Page 1

DEKSTATION

ENTERBROOK 2016


Dierenkliniek Enterbrook Wij beschikken over een modern ingerichte paardenkliniek en richten ons daarnaast op de kleine huisdieren. De veterinaire ontwikkelingen worden continu gevolgd, om zo de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. De dierenkliniek biedt hoogwaardige veterinaire dienstverlening voor paarden op het gebied van: - gynaecologie * inseminaties met vers en diepvriessperma * embryotransplantatie - sportpaardenbegeleiding - kreupelheidsdiagnostiek - pees- en gewrichtsechografie - röntgenonderzoek * aan- en verkoopkeuringen voor verzekeringen * PROK-keuringen * hengstenselectie KWPN-NRPS-FPS - chirurgie * arthroscopie - laryngoscopie * cornageonderzoek hengsten en merries KWPN-NRPS - tandheelkunde - bloedanalyse-apparatuur De kliniek voor gezelschapsdieren biedt: - chippen - vaccinaties - tandheelkunde - bloedanalyse-apparatuur - echografie - röntgenonderzoek - chirurgie - voedingsadvies   Het veterinaire team bestaat uit Leontine ter Harmsel-Zanderink, Erkend Paardendierenarts en Erkend Keuringsdierenarts.  Zij werkt voornamelijk vanuit de kliniek waarbij zij zich toespitst op gynaecologie, kreupelheden, aan- en verkoopkeuringen, chirurgie paard etc. Annemiek Keus, Gezelschapsdierenarts en Paardendierenarts, behandelt uw paard bij u aan huis en op de kliniek. Ze is zeer gedreven in de tandheelkunde paard, behandelt verschillende gezelschapsdieren tijdens het spreekuur en verricht chirurgische en tandheelkundige ingrepen bij hond en kat.  Kelly Nijenkamp, Gezelschapsdierenarts en Paardendierenarts, werkt zowel vanuit de kliniek als onderweg. Ze richt zich op paarden en gezelschapsdieren en ondersteunt het veterinaire gedeelte van het dekstation. Voor artroscopieën en dergelijke is Specialist Chirurgie Paard Carmen Scheffer aangetrokken.

2


Continu in beweging Beste fokkers, De fokkerij is continu in beweging en stilstand betekent achteruitgang. Daarom hebben we ook voor 2016 weer onze uiterste best gedaan u een kwaliteitsvol en gevarieerd hengstenbestand te kunnen aanbieden. Topvererver Action Breaker heeft zijn sportloopbaan beëindigd en is komend seizoen gestationeerd op Dekstation Enterbrook. Hij werd eind vorig jaar uitgeroepen tot Ambassadeur bij het BWP en is één van de bewezen fokhengsten uit ons bestand. Daarnaast hebben we diverse beloftevolle talenten ter dekking staan. Eén daarvan is onze Lucky Boy-zoon Glorieus EB, die zich heeft ontwikkeld tot een openbaring in de jonge paardenrubrieken. Zo won hij twee selectiewedstrijden van de GMB competitie en werd dit springtalent vierde in de KWPN-hengstencompetitie van Ermelo. Ook 2016 is voor ons weer goed begonnen, onder meer dankzij de goede reclame van de Action Breaker-zonen op de KWPN hengstenkeuring. Onze Imperior (Action Breaker x Quite Easy) is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en ontving lovende kritieken in de pers. We zijn er van overtuigd dat de door ons aangeboden spring- en dressuurhengsten, ieder met hun eigen specifieke talenten, kunnen bijdragen aan de vooruitgang van de fokkerij. Natuurlijk draait het allemaal om de juiste combinatie tussen hengst en merrie. Om deze keuze te kunnen maken komt het op fokkersgevoel aan én op goede voorlichting. In deze brochure hebben we de belangrijkste informatie over de hengsten uiteengezet zodat u als fokker de ideale keuze kunt maken. Wij wensen u veel succes en plezier met uw fokkerij en vanzelfsprekend staan we altijd klaar voor advies. Gerrit en Leontine ter Harmsel-Zanderink Britt, Wesley, Quinten en medewerkers www.enterbrook.nl

Kom naar onze hengstenshow op donderdag 7 april 2016 om 19.30 uur aan de Wolvesweg 2 in Enter!

3


Action Breaker gaat topspringpaarden brengen!

2


Action Breaker

Dekgeld €1.700

(Heartbreaker x Lys de Darmen x Porche de Bornival) BWP, 2000, bruin, 1.75m goedgekeurd voor: KWPN, BWP, SF, SI, OS

De internationale topspringhengst Action Breaker staat vanaf 2016 bij ons volledig ter beschikking van de fokkerij. Onder Sergio Alvarez Moya was de Heartbreaker-zoon zeer succesvol op het hoogste niveau. Zo schitterde het duo op de Wereldruiterspelen in Kentucky en in de Wereldbekerfinale, werden ze derde in de prestigieuze Grand Prix van Aken, tweede in de GCT-Grand Prix van Cannes en won hij met het Spaanse team de Nations Cup-finale in 2012. Ook nam Action Breaker succesvol deel aan de Grote Prijzen van bijvoorbeeld Dublin, Hickstead, Genève, La Coruna en Montecarlo. Een volle broer van Action Breaker is de Grand Prixhengst Quasimodo van de Molendreef, die grote bekendheid geniet als vader van fenomeen Hello Sanctos van Scott Brash. Vader Heartbreaker werd zelf onder Peter Geerink vierde in de Grand Prix van Aken en heeft zich weten te onderscheiden in de fokkerij met producten als Toulon, Harley VDL, Romanov, VDL Groep Zidane en USA Today. Moedersvader Lys de Darmen is één van de meest invloedrijke merriemakers en leverde een reeks internationale springpaarden. Action Breaker is een grote moderne, langgelijnde hengst met een imponerend voorkomen. Hij heeft een fantastische galop, is elastisch, krachtig en heeft veel balans. Hij combineert een perfecte afdruk met techniek en weet zich bovendien sterk te vererven. Zijn oudste producten vallen op in de internationale sport zoals Dobra de Proceyo, Fixdesign Funke van ’t Heike en Fifty-Fifty 111. Diverse zonen van Action Breaker zijn goedgekeurd, waaronder Action Blue, Hopefull EB en Gentleman ST. Dit jaar werd zijn veelbelovende zoon Imperior (mv.Quite Easy) aangewezen bij het KWPN. Action Breaker gaat topspringpaarden brengen!

With Sergio Alvarez Moya this impressive stallion was very successful on the highest level. They competed at the World Equestrian Games and the World Cup final, and were placed third in the Grand Prix of Aken and second in the GCT-Grand Prix of Cannes. Action Breaker is an athletic, well-developed stallion with a great deal of power. His eldest offspring is standing out in the international sport such as Dobra de Proceyo, Fixdesign Funke van ’t Heike and Fifty Fifty 111.

Van de topsport naar topvererver! 5


All At Once

Dekgeld € 950

(Ampère x Gribaldi x Jazz) KWPN, 2010, zwart, 1.71m goedgekeurd voor: Hann, Rhein, Westf

De zeer getalenteerde en genetisch interessante hengst All At Once valt onder Vai Bruntink op in de jonge paarden- en hengstenrubrieken. Hij wordt nu opgeleid voor het hogere werk. Als driejarige werd de oogstrelende All At Once uitgeroepen tot tweede reservekampioen op de Westfaalse hengstenkeuring en vervolgens werd hij bij het KWPN aangewezen. De zwarte parel maakt niet alleen met zijn eigen kwaliteiten veel indruk, ook met zijn nafok. Zijn nakomelingen beschikken over goede types, een extra bewegingstechniek, lichaamsgebruik en zelfhouding. Gezien zijn goede afkomst is het geen verrassing dat All At Once zich sterk vererft. Vader Ampère toonde zich een ware professor in het verrichtingsonderzoek en onderscheidt zich in de fokkerij met producten als Eos-Utopia en Franklin. Heel interessant is dat zo-

wel moeder Wynona RB als grootmoeder Ravolite in de Lichte Tour hebben gepresteerd. Laatstgenoemde is bovendien een volle zus van het Lichte Tour-dressuurpaard Tip Top (v.Jazz). Met louter topverervers op rij beschikt deze hengst over een sterke bloedopbouw en uit deze succesvolle familie komt ook de KWPN-goedgekeurde Lichte Tour-hengst Norway (v.Jazz).

