Page 42

CITYNYTT Text: Vesna Kitanovic

TRENDSPANING Trendiga och stilrena Debut har tillsammans med klädmärket Tiger just levererat en tidig julklapp till sina kunder. Butikens ägare, Jacob Barsom, arrangerade nämligen en stor fest på Strömpis, som kombinerades med en lite annorlunda modevisning. Vad hände under kvällen? – Det var soft och avslappnat, en hel del mingel med kunderna, därför valde vi bort den traditionella visningen. I stället klädde vi upp skyltdockor och placerade dem i olika miljöer så att kläderna blev en del i ett sammanhang. Dessutom visade Tiger nästa års vårkollektion på storbildsskärm. Kan det bli fler liknande överraskningar i framtiden? – Det här är ett sätt vi ska jobba på, aktiviteter i olika format, men inte nödvändigtvis alltid stora evenemang. Just nu spånar vi på en fest som ska hållas i butiken. Den blir av i början av nästa år och är ett samarbete med Filippa K. Förutom festerna så är nya klädmärken på ingång, vilka? – Vi har just fått in svenska Fifth avenue shoe repair. De jobbar med strama färger som svart och grått. Det är mer designen som är framträdande med dramatiska snitt och mycket draperingar. Velour kommer också, de har hittat sin egen stil och skiljer sig lite från andra svenska märken. Jag arbetar även med att få in Blank. Det är en uppmärksammad svensk desigerduo som hämtar tydlig inspiration från den japanska kulturen med rena linjer.

Bild: Richard Ström

Vad vill ni sända ut för signaler med förnyelsen? – Vi breddar oss, samtidigt som vi dressar upp butiken. Vi siktar in oss på en målgrupp som varit ute på arbetsmarknaden några år, de som behöver en kostym och en schysst outfit för kvällen. Vi ska vara först med de senaste trenderna.

Bild: Richard Ström

BEPRÖVAD KOMBO Skippar man krogen en kväll är det oftast pizza och film i soffan som gäller. Så resonerar Ilyas Yildiz på Rixvideo när han nu utökar sin verksamhet med en pizzeria. Tanken är att det ska vara smidigt. I stället för att springa runt halva stan så finns allting samlat på ett ställe, chips, godis, film och nu även pizza. Med andra ord; en helkväll. Förutom de välbekanta Capricciosa, Hawaii och Calzone gör teamet på Rixvideo också lite mer lyxigare varianter med bra råvaror. Finsmakarna kan exempelvis avnjuta ingredienser som: chilimarinerad scampi, tryffelolja, kantareller och grillad paprika. Mums!

KULTURNATTEN Kvällen den 16:e november är det dags att bege sig ut i vimlet igen. Då arrangerar Örebro konserthus Kulturnatten. Det är fjortonde året i rad som stadsborna kan kryssa mellan olika konstinriktningar. Bland annat visar Kulturhuset en fototutställning och Konsthallen håller öppet på kvällen. Men Andreas Lennselius som är produktionsassistent tillägger att det också finns mycket att välja på för de som gillar dans och musik. – Vi bygger upp en provisorisk pop- och rockscen i Konserthusets foajé. Här kan lokala demoband visa vad de går för. Talangvinnarna Smashing To Pieces och Hayat är några av de som uppträder under kvällen. På Musikskolan händer det också en hel del, därför kommer det gå specialinsatta bussar mellan Örebro Konserthus och Musikhögskolan. Tanken är att hela staden ska vara vaken, så både kaféer och vissa butiker kommer vara öppna på kvällen. Hur är Örebro som kulturstad? – Jag tycker Örebro har blivit mer levande på senare år. Vi vill ge prov på allt från musikal och jazz till poesi och teckning. Med Kulturnatten visar vi på bredden som finns i vår stad.

42 NOLLNITTON

019_7_2007  

YELLE BAND OF HORSES LEO MAFFIA ANNA JÄRVINEN STOCKHOLM FILMFESTIVAL NIKKI SIXX GLASSJERRY MACGYVER TURISTER JULIE VENUS KRÄMAREN PATRULLERA...

019_7_2007  

YELLE BAND OF HORSES LEO MAFFIA ANNA JÄRVINEN STOCKHOLM FILMFESTIVAL NIKKI SIXX GLASSJERRY MACGYVER TURISTER JULIE VENUS KRÄMAREN PATRULLERA...

Advertisement