__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Kokoomuksen ehdokkaat esittelyssä. Sivut 2-3

Siksi sydän on oikealla Petteri Orpo.

Kaikille hyvä HIRVENSALMI. Sivu 2

Sivu 4

August Tanttu oli edelläkävijä jo 101 vuotta sitten. Sivu 4

Elävä Hirvensalmi

ILMOITUSLIITE - Hirvensalmen Kokoomuksen kuntavaalijulkaisu 2021

ELÄMÄÄ HIRVENSALMELLA Hirvensalmella on oltava turvallista elää sekä hyvät palvelut - niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Elävä Hirvensalmi on moderni edelläkävijä, kaikkia kuunteleva ja kunnioittava, ikään ja asuinalueeseen katsomatta. Haluamme taata lapsille ja lapsenlapsillemme laadukkaan koulutuksen, toimivan terveydenhuollon ja turvan tuottavan sosiaalipalvelun – turvallisen Hirvensalmen. Taloutta on hoidettava järkevästi ja etsittävä tarvittaessa tehokkaampia tapoja tuottaa peruspalvelut. Paikallisia yrittäjiä on hyödynnettävä palvelujen tuottajina ja yhteistyökumppaneina – otetaan kaikki mukaan tekemään Elävää Hirvensalmea. Maaliskuun alusta alkaen ehdokkaamme ovat tavanneet toisiaan kerran viikossa, etänä (Teams). Tutustumisen ja yhteisten tavoitteiden suunnittelun lisäksi olemme koonneet teille tämän lehden.

Tarina Hirvensalmesta vuonna 2025 Lauantaipäivä uudella Rantatorilla Liekuneen rannalla. Ostosten jälkeen kokoonnumme suunnittelemaan Tervaleppäjuhlia. Kari on varannut upean visakoivusta tehdyn toripöydän tiimillemme käyttöön. Pirkko vielä kertoo Hirvensalmeen muuttavalle pariskunnalle uudesta tavasta olla vaikuttamassa kunnan päätöksentekoon. Jyrki tulee Pumien kanssa koirapuistosta niiden saadessa raikkaan vesikupin eteensä. Antti on aamusta jo käynyt kuntoportailla vetämässä nuorille tunnin pituisen kestävyysharjoituksen. Kaisa ja Sami ovat vielä kierroksella Pitäjänpirtissä opettamassa vanhuksille digitaitoja ja sähköisten pankkipalveluiden käyttöä. Juuli ja Panu ovat neuvotelleet elinkeinoasiamiehen kanssa tulevista kulttuurihankkeista sekä uusista ulkoilukartoista - olisiko kartat saatavissa myös puhelinsovelluksena? Sakari sähköinsinöörinä on suunnitellut ja esittelee ehdotuksen Tervaleppäkujan talviajan valaistuksesta. Odotamme vielä Saaraa. Hän on kunnostetussa Roosin rannassa lasten kanssa ihmettelemässä huoltorakennuksen sadunhohtoista muraalimaalausta. Kunnanjohtajakin on tullut veneellä Rantatorille tervehtien meitä sanoen, nyt on ELÄVÄ HIRVENSALMI!

Hyvä hirvensalmelainen, tämä kaikki on mahdollista koska uskomme, että teot ratkaisevat. Tarvitaan elinvoimainen kunta, unelmia ja visioita tulevasta, faktatietoa ja vaihtoehtoja päätösten pohjaksi sekä yhteistyökykyiset päättäjät. Tutustu ehdokkaisiimme ja osallistu leikkimieliseen kisailuun. Olemme Sinua varten ja toimimme kuntalaisten parhaaksi. Kuntavaaleissa Sinä päätät Hirvensalmen tulevaisuudesta. Pirkko Luntta

