Page 1

10

HVEM. Hvem tok steget videre i 2010? Hvem tok ideene enda et hakk lenger? Hvem jobbet litt mer? Hvem sov litt mindre? Hvem utfordret kundene? Hvem laget de aller sterkeste jobbene?


10

Velkommen til Sterk Reklame 2010. Til den viktigste fagmønstringen for kreativ, kommersiell kommunikasjon produsert fra Møre og Romsdal til Finnmark. Her samles reklamefolk, designere, webutviklere og andre til kåring av bransjens sterkeste løsninger.

Årets beste arbeider skal slåss om gull, sølv og diplom i 25 kategorier. Nytt av året er 10 nye kategorier, hvor vi gir digital kommunikasjon den synligheten den fortjener i 2010. I år skal du også sende inn digitalt, noe som vil spare miljøet for spraylim, budbiler og et tusentalls kapaplater.

Les brosjyren, let fram de beste jobbene og send inn. Torsdag 24. mars samles vi til årets beste bransjefest på Rockheim.

Blir din jobb årets sterkeste?


10

FOR FAGLIG NYSGJERRIGHET OG DEBATT Sterk Reklame er Norges nest største reklamekonkurranse og ble for første gang arrangert i 1994. Konkurransen er regional og er åpen for alle utøvere innen kreativ, kommersiell kommunikasjon fra Møre og Romsdal til Finnmark, og mottar årlig i overkant av 500 bidrag. Sterk Reklames mål er å være bransjens egen faglige målestokk og bidra til faglig nysgjerrighet og debatt. Sterk Reklame arrangeres av Kreativt Forum Trondheim.

STERK REKLAME ENDRER SEG Kreativt Forum Trondheim har satset og Sterk Reklame er i endring. Over en treårsperiode vil både konkurransen og arrangementet ta ny form. Vi har mottatt verdifulle innspill fra bransjefolk i dette arbeidet, og det har allerede gitt resultater. I år er det elektronisk påmelding til konkurransen, og du slipper å tenke på montering på papp. Vi har også endret påmeldingsskjemaet slik at du må beskrive jobben du har gjort. Dette, og forsterkning av juryen med fagfolk i kategoriene Foto, Illustrasjon, Interaktiv og Effekt, gjør oss trygge på at juryen har de verktøyene den trenger for å premiere de beste arbeidene. Så hva venter du på? Let fram de beste jobbene og send inn!


10

HOVEDJURY Trond Vestengen, Ernö – juryformann Vestengen har lang fartstid i bransjen som både AD og grafisk designer. Før han etablerte Ernö i 2006, hadde han jobbet i byråer som Stendahl, Bulldog, SDG, Union design, Virtual Garden, BBDO og Ogilvy. Kundelisten har inkludert merkenavn som NetCom, Telenor, Vinmonopolet, Arcus, SAS, Dagbladet, Coop, Rema 1000, Meny, Butinox, Byggmakker og Kirkens SOS med flere. Han har også designet en rekke platecovere for bl.a. Dumdum Boys, Di Derre og Seigmen. Vestengen har sittet i flere faglige juryer og utvalg, og mottatt flerfoldige priser i Gullblyanten, Gullmikken, Visuelt og andre. Trond Fernblad, Fasett Er utdannet innen grafisk design i Sverige og har siden vært en drivkraft for design i Stavanger generelt og i byrået Fasett spesielt. Fernblad arbeider med grafisk design, både i tradisjonelle reklamesammenhenger, men også med identitetsprogrammer, enhetlig profilering, 3D- og interaktiv design. Kundelisten innholder bl.a Lånekassen, Sandnes Sparebank, Stavanger Litteraturhus, DNV, Kapittel og Lyse. Han har en lang rekke priser å vise til, både nasjonalt og internasjonalt, som Visuelt og Red Dot. Nina Bendicte Nedreaas, Mediafront Er AD i Mediafront. Nedreaas har en allsidig utdannelse med reklame fra Westerdals, kunsthistorie fra UiB og produktdesign fra Leeds Metropolitan University. Hun har jobbet med merkevarebygging og emballasjedesign hos Design Bridge og Echo Brand Design i London. Nedreaas har vunnet priser i både Gulltagen og Gullblyanten.

