Page 1

Aalestrup, Gedsted, Møldrup, Klejtrup, Hvilsom, Hvam, Simested, Nørager, Hvalpsund, Ulbjerg og Skals www.vesthimmerlandsavis.dk · Borgergade 17 · 9620 Aalestrup · Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93 · Nr. 37 · 109. årg. Onsdag, den 9. september 2015

300 gæster kom til åbningsfest hos ny købmand i Hvilsom

Inde i avisen

Den nye købmand, Hans Jørgensen, klippede snoren til sin nye købmandsbutik i Hvilsom.

Gedsted sætter fokus på Osvald Helmuth - Læs side........................

HVILSOM: Fredag klokken otte blev dørene officielt åbnet til købmandsbutikken i Hvilsom. Den nye købmand er Hans Jørgensen, som bor i området. Han havde æren af at klippe den røde snor og invitere de forventningsfulde fremmødte indenfor til kaffe og rundstykker. Dagen igennem var der omkring 300 gæster forbi butikken med lykønskninger. I dagens anledning bød købmanden på slikposer, kage og kaffe, og hen på eftermiddagen blev grillen

startet op. Solen skinnede velvilligt på de besøgende børnehavebørn, dagplejere, skolebørn, beboere fra bostedet Hjertebo og lokale borgere, som havde glædet sig til dagen. Beboerforeningen for Hvilsom og Omegn markerede dagen ved at hejse Dannebrog i byens flagstang og sætte en lille flagalle omkring butikken. Bestyrelsen bag ”Byens Købmand” og Hans Jørgensen glæder sig over, at der er blevet taget godt imod genåbningen og siger ”på gensyn”.

Nu kører betjenten fra Aalestrup skolebus

3

- Læs side....................

Penge til humanitær hjælp fra Aalestrup - Læs side........................

TRANSPORTANLÆG OG BLANDEANLÆG Vi giver gerne tilbud på transportanlæg og blandeanlæg samt renovering og forandringer Vi udfører klippe - bukke - dreje og CNC fræser opgaver Se vores vintertilbud på www.snkorn.dk

kornteknik APS 9632 MØLDRUP • TINGVEJ 62 TLF. 86 69 15 70 • www.snkorn.dk

NYT TØMRERFIRMA i Simested Jeg udfører alt i tømrerarbejde!

Tlf: 31 36 49 58 wolleginnerup@yahoo.dk

11

3

Kom til Åbent hus lørdag d. 12 september kl. 11 - 17 Kom og få en snak med vore konsulenter om foder til dine dyr - heste, hunde, katte, høns, kaniner, marsvin og havens fugle. Benyt dig samtig af vores mange fødselsdags tilbud. HesteGrovvaren er vært ved kaffe/the og kage Vi giver 20% rabat på alle ikke nedsatte varer i butikken Opvisning i trætrækning med Hestefolket Himmerland. Kom og få en tur i hestevogn Vi får besøg af den populære Friser Nord showgruppe, som vil give opvisning på Frieser og Haflinger heste

Opvisning i kaninhop med kaniner fra Kaninstalden v/ Dorte og Emma Veggerby Laustsen, Hvilsom

Vi har premiere på vores nye hundefoder og kattefoder fra FourFriends. Klip kuponen ud og få en gratis pose med hjem Aflever den udfyldte kupon og få: 1 kilo Four Friends hundefoder eller 300 g Four Friends kattefoder GRATIS Navn Adresse Postnr. by Telefon E-mail

Testrupvej 59 • 9620 Aalestrup • tlf. 98 64 19 66 • mobil: 24 20 86 66


Side 2

Flotte kjoler fra ”Knold & Tot”.

9. september 2015

Smarte drenge med ”professionel” optræden.

POLITIrapporten for Aalestrup

Den stjålne traktor er identisk med denne, som Lars Liengaard står med. Den stjålne traktor er dog grøn.

Traktor er stjålet fra skilt i Vognsild VOGNSILD: Harmen er stor hos medlemmerne af Veteranerne Vesthimmerland. Torsdag nat er et af klubbens skilte blevet ødelagt og en traktormodel er stjålet fra skiltet. Selve skiltet er efterladt, mens traktormodellen er væk. - Skiltet er helt splittet ad. Man har åbenbart kun været interesseret i traktoren, siger Lars Liengaard, der er medlem af Veteranerne Vesthimmerland, en veterantraktorklub der hvert år holder pløjestævne i Vognsild, hvorfra traktoren er stjålet. Modellen blev lavet i

2011, hvor to identiske skilte blev sat op på adressen Overvejen 27, Vognsild. Den ene traktor er grøn, mens den anden er blå. Nu mangler klubben den grønne, og ønsket om at få den retur er så stor, at klubben udlover en dusør på 1000 kroner for at få traktoren tilbage. Veteranerne Vesthimmerland er en del af Motor- og Traktorklubben Jylland. - Vi vil være glade, hvis folk vil give oplysninger om den stjålne traktor til politiet, siger Lars Liengaard.

Slap nådigt fra brand

ikke bredt sig, og derfor var det en smal sag for brandmændene at få bugt på flammerne. Ejeren af laden slap således for skade på både ejendom og materiel, ligesom hverken dyr eller mennesker kom til skade.

BYGUM: Brandvæsnet rykkede hurtigt ud, da der mandag klokken 10.20 indløb en anmeldelse om en voldsom brand i en lade på Fjelsøvej i Bygum. Ifølge anmeldelsen var 150 kreaturer i fare, ligesom tre personer skulle være blevet røgforgiftet. Da brandfolkene nåede frem, kunne de dog konstatere, at det ikke stod så slemt til. En kuglelejer på en halmsnitter var ganske rigtigt blevet så varm, at den havde antændt noget halm, men ilden havde

Til modeshowet blev der vist smart sportstøj til hele familien.

Flot og vellykket modeshow i Ulbjerg Af Hanne Monrad Ulbjerg: Næsten 200 var mødt frem til en hyggelig familieaften med fællesspisning og modeopvisning, da Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter indledte indendørssæsonen i fredags. Det er syvende gang arrangementet løber af stablen, og de arrangerende foreninger er utrolig glade for det velbesøgte og vellykkede arrangement. Der var jo hård konkurrence af fodboldlandskamp i fjernsynet, så det var flot, at der alligevel var mødt så mange op. Aftenen startede med dejlig mad, som i år blev leveret af Dortes Diner Transportable i Hersom. Som sidste år havde Ulbjerg Service og Teltudlejning sponseret en del af servicen til denne aften. Inden selve modeopvisningen blev der lige tid til at synge et par fællessange, som den altid dygtige og behjælpelige pianist Bodil Højer spillede til. Så begyndte modeopvisningen. Seks butikker fremviste deres flotte efterårstøj. For første gang var butikken Knold og Tot i Viborg med, og deres fine modeller i selskabskjoler havde flotte smykker på fra Guldsmed

Norup, Viborg. Der blev vist alt fra børne-, dame-, herreog sportstøj Der var fundet 30 nye lokale modeller, som fremviste tøjet på meget professionel vis. Det skal lige bemærkes, at der til de syv arrangementer, er brugt 157 forskellige lokale modeller. Det er flot i sådan en lille by. Knold og Tot, som har egen frisørsalon, satte selvfølgelig selv hår på deres modeller, men alle andre modeller fik sat hår af Flemmings Frisørsalon i Møldrup. Tøjet og modellerne blev præsenteret af konferencier Jens Røschmann fra Tøjeksperten i Farsø, som ledte slagets gang på professionel og munter vis. I pausen og efter modeopvisningen blev der udtrukket fine gevinster, som var sponseret af de deltagende butikker samt Frisør Klippen Ulbjerg, Købmand Skov, Ulbjerg og Blomsterhuset i Viborg, som havde sponseret fine blomster til bordene. - Vi vil gerne takke butikkerne og Den Jyske Sparekasse for deres støtte, siger Kirsten Johansen som er primus motor i arrangementet. Også mange frivillige har ydet en stor indsats for at arrangementet kunne løbe af stablen.

KLIP FOR HELE FAMILIEN Mandag Tirsdag til torsdag Fredag Lørdag

LUKKET 9-17 9-18 8-12

v/Heidi Bygvraa Vestergade 11, Aalestrup

98 64 27 64 Mette

Pernille

H

Grundlagt 1927 -stadig på vej

FRerreg r A ård kr sst . 6 en 0,182

KONTROLLEREDE B E T O N V A R E R

www.simested-cement.dk

Simested Cementstøberi ApS

Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63 • sc@simested-cement.dk • Fax: 98 64 91 45

Før og efter modeopvisningen var der muligheder for at købe børnetøj og smykker, da Mødrehjælpen og Guldsmed Norup, begge fra Viborg, havde opstillet boder i hallen. Dejligt at disse butikker havde tid til at aflægge besøg denne aften. Bagefter var der kaffe og kage. Mange frivillige havde bagt kager, så der var et stort flot udvalg ved kaffebordet. Aftenen sluttede af med hyggeligt samvær. - Arrangørerne, som er Ulbjerg Lokalråd, Ulbjerg Idrætsforening, Ulbjerg

Gymnastikforening, Ulbjerg Folkedanserforening, Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter og Kulturudvalget i Ulbjerg, er glade for den store opbakning, og udtrykker stor tilfredshed med den vellykkede aften. Ligesom de andre år er der kommet mange positive tilbagemeldinger, så det er jo dejligt, siger Kirtsen Johansen. Der var også stor tilfredshed fra de deltagende butikker, som nød at vise deres tøj for de mange mennesker. Hallen har den perfekte størrelse til formålet.

Stoholm Hundeskole har været på besøg hos Midtjysk Hundecenter.

Hundene nyder at svømme i Møldrup MØLDRUP: Midtjysk Hundecenter ved Møldrup, har lige haft besøg af Stoholm Hundeskole, som er et privat foretagendet - startet af Gustav Sigh der er uddannet lydighedsinstruktør hos Dansk Kennel Klub. Stoholm Hundeskole modtager alle hunderacer og underviser med mottoet: hundetræning skal været sjovt - både for hund og fører! Skolen har i de sidste to træningsperioder tilbudt at let øvede og fortsætterhold, har haft mulighed for deltage i hundesvømning hos Midtjysk Hundecenter. Træningsinstans giver et anderledes bud på aktivering og blid, men yderst funktionel træning af alle hundens muskelgrupper. Det giver muligheder for at lære hunden apportering i vand og kræver dermed et anderledes samarbejde hund og fører imellem. Samtidig er der mulighed for, at hundene får - for

nogle - en helt ny oplevelse ved at komme i vand, under kontrollerede forhold! Hunde med vandskræk får et anderledes syn på en tur i vandet! Førerne får også et indblik i, at svømning også kan bruges til genoptræning af hunden - samt at små skavanker hos hundene, nogle gange, kan rettes op ved hjælp af denne “blide” træning. For når det er sagt er det 100 procent sikkert man har en dejlig træt og indtryksmættet hund med hjem! Kursister fra Stoholm er vilde med svømningen! Både de to - og firbenede! Klubben anbefaler varmt Midtjysk Hundecenter og deres svømmehal. Og Gert og Linda Smed er altid klar til at give en hjælpende hånd! Flere klubber gør brug af Centerets svømmehal, og der er øget interesse for tage hunden med til en sikker gang svømning, med hygiejnisk rent vand.


9. september 2015

Side 3

Vennepunktet i Gedsted åbner sæsonen med Osvald Helmuth GEDSTED: Vennepunktet i Gedsted er klar med en ny sæson, og styregruppen har bestræbt sig på at lave et spændende og varieret program for denne 27. sæson. Der lægges ud på fredag i næste uge med en aften om Osvald Helmuth, vores populære og folkekære visesanger, som gennem mange år henrykkede sit publikum. Hvem husker ikke viser som “Den mellemste køje, Dit hjerte er i fare Andresen, 100 mand og 1 bajer, Jeg gemmer mine 20 tønder land” osv. osv.. Alle disse og flere til vil blive serveret for publikum, når Stig Nørregård træder op på scenen på Gedsted Skole næste fredag. Stig Nørregård kommer fra Ry, og han har speciali-

Stig Nørregaard har specialiseret sig i Osvald Helmuth og fortæller om skuespilleren fredag, 18. september i Gedsted

seret sig i Osvald Helmuth. Han tager publikum med på en musikalsk rundrejse omkring Osvald Helmuths liv og hans lange karriere. Hans liv var meget turbulent og ikke altid en dans på roser. Han befandt sig bedst på scenen, og han elskede at synge om den

lille mand i hans lokalmiljø (“Henne om hjørnet, nede i kælderen”) Osvald Helmuth er mest kendt og husket for sine mange revyviser, men han nåede også at optræde i adskillige film, musicals og teaterforestillinger. Han elskede det morsomme i viserne, men bag det morsomme lå ofte en dybere vemod og smerte. Osvald Helmuths viser holder næsten alle den dag i dag, netop fordi de rammer noget i os alle, noget alment menneskeligt. Undervejs i det musikalske foredrag vil publikum blive opfordret til at synge med på de kendte viser. Aftenen indledes som sædvanlig med fælles spisning, som man skal huske at melde sig til.