The promising and well-bred eyecatcher All At Once is successful in the young horse competitions with Vai Bruntink and shows a lot of talent for the higher levels. Both his dam and granddam were performing on Small Tour level and his pedigree has only top stallions in a row. All At Once passes his powerful movements on to his offspring.

De zwarte parel All At Once

6


Arezzo VDL

Dekgeld € 1.250

(Chin Chin x Heartbreaker x Renville) KWPN, 2005, vos, 1.66m goedgekeurd voor: KWPN

Na een bliksemcarrière onder het zadel van Jessica Kürten presteert Arezzo VDL nu overtuigend op het hoogste niveau met Jur Vrieling. Zijn sterke galop, afdruk, atletische vermogen en instelling leverden hem al opvallende prestaties op 1.50/1.60m-niveau op. Ook in de fokkerij weet deze Grand Prix-hengst zich te onderscheiden. Zijn oudste nakomelingen staan aan het begin van hun internationale sportloopbaan zoals Emora, Enzo SL, Emotion VDL en Edgar M. Bovendien doen zijn nakomelingen goede zaken in de aanlegtesten en op de keuringen. Zoon Hampshire VDL werd al goedgekeurd bij het KWPN en Arezzo VDL heeft een zeer hoge springindex van 154 (87%).

Kürten this Chin Chin-son is now ridden by Jur Vrieling. He passes on a lot of power, scope and technique to his descendants.

Grand Prix stallion Arezzo VDL puts a stamp on his offspring. After impressive years with Jessica

Baloubet du Rouet

Dekgeld € 3.000

(Galoubet A x Starter x Bel Avenir) SF, 1989, vos, 1.73m

goedgekeurd voor: Holst, Hann, BWP, SF, SBS, SWB

Goede wijn behoeft geen krans! De erelijst van Baloubet du Rouet is ongekend en hij is een fenomeen in sport en fokkerij. Met Rodrigo Pessoa werd hij Olympisch kampioen in Athene en van de 263 Grand Prix-wedstrijden waarin hij aan de start kwam, wist hij 178 keer in de top-vijf te eindigen en 65 keer te winnen! Baloubet du Rouet is een springvererver bij uitstek en dankt zijn bijzondere reputatie aan een reeks topspringpaarden zoals Chaman, Bubalu VDL, Palloubet d’Halong, Southwind VDL, Bella Baloubet en Bonne Chance. Als topvererver staat Baloubet al jarenlang hoog op de WBFSH sire-ranking.

top progenitor of Grand Prix jumpers, like Bubalu VDL, Bonne Chance, Chaman and Palloubet d’Halong.

Olympic champion Baloubet du Rouet succeeded both as a showjumper and breeding stallion. He won limitless prizes with Rodrigo Pessoa and is a

7


Calvaro Z

Dekgeld € 2.500

(Caletto I x Capitol I x Fantus) Holst, 1987, bruin, 1.76m goedgekeurd voor: KWPN, Zang, Hann, OS, SF, SI, Rhein

Grootheid Calvaro Z is nog beperkt beschikbaar voor de fokkerij. Met Jos Lansink werd hij Nederlands kampioen en tweede op het EK. Ook met Michael en John Whitaker presteerde hij op het hoogste niveau en nam hij deel aan alle grote mondiale kampioenschappen. Zo bereikte Calvaro Z de finale van de Olympische Spelen in Sydney. Daarnaast heeft hij zich weten te ontwikkelen tot een eersteklas vererver, met een reeks internationaal succesvolle nakomelingen op het hoogste niveau zoals Katchina Mail, Night Train, Ralvesther, Riviera en Callas Sitte Z. Daarnaast is hij vader van jonge talenten als de hengsten Elvaro en Global Champion.

reached the individual final of the Olympic Games. Calvaro Z produced a large number of international showjumpers such as the successful Katchina Mail, Night Train and Callas Sitte Z.

With several riders powerhouse Calvaro Z participated in the biggest championships and he

Cardento

Dekgeld € 2.200

(Capitol I x Lord x Sacramento Song xx) Holst, 1992, schimmel, 1.70m, elite goedgekeurd voor: KWPN, Holst, Hann, SF, SWB, SI, SBS

Opvallende internationaal springende producten van Cardento duiken op vrijwel ieder concours op. Zelf won de hengst onder Peter Eriksson zilveren teammedailles op de Olympische Spelen, het WK en het EK. Bovendien zegevierde hij in diverse Grand Prix waaronder die van Holte, Helsingborg en Gera. De fokkerijresultaten van Cardento zijn van wereldklasse. Op het hoogste niveau wordt zijn naam hoog gehouden door een groot aantal succesvolle paarden zoals Nice Stephanie, Check Picobello Z, Carrera VDL, Vatson Sitte, Carat, Corporal VDL en Matrix. Hij kreeg al een stel zonen goedgekeurd waaronder Dakar VDL, Grand Slam VDL en Cyklon.

Grand Prix stallion Cardento won team silver at the Olympic Games, World Championships and

8

European Championships. It’s remarkable how many of his descendants are performing in the international sport, like the Grand Prix-winners Nice Stephanie, Carat and Matrix.


Cornet Obolensky

Dekgeld € 3.000

(Clinton x Heartbreaker x Randel Z) BWP, 1999, schimmel, 1.72m

goedgekeurd voor: KWPN, Holst, Hann, BWP, SF, Old, Westf

De veelbesproken Cornet Obolensky behoort tot de beste verervers ter wereld. Met een indrukwekkende carrière onder Marco Kutscher, waarin hij als negenjarige al deelnam aan de Olympische Spelen, heeft hij laten zien over onbegrensde mogelijkheden als springpaard te beschikken. Vanaf jonge leeftijd heeft hij zich steeds weten te onderscheiden en minstens zo imponerend is zijn loopbaan in de fokkerij. Deze onbetwiste tophengst heeft zich weten te ontwikkelen tot een legendarische vererver. Het aantal Grand Prix-springpaarden dat deze Clinton-zoon heeft gebracht is ongekend, onder hen uitschieters als Cornet’s Cristallo, Cocoshynsky, Cornet d’Amour, Comme Il Faut, Cornado NRW, Charlie en Clooney. Met al meer dan 40 goedgekeurde zonen is Cornet Obolensky één van de meest gewilde hengsten

van deze tijd. Zijn veulens worden voor topprijzen verkocht op de veilingen en zijn nakomelingen springen er letterlijk en figuurlijk bovenuit op de keuringen, aanlegtesten en natuurlijk de sport. Op alle topstallen worden nazaten van fenomeen Cornet Obolensky met open armen verwelkomd. De charismatische schimmelhengst prijkt dan ook al jarenlang torenhoog op de springindexen en WBFSH sireranking.

Cornet Obolensky is simply one of the best stallions in the world. As a 9yo he competed at the Olympic Games with Marco Kutcher and as a breeding stallion his earnings are even bigger. The legendary stallion has a large number of offspring on Grand Prix level such as the outstanding Cornet d’Amour, Cornet’s Cristallo, Comme Il Faut and Cornado.

De zwarte parel All At Once

9


Dallas VDL

Dekgeld € 1.000

(Douglas x Heartbreaker x Mr.Blue) BWP, 2008, schimmel, 1.71m goedgekeurd voor: Zang, SI-Unire

Smaakmaker Dallas VDL beschikt over een fabelachtige bloedopbouw, bijzondere eigen kwaliteiten en een grote verervingskracht. Op 1.40m-niveau valt dit moderne springkanon op onder Jur Vrieling en hij staat aan het begin van een internationale carrière. Vader Douglas sprong zelf 1.50m-niveau en is al een eersteklas vererver gebleken dankzij producten als Suma’s Zorro, Dougie Douglas en The Pugilist. De moeder van Dallas VDL leverde ook de KWPN-verrichtingstopper Grand Slam VDL (v.Cardento). Dallas VDL voldoet aan de PROK- en cornage-eisen van het KWPN en vererft veel reflexen, afdruk en vermogen. Dit jaar werd zoon Dreamer Z aangewezen bij het KWPN.

origines and seems to be able of passing on a lot of quality to his offspring. He is an half-brother of future talent and approved stallion Grand Slam VDL.

