Amados asiakaslehti 2018

Page 1

ASIAKASLEHTI 2018

PARHAAT KONEET JA VARAOSAT NOPEASTI YHDESTÄ PAIKASTA SLH-kauhassa yhdistyy kauha ja hiekoituslaite. Näiden yhdistäminen on kaikessa selkeydessään nerokas keksintö.

ASIAKKAAT MUKANA TUOTEKEHITYKSESSÄ S.14


PÄÄKIRJOITUS tällä hetkellä tapauskohtaisesti.

Luet nyt ensimmäistä Amados Markkinointi Oy:n asiakaslehteä. Kiitos kaikille asiakkaillemme kuluneista vuosista ja toivomme lisää myös tulevia vuosia. Toivomme myös, että tämän lehden myötä tavoitamme uusiakin asiakkaita. Lehtemme sisältää asiakaskertomuksia yhteistyöstämme, esittelyjä edustamistamme tuotteista sekä omasta tuotannostamme. Amados Markkinointi Oy on perustettu vuonna 1995 eli olemme toimineet konemyyntialalla jo yli 20 vuotta. Toimipisteemme on Mikkelissä, Pitkäjärvellä (5tien varressa). Aloitimme konemyynnin yhteistyössä Fintractor Oy:n kanssa. Silloin toimimme Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueilla. Sen jälkeen siirryimme 2000-luvun alussa Wihuri Autola Oy:n edustajaksi edellä mainituille alueille. Teimme aktiivisesti myös Venäjän kauppaa vuosina 2003 – 2014 ja

Vuonna 2008 päätimme Wihuri Autola Oy:n kanssa yhteistyön ja aloitimme nykyäänkin jatkuvan yh-teistyön ja myynnin KH-Koneet Oy:n kanssa (Kramer, Yanmar, Gehl, Edeco Tools / Wacker Neuson). Konekaupan lisäksi meillä on myös em. yhteistyökumppanin varaosakauppaa sekä koneiden ja laitteiden huoltoa. Hautala Service Oy:n (Grasshopper, Pellenc, Bill Goat, Etesia, AS Motor, Tiel-bürger) kanssa aloitimme yhteistyön vuonna 2003. Vuonna 2016 aloitimme Konelappee Oy:n kanssa Ladogin ja sen lisälaitteiden maahantuonnin ja myynnin koko Suomessa. TTS-16 –henkilönostimen maahantuonnin aloitimme vuonna 2017. Esittelimme myös vuonna 2017 oman tuotannon SLH-kauhan. Myymme myös lisälaitteita, kuten esim. Arcon Pro, Snowstar, Stark ja Yrjö Tenkanen Oy:n edustamia merkkejä. Meillä on kaikki rahoitusmuodot käytettävissä. Tarkoituksenamme on vahvistaa myyntiä ja kehittää huoltoa koko Suomen maata kattavaksi. Tällä hetkellä meillä on myynnissä kaksi henkilöä, Jari ja Juho Ikonen. Tulevaisuudessa tulemme lisäämään myyjien ja muun henkilökunnan määrää. Vahvuutemme perustuu asiantuntijaneuvontaan urakointiin ja rahoitukseen liittyvissä asioissa sekä palvelun nopeuteen. Yhteistyöterveisin,

Jari ikonen

SISÄLLYSLUETTELO 4

PITKÄ YHTEISTYÖ PITÄNYT KALUSTON KUNNOSSA

14

Savon Talohoito

6

LUMITYÖT JA LIUKKAUDEN POISTO NYKYTALVIEN

MENESTYKSEEN EI OLE OIKOTEITÄ Kiinteistöpalvelu Tim Turunen Oy

TUOTEKEHITYKSESSÄ Amados Markkinointi Oy

18

HYVÄ KALUSTO PITÄÄ KILPAILUSSA MUKANA MHS Palvelut Oy

KOMPASTUSKIVIÄ

8

ASIAKKAAT MUKANA

24

ESIMERKILLINEN MAAHANTUOJA Hautala Service Oy


PIKKU UUTISIA SININEN YANMAR Yanmar SV-100 on maamme monipuolisimmin varusteltu. Maanrakennus-, kunnossapito- ja purkutöihin erikoistunut Kuusaan Muonituspalvelu hankki Amadoksesta tuliterän Yanmar SV-100 kaivukoneen. Kone varusteltiin kaikilla mahdollisilla ja mahdottomiltakin kuulostavilla lisälaitteilla yrityksen omasta toimesta. Koko komeus sai vielä Subarun sähkönsinisen värityksen pintaansa, joten jos joku haluaa nähdä jotain todella uniikkia kaivukoneiden saralla, niin ottakaa yhteyttä Kuusaan Muonituspalvelun Mikko Pekkolaan. Kone on todella näkemisen arvoinen ilmestys.

KRAMEREITA HELSINKIIN Piha- ja Talohuolto Eklund Oy on hankkinut Amados Oy:ltä useampana vuonna koneita ja lisälaitteita Helsinkiin.

TOIMITUS JA ULKOASU: Hm-Media Oy / www.hm-media.fi

KUVAT: Mikko Leivo ja Jari Kohonen


Savon Talohoidon Juhani Kimari sanoo, että kiinteistönhoito on teknistynyt. Kehitys ottaa suuria loikkia, mikä näkyy niin työnjohdossa kuin käytännön työssäkin.

PITKÄ YHTEISTYÖ PITÄNYT KALUSTON KUNNOSSA Savon Talohoito on alueellaan merkittävä toimija. Yhtiössä on panostettu kalustoon ja työvoimaan. Juhani Kimari on Savon Talohuollon perustaja. Kimarilla on paitsi pitkä kokemus alalta, myös pitkä suhde luotettuun laitetoimittajaan, Amados Markkinoinnin Jari Ikoseen. 4

4

Amados asiakaslehti 2018


Savon Talohoito on merkittävä toimija Mikkelin alueella. Yhtiö työllistää yli 50 henkeä. Työkoneita on kiinteistönhuollolla tänä päivänä oltava joka lähtöön.

