja urakoitsijaa itseään miellyttää se, etteivät koneet teetä ylimääräistä remonttia. – Ensimmäistä ostaessa vähän jännitti se, ettei Tampereen seudulla ollut siihen aikaan vielä Takeuchille lainkaan huoltoa. Mutta näin muutaman vuoden kokemuksella olen huomannut, että ei siitä mitään ongelmaa ole muodostunut, koska ei näitä tarvitse korjata, From naurahtaa. – Minulla on töissä huoltomies, joka tekee perushuollot. Osat ja tarvikkeet ovat edullisia, eikä näissä ole tosiaan ollut mitään korjattavaa. Pelkkää perushuoltoa vain, From toteaa hymyillen.

Honkatrading.com

5


Arskan Kone Oy

KULTAKAIVOKSE

Kummitusmainen tunnelma Endominesin Pampalon kultakaivoksessa, Hattuvaarassa.

6

Honkatrading.com


EN TYÖMYYRÄT

K

arjalan kultalinja kulkee Ilomantsin kunnan halki, joka sijaitsee Pohjois-karjalassa. Endomines Oy:n valtaukset kattavat n. 40 km matkan Hattuvaaran kylässä n. 30 km Ilomantsista pohjoiseen. Se kattaa osan arkeeista Ilomantsin vihreäkivivyöhykettä, joka jatkuu aina Venäjän puolelle saakka. Karjalan kultalinja on pohjois-etelä suunnassa yli 40 km pitkä ja viitisen kilometriä leveä. Endominesin tärkeimmät kultaesiintymät sijaitsevat kyseisellä linjalla. Karjalan kultalinjan esiintymiin kuuluu 23 esiintymää ja mineraalilöydöstä. Me vierailimme Pampalon esiintymällä, joka koostuu kolmesta rinnakkaisesta kultapitoisesta suonesta. Kaivoksessa on vuosien saatossa rusnattu jos jonkinlaisilla koneilla, myös ainoastaan siihen tarkoitetuilla. Mutta vihdoin on löytynyt kone, joka toimii ja kestää. Rusnaus tarkoittaa kaivoksen seinissä ja katossa kiinni olevien lohkareiden iskuvasarointia alas ja muun rikkoutuneen kiviaineksen poistamista kalliopinnoista.

Honkatrading.com

7


Kaivukone on erittäin monikäyttöinen työmyyrä kaivoksessa. Sillä voidaan suorittaa monia eri työvaiheita hyvinkin ahtaissa olosuhteissa.

TAKEUCHIEN LUOTETTAVUUS RUSNAUKSESSA

Kaivostunneleiden rusnaus on tarkkaa ja vaativaa työtä. Työnjäljen on oltava hyvää, sillä irtolohkareet aiheuttavat turvallisuusriskin niin koneille kuin ihmisillekin.

8

Honkatrading.com

- Täällä Pampalon kaivoksessa on rusnattu siihen tarkoitetuilla koneilla, mutta niiden raapimisteho ei yksinkertaisesti riitä, kertoo kaivososaston päällikkö Sampo Hirvonen Endomines Oy:ltä. Kun Arskan Kone Oy keksi tuoda pyörä-alustaiset Takeuchit tänne, alkoi tapahtua, hän kehuu. Kaivukone on siinäkin mielessä näppärä, että sillä onnistuvat kaivostunneleiden muutkin päivittäiset tehtävät, kuten ojien kaivuu, liejun poisto sekä tietysti murskan syöttö. Tunnelit ovat ahtaita ja niissä pieni, mutta tehokas kaivukone osaavissa käsissä on omimmillaan, mies tietää. Pyörä-alustaisen kaivukoneen siirtonopeus on ylivertainen ja matalan puomiston ansiosta se

kykenee toimimaan hyvin tunneleissa ja rakentamaan näppärästi esimerkiksi räjäytyssuojia tunneleiden suulle. - Iskuvasaralla rusnattu työnjälki on hyvää ja sillä saadaan tehokkaasti kaikki irtoaines pois seinämiltä. Irtoaines on aina huomattava turvallisuusriski niin henkilöille kuin koneillekin. Takeuchien tärkein ominaisuus on kuitenkin luotettavuus. Kaivoksessa työskennellään yötä päivää ja jokainen vuorokausi suunnitellaan minuuttiaikataululla. Yksikään työvaihe ei saa keskeytyä, sillä ketju on juuri niin vahva kuin on sen heikoin lenkki. Takeuchi ei ole ollut heikoin lenkki koskaan, Hirvonen kehaisee.


KIVIPÖLY, KOSTEUS JA LÄMPÖ OVAT MYRKKYÄ KONEEN TOIMINNALLE. Nivelet, sylinterit ja suodattimet ovat huomattavasti kovemmalla kuin normaali olosuhteissa.

ARI HAAPALAINEN ELI ARSKA ITSE, oli työskennellyt maanrakennusalalla 1980-luvun alkupuolelta lähtien. Miehen silloinen työnantaja antoi nuorukaiselle mahdollisuuden kehittyä myös pajan puolella. Haapalainen oppi korjaamaan ja varustelemaan koneita, tekemään sähköasennuksia ja hydrauliikkaa, sekä tietysti kaikkia konepajan töitä hitsauksesta sorvaukseen. Vuonna 2000 Arska päätti jättää maanrakentamisen ja perusti autokorjaamon omaan autotalliinsa. Ei mennyt aikaakaan, kun paikalliset kuorma-autoilijatkin halusivat miehen palveluita ja Haapalainen päätti rakentaa hallin, johon mahtuu isommatkin autot ja koneet sisälle. Haapalainen ehti ”ruuvata” yksin muutaman kuukauden, kun kysyntää oli jo niin paljon, että oli aika palkata ensimmäinen työntekijä. Tänään, 17 vuotta myöhemmin hallitilaa on vajaa 1500 m2 ja vakituisia työntekijöitä jo 35. Arskan Kone Oy:n päätoimialoja ovat korjaamotoiminta henkilöautoista metsäkoneisiin. Maalaustyöt, päällirakenne- ja muutostyöt, rengastyöt, laiteasennukset, kone- ja laitevuokraus, sekä monipuolinen maanrakentaminen. Arska ei ole myöskään malttanut pysyä poissa maanrakennusalaltakaan, vaan päinvastoin, laajentaa ja monipuolistaa sitäkin osa-aluetta yritystoiminnassaan. Pampalon kultakaivos työllistää Arskan Koneelta 2-4 henkilöä ympäri vuoden, 24h vuorokaudessa. Ja saman verran myös koneita. Arskan Kone hoitaa kaivok-

sessa rusnauksen, liejun poiston kaivostunneleista, sekä murskalaitteen syötön.

RUSNAUSKONEITA Haapalaisella oli jos jonkun merkkisiä ja mallisia, mutta mikään ei kestänyt kaivoksen ankaria olosuhteita. - Löysin internetistä mielenkiintoisen koneen, joka oli Takeuchi TB175W. Soitin Honka Tradingiin Mäntylän Janille ja kysyin, että mikäs se Takeuchi oikein on, mahtaako kestää rajuissa olosuhteissa. Mäntylä tokaisi minulle, että jos joku siellä kestää, niin se on Takeuchi. Kaveri vaikutti niin varmalta tuotteestaan, että kaupat tehtiin puhelimitse, Haapalainen muistaa. Kone oli seuraavana päivänä pihassamme ja muutaman letkustoa kiveniskuilta suojaavan muutostyömme jälkeen se vietiin kaivokseen. Siitä hetkestä lähtien kaikki kaivoskoneemme ovat olleet Takeucheja ja tulevat aina olemaan niitä, Haapalainen toteaa. - Koneen hankinta on vähän niin kuin vaimonkin. Koskaan et tiedä mitä saat, vaan vuodet ja käyttötunnit kertovat totuuden. Takeuchi on näyttänyt hyvät puolensa, siitä toisesta ei viitsi lehdessä kirjoittaa, Ari Haapalainen vitsailee. Arskan Koneella on viisi Takeuchia. Vanhimmilla niistä on paukutettu iskuvasaraa 18 000 tuntia kaivoksen rajuissa olosuhteissa ilman minkäänlaisia huolia. Kaivoksen kivipöly, kosteus ja lämpö sekä karkea maasto nujertavat koneen kuin koneen ennemmin tai myöhemmin. Takeuchit selkeästi muita myöhemmin. – Voin ihan käsi sydämellä todeta, että yksi

Ari Haapalainen, Arskan Kone Oy:n perustaja ja omistaja. Mies on luonut hienot puitteet kattavalle korjaamotoiminnalleen ”keskelle ei mitään”, niin kuin hän itse asian ilmaisee.

