Page 1

Architecture Selected Architecture Design Projects From Jing Huang 2015-2019

1


2


CONTENTS

PROJECT 01

FIVE MINUTES CITY

04

PROJECT 02

ILLUMINATION BRIDGE

12

PROJECT 03

PLAYING WITH WALLS

24

PROJECT 04

VIEWING DECK IN PAINTING

34

PROJECT 05

INTERACTIVE HAZE BUILDING

40

PROJECT 06

MOUNTAINOUS GYMNASIUM

46

OTHER PROJECTS 50

3


FIVE MINUTES CITY PROJECT: Broadway Junction Traffice Hub Design PERIOD: 01/2018-05/2018 LOCATION: New York City, the United States INSTRUCTOR: Mona El Khafif GROUP WORK: Jing Huang, Mengzhe Ye, Sihan Lai

4


T he

polycentric system generates the 5 minutes zone for linking the hotel and

subway system. There are three different identity buildings representing different functions. Shopping corridors link the HRA and the subway platform which the 5 minutes connection to the surrounding area. The HRA office by using the small cluster to create some creative office area. The housing project also links the Alabama avenue subway to create the better housing for the community.

5


By

creating the centric mega structure

organization along the site, the whole subway system can be regenerated by the subway and commercial program. The ramps and corridor generate the 5 mins zones. At the same time, the food market creates an open area for gathering local farmers and provide more community activities.

6


7


8


9


10


11


ILLUMINATION BRIDGE PROJECT: Search & Rescue Center Design in Barrow PERIOD: 8/2017-12/2017 LOCATION: Barrow, Alaska, the United States INSTRUCTOR: Matthew Jull GROUP WORK: Jing Huang, Mengzhe Ye, Sihan Lai

12


D uring

the observation phase of this studio, we found the disconnection

between individuals and their environment that we observe urge us to seek the seamless connection between them. This project proposes a series of lighting conditions that promotes psychological cognitive and physical well-being thus connect the individuals and the environment seamlessly.

13


A fter

Ground Condition

Airport & School

Architecture Texture

Urban Texture

Transportation

Site Condition

the study and the research of the site. The environmental condition in Barrow, Alaska

will be the most significant impact on the design. The ground condition is exceptional with the perma-frost. Which means that the heat of the house will cause the foundation crust. The cold weather and the extreme cold weather also caused so many people lost and dangerous.

The Barrow government is planning to build a new rescue center for the public rescue. They need 2 more helicopter aircraft and one more office building for staffs. We are attempting to design the new rescure center near to the Barrow airport and next to the old rescue center. And the new rescue center will have the emergency hospital and rest area and a training area for staff. This center will be used the public as a public safety learning center.

14


15


Ground Condition:

Vegetation flat

Snow flat

Ice flat

Ice & Sand flat

Vegetation Accumulated

Snow Accumulated

Ice Accumulated

Ice & Sand Accumulated

Light Condition:

Dark Condition:

The modular phase of this proposal is to test out the various properties of light in the arctic and to construct a guideline of design prototypes in order to create a mentally and physically healthy environment for people in the arctic to work efficiently in the summer and celebrate their harvest and heritage in the winter.

16


First Floor Plan

Second Floor Plan

17


18


19


Using light as a guideline, the deployment phase of this proposal is to provide a base for the north slope borough(NSB) search and rescue department(SAR), helping them operate effectively under any season and weather conditions. By applying the modular design of various bottom openings, snow/ice accumulation and re-arrangement of building materials, this deployment is to build an effective collection of structures that carry the aircraft traffic and maintenance, home for staff and volunteers, spaces for rescues, a friendly learning environment for the trainees and a welcoming hub for the local residents and the visitors.

20


This test was just trying to use different materials to test the light condition inside. We used 4 different materials inside and 4 different materials outside to test the strength and the blury of the light inside. The grid will give the most soft light in the side of the wall. The fabric will also have a faint shadow. The white and black foam core will have a strong light and shadow edge.

21


Because of the perma-frost ground condition, we have to elevate the building. But it also gives us a chance to get the light from bottom of the building. The opening at the ground level can get the reflection of the snow and ice in winter. The structure of the roof is truss and the loop of the roof can reduce the snow accumulated in winter.

22


23


PLAYING WITH WALLS PROJECT: Yamuna River Project// Government School & Education center Pevilion PERIOD: 8/2018-12/2018 LOCATION: New Delhi, India INSTRUCTOR: Gonzalez Aranguren, Maria Individual Work

24


T his

research program is somewhere in new Delhi, India. We are trying to

change the relationship between the citizen and public space. The main idea is inviting the citizens to public space and the river bank. The Yamuna River as a religious symbol of India believer been presented as a goddess flowing wi t h li qui d lov e. She can t ra c e f r o m i c y o r i g i n s i n t h e m o u n t a i n l a n d s c a p e of the North, and down to Allahabad than merges with the Ganges river.