Coming star Dallas VDL is currently standing out on 1.40m level with Jur Vrieling. He has great

Daredevil

Dekgeld € 800

(Galoubet A x Le Mexico x Lucky Boy xx) SF, 1991, donkerbruin, 1.69m goedgekeurd voor: SBS

De genetisch hoogwaardige Daredevil won onder Michael Endicott in Amerika meerdere Grand Prix. Hij stamt af van de Franse grootheid Galoubet A, die ook tophengsten als Quick Star en Baloubet du Rouet leverde. Moeder Adith heeft niet minder dan 17 (!) nakomelingen op minimaal 1.40m-niveau gebracht, waaronder Ivory Coast, If Only, Johny B, Arabot, Jada, Heartbreaker en Idyllic II. Grootmoeder Plegtje is een volle zus van het Olympische springpaard Van Gogh van Willi Melliger. Het is dan ook geen wonder dat deze SBS gekeurde Daredevil veel springkwaliteit doorgeeft aan zijn kinderen. Zijn nakomelingen springen met veel afdruk en vermogen.

The special Daredevil has it all: he won several Grand Prix courses in America and represents an

10

extraordinary family. His dam Adith had already produced 17 descendants on 1.40m level or higher. The offspring of Daredevil are jumping with power, scope and effort.


Diamant de Semilly

Dekgeld € 2.500

(Le Tôt de Semilly x Elf III x Armapour xx) SF, 1991, zwartbruin, 1.73m

goedgekeurd voor: Holst, SF, SWB, BWP, SI, Unire, SWA, Z

De Franse topvererver Diamant de Semilly weet zich anno 2016 nog altijd te onderscheiden in de fokkerij. Zijn nakomelingen beschikken over een goede galop, souplesse, vermogen en een fantastische instelling. Onder Eric Levallois schitterde de hengst zelf op diverse mondiale kampioenschappen. Zo won hij teamgoud op het WK in 2002 en een jaar later teamzilver op het EK. Ook schreef deze grootheid meerdere Grand Prix op zijn naam. De lijst van nakomelingen op het hoogste niveau is ongekend, zo is Diamant vader van toppaarden als Quickly de Kreisker, Emerald van ’t Ruytershof, Kalaska de Semilly, Utamaro D’Ecaussines en Don VHP Z.

team gold at the World Championships. Even in 2016 this leading sire is able to make a difference in breeding, with offspring like Emerald, Quickly de Kreisker and Utamaro.

Grand Prix winner Diamant de Semilly was very valuable for the French team and helped them win

Douglas

Dekgeld € 1.250

(Darco x Capitol I x Renomee) KWPN, 1998, donkerbruin, 1.76m goedgekeurd voor: BWP, SBS, SI-Unire, NRPS, AES

Onder Conor Swail bewees de sterk verervende Darco-zoon Douglas zich op 1.50m-niveau in de sport. Zijn techniek en vermogen deden vermoeden dat de hengst veel meer in zijn mars had, maar een blessure zorgde voor vroegtijdig einde van zijn sportcarrière. Als fokhengst is Douglas zich flink aan het bewijzen. Zo nam zoon Suma’s Zorro deel aan de Wereldruiterspelen en hij schreef net als bijvoorbeeld Dougie Douglas al meerdere Grand Prix op zijn naam. Andere paarden in de topsport zijn The Pugilist, Javas Keltic Mist en toekomsttalent Dallas VDL. Douglas voldoet aan de sport-, PROK- en cornage-eisen van het KWPN en scoort goed op de indexen.

to the fore as a breeding stallion. His son Suma’s Zorro participated at the World Equestrian Games and won several Grand Prix, just like for example Dougie Douglas.

Besides great results in the international sport up to 1.50m level the Darco-son Douglas is coming

11


Donnerbube I

Dekgeld â‚Ź 1.100

(Donnerhall x Pik Bube I x WachtelkĂśnig) Old, 1994, bruin, 1.73m goedgekeurd voor: West, Old

Donnerbube I combineert een bewezen komaf met een prachtig palmares en goede vererving. In de pedigree van deze Grand Prix-hengst zien we de succescombinatie Donnerhall x Pik Bube I. Vader Donnerhall presteerde onder Karin Rehbein op het hoogste niveau en is al jaren topleverancier van Grand Prix-paarden en gekeurde hengsten. Bekende nakomelingen van deze stempelhengst zijn De Niro, Don Primero, Donnperignon, Digby en Donatha S. Ook moedersvader Pik Bube I is een eersteklas vererver gebleken en heeft met name als merriemaker veel invloed in de fokkerij gebracht. De sterk bewegende Donnerbube I maakte onder Stefan Peter al op tienjarige leeftijd zijn Grand Prix-debuut met scores boven de 70%, daarna was hij nog jarenlang succesvol onder Silvia Rizzo. Uit een zeer beperkt aantal dekkingen

bracht Donnerbube I al de Grand Prix-paarden Diomedes van Sophie Wells en Daiquiri van Anna Paprocka Campanella, evenals diverse internationale dressuurpaarden en de Westfaals gekeurde zonen Donnerlord en Donlino. Donnerbube I: voor fokkers die iets anders willen, zonder risico te nemen.

The Grand Prix dressage stallion Donnerbube I was performing with Silvia Rizzo and combines the foundation stallions Donnerhall and Pik Bube I in his pedigree. Out of a limited number of coverings, the valuable Donnerbube I was already able to produce the Grand Prix horses Diomedes, Daiquiri and several other international dressage horses as well as approved sons.

De zwarte parel All At Once

12


Emerald van ’t Ruytershof

Dekgeld € 1.500

(Diamant de Semilly x Carthago x Lys de Darmen) BWP, 2004, vos, 1.70m goedgekeurd voor: BWP, SF

Het veelbesproken springkanon Emerald van ’t Ruytershof weet onder Harrie Smolders veel indruk te maken op het hoogste niveau. Al op negenjarige leeftijd maakte de patente voshengst zijn debuut voor het Nederlandse team, wat gelijk overwinningen in de Nations Cup-wedstrijden van Aken en Gijon opleverde. Voor 2016 maakt dit Grand Prix-winnende duo deel uit van het Olympische kader. Als zesjarige won Emerald al zilver op het WK in Lanaken. Hij heeft een onbegrensd vermogen, super lichaamsgebruik en een geweldige instelling. Ook zijn afkomst is uit het boekje. De Olympische sport- en fokhengst Diamant de Semilly is gecombineerd met de merrie Carthina Z, die de waardevolle genen van topverervers Carthago en Lys de Darmen voert en uit een eersteklas prestatiefamilie komt. Diaman-

thina van ‘t Ruytershof, de volle zus van Emerald, presteert op het hoogste niveau met Constant van Paesschen. Ook als fokhengst heeft Emerald al zijn visitekaartje afgegeven, zo vallen zijn kinderen steevast op bij het vrij springen en in de jonge paardenrubrieken. Zoon I’m Special de Muze is één van zijn nakomelingen op 1.45m-niveau.

Emerald van ’t Ruytershof made his debute in the Dutch equipe as a 9yo. With Harrie Smolders he turns out to be one of the best showjumping stallions in the world and he is on the longlist for the Olympic Games this year. He represents a strong damline and his eldest offspring is already performing on 1.45m-level, like his son I’m Special de Muze.

De zwarte parel All At Once

13


Ebony

Dekgeld € 1.000

(Painted Black x Jazz x Contango) KWPN, 2009, zwartbruin, 1.73m goedgekeurd voor: KWPN

De talentvolle Ebony blinkt uit met goede basisgangen, een grote mate van rijdbaarheid en een super instelling. In zijn pedigree zien we drie sterk verervende Grand Prix-hengsten op rij, aangevuld met de stempelhengsten Ulft en Amor. Uit deze familie komt ook het Grand Prix-paard Romanoff en de veelbelovende hengst All At Once. Onder Vai Bruntink schitterde Ebony op het WK voor vijfjarigen, waar hij in de finale in top-tien eindigde, en ook een jaar later was deze zwarte blikvanger deelnemer op het WK. Op korte termijn zal Ebony de overstap naar de Subtop maken. Hij geeft aansprekende nakomelingen met veel souplesse en kracht.

three good gaits, a great rideability and willingness to work. The offspring of this young talent moves with the same suppleness and power.