puheenjohtaja Hirvensalmen Kokoomus ry - 100 vuotta

Kokoomus haluaa säilyttää päätöksenteon kuntien käsissä. Hallituksen sote-uudistus keskittää vallan kunnista ministeriöön. Maakuntabyrokratia ei paranna yhtään sairasta, eikä tuo kuntiin yhtään uutta hoitajaa, lääkäriä tai sosiaalityöntekijää. Huonoa uudistusta ei kannata tehdä, kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoo. Kokoomuksella on tarjota parempi ratkaisu. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen tavoitteena on parantaa ihmisten pääsyä hoitoon ja hillitä sote-menojen kasvua niin, että laadukkaat palvelut voidaan turvata myös tulevaisuudessa. Vastaako hallituksen malli tavoitteisiin? Ei vastaa. Hallituksen malli on puhdas hallinnonuudistus. Hoitoon pääsy ei nopeudu, ja hallituksen omienkin arvioiden mukaan sote-menojen kasvu vain kiihtyy. Emme tarvitse uutta hallinnon tasoa, vaan parempia, saavutettavissa olevia palveluita. Hallituksen esityksessä palveluiden järjestämisestä vastaa 22 aluetta. Rahoituksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö. Miten rahoitusmalli vaikuttaa kuntiin? Hallitus tekee sote-alueista täysin riippuvaisia valtion rahoituksesta. Sote-menoista noin 60 prosenttia katetaan kuntien verotuloilla. Päätösvalta rahojen käytöstä on ministeriöllä. Jatkossa siis hirvensalmelaisten rahoista päätetään Helsingissä.

Kokoomuksen mäntyharjulainen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen Kuntien kyky investoida tulevaisuuteen, kuten kouluihin, infraan tai vapaa-ajan palveluihin heikkenee. Hallitus kaavailee maakuntahallinnon tueksi myös maakuntaveroa. Mitä mieltä kokoomus on maakuntaverosta? Vastustamme maakuntaveroa voimakkaasti. Se johtaa vääjäämättä työn verotuksen kiristymiseen. Ihan loputtomiin ei voi suomalaisten lompakoilla käydä. Myös kokoomus lähtee siitä, että sote-palveluita on uudistettava. Mitä kokoomus siis tekisi? Palveluiden parantamisessa lähtökohtana pitää olla ihminen, ei hallinto. Tärkeintä on, että ihmiset pääsevät jonoista hoitoon. Tähän voitaisiin tarttua jo tänään. Me esimerkiksi kiristäisimme hoitotakuuta ja lisäisimme palveluseteleiden velvoittavuutta. Jos lääkäriin ei pääse julkisella puolella riittävän nopeasti, palvelusetelin avulla lääkäriin voi hakeutua muualle.

Myös muiden muassa kehittäisimme digitaalisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Myös osaavan työvoiman saatavuudesta, henkilöstön jaksamisesta ja hyvästä johtamisesta on huolehdittava. Sosiaalipalveluissa huomio pitäisi olla ennaltaehkäisyssä ja varhaisessa puuttumisessa. Mutta pärjäävätkö kunnat sote-palveluiden järjestämisen kanssa? Eikö myös kokoomus ole puhunut leveämpien hartioiden puolesta? Monet alueet ovat kuntien yhteistyöllä jo tehneet sote-uudistuksena viime vuosina. Yli 50 prosenttia suomalaisista asuu alueilla, joilla sote-palveluja järjestetään kuntien yhteistyöllä. Esimerkiksi ESSOTE:n sosiaali- ja terveyspalvelut on jo yhdistetty samaan organisaatioon. Kunnat ja kuntien yhteistyö ovat paras tapa järjestää sote-palvelut Etelä-Savossa myös tulevaisuudessa.


2 E l ä v ä H i r v e n s a l m i I l m o i t u s l i i t e

Antti Heinikainen Esikouluopettaja, 26 v. Kirkonkylä

2

Panu Jumppanen

Yrittäjä, 24 v. Kirkonkylä

Olen syntyperäinen hirvensalmelainen ja asun kirkonkylän alueella omakotitalossa koirani kanssa.