Filialdirektør Jeppe Korreborg Pedersen, Danske Bank Aars, var forleden i Aalestrup for at overrække checken på 7.000 kr. til næstformand for Carpe Diem, Henrik Damgård Hansen.

Bank-penge fra Aalestrup til humanitær forening 7.000 kr. i støtte til kræftramte og socialt udsatte AALESTRUP: Danske Bank Fonden for Aalestrup og Omegn har ved seneste udlodning uddelt 7.000 kr. til foreningen Carpe Diem. Carpe Diems formål er at støtte kræftramte og socialt udsatte børn og deres familier. - Vi synes at foreningen har et rigtig godt formål, og vi har lagt meget vægt på at foreningen støtter udsatte børn, og børn der enten er

Det var spændende da Majbrit fik det grønne flag hejst op i flagstangen. Majbrit Thomsen ses i midten med flagsnoren.

Privat børnepasser hejser flaget Hannerup: Mandag, 31. august hejste Majbrit Vels Jensen, der er privat børnepasser i Hannerup, det grønne spireflag. Flaget signalerer, at naturen er vigtig del af hendes hverdag med børnene. Hun havde besøg af børn fra Hvilsom børnehave og andre private børnepasser fra omegnen, de ville også gerne deltage i hejsningen af det grønne flag. Majbrit Vels Jensen forklarer, at hun altid har været meget ude i naturen med børnene, fordi det giver børnene mulighed for at få brugt deres kroppe og energi på en god måde. Ifølge Majbrit Vels Jensen har børn i alderen 0 til tre år forskellige måder at udforske naturen på. - For de mindre børn er det spændende at være på tur med barnevognen, hvor vi ser på tingene, taler om lydene og de får lov at føle med hænderne på forskellige genstande fra marker, dyr og ting fra skoven m.m.. Når børnene er to til tre år, er de mere opmærksomme på ting og så vil de gerne selv tage aktivt del i opgaver. Derfor ”hjælper” børnene hver dag med at fodre og snakke med både

geder, kaniner og en pony. - Jeg bor i landlige omgivelser med marker omkring ejendommen. Der er gulerødder, majs korn m.m., så der kører også ofte traktorer forbi. Det synes børnene er vældig interessant. Vi har også skove omkring os, som vi udforsker. F.eks. kigger vi efter at krible krable-dyrene i skovbunden, fuglene i træerne, dyrespor og vi plukker årstidens bær, som vi tager med hjem og smager på. - Jeg er glad for at have fået mit grønne flag, fordi det synliggør den aktive indsats, jeg gør for, at børnene får en masse gode oplevelser i naturen. Majbrit er også allerede ved at lægge planer for, hvordan naturen kan inddrages i hverdagen til næste år. - Næste år skal børnene og jeg blandt andet dyrke en lille køkkenhave med grøntsager til børnene, så de kan opleve naturens gang fra den tidlige spiring i foråret til høsten i sensommeren. På den måde kan de også opleve madens rejse fra jord til bord. For at blive ”Grøn Spire - naturdagplejer” kræves der en del. Grønne Spirer er Fri-

luftsrådets grønne mærkningsordning for institutioner og dagplejere. Gennem fire år har det Grønne Flag vajet over de grønneste børneinstitutioner i Danmark. I 2010 blev ordningen udvidet til at omfatte dagplejere med interesse for natur og udeliv. Udebørn er sunde børn. Masser af undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen. Det er klart, at naturens positive påvirkning starter tidligt. Kroppen og hjernen udvikles med rivende hast i de første tre leveår, og det lille barn har overordentlig stor gavn af de stimuli naturen kan give. Ingen indendørs redskaber kan erstatte de kropslige og sansemæssige muligheder uderummet byder på.

ramt er kræft eller er pårørende dertil, siger filialdirektør Jeppe Korreborg Pedersen, Danske Bank i Aars. Carpe Diem udtrykker også stor taknemmelighed for den store udlodning. - For en forening som tæller ca. 50 medlemmer, og som gør meget ud af at hjælpe dem, der har brug for det, er det utrolig dejligt at modtage 7.000 kr. Det er penge

. .. lå b å s er el m im h s er b m te Sep og solen hænger lavt! Beskyt dine øjne med GRATIS solbrilleglas i DIN styrke og spar

20%

Tilbuddet gælder, når du samtidig køber hel brille over 4.000 kr. * Kun i september * Kan ikke kombineres med andre tilbud * Værdi op til 2.000 kr.

Anne Grethe Nielsen Himmerlandsgade 73, Aars Træffetid: Man.-tors. 9-12 og 13-16 - Fred. 9-12

solbrille*

KLINISK TANDTEKNIKER

Tlf. 98 62 13 40

som kan komme mange til gavn, udtaler næstformand i Carpe Diem, Henrik Damgård Hansen. Danske Bank Fonden for Aalestrup og Omegn udlodder midler til at støtteformål i Aalestrup og omegn. Fonden har derfor også betinget sig at pengene bruges på børn i området, hvilket Carpe Diem er helt indforstået med.

Vestergade 15 9620 Aalestrup

9864 2300

ÅBNINGSTIDER: Mandag lukket Tirsdag - fredag kl. 10.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

Lene


Side 4

9. september 2015

SupergodeTilbud Skinketern, strimler, schnitzler

Svinekam

Pr. pakke

Pr. stk.

4-5 kg

50,-

139,-

Kalkun Gordon Bleu Frosne

Aalestrup platte

Ca. 5 kg

Pr. stk.

149,Smag før du køber

La Boscari eller Messeri

49,SPAR 40

220

6 flasker

The Bag

Australsk rødvin

Pr. stk. /3 ltr.

199,-

99,Brovejens Frugt

Gulerødder 2 kg

8,-

Spidskål eller blomkål Pr. stk.

10,-

2 kg æbler eller 1,5 kg pærer Pr. pose

25,-

Åbent alle dage 8-20 SuperBrugsen Aalestrup • Vestergade 32 • 9620 Aalerstrup Tlf.: 96 97 07 97 • Slagter tlf.: 96 97 07 95

Aalestrup


9. september 2015

Side 5

SupergodeTilbud Piskefløde

yoghurt

250 ml.

1 liter

Pr. stk.

Pr. stk.

5,-

10,-

Solsikke rugbrød

pålæg

Flere varianter

Pr. stk.

Pr. stk.

Bastogne eller Prince Choko

Marabou chokolade

Pr. stk.

Pr. stk.

10,-

8,-

10,-

20,NYHED!

Fiskemanden kommer på SuperBrugsens p-plads Hver lørdag fra 10.00 - 14.00 med et stort udvalg af dagsfriske fisk fra Hirtshals.

NYHEDSTILBUD Rødspætte filetter

Pr. ½ kg

39,-

Åbent alle dage 8-20 SuperBrugsen Aalestrup • Vestergade 32 • 9620 Aalerstrup Tlf.: 96 97 07 97 • Slagter tlf.: 96 97 07 95

Aalestrup


Side 6

9. september 2015

Promenadekoncert med Jette Torp og Prinsens Musikkorps AARS: Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars, indleder koncertsæsonen lørdag, 12. september. Det sker med en storslået promenadekoncert med det altid velspillende Prinsens Musikkorps og fantastiske Jette Torp som solist. Koncerten dirigeres af stjernetrompetisten Ole Edvard Antonsen. Betegnelsen ”Promenadekoncert” bruges om en festlig koncert med et forholdsvis let, underholdende program. Oprindelig var der tale om en udendørs koncert, hvor festklædte tilhørere promenerede forbi

Solisten Jette Torp optræder i Vesthimmerlands Musikhus.

musiktribunen. Publikum kan se frem til et festligt

show, med masser af skøn messingmusik.

Koncerten indgår i rækken af koncerter i Alfa, der fejrer 150-året for Carl Nielsen, og der vil naturligvis være musik af landets største komponist på programmet. Desuden byder koncerten på en blanding af klassiske og populære toner af blandt andre Grieg, Bernstein, Gershwin, Rogers & Hart, Torp og Kai Normann Andersen. Danmarks mest alsidige sangerinde, Jette Torp, har henrykket publikum med sine shows og koncerter i mere end 20 år, og har indspillet og udgivet otte albums og medvirket i et utal af TV-udsendelser. Jette Torp er den fødte scenekunstner. Siden hun var lille har hun elsket at optræde, og det er netop denne kærlighed til scenen

og publikum samt naturligvis hendes fantastiske stemme, der har gjort Jette Torp til én af landets mest populære sangerinder. Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre musikkorps, og orkestret er arbejdsplads for nogle af landets allerbedste messingblæsere. Musikkorpset har rigtig mange opgaver og skal populært sagt betje-

ne Kongehuset, Forsvaret og Det Danske Folk. Det gøres med musik ved royale begivenheder, parader og marchture samt ved en række velbesøgte koncerter. Prinsens Musikkorps er bl.a. kendt for Julesang og Messingklang med Den Jyske Operas Kor og for deres Nytårskoncerter med populære solister, bl.a. i Aalestrup.

60 veterantraktorer pløjer i Vognsild VOGNSILD: Veteranklubben Vesthimmerland holder lørdag, 12. september veteranpløjestævne på Overvejen 27 i Vognsild. Klubben forventer 50 til 60 veterantraktorer til stævnet, som holdes over seks timer. - Vi kører noget hyggepløjning, hvor vi kører efter hinanden, forklarer Lars

Liengaard, der er medlem af Veteranklubben Vesthimmerland. Der plejer at komme mange tilskuere til stævnet. Tilskuerne kan blive kørt rundt på laddet af en vogn trukket af en traktor. Veteranklubben Vesthimmerland er en del af Motor- og Traktorklubben Jylland.

15

Vesthimmerlands Kommunes annoncer bringes i de fleste tilfælde blot som en overskrift og en enkelt linie eller to. I de tilfælde findes hele nyheden ved at benytte linket til hjemmesiden. Borgere, der ikke har adgang til internettet, kan tilgå dette på kommunens biblioteker og hos Borgerservice i Aars.

m e d d e l e l s e r

d e T

s K e r …

Ordinært byrådsmøde

Indvielse løgstør skoven

Torsdag den 17. september kl. 16.00 på rådhuset i Aars

den 13. september 2015 kl. 13.30 -15.00 Program

Dagsorden kan ses på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk//dagsorden

Kl. 13.30 Afsløring af infostander og mindesten v/ Lene Larsen, Niels Krebs og Anders Larsen

spørgetid Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12 dagen før byrådsmødet. Regler for spørgetid kan ses på www.vesthimmerland.dk/ Spoergetid

Kl. 15.00 Kaffe og Kage Vester Ørbækvej 61, Løgstør Parkering ved ridesportscentret Alle er velkommen

Knud Kristensen Borgmester

Høring Høringsskrivelse vedr. eventuelle skolenedlæggelser pr. 1. august 2015 Høringsskrivelsen findes på Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside: http://www.vesthimmerland.dk/hoeringsskrivelseskoler Nærmere oplysninger hos: Kirsten Jensen E-mail: kij@vesthimmerland.dk Telefon: 99 66 72 03

salg af ejendomme Vesthimmerlands Kommune udbyder tre ejendomme i Aars midtby til salg. Frist for indkomne bud er den 1. oktober 2015, kl. 12.00. Læs mere på: www.vesthimmerland.dk/erhverv/udbud-og-indkoeb/udbud-aktuelle/

d e T

Kl. 14.00 Rundvisning

s K e r …

Naturens dag Stå til søs på Hvalpsund – Sundsørefærgen, se sæler og smag selvfangede limfjordsrejerne. søndag den 13. september Kl. 14.00 - 17.00 Palmestranden ved færgelejet i Hvalpsund. I forbindelse med arrangementet, er det gratis for gående at sejle med færgen. http://www.naturekspeditionen.dk/arrangementer.aspx Nærmere oplysninger hos: Karin Winther E-mail: karin@naturekspeditionen.dk Telefon: 30 32 49 39

Kommuneplantillæg, lokalplaner og landzonetilladelser Offentliggøres kun digitalt og kan ses på: www.vesthimmerland.dk/afgoerelser Her kan du læse om dine muligheder for at gøre indsigelse og klage.