Ennen keskinäistä kaupankäyntiä Kimari Kimari naurahtaa. muistelee kuitenkin eletyn melko värikästä ja ongelmienkin kirjomaa elämää mik- MYYNNISSÄ keliläisessä kiinteistönhuoltoyhtiössä. Ka- KOKONAISVALTAISIA lusto ei aina ollut parasta A-ryhmää. RATKAISUJA – Silloin, kun Savon Talohoidossa alettiin ”duunaamaan”, vehkeet oli mitä oli. Organisaatiomuutosten myötä Jari Ikosen Kun päästiin vuosituhannen vaihteeseen, yhteistyökuviot muuttuivat. Edustettavat meidän kalusto oli edelleen hyvin kirjavaa. merkit vaihtuivat, mutta Savon Talohoito Alettiin silloin miettiä uutta systeemiä, jatkoi asiakkaana. – Käytännössä kaikki pienkalusto mitä koko kaluston yhtenäistämistä. Kokonaiskustannukset rupesivat karkaamaan meille tulee, ostetaan sieltä. Tänne tulee käsistä ja mietittiin, ettei tässä ole mitään myös isompia ruohonleikkureita ja aika järkeä. Käytetyt vehkeet veivät huollon paljon lisälaitteita on hankittu heidän kautta liikaa rahaa ulos, Kimari muistelee kauttaan, Kimari luettelee. Kauppakumppanuus päätään pyöritellen. on pysynyt, sillä Iko– Vuonna 2000 päädyttiin sellaiseen ” Kokonaiskustannukset sen tapa hoitaa asioita on tehnyt Kimariin juttuun, että ostettiin rupesivat karkaamaan vaikutuksen. – Hän kerralla kuusi uutta käsistä ja mietittiin, ettei on vähän samanlaiWilleä Jarilta. Silloin tehtiin koko Itä-Suo- tässä ole mitään järkeä.” nen kuin minäkin. Tekee paljon asioita men ensimmäiset ja välillä jotain unohWille-kaupat, Kimari tuu, mutta mikä on kertaa. sovittu, se myös pi– Ei täällä ollut silloin vielä Willen työkoneita kellään. Siitä tää, Kimari kiittelee. – Jari panostaa todella paljon asiakastehtiin oikein lehtijutut ja kaikki, eikä siitä mennyt kuin muutama vuosi, kun tämä tyytyväisyyteen. Hän ei myy pelkästään alue oli myyty täyteen vastaavia koneita, tuotteita, vaan ratkaisuja, Kimari kuvailee.

– Siellä on huolto-, varaosa- ja takuupuolikin erittäin hyvin hoidossa. Yritys on ehdottomasti panostanut asiakkaisiin tämän alan myyjistä eniten, Kimari jatkaa.

KIINTEISTÖNHUOLTO KEHITTYY TEKNISESTI Laitetoimittajan asema on kiinteistönhuoltoalalla haastava. Uutta tekniikkaa ja uusia ratkaisumalleja tulee jatkuvasti. Ja hyvä niin, sillä kilpailu kovenee. Yrittäjien on haettava kannattavuutta tehokkuuden kautta. Tätä taustaa vasten ei riitä, että on konekauppa ja konemyyjä, joka myy mitä asiakas uskoo tarvitsevansa. Myyjä on enemmänkin yhteistyökumppani, jonka tulisi ymmärtää asiakkaan tarpeita ja kehittää niihin sopivia ratkaisuja. – Tämä alahan kehittyy kaiken aikaa. Koko ajan tarpeet lisääntyvät. Jos verrataan tätä päivää siihen, kun aloitettiin, ollaan nyt ihan eri tasolla, Kimari hämmästelee. – Jos jotain erikoistyökaluja tarvitset, eikä sitä hyllystä löydy, Jari etsii sen. Tällä alalla tulee sellaisia tilanteita jonkin verrankin, Kimari huomauttaa.

amados.fi

5


Lumenluonti on tyypillisesti yötyötä, sillä pihat on saatava puhtaiksi ennen aamua. Usein töiden kasaantuminen johtaa siihen, että hiekoittaminen jää myöhempään ajankohtaan

LUMITYÖT JA LIUKKAUDEN POISTO

NYKYTALVIEN KOMPASTUSKIVIÄ Oikeat koneet ja laitteet ovat tämän päivän kiinteistönhuollossa ehdottoman tärkeitä. Kovimmille niin tekijät kuin välineet joutuvat talvella, kun lumi on saatava pois kiinteistöjen pihoilta ja pysäköintipaikoilta. Ja kun lumi on siistitty pois, on pihat hiekoitettava. Tässä kiinteistön omistajat ovat puun ja kuoren välissä. Liukastumiset ovat yleisiä ja ne aiheuttavat valtavan määrän niin inhimillistä kärsimystä kuin taloudellisia menetyksiä. Sepeliä levitetään tuhansia tonneja joka talvi eri puolille pihoja. Talven hiekoituksista vain murto-osa saadaan talteen, joten kallioita louhitaan kiihtyvällä tahdilla liukkauden torjunnan tarpeisiin. Viime talvena lunta satoi Itä-Suomessa lähes joka päivä. Lumityöt veivät kiinteistön hoitajilta aikaa ja energiaa ajoittain kohtuuttoman paljon. Savon Talohoidon Juhani Kimari toteaa, että päättynyt talvi oli erityisen hankala. Tiheä lumentulo piti aurauskaluston tiiviisti ajossa ja haittasi

6

muita töitä. – Ei siinä oikein muuta kerkee tehdä kuin lumitöitä. Kaikki se niin sanottu päivätyö, eli normaalit huollot tahtovat jäädä vähemmälle. Samalla henkilökunta määrällä tehdään, joten se on mitoituksena haaste, että pystytään kaikki työt tekemään. Huollot tahtovat kiinteistöissä jäädä vallan tekemättä, kun aika menee lumitöihin, joten ne perustyöt kasaantuvat ja kasaantuvat, Kimari kuvailee. – Sitä pientä sentin-kahden lumikerrosta sai tehdä joka päivä. Sataisi mieluummin kerran viikossa vaikka metrin, Kimari huokaa. – Pojatkin ovat tosi kovilla ja väsyksissä. Sitä asiakkaat eivät aina välttämättä ymmärrä, Kimari arvelee.

