Page 1


Velkommen til Holbæk Seminarium Holbæk Seminarium er et moderne seminarium, der tør gå forrest for at imødekomme samfundets krav til dig som fremtidens lærer. 75 medarbejdere og cirka 800 studerende samarbejder om en dynamisk dagligdag. Din profession som lærer er i fokus i et tæt sammenspil mellem faglighed og praksis.

Lærer for fremtiden På Holbæk Seminarium kan du klæde dig på til din fremtid som lærer

Vi tilbyder dig en ramme, hvor du kan uddanne dig til • at kunne jonglere med faglige, pædagogiske og menneskelige kompetencer • at mene noget og at kunne handle derefter

• at turde og ville udvikling • at kunne skabe rum for alle børn og voksne i varierede og foranderlige miljøer • at kunne arbejde med IT som redskab og informationskilde


Holbæk Seminarium

”Stil krav til dig selv og os – det gør vi”

Lærer som profession – praktik i undervisning og undervisning i praktik Faglighed og praksis går hånd i hånd gennem hele din uddannelse

Allerede i dit første halve år som lærerstuderende på Holbæk Seminarium kommer du i praktik én dag om ugen. Praktik og undervisning supplerer herefter hinanden gennem hele din uddannelse.

Det, du lærer på seminariet, kan du afprøve i folkeskolen. Det, du lærer ude i folkeskolen, inddrages i undervisningen. Du undervises også i formidling, mægling og konfliktløsning.

Fordybelse og tværfaglighed Alternative undervisningsforløb - tid til fordybelse og bredde i din uddannelse

Du læser kun to linjefag ad gangen - to fag de to første år og to fag de sidste år. Du undervises i ét fag en hel dag ad gangen – én dag om ugen.

Tværfagligt samarbejde giver dig indblik i, hvordan de forskellige fag kan bruges i din arbejdssituation som lærer.


”Du kan ikke få en læreruddannelse – du kan tage den”


Holbæk Seminarium

IT i undervisning og praksis IT integreres i undervisningen, i din faglige kompetence og i din dagligdag Du undervises i, hvordan du kan bruge IT i folkeskolen. Alle på seminariet har adgang til intranettet, hvor du finder de informationer, du har brug for. På intranettet findes et konferencesystem til udveksling af viden og erfaring. Det giver dig hurtig adgang til informationer om faglige og sociale aktiviteter. Ved studiestart får du tilbud om et kursus i brug af seminariets IT-faciliteter. Holbæk Seminarium udbyder også en virtuelt baseret uddannelse for dig, som har behov for høj grad af fleksibilitet. Store dele af undervisningen foregår her over internettet.

Engagement skaber udvikling - derfor stiller vi både krav til vores undervisere og til dig som studerende Som underviser på Holbæk Seminarium har man pligt til at udvikle og efteruddanne sig. Vi forventer samtidig, at du deltager aktivt i undervisningen, og at du udvikler din faglige viden i arbejdet med opgaver og projekter.

Din holdning og handling tæller

Studér de andre

Du har mulighed for at få indflydelse på dit seminarium og din undervisning. Hos ledelsen, i administrationen og hos underviserne står døren altid åben for dig, hvis du har spørgsmål, forslag til ændringer eller nye ideer. Som aktivt medlem af de studerendes råd kan du være med til at sætte præg på din uddannelse. Du kan også involvere dig inden for lige netop dit interesseområde f.eks. i kulturudvalg, introudvalg eller i IT-udvalg.

Der er høj grad af fællesskab blandt de studerende - også på tværs af årgangene. Du og dine medstuderende bliver budt velkommen af ældre studerende. De arrangerer et introforløb med festlige og faglige aktiviteter. Du kan blive udvekslingsstudent på en af vores mange samarbejdsinstitutioner i Europa.


”Start og mål: Dig som lærer”

Liv med stil Din fritid på seminariet: Teater, musik, kor, idræt, bøger, film og studiecafé Du kan udleve skuespillerdrømme i Holbæk Seminariums Teaterforening. Musiklokaler står til din rådighed – også i fritiden. Fodbold, håndbold, gymnastik, volleyball, basketball – seminariet har gode idrætsfaciliteter, som du kan bruge døgnet rundt. Du kan låne bøger til læring og til lyst hver dag fra kl. 7.30 til 21.30.

Seminariets filmklub viser film til hyggestunder. Du og dine medstuderende kan altid tage en pause i studiecafeen, hvor frivillige studerende disker op. Holbæk - noget for dig Havet og skoven ligger i gå-afstand fra Holbæk by og seminariet. Byen bugner af fritidstilbud bl.a. en biograf, hyggelige cafeer, et teater, gode

sportsfaciliteter, en tyrkisk badeanstalt, spillesteder og en jazzklub. Du kan bo på kollegium lige ved siden af seminariet sammen med 250 andre unge. I Holbæk by kan du bo både billigt og godt i lejlighed eller hus.


HolbĂŚk Seminarium


Hjort&Mikkelsen

Foto: Ole Reinhold Jensen

Holbæk Seminarium Seminarieparken 2 4300 Holbæk tlf. 59 45 00 20 holsem@holsem.dk www.holsem.dk

Holbæk Seminarium er en del af CVU Sjælland. Se også www.cvusj.dk

CVU Sjælland  

CVU Sjælland