Fritidsaktivitet til skoleelever Gymnastikhold for børn: · Med handicap · Med ADHD og autisme spektret · der vejer for meget · der er motorisk usikre svømmehold for børn: · der vejer for meget · der er motorisk usikre · der har vandskræk http://bib.vesthimmerland.dk/hold Nærmere oplysninger hos: Børn i Bevægelse E-mail: bib.vesthimmerland@vesthimmerland.dk Telefon: 99 66 91 40

j O b Alle stillingsopslagene kan ses i deres fulde længde på www.vesthimmerland.dk/ledige-stillinger Talepædagog eller logopædagog Logopædagog eller talepædagog søges snarest på Center for Kommunikation og Undervisning, Himmerland til undervisning af voksne elever med sproglige vanskeligheder. Yderligere oplysninger kan findes på vores hjemmeside: www.ckuhimmerland.dk Ansøgningsfrist: 18. september 2015. social- og sundhedsassistent, dagvagt Til primært dagvagt søges uddannet social- og sundhedsassistent 30 timer i gennemsnit pr. uge. Ansættelse fra 1/9 2015 til 40/4 2016 med evt. mulighed for senere fastansættelse. Ansøgningsfrist: 16. august 2015. social- og sundhedshjælperelever Vesthimmerlands Kommune søger Social- og sundhedshjælperelever med uddannelsesstart den 18. januar 2016. Sidste ansøgningsfrist: 23. oktober 2015. Pædagog Har du erfaring som pædagog og har lyst til udfordringer indenfor specialområdet. Ansøgningsfrist: 15. september 2015.

Himmerlandsgade 27 . 9600 Aars . Tlf. 99 66 70 00 . www.vesthimmerland.dk

Onsdag den 9. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 19.00 Aktivitetscenter, Aars: Foredrag, Osteoporoseforeningen kl. 19.00 Bio Aalestrup: Fars sygt fede bilferie Torsdag den 10. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 15.00-17.00 Jutlander Bank, Aalestrup: Åbent Hus kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jeg er Ingrid kl. 19.30 Hvilsom Kulturhus: Start på folkedans Fredag den 11. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jeg er Ingrid Lørdag den 12. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00-14.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 11.00-17.00 Testrupvej 59, Aalestrup: Åbent Hus kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jeg er Ingrid kl. 20.00 Alfa, Aars: Promenadekoncert Søndag den 13. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 10.00 Nysumbanen: Rallycross kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 14.00 Hvalpsund: Naturens dag kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jeg er Ingrid Mandag den 14. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 13.00-16.00 Galleri Aalestrup: Åbent kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jeg er Ingrid Tirsdag den 15. september kl. 10.00-17.00 Danmarks Cykelmuseum: Åbent kl. 10.00-19.00 Den Jydske Rosenpark: Åbent kl. 15.00 Bio Aalestrup: Børnefilmklub kl. 17.00 Bio Aalestrup: Børnefilmklub kl. 19.00 Bio Aalestrup: Jeg er Ingrid Kl. 19.00 Kimbrerkroen, Aars: Efterårsmøde Kun arrangementer indrykket i Vesthimmerlands Avis vil blive optaget i kalenderen

Vesthimmerlands Avis - hvis du vil vide hvad der sker lokalt!


9. september 2015

Side 7

Navne/Bekendtgørelser Skriveværkstedet Hvalpsund

Hjertelig tak for venlig deltagelse ved

Vi prøver at få gang i nye hold. Så mød op i bogcafeen i Multihuset mandag den 14. September kl. 9.30. Der er kaffe på kanden.

Ove Bertelsens begravelse Tak for blomster og kranse

Hvalps nd Bogcafé

Heino, Aferdita, Katja, Laus og Majka

Hjertelig tak for den store deltagelse ved Ejgilds begravelse. Tak for de mange blomster. En stor tak til Asger Nielsen for den pæne tale i kirken. Også en stor tak til venner, familie og dem, der tænkte på os i den svære tid. Tak allesammen. På familiens vegne

Søren Ole Ginnerup har startet Ginnerup Byg.

Nyt tømrerfirma startet i Simested Af Hanne Monrad SIMESTED: Søren Ole Ginnerup har netop startet et nyt tømrerfirma, som indtil videre har adresse på hans privatbolig i Simested. Søren Ole Ginnerup er vokset op i Båndrup ved Aalestrup og er udlært hos Tømrerfirmaet Esben Villumsen. Han blev udlært i 2009 og siden har han arbejdet som tømrersvend ved samme firma. Det var en henvendelse om, at give et tilbud på tømrerarbejdet i et projekteret hus på Kirsebær-

vænget i Aalestrup, der fik sat gang i den tanke, der havde ligget og ulmet hos Søren Ole igennem et års tid, om at starte som selvstændig. Og for et par måneder siden blev firmaet så etableret under navnet Ginnerup Byg. I starten er Søren Ole alene i firmaet, men han håber da på, at han med tiden kan få gang i firmaet, så der er mulighed for at ansætte nogle medarbejdere. Udover at han nu kan kalde sig tømrermester driver Søren Ole et hobbylandbrug ved Simested, med 10 køer.

Inger Poulsen

Christen V. Kristoffersen Østerbølle, den 5. september 2015

Begravelsen finder sted fra Østerbølle Kirke tirsdag den 15. september kl. 13.00

HØSTGUDSTJENESTE I SIMESTED KIRKE

Søndag 20. sep. er der gudstjeneste kl. 17.00. Herefter inviterer menighedsrådet på spisning i sognehuset, der er fællessang og formandens årsberetning. Tilmelding absolut nødvendigt, husk det nu.

Senest lørdag 12. sep. til John: tlf/sms: 42 34 47 69 hyrdehuset@gmail.com

Medlem af Danske Bedemænd

Aalestrup Pensionistforening

FAGLIG, ETISK OG LOKAL

Hvor mennesker mødes

60 år

Bedemand Jens Møller, Nørrehedevej 5, Fjelsø, kan lørdag, 12. september fejre sin 60 års fødselsdag.

Henv.

22 87 21 64

Vennepunktet Fredag d. 18. september på Gedsted Skole Kl. 18.00: Fællesspisning Kl. 19.30: En aften om Osvald Helmuth v/visesanger Stig Nørregaard Tilmelding til fællesspisning senest onsdag d. 16. sept. til: Tlf./SMS 29 67 89 09 Margit Horn Tlf./SMS 23 34 58 18 Erik Kragelund Mail: inge.kragelund@skolekom.dk

Aase og Arthur Storgaard

KOM OG DANS

Vi starter torsdag 24 sep. til d. 26 nov. Sted: Kulturhuset - Nørager.

Exam. bedemænd Jens Møller & Annette Rolighed

HØJ SERVICE TIL KONKURRENCEDYGTIG PRIS AALESTRUP: 98 64 18 69 · AARS: 98 62 58 69

Øvede: kl. 18,40 Kaffepause: kl. 20.40 - 21.00 Begyndere: kl. 21.00 - 22.00 Leder: Ole - Gitte - Bente.

KIG IN D Pris : 350 kr.

Medbring kaffe til pausen. Tlf. 98 52 18 95 / 98 55 11 05 Sponsor:

Til lykke

Sig TILLYKKE med Vesthimmerlands Avis. Har nogen, du kender, bryllup, sølvbryllup, fødselsdag eller andet, der fortjener en hilsen med foto, så send et par ord til Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup. Mærk kuverten »TIL LYKKE«. Billede plus 10 ord koster 60.00 kr., som vedlægges i check eller indbetales forud på annonce-kontoret (HUSK at breve sendt med postvæsenet IKKE må indeholde kontanter), følgende ord koster 1.00 kr. pr. stk. Annoncen KAN IKKE indtelefoneres! Bemærk: Annoncen skal være bladets kontor i hænde senest fredag kl. 12.00. Skriv teksten på nedenstående linjer: - Invitationer - camoufleret som til lykke-annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt betragtes som bekendtgørelser, og faktureres som sådan.

Nørrehedevej 5 · Aalestrup 9620 · vesthimmerlandsbegravelse.dk

Bedemand Hans Landry Aars Begravelsesforretning Døgn vagt

Tlf. 70 20 41 41

Himmerlandsgade 26 . Aars www.hanslandry.dk

35 års ng erfari

Navn og adresse på personen, der skal hyldes (skal udfyldes, ellers vil din hilsen ikke blive bragt i avisen):

Entré

50 kr.

Mad og kaffe 50 kr. Børn halv pris. Husk tallerken, bestik, glas og kop. Alle er velkomne.

i Hvam-Gl. Hvam Kraftvarmeværk torsdag den 24. september kl. 19.00 i Hvam kulturog forsamlingshus. Dagsorden iflg. lovene

i anledning af vores diamantbryllup frabedes venligst. Dagen fejres med familien.

Så find danse skoene frem, første aften er en prøveaften. Der undervises i populære danse.

Børn og svigerbørn Børnebørn

Nr. 18-24-412-20

Hunkat, rød/grå/sort/ brun savnes ved Gedsted.

Al opmærksomhed

Bestyrelsen

Med stor sorg har vi mistet familiens samlingspunkt Vores omsorgsfulde far, svigerfar, morfar og farfar

Sept. trækning

Jens Møller.

Generalforsamling

Nørager Humørdansere

Pensionistlotto

Efterlysning af Rosa

Multihuset . Sundvej 12 . Hvalpsund

Birgitte Landry

Torben Rask

Hans Landry

Med Vesthimmerlands Avis leves livet lokalt!

VIGTIGT! Skal udfyldes (kommer ikke i avisen) - Indsenderens navn og adresse samt evt. telefonnummer:

Ønskes billedet retur - vedlægges frankeret svarkuvert. - Øvrige billeder opbevares på avisens kontor i 4 uger efter indrykning, hvorefter de bliver destrueret.


Side 8

9. september 2015

Bekendtgørelser

Sang før spisetid er tilbage

ONSDAG 16. SEPT. KL. 16.30 - CA. 17.30 Kirsten og Chresten Christensen, Aalestrup, tidligere Langagergaard Kom og hør, hvad de synes, vi skal synge. Kom og hør, hvad de fortæller. Midtvejs skyller vi halsen.