Olen syntyperäinen hirvensalmelainen. Pelasin jääkiekkoa kilpatasolla 12 vuotta ja haluan panostaa kuntamme liikunta- ja harrastusmahdollisuuksiin - se vaikuttaa ennaltaehkäisevästi kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin. Harrastan monipuolisesti liikuntaa kesät talvet. Toimin kunnanvaltuutettuna sekä sivistyslautakunnan jäsenenä ja olen toiminut mm. valtuuston varapuheenjohtajana sekä olen Lions Club Hirvensalmen jäsen. Kuntaamme tarvitaan toimivat peruspalvelut, kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden aktiivista kuulemista, rakentava keskustelukulttuuri ja avoimuutta uusille toimintatavoille sekä aloitteille.

Olen tyytyväinen omaan kylääni, koska täällä on rauhallista asua. Pidän Hirvensalmella erityisesti luonnosta ja sen puhtaista järvialueista.

3

www.facebook.com/HemiHirtsusta antti.m.heinikainen@gmail.com

Kari Kalkasmaa

Eläkeläinen, 72 v. Syväsmäki

Olen syntyperäinen hirvensalmelainen. Opiskelin Mikkelissä sairaanhoitajaksi ja sen jälkeen suuntasin Helsinkiin mutta palasin Hirvensalmelle 2016. Opiskelin työn ohessa terveyshallintotieteen maisteriksi. Nyt työskentelen Essotessa apulaisosastonhoitajana.

Haluan tuoda valtuustoon ja päätöksentekoon oman osaamiseni ja kokemukseni. Ensimmäinen ja tärkein tavoitteeni on saada päätöksenteko nykytilanteesta takaisin keskustelevaksi ja toisia kunnioittavaksi.

5

kari.kalkasmaa@hotmail.com

Yhtälö on oikeastaan yksinkertainen: kun kunnassa ihmisillä on hyvän elämän eväitä, sen sydän sykkii, talous on

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme alle kouluikäistä lasta sekä kaksi koiraa. Luonto ja luonnossa liikkuminen on minulle tärkeää ja toivonkin, että kaikki muutkin pääsisivät nauttimaan Hirvensalmen kauniista ja puhtaasta luonnosta. Haluan, että nykyiset palvelut säilyvät ja palvelusetelin käyttöä esim. lapsiperheille kehitetään. Pienet koulut ja pienet varhaiskasvatusryhmät ovat meille markkinointivaltteja. Haluan olla viemässä Hirvensalmella kaikenikäisten asioita eteenpäin. saara.liukkonen1@gmail.com

SIKSI SYDÄN ON OIKEALLA

Ilman toimivaa taloutta ei olisi hyvinvointia, ei koulutusta, ei terveydenhoitoa, ei ikäihmisten palveluja, ei sosiaaliturvaa – eikä juuri mitään muutakaan inhimillistä, humaania, lämmintä ja vastuullista. Siksi sydän on oikealla.

panujumppanen@hotmail.com

Apulaisosastonhoitaja, TTM 32 v. Kirkonkylä

Tällä hetkellä toimin Hirvensalmen kunnan rakennuslautakunnan puheenjohtajana sekä teknisen lautakunnan varajäsenenä.

Kokoomuksen viesti kuntavaaleissa on, että sydän on oikealla. Mitä sillä tarkoitamme? Kaikki puolueet pyrkivät hyvään. Kukapa nyt tieten tahtoen hyvinvoinnin pahoinvoinnilla korvaisi. Useimmat meistä pitävät nykyisen kaltaista hyvinvointia itsestään selvänä jatkumona. Monet eivät koe, että se olisi millään tavalla uhattuna.

Harrastan autojen korjausta ja lenkkeilyä koiran kanssa. Haluan olla tekemässä hirvensalmesta paremman paikan elämiseen ja harrastuksiin.

Saara Liukkonen

Olen kansakoulun käynyt, erilaisia ammattikursseja suorittanut. Olen ollut avioliitossa Minna Kalkasmaan kanssa n. 25 vuotta. Harrastuksina kalastus, koiran ulkoiluttaminen, lenkkeily ja lukeminen.