Takeuchi kestää täällä saman kuin kolme kilpailijaa, Haapalainen kehuu. - Se on kyllä kivenkova ja kestävä laite, mutta ei sitäkään pomminkestäväksi voi sanoa. Meiltä jäi kerran kone kaivokseen, kun siellä ammuttiin ja niin vaan Takeuchistakin särkyivät kaikki lasit, sisusta ja muutama letku, Ari Haapalainen päättää.

Honkatrading.com

9


tys s i r i k n e j telo n e n i l u a r hyd ka k n i i e l n u i t a t r a d >> Automa >> Hieno ja pehmeä hy ohjaamo ava l i t a j ä s i >> Viihty iltti t o p o r p tön ö k h ä S > >

TB MALLISTO

10

MALLI

PAINO

MOOTTORI

TEHO

MAX. KAIVUUSYVYYS

KIPPAUSKORKEUS

TB216

1,7 t

Yanmar

11,1 kW

2.388 mm

2.705 mm

TB230

3t

Yanmar

17,6 kW

2.835 mm

3.230 mm

TB240

4t

Yanmar

21,5 kW

3.465 mm

3.825 mm

TB260

5,6 t

Yanmar

33,1 kW

3.895 mm

4.220 mm

TB290

8,5 t

Isuzu

51,4 kW

4.410 mm

5.135 mm

TB2150

15 t

Deutz

85 kW

5.195 mm

6.070 mm

Honkatrading.com


TB 280FR

FR JA R MALLISTOT MALLI

PAINO

MOOTTORI

TEHO

MAX. KAIVUUSYVYYS

KIPPAUSKORKEUS

TB210R

1t

Kubota

8,7 kW

1.755 mm

2.120 mm

TB23R

2,6 t

Yanmar

13,9 kW

2.560 mm

2.640 mm

TB138FR

3,8 t

Yanmar

21,3 kW

3.420 mm

3.795 mm

TB153FR

5,6 t

Yanmar

28,8 kW

3.900 mm

3.885 mm

TB280FR

8,7 t

Yanmar

51,6 kW

4.540 mm

4.480 mm

TB2150R

15,8 t

Deutz

85 kW

6.640 mm

6.500 mm

PYÖRÄALUSTAISET KAIVUKONEET MALLI LLIO

TB295W

PAINO

10 t

MOOTTORI

Isuzu

TEHO

73 kW

MAX. KAIVUUSYVYYS

4.115 mm

KIPPAUSKORKEUS

6.475 mm

Honkatrading.com

11


Jukka Toivanen ja komea taulu, johon Veljekset Toivanen Oy:n menestyksen salaisuus on kiteytynyt, rohkeus kehittyä!

Veljekset Toivanen Oy

Täysi tusina a j e h c u e k a T Takeuchi on lunastanut paikkansa ihan puhtaasti ominaisuuksillaan, onhan itse peruskone vahva ja markkinoiden luotettavin. Ruotsissa konetta verrataan autojen Rolls Royceen, sen vertauksen olen saanut kuulla todella monesti.

- Kyllä meitä jännitti ostaa ensimmäinen Takeuchi, tunnustaa Veljekset Toivanen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivanen. Täällä pohjoisessa ei merkkiä tunnettu juurikaan millään lailla, eikä liioin Honka Tradingin toimintatavatkaan olleet meille tuttuja. Nyt seitsemän vuotta ja 12 konetta myöhemmin olemme todella tyytyväisiä, että uskalsimme aikoinaan ostaa ensimmäisen Takeuchimme. Olemme hankkineet kymmenen uutta konetta ja kaksi vähän käytettyä. Yhtäkään emme ole vaihtaneet, vaan Takeuchien määrä pihassamme kasvaa jatkuvasti. Honka Trading on sanansa mittainen konekauppa ja Takeuchi pikkukoneiden kiistaton kuningas. Ruotsissa konetta verrataan autojen Rolls Royceen, sen vertauksen olen saanut kuulla todella monesti.

12

Honkatrading.com

KASVUA JA INNOVAATIOITA Toivasen veljekset Jukka ja Ari ostivat maanrakentajana toimineelta isältään käytetyn traktorikaivurin vuonna 1989. – Ja ihan täydellä 100% luotolla, Jukka Toivanen naurahtaa. Pojat tekivät koneella ihan kaikkea, mitä traktorikaivurilla ylipäänsä voi tehdä. Työpäivät venyivät ja kone kävi lähes yötä päivää. Muutama vuosi myöhemmin oli tilanne se, että konekantaa tuli laajentaa ja ensimmäinen työntekijäkin palkata. Kari Kaappola palkattiin kaivukonekuskiksi vuonna 1992 ja Kari työskentelee yrityksessä edelleen. Nyt Veljekset Toivanen Oy työllistää 160 henkilöä ja kalustoa on kertynyt pitkälti toista sataa, joista kaivukoneita on noin 60.


Yrityksen päätoimialat ovat sähkö- ja tietoliikenneverkkojen rakennus- ja purkutyöt, suurteollisuuden aluekunnossapidot sekä perinteiset maanrakennustyöt.

TAKEUCHIEN PÄÄLLE RAKENNETUT YHDISTELMÄKONEET

" Takeuchin päälle rakennetut yhdistelmäkoneemme on loistava ratkaisu linjojen rakentamisessa. "

Sähkön jakelu- ja siirtoverkkojen sekä tietoliikenneverkkojen kustannustehokkaaseen rakentamiseen yritys on kehittänyt lukuisia työlaitteita ja toimintatapoja. Parhaita esimerkkejä näistä ovat Takeuchien päälle rakennetut kappaletavaranosturit, jotka toimivat niin tavaroiden kuin henkilöidenkin nostamiseen. Nostureihin vaihdetaan joko pylväspidin tolpan pystyssä pitämiseen tai henkilökori jonka avulla asentajan kantapäät saadaan turvallisesti jopa 16 metrin korkeuteen. Takeucheja on varustettu nostureilla kuusi kappaletta, joista yksi on katsastettu Ruotsin työmaita varten heidän säännöksiensä mukaan henkilönostimeksi (mobilplatform). Koneet on rakennettu yrityksen Kemin korjaamolla ja toteutuksen pääarkkitehtina on yrityksen pitkäaikainen asentaja Jarno Kehusmaa. - Koneita on itseasiassa rakennettu seitsemän, toteaa Jukka Toivanen. – Menimme valitettavasti rakentamaan yhden nosturin Takeuchin kanssa saman kokoluokan, mutta kilpailevan merkin päälle. Se oli meiltä arviointivirhe, mies tunnustaa. Näin erikoisessa työssä peruskoneen tulee olla luotettavin mahdollinen ja sen jokaisen komponentin, varsinkin hydrauliikan osalta, on oltava parasta. – No niinhän siinä lopulta kävi, että jouduimme hävittämään tuon ”vääränmerkkisen virityksen” ja myymään sen sellaisenaan pois, Toivanen kertoo. - Yhdistelmäkoneemme on loistava ratkaisu linjojen rakentamisessa. Tyvitaitolla varustettu, 14 tonninen tela-alustainen kaivukone kulkee ihan minkälaisessa maastossa tahansa ja sen kaivuu ominaisuudet sekä voima ovat traktorikaivuriin verrattuna ihan eri luokassa. Ja kun koneeseen on lisätty nosturi, tekee se kombinaatiosta erinomaisen. - Ovat nämä sen verran herättäneet kiinnostusta, että joku iso päällikkö sieltä Takeuchin tehtaalta Japanista kävi näitä meidän työmaalla katsomassa. Tuntuivat arvostavan innovatiivisuuttamme ja olivat tyytyväisiä, että olemme valinneet Takeuchin monitoimikoneemme alustaksi. - Kerroin, että Takeuchi on lunastanut paikkansa ihan puhtaasti ominaisuuksillaan, onhan itse peruskone vahva ja markkinoiden luotettavin. - Mairea oli hymy Japanin miehen kasvoilla, Jukka Toivanen naurahtaa.

Honkatrading.com

13


JHV Recycle Oy

JÄTTEEN LAJITTELUA JA MURSKAN SYÖTTÖÄ YÖTÄ PÄIVÄÄ

K

empeleessä, Oulun kupeessa lajitellaan ihan tosissaan. Kempeleen Jätekuljetus Oy:n jäteasemalla ei kuitenkaan lajitella ihan huvin vuoksi, vaan hyötyjätteet ovat arvokasta teollisuuden raaka-ainetta tai ne voidaan hyödyntää energian tuotannossa. Jäteaseman lajitteluun ja murskan syöttöön kelpaavat vain parhaat tekijät ja luotettavimmat koneet. Juha-Matti Ervasti on aliurakoinut kyseiset tehtävät jo toistakymmentä vuotta ja nyt mukana ovat omat lapsetkin yhteisen yrityksen muodossa.