This stunning Ebony has represented the Netherlands on the WC for young horses twice. He has

Etoulon VDL

Dekgeld € 1.100

(Toulon x Calvados x Le Mexico) KWPN, 2009, bruin, 1.67m goedgekeurd voor: KWPN

Eén van de meest opvallende jonge hengsten van de laatste jaren is de Toulon-zoon Etoulon VDL, die zich afgelopen winter in de kijker wist te springen in de competitie onder Remco Been. Het toptalent uit de bekende Utareusa-stam springt met uitzonderlijke manieren, atletisch vermogen en instelling. Ook in de fokkerij lijkt Etoulon VDL een hengst met bijzondere kwaliteiten. Uit zijn eerste jaargang werden dit jaar drie zonen aangewezen bij het KWPN, waaronder de nummer drie van de kampioenskeuring Itoulon van de Katenhorst (mv.Corland). Zijn nakomelingen beschikken over grootramige modellen en veel reflexen, bloed en voorzichtigheid bij het springen.

Etoulon VDL is one of the most impressive young stallions in the Netherlands of the last decades.

14

He is very athletic and has a great technique. Also as a breeding stallion he is really popular, due to passing on quick reflexes, carefulness and scope.


For Pleasure

Dekgeld € 3.500

(Furioso II x Grannus x Goya) Hann, 1986, donkere vos, 1.68m goedgekeurd voor: Holst, Hann, Westf, Old, SF, SI, SBS

Dankzij excellente nakomelingen als Fit For Fun, Barron, Ornellaia, For Sale en Flora de Mariposa is de Grand Prix-hengst For Pleasure ‘herontdekt’ als topvererver. Onder Marcus Ehning bewees deze grootheid zijn superieure kwaliteiten op het hoogste niveau. Met een winsom van drie miljoen Euro is hij nog steeds de meest succesvolle hengst aller tijden! Hij werd tweemaal Olympisch kampioen, driemaal Europees kampioen, Duits kampioen en won tal van Wereldbekerproeven en Grand Prix. Een opvallend hoog percentage van zijn nakomelingen is actief in de internationale sport, waaronder vele Grand Prix-winnaars zoals ook For Fun, For Keeps en Forsyth.

For Fun, Barron, Flora de Mariposa, For Fun and For Keeps. As a showjumper he was indisputably successful as well, and is still the best earning stallion of the history.

The number of Grand Prix jumpers sired by For Pleasure is extremely large. To name a few; Fit

Glamourdale

Dekgeld € 1.000

(Lord Leatherdale x Negro x Ahorn) KWPN, 2011, zwart, 1.70m goedgekeurd voor: KWPN, Old

De fantastisch gemodelleerde Glamourdale was in 2014 de onbetwiste kampioen op de KWPN Hengstenkeuring. Met zijn expressieve bewegingsvorm en extra zelfhouding is hij een zeer opvallende verschijning. In zijn pedigree treffen we de bewezen succescombinatie Lord Leatherdale x Negro. Zijn vader weet een duidelijke stempel op de fokkerij te drukken en zal komend seizoen de overstap naar de Zware Tour maken. Moeder Thuja is een volle zus van het Grand Prix-paard Numberto. In de hengstencompetitie heeft de complete Glamourdale afgelopen seizoen een positieve indruk achtergelaten. De nakomelingen van deze eyecatcher combineren net als hun vader een extra model met goede bewegingstechniek.

well-bred and very talented. In 2014 he was the champion of the KWPN stallion show and his dam Thuja is a full sister of the Grand Prix dressage horse Numberto. His foals have an appealing exterior and powerful movements.

Glamourdale has everything: he is beautiful,

15


Glorieus EB

Dekgeld â‚Ź 750

(Lucky Boy x Corland x Goodtimes) KWPN, 2011, bruin, 1.70m goedgekeurd voor: AES

De scherp gemodelleerde Glorieus EB is een zoon van de sterk verervende sport- en fokhengst Lucky Boy en vertegenwoordigt de vooraanstaande Oberlina-stam. Onder het zadel van Vincent Geerink weet Glorieus EB te overtuigen in de jonge paardenrubrieken. Zo won hij meerdere GMB-competitiewedstrijden en hij zegevierde bij de vijfjarigen in Geesteren. Het afgelopen seizoen deed dit toekomsttalent meerdere keren vooraan mee in de KWPN-hengstencompetitie. In Ermelo werd hij vierde met tweemaal een 8 voor de manier van springen. Zijn volle zus Cicciolina springt met Emil OrbĂĄn internationaal op 1.45/1.50m-niveau onder de naam La Vie 49 en grootmoeder Mona-Lisa S presteerde zelf in het 1.40m. Uit deze directe moederlijn komen ook internationale springpaarden als Anatevka (v.Ustinov),

Coberlina (v.Carolus II), Quickdiamond (v.Quick Lauro Z) en Dino (v.Vingino). De goed ontwikkelde Glorieus EB heeft maat, souplesse en een krachtige galop. Bij het springen valt zijn zeer goede afdruk en bascule keer op keer op. Glorieus EB is aangewezen bij het KWPN en voldoet aan de PROK- en cornage-eisen van het stamboek.

In the pedigree of the promising Glorieus EB we see the valuable international sport- and breeding stallion Lucky Boy united with the well-known Oberlina damline. With Vincent Geerink this talent stands out in the young horse competitions in the Netherlands. His full sister La Vie 49 is performing on 1.45/1.50m level and granddam Mona-Lisa S was jumping on 1.40m level.

De zwarte parel All At Once

16


Hardrock Z

Dekgeld € 1.500

(Heartbreaker x Carthago x Rebel I Z) Zang, 2003, bruin, 1.73m goedgekeurd voor: Zang, AES

De spraakmakende Hardrock Z behoort tot de beste Heartbreaker-zonen ter wereld. Hij combineert een oogstrelend exterieur met formaat, souplesse, voorzichtigheid en oneindig vermogen. Onder Emanuel Andrade presteert deze tophengst op het hoogste niveau en nam hij succesvol deel aan de Wereldruiterspelen in Caen. Ook genetisch zit Hardrock Z ijzersterk in elkaar. Hij verenigt de vooraanstaande internationale sport- en fokhengsten Heartbreaker en Carthago. Uit een halfzus van Hardrock Z, de excellent fokkende Cocaïne Z, komen de gekeurde hengsten Crowntano Z (1.45m spr.), Candico Z en Corico Z evenals het 1.50m-springpaard Tabou Z. Grootmoeder Monica bracht zelfs al vier internationale springpaarden op minimaal 1.50m-niveau.

Hopefull EB

The attractive Hardrock Z is one of the best sons of Heartbreaker and competed at the World Equestrian Games in Caen with Emanuel Andrade. He represents a leading damline and is closely related to many other international jumpers.

Dekgeld € 650

(Action Breaker x Corrado I x Quinar) KWPN, 2012, bruin, 1.70m goedgekeurd voor: AES

De beloftevolle Hopefull EB beschikt over een sterke bloedopbouw met achtereenvolgens de Grand Prix-hengst Action Breaker en topverervers Corrado I en Quinar. Onder Sergio Alvarez Moya won vader Action Breaker diverse Grand Prix, nam hij deel aan het WK en werd hij derde in de GP van Aken. Moeder Cintana EB slaagde met meerdere achten voor de IBOP en is elite. Ze leverde bovendien de opvallende Genève EB (v.Sandro Boy), die vorig jaar tweede in de Stal Hendrix-competitie en vijfde in de Isah Cup werd. Uit deze directe lijn komen ook de hengsten Gervantus I-II (v.Grannus). Hopefull EB voldoet aan de PROK- en cornage-eisen van het KWPN.

origines. His dame Cintana also produced future talent Genève EB, who was placed fifth in the Dutch championships for 4yo. The stallions Gervantus I-II are out of this family as well.