Vi starter igen mandag den 14. september kl. 9.00 - 11.00 i Aalestrup Idrætscenter

Rosa Nørskov

SKUMRINGS SANG

Efterårsmøde

Kimbrerkroen Aars Tema: Kirken på landet har også en fremtid Afholdes: Tirsdag, 15. september kl. 19.00 - 22.00 I Vesthimmerlands Provsti inviteres medarbejdere, og alle med folkekirkelig interesse til efterårsmøde Deltager i Panel: Henrik Stubkjær Biskop over Viborg Stift Kirken på landet har også en fremtid, Hanne Baltzer Journalist Viborg Stifts Medieudvalg. I Vesthimmerlands Provsti er der mange mindre landsbykirker, men alle ønsker vi, at sognekirken vedbliver med at betyde noget for os! Formålet med mødet er derfor, at se muligheder og få inspiration til, hvor vi bør investere energi og ressourcer i sognearbejdet. Se hele programmet på hjemmeside: www.vesthimmerlandsprovsti.dk eller hjemmeside: www.oesterboellekirke.dk Tilmelding: E-mail: jes.erling.olesen@gmail.com eller telefon 9865 8421 Entre: Deltagelse koster 100 kr. kan betales på mødet Distriktforeningen i samarbejde med Østerbølle Menighedsråd

Onsdag den 16. september kl. 17.00 -18.00 i konfirmandhuset

Aalestrup Menighedsråd

Lørdag d. 12. sept. kl. 10.00

r o f g t n r i a n k s t s u o r l C s g f o Allycross

www.vesthimmerlandsavis.dk annonce@vesthimmerlandsavis.dk / redaktionen@vesthimmerlandsavis.dk

Gedsted Bogtrykkeri

Haubro 09.30 Rørbæk 10.00 Høstgudstjeneste, kaffe Grynderup ingen Stenild 14.00 Høstgudstjeneste, kaffe Tostrup ingen Roum 14.00 Kgs. Tisted 10.30 Binderup ingen Durup 09.00 Svingelbjerg ingen Foulum ingen Ullits 10.30 Farsø 09.00 Aars 10.00

Alle er velkomne

Borgergade 17, 9620 Aalestrup • Tlf. 98 64 12 55 · Fax 98 64 16 93

Kontor

Søndag den 13. september Aalestrup 10.00 Høstgudstjeneste Gedsted ingen Fjelsø 09.30 Hvam 09.30 Simested ingen Testrupingen Østerbølle 09.00 Vesterbølle 11.00 Høstgudstjeneste, kirkefrokost Skals 10.00 Hvornum 10.45 Snæbum ingen Hvilsom 09.30 Gislum ingen Vognsild ingen

Birthe og Kristian Mogensen vælger og kommenterer sangene. Mød frem til en uformel og hyggelig times tid med god stemning, kaffe på kanden og et spændende udvalg af sange fra Højskolesangbogen

Ra Udgiver: Himmerlands Tryk A/S, Aalestrup Ansvarshavende redaktør: Thorkil Christensen

Guds­tjenester

Motionsholdet

Se mere på www.mnj.dk

SIMESTED SOGNEHUS

PÅ NYSUMBANEN

Blandede EntrEprEnør- og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50

Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81 Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres

ADVOKATFIRMAET

JAN POULSEN

Boligadvokat

Møderet for højesteret

Aagade 8 . 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 18 11 • Fax 98 64 24 58 Kontortid: Mandag - fredag kl. 8.30-16.00 - advokatkontoret der hjælper dig...

E-mail: jpo@advokatjanpoulsen.dk www.advokatjanpoulsen.dk

Køb/salg Annemette Hove Kristiansen Kontorassistent

Hanne Monrad Salgskonsulent

Redaktør

Produktion

Bodil Ankjær Johansen Tlf. 98 64 50 10

ÅRETS ÆBLEHØST ER I FULD GANG og vi holder ÅBENT HVER DAG for SALG af

Kirkens Korshær

Genbrugsbutik Nørager Thorkil Christensen

Peter Pedersen Grafiker

Morten Karlsen Grafiker

Annonce-ekspedition: Man.-tors. kl. 8.00-16.00 · Fre. kl. 8.00-15.00 Indlevering af annoncer: Forretnings- og korrekturannoncer senest torsdag kl. 10.00 Rubrikannoncer senest fredag kl. 12.00 Loppeannoncer senest fredag kl. 9.00 Sats og montage: Himmerlands Tryk A/S Tryk: Offsettrykkeriet Midtjylland A/S Oplag: Vesthimmerlands Avis - 11.525 Distribution: Nordjyske Distribution Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter og fotos, der uopfordret indsendes til Vesthimmerlands Avis, ligesom avisen heller ikke påtager sig ansvar som følge af fejl i annoncer eller tekst. Medlem af Provinsens Distriktsblade / Danske Lokalaviser Trend

Her udkommer Vesthimmerlands Avis hver uge: Hyllebjerg

Aars

Sønderup

Dødsboer afhentes Tlf. 98 55 20 90 Åben daglig 13.00-17.00 Lørdag åben 10.00-12.00

Vesthimmerlands Avis - når det skal være lokalt!

ÆBLER & PÆRER - samtidig kan du købe honning og koldpresset æblesaft - presset på frugt fra egen plantage

& 9864 9231 · Brovejen 78 · Korsø · 9620 Aalestrup (mellem Simested og Hvilsom) · www.brovejensfrugt.dk HVER LØRDAG-SØNDAG kl.10.00-16.00

fra 19. september til 18. oktober - samt HVER DAG i skolernes efterårsferie, UGE 42

SELVPLUK i ÆBLER & PÆRER LØRDAG d. 19. sept. kl. 10.00-16.00 - byder vi:

Velkommen til ÆBLETs DAG med masser af smagsprøver fra den nye æblehøst - samt vores kendte, velsmagende æblesaft. Vi får igen i år besøg af Foreningen til Levendegørelse af Landsbykulturen i Vesthimmerland, der vil vise, hvordan man pressede æbler i »gamle dage«. - Og skulle du få lyst til en rundvisning, spørger du bare Finn ... han er klar og med på den værste! Du kan selvfølgelig også bare ta’ med æbletoget rundt! På gensyn lørdag d. 19.!


9. september 2015

Side 9

Fantastisk fremmøde til opstart i FDF Fjelsø FJELSØ: Ikke alt går som planlagt. I torsdags var der opstart til den nye sæson i FDF Fjelsø. Kredsens ledere havde lagt planer for udendørs lege og lavet mad til den festlige dag. Der var endda dækket op til udendørs spisning og lagt rød løber ud for at sige velkommen til alle. Men vejret artede sig ikke. Efter blot en halv time af det planlagte program startede den kraftige regn. Børnene der var midt i en stafet, ville ikke sådan lige lade sig stoppe af regnen, men da regnen tog til, og påklædningen ikke var til

det, måtte selv de ivrige stafetløbere komme med ind i kredshuset. Her blev det rigtig tæt, da der var rigtig mange, der var mødt op - endda flere end man havde regnet med. Men det generede ikke de gæve FDFere, der ufortrødent fortsatte med sange, lege og præsentationer inde i kredshuset. Kredsens bestyrelsesformand, Esther-Helene Frei, glædede sig over det store fremmøde; - Vi havde ikke regnet med så mange nye børn, men det er rigtig dejligt, at se så mange glade børn. Nu glæder vi os til at lave en

masse sjove og spændende ting sammen med dem, sagde hun. Og sjove ting skal der da også til at ske. Når de yngste starter med deres første møde på torsdag, er det et ”magimøde”, hvor børnene skal i magiskole og besejre en stor trold. Senere på året skal de åbne en restaurant, lære at bruge dolk og økse og endda på løb og spise lagkager. På spørgsmålet om FDF Fjelsø har plads til de mange nye børn, svarer bestyrelsesformanden; ”Ja sagtens! Og mange flere kan være med endnu. Det er bare at dukke op”.

Den nye legeplads i Testrup udfordrer både store og små og kan blive et godt aktiv for byen.

Ny legeplads blev indviet i Testrup TESTRUP: Testrup Beboerforening har indviet en ny legeplads ved sportspladsen og foreningen havde inviteret alle interesserede til åbningen. Indsamlingen til legepladsen har stået på i et par år. Først fik byen lovning på nogle “grønne energipenge”, men det gik ikke som planlagt, så nu har Vesthimmerlands Kommune og Landsbyudvalget via projektmidler givet flotte bidrag til legepladsen. Desuden har byens beboere solgt lodsedler, skrabelodder, samlet gammelt jern og anvendt overskud fra fællesspisninger og fester til pladsen. Desuden har Testrup Beboerforening givet et kontant beløb til legepladsen, så der i alt er indsamlet 90.000 kr. Frivillige gravede ud og gjorde klar til at firmaet Lille Bjørn kunne montere legeredskaber. Legepladsen er blevet godt godkendt af 24 elever og to lærere i fjerde klasse fra Østermarkskolen i Aars som havde arrangeret hyggetur med overnatning i de to store shelters

og i spisesalen i Testrup Gl. Skole. Børnene cyklede ad Himmerlandsstien fra Aars. De fik desuden en rundvisning og fortælling i Testrup Kirke af Erna Dalsgaard. Den ældste og yngste beboer i Testrup skulle klippe den røde snor ved indvielsen. Hvem de var, blev først offentlig gjort da de stod med saksen i hånden. Asta Sørensen og Valdemar Bo-

eriis fik æren efter at Jens Martin Kristensen havde holdt en kort tale. Bagefter legede de børnene, mens omkring voksne fik serveret en grillpølse af grillmester Lars Boeriis. Det var en hyggelig søndag eftermiddag, solen skinnede på legepladsen og beboerforeningens bestyrelse er sikker på, at legepladsen bliver et hit for byens beboere, gæster der lejer skolen, eller i forbindelse med arrangementer i kirken, og ikke mindst de pilgrimme som kommer vandrende ad pilgrimsruten og overnatter på skolen.

Forlystelser

Filmen ”Jeg er Ingrid” der handler om Ingrid Bergmans liv, kan ses i Bio Aalestrup fra torsdag, 10. september.

Film om Ingrid Bergman kan ses i Bio Aalestrup FORLYSTELSER: 29. august i år ville en af verdens største skuespillerinder, Ingrid Bergman, være fyldt 100 år. Allerede i maj år fejredes dette, da filmfestivalen i Cannes tilegnede hende en hel sektion og lod hende pryde festivalens officielle plakat. Samtidig var der verdenspremiere på Stig Björkmans film “Jeg er Ingrid”, der giver liv til det skatkammer af eget materiale, som Ingrid Bergman selv filmede. Resultatet er en enestående dokumentar om historien bag et af verdens mest kendte ansigter med medvirken af Ingrid Bergmans fire børn: Isabella, Roberto, Ingrid Rossellini og Pia Lindström. Alicia Vikander er Ingrid Bergmans stemme. I foråret 2011 mødes instruktøren Stig Björkman med Ingrid Bergmans datter Isabella Rossellini, som foreslår ham, at han laver

Aalestrup Aagade 1 • Aalestrup Tlf. 9864 1092 www.bio-aalestrup.dk

Jeg er Ingrid

JETTE TORP & PRINSENS MUSIKKORPS Lørdag 12. september 2015 kl. 20.00

PROMENADEKONCERT med Prinsens Musikkorps og Jette Torp som solist. Orkestret dirigeres af stjernetrompetisten Ole Edvard Antonsen. Miracle Film

kl. 19.00

Filmklub for børn

starter 15. og 16. september

og få bragt de bedste lokale nyheder direkte til dig!

Gennem aldrig tidligere sete private optagelser, notater, breve, dagbøger og interviews med hendes børn, giver “Jeg er Ingrid” et intimt portræt og et fascinerende indblik bag facaden i en ung svensk piges bemærkelsesværdige liv, som skulle bevæge sig fra en stilfærdig karriere i hjemlandet til international berømmelse og anerkendelse. En kvinde med ubestridelig viljestyrke, stort talent og et for sin tid radikalt syn på karriere, moderskab og kærlighedsliv.

BIO

Tors. 10/9 - ons. 16/9

LIKE os på Facebook

“en film om mor”. Gennem Isabella får han mulighed for at fortælle Ingrid historie gennem hendes egne ord og billeder. Den syvdobbelt nominerede og tre gange Oscar-vindende Ingrid Bergman var en af de mest talentfulde skuespillerinder i Hollywoods guldalder med uforglemmelige præstationer i film som i Michael Curtiz’s “Casablanca” (1942), George Cukors “Gaslys” (1944) og hjemme på svensk grund så sent som i Ingmar Bergmans “Høstsonaten” fra 1978.

Se program og køb på bio-aalestrup.dk eller i biografen

Det er aldrig for sent

Fra 18/9 kl. 19.00

Danmarkspremiere

En festlig aften med masser af skøn messingmusik. Koncerten indgår i ALFAs fejring af 150 året for Carl Nielsen, og programmet vil byde på musik af landets største komponist samt på populære toner.