Juha-Matti Ervasti JHV Recycle Oy:sta

14

Honkatrading.com


Juha-Matti on työskennellyt maanrakentamisen parissa ikänsä. Kempeleen Jätekuljetus Oy tiesi miehen taidot ja työmoraalin ja kutsui tätä useamman kerran vakinaiseksi aliurakoitsijaksi jätteiden vastaanottokeskukseensa. 12 vuotta sitten Juha-Matti vastasi myöntävästi kutsuun ja siitä lähtien yhteistyö on ollut tiivistä. Nykyään, kierrätyksen ja jätteiden uusiokäytön kulta-aikana, yhteistyö on jopa niin tiivistä, että Juha-Matti perusti lastensa kanssa toimintaa varten yrityksen nimeltään JHV Recycle Oy. Yritys työllistää kuusi henkilöä ja työtä tehdään vuorotta. Ainoastaan sunnuntaisin on kahdeksan tunnin tauko. Kyllä se tehokas lajittelu kannattaakin, Juha-Matti toteaa. Kun erittelemme kaikki asemalle tuotavat materiaalit uusiokäyttöön tai polttolaitokselle meneviin, on jätteen hyötykäyttöprosentti huikeat 96%. Huk-

kaa ei näin ollen ole juurikaan.

30 000 TUNTIA TAKEUCHEILLA - Taisi olla kahdeksan vuotta sitten, kun ostin ensimmäisen Takeuchin, Juha-Matti Ervasti muistelee. En silloin tuntenut merkkiä, mutta Forman Antti Honka Tradingistä kehui sitä kovasti ja uskalsi tuoda minulle koeajoon. Eikä turhaan kehunutkaan. Samalla istumalla ihastuin ja nyt niitä on ollut meillä kolme kappaletta ja työtunteja on kertynyt reilut 10 000 h / kone. - Takeuchin polttoainetalous ja hydrauliikan ”jouhevuus” ovat meidän työssä ne tärkeimmät elementit, mies selvittää. Uskaltaisin väittää, että Takeuchiin vaihtamisen myötä polttoainekuluistamme putosi yli kolmannes. Se on asia, joka tuntuu suoraan yrittäjän lompakossa. - Huollot olemme ulkoistaneet pai-

kallisen Takeuchin sopimushuoltajan tehtäviksi. Sekä paikallinen sopimushuoltaja, että HonkaTrading ovat aktiivisia asiakasta kohtaan. He neuvovat ja opastavat erilaisten työlaitteiden käyttöön ja asennuksiin. Heiltä saa hyviä vinkkejä taloudellisempaan työntekoon ja olenpa joskus kysellyt mahdollisuuksista erilaisiin työssämme tarvittaviin ”virityksiin”, Ervasti naurahtaa. Takeuchin kestävyys on huikeaa. Siitä huokuu japanilainen työnlaatu ja viimeistely. Kuvissa näkyvällä TP 1140:lla on 11 000 tuntia mittarissa, eikä edes yhtään hihnaa ole täytynyt vaihtaa. - Olen tottunut muihin konemerkkeihin vaihtelemaan vesipumppujakin 3000-5000 tunnin välein, mutta yhdessäkään Takeucheistamme ei ole vaihdettu vesipumppua, mies jaksaa ihmetellä.

En ole koskaan ollut merkkiuskollinen, mutta Takeuchi on muuttanut kantani - Juha-Matti Ervasti JHV Recycle Oy

Honkatrading.com

15


>>LINK-

T SMAR STELMÄ JÄRJE illa kaikkiin Saatav leihin mal

Hidromek kaivukoneet on varustettu erityisesti kuljettajan näkökohdasta kehitetyllä OPERA -ohjausjärjestelmällä, jolla kuljettaja hallitsee kaikkia ohjaustoimintoja näytön ja ohjauspaneelin avulla. Vakiovarusteina koneissa on mm. ilmastointi, jäähdytetty säilytyslokero ja useaan eri asentoon säätyvä kuljettajan penkki. Koneeseen on saatavilla Hidromek SmartLinkseurantajärjestelmä.

TELA-ALUSTAISET KAIVUKONEET PAINO

MOOTTORI

TEHO

MAX. KAIVUUSYVYYS

KIPPAUS-KORKEUS

HMK 140LC

14,4 t

Isuzu

91 kW

5.890 mm

6.210 mm

HMK 220LC

22,6 t

Isuzu

119 kW

6.670 mm

6.890 mm

HMK 220LCLR

24 t

Isuzu

119 kW

11.240 mm

10.850 mm

HMK 300LC

30,9 t

Isuzu

148 kW

7.340 mm

7.290 mm

HMK 300LCLR

33,5 t

Isuzu

148 kW

14.100 mm

12.590 mm

HMK 370LC

38,4 t

Isuzu

199 kW

7.510 mm

7.350 mm

HMK 370LCLR

42 t

Isuzu

199 kW

11.820 mm

12.350 mm

HMK 490LC

50,8 t

Isuzu

270 kW

6.470 mm

6.950 mm

PAINO

MOOTTORI

TEHO

KAATOKUORMA

LEVEYS

26,3 t

Mercedes

242 kW

18.500 mm

3.030 mm

PYÖRÄKUORMAAJAT HMK 140LC

16

Honkatrading.com


PYÖRÄ-ALUSTAISET KAIVUKONEET PAINO

MOOTTORI

TEHO

MAX. KAIVUUSYVYYS

KIPPAUS-KORKEUS

HMK 140W

16 t

Isuzu

91 kW

5.510 mm

7.210 mm

HMK 200W

22,8 t

Isuzu

119 kW

6.450 mm

7.120 mm

HMK200WMH

23,6 t

Isuzu

119 kW

10.000 mm

6.400 mm

SMARTLINK-JÄRJESTELMÄ ON YHTEYS SINUN JA KONEEN VÄLILLÄ! Smartlink-järjestelmän avulla pystyt seuraamaan koneen tietoja, vaikka kone ei ole fyysisesti paikalla. Internetin välityksellä pystyt seuraamaan koneesta esimerkiksi sen maantieteellisen sijainnin, polttoaineen kulutusta, huollon tarvetta sekä virhekoodeja. Älypuhelimiin on saatavilla myös SmartLink-sovellus, jolloin koneen tiedot on aina saatavilla paikasta riippumatta. Mikäli koneeseen tulee moottorihäiriö, polttoaine on lopussa tai jotain muuta vastaava, saat siitä ilmoituksen puhelimeesi. Tämän järjestelmän käyttö mahdollistaa koneen tehokkaamman käytön sekä palveluiden hallinnan.

TRAKTORIKAIVURIT PAINO

MOOTTORI

TEHO

MAX. KAIVUUSYVYYS

KIPPAUS-KORKEUS

HMK 62 SS

3,7 t

Kubota

43 kW

2.751 mm

2.400 mm

HMK 102 B

9,6 t

Perkins

73 kW

5.703 mm

4.679 mm

HMK 102 S

9,3 t

Perkins

73 kW

5.703 mm

4.679 mm

Honkatrading.com

17


Porkkalan Maanrakennus Oy

KAAPELI-

MIEHET " Se taisi olla rakkautta ensikokeilulla. "

18

Honkatrading.com


b

Tom Nyholm kehuu vuolaasti Takeuchin ominaisuuksia ja viimeistelyn korkeaa tasoa. – Kyllä japanilaiset osaavat koneen tehdä.

Työ vilkkaasti liikennöidyissä taajamissa on haastavaa. Se vaatii hiljaiset, ympäristöystävälliset koneet sekä taitavat koneen käyttäjät.

d

K

irkkonummen Porkkalassa syntyi maanrakentamiseen keskittynyt yritys vuonna 1994. Yritys teki maanrakentamista sen kaikissa muodoissa, mutta syystä tai toisesta, työnkuva siirtyi sähkö- ja teleyhtiöiden kaapeliurakointiin. Pääkaupunkiseudulla vallitseva rakentamisbuumi ja sen johdosta lisääntynyt kaapelointitarve on vienyt Porkkalan Maanrakennus Oy:n yhä tiiviimmin siihen suuntaan. Yritys työllistää 10 henkilöä ja konekanta on kasvanut kuorma-autot mukaan lukien jo pitkälti toiselle kymmenelle. Kaapelien kaivuu suoritetaan usein hyvin haastavissa ja ahtaissa kaupunkiolosuhteissa. Se vaatii niin koneilta kuin niiden kuljettajilta erityistä ammattitaitoa. Heidän tulee tuntea kaupunkiolosuhteiden säännöt ja säädökset, sekä olla huomattavan tarkkana maanpinnan alla olevien johtojen ja putkien suhteen. Myöskään ympärillä olevat liikennevirrat eivät helpota työtekoa.

