Page 1

Gorilla

- et truet dyr


The gorilla The gorilla lives in Africa. The gorilla can be 50 years old. The gorilla is 125 to 175 cm high and weighs 100 – 275 kg. The gorilla is pregnant for 8½ month. The gorilla gets one cub every four years. The female even gets cub when she is 10 years old. When it is born it weighs 1,5 – 2,5 kg. The gorilla eats fruit, leaves, plant weft, stems, soft bark, seeds and fungi. Some years ago there was 500 - 1000 gorillas left.


I vores gruppe har vi valgt emnet gorillaen fordi den er pĂĽ listen over truede dyr. Gorillaen lever i det centrale Afrika og vi vil gerne finde ud af om gorillaens levevilkĂĽr har ĂŚndret sig gennem tiden og hvad der ville ske hvis gorillaen ikke var her.


Gorillaen Gorillaen er et af verdens mest truede dyr. Gorillaen er et truet dyr fordi, at mange krybskytter stadig tager ned og skyder dem, selv om det er ulovlig. Mange folk vil nemlig stadig betale mange penge for en levende gorilla unge, et gorillakranie, eller et askebæger lavet af en gorilla hånd. Mange gorillaer dør også af sygdomme. Regnskoven som de lever i bliver brændt af for at få mere plads til at plante afgrøder på og de har derfor ikke så mange steder at bo. De bor i tropiske skove i den centrale del af Afrika omkring Ækvator. Forskere mener, at hvis man bliver ved med at brænde skovene af vil de om 40 – 50 år være helt væk og det vil lave klimatiske ændringer og det vil derfor forøge chancen for den globale opvarmning. Det vi kan gøre for at hjælpe med ikke at udrydde gorillaen er, at vi kan hjælpe de mennesker der brænder skoven af til at få et job eller en anden måde at få noget at spise på.

Gorilla  

Projekt om truede dyr

Gorilla  

Projekt om truede dyr

Advertisement