Lista preporuka animiranih filmova za djecu

Page 1

Izvor slike: https://seniorcenterinc.org/calendar/event/263/2017/11/05/

LISTA PREPORUKE ANIMIRANIH FILMOVA ZA DJECU

preporuke priredila Maela Rakočević Uvodić, Medioteka Gradske knjižnice Knjižnice grada Zagreba

Zagreb, 2017.


Albert / redatelj i scenarist Karsten Kiilerich. Zagreb : Blitz film, 2016. Sinkronizirano. Albert je ekranizacija djela najuspješnijeg danskog autora za djecu i mlade Ole Lunda Kirkegaarda, koji je za glavne likove oduvijek postavljao anti – heroje, stoga niti Albert nije iznimka.

Angry birds : film / redatelji Clay Kaytis, Fergal Reilley. Zagreb : Menart, 2016. Sinkronizirano i titlovi. Dugometražni film konačno nam otkriva zašto su ptičice toliko ljute i donosi njihove pustolovine kada otok na kojem žive posjete misteriozne zelene svinje.

Asterix : grad bogova / redatelj Louis Clichy. Zagreb : Blitz film, 2015. Sinkronizirano. Nakon što su uspjeli pokoriti cijelu Galiju, Rimljani se muče s malim selom u kojem žive poznati junaci Asterix i Obelix. Nezadovoljan tom situacijom Julije Cezar odluči oko sela sagraditi luksuzni grad kojim bi namamio Gale. Asterix i Obelix namučit će se sprječavajući svoje suseljane da odole napastima.


Avanture gospodina Peabodyja i Shermana / redatelj Rob Minkoff. Zagreb : Menart, 2015. Sinkronizirano i titlovi. Film prati avanture koje kao vremenski putnici doživljavaju gospodin Peabody, pas izumitelj i njegov posvojeni sin, dječak Sherman.

Bijeg s planeta Zemlje / redatelj Cal Brunker. Zagreb : Blitz film, 2015. Sinkronizirano. Glavni junak je Rok Supernova kojem u pothvatima pomaže brat Gary. Kada njegova šefica primi poziv upomoć s Mračnog planeta koji se nalazi u udaljenom dijelu svemira, Rok napokon dočeka priliku da se iskaže, no kada stigne na cilj shvaća da je uhvaćen u stupicu zajedno s najvećim umovima Svemira.

Blinky Bill: neustrašiva koala / redatelj Deane Taylor. Zagreb : Blitz film, 2016. Sinkronizirano. Prema knjizi novozelandske autorice Dorothy Wall pratimo priču o Blinky Billu, koali avanturistu koji sanja o odlasku iz maloga grada u potrazi za nestalim ocem.


Boxtrolls / redatelji Graham Annable, Anthony Stacchi. Zagreb : Menart, 2015. Sinkronizirano i titlovi. Cheesebridge je dom simpatičnih i dobroćudnih trolova koji dane provode u svom brlogu, a noći tragajući za smećem koje pretvaraju u čudesne izume. Stanovnici Cheesebridgea uvjereni su da su trolovi zli stoga unajme istrebljivača kako bi se jednom zauvijek riješili trolova.

Croods / redatelji i scenaristi Chris Sanders, Kirk DeMicco. Zagreb : Menart, 2015. Sinkronizirano i titlovi. Prethistorijska obitelj Croods živi u pećini koja je od vanjskog svijeta zaštićena planinom. Kada dolazi do nesreće u kojoj je njihova pećina uništena, oni kreću na putovanje u potrazi za novim domom istražujući fantastičan i nepoznat novi svijet.

Dobri dinosaur / redatelj Peter Sohn. Zagreb : Menart, 2016. Sinkronizirano i titlovi. U svijetu u kojem dinosauri nisu izumrli pratimo avanture mladog Apatosaura Arla koji gubi oca u tragičnoj nesreći te s dječakom sklapa prijateljstvo. Na svojem putovanju Arlo će se suočiti s vlastitim strahovima i spoznati na što je sve spreman.


Hotel Transilvanija / redatelj Genndy Tartakovsky. Zagreb : Blitz film, 2013. Sinkronizirano. Kada u hotel grofa Drakule za čudovišta i njihove obitelji, skriven od ljudskog svijeta nabasa običan mladić i zaljubi se u grofovu kćer počinju problemi.

Hotel Transilvanija 2 / redatelj Genndy Tartakovsky. Zagreb : Menart, 2016. Sinkronizirano. Drakulin hotel sada prima i ljude no grof ima nove brige jer njegov unuk, napola čovjek, a napola vampir ne pokazuje znakove da je pravi vampir. Sve će se dodatno zakomplicirati je u posjetu stiže i grofov staromodni otac Vlad koji ne zna da hotel sada borave i ljudi.

Hrabri mališan / redatelji i scenaristi Thomas Szabo, Hélene Giraud. Zagreb : VTI, 2015. Titlovi. Ovaj dugometražni animirani film utemeljen je na popularnoj TV seriji koja prati svijet insekata koji ne govore. Pratimo priču u momentu kada ljudi nakon izleta u prirodi ostave iza sebe ostatke hrane koja se svidi crnim mravima i njihovim novim prijateljima novorođenim bubamarama, no grupa crvenih zločestih mrava pokušat će im oteti plijen.