RAKKAUTTA ENSISILMÄYKSELLÄ Yritys huoltaa koneensa pääosin itse, mutta välillä on käytetty myös ammattilaisia, kuten Uudenmaan Konehuoltoa. – Se oli juuri Uudenmaan Konehuollon Hallströmin Ville, joka sanoi meille kerran, että kokeilkaas tuota Takeuchia,

kertoo Tom Nyholm. Tom on työskennellyt isän-

sä perustamassa yrityksessä ikänsä ja tuntee maanrakennusalan koneet ja laitteet kuin omat taskunsa. - Se taisi olla rakkautta ensi kokeilulla, mies naurahtaa. Takeuchin tarkka, helppokäyttöinen ja kevyt hydrauliikka sekä koneen hiljainen ja mukava ohjaamo avasivat minulle uuden maailman. Teimme konekaupat Honka Tradingin Mäntylän Janin kanssa saman tien ja nyt olen 1,5 vuotta ajanut Takeuchia. Niin, ja se rakkaus, se roihuaa edelleen, Tom Nyholm kehuu. - Takeuchi varusteltiin Honka Tradingissa toiveidemme mukaiseksi mm. polttoainekäyttöisellä lämmittimellä, tiltillä, keskusvoitelujärjestelmällä ym. ”vempaimilla”. Se tuli työmaallemme täysin varusteltuna noin parissa viikossa tilauksesta ja oli heti valmis raakaan työntekoon. Porkkalan Maanrakennuksen Takeuchissa on 1000 tuntia mittarissa, eikä ainoatakaan varaosaa ole tarvittu. - Tästä huokuu se kuuluisa japanilainen työn viimeistely, Nyholm kehaisee. Sen jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu ja valmistusmateriaalien täytyy olla parempia kuin monilla kilpailijoilla. - Kun tutut maanrakentajat ovat vaihtamassa konettaan, annan heidän kernaasti koeajaa Takeuchiani. Roihahtaa se rakkaus muillakin, Tom Nyholm päättää.

Honkatrading.com

19


. S A K A M I >> VO KA. K R A T > > A. V A T T E T >> LUO

AR65e

/h

50km Asiantuntijoita maansiirrossa.

Atlas on yksityinen saksalainen yritys joka edelleen uskoo niihin perusarvoihin mitkä luovat menestyksen: Hyvin koulutettu ja motivoitu henkilökunta sekä huippulaatuisia komponentteja hyviin tuotteisiin. Samaan aikaan Atlas kohtaa nopeasti muuttuvat markkinat joka rohkaisee kehittämään uusia innovaatioita. Tämä takaa sen, että löydätte varmasti mallistostamme tiimipelaajan sinun yksilöllisiin tarpeisiisi. Uuden e-aikakauden koneet on hyvä osoitus innovatiivisuudesta ja halusta tehdä huippulaatua.

Pieni "e" merkitsee:

• pienempiä päästöjä • entistä parempaa tehokkuutta • kehittymistä sekä • koneiden luotettavuutta.

Uutta moottoriteknologiaa.

ATLAS Weycor-pyöräkuormaajat on varustettu uudella Deutz-tekniikalla.

20

Honkatrading.com


PYÖRÄKUORMAAJAT PAINO

MOOTTORI

TEHO

MAX. KAIVUUSYVYYS

KIPPAUS-KORKEUS

AR30

2,1

Perkins

24,6

871

1250

AR35

2,5

Perkins

24,6

1114

1350

AR35 Super

2,9

Perkins

29,4

1422

1350

AR40

3,3

Perkins

29,4

1875

1500

AR60

4,3

Yanmar

36,5

2137

1785

AR65e

5,1

Deutz

54

2700

1870

AR75e

5,7

Deutz

54

3146

2050

AR75eTele

6

Deutz

54

2680

1950

AR75eSwing

6,3

Deutz

54

2600

1950

AR80

6,2

Deutz

70

3150

2079

AR85

7

Deutz

80

3925

2040

AR95e

7,9

Deutz

85

4600

2180

AR95e Super

8,2

Deutz

95

4755

2180

AR105e

9,4

Deutz

105

5260

2225

AR250e

13,8

Deutz

160

9960

2460

Honkatrading.com

21


VA-Palvelu Oy:n Hidromek 220 LC päiväkodin pohjatöitä teke-

mässä. Kone on neljä vuotta vanha ja mittarissa on n. 3500 tuntia. – Koneessa on hyvä varustelutaso, miellyttävä työympäristö sekä rutkasti raakaa voimaa.

Lyhyt keikka etelään Pohjoissatakunnasta loppuivat maanrakennustyöt lähes täysin 1990-luvun alun lamassa. Maanrakentajana kotiseudullaan toimineen Ari Hakasen puoliso Virpi Savioja opiskeli Helsingissä ja nuori mies tuskaili kotona töiden vähyyttä. Pariskunta päätti laajentaa reviiriään ja Ari sai kuin saikin parin vuoden keikan pääkaupunkiseudulta. - Ei muuta kuin rohkeasti kone lavetille ja etelään, tuumasi Hakanen.

22

Honkatrading.com

VA-Palveluiden Takeuchi TB153 omakotityömaalla Nurmijärvellä. - Kun kuuntelen muilla merkeillä työskentelevien kollegoideni tarinoita ongelmista, ihmettelen usein, että miksi he eivät hanki Takeuchia, Ari Hakanen tuumaa. Mielestäni kannattaa ostaa parasta, niin ei tarvitse katua.


Kuvassa Teemu ja Ari Hakanen VA-Palvelu Oy:stä.

Nyt, lähes neljännesvuosisata myöhemmin he asuvat Espoossa ja pyörittävät menestyvää maanrakennusalan yritystä nimeltään VA-Palvelu Oy. Yritys työllistää 7 vakinaista henkilöä, oma Teemu-poika mukaan lukien. - Ei se etelän keikka sitten ihan niin lyhyt ollutkaan, Hakanen naurahtaa. Omakotirakentajien tontit aina puunkaadoista vihertöihin työllistivät yritystä pitkään, mutta toiminta on nyttemmin keskittynyt pääasiallisesti suurten rakennusliikkeiden kokonaisurakoihin. Rivi- ja kerrostalojen, palvelutalojen ja päiväkotien maanrakennustyöt ovat tämän hetken tulonlähde. Itse työ ei ole muuttunut, vaan edelleen VA-Palvelu hoitaa työmaat kokonaisvaltaisesti, kohteet vaan ovat kasvaneet.

HIDROMEK ON YRITTÄJÄYSTÄVÄLLINEN KONE Ari Hakanen on tehnyt konekauppaa HonkaTradingin kanssa jo 90-luvun alusta. – Se taisi olla joku käytetty tela-alustainen kone, minkä ensimmäiseksi Honkajoelta ostin, mies muistelee. Kaupankäynti on ollut aina reilua ja siitä syystä olen keskittänyt myös työlaitehankintani sinne. Ei minulla ole aikaa eikä viitseliäisyyttäkään etsiskellä kauhoja tai pyörittäjiä muualta. – Yksi soitto Honka Tradingin pojille ja he tietävät heti mitä haluan ja ennen kaikkea sen mikä minulle on edullisin ratkaisu. - Hidromek oli malliesimerkki luottamuksestamme. Minulla oli tarve järeämmälle, yli 20-tonniselle telakoneelle ja soitin Honka Tradingiin. Mielessäni oli

komponentit. Minunkin koneessa jauhaa todella vähäruokainen ja vahva Isuzun moottori sekä Kawasakin hydrauliikka. Eihän parempaa kombinaatiota voi olla, mies tietää. Nyt Hidromek on Turkin tärkein ja suurin koneita valmistava perheyritys, jonka koneita käytetään viidellä mantereella yli 60 maassa. - Ei me täällä pohjolan perukoilla sen kummempia olla. Jos Hidromek menestyy muualla, niin miksi ei meilläkin, Hakanen tuumaa.

