Page 1

Etsiessäni uutta monitoimikonetta golfkentän hoitoon, oli Wacker Neuson lopulta helppo valinta. - Johan Weurlander, Löfkulla Golf

ASIAKASLEHTI 2015 - 2016


2

www.edeco.fi


SISÄLLYSLUETTELO

4 12

Pienkuormaaja golfkentällä - Löfkulla Golf

Wacker Neusonit ovat varmoja koneita, joita kuskit kiittävät - Asfaltticenter Oy

16

Wacker Neusonille uusi jälleenmyyjä Turun alueelle

22

Vuokrauskäyttöön kannattaa hankkia vain luotettavimpia koneita ja laitteita

26

Reipas ote työntekoon

30

Hinnalle tulee saada vastinetta

34

Alle viisivuotiaat eturivissä, vanhemmat takarivissä

- Kh-Koneet Oy

- Raksakone Oy

- Rakennus Rummukainen

- Tmi Jukka Halmejärvi

- Salon Rakennuskonevuokraamo Oy

4

22

30

12

26

34

TOIMITUS JA ULKOASU: Hm-Media / www.hm-media.fi

KUVAT: Mikko Leivo / Hm-Media

3


Pienkuormaaja golfkentällä Koneen hiljaisuus on varmasti valmistajalle vaikea ominaisuus toteuttaa, veikkaa Löfkulla Golfin omistaja Johan Weurlander. - Olen ikäni erilaisten maanviljelykseen ja maansiirtoon tarkoitettujen koneiden kanssa toiminut, joten kokemusta ja näppituntumaa on kertynyt. Etsiessäni uutta monitoimikonetta golfkentän hoitoon, oli Wacker Neuson lopulta helppo valinta. Yksi tärkeä valintakriteeri muiden joukossa oli ulospäin kuuluva melutaso. - Asiakkaitamme kentällä kun ei yksinkertaisesti saa häiritä, ei yhtään, Weurlander painottaa.

sukutilan 0-vuotiaan Jo lähes 35 er. n Weurland isäntä Joha a kauniin st e e lu a teki Golfkenttä puhuttavan kuuluutaan ja nyt siitä ”. ”keuhkoina kaupungin

Bunkke rin täytö stä pallo ohjatun jen keru ketteryy useen. R s on om unkoaa luok kaansa .

4

www.edeco.fi


Etsiess채ni uutta monitoimikonetta golfkent채n hoitoon, oli Wacker Neuson lopulta helppo valinta.

Yksi koneen teht채vist채 on maa-ainesten siirto mm. bunkkereihin.

5


Golf, niin kuin moni muukin liikuntamuoto, on menossa suuntaan jossa harrastajien keski-ikä nousee. Tietokoneet ja niiden pelimaailma houkuttelee enenevissä määrin nuoria ja lapsia. Onneksi vielä löytyy nuoriakin harrastajia, kuten kuvan Eino poika isänsä Niko Kilven kanssa.

Löfkulla Golf on lähes 350 vuotta vanhalle sukutilalle rakennettu golfkenttä keskellä Espoota, kuvan kauniissa maisemassa. Kuulostaako mahdottomalta yhtälöltä?

- Kyllähän tämä sellaisena nähdään, Weurlander tietää. Alue sijaitsee aivan Helsinki-Turku-tien varressa ja näyttää ohikulkijoiden silmissä kauniille ja hoidetulle. - Olen usein kuullut puhuttavan ikään kuin kaupungin keuhkoista, mies jatkaa. Johan Weurlander on syntynyt ja asunut koko ikänsä tilalla, niin kuin jo useampi sukupolvi häntä ennen. Vuonna 2001 aloimme suunnittelemaan alueelle golfkeskusta ja rakennustyöt alkoivatkin vielä saman vuoden aikana, Weurlander kertoo. Nyt koko jokilaakso näyttää kauniilta ja tilan perinteisiin sopivan arvokkaalta, hän jatkaa. Kokemusta golfkenttärakentamisesta Johanilla oli rutkasti jo ennen oman radan rakentamista. Kirkkonummen Peuramaan golfkeskuksen alkuperäiset omistajat olivat miehelle tuttuja ja kun 1980-luvulla rupesivat golfkenttää rakentamaan, pyysivät häntä avuksi.

6

www.edeco.fi

Sama porukka rakensi myös Espoon Gumbölen, ihan 1990-luvun lopulla. Kuinkas se golfmaila Weurlanderin kädessä pysyy? - Aloitin pelaamisen 1985 ja lopetin 1995 ja sen koommin en ole mailaan koskenut, mies naurahtaa. Olen ollut maanviljelijä koko ikäni ja nyt tietysti myös golfkenttä yrittäjä, eli vapaa-aikaa kesällä ei yksinkertaisesti ole. - Työ on aina mennyt harrastusten edelle, joten kesälajit ei näin ollen minulta onnistu, Weurlander sanoo.

Kaikille avoin kenttä Löfkulla Golf on kaikille avoin kenttä tasoitukseen tai kokemukseen katsomatta. Keskuksesta löytyvät myös kaikki tarvittavat palvelut välinevuokrauksesta opastukseen ja Golf-Shopista kahvioon. - Valitettavasti golfille lajina on käymässä samoin kuin mo-

nille muille liikuntamuodoille, eli keskiikä harrastajien keskuudessa kasvaa, Weurlander huomauttaa. Uusia nuoria harrastajia ei lajin pariin tule entiseen malliin, - Kyllähän se niin taitaa olla, että nuorison keskuudessa fyysinen liikunta on jossain määrin hävinnyt kisan tietokonepelejä vastaan, mies tokaisee. Laajennamme kenttää parhaillaan jotta saamme siitä tasoituskelpoisen, Kun laajennus on valmis, perustamme seuran, mutta tulemme edelleen säilyttämään kentän kaikille avoimena, mies lupaa. Onneksemme meillä ei talouden heilahtelu vaikuta pelaajamääriin niin paljoa kuin suurilla kentillä. Meillä pelimaksut ovat edullisempia, eikä tarvitse omistaa osaketta. Kuka tahansa on tervetullut meille kokeilemaan ja toivottavasti koukuttumaan tähän hienoon liikuntamuotoon, Weurlander toivottaa.


Löfkulla Golfin alueella on vielä 1930-luvulla kalastettu tulvaaikoina. Kirkkojärvenä tunnettu alue uomattiin Helsinki- Turku moottoritien rakentamisen aikaan.

Pallojen keruu on yksi Wacker Neusonin tärkeimmistä tehtävistä golfkentällä. Parhaimmillaan niitä kerätään 25 000 kpl vuorokaudessa.

Monikäyttöinen pienkuormaaja kentän hoidossa ja muuallakin. - Olen tarkka hankinnoissani. Tutkin markkinat, selvitän vaihtoehdot ja haluan aina parhaan mahdollisen koneen minun tarpeisiini ja tietysti edulliseen hintaan, Johan Weurlander sanoo. Hankintahinta pelkästään ei ole tärkein kriteeri talouspuolella, vaan koneen kokonaisedullisuus polttoainekulutuksineen, huoltoineen ja varaosahintoineen, hän valottaa. - Vanha avo-ohjaamoinen koneemme rupesi olemaan jo sen verran iäkäs töihini, että uuden hankinta tuli aiheelliseksi. Samalla mietin myös koneen monipuolisempia käyttömahdollisuuksia kuin pelkkä golfkentän ylläpito. Tarvettahan maataloustyössänikin on jatkuvasti tehokkaalle, näppärälle pyöräkuormaajalle. - Golfkentällä koneen käyttö on todella monipuolista. Pallojen keruu on yksi koneen keskeisimmistä tehtävistä. Niitä kerätään parhaimmillaan 24 000-

25 000 kpl vuorokaudessa, Weurlander kertoo. Myös maa-ainesten ja muiden materiaalien siirrot työllistävät konetta paljon. Esim. bunkkereihin joudumme kuljettamaan lisää hiekkaa jatkuvasti ja pitämään niitä muutoinkin kunnossa, hän jatkaa. - Wacker Neusonimme tullaan tulevan talven aikana varustelemaan runsain lisävarustein. Tärkeintä on löytää siihen mahdollisimman pienellä pintapaineella varustetut renkaat, eli leveät ja tasapintaiset, Weurlander sanoo. - Myös pallosuojat ikkunoihin, haketin, leikkuri ja monet muut lisälaitteet ja varusteet tulevat löytymään Wackeristamme tulevalla kaudella, mies visioi.