Janko Strižić : film / redatelji i scenaristi Mark Burton, Richard Starzak. Zagreb : Blitz film, 2015. Titlovi. U prvoj cjelovečernjoj avanturi pratimo ovcu Janka Strižića koji odlučuje uzeti slobodan dan kako bi se malo odmorio od života na farmi, no upast će u cijeli niz nevolja sa svojom družinom.

Kod kuće / redatelj Tim Johnson. Zagreb : Menart, 2015. Titlovi i sinkronizirano. Kada se sretnu djevojčica Tip koja živi s mamom i mačkom Gickom te nespretni vanzemaljac Bo koji je primoran potražiti novi dom zbog čega će se naći na Zemlji, cijeli život Tipine obitelji okrenut će se naglavačke. Ovaj neobični dvojac potom će krenuti zajedno s mačkom Gickom na put oko svijeta.

Kung fu panda 3 / redatelji Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni. Zagreb : Menart, 2016. Sinkronizirano i titlovi. U najnovijoj pustolovini nespretna panda Po, pronaći će svojeg izgubljenog oca, ali i trenirati i učiniti kung fu majstorima cijelo selo prepuno zaigranih, šeprtljavih pandi kako bi zajedno pružili otpor strašnome zlikovcu!


Ledeno doba : veliki udar / redatelj Michael Thurmeier. Zagreb : Menart, 2016. Sinkronizirano i titlovi. Scratova potraga za odbjeglim žirom u novoj pustolovini katapultirati će ga u svemir, gdje će se dogoditi niz događaja koji prijete uništenju cijelog svijeta. Kako bi se spasili od katastrofe koja im prijeti, Manny, Sid i Diego, morat će napustiti svoj dom i otisnuti se na putovanje u egzotične zemlje gdje će upoznati mnoštvo novih likova.

Legenda o Sarili / redateljica Nancy Florence Savard. Zagreb : Pa-Dora, 2015. Sinkronizirano. Na dalekom sjeveru glad prijeti privremenom logoru mladih Inuita. Situacija postaje sve gora, jer se lovci dan za danom vraćaju praznih ruku jer je šaman Krulik bacio čini na pleme, što je uzrokovalo da sve životinje nestanu sa tog prostora.

Lego Scooby-Doo! : opsjednuti Hollywood : originalni film / redatelj i producent Rick Morales. Zagreb : Menart, 2016. Titlovi. Scooby-Doo i ekipa iz družine Mystery, Inc. udružiti će snage u svojoj prvoj Lego avanturi i to na putu u Hollywood, u posjeti legendarnoj filmskoj kompaniji Brickton Studios. Po dolasku u Brickton doznaju da je kompanija u velikim problemima te da njihov kompleks opsjedaju duhovi i jedini su koji se mogu uhvatiti u koštac s tom misterijom.


Liga pravednika : bijeg iz Gotham citya : originalni film / redatelji Matt Peters, Mel Zwyer. Zagreb : Menart, 2016. Titlovi. Vidjet ćemo što se sve može dogoditi kada Batman odluči malo se odmoriti i uzeti godišnji odmor, a Ligu pravednika ostavit da čuva Gotham city.

Liga pravednika : napad legije prokletih / redatelj Rick Morales. Zagreb : Menart, 2015. Titlovi. Dok Liga pravednika iskorjenjuje kriminal u Gothamu, zlikovac Lex Luthor zapošljava tim superzlikovaca nazvanih Legija prokletih i planira napad na tajno vladino postrojenje koje samo superheroji iz Lige pravednika mogu zaustaviti.

Malci / redatelji Pierre Coffin, Kyle Balda. Zagreb : Menart, 2015. Sinkronizirano i titlovi. Kada Malci nemaju kome služiti, padnu u tešku depresiju, stoga kreću u svijet pronaći novog zlog šefa kojeg mogu slijediti. Njihove avanture u potrazi za novim zlikovcem pratimo od postanka svijeta do danas.


Medo sa sjevera / redatelj Trevor Wall. Zagreb : Blitz film, 2016. Sinkronizirano. Daleko od svoga doma na Arktiku gdje se planiraju graditi luksuzni stanovi koji će rezultirati najezdom turista, polarni medo Norm i njegova tri prijatelja otputit će se u New York kako bi spriječili graditelja stanova, a tamo ih čekaju nevjerojatne avanture.

Miffy film / redatelj Hans Perk. Zagreb : Blitz film, 2015. Sinkronizirano.

Miffy, njen pas Snuffy i njezini prijatelji Melanie i Grunty kreću u uzbudljivu i poučnu avanturu kroz zoološki vrt tijekom koje moraju riješiti pet zagonetki.

