Page 1


2

om oss

Optimala lösningar för gamla och nya hissar Per Holmbergs far Nils-Ingvar startade Hisstemas verksamhet 1979 i en liten källarlokal. 1986 bildades dock företaget under namnet Hisstema AB. Därefter har vi utvecklats starkt och nu omsätter vi drygt 70 miljoner kronor och sysselsätter ett 30-tal medarbetare. Hisstema erbjuder våra kunder de bästa lösningarna när gamla hissar ska moderniseras, men också nya

hissar av olika slag. Vi tillverkar och utvecklar styrsystem för alla typer av hissar och levererar ca 700 styrsystem per år till fastigheter runt om i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Vår strävan är att förse marknaden med driftsäkra, energisnåla, öppna och användarvänliga styrsystem och att Hisstemas styrsystem ska vara marknadens mest moderna och kostnadseffektiva.

Vi arbetar även med teknisk support och har ett omfattande sortiment av reservdelar. Vi kan leverera delar och system med bakåtkompatibilitet till 1988. Hisstema har också agenturer för ett antal företag med olika produkter för hissar och är ledande i Norden på styrsystem.

Våra starka argument n Frihet

och oberoende av leverantörer och serviceföretag

n Driftsäkra n Låg

och tillförlitliga system

energiförbrukning

n Internetuppkoppling n Snabb

Aditech AB. Fjärås Industriväg 15, SE-439 74 FJÄRÅS Tel. +46 (0)300 54 10 50. Fax +46 (0)300 54 06 94 www.aditech.se info@aditech.se

och övervakning

installation och enkel felsökning


podd

PODD-konceptet Den nya typen av hiss som med hjälp av nyutvecklad hybridteknik lämpar sig speciellt för utbyte av gamla befintliga hissar såväl som för installation i fastigheter utan hiss. Hissen är extremt energisnål tack vare att förlusterna minimerats, och med hjälp av batteridrift säkerställs hissens funktion, upp till 300 resor även om strömavbrott råder. Hybriddriften medför att inbromsningsenergin

återmatas till batterierna istället för att reflekteras bort som värme, vilket görs i traditionella system. Inkoppling sker lämpligen med 10 A, 1-fas 220 V AC, vilket underlättar installation i fastigheter som ej tidigare utrustats med hiss. Hissen är uppbyggd av standardkomponenter som finns tillgängliga på den öppna marknaden.

3


4

styrsystemet

Styrsystemet NP-1 Hisstema arbetar med styrsystemet NP-1, som består av alla de funktioner som behövs i dagens och framtidens hissar. Systemet är baserat på den senaste tekniken och kan användas vid nyinstallationer och är lämpligt vid modernisering av alla slags hisstyper oavsett fabrikat. NP-1:s stora flexibilitet gör det enkelt att anpassa till rådande förhållanden.

Systemet är en god investering eftersom det ger hissen låga driftkostnader och låg elförbrukning. NP-1 ger hissar en modern styrning och medger mycket mer övervakning och kontrollfunktioner än de flesta andra system. Därigenom undviks oönskade driftstörningar, vilket ger lägre underhållskostnader.

och lättare. Systemet ryms i ett skåp med måtten bredd, höjd och djup 600, 900 respektive 300 mm och väger med 4 kW frekvens 47 kg. Den överskådliga menystrukturen och de lättnavigerade menyerna innebär att NP-1 är enkelt att justera. För utbildningsändamål erbjuder Hisstema ett antal simulatorsystem för system NP-1.

NP-1 är utformat för att vara lätt att montera och apparatskåpen är mindre

Vad Vill du hissa? GMV har bred och lång erfarenhet av hissar och komponenter för hydraulhissar. Oavsett om din fastighet behöver en personhiss, lasthiss, bilhiss eller plattformshiss, har vi en säker, pålitlig lösning. Läs mer på www.gmv.se GMV Sweden ingår i en global koncern som sedan 1958 levererat mer än 750 000 hissar runt om i världen.

GMV SWEDEN AB Forsdalavägen 1, Box 19, 342 32 Alvesta T. 0472-456 00 • Mail: info@gmv.se


styrsystemet

Tekniska Data n

2–64 plan, som standard upp till 5

n

m/s, (special upp till 10 m/s). n

1–16 hissar i grupp.

n

Dubbla återsändningar, den ena

n

n

Brandstyrning 4 olika plan, Prioritets-

n

n

Precis planinställning genom ett själv-

Övervakning av externt batteri t.ex.