4

(sit.)

hyvässä kunnossa ja syntyy työtä ja työpaikkoja. Me emme ainoastaan puhu kauniita ja pyri hyvään, vaan ryhdymme toimeen ja teemme hyvää. Siksi sydän on oikealla. Satoi tai paistoi. Vaaleissa mitataan luottamusta. Luottamusta ehdokkaisiin, puolueisiin ja Hirvensalmella tehtyihin päätöksiin. Uskallan väittää, että kokoomus on menestynyt aiemmissa kuntavaaleissa siksi, että me otamme kuntapolitiikan tosissamme. Tule mukaan tekemään kokoomuksen ehdokkaiden kanssa Hirvensalmesta parasta mahdollista! Petteri Orpo Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja

KUNTAVAALIEHDOKKAAMME TAVATTAVISSA Perjantaina 21.5. klo 15.00-17.00 Lauantaina 29.5. klo 12.00-14.00 Hirvensalmen S-marketilla. Tapaamisilla koronavaraus, (toimimme ESSOTEn sen hetkisten ohjeiden mukaisesti)


I l m o i t u s l i i t e

E l ä v ä H i r v e n s a l m i

Pirkko Luntta Yrittäjä, herastuomari, 56 v. Tuukkala

6

Nykyinen elämänkumppani toi minut 25 vuotta sitten Espoosta Hirvensalmelle. Olen toiminut 17 vuotta Espoon kaupungilla ja vuoden Hirvensalmen vs. hallintojohtajana. Maatalousyhtymämme pitää sisällään maa- ja metsätaloutta, lypsykarjaa ja mökkivuokrausta. Parhaillaan opiskelen isännöitsijän ammattitutkintoa. Huonekalujen entisöinti on harrastukseni ja olen mukana monissa eri järjestöissä ja mm. kirkkovaltuuston varapj. Hirvensalmen kunnan luottamustoimissa olen ollut vuodesta 2000, nyt valtuutettu ja kunnanhallituksen 1. vpj. Herastuomarin arvonimen sain vuonna 2012. Uskon, että monipuoliselle osaamiselleni on edelleen käyttöä luottamustehtävissä. pirkko.luntta@pp.inet.fi www.facebook.com/pirkko.luntta

Juuli Ollikainen

(sit.)

Ravintolakokki, ravintolan esimies, 27 v. Kirkonkylä

Sami Luntta

Opiskelija, maaseutuyrittäjä, 19 v. Tuukkala Harrastuksiini kuuluu kalastus, metsästys, kotiseutuhistorian tutkiminen ja luonnossa liikkuminen Bordercollien kanssa. Järjestöistä tutuksi ovat tulleet mm. Hirvensalmen- ja Etelä-Savon maakunnallinen nuorisovaltuustot, Järvi-Suomen Lukiolaiset ja Sisä-Suomen Nuva ry.

7

8

juuli.ollikainen93@gmail.com

www.facebook.com/sami.luntta instagram.com/sami_luntta

(sit.)

Liikennemyymälätyöntekijä, ylioppilas, 22 v. Syväsmäki Olen positiivisen elämänkatsomuksen omaava nuori, kiinnostunut yhteiskunnasta ja ihmisistä. Harrastuksiini kuuluu mm. suunnistus, hiihto ja lavatanssit. Olen innokas oppimaan uutta. Koen syntymäkuntani kehittämisen ja elävänä pitämisen tärkeänä. Toimin myös seurakuntamme kirkkovaltuutettuna ja olen kirkkoneuvoston jäsen.

9

Minusta kuntaa tulee kehittää vetovoimaisemmaksi, avoimemmaksi ja siten meille kaikille paremmaksi. Hirvensalmen kunnan tulee ehdottomasti olla mukana sosiaalisessa mediassa. Nuorisoneuvostolle on saatava puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntien ja valtuuston kokouksiin. kaisa.pasonen@hotmail.com

Sakari Suvio

Jyrki Selenius

Koulutussuunnittelija, 61 v. Tuukkala

Insinööri, eläkeläinen, 71 v. Kirkonkylä

Olen asunut Hirvensalmella vuodesta 2012. Harrastuksina Rantakylän ajoilta jalkapallo (Savu), petankki (Droppi petanque) ja sulkapallo (Lob-82). Nyt harrastukset perheen kanssa löytyvät läheltä Tuukkalan kylää, taloremontti ja Pumi-rotuiset koirat sekä puuveneily Puulalla, joka on ollut syntymästäni saakka kotijärveni.