Billetsalg: www.himmerlandsbilletten.dk. Fysisk billetsalg på de himmerlandske biblioteker samt i ALFA (man & tor kl. 14-16.30). Billetpris: Kr. 195 Læs mere på www.vmalfa.dk

Klovn forever 24/9

Billetbestilling på bio-aalestrup.dk

KULTURPARTNER: Vesthimmerlands Musikhus ALFA - Jyllandsgade 54 - 9600 Aars www.vmalfa.dk - info@vmalfa.dk - 96 98 00 50


Side 10

9. september 2015

SF og besparelser på skoleområdet V og DF besparelser de budgetforhandlinger, og vi stemmer ikke for skolelukninger, hvis ikke disse budgetforhandlinger ender med et resultat, som SF samlet set finder tilfredsstillende. Skolestrukturdiskussionen er en udløber af sidste års budgetforlig, som venstre og konservative stod bag. For SF er det vigtigt, at der bliver en sammenhæng mellem alle de beslutninger, der træffes for kommunens udvikling. På skoleområdet er det f.eks. uafklaret, om der både skal findes 15 mio. kr. igennem de forslag, der nu diskuteres og oveni ca. 10 mio. som følge af budgetforhandlingerne, lige-

som det er uklart, om der er et flertal for efter denne sparerunde, at give skolerne fred for nye besparelser i budgetperioden. Når SF på seneste byrådsmøde stemte for at sende skolelukninger i høring, var det alene for at hele strukturdebatten kan komme videre, og de lukningstruede skoler kan få en rimelig chance for at arbejde med deres planer for oprettelse af friskoler, hvis det ender med en lukning. Venstre og DFs forslag betragter vi ikke som en realistisk løsning, uanset om nogen kalder den en salamimetode eller ej. Det er jo ikke bare en ny uskyldig til-

delingsmodel, der er baseret på en elevtildeling, men også en model, der for os at se slagter de små skoler med besparelser i en udgave på 22-24 procent og i en anden udgave 15 procent, og kravet om at skolerne selv skal finansiere en klassekvotient på max. 24. SF forventer at forhandlinger på børne- og skoleområdet fortsætter, og vi kan sagtens forestille os justeringer og ændringer i flertallets forslag, men for at der ikke skal være tvivl, vil SFs endelige stillingtagen afhænge af resultatet af de kommende budgetforhandlinger.

Konfirmation - hvor?

i sognene, selv om skolen er lukket, og der gør Beboerforeningerne, Kvik, Østhallen og Menighedsrådene en indsats, og en konfirmation har absolut betydning for livet i byen og omegnen også kaldet sognet. Vi vil også opfordre til, at man tænker over, hvad et tilhørsforhold betyder. De fleste af børnene er født i sognet og døbt i kirken.

Flere vender tilbage til jubilæer og vil måske endda senere giftes i deres barndomssogns kirke. Det kan med tiden godt få en dybere betydning. I skal ikke tage hensyn til hverken præst eller menighedsråd. Vi vil bare gerne, at I tænker det godt gennem, inden I træffer jeres valg.

Lærer, byrådsmedlem (SF) Niels Heebøll, Gedsted, skriver som en reaktion på Venstres indlæg om skolestrukturen i Vesthimmerlands Kommune:

Læserbreve Venstre har i et par læserbreve placeret SF, som et parti, der sammen med konservative og socialdemokraterne ”insisterende står fast på tre skolelukninger” i Vesthimmerland. Det er jo ikke sandheden. SF har ønsket, at hele børneog skoleområdet ses i sammenhæng med de kommen-

Formand for Simested Menighedsråd, John Frandsen, Bydamsvej 5, Skærshale, har på vegne af menighedsrådene i Simested, Testrup og Østerbølle, samt sognepræsten indsendt følgende til Vesthimmerlands Avis:

Læserbreve Når de små skoler lukker, og eleverne herfra får kammerater på deres nye skole, er det naturligt, at de med årene også gerne vil konfirmeres sammen med deres nye kammerater, og da de jo udgør flertallet, bliver konfirmationen så i den kirke, som deres nye skole bruger. Testrup og Østerbølle mistede deres skoler for mange år siden, men har trods det bevaret konfirmationerne, hvordan med Simested? Simested Skole har nu været lukket i fire år, hvor

Bolig

vi stadigvæk har haft konfirmationer, men noget tyder på, at det lakker mod enden, da de nye relationer i den nye skole bliver stærkere og stærkere. Vi har intet imod, at børnene fra Simested, Testrup eller Østerbølle sogn skal konfirmeres i Aalestrup, Hvilsom eller Fjelsø sammen med deres klassekammerater, de går jo også til konfirmationsforberedelse sammen. Alligevel vil vi godt opfordre forældre og børn til at tænke det godt igennem. Der er to ting at tænke over: Vi vil gerne holde liv

HVAM kULTUR OG FORSAMLINGSHUS Vinkelstue, soveværelse, 2 værelser, køkken/ opgang og badeværelse, på 85 m2

v/Søren Nielsen • Tlf. 98 63 11 82

Tlf. 20 46 47 57 / 61 76 94 95

KIRKEGADE 2 - 9600 AARS TLF. 98 62 24 13 Bliv medlem... www.aarsbo.dk

KRA NIO- SAK RA L TE RAPI V/ GITTE BISGAARD Vesterled 24 B 9620 Aalestrup

Borgergade 17 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 12 55 post@himmerlandstryk.dk

Nu har du chancen for at blive en del af vinduesindustriens stærkeste salgsteam. Er du ambitiøs og brænder for salg og rådgivning? Søger du nye udfordringer i en dynamisk virksomhed med fokus på udvikling? Så vil vi rigtig gerne høre fra dig.

AARS BOLIGFORENING

Sundhed/velvære

Flere læserbrevsskribenter har beskrevet Vesthimmerlandsmodellen, som Venstre og Dansk Folkeparti står bag, som en salamimetode til at spare. Det er forkert. Det er i al sin enkelthed bare en ny tildelingsmodel, der er baseret

Intern Projektsælger tIl kunde Center

Pr. 1. november eller efter aftale Husleje pr. md. 3.950,kr incl. forbrug Dep. 3 mdrs. leje.

www.aarsbo.dk

Læserbreve

på elevtildeling, i stedet for den hidtidige klassetildelingsmodel. Den indeholder besparelser for 12,3 mio. kroner som er det generelle sparemål for skoleområdet. Det er de fire partier: Konservative, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og de Radikale der insisterende står fast på tre skolelukninger. Partierne er alle tilhængere af forslag to, der indeholder besparelser for mindst 25 millioner kroner. Men hvad kalder man de besparelser!

Søges Flexjobber / efterlønner med stort og lille erhvervskørekort til 15-20 timer ugentligt.

AARSBO

Jan Dyregaard (V), medlem af Vesthimmerlands Byråd og formand for Kultur- og Fritidsudvalget skriver om skolebesparelser:

Stillinger/Uddannelse

LEJLIGHED PÅ 1. SAL

Kontortid: Mandag-onsdag 9.00-16.00 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 9.00-12.00

er baseret på elevtal

Om Outline Vinduer A/S Outline Vinduer A/S er en af Danmarks førende producenter af energioptimerede vinduer og døre i træ og træ/alu til alle typer boliger. Alle produkter baserer sig på kvalitetshåndværk, designet og fremstillet i Danmark. Vinduer og døre skræddersyes efter kundens ønsker og behov og leveres med markedets hurtigste leveringstid på ned til 7 dage. Outlines produkter sælges gennem trælaster og byggemarkeder over hele landet til både professionelle og private kunder. Vores målsætning er, at Outline Vinduer skal være trælastens foretrukne leverandør og samarbejdspartner. Outline Vinduer har base i Farsø og beskæftiger ca. 240 medarbejdere. Outline Vinduer er en del af Inwido-koncernen, Europas største udbyder af døre og vinduer med 3.100 ansatte i 8 lande.

Tlf: 51 74 07 72

Dine kommende udfordringer Hos Outline Vinduer producerer og sælger vi ordrespecifikke vinduer og døre. Vores kunder er byggemarkeder og trælaster i Danmark. Vi er kendt for vores hurtige behandling af tilbud og ordrer, og vores ambition er at være de bedste på markedet. Dine opgaver vil blandt andet være rådgivning omkring vores produkter og at hjælpe vores kunder med at finde de bedste løsninger. Du vil indgå i et tæt samarbejde med vores eksterne projektsælger i en tempofyldt hverdag med korte deadlines og udfordrende opgaver. Du får en spændende stilling med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Du kan tilbyde os Vi forventer at du har erfaring med projektsalg. Det er en fordel, at du har erfaring fra et salgskontor og kendskab til vinduesbranchen. Du skal besidde noget teknisk flair, god talforståelse og være en habil IT-bruger. Som person er du målrettet, systematisk og udadvendt. Det er vigtigt, at du er en god købmand med stor gennemslagskraft og stærke forhandlingsevner. Vi lægger stor vægt på, at du har et godt humør og et positivt livssyn. Endelig skal du være i besiddelse af overblik og punktlighed samt være fleksibel, da spidsbelastninger forekommer. Ansættelse Ansættelse hurtigst muligt eller senest 1. november 2015. Vil du vide mere? Kan du kontakte leder af Kunde Center, Marianne Nathan, på tlf. 96 97 97 04. Du kan også finde mere information om os på www.outline.dk

www.gittebisgaard.dk

Fabriksvej 4 . 9640 Farsø . Tlf. 98 63 24 44

Er du interesseret? Så send din ansøgning hurtigst muligt og senest søndag den 20. september til HR-konsulent Helle Kristensen på Helle.Kristensen@inwido.dk. Ansøgninger gennemgås løbende.


9. september 2015

Side 11

Fra landbetjent til skolebuschauffør i Aalestrup Af Hanne Monrad AALESTRUP: Tidligere landbetjent i Aalestrup, Hans Jørgen Nielsen, har udskiftet karrieren i politiets tjeneste med et job som skolebuschauffør. Og det må siges at være noget anderledes end det han har beskæftiget sig med igennem et langt arbejdsliv. Hans Jørgen Nielsen kom til Aalestrup fra Hobro i 1984, hvor han afløste i jobbet som landbetjent. . Den første adresse var et beskedent lokale i Borgergade 6, men efter familien var flyttet til Aalestrup og havde købt en villa i Aaparken, blev politikontoret flyttet til hjemadressen. Kontoret her blev bevaret

Efter 41 år i politiets tjenste har Hans Jørgen Nielsen, Aalestrup, taget job som skolebuschauffør hos 18:21 Aalestrup Taxa og -Turist.

indtil februar måned i år, hvor stillingen som landbetjent blev nedlagt. Igennem tiden som landbetjent var

Hans Jørgen Nielsen knyttet til Hobro Politi indtil reformen i 2007 og derefter var det Nordjyllands Po-

Stillinger/Uddannelse

liti. I starten var der enkelt vagter i Løgstør, men i 2011 blev han tilknyttet nærpolitistationen i Aars, som var blevet oprettet. Efter stillingen som landbetjent i Aalestrup var blevet nedlagt havde han igennem fem

måneder en heltids stilling som indebar vagter i Hobro, Løgstør og Aars. Efter 41 år i politiets tjeneste havde Hans Jørgen Nielsen, der gik på pension 1. august, lyst til at prøve noget helt andet. Indehaverne af 1821 Aalestrup Taxa og -Turist, Susanne og Kjeld Pedersen havde brugt for nogle stabile chauffører til at køre skolebus efter de havde fået den opgave fra NT. Hans Jørgen var ikke sen til at tage tråden op og da børnene startede efter sommerferien og skulle fragtes til skole, blev det i trygge hænder af en tidligere politimand, mere sikkert kan det vel ikke blive. Hans Jørgen Nielsen har fået sin ”helt egen” bus med lift, så hans opgave er at fragte børn fra Aalestrupområdet til Vestermarks-

skolen i Aars og medens børnene er i skole, tager han nogle ture med bussen, blandt andet sygetransport og lignende. Så dagen er igen blevet fuldt besat - Det er et dejligt job, som jeg nyder meget, siger Hans Jørgen Nielsen. Jeg nyder også, at når jeg har fri, så er der ikke så meget at tænke over som i mit tidligere job. Der var ofte nogle opgaver, der var svære at slippe. Jeg synes også samværet med børnene, som jeg kører til og fra Aars hver dag, giver mig meget. Så det er dejligt at få den mulighed efter et langt liv i politiets tjeneste. Hans Jørgen Nielsen har dog, udover chaufførjobbet, stadig et job som han har varetaget gennem 27 år, nemlig som ”biografdirektør” i den lokale ”Bio Aalestrup”.

Klejtrup: Der blev festet og danset aftenen lang, og selv kørestolsbrugerne kom på dansegulvet.