Amados asiakaslehti 2018

UUDESTA MONITOIMIKAUHASTA PELASTAJA Amados Markkinointi Oy esitteli hiljattain uuden SLH-monitoimikauhan, jossa on integroituna kauha, siipilumikauha ja hiekoitin. Kimari kuuluu siihen joukkoon alan ammattilaisia, jotka odottavat tätä uutuutta innolla. – Hiekoittaminen on yksi lajike, mitä tehdään paljon ja meillä menee aivan hirveä määrä hiekkaa. Sen levittäminen on kallista, varsinkin jos sitä joutuu käsineen mättämään, Kimari hymähtää. – Tuollainen tuote, jota Jari nyt on kehittämässä, tekee juuri sitä käsihommaa samalla, kun aurataan. Siinä hiekka leviää


”KIINTEISTÖNHOITO ON TÄRKEÄ AMMATTI.” heti kerralla joka paikkaan. Tällainen monitoimikauha on todella kova juttu tälle alalle, Kimari alleviivaa. Käsityön vähentäminen nopeuttaa ja helpottaa työtä, joka on tunnetusti raskasta. – Kun yöllä lähdetään lumitöitä tekemään ja sitä hiekkaa mättämään, ei täällä ole ylimääräisiä koneita enää sitä hiekkaa kuljettamaan ja lisäämään. Kaikki koneet ovat lumitöissä. Tästä syystä keksintö on todella tervetullut, Kimari painottaa. – Meillä saattaa mennä päivässä 40–60 tonnia hiekkaa, Kimari huomauttaa.

VASTUU SIIRTYNYT KIINTEISTÖILLE Savon Talohoidon toimitusjohtaja Ilkka Pylkkänen hämmästelee sitä, miten vaativiksi taloyhtiöt ja ennen kaikkea asukkaat ovat tulleen hiekoituksen suhteen. – Ennen pihoille tehtiin ihmisille kulkuväylät. Se hiekoitus riitti. Nyt pitää hiekoittaa koko piha, kaikki autojen välitkin, Pylkkänen vertaa. – Entisaikoina hiekkaa meni muutama kuorma-autollinen kaudessa. Nyt se sama määrä on kahden päivän tarve. Ei silloin ollut tällaista, että ihmiset vaativat hiekkaa sinne ja tänne. Tuntuu siltä, ettei ihmisillä tavallaan ole enää vastuuta itsellään lainkaan, Kimari miettii. Lainsäätäjän asettamat vastuut ja sen kautta vakuutusyhtiöiden käytännöt ovat ajaneet kiinteistönhuollon ahtaalle. Tarvitaan nopeaa ja täsmällistä toimintaa. Se taas kuormittaa niin kalustoa kuin henkilökuntaa. Yhdistelmäkauha helpottaa jatkossa erityisesti töiden mitoituksia. Kimari sanoo, että nykyään pahimpien lumisateiden aikaan voidaan tehdä korkeintaan auttava hiekoitus, jota täydennetään, kunhan aikataulut antavat siihen mahdollisuuden. – Meillä eivät yksinkertaisesti miehet ja koneet riitä. Ja kun aurataan, se hiekka on jossakin muualla varastossa. Kun auraus on saatu valmiiksi, haetaan erikseen hiekkaa, Kimari kuvailee työn kulkua.

OSAAJISTA PULAA Moni kiinteistönhuoltoyhtiö kipuilee työvoiman saatavuuden kanssa. Toisaalta onpa kysymyksessä mikä ala tahansa, on todellisista ammattilaisista tällä hetkellä hienoinen pula. Ihmisten halu ja kyky sopeutua uuteen ammattiympäristöön on nyky-yhteiskunnassa erilainen kuin ennen. Käsillä tekeminen ja fyysinen työ on ehkä aikaisempien sukupolvien keskuudessa ollut arvostetumpaa. Kiinteistönhuollon osaajat ovat kuitenkin tänä päivänä käytännössä yhtä tärkeitä kuin esimerkiksi palo- ja pelastusalan ammattilaiset. Tätä harva

Savon Talohoidon toimitusjohtaja Ilkka Pylkkänen toteaa, että pihojen liukkauden torjunnassa ollaan yhä tarkempia. Asiakkaiden vaatimustaso on noussut, mikä lisää kiinteistönhoidon työtaakkaa. tulee ajatelleeksi, joten moni turhaan karsastaa elintärkeää ammattia. Työ on luonnollisesti fyysistä. Toisaalta se on myös teknistynyt valtavasti. Stereotypia harjan ja lapion kanssa kulkevasta haalarimiehestä on jäänne 1970-luvulta.

TYÖ ONKIN MONELLA TAVALLA VAATIVAA. – Toisaalta kysyä voi, onko helppoa alaa enää tänä päivänä olemassakaan. Tässä työssä, kuten niin monessa muussakin, ei sen työntekijän tarvitse olla valmis, kun hän tulee tuosta ovesta sisään, Savon Talohoidon Juhani Kimari osoittaa. – Sen sijaan pitää olla ”töpseli seinässä”, pitää imeä sitä oppia ja pitää haluta tietoa, Kimari jatkaa. – Valmistavia kouluja ja kursseja alalle on, mutta ne ovat sellaisia, että kun olet koulun käynyt, olet vasta valmis oppimaan tästä alasta, Kimari tiivistää. Työn fyysisyys on edelleen läsnä, vaikka tekniikka on koko ajan enemmän apuna. Käsityötä on vähemmän kuin ennen. Kokonaan ei lapiotöistä tosin päästä koskaan eroon. – Ulkopuhtaanapitotyö on todella raskasta. Sitä ei moni edes ymmärrä, kuinka raskasta se fyysisesti on, Kimari sanoo. – Alalle jengin saamisessa tämä onkin juuri yksi kompastuskivi, Kimari arvelee. Ehkäpä monipuolinen työ kaipaisi omaa tosi-TV -formaattia tai muuta houkutinta, joka kuvaisi sitä, millaista todellisuus monipuolisessa ammatissa nykyään on. Parhaimmillaan ammatti tarjoaa väylän tehdä tärkeää asiakaspalvelutyötä läheisessä kontaktissa ihmisten kanssa hienoilla työvälineillä.

amados.fi

7


Viime keväänä hankimme Ladog-imulakaisukoneen. Se oli todella hyvä hankinta. Se on nopeuttanut työtämme valtavasti, Turunen kehuu.