10

Kolme pääteemaani ovat: 1. Päätöksenteossa nuorten osallistaminen ja kuuleminen heitä koskevissa asioissa. 2. Kylien elinvoimaisuus on säilytettävä. Kylät ovat kunnan keuhkot! 3. Yrittäjien ja kunnan vuoropuhelua on parannettava. Hirvensalmelle on luotava yrityskummitoimintaa kehittämään pienyritysten toimintamahdollisuuksia.

Kaisa Pasonen

27-vuotias syntyperäinen hirvensalmelainen. Muutin muutaman mutkan ja työpaikan kautta takaisin Hirvensalmelle 2 vuotta sitten. Asustelen Hirvensalmen kirkonkylällä avopuolisoni kanssa kahdestaan. Koulutukseltani olen ravintolakokki, ja tehnyt kokin hommia kymmenisen vuotta pitkin Suomea, tällä hetkellä Ravintola Sataman Herkussa. Vapaa-aikaani käytän käsitöiden ja hapanjuurileivonnan parissa, sekä penkkiurheilun ja retkeilyn merkeissä. Ulkoilu- ja retkipaikkojen kehittäminen onkin minulle yksi tärkeimmistä asioista kunnassamme. Yritykset ovat kunnan kulmakivi ja niiden toimintaedellytyksiä tulee tukea. Myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa tulee jatkuvasti kehittää.

3

Kunnallisia luottamustoimia on ollut Mikkelin mlk:ssa ja Mikkelissä ennen Hirvensalmea. Mielestäni kaksoiskuntalaisuutta ja etätyömahdollisuutta on edistettävä. Lisäksi Hirvensalmi tarvitsee uuden kesätorin vetonaulakseen kunnan keskustaan. Olen ja tulen olemaan kuunteleva, eteenpäin katsova ja yhteiseksi parhaaksi ratkaisuja hakeva luottamushenkilö.

Harrastan järjestötyötä sekä ulkoilua, nyt valitettavasti ilman koiraa. Toimin tällä kaudella keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtajana sekä rakennuslautakunnan varajäsenenä.

11

Hirvensalmi kuuluu kaiken ikäisille, niin myös päätöksenteossa. Mielestäni jokaisen valtuutetun tulee tuoda omat arvonsa päätöksentekoon, mutta kunnioittaa myös muiden. Vain yhteistyöllä saamme parhaan tuloksen meille kaikille. Itse lupaan tehdä töitä kuntalaisten eteen, enkä vain puhu. sakari.suvio@gmail.com

Ohjeita hirvensalmelaisten äänestämiseen kuntavaaleissa Voit äänestää Hirvensalmen kokoomusehdokkaita missä ennakkoäänestyspaikassa tahansa ympäri Suomen, myös Hirvensalmen kunnantalolla. Jokaisessa kunnassa on vähintään yksi yleinen ennakkoäänestyspaikka.

Mökkilomaa Suonteen rannalla

Äänestystä varten tarvitset voimassa olevan henkilötodistuksen, ei muuta. Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 26.5.-8.6.2021. Lisätietoa www.vaalit.fi

Vaalipäivänä 13.6.2021 voit äänestää ainoastaan Hirvensalmen kunnantalolla klo 9.-20.00 välisenä aikana. Mukaan tarvitset henkilötodistuksen. Äänestettäessä on noudatettava ESSOTEn koronamääräyksiä.

TOIMISTOTILAA YRITYKSELLE TAI YKSITYISELLE ”Tuukkalan vanhalta kaupalta”, Joutsantie 1247 Kysy lisää: jari@pekkolaengineering.fi p. 050-3883002

”Vastaan heti, kun palaan Suonteelta kalastamasta”

Pirkko Luntta, 040 822 4675 pirkko.luntta@pp.inet.fi, FB luntanmökit.fi


4

E l ä v ä H i r v e n s a l m i

Ilmoitusliite

KAIKILLE HYVÄ HIRVENSALMI Elinvoima syntyy yrityksistä

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Elinvoima syntyy ostovoimaa lisäämällä. Kunnan tehtävä on jakaa tietoa kaikista toimijoista niin, että yritys ja kuntalainen tai kesäasukas löytävät toisensa mahdollisimman helposti - näin syntyy elinvoimaa kuntaan.

