Page 1

HKBB-berichten Nieuwsbrief van de Historische Kring Berckhout-Bobel Dyck, maart 2016 Presentatie Jaarboek 2016 wordt een muzikaal weerzien

De Waldoos: 30 jaar rock & roll in Berkhout! Jaarboek nummer 7 ligt voor u klaar in café De Ridder op zaterdag 8 april a.s. U gaat terug in de tijd met verhalen, foto’s en live muziek. U kijkt vast al uit naar het nieuwe jaarboek en de gezellig reünie. Vorig jaar konden we maar liefst 400 mensen verwelkomen. Benieuwd of dat weer gaat lukken. Tijdens de presentatie aandacht voor De Waldoos, de eerste rock & roll band van Berkhout. In 2016 was het 30 jaar geleden dat de mannen de versterkers opendraaiden. Speciaal voor de HKBB duiken ze in hun muzikale verleden. Natuurlijk is ook weer de vraag: wie krijgt het eerste exemplaar van het jaarboek? We verklappen niks, maar bijzonder wordt het wel. Vanaf 14.30 uur staat de koffie voor u klaar in café De Ridder. Het programma start om 15.00 uur. Natuurlijk

Een mooie verrassing

Onlangs mocht de HKBB een deel van de Tangeman-collectie in ontvangst nemen. Het gaat om prachtige, originele schoolfoto’s vanaf het begin van de 20e eeuw. Het spreekt voor zich dat wij enorm blij zijn met deze aanvulling op ons archief. U zult er in de nabije toekomst vast meer van zien in onze jaarboeken en op www.hkbb.nl.

B

historische kring

erckhout obel Dyck

Na afloop van de boekpresentatie serveert café De Ridder het oergezellige HKBB-diner. Lentesoep * Kalfsstoofpotje met frites en salade * Caroussel dessert op het thema Kermis

De Waldoos in 1988 (foto Gretie Stelling) is er na afloop ruim gelegenheid om oude vrienden en bekenden te ontmoeten. Net als voorgaande jaren bieden wij de mogelijkheid te dineren in café De Ridder. Geef u tijdig op (zie kader).

Dorpsfilm komt er aan

De eerste dorpsfilm kent wat vertraging maar staat nu toch in de steigers. Het onderwerp beperkt zich tot het boerenleven in de jaren 50 en 60. Het beeld dat oprijst is niet zozeer idyllisch (hoewel soms wel) dan wel een beeld van eenvoud en overzichtelijkheid: een boerenkar met paard op het Oosteinde, er wordt een kalf geboren, er wordt gehooid en gegierd (bijna te ruiken). De (melk)monsternemer doet z’n werk en er werd nog in het land gemolken. Een broodventer die nog aan de deur komt en winkelbellen die rinkelen (er was nog een bloeiende middenstand). En ook een zelfkazende boerin aan het Westeinde. Kortom: bijna idyllisch. En de vraag die zich vanzelf opdringt: was het vroeger allemaal niet veel beter?

Leden V.l.n.r.: Annet Wood, Kees Klaver, Ronald Tangeman (foto Willis Wood)

Dineren met de HKBB

HKBB telt momenteel 579 leden. En dat zijn er nog net zo veel als zes jaar geleden. Trouwe leden, die de historie van onze dorpen na aan het hart ligt. Dank aan hen én de medewerkers van de HKBB.

De kosten bedragen € 19,50 p.p. Geef u voor 3 april a.s. op via 0229-551522 of mail naar: info@cafederidder.eu. We gaan om 18.00 uur aan tafel. Ook voor vegetariërs is er een menu. Graag aangeven als u reserveert.

Uw HKBB-bibliotheek

Maak uw verzameling compleet met de eerdere jaarboeken en andere uitgaven van de HKBB, zoals het scholierenboekje en het boek Berkhout in de Tweede Wereldoorlog. Ook het boek Uit de historie van Berkhout (1968) is nog beperkt leverbaar. Kijk op onze website (www.hkbb.nl) of koop onze uitgaven tijdens de boekpresentatie. Informatie bij Geertje Smit 0229-551773.

Schrijven voor het boek? Wilt u zelf iets schrijven voor het boek? Graag! Neem contact op met de redactie: 0229-551341of redactie@hkbb.nl.

U bent al lid, maar... Secretariaat: Kerkebuurt 137 1647 MD Berkhout T: 0229-553075 E: secretaris@hkbb.nl

misschien kent u iemand die dat ook zou willen worden. Op onze website www.hkbb.nl is dat heel eenvoudig te regelen. Of bel met secretaris Gerrit Schuijtemaker, 0229-553075.

HKBB-berichten maart 2017  
HKBB-berichten maart 2017  
Advertisement