Page 6

6DE HALSTERSE KRANT & DE ZUIDWESTKRANT

SPORTMIX - SPORTMIX - SPORTMIX - SPORTMIX - SPORTMIX LEPELSTRAATSE BOYS 1 KAMPIOEN!

TOERCLUB CENTRAL FIETST DE KLEIRIT HALSTEREN - De naam van de rit geeft het al enigszins aan, de wekelijkse tocht van TC Central gaat aanstaande zondag door de polder. Met de wind zit het dus weer goed, maar zo vroeg in het seizoen hebben we er iets op gevonden: we passen onze snelheid erop aan, het werkt perfect. De tocht gaat het eiland Tholen buitenom en dan over de dam en door de Heense Polder via De Heen en Steenbergen weer naar Halsteren. De afstand is 78 km en het vertrek is om 9.00 uur bij Cafetaria Plaza aan de Dorpsstraat. Vrijblijvend enkele keren meefietsen kan nog steeds, om daarna mogelijk lid te worden van onze club. Meer informatie is te krijgen via telefoon (0164) 683103 of e-mail: admees@ home.nl.

PROVINCIENIEUWS Ben jij of ken jij dé ultieme Brabantse sportvrijwilliger? Geef dan aan wie dit is en vertel wat deze persoon voor de sport in Brabant doet. Hiermee maakt jouw vrijwilliger kans op 2 tickets voor Heel Brabant Juicht op 9 juni. Brabantse Olympiërs worden dan uitgezwaaid tijdens het concert van Guus Meeuwis ‘Groots met een zachte G’ in het speciale Brabantvak. Kijk voor de actievoorwaarden op www.heelbrabantjuicht.nl/actievoorwaarden. Op 20 mei worden de winnaars bekend gemaakt! LEPELSTRAAT - Voetbalvereniging Lepelstraatse Boys heeft geschiedenis geschreven. Het eerste elftal werd na een overtuigende 0-9 zege bij Rimboe in Wouwse Plantage kampioen in de 5e klasse A. Met nog één wedstrijd te spelen bedroeg de voorsprong 6 punten en waren de Boys niet meer in te halen door de nummer 2 uit de rangschikking, Groede. Lepelstraatse Boys keert een jaar na degradatie weer terug naar de 4e klasse. Na het laatste fluitsignaal waren er medailles voor de spelers en technische staf van de KNVB. En natuurlijk bloemen, vuurwerk, T-shirts en een platte kar. Kortom: alles wat bij een kampioenschap hoort!

TRAINING MOUNTAINBIKE VOOR JONGELUI

DE LIEFHEBBERS RIJDEN DE KANAALROUTE­RICHTING BELGIË HALSTEREN - De recreanten en de trimmers van TTC de Liefhebbers gaan zondag 22 mei de kanaalroute rijden. Ze gaan langs het Schelde-Rijn­ kanaal richting België en drinken hun bakje koffie in Zandvliet in Café de Volle Ton. Na een afstand van 50 kilometer voor de recreanten en 85 kilometer voor de trimmers afgelegd te hebben zijn ze zo net na de middag weer thuis. Bij beide afdelingen kunnen nog steeds nieuwe leden aansluiten. Voor inlichtingen kan contact opgenomen worden de secretaris Richard Kuijlen, telefoon (0164) 683915, e-mail ttcdeliefhebbers@gmail.com of kom iets voor 9.00 uur naar het vertrekpunt Cafeeke de Beek en vraag naar één van de daar aanwezige bestuursleden. Informatie is ook te vinden op de website: www.ttcdeliefhebbers.nl.

Ruige Velden 16 4464 RG Lepelstraat Telefoon: 0164-685367 Mobiel: 06-53351929 OSSENDRECHT - Wielervereniging RSC De Zuidwesthoek verzorgt al weer enkele jaren op woensdagmiddag een mtb-trainingsmiddag in de bossen nabij het Zuidwesthoek College. Deze trainingsmiddagen verlopen altijd met veel plezier in de gezonde buitenlucht. Het succes is zo groot dat het aantal deelnemers steevast oploopt. Zo zijn er nu 2 groepen, een jongere groep van 6 tot t/m 11 en een snelle groep van 10 tot 12 jaar. Door een aantal deelnemers van 12 jaar die de basisschool gaan verlaten is onlangs op de algemene ledenvergadering

van RSC De Zuidwesthoek het verzoek gedaan een vervolg te geven aan deze mtb-middagen. De wielervereniging geeft hier graag gehoor aan en zodoende is het plan opgevat ook op zaterdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur een zelfde training te verzorgen. Deze training is gericht op plezier en gezond bezig zijn in de buitenlucht. Aan bod komen technische oefeningen gevolgd door trainingen met een afwisselende intensiviteit. Let wel: het is niet de bedoeling in wedstrijdverband te gaan rijden. Wel kan er worden afgespro-

ken toertochten gezamenlijk mee te doen. Kennismaken met wedstrijdfietsen kan in een vervolgfase wel via RSC De Zuidwesthoek. Gestart wordt in september bij het begin van het nieuwe schooljaar. Plaats van samenkomst: Zuidwesthoek College aan Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 201 te Ossendrecht. Aanmelden is mogelijk tot 1 juni aanstaande. Deze training vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden kan bij Stan Jansen via e-mail: jostjansen1955@kpnmail.nl.

De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant 20 2016  
De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant 20 2016  
Advertisement