Marta Magnus, BEKK Magnus er fagleder for Grafisk Design i BEKK Consulting, og har kompetanse innen grafisk design og identitetsbyggende visuell kommunikasjon for både trykte og digitale medier. Magnus er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo og Naba i Milano. Hun har tidligere jobbet i Bleed og Mediafront. I BEKK har Magnus jobbet med utvikling av design for kunder som Posten, ABB, NAV, Norwegian, KLP og Telenor. Hun har vunnet en rekke priser i Visuelt og sittet i flere fagutvalg. Therese Jacobsen, Scandinavian Design Group Jacobsen er Creative Director / Corporate Identity i Scandinavian Design Group. Hun har utdannelse fra Skolen for Grafisk Design og har siden opparbeidet seg mer enn 13 års erfaring fra merkevarebygging og design. Hun har vært i SDG siden 2004, og har blant annet jobbet med KLP, Stabburet, Statoil, Lundhs, Kokkelandslaget, Riksteatret og Nora. Hun har stor interesse og lang erfaring i bokdesign. Før hun kom til Scandinavian Design Group, jobbet hun i Virtual Garden og Union Design. Jacobsen har har sittet i flere fagjuryer og har ved flere anledninger blitt tildelt Merket for god design og vunnet en rekke priser i Visuelt, og Årets vakreste bøker. Cecilie Falch-Eriksen, McCann Er tekstforfatter i McCann. Falch er utdannet fra UiO og Westerdals, og jobbet en kort stund i Tibe T i Trondheim, før hun flyttet tilbake til Oslo og Bates. Deretter har hun jobbet i TBWA\OSLO og nå McCann. Hun har bred erfaring fra kunder som Nissan, Europeiske Reiseforsikring, Telenor, Apotek 1, NTNU og Helsedirektoratet.


10

KATEGORIER 1. REKLAME

4. DESIGN

1.1 Kampanjer

4.1 Identitetsdesign

6. ÅPEN KLASSE

1.2 Annonser

4.2 Redaksjonell design

1.3 Plakater/boards

1.4 Film

4.3 Pakningsdesign

Egenreklame, stunts, prosjekter etc. Arbeidet trenger ikke å være oppdrag betalt av kunde, men skal være publisert i ett eller flere media. Publiseringen skal dokumenteres.

1.5 Radio

1.6 Ambiente/gerilja

Brosjyrer, årsrapporter, booklets, bokdesign m.m. CD-cover, mat og drikke, husholdnings­produkter, kosmetikk, mote, musikk, bøker m.m.

4.4 Informasjonsdesign 2. UTTRYKK 2.1 Foto* 2.2 Tekst 2.3 Illustrasjon* 2.4 Typografi 3. EFFEKT* Her sendes inn jobber man ønsker skal vurderes på resultat. Effekt skal dokumenteres i form av målsetting for reklamen og reklameaktivitetens resultat. Egenerklæring som bekrefter at korrekte opplysninger er gitt skal vedlegges innsendingen. Reklamen skal vises visuelt i form av foto/pdf e.l.

Plakater, boards, skilting m.m.

5. INTERAKTIV* 5.1 Identitetsdesign

Videreutvikling eller ny identitet/profil for digitale medier.

7. Student 7.1 Reklame 7.2 Foto* 7.3 Grafisk design 7.4 Illustrasjon* 7.5 Åpen Klasse

Egenreklame, stunts, prosjekter

5.2 Kampanje

Reklamekampanjer og andre merkevarebyggende aktiviteter for digitale medier.

5.3 E-handel, tjenester og applikasjoner

Netthandel, butikker, bestilling/booking og søketjenester m.m.

5.4 Redaksjonell design

Nyhetsdrevne nettsider som magasiner, blogger, aviser, m.m.

* Juryen forsterkes med fagkompetanse til disse kategoriene


KONKURRANSEREGLER Konkurransen er åpen for byråer og enkeltpersoner med adresse innenfor området fra Møre og Romsdal i sør til Finnmark i nord. Alle innsendte bidrag skal være betalte oppdrag og ha vært offentlig publisert første gang i tidsrommet 1. januar-31. desember 2010. Studentarbeider er fritatt fra publiseringsregelen, men arbeidet må ha vært utført i utdanningsperioden 1. januar-31. desember 2010. Det er unntak for kampanjer som starter før 31.12.10, men hvor ikke alle elementene rekker å bli offentliggjort innen periodens utløp. I slike tilfeller kan innsender selv velge i hvilket år kampanjen skal sendes inn (den kan ikke deles opp for innsendelse i to påfølgende år). Enkeltarbeider i en kampanje må sendes inn samme år som kampanjen. Det er ikke er noen begrensninger på hvor mange kategorier et enkeltarbeid kan sendes inn i. Arbeidet vil bli vurdert av juryen og premiert i maksimalt tre kategorier. Plagiater eller arbeider med tydelig inspirasjon fra andre norske eller utenlandske arbeider skal ikke sendes inn, og kan utelates av komiteen. Det samme gjelder arbeider som strider mot markedsføringsloven.