It

gets dammed, depleted, and polluted with both industrial and human waste. the

festival, nearly 3 million people had bathed by late morning and 11 million were expected to enter the water by the day's end. However, the people's connection to the river became worse because of the water pollution. Most of the pollution in the river are from untreated sewage while the remaining 30% are from and domestic garbage, industrial sources.Many of them are from the festival rituals.

25


We are trying to create the play space for young children and also for adults. The space is just trying to give them the space to play, to enjoy. We tried to create alternate walls for different times and different service. The reverse wall and the blocks give people's chance to play and to create their own space.

T he

education problem is still a big problem

for Indian society. We designed a government primary school for children who's moving in this area and also a public library and open space for the adults. The culture pavilions system and the school will near the riverbank and invite people to the riverbank.

26


27


28


29


Reading Area For Public

Open Area For Public

Reading Area For Public

Reading Area For Public

Classroom Area For Children

Meeting Area For Public

Sleeping Area For Children

Closed Area For Public

Playing Area For Children

Playing Area For Children

Classroom Area For Children

Classroom Area For Children

Close Area For Children

Classroom Area For Children

Sleeping Area For Children

Reading Area For Public

Open Area For Public

Playing Area For Children

Classroom Area For Children

Closed Area For Public

Reading Area For Children

Reading Area For Public

Playing Area For Children

Classroom Area For Children

30


Second Floor Plan

31


32


33


VIEWING DECK IN PAINTING PROJECT: Painting and Architecture, Viewing Deck Design PERIOD: 09/2015-10/2015 LOCATION: Yangtze River Bank, Wuhan, China COMPETITION WORK GROUP WORK: Jing Huang, Jiayue Qin

34


This project was trying to figure out the connection and relationship between drawings and architecture. This project is near to the Yangtze river bank and we are trying to test the best view position on the tour train movement and human movement. And then, we referred back to test the connection between the window design and human movement. All those view cut from the tour train at different window was edited to a video to show the movement of the architecture experience. The window design and the tour train became two different layers to create the experience. We got the flow idea from the satirical drawing and then transform it into dynamical architecture.

35


36


Design Abstruct

STEP 1

S imulating

the way of

visitors' action inside the tour train. Normal, visitors will be equally distributed inside the tour train.

STEP 2

W ith

the movement of

the train and the view changing. Visitors will have actions in the train and the window setting will be the element to determine the view of people. Also, the different movement of the train and the different routes from different visitors will form special view experience as a video to every individual.

STEP 3

R elated

to the railway

and the settled view position, Yje movement of the tour train, the best view position will be shown in a specific time and specific position of the train. Those best view position were supposed to be the first test window positions. W ith those best view positions and the first test window position. To get the people's circulation inside.

STEP 4

S imulating

a number

of visitors routes in the train to enjoy the view with the first test window position. Collecting those data and searching for the most intersection points and maximal them as the best view points. With the second window positions with those data. Using video to record and verify the view.

37


38


Section1

Section1

Windows Section1

Windows Section2

Plan1

Plan2

39


interactive haze building PROJECT: Haze Purification Mechanized Building Design PERIOD: 11/2015-12/2015 LOCATION: New Delhi, India INSTRUCTOR: Xinran Ma Individual Work

40


This project is attempting to solve the significant air pollution problem in New Delhi, India. I am trying to create an interactive building system which can filter the polluted air by the building design. I am trying to break the boundary of the building's window and wall to solve the air pollution. The interactive filter will insert in all those building elements just like beam and roof and column.

I

go to get the idea from the air purifier. All those different layers will

purified the air one by one. And I separated those layers in a different area of the building system. The greens and plants on the grids are the primary layer of the building to purify the air. And the roof and the window will have those purify material inside and will become the second layer. And plants inside will be the third layer to clean the air.

41


I

go to get the idea from the air purifier. All those different

layers will purified the air one by one. And I separated those layers in a different area of the building system. The greens and plants on the grids are the primary layer of the building to purify the air. And the roof and the window will have those purify material inside and will become the second layer. And plants inside will be the third layer to clear the air.

42


SHUTTER ROOF

LANDSCAPE ATRIUM

Filteration of macromole

Interior sight

With purifier machine inside

With purifier machine inside

Interior sight

Filteration of macromole smoke

Filteration of macromole

Filteration of macromole smoke

FILTER BRIDGE

FILTER PILLAR

LANDSCAPE ATRIUM FILTER LEAFS

FILTER ROOF

SHUTTER WALL

Module 1

Module 2

Design 1

Design 2

Design 3

43


This

building has no site, which means people can create it for different

program and in a different area of New Delhi. I chose three areas to test this design. One is a reading pavilion for homeless children. The second one is an office area near to the traffic hub. The third one is a bus station near to the center of the city.