8

Amados asiakaslehti 2018


MENESTYKSEEN

EI OLE OIKOTIETÄ

Tim Turunen Oy on maineikas pitkän linjan kiinteistönhoitoyhtiö Savonlinnassa. Yritys täytti juuri 25 vuotta. Turunen osti hiljattain kilpailevan yhtiön, joka sulautui Tim Turunen Oy:öön. Samalla laajentunut yhtiö siirtyi avariin ja remontoituihin tiloihin.

– Kilpailu on silti alalla edelleen kovaa täällä Savonlinnassa. Ihan kaikkia ei voi ostaa, Turunen naurahtaa. Turusen oma historia alalla on pitkä. Hän sanoo olleensa käytännössä koko ikänsä kiinteistönhuoltoalalla. Kokemuksesta on hyötyä monella tavalla. Hänen on esimerkiksi onnistunut rakentaa yrityksestään työpaikka, johon myös työntekijät kotiutuvat hyvin. – Työvoimaa on saatu hyvin meille ja vaihtuvuus on ihan nolla, Turunen hymyilee.

TYÖKALUT AJAN TASALLA Kovassa kilpailutilanteessa ei alalla menestymiseen ole olemassa oikoteitä tai taikatemppuja. Turusen resepti on hyvän henkilökunnan ohella siinä, että työkalut pidetään aina ajan tasalla. – Kalustolla pystyy helpottamaan ja nopeuttamaan tätä työtä, Turunen painottaa. – Viime keväänä hankimme Ladog-imulakaisukoneen. Se oli todella hyvä hankinta. Se on nopeuttanut työtämme valtavasti, Turunen kehuu. Imulakaisukone on hankittu Mikkelistä Amados Markkinoinnista. Eikä kauppa ollut Turuselle suinkaan ensimmäinen. – Yhtiömme neljä Krameria, sekä niihin lisälaitteet on myös ostettu sieltä, Turunen kertoo.

amados.fi

9


SUKUPOLVEN VAIHDOS EDESSÄ Yhtiöllä on hoidettavanaan puolentoistasataa taloyhtiötä, joten töitä riittää. – Meillä on 12 vakituista työntekijää ja lisäksi sesonkityövoimaa, Turunen esittelee. Turunen kehuu Amados Markkinoinnin halua ja kykyä auttaa asiakasta työssään. Tarjolla on kattava konevalikoima hyvillä lisävarusteilla. Koneista Turusella on pelkästään hyvää sanottavaa. – Kyllä ne on hyvin toimineet, ei ole mitään moittimista. Varakonekin on saatu aina, jos on jotain ongelmaa ollut, Turunen kiittelee. Tim Turunen Oy:ssä on edessä sukupolven vaihdos. Joel Turunen ottaa yhtiössä ohjat omien sanojensa mukaan viiden vuoden kuluessa. – Brändi on hyvä ja vahva. Tällä nimellä on jo pitkään tehty, 25 vuotta. Kaikki tuntevat meidät hyvin, Joel Turunen sanoo.

HIEKOITUSHIEKAT TALTEEN Talvi on takana ja on kevätsesongin aika. Eteläisessä Suomessa päättynyt talvi oli runsaslumisuudessaan jopa poikkeavan työllistävä. Turuselle ja savonlinnalaisille lumi on jokatalvinen tuttavuus. Niinpä päättynyt talvi suurine nietoksineen ei ollut Turusen tiimille yllätys. – Kyllä sitä lunta tuli tosiaan aika paljon, mutta kyllä se toisaalta sulikin välillä pois, Tim Turunen kuvailee. – Lumi on talviaikaan täällä aina se tärkein elementti ja kauden yksi sesonki. Sitten alkaa hiekoitushiekan poisto, Turunen toteaa.

10

Amados asiakaslehti 2018

Joel Turunen ottaa yhtiössä ohjat omien sanojensa mukaan viiden vuoden kuluessa.


Ladogit valmistetaan Saksassa Zell am Hammersbachissa parhaista mahdollisista komponenteista lähes sadan vuoden kokemuksella. Vuonna 1920 perustetun yrityksen tuotekehitysosasto on nuorekas ja innovatiivinen ja yritys kouluttaa jatkuvasti uusia osaajia joukkoonsa. Ladogin pitkä historia takaa varmat varaosatoimitukset sekä toimivan teknisen tuen ja tuotekoulutuksen. Ladog toimii saksalaisella täsmällisyydellä ja sen asiakaslähtöinen ajatusmalli edellytetään myös maahantuojilta, joita toimii ympäri maailman aina tropiikin kuumuudesta pohjolan kylmyyteen. Maailmanlaajuinen myyntiverkosto on paras testilaboratoriomme, tiedetään tehtaan johtajan todenneen.

Amados Oy on toiminut saksalaisen kiinteistöja ympäristöhuollon monitoimikoneen Ladogin jälleenmyyjänä pitkään ja siirtyi tuotemerkin viralliseksi maahantuojaksi 2017.

YMPÄRISTÖHUOLLON MONIOSAAJA Ladog- mallisto kattaa kaikki kiinteistönhuollon tarpeet jokaiseen vuodenaikaan. Suomessa työskentelee alun toista sataa Ladogia ja suosikkimalleiksi ovat muodostuneet 1250, 1400 ja 1700- mallit, joista 1250 on tehtaan maailman laajuisestikin myydyin malli. Koneiden huikea siirtonopeus, nelipyöräohjaus, minimaalisen pieni kääntösäde ja ylivoimainen kantavuus ovat osoittautuneet tärkeimmiksi valteiksi kiinteistönhuollon ammattilaisten keskuudessa. Monipuoliset mahdollisuudet erilaisten työlaitteiden kanssa, tekevät Ladogista kiinteistönhuollon todellisen monitoimikoneen.

JARI IKONEN 0400 654 205 jari.ikonen@amados.fi

JUHO IKONEN 0400 762 245 juho.ikonen@amados.fi amados.fi

11


KIINTEISTÖHUOLTO JA MAANRAKENNUS PYÖRÄKUORMAAJAT JA KUROTTAJAT Kramerin laatutuotteet sopivat erilaisiin kiinteistöhuollon ja maanrakennuksen tehtäviin.

DUMPPERIT, JYRÄT, KAIVUKONEET, KUROTTAJAT JA PYÖRÄKUORMAAJAT Kiinteistöhuoltoon ja maanrakennukseen

KAIVURIT, MINIDUMPPERIT & MINITRAKTORIT, jotka sopivat vaativaankin kiinteistönhuoltoon.