joku vähän käytetty ”valtamerkin” kone, mutta luojan kiitos päädyin heidän suosittelemaan upouuteen Hidromekiin. Kaikilla varustuksillakin ilmastoitu Hidromek kaivukone oli edullinen ja loistava valinta. Se on tehdasvarustettu kuljettajan näTAKEUCHILLA ON HYVÄ MAINE kökohdasta kehitetyllä OPERA -ohjausjärjestelmällä, jolla hallitsee kaikkia oh- Minä ostin ensimmäisen Takeuchin jaustoimintoja näytön ja ohjauspaneelin käytettynä vuonna 2010. Merkillä on Euavulla. - Hidromeroopan laajuisesti kin suorituskyky todella arvostetsuhteutettuna tu maine ja var”HIDROMEK ON YRITTÄJÄLLE polttoainetaloumaan juuri siitä EDULLINEN KONE. SEN teen on uskomasyystä käytettyjä POLTTOAINETALOUS, ton yhdistelmä, Takeucheja on Hakanen kehuu. – hankala löytää, HaSUORITUSKYKY JA Ei minulla näin väkanen tietää. KÄYTTÖVARMUUS TEKEVÄT SIITÄ hällä polttoaineel- Meillä SuoKOKONAISTALOUDELLISEN.” la käyvää konetta messa sen maine ole ollut koskaan. ei ole syystä tai - Kone on nyt toisesta kivunnut reilut kolme vuotta vanha ja mittariin on niin kovaksi kuin sen tulisi mielestäni olla. kertynyt n. 3500 tuntia. Huollamme koJos minulta joku kysyy mielipidettä, niin netta pääsääntöisesti itse ja tuohon tunsanon, että Takeuchi on minikoneiden timäärään on pitänyt vaihtaa ainoastaan ”mersu”, mies tykittää. Sen luotettavuus, kaksi O-rengasta, ne kun ovat hiukan hisuorituskyky sekä ominaisuudet ovat koilleet öljyä. omassa luokassaan. - Hidromek on lunastanut lupauksenVA-Palvelu vaihtoi vuonna 2010 ostasa enemmän kuin hyvin, Hakanen kehuu. mansa käytetyn Takeuchin uuteen TB 153 Olen ajatellut vaihtaa sen uuteen samanmalliin vajaa vuosi sitten, vuonna 2016. laiseen, kun mittariin kertyy 5000-6000 Käytettynä ostettu kone palveli kuutisen tuntia. Käytetyn Hidromekin arvo selviää vuotta ja sen tuntimittariin kertyi n. 8000 minulle silloin, nyt minulla ei ole siitä aah. Yksi varaosa tarvittiin tuona ajanjakvistustakaan. sona, Hakanen muistaa. Koneen ohjaus- Selvitin silloin ostopäätöstä tehkahva sanoi työsopimuksensa irti, mutdessäni hiukan merkin syntyhistoriaa ja ta sellainen löytyi seuraavaksi päiväksi olihan se vakuuttavaa luettavaa, HakaHonkajoelta, eikä se maksanutkaan kuin nen mainitsee. Ovat aloittaneet koneiden jonkun satasen, mies sanoo. Tuo kahva oli valmistuksen 1970-luvun lopulla ja kaikisainoa korjaus koskaan, ihan oikeasti, Ari sa koneissa on tunnetut ja tunnustetut Hakanen päättää.

Honkatrading.com

23


Uudenmaan Konehuolto Oy

KONEHUOLLON HUIPPUTIIMI U

udenmaan Konehuolto Oy:n perustaja ja omistaja Ville Hallström sanoo olevansa onnekas mies. Hän kehuu vuolaasti henkilöstöään ja kutsuu heitä konehuollon huippujoukkueeksi. – Minulla on mahtava porukka kasassa, Hallström toteaa. He ovat todellisia moniosaajia, jotka joustavat niin työajoissa kuin työskentelyolosuhteissa, asiakkaamme edun niin vaatiessa.

24

Honkatrading.com

Totta varmasti toinen puoli, mutta ei se pelkkää hyvää tuuria ole ollut. Hallstöm on tarkka kaveri, joka huolehtii yrityksestään esimerkillisen hyvin ja kasvattaa sitä hallitusti. Hän rekrytoi henkilöstönsä itse, sekä käyttää heitä eri kone-ja työlaite valmistajien koulutuksissa ahkerasti. Hallström osallistuu työhön ja haluaa tietää kaikesta kaiken. Koneiden huolto ja korjaus on ollut miehelle suorastaan intohimo jo nuoruusvuosilta saakka. Koneautomaatiota ja hydrauliikkaa opiskellut mies ahmii edelleen jatkuvasti tietoa ja käy itsekin eri valmistajien koulutuksissa päivittämässä tietojaan.

VIIDAKKORUMPU PAUKUTTAA, KUN HOMMA TOIMII Ville Hallströmin vuonna 2009 perustama Uudenmaan konehuolto työllistää tällä hetkellä seitsemän työntekijää ja lisää haetaan jatkuvasti. Yritys muutti juuri uusiin, yli 1000m2 toimitiloihin Keravalle, johon on helppoa tuoda koneita mistä ilmansuunnasta tahansa. Korjaamohalli on varustettu järeällä 20 tonnin siltanosturilla. Suurimman osan töistämme teemme kuitenkin huoltoautojen toimesta siellä missä meitä eniten tarvitaan, eli asiakkaidemme työmailla, Hallström sanoo.


- Jos markkinoilla olisi vain japanilaisia Takeuchin koneita, ei meitä korjaajia tarvittaisi lainkaan. Koneiden luotettavuus ja käytön helppous ovat syyt siihen, että meidän korjaamon sijaiskoneet ovat juuri näitä, sanoo Ville Hallström.

Uudenmaan Konehuolto Oy sijaitsee Keravalla, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Yrityksen uudet tilat ovat siistit ja tilavat ja kokonaisuuden kruunaa 20-tonninen siltanostin katossa. Viidestä hyvin varustellusta huoltoautosta vähintään yhtä pyritään pitämään ”hälytysvalmiudessa”, jotta palvelu olisi nopeinta mahdollista.

toi hän toimittajalle, että se oli taas joku, joka näki automme työmaalla ja soitti, että voisiko miehenne vilkaista myös hänen koneensa ongelmaa. Uudenmaan Konehuollon autot käyvät kauempanakin. Eräs pääkaupunkiseudun urakoitsija oli työmaalla Kiteellä ja halusi vain meidät huoltamaan koneitaan sinne, Hallström kertoo. Olivat jossain muualla kokeilleet paikallisia, mutta päätyivät taas meihin, hän naurahtaa.

Uudenmaan Konehuolto ja Honka Trading ovat tehneet yhteistyötä pitkään, mutta virallinen huoltosopimus allekir-

rauliikan tarkkuus ovat ihan omassa kastissaan tässä kokoluokassa. Ne ovat niin ”pehmeitä” käyttää, että jokainen tuntee ohjaamossa olonsa todella miellyttäväksi. - Japanilaiset osaavat todella valmistaa koneita. Totuushan on sama myös autojen puolella. Katsot sitten minkä maan tai mantereen luotettavimpien autojen listauksia, ovat japanilaiset aina kärkisijoilla, Hallström huomauttaa. He ovat kulkeneet pitkän, vuosikymmeniä kestäneen kehitystyön vakuuttaakseen Euroopan sekä Amerikan kuluttajat laadullaan ja ennen kaikkea hinta-laatu suhteellaan. Jos konemarkkinoilla olisi vain Takeucheja, olisimme me korjaamot konkurssissa, mies tokaisee. Meitä ei ikävä kyllä tarvit-

joitettiin vuonna 2014. Huoltosopimus kattaa kaikki Honka Tradingin maahantuomat koneet ja työlaitteet, sekä lavetit. Myös Takeuchi kaivukoneiden myynti ja vuokraus kuuluvat Uudenmaan Konehuollon toimenkuvaan. Korjaamon sijaiskoneina toimivat niin ikään Takeuchit, jotta asiakkaat saavat varmasti luotettavimman mahdollisen koneen käyttöönsä silloin kun sitä eniten tarvitaan. - Olemme myyneet muutaman Takeuchin tänne pääkaupunkiseudulle, Hallström mainitsee. Asiakkaat tulevat kuulopuheiden perusteella kokeilemaan ja kun heidät kerran saa kuskin penkille, on kauppa melkein sinetöity, mies naurahtaa. Koneen käyttömukavuus ja hyd-

taisi. - HonkaTradingin kanssa on mukava toimia. Heiltä löytyvät kaikki varaosat ja tarvikkeet suoraan hyllystä Honkajoelta ja tulevat meille seuraavaksi päiväksi. Jos on kyseessä oikein kiireinen tapaus, niin toimitus tapahtuu vielä saman päivän aikana. Se on todella poikkeavaa tänä päivänä, Hallström tietää. - Minä uskon, että he välittävät asiakkaistaan sekä meistä yhteistyökumppaneista ihan vilpittömästi. Se on harvinainen piirre nykyään, mutta tekee meistä erittäin luotettavan kumppanin omien asiakkaidemme silmissä, Ville Hallström päättää.

YHTEISTYÖ HONKATRADINGIN KANSSA

Meillä on yhteensä viisi hyvin varusteltua huoltoautoa, joista yhtä pyrimme pitämään tässä lähistöllä ”päivystyksessä”, hän jatkaa. Jos vaikkapa Kehä III:n työmaalla jonkun kaivukoneesta paukahtaa letku poikki, pääsemme paikalle hyvin nopeasti. Tavoitteemme on aina se, että urakoitsijoiden työt eivät keskeydy, vaan kykenemme auttamaan heitä heti. Viidakkorumpu ja hyvin hoidettu työ ovat parhaat markkinointivälineemme. Useimmat yhteydenotot tulevat työmailta, joissa joku on kertonut, että meihin voi luottaa. Tässä vaiheessa haastattelua Hallströmin puhelin soi ja kun puhelu oli ohi, ker-

Honkatrading.com

25


Y

löjärveläinen Veljekset Saarinen Oy urakoi pääasiassa Pirkanmaalla, missä juuri nyt rakennetaan paljon. Monet kohteista ovat suuria, mm. kokonaisia kerrostaloalueita, tielinjan siirtoja ja onpa valmisteilla yksi kanavakin. Joukkoon mahtuu myös tarkkuutta vaativia, ahtaissa tiloissa tehtäviä maanrakennustöitä. Veljekset Saarinen on jo jonkin aikaa käyttänyt Takeuchin koneita. Kokemukset kolmesta eri tyyppisestä kaivinkoneesta ovat olleet erityisen positiivisia.