Bidraget må være registrert innen fredag 4. februar kl 16.00. Arbeider som leveres etter fristen vil ikke bli bedømt.


INSTRUKS FOR REGISTRERING AV BIDRAG 1. Last ned nødvendige maler for innsending på www.sterkreklame.no – deltakerskjema – mal for bilder

Betalingsfrist: 7.februar kl 16.00 Priser for innsending Pr. enkeltarbeid: 600,- For kampanjer: 950,For studentarbeid: 250,Deltakeravgiften betales til: Kreativt Forum Trondheim Postboks 749 7407 Trondheim Bankgironr: 1503 08 97665

2. Fyll ut ett deltakerskjema for hvert bidrag 3. Klargjør filer Alle bidrag må inneholde minimum et bilde (dette gjelder for alle kategoriene). Bildene skal være i 1920x1280 piksler (mal finnes på www.sterkreklame.no), og brukes til juryering, skjermpresentasjon og vinnerkatalog. Juryeringen vil i hovedsak foregå på skjerm, så velg bilde(r) som representerer arbeidet på best mulig måte. Det kan lastes opp flere bilder til hvert bidrag om nødvendig.  I kategorien for tekst skal det i tillegg til orginalarbeidet sendes inn en dokumentfil (PDF eller DOC) med teksten som skal juryeres.  4. Last opp bidrag på www.sterkreklame.no Samtlige bidrag, skjema og filer må være klargjort før du begynner opp å sende inn bidrag. Format som godkjennes er PDF for deltakerskjema, JPG, PNG og PDF for bilder, MP3 for radio og AVI for film. Filmer kan også lastes opp på FTP ved forespørsel. På deltakerskjemaet skal det skrives en forklarende tekst som juryen vil bruke under juryeringen. Du må også skrive inn hvor arbeidet har vært publisert (f.eks om arbeidet har vært publisert i lokalpresse, riksdekkende presse, TV, nett etc). 5. Kvittering for mottatte bidrag/betaling Du vil motta kvittering på mail når alt er ferdig lastet opp. Der står den totale summen som må betales før arbeidene kan juryeres. Kopi av betalt giro/ kvittering fra nettbank + kopi av kvitteringsmail sendes samlet på epost til kristin@sterkreklame.no

FYSISKE INNSENDELSER Samtlige bidrag skal registreres på www.sterkreklame.no, men til noen bidrag kan det være hensynsmessig å supplere med et fysisk produkt. Send i så fall dette til adressen nedenfor, sammen med deltakerskjemaet. I tillegg må arbeidet merkes med kvitteringsnummeret for bidraget. Dette kvitteringsnummeret blir sendt på epost når man har registrert arbeidene på nettsiden. Ved spørsmål ta kontakt med magnus@sterkreklame.no Arbeidene må være Bring i hende innen 4. februar 2011 kl. 16.00 Bring Express, Postboks 2986 Sluppen, 2438 Trondheim Bring Express kan også hente arbeidene for byråer i Trondheim. Retur av arbeider: Henting av bidrag avtales direkte med Bring Express. Arbeidene returneres ikke. Kontaktinfo Ved spørsmål om registrering: Magnus Holder Bjørk, e-post: magnus@sterkreklame.no Prosjektansvarlig: Kristin Tiller, e-post: kristin@sterkreklame.no telefon: 93 00 45 09 Kontaktperson i Bring Express: Anita Storheil, telefon: 73 95 88 00 Bestilling av budbil: 04050


Ă…rets Sterk Reklame-profil er utviklet av HK ReklamebyrĂĽ

Blir det du? Blir det konkurrenten?

10

HVEM.

Sterk Reklame 2010 brosjyre  

Her ser du brosjyren og den visuelle profilen for Sterk Reklame 2010, utviklet av HK Reklamebyrå for Kreativt Forum Trondheim.

Sterk Reklame 2010 brosjyre  

Her ser du brosjyren og den visuelle profilen for Sterk Reklame 2010, utviklet av HK Reklamebyrå for Kreativt Forum Trondheim.

Advertisement