With the top stallions Action Breaker, Corrado I and Quinar this talented Hopefull EB has great

17


Wesley en Quin hun grote idool G ten met erco Schr천der

Bri t t springt ove met pony Fury b r 1.70m ij Six Bars 18


Weer een k Imperior (v. roon op het werk: Action Break aangewezen er)

19


Jamal van de Heffinck

Dekgeld € 750

(Kalaska de Semilly x Cassini II x Montanus) BWP, 2010, bruin, 1.69m goedgekeurd voor: BWP

De veelbelovende BWP-gekeurde Jamal van de Heffinck valt op met zijn maat, vermogen en surplus aan afdruk. Zijn kwaliteiten zijn geen verrassing gezien zijn sterke afkomst. De Franse hengst Kalaska de Semilly sprong zelf op de Olympische Spelen en via de goed verervende hengst Cassini II gaat de moederlijn terug op grootmoeder Tarmine. Zij sprong op internationaal Grand Prix-niveau onder de sportnaam Montana 106 met Kurt Maier en bracht onder meer het 1.50m-springpaard Carlo K (v.Coronado). Uit deze familie komt ook de bekende veelverdiener Lacros (v.Landgraf I) van Dirk Schröder. Jamal presteert in de Youngster Tour met Perry Geryl.

participated at the Olympic Games and granddam Tarmine was jumping on Grand Prix level as well. With Perry Geryl this Belgian stallion is showing his qualities in the Youngster Tour.

The auspicious Jamal van de Heffinck has size, scope and power. His sire Kalaska de Semilly

Kafka van de Heffinck

Dekgeld € 750

(Calvaro Z x Diamant de Semilly x Concetto) BWP, 2010, bruin, 1.69m goedgekeurd voor: BWP

Als driejarige werd de geweldig springende Kafka van de Heffinck uitgeroepen tot reservekampioen op de BWP hengstenkeuring. Hij beschikt over een excellente afstamming met het beste springbloed van de Holsteiner en Franse fokkerij. Deze markant getekende zoon van de Olympische topvererver Calvaro Z komt uit een moeder die zelf op 1.45m-niveau geklasseerd is, Utopie van de Heffinck van Alexandra Nalepkova. Zij is een volle zus van het Grand Prix-springpaard Citizenguard Million Dream en halfzus van diverse internationale springpaarden waaronder de 1.45m-geklasseerde Fontainebleau 22 (v.For Pleasure) en Quinn van de Heffinck (v.For Pleasure). Kafka blinkt uit met zijn inzet en vermogen.

Kafka van de Heffinck combines the best German

20

and French bloodlines. He is sired by top stallion Calvaro Z and is bred out of the 1.45m jumping mare Utopie van de Heffinck, who is a sister of several international showjumpers. Kafka shows a lot of scope and effort.


Levantos II

Dekgeld â‚Ź 1.000

(Liostro x Cantus x Meteor xx) Holst, 1991, schimmel, 1.69m goedgekeurd voor: Holst, Hann, Old, Rhein, SWB, SI

De loopbaan van de internationale sport- en fokhengst Levantos II heeft al vele hoogtepunten gekend. Als driejarige werd hij reservekampioen op de Holsteiner hengstenkeuring en twee jaar later werd bij tweede op het Bundeschampionat voor vijfjarigen. Vervolgens vertrok hij voor een recordprijs van drie miljoen DM naar een Zweeds syndicaat, wat er voor zorgde dat Levantos II van 1998 tot 2006 met diverse ruiters in de internationale sport presteerde. Zo nam hij deel aan Wereldbekerwedstrijden en maakte hij naam met onder andere Malin Baryard en Peder Fredricson in het zadel. In 2007 kwam de tophengst hij op stal bij Annet Willems, die met hem een muur van 2.10 meter overwon bij het barrière springen in Nantes. Ook als vader heeft Levantos II duidelijke voet aan de grond gekregen. Hij leverde een reeks interna-

tionale springpaarden waaronder Levinio, Maldini, Norma Jean, Remember Me en Ligist Vallentine. Levantos II staat steevast hoog op de Duitse index voor alle oudere goedgekeurde hengsten en is bij ons beschikbaar voor de fokkerij. Hij voldoet aan de PROK- en cornage-eisen van het KWPN.

Many highlights point out the sports career of Levantos II. With several riders he was competing in the international sport and participated in the World Cup. He is sire of a number of international showjumpers such as Levinio, Maldini and Remember Me. Levantos II is passing on a lot of quality and he claimes a high position on the German indexes for years now.

Internationaal springende nafok en hoog op de Duitse index

21


Lucky Boy brengt topspringpaarden voor topruiters!

2


Lucky Boy

Dekgeld €1.200

(Lavall II x Calypso I x Marlon xx) Holst, 1991, schimmel, 1.68m goedgekeurd voor: KWPN, Holst, SBS, SF, SI, Old, OS

Lucky Boy, de internationale Holsteiner springhengst met bewezen nakomelingen! Zelf maakte deze imponerende schimmel furore in de sport onder Marcus Ehning, met wie hij meerdere Grand Prix op zijn naam wist te schrijven. Het duo won ook de Masters in Vigo, werd tweede in het Championat van Münster en derde in de Sires of the World-competitie. Dankzij hun constante prestaties kwalificeerde Marcus Ehning zich met Lucky Boy zelfs voor de Olympische Spelen in 2004. Lucky Boy vertegenwoordigt de vooraanstaande Holsteiner stam 776, waaruit ook befaamde hengsten als Ramiro Z, Acord I-II, Calvados I-II en Lordanos alsmede een reeks internationale springpaarden zijn voortgekomen. Zijn vader Lavall II tekende ook voor het vaderschap van Grand Prix-paarden als Lavaletto, Lukas, Landru en Laser. Als vererver heeft Lucky Boy al menigmaal bewezen van grote waarde te zijn. Zo springen in de internationale sport al diverse beloftevolle paarden zoals La Vie 49 (1.50m), At Berry Luck (1.45m), Air Max (1.45m), Almé L (1.45m), Focus del Menhir (1.45m), Ai Ai Ai (1.45m en winnaar VSN Trofee), Belladonna (1.40m), Ceasar 16 (1.40m) en Daytona EB (1.40m). Lucky Boy brengt kwaliteitsvolle paarden met sportmodellen. Ze zijn soms wat laatrijp maar hebben de juiste instelling en karakter om uit te groeien tot fantastisch presterende paarden. Hij leverde ook al meerdere gekeurde zonen zoals Challenge, Belmus, Dio Febo Aremac, Lucky Step, Glorieus EB en Milhord. Zijn jongste nakomelingen maken steevast een goede indruk bij het vrij springen en vallen op met hun goede manieren, reflexen en vermogen in de jonge paardenrubrieken. Dat maakt de verwachtingen hoog. We zijn er van overtuigd: Lucky Boy brengt topspringpaarden voor topruiters!

With Marcus Ehning the gifted Lucky Boy won several Grand Prix and was high placed in many top courses. He represents the solid Holsteiner damline 776, which is also the family of excellent stallions like Ramiro Z, Acord I-II and Lordanos. Also as a breeding stallion Lucky Boy has already proven to be an extraordinary progenitor. With promising offspring in the international sport, several approved sons and outstanding offspring in both performancetests and young horse competitions, Lucky Boy meets all the expectations.

Lucky Boy brengt kwaliteitsvolle paarden met sportmodellen. 23


London/Carembar de Muze

Dekgeld € 3.000

(Nabab de Rêve x Chin Chin x Goliath) BWP, 2002, vos, 1.68m goedgekeurd voor: KWPN, BWP, SF

London heeft het allemaal! Een uitstekende pedigree, een buitengewone sportloopbaan en alle potentie om uit te groeien tot een topvererver. Onder Gerco Schröder kwam Glock’s London N.O.P. (stb.naam Carembar de Muze) al tot bijzondere hoogtepunten, waaronder dubbel zilver op de Olympische Spelen en teamgoud op het WK. Zowel topvererver Nabab de Rêve als moeder Ta Belle van Sombeke presteerden zelf eveneens op het hoogste niveau. De oudste nakomelingen van London laten in de sport zien over veel kwaliteit te beschikken en presteren reeds internationaal zoals Ispwich van de Wolfsakker, Capriati en London Girl.

made history with Gerco Schröder. Both his sire and dam were performing on Grand Prix level as well and his eldest offspring is following in his footsteps already.