Takeuchi TB290 kumitelakone on sekin ahkerassa käytössä Veljekset Saarisella. Koneiden toimintavarmuus ja hyvä huollettavuus saavat kiitosta.

TAITAVA TAKEUCH KIITOKSIA PIRKAN

– Kuljettajat pitävät niiden ajamisesta. He kiittelevät koneita ketteryydestä ja monipuolisuudesta, Pasi Saarinen sanoo. Lisäksi huollot ja varaosat ovat tuottaneet mukavia yllätyksiä. – Ei ole tarvinnut remontteja tehdä. Lisäksi huollot ovat helppoja, eikä kulutusosien kanssa ole tarvinnut murehtia. Käytämme esimerkiksi alkuperäisiä öljynsuodattimia, koska niissä on hintakin kohdallaan, Saarinen hymyilee. Hinnalla on merkitystä, sillä koneet ovat yhtiössä ahkerassa käytössä. Niinpä 500 tunnin öljyvaihtoväli täyttyy verrattain nopeasti. Esimerkiksi vuosimallin 2015 pyöräalustaisella Takeuchi TB295W:llä on ehditty parissa vuodessa ajaa jo 2 215 tuntia. – Tämä on kätevä laite moneen paikkaan. Puomisto on toimiva. Sillä ulottuu lähelle, kauas ja korkealle, siis ihan mihin vain. Silti kone on erittäin tukeva. Näppärä kuski tekee tällä ihan uskomattomia asioita, Saarinen kehuu. – Puomissa on tyvitaitto, jonka ansiosta sillä pääsee erityisen

26

Honkatrading.com

lähelle. Toisaalta sylinteriratkaisujen ansioista puomi on myös hyvin ulottuva, Saarinen kiittelee. – Meillä on tähän hankittuna kattavasti lisälaitteita. Kauhoja on saatavana jopa 5-10 sentin välein, joten on monipuolinen laite, Saarinen naurahtaa. Lisäksi yhtiön listoilla ovat 9-tonninen Takeuchi TB290 kumitelakone ja 14-tonninen Takeuchi TB1140. Astetta järeämpi Hidromek HMK 300 LC on sekin palvellut moitteitta kovassa käytössä. – Kone on valmistettu hyvistä ja luotettavista komponenteista, Saarinen kuvailee. Haastatteluhetkellä elettiin juuri kevään toistaiseksi kuuminta päivää. Saarinen sanoo, että kevään kuiva ilma tuottaa yllättävän paljon haasteita. – Lämpö ei välity kuivaan ilman yhtä hyvin kuin kosteaan, joten jäähdyttimien kennot on syytä pitää nyt erityisen huolellisesti puhtaana, Saarinen neuvoo.


Pasi Saarinen on tyytyväinen Takeuchin koneiden monipuolisuuteen ja ajettavuuteen. Veljekset Saarinen Oy:n pyöräalustainen Takeuchi TB295W on ketteränä kuin kotonaan ahtaissa paikoissa. Toisaalta koneen tukevuus, puomin ulottuvuus ja kattava varustelu kasvattavat siitä varsinaisen yleiskoneen.

HI KERÄÄ NMAALLA VELJEKSET SAARINEN OY

Yrittäjät Pasi ja Tero Saarinen ovat jatkaneen isänsä jalanjäljillä. Veljekset ovat Pasi Saarisen mukaan vuodesta 1995 tehneet isän paria konetta työllistäneen toiminimen alla ensimmäisiä maansiirtotöitään. Taustalla veljeksillä oli metallirakennetöitä, kunnes vuonna 2000 perustettiin nykyinen osakeyhtiö, josta toiminta on laajentunut nykyisiin mittoihinsa. Yrityksellä on monipuolinen kalusto. 18 kaivinkoneen ohella mm. kymmenen pyöräkuormaajaa, kaksi tiehöylää, neljä jyrää, kahdeksan dumpperia ja kymmenkunta erilaista kuorma-autoa. – Meillä on tänä päivänä hieman työtilanteen mukaan 25–30 henkeä töissä, Saarinen laskee. Työvoiman löytäminen on Saarisen mukaan nykypäivänä äärettömän hankalaa. – Työllistyminen on tehty todella hankalaksi. On 18 vuoden ikäraja ja lisäksi vaaditaan melkoinen määrä erilaista lippua ja lappua, ennen kuin saa olla edes työmaalla. Nuorten on vaikea päästä alalle, Saarinen kritisoi.

Honkatrading.com

27


OSARAN KARTANON ENERGIARATKAISUT O

saran Kartanon historia Hämeenkyrössä on pitkä ja tapahtumarikas. Talon isännät tunnetaan jo 1540-luvulta asti. Ei ihme, ovathan Kyrösjärven rantapellot viimeisiä, joita halla puree. Järvi on ollut kalaisa ja rehevät metsämaat ovat lisänneet toimeentuloa. Seudun harjut ovat muodostaneet pohjan vanhalle tiestölle, jota pitkin on päästy entisille erämaille. Kartanon väki on ollut myös usein maamme eturivin vaikuttajia ja suunnan näyttäjiä. Kartanon nykyisen emännän Aino-Kaisa Immosen isä Nils Arthur (Nisse) Osara toimi sodan jälkeen Keskusmetsäseura Tapion johdossa vuosina 1948–1962 ja Metsähallituksen pääjohtajana vuosina 1952–1960. Vuosina 1963–1968 Osara johti YK:n maatalousjärjestön FAO:n metsäosastoa. Tilan pinta-ala on nyt 65 ha peltoa ja 220 ha metsää. Metsiä on hoidettu järjestelmällisesti alkaen ensimmäisestä taloussuunnitelmasta, joka on vuodelta 1886. EU:n myötä tilalla siirryttiin luomuviljelyyn 1995. Saman valinnan ovat tehneet myös kartanon maista erotelulle tontille perus-

tettu Osaran maamieskoulu, sekä monet muut naapurit. Kiireisimmät työt tehdään yhteistyössä kahden naapurin kanssa. Näin saadaan kaikkien parhaat koneet kylvöaikana käyttöön. Viljelykiertoon saadaan tarpeellista lantaa naapurista. Luomuna viljellään mm. ruista, vehnää, kauraa ja rypsiä. Kartanon naisten hoidossa on Ratsastuskoulu Kartanon Talli. Se tarjoaa laadukasta opetusta turvallisilla, opetuskäyttöön sopivilla hevosilla ja poneilla ja toimii hevosten täyshoitolana.

ENERGIA RATKAISUT Kartanoa on rakennettu vuosisatojen saatossa kulloinkin edistyksellisimpiä ratkaisuja hyödyntäen. Niinpä kartanossa on jouduttu jatkuvasti miettimään monien erilaisten energiamuotojen soveltuvuutta. Kartanon kahdessa asuinrakennuksessa, joissa asuntopinta-alaa on yli 800 m2 käytettiin aiemmin lämmitykseen vuosittain yli 20 000 litraa polttoöljyä. Vuonna 2002 siirryttiin käyttämään maalämpöä,

jolloin tontille porattiin 4 kpl 160 metriä syviä maalämmön talteenottokaivoja. Maalämmön myötä saatiin noin 16 000 € vuotuinen öljylasku korvattua noin 8000 € sähkölaskulla. Kartanon vanhat upeat kaakeliuunit lämpiävät edelleenkin myös ajoittain ja pienentävät sähkönkulutusta. Korjaamorakennuksen lämmitys oli vuodesta 1974 lähtien hoidettu rakennuksen omalla kaksoispesäkattillalla, joka oli mahdollistanut sekä puun että öljyn käytön. Eri polttoaineiden rinnakkaiskäyttö oli kuitenkin osoittautunut epätarkoituksenmukaiseksi ja lämmitys oli viime vuodet tapahtunut pelkästään öljyllä, jota kului 6000- 8000 litraa vuodessa. Vaikka kartanossa oli niin öljyn kuin maalämmönkin käyttökomemusta, ryhdyttiin 4 vuotta sitten etsimään korjaamon lämmitykselle uusia ratkaisuja. Kartanon omissa metsissä riittää puuta, jopa valmiiksi pystyssä kuivunutta. Siksi oli luonnollista ryhtyä hakemaan puuta hyödyntäviä ratkaisuja. Silloin tutustuttiin niin kotimaisiin kuin muihinkin eurooppalaisiin ratkaisuihin. Kotimaiset ratkaisut pohjautuivat pää-