Erfaren revisor søges til betjening af små og mellemstore virksomheder Vi oplever stor succes inden for revision og rådgivning, og vi er derfor på udkig efter en ny erfaren kollega, der vil med på holdet på kontoret i Aars. LMO Erhvervsrevision A/S har over 1.000 kunder, og vi har mange års erfaring med at yde rådgivning til små og mellemstore virksomheder (handels-, service-, industri- og håndværksvirksomheder). Vi er i dag 38 medarbejdere fordelt på 4 kontorer men er inde i en vækstperiode. Jobbeskrivelse Du bliver ansvarlig for din egen kundeportefølje af eksisterende kunder, som du rådgiver og sparrer med om alt indenfor revision, regnskab, skatteplanlægning, selskabsdannelse, forretningsudvikling, strategi samt optimering af indtjening. Du skal selvstændigt videreudvikle den eksisterende kundeplatform gennem service og kompetent rådgivning og supplere porteføljen med nye kunder. Faglig profil Du er registreret revisor med en relevant baggrund som fx cand.merc.aud. eller HD i regnskab. Du har minimum 3-5 års erfaring inden for revision og regnskabsrådgivning og har lyst til at arbejde med et større kundeansvar i en organisation med store frihedsgrader. Du har endvidere gode IT kompetencer. Personlig profil Vi søger en proaktiv person med flair for at skabe gode kunderelationer. Du har et godt humør og er et engageret menneske med lyst til at arbejde selvstændigt – og kan også fungere i teams. Du er god til at kommunikere, har gennemslagskraft og er troværdig. Da du arbejder med hele rådgivningspaletten, er løbende kompetenceudvikling og læring en del af din hverdag. Vi tilbyder Et topprofessionelt miljø hvor kravene til faglighed og kommerciel forståelse er store. Vi er i en rivende udvikling, og du får stor indflydelse på afdelingens udvikling, så jobbet, du har i vente vil være meget udfordrende og udviklende. Vi har attraktive løn- og ansættelsesvilkår Søg jobbet via www.lmoerhvervsrevision.dk under ledige stillinger. For yderligere oplysninger om stillingen er du også velkommen til at kontakte afdelingsleder Thormas Abildgaard Rasmussen på tlf.: 2367 2187, eller Partner Karina Rosenmejer Theil på tlf.: 2999 5723.

Sensommerfest på Klejtrup Friplejehjem 160 gæster festede med musik og helstegt pattegris KLEJTRUP: Klejtrup Friplejehjem Kløverbakken holdt 3. september en stor sensommerfest med 160 gæster. Beboere, nuværende og tidligere pårørende, frivillige hjælpere, bestyrelse og personale var inviteret, og det samme var gæster fra søsterplejehjemmet Blåbærhaven og venskabsplejehjemmet Fårup Ældrecenter. Alle pladser var besat og alt plads var taget i brug. Ideen til Sensommerfesten er opstået af to medarbejdere, som i over et år har brugt noget af deres fritid på at forberede hele festen. Der har været søgt fonde om støtte til sensommerfesten, og både fonden for Sparekassen Hobro og fonden for Sparekassen Skals valgte at bakke op om arrangementet. Det betød blandt andet, at det var muligt at få Lis og Per til at stå for den musikalske underholdning, ligesom menuen kom til at bestå af helstegt pattegris med masser af lækker tilbehør, som plejehjemmets dygtige kokke stod for. Aftenen sluttede af med

Lis og Per stod for den musikalske underholdning, da Klejtrup Friplejehjem Kløverbakken 3. september holdt sensommerfest med 160 deltagere.

softice og kaffe til alle. Der blev sunget godt med på Lis og Pers sange, dansen gik lystigt, og det var svært at sidde stille selv for dem, der sad i kørestol. Den sidste uge op til sensommerfesten stod huset på den anden ende, og der skulle bruges mange hænder både før og under festen. Der skulle flyttes borde og stole, der blev arrangeret blomster i fine dekorationer, der blev lavet salater i stor stil, de sidste nullermænd blev jaget ud, vinduerne skinnede, så det var en lyst, og det

var en fornøjelse at mærke det tætte samarbejde mellem personalet, frivillige og pårørende, der alle gjorde deres til at det blev en uforglemmelig aften. Beboerne hyggede sig med deres pårørende, og der var gensidig gensynsglæde, da de tidligere pårørende dukkede op. Hele aftenen herskede der en lystig stemning, hvor der blev grinet, pjattet, spist, sunget og danset. Alle er enige om, det var en rigtig god sensommerfest, og der er stor interesse for at gentage succesen.


Side 12

9. september 2015

Sommerfest med cykelløb for børn

Cykelsponsorløbet blev holdt til fordel for Aagades Børnehaves ønsker om nye fliser og etablering af et bålsted.

AALESTRUP: Fredag, 28. august var tiden inde til det årlige sommerarrangement og til hyggeligt samvær for børn og voksne i Aagades Børnehave. Som sædvanligt bød støtteforeningens formand, Mette Rold, velkommen, og der var stillet an til kaffebord med saftevand og hjemmebag. Herefter skulle der også være valg af nye medlemmer til støtteforeningen, og der kan nu bydes velkom-

men til Connie Villadsen og Louise Rokkedahl. Til denne sommerfest blev der holdt cykelsponsorløb til fordel for børnehavens ønske om nogle nye fliser og etablering af et bålsted. Børnene havde været ivrige for at spørge familie og venner, og der blev indsamlet over 9.000 kr. ved sponsorløbet. Efter cykelløbet var der fri leg i børnehaven, indtil maden fra Hotel Hvide Kro stod klar.

Efterår

i Hus & Have

I weekenden inviterer Hvolris Jernalderlandsby til et stort marked, hvor man både kan gøre en god handel og blive klogere på den danske historie.

Tema i Vesthimmerlands Avis uge 39

UDKOMMER ONSDAG DEN 23. SEPTEMBER I den anledning vil vi gerne tilbyde dig en annonce til en god pris. Relevant pressestof modtages gerne. Ring eller mail til mig senest mandag den 17. september, så vi sammen kan få markedsført dit firma/forretning.

Tlf. 98 64 12 55 • hg@vesthimmerlandsavis.dk Venlig hilsen Hanne Monrad Salgskonsulent

Hvolris Marked i den kommende weekend Mjødfestival, gøgl, vikingekamp og lancering af ny øl HVOLRIS: Mjød er kendt fra mange kilder om oldtidens historie. Det er en alkoholdrik, der er produceret af en opløsning af honning og vand og laves grundlæggende af tre ingredienser: honning, vand og gær. På weekendens marked i Hvolris Jernalderlandsby får du både mytefortællinger, hvordan det laves og historien om, at Egtvedpigen havde en

WEBSIDER & WEBSHOPS get CMS til ✔ Brugervenligt og danskspro redigering af indhold el med ✔ Responsive webside (kompatib let) tab og computer, mobil ✔ Unikt grafisk design ✔ Gode SEO muligheder

agerer inden for gøgl, næsvisheder, akrobatik, platheder og ikke mindst ild. Ramashang er bare ét af de underholdnings bidrag, du kan opleve, når du tager på Hvolris Marked - en rejse i tiden. Der vil være handel og boder, bueskydning, lege, aktiviteter samt mad og øl. Vikingekampgruppen Edsbrødrene fra Fyrkat står for dramatiske indslag, selvfølgelig serveret med glimt i øjet. Hele landsbyen vil summe af liv, og du vil kunne opleve røg og bål, råb, skrig, kampe - og hygge.

Nye Stiga og Castelgarden havetraktorer Priser fra kr. 11.500.-

GRATIS SUPPORT

» TRAKTORDÆK

» LANDBRUGSDÆK » MINILÆSSERDÆK

Få et tilbud hos dit LOKALE reklame- og webbureau på

20 30 65 43

gæret, sød drik med sig i graven. For at fortsætte ved de alkoholiske drikke vil Hvolris til markedet præsentere en Hvolris øl. Det er det lokale Bryggeri, Ugelris Gaardbryggeri, som har stået af fremstillingen af øllen. Ugelris hører til et af de små mikrobryggerier, hvor der satses på kvalitet og det gode håndværk. Søndag gæster den populære gøglergruppe Ramashang markedet. De er garant for en hæsblæsende, humoristisk og energipumpet oplevelse med middelaldermusik i alle genrer. De

» RENDEGRAVERDÆK

LIGE NU:

TIL SALG

TILBUD PÅ LANDBRUGSDÆK Like os på FACEBOOK

Himmerlandsgade 150 • AARS • kontakt@boostingbusiness.dk • www.boostingbusiness.dk

KKN Auto- og Dækservice Vesterrisvej 91 • 9620 Aalestrup Tlf. 98 65 85 09 • 40 34 07 09


salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

9. september 2015

SÆLGES:

Himmerlandsavisernes

Bekæmp myrerne med effektivt naturprodukt, ufarlig for husdyr, drøjt og billigt. 1 ltr. tørstof kr. 150, er rigelig til en sæson. TREND Tlf: 23 92 11 97

loppemarked Syv lokale aviSer for Samme priS!

Flotte herregårdssten i grå Med slået kant, 14 x 21 x 6 cm Nypris 77 kr. pr m2, nu 30 kr. Tlf: 25 30 07 36

89.121 eksemplarer

Grøntsager sælges fra marken: Kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinak, porrer, syltegræskar, persille, rodpersille og løg. Grandgaardsvej 44, 9620 Aalestrup.

HIMMERLANDS AVISERNE

Tlf: 51 29 51 63

Hækplanter, Hækplanter: Liguster ”Liga” store sunde planter med godt rodnet. Bestil allerede nu! Tlf: 23 39 16 05 Brænde, savet og kløvet. Gran, lærk og løv. Fra 200 kr.. pr. m. Kan evt. leveres.

...fra kyst til kyst

Tlf: 29 84 57 26 Kartofler Saml selv. Lørdag og søndag. pr. kg 1.00 kr. Tlf: 20 89 51 08 Labrador retriver hvalpe sælges med stam/sundhedsbøger. Forældre avlsgodkendt i DKK og DjR. DNA testet, HD og AD 1. kl. til jagt og familie m.m. Far fra England, Dansk Working Test mester og Dansk Field Trial Champ. Salgsklare 2. sept. 15. Tlf: 21 78 77 74-28348856

AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET STØVRING NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS

VESTHIMMERLANDS FOLKEBLAD • ØSTHIMMERLANDS FOLKEBLAD

- en stærk løsning… KØBES: Dødsbo. Vi køber og tømmer døds- og restbo. Vi kommer med kort varsel. Omfatter som regel en totalrydning af hele boligen. Tlf: 20 70 92 34

Alt jern og skrot. Gode priser samt hurtig afhentning. Tlf: 25 47 13 12 Grønthøster, Tårup 135 m.m. Handy. Tlf: 40 77 98 56

Mønt - med motiv af Skørping Hospital, udgivet i forbindelse med jubilæum. Tlf: 86 35 27 51 TOPPRIS GIVES! Møbler og indbo fra 1950’erne - 1980’erne købes. Teak, palisander og design har stor interesse! RING FØRST TIL OS! Tlf: 27 20 46 97

Posemarkise til campingvogn, Fiamma,3 m + 1 side. Brugt, men Ok ( skal ses). Priside: 1.300.- kr, Tlf: 22 27 22 32/98643833 Aircon. Cool Fair kr. 1000, øreklapstol kr. 200, servante eg kr. 400, skolepult kr. 200, skænk eg m. bagstykke kr. 400 Tlf: 51 90 92 24 Bosch kølefryseskab. B: 55 H: 170. 600 kr. Ora barnevogn med indsats, sort. 400 kr. Tlf: 24 43 87 22

Jagt søges. Alt har interesse Tlf: 40 78 54 36

HIMMERLANDS AVISERNE

Brænde - Gran 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod mere betaling. Tlf: 28 59 12 49-21264330

Haveplanter i potter klar til efterårsplantning, f.eks. bunddækkepl., stenbedspl., stauder, forskellige slags pæoner, hortensia, liljer, rhododendron, prydgræs, geranium fra kr. 10Tlf: 98 62 14 15-41174555 Hønekyllinger 25 stk. 40 kr. Bl. race. Tlf: 61 26 10 73 Indendørs Loppe- og Møbelmarked hver lør/søn. kl. 10.00 16.00. Aalborgvej, Hornum (ved Uno-X) Tlf: 51 89 31 70

Køletaske til bil kr. 200, kasteruse kr. 250, friturekoger kr. 200, tyttebær rengjort pr. l. kr. 20. Ophængt kornautomat, 10 l, kr. 100 Tlf: 28 33 16 53 Loppemarked på Elbjergvej 31, 9610 Nørager. Lørdag den 12/92015 kl. 10.00-16.00. Kom og gør en god handel. Tlf: 21 37 07 99 Loppemarked: Stort fælles loppemarked. Flyttesalg og effekter fra dødsbo. Den 12.-13. september, kl. 10-16, begge dage. Kystvej 30, Egense Tlf: Stiga havetraktor 12,5 hk., velholdt kr. 3.300 Tlf: 61 67 28 23 Teak-reol med skriveklap, 600 kr. 2 teaktræ senge á 400kr. 4 barberstole á 50 kr. Tlf: 98 34 16 93 Vinterdæk på fælge, 4 stk., Firestone 185/60 TR14, kørt max 3000 km. Tlf: 40 35 72 54

LOPPEMARKED AALESTRUP BJERGEGAARDSVEJ 2 MIDTERSTE HAL

Åben hver weekend LØR/SØN 10-16 Hør for ledig stand: 30461190

LOPPEMARKED

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande! Annoncen sendes til:

...fra kyst til kyst

SådAN iNdryKKES EN lOppEANNONCE: Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

EllEr du kan sende teksten via mail til

annonce@himmerlandsgruppen.dk

og betale via Swipp 24 61 42 73. Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Vesthimmerlands Avis, Borgergade 17, 9620 Aalestrup Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars SENEST fredag kl. kl. 9.00 9.00 senest fredag

Mrk.: ”Loppemarked” Betaling vedlagt:

 Kontant

 Check

ANNONCETEKST:  Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

GOd fOrNøjElSE!