Kunnan yksi tärkeä tehtävä on huolehtia terveyttä ylläpitävistä sekä ennalta ehkäisevistä toimista turvaamalla ja kehittämällä riittäviä ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Näin säästetään kunnan sotemenoissa.

Kunnan verkkosivujen yrityshakemisto on saatava nykyaikaiseen muotoon. Kunnan on tiedottamisessaan otettava käyttöön myös muut keskustelukanavat, kuten sosiaalinen media.

Terveysasemastamme on huolehdittava niin, että se on edelleen toimiva ja hoito laadukasta. Sosiaali- ja terveyspalvelut kunnassa täytyy turvata kaikenikäisille.

Kunta voisi testata hirvensalmiseteliä helpottamaan lapsiperheiden arkea. Setelillä voisi ostaa kunnassa toimivien yritysten palveluja.

Parhaiten sotepalvelujen saatavuus varmistetaan nykyistä kuntapohjaista mallia kehittämällä. Nykyisessä mallissa myös pienten kuntien ääni päätöksenteossa saadaan paremmin kuuluviin.

Kylät ja asuinalueet Elinvoimaiset kylät ovat Hirvensalmen voimavara. Kylien palveluja ja markkinointia sekä yhteistyötä kunnan kanssa on kehitettävä. Viihtyisiä ja hoidettuja viheralueita kirkonkylällä on lisättävä. Taajaman yleisilme kaipaa myös kohennusta ja esimerkiksi Tervaleppäkujan kunnostus on saatava alulle. Siistit sisääntulot kuntaan ovat käyntikorttimme. Kunnan tulee kiinnittää enemmän huomioita kiinteistöjensä kuntoon. Esimerkiksi kunnan omistamiin vuokra-asuntoihin on panostettava lisää ja remontteja tehtävä ennakoivasti.

Nuoret Tulevaisuutta tehdään nuorille. Siksi heidät on otettava mukaan kunnalliseen päätöksentekoon ja heitä on kuultava. Tarvitaan myös lisää harrastus- ja vapaa-ajan tekemistä, niin kirkonkylällä kuin kylillä. Koulupäivän jatkaminen harrastusten pariin tulisi tehdä mahdollisimman joustaviksi esimerkiksi liikuntasalivuoroja jaettaessa.

Hirvensalmen Kokoomus 101 vuotta Hirvensalmen Kokoomus täytti 21.3.2020 100-vuotta. Juhlia ei kuitenkaan voitu pitää, koska korona sulki Suomen. Juhlien aika on siis myöhemmin. Yli satavuotista, August Tantun aloittamaa perinnettä jatkaen on kokoomuksella näissä kuntavaaleissa tarjolla monipuolinen, osaava ja nuorekas joukko uusia tulevia vaikuttajia. Kokoomuksen yhdistystoiminta Hirvensalmella virallisesti alkoi, kun 21.3.1920 kokoontui joukko hirvensalmelaisia perustamaan kuntaan omaa kokoomusyhdistystä, Hirvensalmen Kansallisseuraa. Yhdistyksen sopimuskirjan perustamisessa olivat mukana maanviljelijät August Tanttu, Kustaa Komppa, Kustaa Puukko, Kustaa Paajanen, Oskar Ripatti sekä Ferdinand Tallgren, vänrikki Martti Breitholtz, nahkuri Frans O.Malm ja apulaisnimismies Arne Broms. Perustamisen aikaan piirissä oli aloittanut neljä muuta kokoomusyhdistystä, Mikkelissä, Savonlinna-Säämingissä, Heinolassa ja Rantasalmella. Puolueen paikallisyhdistys hyväksyttiin puolueeseen numerolla 158 20.6.1920, allekirjoittajina Emil Nestor Setälä, kokoomuksen puheenjohtaja ja Urho Valdemar Halminen, puoluesihteeri.