Löytyi lehti-ilmoituksen perusteella - Niin kuin alussa mainitsin, tutkin markkinat tarkkaan sopivaa konetta etsiessäni. Mielessäni oli alunperin hiukan pienempi kone, mutta runko-ohjatun pienkuormaajan näppäryys ja ketteryys yllättivät minut. Jäykkärunkoisella ei näissä hommissa tee yhtään mitään, Weurlander pamauttaa. - Se on monta kertaa todettu ja todistettu. Wacker Neusonin ja Edecon löysin lehti-ilmoituksen perusteella. Ensimmäinen yhteydenottoni taloon oli mie-

luisa yllätys. Myyjät olivat asiallisia, aktiivisia ja Edecon toimintaperiaatteet vakuuttivat minut muutenkin, mies kehuu. Koneen jo ennestään tuttu moottori ja tunnetut sekä hyväksi todistetut komponentit vakuuttivat minut heti miten. Myös yleinen viimeistelytaso ja laadukas työnjälki kertoivat kaikki omaa asiaansa. - Tiesin, että nyt olen hankkimassa korkeatasoisen koneen. Edecon varaosavarasto ja huoltopiste olivat kuin ”kirsikka kakussa”, Weurlander kehaisee. Kaikki kunnossa ja hienosti organisoituina. Arvostan sitä kovasti. Kausiluontoinen yrittäminen golfkeskuksessa kun ei kestä ainoatakaan päivää koneen seistä varaosaa tai korjaajaa odottaessa. Pojat laittoivat saman tien hinnan kohdalleen ja kun vielä toimitusaika oli suurin piirtein heti, niin ei minun päätöstäni kauaa tarvinnut miettiä, mies sanoo. Ainoa puute minkä olen Wackerissamme havainnut, on kauhan asentoosoitin. - Siihen olen tottunut etukuormalaitetta ajaessani ja kestää hetken ennen kuin opin olemaan ilman, mies naurahtaa. Nyt jo tovin Wacker Neuson WL 20:stä ajettuani, voin jo todeta, että hankintani osui kohdalleen. Koneessa kaikki on kohdillaan ja tuntuu kuin olisin ikäni ajanut tällaista, Weurlander kehaisee lopuksi.

7


GENERAATTORIT GS12AI

GV2500

GV 5000

GV 5003

GV7000

GV7003

PAINO (kg)

175

41

61

75

72

81

JATKUVA TEHO kVa

11,8

2,3

4,33

5,2

5,5

7,1

NIMELLISVIRTA A1~

27

10

18

14

24

14

NIMELLISVIRTA A3~

17

-

-

7,5

-

10

Honda

Honda

Honda

Honda

Honda

Honda

TEKNISET TIEDOT

MOOTTORI

8

www.edeco.fi


SÄHKÖVASARAT EH50

EH75

EH100

KÄYTTÖPAINO (kg)

22

25

32

ISKULUKU (1/min)

1300

1300

1000

ISKUENERGIA (J)

50

75

100

KÄYTTÖTEHO (kW)

2,2

2,5

3,36

KÄYTTÖKONEISTO

230 V 1~

230 V 1~

230 V 1~

TEKNISET TIEDOT

MURTOVASARAT BH55

BH55RW

BH65

24

25

25

1300

1350

1250

LAIKAN PIDIKE (mm)

55

55

65

MAX. LEIKKAUSSYVYYS (mm)

1,6

1,6

1,7

2-tahti

2-tahti

2-tahti

TEKNISET TIEDOT KÄYTTÖPAINO (kg) LAIKAN HALKAISIJA (mm) kVa

MOOTTORI

9


SÄHKÖKÄYTTÖISET PUMPUT

Kirkas- ja jätevesipumput. Nopeaan vedenpoistoon. Jopa 2540 l/min Wacker Neuson pumppuvalikoimasta löydät sopivan laitteen kaikkiin käyttötarkoituksiin; kirkasvesipumput, likavesipumput ja lietepumput ovat kestäviä ja erityisesti rakennustyömaiden käyttöön soveltuvia. Max syöttö jopa 2440 l/min ja max. kiintoaine Ø jopa 60 mm.

PS2-400

PS2-500

PS2-800

KÄYTTÖPAINO (kg)

11

10

13

29

32

PAINELIITIN Ø (mm)

50

50

50

75

75

KOK. IMUKORKEUS (mm)

12

11

15

14

20

MAxX. SYÖTTÖMÄÄRÄ (l/m)

200

220

310

670

800

JÄNNITE (V)

230

230

230

400

400

TEKNISET TIEDOT

PS3 1503 PS2 2203

siirrettävä lämmöntuottoyksiköt tehostaa rakennusprojekteja erityisesti kylminä vuodenaikoina Siirrettävät ja energiatehokkaat lämmöntuottoyksiköt HSH 700, HSH 650 ja HSH 350 ovat todellisia rakennusprojektin vauhdittajia. Niillä sulatat nopeasti routaisen maaperän tai estät pintojen jäätymisen. Tasaisen lämmöntuoton ansiosta ne nopeuttavat betonin sitoutumista. Lämmönvaihtimen avulla tuotat tehokkaasti myös puhdasta lämmitysilmaa suuriin tiloihin, kuten esim. hallit ja rakenteilla olevat rakennukset. Hyötysuhde jopa 94% ja jatkuva käyttöaika ilman lisätankkausta jopa 135 tuntia. Mahdollisuus varustaa myös elektronisella valvontalaitteella.

10

www.edeco.fi

HSH380

HSH650

HSH700

PAINO (kg)

1295

2950

3346

SULATUSALUE (m2)

230

388

409

LÄMMÖNTUOTTO (kW)

41

69.3

69.3

KÄYTTÖLÄMPÖTILA (C)

38-82

38-82

38-82

LÄMMÖNSÄÄDIN

Digitaalinen

Digitaalinen

Digitaalinen

PUMPPU (l/min)

1x1003

2x1003

2x1003

TEKNISET TIEDOT


ETTAA 2-SARJA AS NDARDIN UUDEN STA

EC206 3,5–6 t kaivinkoneisiin

ja,

ta tilttien valmis an johtava roto n ilm de aa m uu a on ta et on engc sarja as sukupolven 2ja sen uuden standardin.

kohteet t, kaikki voitelu t voitelukanava tu le seen va uk än sk sä ke Si lu + ite en ja samaan vo yhteydessä yhte ulma koneluokissa + 45° kallistusk omenteista eri m to ur m a st ei + Selviää kork svoima + Paras kallistu momentti + Suuri vääntö t polttoainetta nttiilit säästävä ve et is ka ai en + Uud com/gen2 www.engcon.

Oy engcon Finland Kauppatie 25-27, 65610 Mustasaari Puh 06-3222 815 | Mail finland@engcon.fi | Web finland.engcon.com |

EC209 6–9 t kaivinkoneisiin

facebook.com/engconfi

POHJOISMAISIA LAATUTUOTTEITA SMP rototiltti 3 – 30 tonnin koneisiin. Aina kahden vuoden takuulla.

SMP kauhat Käytössä kestävät jämäkät kauhat.

SMP työlaitteet

2

AInA vUOdEn TAkUU

Räätälöidyt ratkaisut tarpeidesi mukaan eri kokoisiin koneisiin.

SMP pikakiinnikkeet HardLock turvalukituskiinnike.

SMP Parts AB / Suomi

Lohja Maahantuonti , myynti, varaosat ja huolto, Myyntipäällikkö Jens Björk Puh. 045-322 0626 jens.bjork@smpparts.com

Jälleenmyyjät Lieto myynti, varaosat ja huolto Lännen Konepalvelu Oy Jarkko Turvanen Puh. 0400-827827 jarkko.turvanen@lannenkonepalvelu.fi

Tuusula myynti, varaosat ja huolto RKR Konetech Bo Johansson Puh. 0400-455 151 johanssonoy@yahoo.com

Lempäälä myynti, varaosat ja huolto Heavy-Sepät Oy Vesa Hiitiö Puh: 0400-847 992 heavy-sepat@heavy-sepat.fi

Jyväskylä myynti, varaosat ja houlto SR-Harvesting Oy Jukka Salin Puh. 0400-836 941 jukka.salin@srharvesting.fi

Edellämainittujen lisäksi jälleenmyyjinä toimivat myös kaikki koneiden maahantuojat.

www.smpparts.com youtube.smpparts.com m a d e

i n

i l s b o

,

facebook.smpparts.com

linkedin.smpparts.com

s w e d e n

11


Asfaltticenter Oy:n kaivurikuski Vesa Ahonen ( kuvassa) työskenteli jo lähes 30 vuotta sitten asfalttiurakoinnin parissa, silloin Asfaltti Tenhusella. - Kerran menin viemään hänelle kuorma-autolla massaa ja Vesa sanoi minulle, että jyräisitkö tuota reunaa hiukan, muistelee Tommi Laaksonen. En ollut koskaan jyrään koskenutkaan, mutta hyppäsin puikkoihin kuin aikamies. -Noin kolmen minuutin kuluttua jyrä oli ojassa kyljellään ja minua paukahti pikkuisen hävettämään, hän nauraa. - No, Vesa tempaisi koneellaan jyrän pystyyn ja homma jatkui. - Siitä kumppanuutemme ja ystävyytemme alkoi, Ahonen kertoo uransa alkutaipaleista.

