Page 4

Puheenjohtajalta ”Jäät järkkyvät, paisuvat maat sekä Helmikuussa järjestetyt Humanisti 2020 -taveet, nyt kansojen käy kevätmyrsky”, pahtumat olivat hyviä, mutta lisää tarvitaan.

Mikäli mielessäsi on esimerkiksi aloja, joista haaveilet ja joiden käytännön työtehtävistä haluaisit kuulla lisää, ota ihmeessä yhteyttä oman ainejärjestösi työelämä- tai Hol-vastaavaan. Suoraan Holin hallitukseenkin voi olla yhteydessä, sillä usein muissa ainejärjestöissä painitaan samojen asioiden kanssa ja yhdessä tekemällä voidaan saavuttaa paras lopputulos, eikä pyörää kannata keksiä uudestaan. Myös seminaarissa koitetaan tuoda hieman työelämäasioita näkyvämmäksi opiskelijoille.

aloittaa muuan suomalainen runoilija runonsa ja nuo sanat kuvaavat hyvin Joensuun kevättä 2017, kun Hol-sirkus saapuu kaupunkiin seminaarin muodossa puolentoista vuoden tauon jälkeen! Luvassa on aivan mahtava seminaari, jonka teemana on satavuotiasta itsenäisyyttä kunnioittava ja yllättävän ajankohtaiseksi noussut toinen maailmansota ja Suomen rooli siinä mittelössä. Suomi 100 -teema tulee muutenkin näkymään Historian Opiskelijain Liiton toiminnassa tänä vuonna, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Hallituskausi 2017 on lähtenyt hienosti ja aktiivisesti liikkeelle. Hol on aktivoitunut Facebookin ja verkkosivujen lisäksi myös Instagramissa ja Twitterissä, joissa jälkimmäisessä pyritään osallistumaan historian opiskelijoiden edunvalvonnan kannalta tärkeisiin keskusteluihin ja poimia hyviä twiittejä aiheeseen liittyen. Joensuun kevätseminaari taas vaikuttaa tätä kirjoittaessa onnistuvan ja syksyllä on Turun vuoro.

Tänä vuonna Holin hallitus on ottanut historian opiskelijoiden työllisyysnäkymät sydänasiakseen, kaikki kun eivät valmistu suoraan opettajaksi. Yhteistyökumppanimme Specia ja YKA pystyvät tässä auttamaan, mutta aloitteen pitää aina tulla opiskelijoista itsestään, minkä takia hallitus opiskelijoista muodostuvien ainejärjestöjen edustajana pyrkii vastaamaan opiskelijoiden tarpeisiin tältä osin.

Tiimi on kova ja luottamus myös siihen, että kaikki sujuu hyvin vuoden loppuun saakka ja siitä hieman ylikin, sillä vuoden 2018 alussa olisi tarkoitus lähteä risteilemään! Aika, lähtöpaikka ja risteilyn kohde ovat auki vielä, mutta varmaa on se, että hauskaa tulee olemaan. Risteilystä ja syysseminaarista tiedotetaan lähempänä asioiden varmistuessa, pysy kuulolla. Nyt on kuitenkin aika heittää tulevaisuus hetkeksi nurkkaan ja keskittyä kevätseminaariin, jonka jatkoilla allekirjoittaneen luottamuksesta äänestetään ensimmäistä kertaa. Nauttikaa seminaarista ja kunnon kestäessä kannattaa myös saapua paikalle vuosikokoukseen seminaarisunnuntaina!

Arttu Huoviala

Patina ry Historian Opiskelijain Liiton puheenjohtaja

4

Holkki  

Historian opiskelijain liiton lehti.

Holkki  

Historian opiskelijain liiton lehti.

Advertisement