MOOTTORITYÖKONEET - Tuotekehitys ja laatu perustuu tehtaan lähes 100 vuoden kokemukseen moottorityökoneiden valmistajana.

RUNKO-OHJATUT JA LIUKUOHJATUT KUORMAAJAT Laatua jo vuodesta 1859

12

amados.fi Amados asiakaslehti 2018


am ad os .f

i

AMADOS MARKKINOINTI OY Ketunniementie 14 50130 Mikkeli

JARI IKONEN 0400 654 205 jari.ikonen@amados.fi

JUHO IKONEN 0400 762 245 juho.ikonen@amados.fi

amados.fi

13


ASIAKKAAT MUKANA

TUOTEKEHITYKSESSÄ Modernin käsityksen mukaan myyntityö on ensisijaisesti asiakkaan ongelmien ratkaisemista. Yli kaksi vuosikymmentä konemyynnin alalla toiminut mikkeliläinen Amados Markkinointi Oy on jalostanut asiakaskeskeisen palvelun esimerkilliselle tasolle.

Kehuja satelee sieltä ja täältä. Jokainen haastateltu Amados Markkinoinnin asiakas aloittaa aina keskustelun siitä, kuinka Jari Ikoseen henkilöityvä yhtiö on tuonut juuri heidän työhönsä jotain uutta. Ei yksinomaan uutta konetta tai laitetta, vaan kokonaan uutta toimintakulttuuria. Sitä voisi kutsua vaikkapa myyntimiehen pelisilmäksi. Pelisilmä ei kehity ilman alan ammattitaitoa. Jari Ikosella on pitkä historia kiinteistönhuoltoalalla, mikä näkyy ja kuuluu miehen työtavoissa. On tärkeää, että puhutaan samaa kieltä asiakaskunnan kanssa, eikä myydä laitteita, vaan ratkaisuja.

SEURAAVA SUKUPOLVI Jari Ikonen on saanut rinnalleen toisen sukupolven. Juho Ikonen on tuonut oman mausteensa jo ennestään maistuvaan keitokseen. Esimerkiksi Juhon ideoima SLH-kauha on kaikessa selkeydessään nerokas keksintö. – Aiemmin hiekoitukseen on tarvittu joko erikseen oma kone, tai isomman kiinteistönhuoltokoneen perään kytkettävä hiekoitin. Tämän konseptin ideana on tarjota myös näille edullisemmille koneille ratkaisu, jolla voidaan aurata ja hiekoittaa, Ikonen aloittaa. Kiinteitönhuollossa käytettävät pyöräkuormaajatyyppiset koneet ovat varsinkin ahtailla pihoilla korvaamattomia. Aiemmin ongelmana on kuitenkin ollut se, että pyöräkoneella on aurattu, jollain muulla koneella myöhemmin hiekoitettu. Tämä sitoo jokaiseen työkohteeseen paitsi kaksi konetta, myös kaksi työntekijää. Kauhan ja hiekoituslaitteen yhdistäminen ratkaisee nämä ongelmat. – Nyt käytännössä pärjätään yhdellä koneella. Lisäksi usein on se ongelma, että hiekka on jossain mualla, muutaman kilometrin päässä varastossa. Niinpä koneilla pitää ajella edestakaisin, Juho Ikonen kuvailee. – Nyt kun SLH-kauhaan lastataan hiekka mukaan, voidaan ainakin auttava

14

Amados asiakaslehti 2018


” SLH-KAUHASSA YHDISTYY KAUHA, SIIPILUMIKAUHA SEKÄ HIEKOITIN. NÄIDEN YHDISTÄMINEN ON KAIKESSA SELKEYDESSÄÄN NEROKAS KEKSINTÖ. ” - Juho Ikonen

amados.fi

15


Kiinteistönhoitokoneisiin tarkoitettu laite poistaa erillisen hiekoittimen tarpeen koneen takapäähän. Kauhaa voi käyttää perinteiseen tapaan pelkkänä lumikauhana. Sivulle taittuvat siivet tekevät siitä siipilumikauhan. Lisäksi siihen on integroitu epäkeskolla toimiva hiekoitin.

hiekoitus hoitaa kohteessa jo samalla kun aurataan, Ikonen jatkaa. – Muutenhan se menee niin, että ensin aurataan ja hiekoitus hoidetaan myöhemmin. Se lisää tarvetta liikkua paikasta toiseen ja lisäähän se myös kaluston tarvetta, Ikonen vertaa.

”ERITTÄIN KIINNOSTAVA TUOTE” Useat kiinteistönhoitoyhtiöt ovat saaneet jo hieman esimakua SLH-kauhan ominaisuuksista. Vielä useampi odottaa sitä kuin seuraavaa joulua. – Tuote on erittäin kiinnostava. Odotamme sitä suurella mielenkiinnolla, Juhani Kimari Savon Talohoidosta luonnehtii. Samoilla linjoilla on moni muu alan ammattilainen. Työn nopeutuminen ja tehostuminen ovat aina tervetulleita ankarasti kilpaillulla alalla. Ajansäästön ohella yksi kauhan ohittamattomista eduista on se, että kone itse saa liukkaudeneston työskentelyn aikana. Jos hiekoitus tehdään samanaikaisesti aurauksen kanssa, saavat koneen pyörät paremmin pitoa ja työ sujuu turvallisesti. Lisäksi kauhan hiekoitusmekaniikka on suunniteltu niin, että sora leviää runsaan kahden metrin leveydelle. Näin mm. kevyen liikenteen väylä ja kapeammat ajoväylät on mahdollista hiekoittaa yhdellä ajokerralla. Ei ihme, että keksintö on jo messuosastoillakin herättänyt valtavasti huomiota.