Wacker Neusonit ovat

VARMOJA KONEITA

joita kuskit kiittävät

liikka ja sonin hydrau a. Wacker Neu skeilta kiitost ku uus saavat av uk m tä tö yt yt kä ikäyttöisy tehoa ja mon Myös koneen laajalti. arvostetaan

Pyöräalu stainen Wacker viimeiste Neuson llystä ko on oiva neesta, esimerk jossa jo ki laadu kainen kkaasta toiminto ja on mieti tty lopp uun sa

akka.

12

www.edeco.fi


Tommi Laaksonen, Asfaltticenter Oy:n perustaja ja osaomistaja.

Toistakymmentä ympärivuotista ja puolensataa kausityöntekijää sekä reilun 70 yksikön konekantaa pyörittävä Asfaltticenter Oy:n Tommi Laaksonen tietää mistä puhuu. Omistus asfalttiasemasta täydentää yrityksen omavaraisuutta ja osaava henkilöstö takaa yrityksen toimivuuden ja luotettavuuden. - Emme mene koskaan siitä missä aita on matalin, Laaksonen sanoo. Teemme työmme aina parhaalla mahdollisella tavalla ja vaadimme parasta myös aliurakoitsijoiltamme. Käytän mielelläni vanhaa kulunutta fraasia, ”Tyytyväinen asiakas on paras käyntikorttimme”. Ihan sama pätee kalustomme osalta. Hankimme ainoastaan laadukkaita koneita sekä lisälaitteita. Huonoilla vehkeillä homma ei toimi, eikä työmotivaatio ole parhaimmillaan. - Alalla kuin alalla pätevät samat lainalaisuudet, hyvillä työkaluilla tulee hyvälaatuista jälkeä tehokkaasti. - Meillä ei ole ainoatakaan yli 4 vuotta vanhaa konetta pihassamme, Laaksonen kertoo. Laaksonen itse on ollut asfalttialalla eli pikihommissa jo pitkälti yli 20 vuotta, joten kokemusta mieheltä löytyy. Ensin 1990-luvun alussa autokuskina, sitten jyrän ajoa ja siitä suunnilleen kaikkien työvaiheiden läpi asfalttialan yrityksen perustajaksi ja osaomistajaksi. - Aloitin pikihommissa tosiaan autokuskina Asfaltti Tenhusella, Laaksonen kertoo. Kymmenkunta vuotta ehdin Tenhusella työskennellä, kunnes alan isom-

pi yritys osti Asfaltti Tenhusen. Jatkoin siellä nelisen vuotta, miettien jatkuvasti oman yrityksen perustamista, hän muistelee. Ajatukseni omasta asfalttialan yrityksestä voimistui voimistumistaan ja kun Tenhusen veljekset Juha ja Keijo innostuivat lähtemään mukaan, oli päätös lopulta varsin helppo. Kymmenen vuotta sitten perustimme porukalla Asfaltticenterin, enkä ole sitä päätöstä katunut koskaan, mies vakuuttaa.

Monipuolinen työ vaatii monipuolisen kaluston Asfaltticenter ei suinkaan ole ainoastaan asfaltin valmistukseen ja levittämiseen erikoistunut yritys. Yhtiön toimialaan ja osaamisalueeseen kuuluvat hyvin moninaiset maanrakennus-, ja pihatyöt. Myös kaapeli-, kaukolämpöja kaasu-urakointi edustavat isoa osaa Asfaltticenterin toiminnassa. - Omistus asfalttiasemasta takaa materiaalin saannin aina ja riittäähän siitä myytäväksikin, Laaksonen sanoo. Olemme toki hyvissä väleissä muiden asfaltinvalmistajien kanssa, eli ostamme ja myymme tarpeen vaatiessa keneltä ja kenelle vaan. - Hyvät suhteet kilpailijoihin on aina parempi asia kuin ei välejä ollenkaan, huonoista sellaisista puhumattakaan, mies jatkaa. Edecon kanssa on tehty kauppaa jo pitkään, olihan heidän toimipaikkansa ennen aivan tuossa meidän naapurissa Keravalla. Ensimmäinen ostokseni

heiltä taisi olla joko maantiivistäjä tai sitten vesipumppu. Aikaahan siitä on kulunut muistaakseni jo kahdeksan vuotta. Hyvien tuotteiden ja Edecon mukavan henkilökunnan kanssa oli helppo tulla toimeen, niinpä keskitimme lähes kaikki hankintamme sinne. Ensimmäinen Wacker Neusonin kaivukone ostettiin 6-7 vuotta sitten. Merkki oli tuttu ja luotettava näistä pienemmistä laitteista johtuen. Koneen hydrauliikka teki kuskeihimme heti suuren vaikutuksen. Pyöräalustainen Wacker Neuson on meidän töissämme kätevin ja monikäyttöisin vaihtoehto. - Jos nyt ehdottaisin konekuskeillemme jotain muuta merkkiä, menisivät he varmaan lakkoon, Laaksonen naurahtaa. - Ei kai nyt sentään, mutta kyllä kaverit niistä kovasti tykkäävät. Tiedän, että olen puheillani ja kehuillani tässä vuosien saatossa myynyt monta Wacker Neusonin konetta, hän heittää. Kun kuulimme, että Wackerin kaivukoneidenkin myynti siirtyy Edecolle, oli se meille pelkästään positiivinen uutinen. Siellä oli jo tutuksi tullut henkilökunta, vakavarainen talous ja tekemisen meininki päällä, eli ei kone olisi voinut minun mielestäni parempiin käsiin tässä maassa päästä, Laaksonen pamauttaa. Varaosien saantikin on aivan loistoluokkaa. Edecon huoltopalveluita käytämme oikeastaan vain noissa pienemmissä laitteissa, kaivukoneet huollamme pääsääntöisesti itse.

13


PYÖRÄALUSTAISET KAIVUUKONEET 6503

EW100

6670

11 000

30

40

Yanmar

Perkins

59

117

KAIVUSYVYYS (mm)

3865

4300

KAIVUETÄISYYS (mm)

6895

8105

112

180

TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MAX. AJONOPEUS (km/h) MOOTTORI MOOTTORIN TEHO (hv)

LISÄHYDR. TUOTTO (l/min)

TELA-ALUSTAISET KAIVUKONEET 803

1404

EZ17

ET18

EZ28

EZ38

1030

1760

1890

2090

2850

4515

Yanmar

Yanmar

Yanmar

Yanmar

Yanmar

Yanmar

13

18

18

18

21

29

KAIVUSYVYYS (mm)

1763

2415

2490

2400

2744

3353

KAIVUETÄISYYS (mm)

3090

3860

4050

4000

4820

5535

22

35

40

47

60

67

TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MOOTTORI MOOTTORIN TEHO (hv)

LISÄHYDR. TUOTTO (l/min)

50Z3

6003

75Z3

8003

14504

5460

6040

8060

8300

15500

Yanmar

Yanmar

Yanmar

Yanmar

Deutz

40

59

59

59

102

KAIVUSYVYYS (mm)

3750

4140

4320

4580

5500

KAIVUETÄISYYS (mm)

6225

6490

7350

7440

8800

97

97

135

135

180

TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MOOTTORI MOOTTORIN TEHO (hv)

LISÄHYDR. TUOTTO (l/min)

14

www.edeco.fi


TELA-ALUSTAISET DUMPPERIT DT05

DT08

DT10

DT12

DT15

DT25

375

565

700

705

1340

2765

4

4

4

4

8

11

Honda

Yanmar

Kubota

Kubota

Kubota

Kubota

6

10

13

15

20

45

HYÖTYKUORMA (kg)

500

800

1000

1200

1500

2500

KONEEN LEVEYS (mm)

660

790

790

790

1060

1550

1001

1501

2001

3001

4001

5001

1215

1260

1810

2550

2730

3220

16

16

21

25

25

25

Yanmar

Yanmar

Yanmar

Yanmar

Yanmar

Deutz

23

23

31

35

45

65

HYÖTYKUORMA (kg)

1000

1500

2000

3000

4000

5000

KONEEN LEVEYS (mm)

1180

1305

1485

1780

1800

1920

TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MAX. AJONOPEUS (km/h) MOOTTORI MOOTTORIN TEHO (hv)

PYÖRÄ-ALUSTAISET DUMPPERIT TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MAX. AJONOPEUS (km/h) MOOTTORI MOOTTORIN TEHO (hv)

DW60

DW90

DW100

4680

5810

5428

25

30

27

Perkins

Perkins

Perkins

75

117

117

HYÖTYKUORMA (kg)

6000

9000

10000

KONEEN LEVEYS (mm)

2250

2460

2490

TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MAX. AJONOPEUS (km/h) MOOTTORI MOOTTORIN TEHO (hv)

15


Wacker Neusonille uusi jälleenmyyjÄ TURUN ALUEELLE

Wacker Neusonin laaja mallisto urakoitsijoiden, vuokraamoiden ja miksei myös yksityishenkilöiden moninaisiin käyttötarkoituksiin on upeasti esillä KH-Koneiden Liedon toimipisteessä. - Pidän esittelytilan siistinä ja hyvin varustettuna, joten tänne asiakkaiden on mukava tulla katsastamaan tarjontaa, Juha Keränen kertoo.