With two Olympic silver medals and teamgold at the WEG in Caen, this appealing chestnut

Mylord Carthago

Dekgeld € 1.500

(Carthago x Jalisco B x Fury de la Cence) SF, 2000, schimmel, 1.68m goedgekeurd voor: Holst, SF, SI

De Grand Prix-hengst Mylord Carthago kan terugkijken op een zeer imponerende carrière onder het zadel van Pénélope Leprèvost met onder meer deelname aan de Olympische Spelen van London. In tal van Grand Prix, Nations Cup-wedstrijden en Wereldbekerkwalificaties wist de vermaarde schimmel hoog te eindigen. Als zoon van de Olympische sport- en fokhengst Carthago en de uitstekend fokkende Fragance de Chalus, die zelf internationaal sprong, beschikt Mylord Carthago over eersteklas prestatiegenen. Dat hij zich sterk weet te vererven blijkt uit het feit dat al meerdere negenjarige nakomelingen op Grand Prix-niveau springen zoals Twentytwo des Biches, Tino la Chapelle en Toscane de l’Isle.

The Olympic stallion Mylord Carthago combines

24

an impressive sports career with an even so excellent pedigree. With the 9yo Twentytwo des Biches, Tino la Chapelle and Toscane de l’Isle Mylord Carthago has already produced Grand Prix horses himself.


Quite Capitol

Dekgeld € 1.100

(Quidam de Revel x Capitano x Maximus) Holst, 1999, schimmel, 1.66m goedgekeurd voor: Holst, Hann, OS, SF, SI, SWB

De vorig jaar gestorven vererver Quite Capitol bracht al diverse internationaal presterende paarden. Zijn afstamming laat weinig te wensen over en ook over zijn eigen capaciteiten hebben in de internationale sport nooit twijfels bestaan. Vader Quidam de Revel nam deel aan de Olympische Spelen en is uitgegroeid tot een buitengewone stempelhengst dankzij bekende nakomelingen als Verdi, Nabab de Rêve, Guidam, Ideal de Roy en Eve de Etisses. Quite Capitol heeft de vermaarde merrie Folia als grootmoeder, bekend als moeder van de topverervers Capitol I-II en Latus I-II. De nakomelingen van Quite Capitol blinken uit met hun galop, springtechniek, vermogen en modellen.

stallion Quidam de Revel and is out of the same family of the legendary Capitol I. Quite Easy sired Grand Prix showjumpers like Cleveland, Que Pasa 5 and Miebello.

Quite Easy is a true refiner and represents outstanding origines. He is sired by the Olympic top

Quite Easy I

Dekgeld € 1.500

(Quidam de Revel x Landgraf I x Capitano) Holst, 1994, bruin, 1.65m goedgekeurd voor: Holst, Hann, BWP, SF, SI, SWB

De bloedgemaakte hengst Quite Easy heeft zelf nationaal gesprongen en komt uit de vooraanstaande fokkerij van Harm Thormählen. Vader Quidam de Revel nam deel aan de Olympische Spelen en is uitgegroeid tot een buitengewone stempelhengst dankzij bekende nakomelingen als Verdi, Nabab de Rêve, Guidam, Ideal de Roy en Eve de Etisses. Net als Grand Prix-spaarden Bella Baloubet, Gangster, Aristo Z, Casir ASK alsmede topvererver Capitol I gaat deze moederlijn terug op de befaamde Folia (v.Maximus). Quite Easy brengt goed gemodelleerde en dito springende nakomelingen waarvan diverse op Grand Prix-niveau presteren zoals Que Pasa 5, Cleveland, Siri, Easy Contact Humlan en Miebello.

standing origines. He is sired by the Olympic top stallion Quidam de Revel and is out of the same family of the legendary Capitol I. Quite Easy sired Grand Prix showjumpers like Cleveland, Que Pasa 5 and Miebello.

Quite Easy is a true refiner and represents out-

25


Sam R, de ‘vergeten vererver’ met bewezen afkomst en dito verervingskracht!

2


Sam R

Dekgeld € 900

(Mermus R x Abgar xx x Wagner) KWPN, 1999, bruin, 1.74m goedgekeurd voor: KWPN

Sam R laat zien dat een extra type heel goed samen kan gaan met opvallende springkwaliteiten. De bloedgemaakte hengst uit de fokkerij van Stal Roelofs stamt zelf af van keurhengst Mermus R. Zijn moeder is de bekende merrie Amelusina, die grootmoeder is van de preferente hengst Namelus R, de Grand Prix-paarden Idalco, Bobby en Pour le Poussage evenals het 1.50m-springpaard Bubsylon. Ook internationale springpaarden als Lamalushi, Artiflex R, Laurin B, Amigo T, B Amelusina, Udor en de KWPN-gekeurde hengsten George en Den Ham Blue R gaan in rechtstreekse lijn terug op deze sterk verervende Amelusina. De vooraanstaande Usiena-stam levert al generatielang goede springpaarden. In het verrichtingsonderzoek bleek Sam R een ware uitschieter, met een 10 voor de afdruk, 9,5-en voor het vermogen en de aanleg alsmede een 9 voor de techniek. De Mermus R-zoon heeft bewezen zijn grote aanleg door te geven aan zijn nakomelingen. Bovendien geeft hij veel bloed, fraaie types en gezondheid door. Diverse kinderen zijn door gedrongen tot het hoogste niveau in de internationale sport zoals Zipper, Zernike K, Zamieke, Zsa Zsa, Wembley R en Abrisco V. Bij het KWPN werd zoon Zahros R (mv.Rebel I Z) goedgekeurd. Daarnaast is Sam R al in staat gebleken hele fijne gebruikspaarden te leveren, met een goede galop, rijdbaarheid en springaanleg. Sam R, de ‘vergeten vererver’ met een bewezen afkomst en dito verervingskracht.

Sam R combines an outstanding type with extraordinary jumping ability and he is a true refiner. He is closely related to Grand Prix showjumpers like Idalco, Bobby, Pour le Poussage, Lamalushi and the top breeding stallion Namelus R. Just like their sire the offspring of Sam R is characterized

by an appealing exterior, a lot of quality as a showjumper and great rideability. In the international sport horses like Zipper, Zernike, Wembley R and Abrisco V are performing on Grand Prix level.

Sam R geeft veel bloed, fraaie types, springkwaliteiten en gezondheid door.

27


Regino

Dekgeld € 1.000

(Animo x Rebel II Z x Ramiro Z) KWPN, 1998, bruin, 1.67m goedgekeurd voor: KWPN

Het beste bloed is verankerd in één hengst: Regino! De bijzonder interessant gefokte zoon van Animo komt uit een moeder die zelf op 1.35m-niveau actief was, en ook de Zangersheide-gekeurde hengst Heineken VK (v.Zirocco Blue) bracht. Een volle broer van Regino is de 1.45m-geklasseerde JK Horsetrucks Alme Adelheid. Grootmoeder Jasperina heeft zelf in het 1.50m heeft gesprongen, terwijl overgrootmoeder Gracina op 1.40m-niveau presteerde. Onder Camilla Enemark heeft Regino zijn eigen kwaliteiten op het allerhoogste niveau bewezen. In 2011 nam deze succesvolle combinatie deel aan het EK. Uit een zeer beperkt aantal dekkingen bracht Regino al de Grand Prix-paarden Willem en Zabor. Uiteraard zijn ook de andere hengsten van Tal Milstein beschikbaar bij Enterbrook.

Sandro Beast EB

With Camilla Enemark this well-bred stallion competed at the European Championships and he produced two Grand Prix horses out of a very limited number of coverings. This Animo-son represents a solid damline and his granddam Jasperina was a 1.50m-jumper.

Dekgeld € 750

(Sandro Boy x Acord II x Landgraf I) KWPN, 2005, bruin, 1.75m goedgekeurd voor: Zang, SI

De met vermogen springende, zelfgefokte hengst Sandro Beast EB stamt af van Wereldbekerwinnaar Sandro Boy, die jarenlang successen boekte onder Marcus Ehning. Met vele zeges en topklasseringen won dit fameuze duo meer dan 1,2 miljoen Euro. In de fokkerij doet hij goede zaken als vader van topspringpaarden als Sabrina, Fantomas de Muze en Ramouncho de Gree. Moeder Walesca is een halfzus van het internationale 1.50m-springpaard Alamo (v.Acorado I). Deze Holsteiner stam 776 is één van de meest invloedrijke stammen, waarvoor Lucky Boy, Ramiro Z, Acorado I-II en Calvados I-II boegbeelden zijn. Uit een halfzus van Sandro Beast EB werd dit jaar onze Imperior (v.Action Breaker) aangewezen.