Hvad KAN loppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKE annonceres? Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OG SALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce. Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter! Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis. Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem. Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter Biler, motorcykler, indlevering! campingvogne

BETALING: KONTANT VED INDLEVERING AF ANNONCEN, ELLER SEND VIA E-MAIL:

annonce@ himmerlandsgruppen.dk OG OVERFØR BETALINGEN VIA SWIPP

TLF. 24 61 42 73

PRISER:

SE EKSEMPLER:

50

kr.

FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD.

Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX

100

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE OM F. EKS. LOPPE­ MARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED.

Stort loppemarked i laden på Hverrestruplund, Eveldrupvej 41, 9620 Aalestrup. Alt fra nips til møbler, design, retro, teak. Lørdag og søndag 10-16 Tlf: XX XX XX XX

150

kr.

FOR LOPPE­ ANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD.

avisens øvrige

annonce­pladser

2. Udvidet loppeannonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - Kr. 100.-

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE! Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKE indtelefoneres.

Side 13

henvises til

der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

SE HER!

Hvor bliver annoncen indrykket? Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

og traktorer

1. Almindelig loppeannonce under køb eller salg op til 20 ord - Kr. 50.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - Kr. 150.-

Hvad koster en loppeannonce? KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet må IKKE indeholde kontanter!

Telefon: Afsenders navn og adresse: Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX

DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE ANNONCE­RUBRIKKER.


Side 14

9. september 2015

UGENS TV

9. - 15. september 2015 Awake DR1 fredag kl. 23.20 Amr. thriller fra 2007 med bl.a. Hayden Christensen og Jessica Alba Clay er manden, der tilsyneladende har alt. Han er ung, og han har en skøn kæreste og masser af penge. Men Clays livs er langt fra

DR1 torsdag kl. 20.30: “Et glimt af Danmark”

perfekt. Snart havner han på operationsbordet for at få et nyt hjerte. Det bliver starten på et mareridt - for da operationen begynder, går det op for Clay, at bedøvelsen ikke virker. Han er ved fuld bevidsthed, men kan hverken tale eller røre sig.

Min søsters børn vælter Nordjylland

TV2 torsdag kl. 22.45: “De udviste vender tilbage”

DR1 lørdag kl. 20.00 Dansk familiefilm fra 2010 med bl.a. Peter Mygind og Mille Dinesen Den anerkendte professor i børnepsykologi, Onkel Erik, får mulighed for at afprøve sine teorier om fri opdragelse og familie-

sameksistens i Nordjylland, hvor han med hjælp fra sin søsters fem børn vil åbne et familie-teambuilding-center for kriseramte børnefamilier. Det viser sig ikke at være så nemt, som Onkel Erik og hans søsters børn havde håbet på.

DR1 lørdag kl. 21.15: “Kriminalkommissær Barnaby” En kvinde bliver mast ihjel af en kæmpe ost på det lokale mejeri.

Sex and the City 2 DR1 fredag kl. 21.25: “Fire bryllupper og en begravelse” Charles’ venner bliver gift på stribe, men Charles har aldrig turdet binde sig.

TV2 fredag kl. 23.05 Amr. komedie-drama fra 2010 med bl.a. Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall De fire New York-piger Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha trænger til en pause fra hverdagen og rejser på et luksuriøst eventyr

til Abu Dhabi, hvor festerne aldrig slutter og noget mystisk venter bag hvert hjørne. Turen kommer på præcis rette tidspunkt for de fire veninder, for alle trænger de til et frikvarter fra de ting de bakser med hjemme i New York.

TV2 lørdag kl. 21.15: “Zulu Comedy Galla 2015” I centrum for balladen står Rasmus Bjerg, som guider alle igennem det forrygende show.

Analyze That

UGENS TV

TV2 fredag kl. 20.00: “Vild med dans” Vild med dans byder for 12. gang velkommen til Danmarks modigste dansere! ONSDAG DR1 05.15 Vagn på vejen 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 16.10 Taggart: Dræberfilosofien 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Den store bagedyst 21.00 Børnenes hemmelige verden 21.30 Nyhedsblok 22.30 Jack Driscoll - det stjålne barn 00.05 OBS 00.10 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Madmagasinet 11.25 Livet ud ad Landevejen 11.55 Europas skabelse - ild 12.45 Smag på Bronx 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Jimmys madfabrik 16.30 Udeliv 17.00 DR2 Dagen 18.30 Paul Merton i Indien 19.15 Smag på Iran 20.00 Børn født i den forkerte krop 21.00 Den fjerde mand 22.00 Jeppesen på afveje 22.30 Deadline 23.00 En familie i krig 23.55 Veteranerne 00.25 De sårede 01.25 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Landmand søger kærlighed 13.30 Hva’ bruden ikke ved 14.15 Mere hus for pengene 15.05 Grænsepatruljen 16.00 Nyhedsblok 16.15 La Vuelta: 17. etape 17.45 La Vuelta: Studiet 18.00 Nyhedsblok med Go’ aften Danmark 20.00 Hvem sagde vuf? Dansk underholdningsprogram 20.50 Dit mit vores hjem 21.35 Fantasifulde rum 22.00 Nyhedsblok 22.45 De brændte børn 23.35 Mit barn slår mig 00.25 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.25 Natfjernsyn

TORSDAG DR1 05.15 Vagn på vejen 05.45 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.15 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Taggart. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Gintberg på Kanten Viby J 20.30 Et glimt af Danmark 21.00 Kontant 21.30 Nyhedsblok 22.30 Kriminalkommissær Foyle 00.10 Broen 01.10 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Penge 11.25 På farten i Indien 11.50 Flugten gennem tunnelen 12.50 Smag på Iran 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Udeliv 17.00 DR2 Dagen 18.30 Paul Merton i Indien 19.15 Smag på Jamaica 20.00 Debatten 21.00 Detektor 21.30 Halløj på badehotellet 22.00 Store danskere 22.30 Deadline 23.00 Helvede tur - retur 00.25 Veteranerne 00.55 En familie i krig 01.50 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Landmand søger kærlighed 13.25 Hva’ bruden ikke ved 14.15 Mere hus for pengene 15.05 Grænsepatruljen 16.00 Nyhedsblok 16.15 La Vuelta: 18. etape 17.45 La Vuelta: Studiet 18.00 Nyhedsblok med Go’ aften Danmark 20.00 De superkloge drenge 20.50 Station 2: Hævnporno 21.40 Station 2 Patrulje 22.00 Nyhedsblok 22.45 De udviste vender tilbage 23.35 Dømt til et liv bag tremmer 00.30 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.25 Cold Case. 2 afsnit 03.05 Natfjernsyn

UGENS TV

TV2 lørdag kl. 23.40 Amr. gangsterkomedie fra 2002 med bl.a. Robert De Niro og Billy Crystal I forbindelse med at gangsterbossen Paul skal løslades fra fængsel, bliver han sendt i terapi hos sin tidligere psykolog Ben. Paul virker for-

FREDAG DR1 05.20 Vagn på vejen 05.55 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.25 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Taggart. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok 19.00 Disney Sjov 20.00 Versus 21.00 TV Avisen med Vejret 21.25 Fire bryllupper og en begravelse 23.20 Awake. Amr. thriller 00.40 Desperat jagt 02.15 Mistænkt 7: Sidste akt 03.45 Mord i centrum

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Bag Borgen 11.25 På farten i Indien 11.50 Hairy Bikers i Sydindien. 2 afsnit 12.50 Ekstrem verden 13.35 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Udeliv 17.00 DR2 Dagen 18.30 Når vildmarken kalder 19.10 Tidsmaskinen 20.00 The Queen. Eng. drama 21.35 Kongens tale 22.30 Deadline 23.00 JERSILD minus SPIN 23.45 60 Minutes 00.30 What Have I Done to Deserve This? 02.05 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Vores genbrugshjem 13.30 Hva’ bruden ikke ved 14.15 Mere hus for pengene 15.05 Grænsepatruljen 16.00 Nyhedsblok 16.15 La Vuelta: 19. etape 17.45 La Vuelta: Studiet 18.00 Nyhedsblok med Go’ aften Danmark 20.00 Vild med dans 22.10 Frikendt. Norsk dramaserie fra 2014 23.05 Sex and the City 2. Amr. komedie-drama fra 2010 01.30 Somewhere. Amr. komediedrama fra 2010 03.15 Cold Case. 2 afsnit 04.50 Grænsepatruljen

andret og rehabiliteret, men spørgsmålet er om det er spil for galleriet? For Ben er Paul ikke ligefrem en drømmepatient, hans kone Laura bryder sig meget lidt om at den uforudsigelige og potentielt farlige gangsterboss bliver en del af deres liv.

LØRDAG DR1 05.35 Vagn hos kiwierne 06.05 Rejsen langs Norges kyst 06.45 Moskusoksens lange rejse 07.45 Formiddagsprogrammer 10.15 Dronningeofret 11.15 OBS 11.20 Guld i Købstæderne 12.20 Eftermiddagsprogrammer 15.45 Vi skal over i nat 17.30 Versus 18.30 Nyhedsblok 19.05 Bjerggorillaer 20.00 Min søsters børn vælter Nordjylland 21.15 Kriminalkommissær Barnaby. Eng. krimiserie 22.45 Vera: Et familiemenneskes død. Eng. krimiserie 00.15 I Love Trouble. Amr. romantisk komedie fra 1994 02.10 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 Morgen 09.00 Tidens tegn 09.55 Europas skabelse - vand 10.40 Europas skabelse - jordskælv 11.25 Europas skabelse - ild 12.15 Veteranerne. 3 afsnit 13.40 DR2 Undersøger 14.10 Hairy Bikers i Sydindien. 2 afsnit 15.10 DR2 Tema: Hævnen er sød 17.40 Pigen i midten 19.10 Tidsmaskinen 20.00 DR2 Tema: Luder eller Lommepenge? 22.30 Deadline 23.00 Debatten 00.00 Silkwood 02.05 Natfjernsyn

TV2 06.00 Børne-TV 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.10 Hvem vil være millionær? 13.00 Hvem sagde vuf? 13.50 SuperMatchen: Studiet 14.05 SuperMatchen: GOG - KIF KK (m), direkte 16.00 La Vuelta: 20. etape 17.45 La Vuelta: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 For ung til min krop 19.00 Nyhedsblok 19.45 Sportscenter 20.00 Voice Junior 21.15 Zulu Comedy Galla 2015. Fra Operaen i København 23.40 Analyze That. Amr. gangsterkomedie fra 2002 01.20 Jackass 3. Amr. komedie 02.55 Magnolia. Amr. drama

9. - 15. september 2015 DR1 søndag kl. 22.10: ”Dirty Harry går amok”

SØNDAG DR1

TV2 søndag kl. 21.35: ”Men in Black 3”

