Page 8

CYAN MAGENTA GUL SVART

Wonderville växer

Kulturkvarteret På tisdagen direkt efter påsk presenterades arkitektbyrån som får i uppdrag att bygga det så kallade Kulturkvarteret längs Svartån, med Konserthuset som center. Uppdraget gick till Wingårds Arkitektkontor, ett val som en enig jury ställde sig bakom. Wingårds Arkitektkontor var ett av tre av nordens främsta arkitektfirmor som kommit igenom en prekvalificering där vissa krav ställdes. – Jag tycker det vinnande förslaget ger området ett rejält lyft. Det känns fräscht och modernt, men har samtidigt ett innehåll som kommer ge örebroarna fler möjligheter till upplevelser och aktivitet, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande. Första steget i arbetet är renoveringen av Konserthuset, och senare uppförandet av byggnaden som ska inhysa Kulturskolan, Stadsbiblioteket, en multiscen, restaurang och bostäder. Wingårds är arkitektfirman bakom Skandinaviens största shoppingcenter, Emporia i Malmö, som stod färdigt 2012.

Företagets vd Kennet Båth kallar 2013 för ett år då man satsade på stabilitet och på att bygga upp en långsiktigt stabil tillväxt. Men vad som ligger bakom både den ekonomiska och den branschmässiga framgången hyser han inga tvivel om. – Hade vi drivit Wonderville på ett traditionellt sätt hade vi nu haft 20-30 anställda, och då hade vi inte sett den ekonomiska tillväxt som vi har. I dagsläget har i stället sex stycken anställda och har mellan 1015 personer på outsourcing i samband med projekt, berättar Kennet Båth. Han menar att han fortfarande ser Wonderville som ett litet företag, men ett sådant med stora kunder, bland vilka man hittar Volvo, Vattenfall och HP. Under innevarande års första kvartal plockade man hem ytterligare tre kontrakt med stora uppdragsgivare. – Vi arbetar med automatiserad marknadsföring och mätbara värden. Marknadsför vi en av våra uppdragsgivares produkter mot en kund men märker att kunden är intresserad av en annan av produkterna så blir det i nästa led den vi lyfter fram. Det finns de

som tycker den riktade marknadsföringen är lite obehaglig, men det är ju egentligen inte värre än att ICA vet om att du köpt mycket av en produkt och skickar ut erbjudanden på denna inför ditt nästa inköp, konstaterar Kennet Båth. Wonderville har idag kontor i Örebro, Stockholm och Borås samt medarbetare i bland annat Indien och Jugoslavien. Hösten 2012 påbörjades byggandet av en skola i Centralafrikanska Republiken på Wondervilles initiativ, och känslan av att ha bidragit till en bättre framtid för andra har gett mersmak. – Det är inte klart än, men planer finns på att starta nya projekt. Det är många som skulle kunna bidra eller göra liknande. Att köpa en ny bil är en glädjekänsla, men det går över snabbt. Att kunna bidra till en bättre utveckling för andra, det är en glädje som håller i sig, konstaterar Kennet Båth.

Foto richardstrom.com

Reklambyrån Wonderville fortsätter sin tillväxtresa. Under förra året ökade nettoomsättningen från 26,5 miljoner kronor till 28,3 kronor och vinsten från 5,4 miljoner till 5,7 miljoner kronor.

Pilotprojekt med Pennybridge

Nytt brasserie i Nora Pennybridge, Örebrostartad innovation, gåvotjänst och nominerad till 2014 års digitala innovation inför Örebrogalan, testas nu ett pilotprojekt tillsammans med McDonalds Örebro. Pennybridge är den nya gåvotjänsten som ska göra det lättare för Sveriges, och världens, befolkning att donera pengar till välgörande ändamål. Idén bygger på att sänka insamlingskostnader och göra det lättare för de som vill donera pengar. I det nu aktuella pilotprojektet kommer man att samla in pengar till Ronald McDonalds Barnfond. Barnfonden som driver Ronald McDonald Hus har fem hus i Sverige, med boenden för svårt sjuka barn och deras familjer i anslutning till vårdgivande sjukhus. Principen är att skapa ”ett hem borta”. Det senaste huset i raden finns i Uppsala och erbjuder 14 familjerum.

– Våra Ronald McDonald Hus är jätteviktiga för alla de familjer vars tillvaro plötsligt vänds upp och ned. Genom det här pilotprojektet hoppas jag att vi kan samla in mer pengar till Ronald McDonald Barnfond för att kunna hjälpa ännu fler familjer, säger Magnus Pojen, ägare till Örebros fyra McDonald’s-restauranger och styrelseledamot i Ronald McDonald Barnfond. Även Ronald McDonald House Charities i USA har visat intresse för att ansluta sig till tjänsten. Pennybridge bygger på att varje gåvogivare har sin egen pott, och själva väljer hur de donerade pengarna ska fördelas, det kan vara allt från ett biståndsprojekt till det lokala fotbollslaget. Det pågående pilotprojektet omfattar samtliga McDonalds restauranger i Örebro. Foto Anders Linjenbring

På nationaldagen, 6 juni, slår Nora Brasserie upp portarna i Bryggerikvarteret i just Nora. Vid årsskiftet köpte Niklas Salmin, Andreas Lovén och Henrik Olsson – alla studenter vid Restaurang- och Hotellskolan i Grythyttan, Måltidens Hus – och nu är det dags för nästa steg. Efter moget övervägande startar man Nora Brasserie i det nyrenoverade Bryggerikvarteret. – Bryggerikvarteret är ett gammalt fabriksområde från 1800-talet, och vi kommer att spegla dess historia genom att servera en rustik och industriell meny. Det blir alltså ingen fine dining, konstaterar Niklas Salmin. Till restaurangen tillkommer också Bergslagens största uteservering, med infravärme för förlängning av de ibland kyliga svenska sommarkvällarna, musikscen både inom- och utomhus, samt möjlighet att ta emot konferenssällskap.

Vi tycker som du. Helgen är bäst! Vi har utdelning på helgen när observationen är som högst och folk har mer tid att läsa. Läs mer på www.sdr.se. Välkommen att kontakta Martin Säretun.

8 Marknad

OSMUNDGATAN 2, 703 63 ÖREBRO TEL 019-10 49 40, MOBIL 0703-09 25 58 E-MAIL sdr512@sdr.se

Profile for HKM Publishing AB

Marknad 5-14  

Marknad Örebro nr 5-2014

Marknad 5-14  

Marknad Örebro nr 5-2014

Advertisement