Sujuva arki Hirvensalmen vahvuus on ympäröivä luonto, jota tulee vaalia, kunnioittaa ja kehittää. Esimerkiksi ulkoilu- ja retkeilypaikkojen kunnossapitoa ja opastusta on parannettava sekä huomioitava niiden esteettömyys. Hyvät lähestymiskartat ja parkkipaikkatiedot pitää saada kunnan sivuille. Kuntalaisille tärkeitä kohteita, kuten Roosinrannan leikkipuistoa, tulee kehittää ja kuntoportaille on suunniteltava kaikkia palveleva paras paikka. Pyöräilyreittiä myös Kissakosken suuntaan on mietittävä ja koirapuisto on toteutettava.

NÄISTÄ RAKENTUU KAIKILLE HYVÄ HIRVENSALMI!

Tutustu ehdokkaisiimme leikkimielisessä kisassa! Yhdistä vinkki ja ehdokkaan etunimi. Vastaus löytyy jossain muodossa ehdokkaiden esittelyistä.

August Tanttu kävi kansa-

koulua kolme kuukautta ja loput kansakoulun kurssista suoritti kotona. Luottamustehtäviä Hirvensalmella hänellä oli mm. viljalainarahaston hoitaja, säästöpankin rahastonhoitaja ja toinen kassakirjan pitäjä 12 vuotta sekä kunnan rahastonhoitaja. August Tanttu oli valittuna kansanedustajana Mikkelin läänin vaalipiiristä Nuorsuomalaisesta puolueesta, Kansanpuolueesta sekä Kokoomuksesta. Kunnallisia luottamustehtäviä Tantulla oli mm: Hirvensalmen kuntakokous (pj), Hirvensalmen kunnallislautakunta (pj) sekä Hirvensalmen kunnanvaltuusto.

August Tanttu, Hirvensalmen Kokoomuksen perustajajäsen • s. 14.10.1859 Hirvensalmi k. 13.01.1937 Hartola • Vanhemmat: maanviljelijä Kustaa Tanttu ja Eva Björninen • Puoliso: Vilhelmiina Ripatti • Maanviljelijänä Hirvensalmella, Hyvinkäällä ja Hartolassa • Kansanedustaja 1908-1909, 1910-1917, 1917-1918, 1918-1919 ja 1922-1924

Hirvensalmen 100 v juhlatoimikunnan jäsenet: Pirkko Luntta, Helena Lauttanen, Jorma Yrjönen ja Jyrki Selenius. Lähteet: Eduskunnan tietokanta ja wikipedia, kuva Porvarillisen työn arkisto.

Aina kartalla Kari Clear, Lob ja Drive hallussa Sakari Paulat on tuttuja Juuli Korilusikan käyttö hallussa Kaisa Sauvo sikari Jyrki Juuri kotona Panu Myös menneisyys hallussa Antti HemiHirtsusta Pirkko 2 x hera = Saara Maisteri "Frangen lähes sukua" Sami Lähetä vastauksesi 13.6. mennessä haluamallasi tavalla (vinkki ja ehdokkaan etunimi) osoitteeseen hirvensalmenkokoomus@gmail.com tai anna se tapahtumissamme ehdokkaillemme tai tekstiviestinä numeroon 050 305 7477. Vastauksessa tule olla myös vastaajan nimi ja puhelinnumero.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi lippua/voittaja Ravintola Sataman Herkun kesän konsertteihin, jotka ovat: Stig, Arja Koriseva, Kake Randelin, Yölintu, Suvi Teräsniska ja Jukka Poika. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja nimi julkaistaan Hirvensalmen Kokoomuksen FB-sivulla.

Profile for hirvensalmenkokoomus

Elävä Hirvensalmi  

Hirvensalmen Kokoomuksen kuntavaalilehti 2021.

Elävä Hirvensalmi  

Hirvensalmen Kokoomuksen kuntavaalilehti 2021.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded