Page 1


In a world full of Muggles, she found her Hogwards in Graphic Design.


Σχεδιασμός αφισών για κέντρα διασκέδασης προσαρμοσμένα κάθε φορά στις ανάγκες και τον χαρακτήρα της κάθε επιχείρησης.


Σχεδιασμός λογοτύπου, καταλόγων για την επιχείρηση Tales. CONCEPT Το concept είναι βασισμένο στο ίδιο το όνομα της επιχείρησης, στο παραμυθικό αυτό στοιχείο.


Επανασχεδιασμός του επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly, δημιουργώντας μια special edition βασισμένη στο βιβλίο Αόρατες Πόλεις του Italo Calvino.

CONCEPT Το concept είναι βασισμένο σε μία από τις κατηγορίες των αόρατων αυτών πόλεων τις “Πόλεις των Επιθυμιών”. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των πόλεων όπως αναφέρονται στο βιβλίο είναι οι πόλεις του καπιταλισμου και της υπερβολής, ο πλούτος, τα υλικά αγαθά, τα αμέτρητα εμπορεύματα, οι επιθυμίες και οι απολαύσεις. Έτσι και το ύφος το οποίο ακολούθησα είναι αυτό της art deco αφού εκφράζει αυτό τον πλούτο και την υπερβολή. Έτσι δημιούργησα την Monopoly “Desire invisible cities” όπου το κάθε στοιχείο ειέχει αντληθεί και βασιστεί πάνω στο περιεχόμενο του βιβλίου αλλά έχουν διατηρηθεί οι κανόνες του γνήσιου παιχνιδιού Monopoly.

Ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα όπου η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, όπως και οι επενδύσεις σε: οικονομικά αγαθά, παραγωγή, το εμπόριο και υπηρεσίες, κατέχονται από ιδιώτες, με κυρίαρχο κίνητρο/ στόχο το κέρδος.

Οι πόλεις των επιθυμιών είναι πέντε (Φεδώρα, Δωροθέα, Αναστασία, Δέσποινα, Ζοβέιδα). Η κάθε πόλη έχει το δικό της λογότυπο όπως αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο και την δική της πλευρά στο ταμπλό του παιχνιδιού. Η πέμπτη πόλη, η Ζοβέιδα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο είναι ¨Η πόλη φυλακή” έτσι αποτελεί την φυλακή του παιχνιδιού.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ MONOPOLY Οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικής δολοπλοκίας και απεμπόλησης με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται διαδοχικά στο ταμπλό, σύμφωνα με την κάθε ζαριά. Το παιχνίδι παίρνει την ονομασία του από τον όρο “μονοπώλιο”, την κυριαρχία στην αγορά μιας μόνο επιχείρησης.

Έχουν δημιουργηθεί η συσκευασία του παιχνιδιού, το ταμπλό, οι κάρτες εντολών και αποφάσεων, οι κάρτες υποθηκών, τα χρήματα, το βιβλίο οδηγιών. Ερευνήθηκαν, επιλέχθηκαν και αγοράστηκαν τα σπίτια (ψηφίδες μαύρου μαρμάρου), τα ξενοδοχεία (χρυσές ψηφίδες) και τα πιόνια (διακοσμητικές χάντρες) τα οπόια προέρχονται από το περιεχόμενο.


Σχεδιασμός εικονογραφήσεων για έντυπη καταχώρηση περιοδικού με την χρήση γραφίδας για την διαφήμιση του κλασικού στυλού της εταιρίας Bic. CONCEPT Το concept βασίστηκε στην υπερβολή της αναλείωτης αξίας του διαχρονικού στυλού Bic. Έτσι για να τονιστεί η υπεραξία του βασίστηκα στους θεούς της γραφής και των γραμμάτων της αρχαίας Αιγύπτου. Με την λεζάντα Bic enough for Gods, και το λογοπαίγνιο big(μεγάλος) και Bic τονίστηκε η διαχρονικότητα και σημαντικότητα του.


Σχεδιασμός εικονογραφήσεων για έντυπη καταχώρηση περιοδικού για την εταιρία Nescafe. CONCEPT Το concept είναι βασισμένο στην επιθυμία αλλά και στην συνήθεια των λατρών του καφέ. Η υπερβολή τονίζει το πόσο σημαντικό είναι το προίον για την καθημερινότητα των λατρών του καφέ.