28

The scopey Sandro Beat EB is sired by World Cup-winner Sandro Boy and his dam Walesca is an half-sister of the international 1.50m jumper Alamo. He represents the well-known Holsteiner damline 776 of Ramiro Z, Lucky Boy and Calvados I-II.


Tyson

Dekgeld â‚Ź 1.200

(Numero Uno x Voltaire x Wisconsin) KWPN, 2000, bruin, 1.66m goedgekeurd voor: Zang

De Zangersheide gekeurde hengst Tyson heeft zich in de sport rondom bewezen onder Leon Thijssen. Tot de sportieve hoogtepunten behoren bijvoorbeeld overwinningen in de Grand Prix van Lissabon, Leszno, Maastricht, Stockholm en Pforzheim. Het duo maakte meerdere malen deel uit van het Nederlandse team en de altijd fanatieke Tyson is een ware vechtjas gebleken. Dat in combinatie met zijn excellente afkomst maakt hem een zeer interessante hengst voor de fokkerij. Uit deze directe prestatiefamilie komen al internationale springpaarden als Tadmus, Nirvana, This Lux en de KWPN-hengst Edinburgh. Uit een zeer beperkt aantal dekkingen leverde Tyson al het internationale springpaard Tyson Uno van James Smith.

With Leon Thijssen this brave Tyson was very valuable for the Dutch team in the Nations Cup and won several Grand Prix. He is out of a very successful damline and already produced the international showjumper Tyson Uno out of a very limited number of coverings.

Met de XH Vruchtverzekering verzekert u de toekomst! info@Xcellenthorse.com | Tel. +31 (0)73 6419 419

29


Vagabond de la Pomme

Dekgeld € 1.500

(Vigo d’Arsouilles x For Pleasure x Darco) SBS, 2005, bruin, 1.70m voor: Holst, SF, SBS

De Grand Prix-hengst Vagabond de la Pomme heeft een pedigree die kenners doet watertanden. Vader Vigo d’Arsouilles werd Wereldkampioen met Philippe Lejeune in 2010 en leverde al een reeks Grand Prix-springpaarden. Moeder Sauterelle de la Pomme presteerde met meerdere ruiters in de internationale sport tot op 1.50m-niveau. Via de befaamde Grand Prix-hengst en topvererver For Pleasure gaat de lijn terug op grootmoeder Narcotique de Muze II die zelf op Grand Prix-niveau presteerde met Eric Lamaze. Ook overgrootmoeder Qerly Chin etaleerde haar kwaliteiten in de topsport. De met macht springende Vagabond de la Pomme laat onder Pénélope Leprévost zien tot de beste springpaarden ter wereld te behoren, met onder meer een tweede plaats in de GP van Basel, een derde plek in de GP van Chantilly en

een vierde plaats in de GP van Rome. De oudste nakomelingen van springkanon Vagabond zijn in 2009 geboren en hij heeft al diverse gekeurde zonen gebracht zoals de getalenteerde hengsten Vagrant Z en Jenson van ’t Meulenhof.

With Pénélope Leprèvost the well-bred Vagabond de la Pomme is very successful on Grand Prix level. His origines are extraordinary, with only international showjumpers in a row on both sides. The first offspring of this scopey Vagabond are born in 2009 and he is sire of promising stallions like Vagrant Z and Jenson van ’t Meulenhof.

Zijn nakomelingen springen met reflexen, techniek, inzet en vermogen.

30


Zapatero VDL

Dekgeld € 1.000

(Chin Chin x Ircolando x Notaris) KWPN, 2004, donkerbruin, 1.68m goedgekeurd voor: KWPN, SI

Als zoon van tweevoudig Olympisch deelnemer en topvererver Chin Chin en de internationaal springende merrie Brugman’s Princes heeft Zapatero VDL het springtalent niet van een vreemde. Als driejarige was hij reservekampioen op de hengstenkeuring en vervolgens ontwikkelde hij zich positief in de sport. Onder Jessica Kürten won de hengst de Grote Prijs van de KWPN hengstenkeuring in 2015 en de VHO Trofee twee jaar eerder. Ze plaatsten zich in meerdere 1.60m-Grand Prix zoals die van Ebreichsdorf, Oliva en de Wereldbekerkwalificatie van Zürich. Momenteel wordt hij succesvol uitgebracht door Robert Vos, met wie hij al een aantal klasseringen op 1.45/1.50m-niveau op zijn naam zette. Als fokhengst valt Zapatero VDL eveneens heel positief op. Zijn nakomelingen vertonen veel reflexen, techniek,

inzet en vermogen. Dochter Eesebelle won de Isah Cup voor de vijfjarigen, zoon Flying Dream werd met hoge cijfers ingeschreven bij het KWPN en in de internationale Youngster Tour-rubrieken zijn nazaten als Datero H, Denver M, Dhi Zulu, Dyango, Efonboy H en Don Juan H al meerdere malen geplaatst.

As a son of the Olympic mount Chin Chin and the international showjumper Brugman’s Princes the stallion Zapatero VDL has great origines. With Jessica Kürten this impressive bay showed his qualities on the highest level and he is now successful with Robert Vos. His offspring is characterized by reflexes, scope and temperament. They are already performing in the international Youngster Tour.

Super presteren en top gefokt!

31


Dekvoorwaarden en tarieven Dekstation Enterbrook 2016 Tarieven gynaecologische begeleiding 2016 (opvoelen en scannen)

excl. BTW

- voor merries die geïnsemineerd worden van hengsten van ons station # € 90,00 -

voor merries die geïnsemineerd worden van hengsten van andere SWS-stations, waarvoor wij de inseminatie verzorgen € 130,00

- voor merries die geïnsemineerd worden met diepvriessperma van hengsten die via ons station beschikbaar zijn (4x per dag opvoelen), 2 cycli € 165,00 - vervolgcyclus diepvriessperma (vanaf 3e cyclus) € 75,00 - voor merries die geïnsemineerd worden met eigen diepvriessperma (4x per dag opvoelen) per handeling - opvoelen en scannen per keer € 17,50 - shetlander drachtcontrole per keer € 12,50 - opvoelen en scannen aan huis (excl. visite) € 25,00 De seizoenskaart geldt alléén voor de gynaecologische begeleiding (opvoelen en scannen) en vindt plaats op Dekstation Enterbrook, tijdens de merriespreekuren, tot 15 augustus. Extra veterinaire kosten zoals injecties, slijmmonsters, bacteriologisch onderzoek, spoelen, antibioticabehandelingen etc. zijn voor rekening en risico van de eigenaar. Uiteraard kunt u het opvoelen en scannen ook per handeling betalen. Indien wij de inseminatie niet verzorgen (vers sperma) of u eigen diepvriessperma meebrengt, zullen de normaal geldende veterinaire kosten worden doorberekend.

32

Dekgeld: - voor buitenlandse fokkers geldt: spermabestelling één dag tevoren met aanlevering van volledige gegevens van fokker en merrie en betaling vóóraf via creditcard of banktransfer. - na 1e inseminatie ontvangt u een factuur van het vaste gedeelte van het dekgeld. Bij dracht na 8 weken ontvangt U een factuur van het resterende dekgeld en overige transportkosten. Indien uw merrie onverhoopt niet drachtig wordt, dient de gustverklaring voor 1 oktober 2016 door uw dierenarts (ivt) worden opgemaakt en op Dekstation Enterbrook aanwezig te zijn. Nadien zijn wij genoodzaakt het volledige dekgeld in rekening te brengen. - wanneer het dekgeld binnen 10 dagen na factuurdatum is bijgeschreven op ons bankrekeningnummer, mogen wij u 5% korting aanbieden op het dekgeld. - per hengst gelden afwijkende gusttarieven. - reclamaties over facturen graag binnen 14 dagen na factuurdatum, daarna kunnen deze helaas niet meer in behandeling genomen worden. - gegevens doorgeven aan het stamboek geschiedt na betaling van het volledige dekgeld. Dekvoorwaarden diepvriessperma: - bij het gebruik van diepvriessperma gelden per hengst verschillende gusttarieven, voorwaarden en aantal inseminaties per seizoen. Wij informeren u graag hierover. - diepvriessperma wordt niet verstuurd, inseminatie vindt op ons station plaats. - het max. aantal inseminaties met diepvriessperma (= aantal dosissen per dekking) geldt alleen voor dekseizoen 2016 voor éen en dezelfde merrie. Wanneer uw merrie binnen het max. aantal inseminaties drachtig wordt (waar wij onze uiterste best voor doen), dan vervalt het gebruik van de overige dosissen aan Dekstation Enterbrook.