Hissen kan ta emot uppringning för

Realtidsklocka med batteribackup.

• Styrsystemet kan kopplas upp via

Övervakning av nödbatteriets kapa-

n

Ethernet/Internet för styrning, över-

Hissen kan skicka e-post vid fel, när hissen är åter i drift m.m.

Ethernet, CAN, RS 485, RS 232, RS 422, GSM/ GPRS, PSTN, m.m.

övervakning och för programmering. n

Integrerad voltmeter, miniräknare, fullkommunikation med frekvensstyrning.

n

lärande positioneringssystem. n

för bromslyft. n

Test av rörelseövervakning, nästa

färdigt för den funktionen. n

besiktning.

körning ELAMA 7LEABC/5. n

Detta kräver att PC-programmet görs

test av gångtid, test av elektronisk hr.

tidsstyrd eller via ingång. n

Besiktningsmeny med test av gränser,

vakning och felsökning. n

PLC-funktion som innebär att du kan

Ethernet, CAN, RS 485, RS 232, RS 422, GSM/ GPRS, PSTN m.m.

n

Styrsystemet kan kopplas upp via

citet med viss urladdningskontroll.

lägga till specialfunktioner som inte

Garantitiden räknas från igångkör-

finns. Du har tillgång till ingångar,

Ethernet/Internet för styrning,

ning och hålls reda på av systemet.

utgångar, tider och räknare m.m.

övervakning och felsökning.

Från prototyp till SEriE

Stansning • Vattenskärning Bockning • Svetsning Tel: 08-550 164 60 • Fax: 08-554 434 60 • komfortventilation@telia.com

5


6

sematic

Sematic 2000 B Sematic har konstruerat och tillverkat automatiska hissdörrar sedan 1959. I dag är företaget en av de världsledande tillverkarna av hissmaterial och hissdörrar. Deras produkter används av de flesta multinationella hissföretagen. Tillverkningen sker i Europa, Asien och Nordamerika.

Produktutbudet består av hissdörrar till alla typer av installationer och möter de högst ställda kraven på marknaden, exempelvis olika typer av material, samtliga brandklassningskrav, speciallösningar samt EX-klassningar.


sematic

Sematic 2000 B är en flexibel och säker dörr som är konstruerad och tillverkad för att uppfylla högt ställda tekniska krav. I de fall det finns önskemål om estetik är Sematic ett perfekt alternativ med många möjligheter.

KVALITET IN I MINSTA DETALJ! Västkustföretaget som hjälper sina kunder med anpassade hissprodukter. Vi graverar och tillverkar paneler, hisstablåer, ramar, pulpeter och plåtdetaljer efter kundens behov.

HISSPANELER UTAN GRÄNSER... Varmt välkommen att kontakta oss! Varbergs skyltgraVyr ab stålgatan 10 432 32 Varberg

tel: 0340-848 40 Fax: 0340-174 38 info@varbergsskyltgravyr.se www.varbergsskyltgravyr.se

7


88

sematic

Sematic C-MOD är en kompakt och flexibel lösning när du ska modernisera din hiss utan att ge avkall på prestanda, kvalitet, kostnad och säkerhet.

MultiMedia Broschyren är skapad och levererad av JS Sverige

VÄRLDSLEDANDE NYTÄNKARE -I MER ÄN 80 ÅR

För mer info: phoenixcontact.se www.jssverige.se


sematic

Sematic 2000 C-MOD Sematics dörrar kännetecknas av gedigna konstruktioner med modulär flexibilitet. Det borgar för att det alltid finns en lämplig Sematic-dörr för varje standardinstallation, från bostadshus till tung industri. Med flexibiliteten i materialkvaliteter kan vi kombinera de förekommande typerna på marknaden.

När det kommer till modernisering utgår vi ifrån vilka delar som lämpligen behålls. I de flesta fall kommer C-MOD att kunna användas på korgen för att minimera inbyggnadsmått djupledes. C-MOD är det självklara valet när endast korgdörr efterfrågas.