16

www.edeco.fi


Edeco-Tools ja KH-Koneet ovat solmineet sopimuksen Wacker Neusonin jälleenmyynnistä Turun talousalueella. KHkoneet myy kaikissa toimipisteissään Wacker Neusonin pienkalustoa, myös uudessa myymälässään Liedon Tuulissuolla. Vaikka Wacker Neuson tunnetaan laajasti maantiivistimistään, on valikoima betonointitekniikan, porauksen, sahauksen ja jopa lämmityksen osalta vähintäänkin kattava. Edecon hyvät kokemukset KH-Koneiden toimipisteiden myynti- ja markkinointikyvyistä maamme eri kaupungeissa antavat vahvan uskon ja luottamuksen, että Wacker Neusonin markkinaosuus tulee kasvamaan entisestään myös Varsinais- Suomessa.

17


Koneinsinöörinä ja muutoinkin tekniikkaan ”hurahtaneena” minulle on enemmän kuin mielekästä opiskella kaikki mahdollinen tieto ja ominaisuudet Wacker Neusonin tuotteista. - Voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että heti ensi vilkaisulla tuotteista aistii poikkeuksellisen laadukkaan viimeistelytason.

TTK Turun työkone on huoltanut jo pitkään ja varsin ansiokkaasti koko Wacker Neuson malliston sekä hoitanut alueen varaosapalvelut, joten on hyvin luonnollista, että he jatkavat omalla ydinosaamisalueellaan.

Edeco-Toolsin ja KH-Koneiden mallistot täydentävät toisiaan KH-Koneiden Liedon pisteessä asiakkaat pääsevät tutustumaan Wacker Neusonin pienkalustoon avarissa ja siisteissä toimitiloissa. Tuotteet ovat kattavasti esillä lämpimissä sisätiloissa. Myös Wacker Neusonin maanrakennuskoneita voi tulla paikan päälle tutkiskelemaan ja jos asiakasta kiinnostava malli ei ole paikalla, järjestetään koeajomahdollisuus Vantaalla, Edeco-Toolsin tiloissa. Wacker Neusonin huolto- ja varaosapalvelut säilyvät edelleen Turun Työkone Oy:n osaavissa käsissä. TTK Turun työkone on huoltanut jo pitkään

18

www.edeco.fi

ja varsin ansiokkaasti koko Wacker Neuson malliston sekä hoitanut alueen varaosapalvelut, joten on hyvin luonnollista, että he jatkavat omalla ydinosaamisalueellaan.

Mies tiskin takana, Juha Keränen Juha Keränen on pitkän linjan konemies. Koneinsinööriksi -89 valmistunut Keränen on tehnyt konekauppaa jo lähes kymmenen vuotta. Valmistuttuaan hän teki 20-vuotisen uran ajoneuvologistiikan parissa. Autojen kulku tehtaalta asiakkaalle on tullut Suomen tuontisatamissa vaikuttaneelle Keräselle tuttuakin tutummaksi. Edellisellä työnantajallani vastasin

aluksi ympäristökoneiden myynnistä. Sittemmin mukaan tulivat myös maanrakennuskoneet, joten kokemus ja tietotaito Wacker Neusonin upean malliston myyntiin ja markkinointiin minulta varmasti löytyy, Keränen sanoo. - Taytyyhän minun luonnollisesti opiskella edelleen tuotetietoutta, mutta sehän on koneista kiinnostuneelle insinöörille mitä mieluisin harrastus, mies naurahtaa. Olen ylpeä saadessani hoitaa näin hienon tuotekategorian myyntiä Turun alueella. Jos joku menee täällä vikaan, syy ei ole ainakaan myyntiartikkeleissa. Ne ovat kaikki markkinoiden ykkösmerkkejä jo entuudestaan, Keränen sanoo.


VALOPALLOT TEKNISET TIEDOT PAINO (kg) LAMPUN TYYPPI TEHO (W) VALOVIRTA (lm) VALAISTUSALUE (m2)

LBS 80M

LBS 50H

9,1

8,5

Halogeenimetallihöyry

Halogeeni

1000

2000

80 000

50 000

530

154

VALOMASTOT TEKNISET TIEDOT

LTN6LV

PAINO (kg)

92

MAX. MASTOKORKEUS (m)

9

LAMPUN TYYPPI

Halogeenimetallihöyry

TEHO (W)

1000

VALAISTUSALUE (m2)

5393

KÄYTTÖKONEISTO

Diesel Moottori

19


WINTER EDITION

WL60 JA WL70 VAKIOVARUSTEINA: - LED työvalot + vilkkumajakka - Puomiston jousitus + vakaaja - Proportionaalinen lisähydrauliikka työlaitteille - Työlaitesähköt - Ilmaistuin - 40 km/h

- 100 % lukot molemmilla akseleilla - Tehokkaat 102 hp(WL60) ja 117 hp(WL70) Perkins moottorit - Palapintarenkaat - Suuri 100 Ah akku + kiinteä akkulaturi - Moottori + sisätilanlämmitin - Webasto kello-ohjauksella - Lämmitettävä takalasi

PYÖRÄKUORMAAJAT WINTER EDITION

WL20

WL25

WL32

WL38

WL52

WL60

WL70

1980

2550

3400

4200

5200

6000

7000

20

30

30

30

30

40

40

Perkins

Perkins

Perkins

Perkins

Deutz

Perkins

Perkins

30

35

50

60

75

102

117

KAATOKUORMA (kg)

1200

1450

2020

2950

3010

3777

4753

NOSTOKORKEUS (mm)

2420

2570

2970

2990

3095

3410

3410

30

45

70

63

74

100

150

TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MAX. AJONOPEUS (km/h) MOOTTORI TEHO (hv)

LISÄHYDR. TUOTTO (l/min)

20

WINTER EDITION

www.edeco.fi


LIUKUOHJATUT KUORMAAJAT 501s

701s

901sp

1101cp

1810

2400

3400

4450

10

12

18

12

Yanmar

Yanmar

Deutz

Deutz

36

46

86

86

KAATOKUORMA (kg)

1020

1360

1814

3285

NOSTOKORKEUS (mm)

2522

2660

2880

2890

42

62

137

137

TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MAX. AJONOPEUS (km/h) MOOTTORI MOOTTORIN TEHO (hv)

LISÄHYDR. TUOTTO (l/min)

2-VALSSIJYRÄT RD7H

RD16-90

RD27-100

RD27-120

830

1485

2480

2700

4

9

10

10

Hatz

Kohler

Kubota

Kubota

MOOTTORIN TEHO (hv)

9

26

38

38

VALSSIN LEVEYS (mm)

650

900

1000

1200

KESKIPAKOVOIMA (kN)

13

15

26 – 35

26 – 35

TEKNISET TIEDOT TYÖPAINO (kg) MAX. AJONOPEUS (km/h) MOOTTORI

21


Raksakone Oy

Vuokrauskäyttöön

kannattaa hankkia vain luotettavimpia koneita ja laitteita Se on niin asiakkaidemme kuin meidänkin etum-

raamo Raksakone on luottanut kaivukoneissa

19 kaivukoneen vuokrakalustomme ovat kaikki

me, että vuokraamme vain laadukkaiksi todettu-

Wacker Neusoniin jo lähes kymmenen vuotta.

Wackereita, hän jatkaa. - Ennen kysytyin paino-

ja laitteita. Vaikka koneen hankintahinta olisikin

- Kaverini oli ostanut Wacker Neusonin 1,7-tonni-

korkeampi kuin markkinoiden halvimman lait-

sen kaivurin vuonna 2005. Hyvän kokemuksensa

teen, tulee toimivuuden ja luotettavuuden myö-

ansiosta kiinnostuin itsekin merkistä, Lehtonen

tä hankintahinta kuoletettua nopeammin, sanoo

muistaa. Tiesin, että kaverini on tarkka ja vaati-

Raksakone Oy:n omistaja Tuomo Lehtonen.

va urakoitsija, joka ei turhia kehuskele. - Ostin

mutta selvästi suorituskykyisempi. Mene ja tiedä,

ensimmäisen Wackerin vuonna 2006 ja nyt koko

mies sanoo.