16

Amados asiakaslehti 2018

PATENTTIHAKEMUKSET VETÄMÄSSÄ Juho Ikonen arvioi, ettei koko planeetalta löydy vastaavaa laitetta. Eikä sellaisen kehittäminen enää muille ole mahdollistakaan, sillä Amados Markkinointi Oy on patentoimassa SLH-kauhaa. – Juttelin patenttiasioista vastaavan lakimiehen kanssa ja hänkin sanoi, että tämä on nyt sitä parasta aikaa. Vaikka tieto keksinnöstä jo leviää, kukaan ei vielä tiedä, mitä osia ja ratkaisuja patenttihakemuksessa on tarkoitus suojata. Niinpä idean minkäänlainen kopioiminen olisi kilpailijoille iso riski, Ikonen hymyilee. – Tutkin maailmanlaajuisesti asiaa, enkä ole tähän mennessä mistään löytänyt mitään vastaavaa laitetta. Silloin, kun ensimmäinen prototyyppi valmistui, odotettiin täällä hallilla aina pimeän tuloa, ennen kuin se otettiin esiin. Koeajot piti tehdä mahdollisimman salassa, Ikonen nauraa. Uuden keksinnön toteutuksessa on aina oman mutkansa matkassa. Juho Ikonen sanoo, että alihankintaketjussa on ollut hienoisia viiveitä. – Tuoteperhe saadaan hyvissä ajoin seuraavalle sesongille myyntiin. Olisi tietysti ollut mukavaa saada kauha jo täksi talveksi, mutta toisaalta nyt on saatu tehdä rauhassa testiä ja viimeistelytöitä, Ikonen iloitsee.


UU

TU

SLH

US

!

TULEVA KUMPPANISI TALVEN LUMIURAKOINTIIN Yhdellä ajokerralla onnistuu auraus sekä hiekoitus Ei turhia työlaitteen vaihtoja Tarvittaessa kone kulkee aina hiekoitetulla pinnalla

Hiekkatila täytetään kasasta hydraulisella väliseinälläVäliseinä alhaalla voidaan koko kauhan tilavuus hyödyntää hiekalle.

1.4

1.7

2.0

2.2

2.5

2.7

2.7 HD

Kokonaistilavuus

400

800

1100

1250

2570

2840

2840

Hiekkatilavuus

130

230

260

300

820

910

910

17003070

19503320

21503520

24604280

26904480

aurata, kuormata ja

Leveys

14002200

2690

hiekoittaa.

Korkeus

720

860

930

930

1280

1280

1280

Syvyys

860

1115

1220

1220

1530

1530

1530

Kauhalla voidaan myös

Paino

350

610

820

880

1430

1570

1630

aurata ja hiekoittaa saman

1,5 - 3t

3-5t

5-7t

6-8t

8-11t

10-13t

Yli 13t

aikaisesti.

Suositeltu koneen paino

SLH-kauhalla voidaan

JARI IKONEN 0400 654 205 jari.ikonen@amados.fi

JUHO IKONEN 0400 762 245 juho.ikonen@amados.fi amados.fi

17


Toimitusjohtaja Terho Pistool on vetäytynyt käytännön työstä sivuun ja keskittyy nyt kasvavan yrityksen kehittämiseen.

HYVÄ KALUSTO PITÄÄ

KILPAILUSSA MUKANA Mikkelin huolto- ja sisustuspalvelut, MHSPalvelut Oy, on aktiivinen toimija Mikkelissä ja Ristiinassa. Monipuolinen yhtiö tekee perinteisen kiinteistöhuollon ohella koneurakointi-, remontointi-, siivous- ja sisustuspalveluja.

18

Amados asiakaslehti 2018


MHS-Palveluiden Matti Kiljunen kertoo tehneensä pelkästään joulukuussa 270 tuntia lumitöitä. Lunta tuli erityisesti alkutalvesta runsaasti Mikkelin seudulle.

”ASIANTUNTEMUS JA NIMENOMAAN KESKITTYMINEN ONGELMIEN RATKAISEMISEEN PELKÄN LAITEMYYNNIN SIJAAN ON AMADOKSEN VAHVUUS.” Toimitusjohtaja Terho Pistool pitää lankoja käsissään, mutta osallistuu myös käytännön työhön. Vielä toistaiseksi. – Tänä talvena päätin, että auraaminen saa vähitellen riittää. Löysin viimeisenkin puuttuvan palasen ja nyt on jokaiselle osa-alueelle oma työnjohtaja. Niinpä aion itse jatkossa keskittyä firman kehittämiseen, Pistool valottaa. Yrityksellä on tällä hetkellä töissä 18 henkeä. – Vuonna 2009 aloitettiin ja yritys on siitä alkaen kasvanut tasaisesti. Ensin oli se ajatus, että halutaan olla Mikkelissä kolmen parhaan joukossa. Nyt ollaan siellä, Pistool hymyilee. – Mittaan sen sillä, että nykyään saadaan kaikilta isännöitsijöiltä tarjouspyyntöjä, eikä kukaan enää karsasta. Osataan hinnoitella niin, että ollaan muiden kanssa samoissa. Sitten vaan asiakas katsoo, kenet he haluavat, Pistool taustoittaa.

LÄHES KYMMENEN VUOTTA YHTEISTYÖTÄ Yhteistyö Amados Markkinointi Oy:n kanssa alkoi jo samana vuonna, jolloin MHS-Palvelut aloitti toimintansa. – Ensimmäiset Kramerit hankittiin vuonna 2009. Oltiin Mikkelissä ensimmäinen kiinteistönhuoltoyhtiö, joka osti Kramereita, Pistool arvelee. – Nyt meillä on tässä Mikkelissä kolme Krameria ja Ristiinassa yksi, hän jatkaa. MHS-palveluiden ja Amadoksen yhteistyö on jatkunut tiiviinä. – Olen Ikosen Jarin kanssa tehnyt varmaankin 30 kauppaa. On hankittu sieltä kaikenlaisia koneita, Pistool naurahtaa. Pistool sanoo, että kauppaa on ollut helppo tehdä. Asiantuntemus ja nimenomaan keskittyminen ongelmien ratkaisemiseen pelkän laitemyynnin sijaan on ollut MHS-palveluillekin erittäin tärkeä syy asiointiin.

amados.fi

19


MHS-palvelut Oy:n logo on tuttu Mikkelin katukuvassa. Talvella lumi siirtyi pois kiinteistöjen pihoilta. Keväällä on harjauksen vuoro.

LUMITÖITÄ JA HIEKOITUSTA Päättynyt talvi oli kiinteistönhuollon kannalta kohtuullisen tavanomainen. Lunta tuli tosin useaan otteeseen, mikä piti aurauskaluston liikenteessä. Myös hiekoitusta on tehty huomattavan paljon. Niinpä keväällä ovat vuorossa tuttuun tapaan harjaustyöt. – Siinäkin meillä on Kramer mukana, jossa on Snowek edessä. Sillä lähtee hienosti. Se on hemmetin hyvä ja nopea kone, eikä pölyä, Pistool kiittelee. – Lisäksi perässä tulee Schmidt (imulakaisukone), joka lakaisee loput pois, Pistool kuvailee.