<< Osaran Kartano hakevarasto ja lämmityskeskus < Osaran Kartano lähes kuukauden polton tulos

Osaran Kartano järjestemän valvomo myös Joonaksen kännykässä. >>

28

Honkatrading.com


• Hakesiilo voidaan täyttää jopa 5 metriä korkeaksi kasaksi ja sen purku tapahtuu automaattisesti jousipurkaimen avulla. • Järjestelmä voi toimia useita viikkoja kenenkään puuttumatta sen toimintaan Osaran Kartanon vanhaisäntä Seppo Immonen, kartanon emäntä Anna-Kaisa Immonen, kartanon vävy Joonas Rantanen sekä isännän metsästyskaverit karkeakarvaiset mäyräkoirat.

osin hakkeen jatkuvaan polttamiseen, kun

vaikka nykyinen tehontarve on 25 Kwh. taas muualla Euroopassa oli panostettu Valinnassa varauduttiin korjaamorakentekniikkaan, jonka mukaan hakekattila nuksen laajennukseen, joka voidaan tokäynnistää lyhyempiä tehokkaita polttoja teuttaa nykyisen lämmitysjärjestelmän ja lämpö varastoidaan varaajaan. Parhaivaraan. Hargassnerin järjestelmä on hyten ratkaisuillaan vin skaalautuva ja useita kartanon väen kattiloita voidaan kytkeä - Lämmitysjärjestelmän vakuutti itävalrinnan ja yksi kattila nitalaisen Hargashelppokäyttöisyys oli metä pääkattilaksi jonka snerin lämmitysohjauksessa muut toimisuorastaan mykistyttävä kattilaratkaisut, vat. Kartanon väki on siljoita honkajokijo pelkästään muutamalla minnähden tyytyväinen nen Hargassner ja innostunut energiarathuomiolla. Finland edustaa kaisustaan. Suomessa. RatMetsänhoidon yhkaisuun päädyttiin tuotteesta saatavan teydessä metsästä kerätään kuivaa puuta, hyvän dokumentaation, asiantuntevan tukin halkaisija voi olla jopa 70 cm. Hake ja palvelunhaluisen myyjän Jari Mäntylän urakoitsija käy hakkurinsa kanssa vuositsekä käytössä olevaan järjestelmään tutain ja vajaassa tunnissa hän on työstänyt tustumisen perusteella. puutavaran ja täyttänyt 70 m3:n hakesiiLämpökeskus haluttiin sijoittaa uulon. Haketus maksaa noin 4 €/m3. teen rakennukseen. Rakennustyöt aloiKartanon väki on ollut hyvin tyytytettiin Juhannukselta 2016 ja lokakuussa väinen järjestelmään ja sen toimittajan asennettiin kattila ja marraskuussa tuoantamaan palveluun. Kun puristamalla tettiin energia oman metsän antimilla. puristin, niin löytyi yksi toimitukseen liitKokonais investointi oli 70 000 € (alv 0%), tyvä häiriö. Järjestelmään liittyviä laitteita joka jakaantui kolmeen pääosin kolmeen oli hetken kadoksissa Suomen rajan ylitasasuureen osaan: rakennukset, lämmityksen jälkeen, ennen niiden saapumista tysjärjestelmän laitteet ja työ. InvestoinKartanoon asennusta varten. Mutta tuonin elinkaareksi lasketaan rakennusten takaan ei voi pahalla tahdollakaan laittaa osalta 40 vuotta ja kattilalaitteille 20 vuotta. Kattila mitoitettiin 60 Kwh teholle, pelkästään toimittajan piikkiin.

LISÄTIETOA JA MYYNTI: Hargassner Finland Jani Mäntylä 050 379 9998 jani.mantyla@hargassner.fi www.hargassner.fi

• Palovarma sulkusyötin yhdessä automaattisen sammutusjärjestelmän kanssa varmistavat ettei takapaloja synny. • Palokaasujen lambda tunnistimet ohjaavat kattilan saamaa ilman määrää ja näin polttoprosessi toimii optimaalisesti • Automatiikka käynnistää 300 watin sähkövastuksella polton tarvittaessa. Tilaston mukaan käynnistys on tapahtunut viime talven aikana puolen ja neljän tunnin välein ja paloaika on ollut 3-4 tuntia vuorokaudessa • Kattilan nuohous tapahtuu automaattisesti • Tuhkat kerääntyvät pieneen säiliöön, jonka täyttymisestä järjestelmä lähettää viestin käyttäjän kännykkään. Viimeksi tuhkasäiliö oli tyhjennetty lähes kuukausi sitten ja säiliö ei ollut edes puolillaan • Puolen vuoden aikana on ollut kaksi tilannetta, joissa Joonaksen kännykkään on tullut ilmoitus, joka on vaatinut keskuksessa käyntiä • Järjestelmän toimittaja Hargassner Finland vastaa myös ylläpidosta, johon kuuluu vuosittain huoltokäynti paikan päällä tiettyjen järjestelmän osien huoltamiseen. Muu valvonta ja säädöt tapahtuvat etänä internet yhteyden kautta


Reach your maximum breaking force The new range of Silent Hydraulic Breakers from Takeuchi, powerful, durable, efficient and protected.

Japanese for reliability

VASARAT TKB 52

TKB 52-S

TKB 72-S

TKB 102-S

TKB 302-S

TKB 402-S

TKB 802-S

PAINO kg

53

74

112

156

228

315

415

TYÖPAINO kg

70

90

135

180

275

385

505

RUNGON PITUUS / KOKO PITUUS mm

574/781

677/884

767/994

869/1129

911/1261

1032/1449

1217/1669

KÄYNTIPAINE (bar)

100-120

100-120

120-140

120-140

90-140

90-140

100-140

ÖLJYVIRTAUS (l/min)

15-33

15-33

20-48

3063

35-90

40-120

50-150

LETKUN HALKAISIJA (mm)

12

12

12

15

19

19

26

ISKUNOPEUS (bpm)*

36

36

42

50

72

80

90

1300-2500

1300-2500

1600-2600

1000-2000

600-1800

500-1700

500-1700

121

119

123

124

122

124

127

2800 €

2900 €

3400 €

4400 €

6200 €

8300 €

9900 €

KESK.MÄÄR. ÄÄINITASO (db(A)) ** SUOSITELTU KONEEN PAINO (t) HINTA € ( alv 0% )

30

Honkatrading.com

* = riippuu öljyn virtauksesta, öljyn viskositeetistä, lämpötilasta ja rikottavasta materiaalista ** = (2000/14/EC)


MAC-trailerit

3-AKSELINEN TRAKTORILAVETTI LAVAN PITUUS

7900 mm

LAVAN LEVEYS

2540 mm

KANTAVUUS

20000 kg

AISA

jousitettu

RENKAAT

215x70x17,5

JARRUT

hydrauliset

VETOSILMUKKA

ympäripyörivä

RAMPIT

jousikeventeiset

3-AKS PUOLIPERÄLAVETTI LAVAN PITUUS

13700 mm

LAVAN LEVEYS

2550 mm

KUORMAUSKORKEUS

900 mm

KANTAVUUS

32000 kg

RENKAAT

10,0/75-15,3

JOUSITUS

Ilmajouset

RAMPIT

Hydrauliset

LEVITYSPALAT

Nouseva viimeinen taka-akseli

MAC-trailerit on tunnettuja kestävyydestään ja lujuudestaan. Trailereita voi käyttää moneen erilaiseen siirtämiseen, ja niitä on sekä traktoreille että kuorma-autoille. Traktoreille on tarjolla 2-akselinen (15t) sekä 3-akselinen (20t). Kuorma-autoille on 3-akselinen puoliperävaunulavetti (32t) sekä 4-akselinen täysperävaunulavetti (38t).

LISÄVARUSTEET • hydrauliset rampit • 300 mm levityspalat • ilmajarrut • renkaat 245x70x19,5 • erikoisväri

3-AKS TÄYSIPERÄLAVETTI LAVAN PITUUS

11000 mm

LAVAN LEVEYS

2550 mm

KUORMAUSKORKEUS

950 mm

KANTAVUUS

38000 kg

RENKAAT

235/75 R 17.5

RAMPIT

Hydrauliset

Honkatrading.com

31


HUIPPUOMINAISUUKSIA 6-12 TONNIN KONEISIIN Rototilt R3:ssa on kaikki ominaisuudet, joita tavallisesti on ollut saatavissa vain isompiin laitteisiin. Kaikki tarjolla olevat ohjausjärjestelmät. Huippuluokan turvallisuus Secure Lock™ – kauhan turvalukituksen myötä. Uuden hydrauliikan ansiosta korkeampi teho ja alhaisempi polttoaineenkulutus, 7- kanavainen läpivienti, kuormanpitoventtiilit vakiona teleskooppisylintereissä. Luokkansa kevein – enemmän voimaa itse työhön.