This building will have a light construction and all those walls and windows and columns will be easily built and separated by those grid system. All those grid system also built a new transparent space for children to play and for plants to grow. Those plants and grids are outside of the building. But also the first layer to clean the air condition.

44


45


MOUNTAIONOUS GYMNASIUM PROJECT: Community Gymnasium Design In Mountain Area PERIOD: 12/2015-02/2016 LOCATION: Chongqing, China INSTRUCTOR: Xiaodong Zhou, Xiangzhi Zhang GROUP WORK: Jing Huang, Dianjunxiu Zhou

46


This

building site was settled in the mountain area in the south part of

China. This whole city was built on the mountain area and this gymnasium was trying to follow the slope of the site and has more connection to the city and the site. The different direction slope of the roof also give us more chance to create a soft light condition inside the building. The truss on the roof and the diagonal structure system will hold this mega structure together.

47


Vertical Circulation

48


Construction Design

Material use

Armorplate Glass Columns System

Toughened Frame Plate

Stadium Arena Beam System Beam Element

Diagonal Member

Top rotation Beam System

Semi- Underground Parking Arez

Diagonal truss System

49


DESIGN DEVELOPMENT PROJECT: Search & Rescue Center Design in Barrow PERIOD: 8/2017-12/2017 LOCATION: Baltimore, Maryland, the United States INSTRUCTOR: Michael Petrus Individual Work

50


Vegetative Roof Layers Sky light Concrete Slab Steel Beam

A

Layers:

Outer Sheet Concrete Wall( outside)

Mixed Plants Lightweight, engineered soil or growing medium Filter Fabric Retention Layer Drainage Layer Sheet Barrier Waterproof Membrane Thermal Insulation Vapor Retarder Supporting Roof Structure

Inner Sheet: Concrete Layers( inside)

Mixed Plants Engineered soil Filter Fabric Drainage Layer Insulation

Metal Frame Shop-Fabricated Handrail of Metal Pipe Glazing

B

Glazing Wall

Roofing: Metal Capw/ continuous Cleat Bonding Adhesive Reinforce EPDM memberrane Flashing Splicing Cement Lap Sealant Mechanical Fasteners Rigid Insulation Roof Deck Parapet or Curb

Stairs Steel pan treads w/2'' minimum concrete fill Steel Base Angle Steel Beam Sub-grit Premolded Filler and sealant at expansion joint

A

Concrete Panel

C

B Mudslab of Unreinforced Concrete

Connection: Tab Plate welded to column and bolted to web of beam Two angles shop-welded to beam web and field- welded to column Bolts hold beam in Place until welds are made on site

Water Proofing Protection Board

C

Basement Footing Drain of perforated pipe or drain tile Drainage Mat Foundation

51


Huang Jing Address: Colonnade Dr 262 Apt 07 Charlottesville, Virginia, the United States, 22903 Tel: 434-282-9890 Email: jh8yg@virginia.edu

52


Education Background 08/2017- Current University of Virginia Virginia, the United States Major: Architecture Degree: Master of Architecture/ March II (to be obtained in 05/2019) 09/2012-07/2017 Tianjin Chengjian University Major: Architecture Degree: Bachelor

Tianjin, China

Internship & Teaching Experience 01/2019-01/2019 Kieran Timberlake Project location: Washingdon DC ◆ Diagram Drawing & Interior Design 06/2018-08/2018 KENGO KUMA & Associates Project: Thousands Islands Lake Villa Design ◆ Late Period Drawing Project: Forest Conference Center Design ◆ Facade and Plan Design, Gound Design, Diagram and Facade Drawings 06/2016-11/2016 East Architectural Design& Research Institute Project: Lianhua Jinshuicheng—Period 5, Block J ◆ Residential Project Design Project: China Life Property & Casualty Insurance Company Limited ◆ Office Building Project Design 01/2016-03/2016 Anhui Jianzhu University-Architectural Design Research Institute Project: Zhongan Chuanggu Industrial Zone ◆ Industrial Zone Project Design Project: Lixin County Li Qimao Gallery ◆ Gallery Project Design 01/2019-current Teacher Assistant for1030 studio

Skills AutoCad ◆◆◆◆ Rhino ◆◆◆◆ Sketchup ◆◆◆◆

Photoshop ◆◆◆◆

Revit ◆◆◆

V-ray ◆◆◆

Grasshopper ◆◆◆ Model Making ◆◆◆◆

Laser cut ◆◆◆◆

Illustrator ◆◆◆◆ Indesign ◆◆◆◆

53

Profile for hjing944

Architecture  

Selected architecture design projects from Jing Huang

Architecture  

Selected architecture design projects from Jing Huang

Profile for hjing944
Advertisement