Σχεδιασμός εικονογραφήσεων για έντυπη καταχώρηση περιοδικού και διαφήμιση σε στάση λεωφορείου για την διαφήμιση της καινούριας σειράς χρωματιστών μολυβιών της εταιρίας Faber Castel. CONCEPT Το concept βασίστηκε στην επιθυμία και την φαντασία τόσο των μικρών παιδιών αλλά και των γονιών τους, καθώς πιθανότερο να διαβάσει την καταχώρηση του περιοδικού ένας γονιός και να αγοράσει εκείνος το προιόν στο παιδί του. Επίσης απευθύνεται σε οποιονδήποτε είναι λάτρης των υλικών αυτών. Η διαφήμιση παροτρίνει τον θεατή να χρησιμοποιήσει την φαντασία του και να ζωραφίσει ότι ο ίδιος αισθάνεται, είτε μικρός είτε μεγάλος. Η εξωτερική διαφήμιση παροτρύνει τον θεατή να βγεί φωτογραφία πίσω από το plexy glass κι έτσι τον “μεταμορφώνει” στον φανταστικό αυτό χαρακτήρα.


Σχεδιασμός εικονογράφησης για εξώφυλλο βινιλίου για το κομμάτι The man who sold the world του David Bowie. CONCEPT Το concept βασίστηκε στις πολλαπλές ερμηνείες του συγκεκριμένου κομματιού αλλά και των υπολοίπων του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.


Σχεδιασμός εικονογράφης με την χρήση γραφίδας, για το εξώφυλλο του περιοδικό τέχνης Juxtapoz. Η εικονογράφηση είναι αφιερωμένη στην καλλιτέχνιδα Frida Kahlo.


Δημιουργία εικονογράφησης και τυπογραφικών συνθέσεων για την δημιουργία εντύπου το οποίο είναι βασισμένο στην γραμματοσειρά Helvetica με στόχο να αναδυκνύει τόσο την ίδια αλλά και τα χαρακτηριστικά της.

CONCEPT Το concept βασίστηκε στην υπερβολή της τελειότητας μέσα από τις ίδιες τις “ατέλειες” της γραμματοσειράς. Έτσι τόνισα αυτές τις “ατέλειες” όπως είναι για παράδειγμα το ότι η συγκεκριμένη γραμματοσειρά δεν έχει δικό της χαρακτήρα.

Είναι μια ουδέτερη γραμματοσειρά χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανήκει στην κατηγορία san serif γραμματοσειρών. Έτσι αφέρεσα τα άκρα της εικονογράφησης αλλά και το πρόσωπο και τα αντικατέστησα με την λεζάντα no type, no face, no character, so perfect itself.


Σχεδιασμός συσκευασίας για οδοντόβουρτσα. CONCEPT Το concept βασίστηκε στην φόρμα ενός δοντιού όπως παρουσιάζεται σε παιδικές εικονογραφήσεις αλλά και στο σχήμα του διαμαντιού. Ο στόχος είναι το προιόν να ξεχωρίζει στο ράφι των καταστημάτων ανάμεσα στα υπόλοιπα ίδια προιόντα, αλλά και να αποτελεί ένα προιόν το οποίο θα αγόραζε κάποιος για αισθητικούς λόγους και για την ίδια την συσκευασία.


Σχεδιασμός συσκευασίας για σειρά μπαχαρικών Fresh κσι την περιορισμένη έκδοση “A Piece of Art” βασισμένη στην τεχνική του πουαντιγισμού η αλλιώς dotting.

CONCEPT Το concept βασίστηκε στην τεχνική dotting καθώς είναι πολύ κοντά στην φόρμα των κόκων των μπαχαρικών. Επίσης επιλέχτηκαν τρεις χώρες, τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά ρούχα αλλά και το χαρακτηριστικό μπαχαρικό των τριών αυτών χωρών. Επειτα δημιουργήθηκαν οι εικονογραφήσεις αλλά και η συσκευασία.