UUTUUS

R3 – etkä joudu tinkimään mistään.

rototilt.fi

Grow stronger partnerships See what counts.

Nykypäivänä yrittäjän täytyy pystyä käyttämään saatavilla olevat laiteresurssit mahdollisimman tehokkaasti. DLL:n joustavat leasing- ja osamaksurahoitusratkaisut täyttävät tämän tarpeen varmistamalla että tarpeenmukaiset koneet ovat helposti ja kustannustehokkaasti saatavilla. DLL toimii yhteistyössä maailmanlaajuisesti tärkeimpien laitevalmistajien ja tuhansien myyjäkumppanien kanssa, joiden avulla autamme niitä, jotka saavat leipänsä yrittämisestä.

Ota yhteyttä Janne.nykanen@dllgroup.com 045-60 50 280 DLL Aleksanterinkatu 48 B SF - 00100 Helsinki, Finland Asiakaspalvelu Email helsinki@dllgroup.com Puh +358 9 2285 080 www.dllgroup.fi

32

Honkatrading.com


Tyรถlaitteet kiinteistรถhuoltoon ja maanrakennukseen

Tehtaantie 6 29630 Pomarkku Puh: 02-6342600 www.facebook.com/pomeoy

Honkatrading.com

33


Laatukomponentti pitää koneesi liikkeessä.

Edustamme alan eurooppalaisia ykkösmerkkejä – kuten Berco ja ITM. Haluamme nimittäin myydä laadukkaita eli kokonaisedullisia vara- ja kulutusosia, jotka kestävät ja varmistavat koneesi katkeamattoman toimintakunnon. Tarjoamme maan kilpailukyisimmät hinnat markkinajohtajan volyymien voimin. Kaupan päälle saat asiantuntevan palvelun ja nopean toimituksen Pohjois-Euroopan laajimmasta varaosavalikoimastamme. 4www.haggblom.fi AB A. HÄGGBLOM OY • Yrittäjäntie 12, 67100 Kokkola • Puh. 020 765 8200, Itä-Suomi: 020 765 8221 • info@haggblom.fi HÄGGBLOM JUVANMALMI • Juvantasku 3, 02920 Espoo • Puh. 020 765 8223 • info@haggblom.fi

Oy engcon Finland Kauppatie 25-27, 65610 Mustasaari | Puh 06-3222 815 Mail finland@engcon.fi | Web www.engcon.com | www.facebook.com/engconfi

34

Honkatrading.com


HUOLTO Honkatrading Oy:lla on Honkajoen Paastonkylässä vanhalla myyntipaikallamme yli 2000 m² huolto- ja korjaamotilat, jossa ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee 17 vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla. Nopea ja laadukas palvelu on meille kunnia-asia. Oman organisaatiomme sekä kattavan sopimushuoltajaverkoston avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavat huolto- ja varaosapalvelut. Varastostamme saat varaosat nopeasti ja edullisesti edustamiimme merkkeihin. Yhteistyön ansiosta toimitamme varaosia myös muihin tunnettuihin konemerkkeihin.

HUOLTOVERKOSTO HONKAJOKI HONKA TRADING OY Markku Saari 050 3799 996 Vatajantie 51, 38950 Honkajoki markku.saari@honkatrading.com

LÄNSI-SUOMEN LÄÄNI FA-TYÖKONEHUOLTO Jouko Rantanen 0500 125 669 Itäkeskuksenkaari 9, 28130 Pori jouko.rantanen@fa-tyokonehuolto.fi www.fa-tyokonehuolto.fi PORIN KONEHUOLTO OY Aki Ykspetäjä 0440 409 382 Mikkolantie 14, 28130 Pori aki.ykspetaja@porinkonehuolto.fi www.porinkonehuolto.fi VAMU Truckservice & Parts Puh. 050 596 8895 Kauppatie 22, 65610 Mustasaari bjarne.teir@vamu.fi www.vamu.fi TEKMEP OY Pasi Nurmi 0500 122 569 Tuulissuontie 8, 21420 Lieto pauli.nurmi@tekmep.fi www.tekmep.fi AS WAYTECH OY Arto Parviainen 0400-905 944 Somerontie 622, 24260 SALO aswaytech@gmail.com JS-FOREST OY 050 555 4233 Vestolantie 141, 38460 Sastamala js-forest@kopteri.net SR-HARVESTING OY Asko Salonen 0400 403 901 Kisällintie 1, 40320 Jyväskylä mikko.myyra@srharvesting.fi www.srharvesting.fi

JÄMSÄNKOSKEN MOTOVARUSTE KY Asko Salonen 040 544 8221 Pietiläntie 11, 42100 Jämsä salonen@motovaruste.inet.fi www.motovaruste.fi KRATMO OY Puh. 050 4542 999 17800 Kuhmoinen TRV-OSAT Tapio Rintavalkama 0400 365 400 Laturitie 12, 60100 Seinäjoki tapio@trv-osat.fi www.trv-osat.fi

ETELÄ-SUOMEN LÄÄNI UUDENMAAN KONEHUOLTO Ville Hallström 0400 646 571 Tiilitehtaankatu 4, 04260 Kerava uudenmaankonehuolto@gmail.com www.uudenmaankonehuolto.fi KULKO GROUP OY Puh. 010 229 1811 Ilveskaari 9, 01900 Nurmijärvi toimisto@kulkogroup.fi www.kulkogroup.fi VANTAAN KONE JA LAITE OY Jouni Puttonen 0400 768 202 Mukulakuja 3, 04300 Tuusula vkl@kolumbus.fi www.vantaankonejalaite.com FOREST KUMPP OY Jouni Kuokka 040 732 9925 Tehontie 25B, 54100 Kouvola jouni.kuokka@forestkumpp.com

JK RASKASKONEHUOLTO OY Jukka Konttila 0400 499 107 Kerkkätie 3, 90900 Kiiminki jukka.konttila@gmail.com KONEHUOLTO OIKARINEN Pasi Saarelainen 0500-385764 Takojankatu 10, 87400 Kajaani huolto@khooy.fi www.khooy.fietusivu KUOPION KONEHUOLTO KY Jarkko Juutilainen 0400 576 361 Mestarinkatu 6, 70700 Kuopio jarkko.juutilainen@gmail.com www.kuopionkonehuolto.fi PULE KORJAUSPALVELU OY Risto Puumalainen 0400 173 244 Wahlforsinkatu 8, 80100 Joensuu risto.puumalainen@pule.fi www.pule.fi

ITÄ-SUOMEN LÄÄNI SUONTAAN PAJA 0400 240 427 Purtovaarantie 130, 82600 Tohmajärvi ARSKAN KONE OY 0500 273 422 toimisto@arskankoneoy.fi Hatuntie 50, 82900 Ilomantsi www.arskankoneoy.fi

LAPIN LÄÄNI KEMIN KONEHUOLTO OY 0400 296 722 Valajankatu 12, 94600 Kemi

OULUN LÄÄNI SUOMEN AUTOHUOLTO OY Janne Tolli 0440 565 821 Myyntimiehenkuja 1, 90420 Oulu sah.fi

Honkatrading.com

35


KONEMYYNTI HONKAJOKI

2 7 vu KONE

KAUP

PAA

otta

REIJO YLIPAASTO Toimitusjohtaja, konemyyjä 050 1617 reijo.ylipaasto@honkatrading.com

HONKA TRADING OY Pohjanmaantie 99 38950 Honkajoki (02) 573 700 honkatrading@honkatrading.com www. honkatrading.com

HONKAJOKI ANTTI FORMA Myyntipäällikkö 050 545 5196 antti.forma@honkatrading.com

HONKAJOKI JANI MÄNTYLÄ Konemyyjä 050 379 9998 jani.mantyla@honkatrading.com

VARAOSAT SIMO PEURALA 0500 2542 simo.peurala@ honkatrading.com

HONKAJOKI TOMI YLIPAASTO Markkinointipäällikkö 050 379 9995 tomi.ylipaasto@honkatrading.com

KORJAAMO MARKKU SAARI 050 379 9996 markku.saari@ honkatrading.com

TURKU JARI ALMIO Konemyyjä 050 2547 jari.almio@honkatrading.com

TAMPERE TONI YLI-HIETANEN 044 379 9992 toni.yli-hietanen@honkatrading.com Valimotie 3, 33960 Pirkkala

PÄÄKAUPUNKISEUTU JOUKO PIHLAJA 044 282 9733 jouko.pihlaja@honkatrading.com

_

TALLINNA KASPAR KÖLL Toimitusjohtaja +372 581 22710 kaspar@matskawa.ee www.matskawa.ee Paide Vald Mäo Küla Mäo Keskus 72751 Järvamaa

Profile for Hm-Media

Honkatrading Asiakaslehti 2017  

Honkatrading Asiakaslehti 2017

Honkatrading Asiakaslehti 2017  

Honkatrading Asiakaslehti 2017

Profile for hm-media