KALUSTO JA HENKILÖKUNTA PÄIVITETTY Laitehankintojen on onnistuttava ja huollon on pelattava, sillä kilpailu on Mikkelin seudulla kovaa. – Olen parikymmentä vuotta pyörinyt Helsingin ja Vantaan seudulla tällä alalla. Voin sanoa,

20

Amados asiakaslehti 2018

että esimerkiksi imulakaisukoneita on tällä alueella paljon. Niitä on seitsemän ja koko alueella asuu 45 000 ihmistä. Revi siitä sitten, Pistool hymähtää. – Yksi keino menestyä kilpailussa on se että laitekanta on hyvässä kunnossa. Lisäksi useilla isommilla asiakkaille on hyvin tarkat kriteerit sille, millaisilla koneilla töitä tehdään, Pistool muistuttaa. – Me teemme esimerkiksi YIT:lle töitä. Sinne ei enää mennä edes 90-luvun koneilla. Me uusittiin oikeastaan kaikki koneet ja vanhin kone on noin viisivuotias tällä hetkellä. Kaikki muut on sitten korkeintaan kaksi vuotta vanhoja, Pistool esittelee. Koneiden ohella Mikkelin seudulla on kiinteistönhuoltotöihin löytynyt hyvin tekijöitä. – Ollaan sen verran hulluja täällä, että tykätään tehdään töitä, Pistool virnistää. – Koneet on nyt kunnossa ja siihen on satsattu. Lisäksi minä olen sitä mieltä, että porukka saa kouluttautua, Pistool painottaa. – Meillä kaikki saavat opiskella jotain, koneet ovat hyviä ja lisäksi puitteet ovat kaikilta muilta osin kunnossa. Silloin voi vaatiakin jo jotain Pistool sanoo.


UU

TU

BVT TTS-16 HENKILÖNOSTIN YLÄILMOISSA TAPAHTUVAT ASENNUKSET JA HUOLLOT AINA SILTOJEN ALLA TEHTÄVIIN TOIMENPITEISIIN. Amados Oy aloitti BVT-henkilönostimien virallisena maahantuojana vuoden 2017 alusta.

US

!

Maksimityöskentelykorkeus: 15,6 metriä Sivu-ulottuvuutta lähes 10 metriä melkein täysympyrällisellä alueella. Nostokorin lattia laskee 3m maanpinnan alapuolelle Korin maksiminostokyky: 225kg

TTS-16, on tarkoitettu asennettavaksi traktoriin tai kuormaajalla varustettuun työkoneeseen Tukijalat, jolloin käyttö on mahdollista kaltevassakin maastossa. Laitteen omapaino on 1 700 kiloa ja se voidaan kiinnittää traktorin taakse kolmipistenostolaitteeseen tai kuormaajakoneisiin etupäähän. Irrotuksen jälkeen laite seisoo tukevasti omilla jaloillaan ilman lisätukijalkoja. Peruskoneeksi sopii mikä tahansa yli neljän tonnin painoinen traktori tai kuormaaja. Kaikki nostimen vaurioitumiselle alttiit osat on sijoitettu puomin sisään. Nostimen luotettavan rakenteen ansiosta se soveltuu erinomaisesti maamme kylmiin olosuhteisiin. Puomin sisälle asennetut kelattavat johtimet ja teleskooppisylinteri mahdollistavat luotettavan toiminnan talviolosuhteissa.

JARI IKONEN 0400 654 205 jari.ikonen@amados.fi

JUHO IKONEN 0400 762 245 juho.ikonen@amados.fi


LISÄLAITTEET KIINTEISTÖHUOLTO

MAANRAKENNUS A J

AURAUS, LANAUS & HIEKOITUS Kotimainen Stark takaa laadun .

AURAT, KAUHAT & HARJALAITTEET Ammattilaisille tuottavat työlaitteet.

LAKAISUKONEET Saksalaisen Beman valikoimista löytyvät erisarjan lakaisukoneet.

TYÖ- JA LISÄLAITTEET Lisälaitteita mm.betonirakentamiseen, asfalttitöihin sekä purkutöihin. SEULAKAUHAT Allulta löytyvät seulakauhat, jotka soveltuvat kaivukoneisiin max. 12 t, pyöräkuormaajiin max. 8 t, traktoreihin, pienkuormaajiin sekä yhdistelmäkoneiden kaivupäihin.

22

amados.fi Amados asiakaslehti 2018


AMADOS MARKKINOINTI OY Ketunniementie 14 50130 Mikkeli

JARI IKONEN 0400 654 205 jari.ikonen@amados.fi

JUHO IKONEN 0400 762 245 juho.ikonen@amados.fi

amados.fi

23


Hautala Servicen myyntipäällikkö Arto Pahkala ja toimitusjohtaja Arto Hautala kummastelevat uuden TSM Aria 240 Super taajamaimurin toimintoja. – Imuri on meillä ensimmäinen laatuaan ja toivomme siitä suurta menestystä esim. ostoskeskusten, kaupunkien keskusta-alueiden ja suurten massatapahtumien puhtaanapitoon, miehet toteavat.

ESIMERKILLINEN

MAAHANTUOJA Amados on toiminut Ilmajokisen Hautala Service Oy:n maahantuomien koneiden ja laitteiden jälleenmyyjänä jo 15 vuotta. Hautalan tuotteet ovat aina olleet alansa huippuja ja yrityksen toimintamalli vielä huipumpaa. Hautala Service edustaa nykypäivänä harvinaisemmaksi käyvää yrittäjäkulttuuria, jossa kaikki varaosat ja tarvikkeet löytyvät aina omasta varastosta. Se sitoo paljon pääomaa ja hävikkiäkin tulee konemallien muuttumisen myötä, mutta antaa jälleenmyyjälle uskoa ja luottamusta omien asiakkaiden silmissä.