Kontorsmaterial – Skyltar – Kopiering

Wedavägen 1, Södertälje | www.elpa.nu | 08-550 374 00

9


10 10

sassi

Sassi Sassi är en världsledande tillverkare av hissmaskiner och startade redan 1946. De konstruerar och tillverkar både växel- och växellösa hissmaskiner som används i hela världen. Genom att fokusera på säkerhet, teknologi och design har Sassi etablerat sig som en marknadsledande aktör på marknaden.

Företaget erbjuder hissmaskiner till alla typer av installationer och möter de högst ställda kraven på marknaden. I strävan efter förbättrade prestanda arbetar Sassi kontinuerligt med att utveckla nya tekniker avseende både tillverkningsprocesser och utförande. Hisstema kan leverera maskiner med axellast upp till 15 000 kg.

HIGHER LIFT TECHNOLOGY : ALBERTO SASSI GEARLESS Gearless G-500 for installations up to 5000 kg duty load and speed up to 3.5 m/s. Complete range of gearless by Alberto Sassi available from 190 to 2200 Nm COMPLYING WITH EN 81-A3- Updated news: www.sassi.it


övriga produkter

Dinacell Dinacell överlastgivare medger flexibla installationer och kan användas på alla linhissar.

Metron Metrons vikdörr typ M2, med rakställda paneler, har en tyst gång tack vare kardandriften. Finns upp till 900 mm dagöppningsbredd.

Cedes Cedes erbjuder flexibla och stabila lösningar, både till automatdörrsförsedd hiss och till hiss utan korgdörr.

11


12

referensobjekt

Scandic Hotell i Infra Business Park i Upplands V채sby Hisstema har levererat 6 apparatsk책p till fastigheterna.


referensobjekt

Postterminalen i Tomteboda Hisstema har levererat 12 apparatskåp till Postterminalen i Tomteboda i Solna.

Kista Galleria Hisstema har levererat 17 apparatskåp till Kista Galleria.

SBCT the network company Vi på SBCT har en mångårig kompetens inom elektronikbyggsätt, från konstruktion till färdigt bestyckat kretskort. Vi besitter en gedigen erfarenhet gällande CAD-layout, mönster- och flexkortstillverkning, komponentmontering samt apparatbygge och mekanik.

SBCT AB Petuniavägen 44 136 73 Vendelsö

Tfn: +46 (0)8 740 02 40 Fax: +46 (0)8 740 64 40 www.sbct.se lasse.b@sbct.se

13


14

referensobjekt

Kungliga slottet Som alltid när det handlar om arbete i en K-märkt byggnad måste hissinstallationen ske med största omsorg.

Astrid Lindgrens Barnsjukhus Hisstema har levererat 13 apparatskåp till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna.


kontaktuppgifter

Hisstema AB Hantverksvägen 13 151 65 Södertälje Telefon: 08-554 230 80 Fax: 08-554 230 99 info@hisstema.se www.hisstema.se

www.yaskawa.eu.com

BUILT TO PERFORM IN THE LIFT INDUSTRY

DISCOVER COMPLETE DRIVE SOLUTIONS FOR LIFTS AND ESCALATORS Why not take advantage of our long-standing expertise in providing drive solutions for lifts, escalators and moving walkways? YASKAWA offers the whole package: from inverters with accessories to lift motors. Our solutions support lifts with or without gearbox, cable hoists and hydraulic drives. Find out how highest quality and longevity will provide ride comfort at its very best. Poetry in motion – for the traveler and the operator.

YASKAWA. Masters of Robotics & Motion Control.

15


2000 B-G

Door for modernization and new installations

Door for freights

Sematic Lift DoorS: quaLity & performance (StyLe incLuDeD). Today vertical transportation systems require up-to-date technology with advanced components. Sematic Lift Doors address this requirement with innovatively designed products and state of the art manufacturing processes. Sematic Lift Doors are successfully used in every field of application, from passenger to goods movement in various types of residential, industrial, commercial and office buildings. Performance and safety standards are always guaranteed by the Sematic brand and our wide range of customization options satisfies even the most demanding requests. Sematic Lift Doors, where technology meets style.

www.sematic.com sales@sematic.com

pubblicità.indd 1

11/12/2012 10:15:27

• Concept: JS Media Tools A/S • 6184 • www.jssverige.se

2000 C-MOD

Hisstema Presentation 2013  

Företagspresentation 2013

Hisstema Presentation 2013  

Företagspresentation 2013

Advertisement