Nurmijärven Klaukkalassa toimiva Konevuok-

22

www.edeco.fi

luokka oli 5-tonniset, nykypäivänä taas 7,5-tonniset. Yhtään en tiedä miksi, Lehtonen naurahtaa. - Ehkä nykyaikainen isompi kone on yhtä ketterä,


Edeco Seurasimme Wacker Neusonia vanhalta maahantuojalta uudelle maahantuojalle, Edecolle. - Se vaan menee niin, että kun joku tuote on mielestäni ylivertainen, on sitä jollain tavalla helpompi vuokrata asiakkaille. - Tiedän tasan tarkkaan mitä itse ostan ja mitä asiakkaani meiltä saavat, Lehtonen sanoo. En itsekään asiakkaa-

Raksakone Oy:n yrittäjäpariskunta Tuomo ja Satu Lehtonen toimitilansa edustalla Klaukkalassa. - Meillä on kattava valikoima niin myynti-, kuin vuokrakalustoa sekä yksityisille rakentajille, että yrityksille, he lupaavat.

na haluaisi epäkäytännöllistä tai epäluotettavaa konetta. Haluamme tarjota asiakkaillemme

neissa on laaja ja saahan meiltä naulat, ruuvit ja mutteritkin, hän jatkaa. Meiltä rakentaja löytää isolla varmuudella kaiken mitä tarvitsee ja hiukan enemmänkin, mies lupaa. Vuonna 2008 Raksakone rakensi oman hallin Klaukkalaan ja jo vuonna 2013 sitä laajennettiin kalustomäärän kasvettua ja huoltotilan käytyä turhan pieneksi.

Muutosta alalla

parasta ja se pätee kaikessa vuokrattavassa

Vuokraustoiminta on viime vuosina muuttu-

kalustossamme rakennustelineistä lehtipuhalti-

nut. Monet konemaahantuojat ja myyjät vuok-

meen tai raivaussahasta uppopumppuun, Leh-

raavat nykyään laitteita suoraan kuluttajille ja

tonen pamauttaa.

koneyrittäjille. Myös epärehellisyys on kasvanut

Edecon maahantuonnin myötä jotkut vara-

ja nykyään vuokraajat saavat olla entistä tar-

osahinnat ovat hiukan nousseet, mutta toisaal-

kempia koneita luovuttaessaan. - Ennen mekin

ta niitä on aina varastossa. - Tuleehan se meille

toimitimme koneen puhelinvarauksella tontille,

edullisemmaksi, vaikka joku osa euron enem-

mutta valitettavasti se ei enää onnistu kuin hyvil-

män maksaisikin, kun se osa löytyy aina suoraan

le vanhoille asiakkaille, Lehtonen kertoo.

hyllystä. Ei meillä ole aikaa eikä varaa seisottaa

Meiltäkin on yritetty varastaa, tai on oikeas-

koneitamme pihassa puuttuvan varaosan takia.

taan onnistuttukin ihan kaivukonetta myöden.

Myös harvat takuukorjaukset ovat Edecon toi-

- Onneksi se saatiin takaisin. - Eniten henkisesti

mesta hoituneet erinomaisesti, Lehtonen kiittää.

harmittaa ensimmäisen vuokrauskäyttöön os-

Raksakone

tamani maantiivistäjän menetys. - Sillä oli tunne arvoa, mutta niin vain jäi palauttamatta, mies harmittelee.

Tuomo Lehtonen aloitti yritystoiminnan talon-

Hauskojakin tapauksia onneksi sattuu. - Kerran

rakennuspuolella 1997. - Minulla oli rakennusalan

iäkkäämpi rouva, varmasti yli kuuden kymme-

yrittäjänä tietysti kattava arsenaali työkaluja

nen, soitti ja sanoi, että varaamansa urakoitsi-

ja usein oli joku tuttu tai tutun tuttu pyytämäs-

ja ei tullut vaikka oli sovittu. Siitä tuskastuneena

sä jotain lainaksi, Lehtonen nauraa. Pohdiskelin

hän päätti vuokrata kaivukoneen ja myllätä

jonkun aikaa, että pitäisiköhän perustaa vuok-

kukkapenkkinsä uuteen uskoon. - No, rouva tuli

raamo, varsinkin kun alueellamme ei oikeastaan

luoksemme, esitteli itsensä mummoksi ja halusi

sellaista ollutkaan. Vuonna 2003 perustin vuok-

kokeilla pihassamme kaivukonetta, Lehtonen

raamon ja sillä tiellä edelleenkin olen.

muistaa. - Ei muuta kuin opastamaan ja hetken

Vuokraamon alkuaikoina kalusto rajoittui lä-

kuluttua huomasin olevani kuljettamassa konet-

hinnä talonrakennuksessa käytettäviin laitteisiin.

ta ”mummon” pihaan. Aamulla sitten sovittuna

Ensimmäisiä koneita olivat sitten maantiivistäjät,

aikana konetta hakemaan, niin siellähän se oli

Lehtonen kertoo. Nyt meillä on hyvin kattava

30m2 kukkapenkki viimeisen päälle kunnossa ja

mallisto koneita, telineitä ja kaikkea muutakin

koneessa hiukan yli 11h mittarissa, hän kehuu. -

niin maanrakentajan kuin talonrakentajankin

Koskaan ei pidä epäillä vuokraajan kykyjä, eikä

tarpeisiin. Edustuksemme myös myytävissä ko-

ainakaan yrittämisen intoa.

Vuokraamme Wacker Neusonin tuotteita aina vesipumpusta maantiivistäjään sekä pyöräkuormaimesta kaivukoneeseen. Kaikki alansa parasta laatua ja suorituskykyä.

23


SUUNNANVAIHDOLLISET MAANTIIVISTÄJÄT TEKNISET TIEDOT KÄYTTÖPAINO (kg)

WPU1550 BPU2540 DPU2550 DPU3050 DPU3750 DPU3760 90

145

166

215

265

274

MOOTTORI

Honda

Honda

Hatz

Hatz

Hatz

Hatz

POLTTOAINE

Bensiini

Bensiini

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

TYÖLEVEYS (mm)

50

40

40

50

50

60

KESKIPAKOVOIMA (kN)

15

25

25

30

37

37

TAAJUUS (Hz)

98

90

90

90

90

90

TEKNISET TIEDOT KÄYTTÖPAINO (kg)

DPU4045 DPU4545 DPU5545 DPU6555 DPU100-70 376

423

424

495

768

Yanmar

Hatz

Hatz

Hatz

Kohler

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

TYÖLEVEYS (mm)

60

60

60

70

87

KESKIPAKOVOIMA (kN)

40

45

55

65

100

TAAJUUS (Hz)

69

69

69

69

56

MOOTTORI POLTTOAINE

>>>

Tuntimittari vakiona

Yhteensuuntaan kulkevat MAANTIIVISTÄJÄT WP1030

WP1235

WP1540

WP1550

WP2050

DSP1850

50

60

75

85

100

110

MOOTTORI

Honda

Honda

Honda

Honda

Honda

Hatz

POLTTOAINE

Bensiini

Bensiini

Bensiini

Bensiini

Bensiini

Diesel

TYÖLEVEYS (mm)

30

35

40

50

50

50

KESKIPAKOVOIMA (kN)

10

12

15

15

20

18

TAAJUUS (Hz)

98

98

98

98

98

90

TEKNISET TIEDOT KÄYTTÖPAINO (kg)

24

www.edeco.fi


LAIKKALEIKKURIT Vahva ja vääntävä moottori takaa varman leikkaustehon. “Long Life Filter” säästää aikaa ja rahaa.

BTS 630

BTS 635

KÄYTTÖPAINO (kg)

11

12

LAIKAN HALKAISIJA (mm)

300

350

LAIKAN PIDIKE (mm)

25,4

25,4

MAX. LEIKKAUSSYVYYS (cm)

13

13

MOOTTORI

WN

WN

TEHO (kW)

1,1

1,1

TEKNISET TIEDOT

LATTIASAHAT BFS mallit takaavat tehokkaan ja tarkan leikkuun asfaltilla ja betonilla.

BFS 735

BFS 940

KÄYTTÖPAINO (kg)

69

86

93

94

LAIKAN HALKAISIJA (mm)

350

400

450

500

LAIKAN PIDIKE (mm)

25,4

25,4

25,4

25,4

12

15

17

20

MOOTTORI

Honda

Honda

Honda

Honda

TEHO (kW)

3,7

6,3

8,7

8,7

TEKNISET TIEDOT

MAX. LEIKKAUSSYVYYS (cm)

BFS 1345 BFS 1350

TÄRYJUNTAT Erittäin tehokasta tiivistysvoimaa pienessä koossa, 30-83 kg Saatavilla useita eri vaihtoehtoja moniin tarpeisiin.