Εικονογράφηση ιστορίας με την χρήση infographics. CONCEPT Το concept είναι βασισμένο στην ιστορία αυτή του χαρακτήρα, των αγαπημένων του πραγμάτων αλλά και την εικονογράφηση των συναισθημάτων του με την χρήση του flat σχεδιασμού.


Ψηφιακή εικονογράφηση με την χρήση γραφίδας.


Εικονογράφηση και δημιουργία αυτοκολλήτων τοίχου Wall o’clock.

CONCEPT Το concept είναι βασισμένο στην ιδέα της δημιουργίας αυτοκόλλητων τα οποία θα τοποθετούνται στον τοίχο και προσθέτωντας κάποιος ένα απλό ρολόι στην ειδική θέση θα δημιουργείται ένα ρολόι εντοιχιζόμενο τοίχου. Ακολούθησα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν κάποιους

καλλιτέχνες, τα έργα τους αλλά και τα πρώτα ηλεκτρονικά παιχνίδια του του 80. Η πιο λειτουργική προσέγγιση ήταν ο flat σχεδιασμός. Ο στόχος ήταν να μπορεί κάποιος να μετατρέψει το βαρετό του ρολόι σε ένα σύγχρονο και διασκεδαστικό ρολόι τοίχου.


-80’s -

Inspired by 8O’s electronic games . Tetris meets with Super Mario, Pacman and Donkey Kong ! Height: 1,70cm Weidth: 0,50cm Material: Vinyl

Tetris taught me that when you try to fit in you disappear !


-FRIDA-

Inspired by a great Mexican painter Frida Kahlo ! Height: 1,70cm Weidth: 0,50cm Material: Vinyl

Take a lover who looks at you like maybe you are magic !


-KUSAMA-

Inspired by a japanese contemporary artist Yayoi Kusama ! Height: 1,70cm Weidth: 0,50cm Material: Vinyl

I AM JUST ANOTHER DOT IN THE WORLD!


-TIM-

Inspired by the American film director, producer, artist, writer and animator Tim Burton! Height: 1,50cm Weidth: 0,50cm Material: Vinyl

Anyone with artistic ambitions is always trying to reconnect with the way they saw things as a child !


-MONDRIAN-

Inspired by the Dutch painter and contributor to the De Stijl art movement Pier Mondrian! Height: 1,70cm Weidth: 0,50cm Material: Vinyl

Art is not made for anybody and is, at the same time made for everybody !


Σχεδιασμός, και ανάπτυξη, οπτικής εταιρικής ταυτότητας η οπoία απευθύνεται σε ένα θεματικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, το Mutatis Mutandis collage museum, αφιερωμένο στην τεχνική κολλάζ και στην εξέλιξη αυτής της τεχνικής. CONCEPT Η επιλογή του ύφους, των χρωμάτων, των σχημάτων και των εικονογραφήσεων είναι επιρεασμένη από την ίδια την τεχνική του κολλάζ αλλά και των καλλιτεχνών που την εξασκούσαν σε συνδιασμό πάντα με τις σύγχρονες ανάγκες σχεδιασμού. Τα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν για να πλαισιώσουν αυτή την ταυτότητα είναι βασισμένα στις ανάγκες αυτές.

Το όνομα το οποίο διάλεξα είναι ”Το Mutatis mutandis είναι μια μεσαιωνική λατινική φράση που σημαίνει ότι “έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές” ή “μόλις γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές”. Παραμένει μη φυσιολογική φράση και συνεπώς είναι συνήθως πλάγια .” Έτσι κατέληξα σε αυτό το όνομα καθώς σκέφτηκα ότι είναι αρκετα εύηχο, ιδιαίτερο αλλά όχι δύσκολο να το θυμάται κάποιος. Ο λόγος που το διάλεξα ήταν πως ήθελα να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα, μια προσωπικότητα, έναν κύριο Mutatis Mutandis με ιδεατό όνομα και επίθετο και γύρω του θα δημιουργηθεί η εταιρική ταυτότητα.