Sperma bestellen en verzenden: - vers sperma dient bij voorkeur 1 dag op voorhand besteld te worden of ten laatste tussen 08.00 en 09.00 hr. op de leveringsdag, zodat op tijd geleverd kan worden. Graag ontvangen wij de stamboekgegevens van de merrie bij de eerste inseminatie. - de daadwerkelijk gemaakte verzend- en (evt.) VWA-kosten (sperma uit/naar buitenland) zullen aan de merriehouder in rekening gebracht worden. Dekgelden zijn excl. verzendkosten en excl. BTW. - voor buitenlandse fokkers geldt: spermabestelling één dag tevoren met aanlevering van volledige gegevens van fokker en merrie en betaling vooraf via creditcard of banktransfer. - het transport van het sperma van en naar het buitenland is voor risico van de merriehouder. Embryotransplantatie/ICSI: - per succesvol getransplanteerd embryo/ICSI wordt het dekgeld in rekening gebracht bij drachtigheid van de draagmoeder. Dit geldt ook voor ingevroren embryo’s en als er meerdere embryo’s uit één inseminatie gespoeld worden. - indien na embryospoeling of transplantatie/ ICSI geen drachtigheid is geconstateerd voor 1 oktober 2016 dient een gustverklaring van uw dierenarts of ET-center overlegd te worden, waarna het dekgeld gereduceerd kan worden tot het geldende gusttarief. Bij spermabestelling horen wij graag vooraf dat het om een embryotransplantatie/ICSI gaat. - bij het gebruik van diepvriessperma wordt per ET/ICSI-poging het volledige dekgeld bij dracht of het gusttarief in rekening gebracht.

Stallingskosten dekstation per dag (alleen tijdens hengstigheid)

excl. BTW

- merrie zonder veulen - merrie met veulen

€ €

6.50 8.00

Merries die verblijven op Dekstation Enterbrook dienen vergezeld te zijn van hun paardenpaspoort. Wanneer u de merrie brengt, graag het paspoort afgeven aan de balie. Wanneer u de merrie ophaalt kunt u het paspoort uiteraard weer meenemen. Dit zijn de nieuwe eisen van het NVWA. Dekstation, Stoeterij en Paardenkliniek Enterbrook is een gecertificeerde hengstenhouderij. Op ons bedrijf gelden de Algemene Dekvoorwaarden van de Bond van Hengstenhouders zoals gedeponeerd bij de Arrondisementsrechtbank te Utrecht. Dekstation, Stoeterij en Paardenkliniek Enterbrook aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte en/of letsel aan mensen, dieren, vervoermiddelen of anderszins.

MERRIESPREEKUUR (van 15 maart t/m 15 augustus) Dekstation en Paardenkliniek Enterbrook Wolvesweg 2-4, Enter, 0547-383309 maandag t/m vrijdag: 08.30-09.30 uur en 17.00-18.00 uur (vrije inloop) weekenden: op afspraak

Op ons station is sperma van alle SWS-stations beschikbaar!

33


Sperma beschikbaar van de volgende hengsten * alleen diepvries of (*) diepvries indien op concours Vaste kosten (excl. 6% BTW) + bij dracht op 01-10-2016 (excl. 6% BTW) TOTAAL (excl. 6% BTW) Hengst Action Breaker All At Once Arezzo Baloubet du Rouet Calvaro Z Cardento Cornet Obolensky Dallas VDL Daredevil Diamant de Semilly Donnerbube I Douglas Ebony Etoulon VDL Emerald van ‘t Ruytershof Fairytale For Pleasure Glamourdale Glorieus EB Hardrock Z Heartbeat S Hopefull EB Jamal van de Heffinck Kafka van de Heffinck Levantos II London Lucky Boy Mylord Carthago Quite Capitol Quite Easy I Regino Royal Feu Sandro Beast EB Sam R Tyson Vagabond de la Pomme Zapatero VDL

Vast Dracht TOTAAL Vers € 300 € 1.400 € 1.700 € 250 € 700 € 950 € 300 € 950 € 1.250 (*) € 1.500 € 1.500 € 3.000 * € 1500 per inseminatie + € 1500 bij dracht € 1.000 € 1.500 € 2.500 * max. 2 inseminaties, # € 300 € 1.900 € 2.200 € 1.500 € 1.500 € 3.000 * max. 3 inseminaties, # € 300 € 700 € 1.000 (*) € 250 € 550 € 800 € 1.250 € 1.250 € 2.500 * € 1250 per inseminatie + € 1250 bij dracht € 250 € 850 € 1.100 € 300 € 950 € 1.250 € 300 € 700 € 1.000 € 300 € 800 € 1.100 € 1.500 - € 1.500 * € 250 € 750 € 1.000 * € 2.000 € 1.500 € 3.500 * € 2000 per inseminatie + € 1500 bij dracht € 250 € 750 € 1.000 € 250 € 500 € 750 € 750 € 750 € 1.500 (*) € 750 per inseminatie + € 750 bij dracht € 250 € 400 € 650 € 250 € 400 € 650 € 750 - € 750 € 750 - € 750 (*) € 250 € 750 € 1.000 € 1.000 € 2.000 € 3.000 * max. 2 inseminaties, # € 250 € 950 € 1.200 € 500 € 1.000 € 1.500 * max. 2 inseminaties, # € 500 € 600 € 1.100 * max. 3 inseminaties, # € 1.000 € 500 € 1.500 * max. 3 inseminaties, # € 250 € 750 € 1.000 € 500 € 500 € 1.000 * max. 3 inseminaties, # € 250 € 500 € 750 € 900 - € 900 €500 €700 €1.200 (*) € 1.500 - € 1.500 * max. 2 inseminaties, # € 300 €700 € 1.000 (*)

Van bovenstaande hengsten is op ons station vers en/of diepvriessperma beschikbaar. Voor enkele van bovenstaande hengsten geldt dat extra (transport en/of VWA)kosten in rekening gebracht moeten worden. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 6% BTW. Veelal worden de transportkosten door de verzender van het sperma aan de merriehouder in rekening gebracht. Voor enkele hengsten gelden afwijkende gusttarieven. # wanneer embryotransplantatie toegepast wordt, betaald u per inseminatie de vaste kosten (gustgeld) + de extra kosten per dracht. Wij informeren u graag hierover.

34


Kom naar onze hengstenshow Op donderdag 7 april 2016 organiseren wij onze jaarlijkse hengstenshow. U bent van harte uitgenodigd hier bij aanwezig te zijn. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: Wolvesweg 2 in Enter

Graag tot ziens op ons station! Team Enterbrook

35


DEKSTATION, STOETERIJ EN PAARDENKLINIEK EU-STATION 8507

ENTERBROOK Videobeelden van onze hengsten zijn te bekijken op www.enterbrook.nl en op - > zoek naar enterbrook

Gerrit en Leontine ter Harmsel - Zanderink Wolvesweg 2-4 - 7468 RV ENTER (Ov.) Tel.: 0547 - 38 33 09 - Fax: 0547 - 38 41 80 - Mobiel: 06 - 21 666 309 Email: info@enterbrook.nl

www.enterbrook.nl

Dekstation Enterbrook 2016  

De fokkerij is continu in beweging en stilstand betekent achteruitgang. Daarom hebben we ook voor 2016 weer onze uiterste best gedaan u een...

Dekstation Enterbrook 2016  

De fokkerij is continu in beweging en stilstand betekent achteruitgang. Daarom hebben we ook voor 2016 weer onze uiterste best gedaan u een...

Advertisement