BS30

BS60-2I

BS50-4

DS70

32

66

63

83

MOOTTORI

WM80

WM80

WM80

Yanmar

POLTTOAINE

Bensiini

2-tahti

4-tahti

Diesel

150

280

280

280-330

42

80

66

75

TEKNISET TIEDOT KÄYTTÖPAINO (kg)

TYÖLEVEYS (mm) JUNTTAUSOSAN ISKU (mm)

25


RAKENNUS RUMMUKAINEN REIPAS OTE TYÖNTEKOON

26

www.edeco.fi


Imatralainen Teemu Rummukainen on aikaansaava nuorimies. Hän perusti Rakennus Rummukainen Oy:n viitisen vuotta sitten ja nyt yritys työllistää jo kuusi rakennusalan ammattilaista. Kesällä 2015 mies perusti vielä toisenkin yrityksen R-Lattiat Oy:n, joka on erikoistunut rakennusten erilaisiin lattiatöihin. R-Lattioiden erikoisosaamista ovat betonilattiat, kuivasirotelattiat sekä timanttihionnat ja sahaukset. Rummukainen hankki maamme ensimmäisen Wacker Neuson CRT 48-35L-PS ajettavan, dieselkäyttöisen betonihiertimen täydellä Joy Stick-ohjauksella.

Kerro hieman taustastasi, Teemu Rummukainen Olen 34-vuotias yrittäjä Imatralta. Olen työskennellyt rakennusalalla 17 vuotiaasta asti. Mietin usein aamuisin, jo ennen töihin menoa, kuinka saisin tehostettua tekemisiämme ja miten saisin tänään enemmän aikaiseksi kuin sain eilen, mies kertoo. Minulla oli jatkuva polte tehdä asioita oman mielen mukaan ja omalla tyylillä.

Oliko helppoa uskaltautua yrittäjäksi? Uskon, että minulla on kilpaurheilijan sielu, Teemu naurahtaa. Niin kuin jo mainitsin, haluan mennä paremmin, nopeammin ja korkeammalle. Oman yrityksen perustaminen ei jännittänyt oikeastaan yhtään. Teen kaikkeni sen eteen, että yritykseni kasvaisivat työkuormaltaan tasaisesti. Rakennuspuolella haaveet ovat omatuotannossa ja lattiapuolella siinä, että meidät tunnettaisiin nimenomaan laadusta ja että kasvumme olisi tasaista ja hallittua.

Kuinka olet löytänyt osaavan, ahkeran henkilöstösi? Meitä on huippuporukka kasassa. Me kaikki olemme urheiluhenkisiä ja kilpaurheilutaustaisia. Joukossamme on ihan SM-tasoisia urheilijoitakin. Minä kysyn ihmisiä työhön palkatessani ihmisten taustat, peruselämän. Kuinka se menee, onko liikunnallisia harrastuksia ja mikä tärkeintä, onko heillä yhtään yrittäjähenkeä, Teemu kertoo. Haluan hyväkuntoista henkilöstöä, joka jaksaa painaa silloin kun tarve vaatii ja toisaalta myös yrittäjähenkisyyttä, eli joustoa kumpaankin suuntaan. - Uskon, että meillä on mukavaa olla töissä ja yritän parhaani mukaan tu-

kea työntekijöideni harrastusmahdollisuuksia.

Mitä itse harrastat työajan ulkopuolella? Olen harrastanut monipuolisesti urheilua koko ikäni. Tällä hetkellä eniten pinnalla painonnosto sekä kesällä Enduro ja Motocross sekä talvella lumilautailu.

Kuinka päädyit Wacker Neusonin ajettavaan hiertimeen? - Meillä oli tarve saada hyvä ja tarpeeksi suuri, tehokas hierrin. Vertailin itse eri valmistajien koneita netissä. Wacker Neuson CRT 48 oli ominaisuuksiltaan juuri se mitä etsin ja Edecon sivusto oli loistava. Sieltä sain helposti kaiken tarvitsemani informaation. Kun otin heihin yhteyttä, oli palvelu erittäin mukavaa ja asiallista. - Suhtautuivat minuun niin kuin maksavaan asiakkaaseen tietysti tuleekin suhtautua, hyvin positiivisesti ja palvelevasti. Tiedustelivat tarkkaan mitä tulen koneella tekemään, että varmasti saisin parhaan mahdollisen vastineen investoinnilleni. - Minulle jäi se kuva, että olen heille yhtä tärkeä asiakas kuin joku, joka ostaa kymmenen kaivukonetta vuodessa, Rummukainen kiittää.

Oletko ollut tyytyväinen hiertimeesi? Kun Wacker Neusonimme sitten tuli, tutkimme sitä porukalla ja kaikkien meidän ensireaktio oli, että WAU, onpa viimeistellyn näköinen laite. Nyt koneella on hierretty lattiaa vajaa 30 tuntia, eikä mitään pettymyksiä tai heikkouksia ole löytynyt. - Päinvastoin, löydämme siitä edelleen positiivisia yllätyksiä, Teemu Rummukainen päättää.

27


HIERTIMET SÄHKÖMOOTTORI

CT 24-4

CT 36-9

CT 48-9

CT 24-4A

CT 36-400

73

80

93

72

104

MOOTTORI

Honda

Wacker

Wacker

Sähkömoottori

Sähkömoottori

TEHO (kW)

2,9

6,5

6,7

2,2

2,6

TASOITUSHALKAISIJA (mm)

610

915

1220

610

915

Bensiini

Bensiini

Bensiini 230 1~

400 3~

TEKNISET TIEDOT KÄYTTÖPAINO (kg)

POLTTOAINE JÄNNITE

PÄÄLTÄAJETTAVAT HIERTIMET CRT36-26A

CRT48-34

CRT48-35L-PS

392

558

635

MOOTTORI

Honda

Briggs & Stratton Vanguard

Kohler

TEHO (kW)

16,4

25,4

26

TASOITUSHALKAISIJA (mm)

915

1220

1220

Bensiini

Bensiini

Diesel

TEKNISET TIEDOT KÄYTTÖPAINO (kg)

POLTTOAINE

28

www.edeco.fi


SIDONTAKONE TEKNISET TIEDOT

DF16

KÄYTTÖPAINO (kg)

2,2

LIPPAAN KOKO (kpl)

77

SITOMISNOPEUS (kpl/h) KÄYTTÖALUE (mm) SIDONTANIITTI

n. 1000 12-34 Kuparilanka

VIBRAT IEC 38

IEC 45

IEC 58

TÄRYNHALKAISIJA

38

45

58

VAIKUTUSHALKAISIJA (mm)

40

50

60

240 1~

240 1~

240 1~

3A

4A

5A

max. 10

max. 10

max. 10

TEKNISET TIEDOT

JÄNNITE (V) VIRTA (A) SUOJALETKU MAX. (m) TEKNISET TIEDOT TÄRYNHALKAISIJA

IRSE-FU 45 IRSE-FU 57 45

57

n.60

n.85

240 1~

240 1~

VIRTA (A)

10

17.3

SUOJALETKU MAX. (m)

15

15

IRFU30

IRFU38

IRFU45

IRFU57

IRFU65

30

38

45

57

65

n.40

n.50

n.60

n.85

n.100

240 1~

240 1~

240 1~

240 1~

240 1~

VIRTA (A)

3.5

7

10

17.3

25

SUOJALETKU MAX. (m)

15

15

15

15

15

VAIKUTUSHALKAISIJA (mm) JÄNNITE (V)

TEKNISET TIEDOT TÄRYNHALKAISIJA VAIKUTUSHALKAISIJA (mm) JÄNNITE (V)

29


Jukka Halmejärvi

Hinnalle tulee saada vastinetta

Tmi Jukka Halmejärvi tunnetaan nykyään ura-

yrittäjälle mielenrauhaa, Halmejärvi tietää.

koneen takuukorjaukseen ja tuonut varakoneen

kointipalvelu ZZ7: nä. Halmejärvi on vaihtanut

Jukka Heiskala Tampereen KH-koneista on ollut

tilalle. - Työmaan ei tarvinnut seistä hetkeäkään.