Mumini na Azurnoj obali / redatelj Xavier Picard. Zagreb : Pa-Dora, 2016. Sinkronizirano. Mumini žive u dalekoj i tajanstvenoj Mumin Dolini te kreću na uzbudljivo putovanje prema Azurnoj obali koja se u potpunosti razlikuje od Mumindola. Iako su neki članovi obitelji opčinjeni Azurnom obalom ostatak obitelji nije baš oduševljen novim okruženjem.


Mune : čuvar mjeseca / redatelji Alexandre Heboyan, Benoît Philippon. Zagreb : Blitz film, 2015. Sinkronizirano. Pratimo doživljaje fauna Mune koji nezgodom u opasnost dovede Mjesec i Sunce čime bi se mogla poremetiti ravnoteža dana i noći te kreće na uzbudljivu pustolovinu kako bi Sunce i Mjesec vratio na njihovo mjesto na nebu.

Pčelica Maja : film / redatelj Alexs Stadermann. Zagreb : VTI, 2015. Sinkronizirano. Neustrašiva pčelica Maja sa svojim najboljim prijateljem Pavom, kreće na opasno putovanje, kako bi otkrila tko je zaista kriv za nestanak Matične mliječi.

Pingvini s Madagaskara / redatelji Eric Darnell, Simon J. Smith. Zagreb : Menart, 2015. Sinkronizirano i titlovi. Poznata četvorka iz animiranog serijala „Madagaskar” kreće u tajnu misiju za koju su se spremali cijelog svog života, a to je spašavanja svijeta.


Potraga za Dorom / redatelj Andrew Stanton. Zagreb : Menart, 2016. Sinkronizirano. Zaboravna ribica Dora sretno živi sa svojim prijateljima Nemom i Merlinom. Kada se Dora odjednom sjeti da ju traži njezina obitelj, sa svojim prijateljima kreće u avanturu preko oceana do rehabilitacijskog centra i akvarija, kalifornijskog Instituta za svijet podmorja gdje će tražiti pomoć.

Povratak u Oz : originalni film / redatelji Spike Brandt, Tony Cervone. Zagreb : Menart, 2016. Titlovi. Legendarni dvojac Tom i Jerry vraćaju se u zemlju Oz gdje moraju poraziti kralja patuljaka i njegovu zlu vojsku.

Robinson Crusoe / redatelj Vincent Kesteloot. Zagreb : Blitz film, 2016. Sinkronizirano. Papagaj Utorak, koji sniva o otkrivanju svijeta, pripovijeda nam pravu priču o Robinson Crusoeu i njegovim čudnovatim prijateljima.


Saba : mali ratnik velikoga srca / redatelj i skladatelj Max Fadeev. Zagreb : Blitz film, 2016. Sinkronizirano. Selo u kojem živi dječak Saba nekada je bilo pod zaštitom kraljevskih bijelih vukova, a sada je plijen nemilosrdnih hijena. Pokušavajući pobjeći od hijena Saba se nađe u čarobnom svijetu o kojem je ranije slušao samo priče.

Snoopy i Charlie Brown : Peanuts film / redatelj Steve Martino. Zagreb : Menart, 2016. Sinkronizirano i titlovi. Omiljeni junaci iz američkih stripova, Charlie Brown i Snoopy, dobili su prvi dugometražni animirani film u kojem pratimo njihove zgode i nezgode.

Snježna kraljica / redatelji Maxim Sveshnikov, Vlad Barbe. Zagreb : Blitz film, 2014. Titlovi. Vječna borba dobra i zla prikazana je kroz avanture dječaka Kaya i djevojčice Gerde u ledenom svijetu bez emocija.


Snježna kraljica 2 / redatelj Aleksey Tsitsilin. Zagreb : Blitz film, 2015. Sinkronizirano. U nastavku hita pratimo trola Orm koji vratio u svoju zemlju u kojoj se ne može pomiriti sa svojim životom je i svakodnevnim nepravdama koje mora trpjeti. Orm izlaz vidi u vjenčanju s princezom pa počinje s lagati kako bi do nje došao, no sa svakom laži koju izgovara, njegov zli dvojnik, Snježni kralj, postaje sve veći i jači.

Snježno kraljevstvo / redatelji Chris Buck, Jennifer Lee. Zagreb : Menart, 2015. Sinkronizirano. Disneyjeva avantura inspirirana bajkom H. C Andersena „Snježna kraljica” vodi nas na putovanje u kojem princeza Ana uz pomoć svojih prijatelja mora spriječiti dolazak vječne zime.

Turbo / redatelj David Soren. Zagreb : Menart, 2015. Titlovi i sinkronizirano. Nakon neobične nesreće puž Turbo postaje super brz te njegovi snovi postaju stvarnost. Turbo će uz pomoć svojih prijatelja riskirati baš sve kako bi dokazao da nijedan san nije prevelik i nijedan sanjar premalen.


Zečja potjera : originalni film / redatelj Jeff Siergey. Zagreb : Menart, 2015. Titlovi.

Poznate zvijezde Looney Tunesa vraćaju se u novoj animiranoj pustolovini. Ovaj put kreću u potragu za rijetkim cvijetom koji bilo koga i bilo što može učiniti nevidljivim.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.