24

Amados asiakaslehti 2018


Amadoksen ja Hautala Servicen yhteistyö alkoi Savon Talohoito Oy:n Juhani Kimarin ehdotuksesta. Kimari oli hankkinut Hautalan edustamia Grasshopper ruohonleikkureita ja halusi Savon sydämeen luotettavan jälleenmyyjän niille. Savon Talohoito ja Amados olivat tehneet kauppaa jo tovin, jonka ansiosta luottamus kaupankäyntiin ja ennen kaikkea niiden jälkihoitoon oli syvää. Amadoksen Jari Ikonen marssi Hautala Servicen puheille Lepaan messuilla 2003 ja siitä hetkestä alkoi yritysten yhteistyö.

HYVÄ ALUE JA INNOSTUNUT MYYNTITYÖ Jari lähti heti innokkaasti kentälle, Hautala Servicen toimitusjohtaja Arto Hautala muistaa. – Hänellä oli juuri sellainen palo, mikä meidän ”oudoksikin” tituleerattuja koneita myydessä kuuluu ollakin, mies naurahtaa. – Olemme aina hankkineet edustukseemme tehokkaita ja kestäviä laitteita, joissa on mahdollisimman vähän muotoiltua muovia ja kirkuvia värejä. - Oli asiakkailla ongelmana pitkän ruohon niittäminen jyrkässä rinteessä, sammaleen poisto kiveykseltä, äänetön ja päästötön roskien puhaltaminen tai mikä tahansa muu viheralueiden hoitoon liittyvä ongelma, apu löytyy varmasti meiltä. - Mikkelin ja koko Savon seutu on vilkasta myyntialuetta, Hautala sanoo. – Amadoksen väki on sisäistänyt Grasshopperin ylivertaisuuden jo kauan sitten ja he ovat Jarin johdolla myyneet niitä aina Venäjälle saakka. – Kun saimme Pellenc akkutyölaitteiden edustuksen kahdeksan vuotta sitten itsellemme, ymmärsivät Amadoksessa heti niidenkin erinomaisuuden. Amados on uskonut tuotteeseen ja tehnyt hyvää työtä myös niiden saralla, mies kehuu. Maahantuojan puolelta katsoen Amados on esimerkillinen jälleenmyyjä. He ymmärtävät jälkimarkkinoinnin merkityksen hyvin. – Tuotteissamme toimii vanha fraasi, ”myyjä myy ensimmäisen koneen ja jälkimarkkinointi seuraavat”, Hautala toteaa. Amados muistaa olla kontaktissa asiakkaisiin kaupan jälkeenkin ja hoitaa huollot ja mahdolliset korjaukset nopeasti ja ammattitaitoisesti. – He ymmärtävät pitää varastossaan tärkeimpiä huolto- ja kulutusosia riittävästi, koska meidän yhteisenä velvollisuutenamme on se, että asiakkaiden koneet eivät seiso osien puutteesta silloin kun niitä eniten tarvitaan. - Me puolestaan tuemme jälleenmyyjiämme niin hyvin kuin suinkin kykenemme, Arto Hautala lupaa. – He saavat aina viimeisimmät varaosakirjat ja muun tarvittavan materiaalin, sekä vahvan teknisen tuen niin myyntiin kuin huoltoihin ja korjauksiinkin. - Amados Oy on yksi vahvimpia jälleenmyyjiämme, Arto Hautala toteaa. Sen asiakaslähtöinen toimintamalli ja vastuullinen ajatusmaailma ovat juuri sitä mihin itsekin aina pyrimme, mies päättää.

amados.fi

25


VIHERHOITO RUOHONLEIKKURIT, PUUTARHATRAKTORIT & ITSEVETÄVÄT LEIKKURIT NURMIKOLLE Jokaiselle nurmikolle parhaat laitteet ja koneet Grasshopperilta. AKKUKÄYTTÖISET TYÖKALUT Pellencin tehokkailla akkukäyttöisillä pientyökaluilla viimeistelet työsi jäljen.

26

amados.fi Amados asiakaslehti 2018


KU PA LJ LV ET EL US UT -

AMADOS OY ON PANOSTANUT KULJETUSPALVELUUN

Amadoksen kuljetusarsenaali on laaja ja asiakas saa minkä tahansa ostamansa tuotteen kotiovelle toimitettuna tai suoraan työmaalle. Kuljetukset hoituvat helposti, nopeasti ja asiakasta vaivaamatta. KÄYTTÖKOULUTUS JA LAITTEEN TOIMIVUUS

Yksi oman kuljetuspalvelun eduista on se, että asiakas saa ammattitaitoisen opastuksen koneen tai laitteen turvalliseen käyttöön paikan päällä.Käyttökoulutus ja laitteen toimivuuden varmistus herättävät asiakaskunnassa luottamusta ja samalla varmistetaan, että asiakas voi aloittaa työskentelyn heti ilman ikäviä yllätyksiä. NOUTO HUOLTOON TAI KORJAUKSEEN

Amadoksen kuljetuspalvelu noutaa tarvittaessa koneet myös huoltoon tai korjaukseen nopeasti ja asiakasta vaivaamatta.

Amados Oy toimii Yrjö Tenkanen Oy:n virallisena jälleenmyyjänä. Yrjö Tenkanen Oy on yksi maamme tunnetuimmista perävaunujen edustajista. Yrityksen TEKO-tuoteperhe on tunnettu laadustaan ja monipuolisuudestaan. Yrjö Tenkanen Oy:n yleisvaunut, maansiirtovaunut sekä traktorilavetit ovat osoittautuneet Amadoksellakin todellisiksi myyntivalteiksi niiden tunnettuuden sekä otollisen hinta-laatusuhteensa ansiosta.

AMADOS MARKKINOINTI OY Ketunniementie 14 50130 Mikkeli

JARI IKONEN 0400 654 205 jari.ikonen@amados.fi

JUHO IKONEN 0400 762 245 juho.ikonen@amados.fi

amados.fi

27


AMADOS MARKKINOINTI OY Ketunniementie 14 - 50130 Mikkeli Avoinna ma-pe klo 8-16 tai sopimuksen mukaan

info@amados.fi

MYYNTI

HUOLTO/MYYNTI

TOIMISTO

MYYNTI

JARI IKONEN

AKI OUTINEN

NINA KOKKONEN

JUHO IKONEN

0400 654 205 jari.ikonen@amados.fi

+358 40 518 8143 aki.outinen@amados.fi

+358 40 2141 110 nina.kokkonen@amados.fi

+358 400 762 245 juho.ikonen@amados.fi

www.amados.fi