paljon muutakin kuin yhtiömuodon ja yrityksensä

ja on edelleen Halmejärven luottomyyjä. - Olen

- Tuollaista toimintaa ja vastuunkantoa arvostan

nimen. Hän on vaihtanut jo pitkään palvelleen

ostanut vuosien varrella Heiskalalta nopeasti las-

kovasti, Jukka Halmejärvi kehuu. - Asiakkaasta

ja identiteetikseenkin muodostuneen konekan-

kien n. 30-40 konetta. Nykyään, kun Heiskalan

välittäminen ei lopu siihen kun kauppakirja on

tansa. On se sitten ”takinkääntöä” tai ei, mies on

edustukset ovat koneiden parhaimmistoa, teen

allekirjoitettu.

seurannut luottomyyjää. Yrityksen alkutaipaleella

kauppoja ihan puhelimitsekin. - Ei minun tarvit-

konehankinnoissa tärkein kriteeri oli halpa hinta.

se konetta nähdä tai kokeilla. - Heiskala tuntee

Kokemuksen ja tietämyksen karttuessa kanta on

tarpeeni ja tietää mitä haluan ja mitä arvostan,

muuttunut ja nyt ostopäätökseen vaikuttavat niin

Halmejärvi kehuu.

hinta kuin kokonaisedullisuus. Halmejärven mie-

koneiden ja Edecon toimivilta internet -sivuilta

lestä kokonaisedullisuus muodostuu koneen osto-

ja kun jotain löydän, soitan Heiskalalle. - Yleensä

hinnasta, suorituskyvystä, käyttömukavuudesta,

kone on seuraavana päivänä tontillamme.

Katson yleensä koneet KH-

Halmejärvi alkoi maanrakennusyrittäjäksi päivätyönsä ohessa 1997. Ensimmäisen vuoden hän kävi päivät muualla palkkatöissä ja urakoi iltaisin, viikonloppuisin ja kaikki kertyneet vuosilomansa. Laadukas työnjälki sekä joustavat aikataulut toivat miehelle jatkuvasti lisää töitä. ZZ7:n erikoisosaamista ovat kaupunkialueiden ahtaat tontit.

varaosien saatavuudesta, huoltopalveluista ja

- Wacker Neuson oli minulle vieras kone aiem-

jälleenmyyntiarvosta. Ja juuri tässä järjestyksessä.

min. Toki muutamalla tutulla urakoitsijalla oli niitä

Halvin ostohinta ei ole lyhyessäkään juoksussa se

ja heidän hyvien kokemustensa perusteella us-

set ja sadevesiviemäröinnit, massan vaihdot ja

edullisin vaihtoehto urakoitsijalle.

kalsin hankinnan tehdä. Edecon huoltopalvelut

pihan pohjustukset, imeytyskentät ja muut jäte-

- Ostohinta varusteineen tulee olla kilpailu-

toimivat hienosti täällä Lahden seudulla, kiitos

vesijärjestelmät, kaukolämpö ja viemärisaneera-

kykyinen, mutta sille pitää silti saada vastinetta,

Raskorin osaavien ammattilaisten. Eräällä tutulla

ukset, perustusten kaivuutyöt, aita ym. tolppien

Halmejärvi sanoo. Wacker Neusonissa vastinetta

oli takuuaikana Wackerissaan jotain ongelmaa.

pystytys maakairalla sekä kaapeleiden ja putki-

todella saa, hän jatkaa. Hyvät työkalut luovat

Edecon porukka oli kuuleman mukaan hakenut

kanaaleiden kaivuutyöt.

30

www.edeco.fi

Yrityksen perustoimintoja ovat mm. salaojituk-


mon nin ohjaa ker Neuso c a W eroita . a paljon lok hjaamoss . Täällä on luisassa o u ie u h m e i k rv n jä lme aiset, hä Jukka Ha at erinom ille. tyvyys ov iih v ja e ja muke s u ill u tilav omapullo ju . m si e ä sek tavaroille

ZZ7 on yrityksenä erikoistunut kone-, purkuja rakennuspalveluihin sekä leikkipuistojen kokonaisurakointiin. Koneidemme tulee olla hiljaisia, tehokkaita ja mahdollisimman vähän jälkiä jättäviä sekä hyviä siirtonopeudeltaan, kertoo yrittäjä Jukka Halmejärvi.

Wacker Neusonin täryjuntta pompottaa vielä menemään, kun perinteinen maantiivistäjä uppoaa saveen.

ZZ7 toimii myös Lappset Oy:n Päijät-Hämeen alueen sopimusurakoitsijana, rakentaen

leik-

kikentät ja puistot alusta loppuun. - Pyöräalustainen kaivukone on meidän työssämme paras vaihtoehto, Halmejärvi tietää. - Kun on yhtäaikaa monta työmaata ympäri kylää, sujuvat siirtoajot helposti. Pyöräkone toimii myös trukkina ja pyöräkuormaajana, eikä jätä pihoihin ja puistoihin pahoja jälkiä. Puomin jousitus on Wacker Neusonissa ihan omaa luokkaansa. - Voin heittää kauhan täyteen työkaluja ja ajaa Wackerin huikealla siirtonopeudella toiselle työmaalle, pelkäämättä, että kauhasta putoilee tavaraa, hän kehuu. Arvostan myös pyöräalustaisen mukavuutta. - Kuljettajan istuimissa ei ole suuriakaan eroja, mutta kyllä selkä pysyy pyöräkoneessa huomattavasti paremmassa kunnossa kuin telakoneessa, Halmejärvi tietää. Wacker Neuson merkkinä on tullut toimintaamme pysyvästi. - Hankin juuri uuden Wackerin täryjuntan, enkä ole kyllä parempaa maantiivistäjää kokeillut. - Siinä missä tärylätkä uppoaa saveen, juntta vielä pompottaa menemään.

31


Valitse alansa ykkönen –

SKF keskusvoitelu

YTM-Industrial INDUTRADE GROUP

Ratkaisujamme koneiden ja kaluston työtehokkuuden turvaamiseksi

YTM FireStop

®

Keskusvoitelujärjestelmät

Sammutusjärjestelmät

Lisätietoja 020 7400 800 www.skf.fi Moottorin ja ohjaamon pölynhallintajärjestelmät

Lue lisää: www.ytm.fi/liikkuvakalusto/

TEL ASTON KULUTUSOSAT HITACHI • KOBELCO • DAEWOO • KOMATSU • CAT • VOLVO • JCB • HYUNDAI

N SUORAA A! ST VARASTO

K ETJ U T • Y L Ä R U L L AT • A L A R U L L AT • V ET O P Y Ö R ÄT • J O H T O P Y Ö R ÄT • T E L A L A P U T • K U M I L A P U T

Vesalantie 18, 33960 PIRKKALA

WWW.JHTEL A S T O . F I

MYYNTI: ... Tomi Heinonmäki 040 573 9071 tomi.heinonmaki@jhtelasto.fi MYYNTI: ... Hannu Pesonen 050 355 7772 hannu.pesonen@jhtelasto.fi MYYNTI: ... Marko Miettinen 040 658 74 70 marko.miettinen@jhtelasto.fi LÄHETYKSET JA MYYNTI: ... Markus Viitanen 050 405 9360 markus.viitanen@jhtelasto.fi ASENNUKSET JA MYYNTI: ... Veijo Tuomola 050 348 4408 veijo.tuomola@jhtelasto.fi

Ammattilaisen laadukkaat

AURAT, HARJAT & KAUHAT

32

www.edeco.fi

M ASE YÖS N PAL NUSVEL UT


Synteettinen erittäin suorituskykyinen dieselmoottoriöljy. Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 on synteettinen ja erittäin suorituskykyinen dieselmoottoriöljy, joka on kehitetty voitelemaan moderneja, tehokkaita ja vähäpäästöisiä moottoreita monissa eri käyttöolosuhteissa. Tämä moottoriöljy on valmistettu korkealaatuisista perusöljyistä, jotka tarjoavat erinomaisen kylmäjuoksevuuden, hyvän viskositeetin pysyvyyden myös korkeissa lämpötiloissa sekä paremman haihtuvuuden hallinnan. Käyttökohteet* ■ Raskaan kaluston dieselmoottorit, sisältäen modernit ja vähäpäästöiset Euro V/VI -ajoneuvot, joissa käytetään erilaisia teknologioita, kuten dieselhiukkassuodattimia (DPF), selektiivisiä urea-katalysaattoreita (SCR), CRT-hiukkassuodattimia, dieselhapetuskatalysaattoreita (DOC) ja pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmiä (EGR) ■ Raskaan kaluston dieselmoottorit, jotka käyttävät vähän rikkiä sisältäviä dieselpolttoaineita sekä monia biodieselkoostumuksia ■ Vapaasti hengittävät ja turboahdetut dieselmoottorit ■ Lähi- ja kaukoliikenteen kuorma- ja linja-autot ■ Kaivos- ja rakennusteollisuuden sekä maatalouden liikkuva kalusto *

Omistajan käsikirjassa on tietoja ajoneuvovalmistajan käyttövaatimuksista sekä ajoneuvon tai laitteen öljynvaihtoväleistä

Luokitukset ja hyväksynnät Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 täyttää tai ylittää seuraavien spesifikaatioiden vaatimukset: ACEA E9/E7/E6/E4, API CJ-4/ CI-4 Plus/ CI-4, JASO DH-2, DAF Extended Drain, Cummins CES 20081, CAT ECF-3. Mobil Delvac XHP ESP 10W-40: llä on seuraavien valmistajien hyväksynnät: MB-Approval 235.28/ 228.51, MAN M 3477/ M 3575/ M 3271-1, MTU Oil Category 3.1, Volvo VDS-4/ VDS-3, Renault Truck RLD-3/ RLD-2, Deutz DQC IV-10 LA, Scania Low Ash. Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 on ExxonMobilin suosittelema käyttökohteisiin, joissa vaaditaan seuraavaa: Renault Truck RGD, Renault Truck RXD.