Χρησιμοποίησα το colour blocking η αλλιώς μπλοκάρισμα χρωμάτων. Colour blocking θεωρείται η σύζευξη χρωμάτων που είναι αντίθετα στον τροχό χρωμάτων ώστε να κάνουν ενδιαφέροντες και συμπληρωματικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Η εταιρική ταυτότητα του Mutatis Mutandis αποτελείται από τον σχεδιασμό του λογοτύπου του, εταιρικής κάρτας, επιστολόχαρτο, φάκελος μικρός, φάκελος Α4, folder, χάρτη μουσείου, κατάλογο εκθεμάτων μουσείου, κατάλoγο gift shop, merchandise.


Αφού έκανα κάποια προσχέδια στο χέρι συνέχισα σχεδιάζοντάς τα στο Ιllustrator. Η επιροή μου ήταν η τραγιάσκα την οποία φορούσε ο Pablo Picasso αλλά και μια αναφορά σε χαρακτηριστικό έργο της Sarah Lucas όπου η φόρμα του αυγού και του πλυντηρίου είναι εμφανής. Σκέφτηκα ότι ένας συνδιασμός τους θα ήταν ιδανικός. Όμως ακόμη μου έλειπε το γυναικείο στοιχείο, αφού ήθελα να φτιάξω ένα λογότυπο που να έχει αναφορά και στα δύο φύλλα. Επίσης θα έπρεπε να μην είναι τόσο φλύαρα.


muta tis muta ndis

mutatis mutandis

Συνέχισα να δοκιμάζω διαφορετικές προσεγγίσεις. Κατάλαβα πως η τραγιάσκα δεν ήταν αρκετά λειτουργικη καθώς το σχήμα της δεν είναι αρκετά ευδιάκριτο και δύσκολα κάποιος όντως θα την συνδίαζε με τον Pablo Picasso. Έτσι διάλεξα το χαρακτηριστικότατο καπέλο του Rene Magritte, το οποίο έχει ξεκάθαρη φόρμα και θα μπορούσε αργότερα να λειτουργήσει και μόνο του ώς εικονίδιο στην εξέλιξη της ταυτότητας μου. Έπειτα αναρωτήθηκα ποιό θα ήταν αυτό το γυναικείο χαρακτηριστικό το οποίο θα έδινε την θυλική νότα. Αποφάσισα πως ένα γυναικείο πόδι θα είχε ενδιαφέρον χωρίς να είναι το προφανές. Παράλληλα πρόσθεσα το τυπογραφικό στοιχείο δοκιμάζοντας την συνδιαστικά.


Το τελικό λογότυπο αποτελείται από τέσσερα στοιχεία, το πρόσωπο χωρίς χαρακτηριστικά, χωρίς φύλλο, χωρίς εθνικότητα καθώς θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, το χαρακτηριστικό καπέλο του Rene Magritte, ο κίτρινος κύκλος ο οποίος αναφέρεται στην Sarah Lucas και το πόδι το οποίο είναι το θυλικό στοιχείο. Επίσης το καθένα από τα στοιχεία του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του και να λειτουργήσει εξίσου δυναμικά. Χρησιμοποιήθηκαν βασικά χρώματα όπως μαύρο, κόκκινο, κίτρινο. Χρησιμοποιήθηκε η γραμματοσειρά Gotham, καθώς είναι απλή, κοφτή και καθόλου φλύαρη.


Έπειτα θεώρησα πως θα έχει ενδιαφέρον να δημιουργήσω κάποιες φιγούρες η καθεμία με τον δικό της χαρακτήρα αποκλειστικά και μόνο από τα μέρη του λογοτύπου. Έτσι έφτιαξα αυτές τις φιγούρες εκμεταλευόμενη τις φόρμες αυτές έτσι ώστε να δημιουργήσω χαρακτηριστικά στην κάθε φιγουρα η οποία η κάθε μια είχε την δική της προσωπικότητα.

Οι συγκεκριμένες συνθέσεις, χαρακτήρες χρησιμοποιήθηκαν στα αντικείμενα του gift shop. Έτσι ο καθένας θα μπορούσε να διαλέξει την φιγούρα που του ταιριάζει.


Welcome to my Sketchbook


Thank you!

Porttfolio2018  

Graphic design/ logo/ brand identity/ typography/ layout design/ packaging design/ advertising campaign/ illustration

Porttfolio2018  

Graphic design/ logo/ brand identity/ typography/ layout design/ packaging design/ advertising campaign/ illustration

Advertisement