Mobil ja Mobil Delvac ovat Exxon Mobil Corporationin tai sen tytäryhtiöiden rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tavaramerkit ja tuotenimet ovat omistajiensa omaisuutta. ExxonMobil Fuels & Lubricants Europe, Hermeslaan 2, 1831 Machelen, Belgia. Tyypilliset arvot ovat tuotantotoleranssien puitteissa tyypillisesti saatavia, eivätkä ne edusta spesifikaatiota. Vaihteluita, jotka eivät vaikuta tuotteen suorituskykyyn, voi esiintyä normaalin tuotannon aikana ja eri tehtaiden välillä. Tässä asiakirjassa olevat tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ehkä ole paikallisesti saatavilla. Lisätietoja varten ota yhteyttä paikalliseen ExxonMobil-edustajaan tai käy siirry osoitteeseen www.exxonmobil.com ExxonMobil koostuu useista tytäryhtiöistä ja liiketoimintayksiköistä, joiden monien nimissä esiintyy Esso, Mobil, tai ExxonMobil Mikään tässä asiakirjassa oleva tieto ei ole tarkoitettu kumoamaan tai syrjäyttämään paikallisten liiketoimintayksiköiden erillisyyttä. Vastuu paikallisista toiminnasta ja tilivelvollisuus säilyy paikallisilla ExxonMobil-tytäryhtiöillä. Copyright © 2014 Exxon Mobil Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään.

EXMO_DelvacXHP-ESP_AD_FI.indd 1

2015-09-02 13:09

33


Olemme kokeilleet useiden markkinoilla olevien valmistajien maantiivistäjiä, mutta Wacker Neusonit ovat ja pysyvät. - Niitä asiakkaamme haluavat vuokrata ja meille ne ovat kokonaiskustannukseltaan edullisimpia laitteita, veljekset sanovat kuin yhdestä suusta.

Salon rakennuskonevuokraamo Alle v i i s i v u ot i a at et u r i v i ss ä , va nhemm at ta k a r i v i ss ä Jokainen uutisia seurannut on varmasti kuullut Salon talousalueen haastavasta tilanteesta. Mittava rakennemuutos seutukunnan talouselämässä on heijastunut monelle toimialalle. Tutkimusten mukaan alueen yritysten odotukset suhdannekehityksestä ovat kuitenkin positiivisia ja yritykset suuntaavat toiveikkaina tulevaan. Tinkimättömällä yrittäjähenkisyydellä, osaavalla palvelulla ja laadukkailla tuotteilla haasteisiin vastaavat Salon Rakennuskonevuokraamon yrittäjäveljekset.

34

www.edeco.fi


Salon Rakennuskonevuokraamo Oy:n yrittäjäveljekset Toni ja Tuukka Virtanen.

Salon Rakennuskonevuokraamolla on pitkät perinteet Veljesten isä Lasse Virtanen perusti yrityksen jo vuonna 1977 ja sukupolven vaihdos tehtiin 2012. Yritys toimii keskeisellä paikalla omassa hallissa ja palvelee seudun rakentajia sekä remontoijia parhaalla mahdollisella tavalla. SRKV:n valikoimista löytyvät rakennuskoneet ja laitteet, muottilukosta henkilönostimiin. Valikoimaan kuuluvat myös myyntituotteet, kuten naulat, ruuvit, kiinnikkeet ja suojaimet.

Vain laatua kannattaa vuokrata Salon Rakennuskonevuokraamo Oy:n omistajat, veljekset Tuukka ja Toni Virtanen huomaavat selvimmin muutoksen asiakaskunnassaan. - Silloin kun kaupungin talous oli vielä reilassa, olivat rakennusurakoitsijat suurin asiakaskuntamme, Tuukka sanoo. - Nyt he joutuvat hakemaan työmaitaan kauempaa, Salon rajojen ulkopuolelta ja vuokraavat kalustonsa sieltä missä rakentavat. - Yksityishenkilöiden vuokraukset ovat puolestaan kasvaneet ja nyt ollaan tilanteessa missä vuokrauksien osuudet yksityisten ja yritysten välillä ovat 50/50, Toni vinkkaa vierestä.

Yksityishenkilöiden lisääntyneeseen vuokraukseen on varmasti yhtenä syynä toimintavarmat ja helppokäyttöiset koneet. - Kun marketteihin ja tavarataloihin tuli halpoja käsi- ja sähkötyökaluja jokunen vuosi sitten, ihmiset ostivat niitä. Nyt he ovat huomanneet, että eihän niillä oikeasti pysty remonttia tekemään. Nyt he tulevat taas vuokraamaan meiltä kunnon työkaluja, joilla homma kuin homma hoituu, tietää Tuukka. - Sama pätee kaikkeen tikapuista rakennustelineisiin ja kevytpeitteistä kunnon pressuun. - Huonolla ei vaan tee mitään!

Wacker Neusonin maantiivistäjät - Meidän maantiivistäjät ovat olleet Wacker Neusoneja jo 1990-luvulta saakka. - Aika ajoin vieraan merkin myyntimies on meille saanut tärylätkän myytyä, mutta aina se on siihen yhteen kappaleeseen jäänyt, Tuukka Virtanen sanoo. - Eli montaa merkkiä on kokeiltu, mutta Wackereissa on pysytty. Meillä on kolmisenkymmentä maantiivistäjää hyllyssä. Niiden elinkaari menee jotakuinkin niin, että alle viisivuotiaat ovat eturivissä, eli ne vuokrataan ensin ja sitä vanhemmat takarivissä. Jotkut vanhimmasta päästä siirretään reserviin ja joitain taas vaihdetaan ennakoivasti uusiin. Wacker Neusoniin saa hyvin varaosia ja ne ovat helppoja huoltaa. Vuokraamolle kaksi hyvin merkittävää ominaisuutta, Tuukka sanoo. - Ja ehkä yksi tärkeimmistä on se, että asiakkaamme haluavat nimen omaan Wackeria, mikään muu ei kelpaa, mies jatkaa. Eräs urakoitsija vuokrasi meiltä jatkuvasti Wackerin täryjä ja päätti sitten ostaa oman. Hän osti kilpailevan merkin, mutta hänen työntekijänsä eivät suostuneet sillä tekemään. No, urakoitsija jatkoi meiltä Wackerien vuokrausta, kunnes vaihtoi omansa Wackeriin, Toni Virtanen kertoo. - Nyt hänellä on oma maantiivistäjä ja hän vuokraa meiltä lisää tarpeen vaatiessa, hän päättää tarinan.

35


Edeco-Tools Oy Porraskuja 2 01740 Vantaa Puhelin (09) 274 4740 Faksi (09) 274 4 74 50 myynti@edeco.fi toimisto@edeco.fi

WWW.EDECO.FI

Juho Marjakangas Myynti puh. 0400 933 613 juho.marjakangas@edeco.fi Tuomas Järvinen

Tuomo Heikura Myynti puh. 0400 214 147 tuomo.heikura@edeco.fi Esa Saarnio

Myynti

Töiden vastaanotto ja varaosat

puh. 0400 198 758

puh. 040 658 2919 / 09 274 4740

tuomas.jarvinen@edeco.fi

huolto@edeco.fi

JÄLLEENMYYJÄT

KH Koneet Oy Klaukkala Puh. 09 4241 2000 • KH Koneet Oy Tampere Puh. 0400 740 120 Amados Markkinointi Mikkeli Puh. 0400 654 205 • Kh-Koneet Turku Puh. 0400 173953 JL Machine Oy Oulu, Lappi, Kainuu Puh. 044 0381 240 Maxlift Oy Joensuu Puh. 050 305 4143 • Carlsborg Ltd Vaasa Puh. 040 734 7463 • Mantools Jyväskylä Puh.0400 648470

Edeco Asiakaslehti 2015