MANDAG DR1

05.05 Vagn hos kiwierne 05.35 De forladte dyreunger. 2 afsnit 07.10 Formiddagsprogrammer 10.45 Copenhagen Halvmarathon, direkte 14.00 Løvens hule 14.45 Gintberg på Kanten 15.15 Den store bagedyst 16.15 Min søsters børn i Ægypten. Dansk familiefilm 17.30 Guld i Købstæderne 18.30 Nyhedsblok 19.05 Tæt på pingvinerne 20.00 DR1 Dokumentaren: Bonnie og de tusinde mænd 21.00 21 Søndag 21.40 Fodboldmagasinet 22.10 Dirty Harry går amok 00.10 Broen 01.10 Natfjernsyn

DR2

05.05 Vagn hos kiwierne 05.35 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.05 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Bergerac: Ubelejlig indblanding 16.10 Taggart: En bøn for de døde 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Sporløs 20.45 Spild af dine penge 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Kommissær George Gently 00.00 Natfjernsyn

DR2

07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 Morgen 09.00 Under fire øjne 09.50 Sagen om OJ Simpson 10.35 Når vildmarken kalder 11.20 Alletiders Aserbajdsjan 12.15 Eftermiddagsprogrammer 15.55 Detektor 16.25 I nattens hede. Amr. drama 18.10 Den hvide dronning 19.10 Tidsmaskinen 20.00 Mad-detektiven 20.55 Rytteriet. 2 afsnit 21.40 Vi ses hos Clement 22.30 Deadline 23.00 Jeppesen på afveje 23.30 JERSILD minus SPIN 00.15 Den rigeste procent 00.45 Natfjernsyn

TV2

07.00 DR2 Morgen 11.00 Kontant 11.30 På farten i Indien 11.55 Sagen om OJ Simpson 12.40 Smag på Jamaica 13.25 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Udeliv 17.00 DR2 Dagen 18.30 Paul Merton - Mumbai 19.15 Smag på Korea 20.00 Jordemoder i junglen 20.30 På ø-eventyr med Anne & Anders 21.30 Ødelagt af krig 22.00 Den rigeste procent 22.30 Deadline 23.00 DR1 Dokumentaren 00.00 Vi ses hos Clement 00.45 Natfjernsyn

TV2

06.00 Børne-TV 08.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.10 Vild med dans 14.15 Hjemme i Danmark. 2 afsnit 15.50 Sæt pris på dit hjem 16.25 De superkloge drenge. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.20 La Vuelta: Studiet 18.40 La Vuelta: 21. etape 19.00 Nyhedsblok 19.35 La Vuelta: 21. etape 20.40 Toppen af poppen 21.35 Men in Black 3. Amr. actionkomedie fra 2012 23.25 Frikendt. Norsk dramaserie 00.15 Station 2: Hævnporno 01.10 Station 2 Politirapporten 01.40 Natfjernsyn

06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Vores genbrugshjem 13.30 Hva’ bruden ikke ved 14.20 Mere hus for pengene 15.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Opgøret med Scientology 20.50 Til den store guldmedalje 21.25 For ung til min krop 22.00 Nyhedsblok 22.45 Scientologys hemmeligheder 23.45 Moonbørnenes bunkebryllup 00.40 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.40 Cold Case. 2 afsnit 03.15 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1 05.10 Vagn hos kiwierne 05.40 Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo 06.10 Formiddagsprogrammer 10.30 Antikkrejlerne. 2 afsnit 12.00 Bonderøven 12.30 Eftermiddagsprogrammer 15.15 Taggart. 2 afsnit 17.00 Landsbyhospitalet 17.50 TV Avisen 18.00 Auktionshuset 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag 20.45 Løvens hule 21.30 TV Avisen med Madmagasinet og Sporten 22.30 Camilla Läckbergs Ulykkesfuglen 23.30 Mord med dr. Blake 00.25 Natfjernsyn

DR2 07.00 DR2 Morgen 11.00 Horisont 11.25 På farten i Indien 11.50 Tankelæseren - giv mig en stemme 12.50 Smag på Korea 13.30 Eftermiddagsprogrammer 16.30 Udeliv 17.00 DR2 Dagen 18.30 Verdens mest ekstreme jernbane 19.15 Smag på Miami 20.00 Med speederen i bund 20.45 Husker du 00’erne 21.30 Danske iværksættereventyr 22.00 DR2 Undersøger 22.30 Deadline 23.00 Prostitution - og hva’ så? 00.00 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhedsblok 12.40 Vores genbrugshjem 13.30 Hva’ bruden ikke ved 14.20 Mere hus for pengene 15.10 Grænsepatruljen. 2 afsnit 16.10 Hvem vil være millionær? 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Hjemme i Danmark 20.50 Loppe Deluxe 21.25 Station 2 Politirapporten 22.00 Nyhedsblok 22.45 Gordon Ramsays køkkenmareridt 23.30 Verdens dyreste mad 00.25 Grænsepatruljen. 2 afsnit 01.25 Cold Case. 2 afsnit 03.05 Venner. 2 afsnit 04.00 Nyhederne og Vejret

9. - 15. september 2015


9. september 2015

Side 15

Festlig seksårs fødselsdag og fernisering i Aalestrup AALESTRUP: Galleri Aalestrup fejrede i lørdags seks års fødselsdag og “begivenheden” blev slået sammen med fernisering på en ny efterårsudstilling. Den røde løber var rullet ud og mange dannebrogsflag pyntede op på Torvet, da galleriet slog dørene op for at byde indenfor til kaffe, kakao, boller og lagkage. Næstformand i bestyrelsen, Orla Pedersen, bød velkommen og bestyrelsen havde i anledning af fødselsdagen inviteret Hanne Monrad til at holde en fødselsdagstale. Aalestrup Handel & Erhverv har net-

Orla Pedersen fra Galleri Aalestrup modtog en stor check fra Aalestrup Handel & Erhverv som Hanne Monrad mødte op med.

op markeret sit 50 års jubilæum og det var da også i den anledning, at Hanne Monrad som repræsentant for foreningen var inviteret. Galleri Aalestrup er blevet en stor succes i byen og har en meget aktiv gruppe, der gerne hjælper til og de er næsten altid med på banen, når der er aktiviteter på Torvet. Det takkede Hanne Monrad for, at man altid var klar til at hjælpe med praktiske ting. Det ville Aalestrup Handel & Erhverv gerne takke for og Hanne Monrad var da også mødt op med en stor check på 3.000

kr. til galleriet som fødselsdagsgave. - Vi har hørt, at I er ved at samle ind til nye borde og stole til galleriet, sagde Hanne Monrad. De gamle som I har ”arvet” fra Den Jydske Rosenpark er ved at være slidte, så det er vist på sin plads, at I skal have dem udskiftet. Det vil vi gerne bidrage med, med et beskedent beløb. Mange udstillere, interesserede og gæster var mødt op til fødselsdagen og starten på den nye efterårsudstilling. Mange af de nye udstillere, nogle kommer landvejs fra, var også mødt op.

Find din fagmand Frands Trangbæk E

LIG

:

NU

• • • • • •

Træpiller Briketter Bark Flis Spagnum til haven Grå og sort granit

• • • • • •

Ærtesten Nødder Stabilgrus Støbemix Sand Muldjord

Himmerlands Gas-Olie & VVS Teknik ApS

Toftegaardsvej 23 • 9620 Aalestrup

Tlf. 28 19 81 77

Markvænget 24

Tlf. 98 62 41 90

JORD - BETON OG MURERARBEJDE

SIMESTED EL-SERVICE

Tlf: 98 64 82 88 • Mobil: 40 63 83 88 • E-Mail: frands@frands-trangbaek.dk

Autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester

Salg af gas- oliekedler, olietanke, jordvarme, solvarme og solceller

Martin Christensen ApS

Kan afhentes på pladsen eller leveres med grab Husk: Vi henter haveaffald med grab

TONNYS VVS A/S

Vi udfører alle former for gas- og oliefyrservice - også industri

MURERFIRMAET

- Vi sparer dig for en del!

Vi er servicepartnere for www.himmerlands-gas-olie.dk A p S

98 54 81 15 Gert Jensen

MØLDRUP • SKALS

Service og salg af hårde hvidevarer

Kontor og værksted:

Erhvervsvej 2, 9632 Møldrup

Tlf. 86 69 18 38 Vi er medlem af: Varmepumpeprdningen

El-installationer i bolig, landbrug og erhverv

Vand • Varme • Sanitet • Ventilation • Solceller • Naturgas • Solvarme • Jordvarme - Blik Mail: tonny@tonnysvvs.dk • www.tonnysvvs.dk

Salg og reparation af hvidevarer

Find DIN fagmand

Aalestrup Installationsforretning siden 1926 Aut. el-installatør Hans Kristian Nielsen

Tlf. 40 59 80 80 · 98 64 13 00

Quick-Guide - til din lokale fagmand

Elektriker:

Simested El-Service 98 54 81 15 En lys idè/Bojsen El 98 64 13 00/40 59 80 80

Entreprenørfirma:

Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS 98 64 82 36

Vand · Vand · Varme · Sanitet · Naturgas

Varme Sanitet · Solvarme · Jordvarme · Blik · Uforpligtende tilbud · Store / små opgaver

Møllegade 4 9632 Møldrup Tlf. 86 69 20 99 E-mail: info@moeldrupvvs.dk www.møldrupvvs.dk

Gas/Oliefyrsservice:

Himmerlands Gas & Olieteknik 98 62 41 90

Hus og Have:

Frands Trangbæk 98 64 82 88 / 40 63 83 88

Murer/Entreprenører:

Murerfirmaet Martin Christensen 28 19 81 77 Murermester Børge Andersen ApS 98 55 15 65 Ejnar Nielsen A/S 86 69 17 04 Murer-& Byggefirmaet Flemming Dalsgaard APS 98 64 93 91/23 41 17 91

Tryksager: MØLDRUP VVS A/S

MØLDRUP VVS A/S

Aut. GAS- og VANDMESTER Mogens Kastrup Nielsen GAS- og VANDMESTER Dennis Würtz . mobil 21 42 58 99

Gedsted Bogtrykkeri 98 64 50 10 Himmerlands Tryk A/S 98 64 12 55

VVS:

Møldrup VVS A/S 86 69 20 99 Tonnys VVS A/S 86 69 18 38


Side 16

Hanne Baltzer.

9. september 2015

Henrik Stubkjær.

Fortæller om de små kirkers vilkår i Vesthimmerland VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands kirkestruktur er præget af mange små sogne, hvor hvert menighedsråd oplever udfordringer på kirkegang og i sognearbejde. Kredsen bag menighedsrådenes årlige efterårsmøde i Vesthimmerland er igen på banen med et stort arrangement. Årets tema er ”Kirken på landet - har også en fremtid” Indledere bliver biskop i Viborg Stift, Henrik Stub-

kjær, der som ny i embedet forventes at fortælle om sit syn på Folkekirkens udfordringer i en Vesthimmerlandsk kirkestruktur. En struktur som er præget af mange små sogne fra 158 i det mindste sogn til 7603 i det største. Alene seks sogne har over 1000 medlemmer, 29 sogne har under 1000 medlemmer.

Pendlervenlige sogne Nogle af de Himmerlandske sogne kan betegnes som et pendlervenligt vækstsogn

som tiltrækker ressourcestærke familier, andre mere almindeligt og gennemsnitligt og hvor befolkningstallet måske som regel hvert år er svagt vigende? Biskoppens oplæg bliver, at synliggøre hvordan fremtiden kan forme sig og hvordan der stadig skabes vækst i kirkesognene på landet. Endnu en indleder, Hanne Baltzer, som er journalist, arbejder til daglig med kommunikation. Hanne Baltzer vil tage fat på nye udfordringer i mulighederne for at kommunikere online. Som tidligere år er der igen en god musisk oplevelse at se frem til, efterårssange, indlæg om musik og kultur og så måske lige omkring kirkeminister Bertel Haarders sang ”Der er et venligt lille land”. Arrangementet bliver holdt tirsdag, 15. september på Kimbrerkroen i Aars. Møderne har tidligere år været godt besøgt og arrangørerne håber igen på en indholdsrig, festlig og spændende aften med oplæg, debat og hyggeligt samvær. Programmet byder også på fællessange og indslag med kirke- og kulturmedarbejder Marianne Klausen og organist Jan Mygind, begge Aars.

Den store gruppe af spejdere i Vestrup er netop begyndt den nye sæson.

Spejdere er beredte i Vestrup VESTRUP: Der har været sæsonopstart hos KFUMSpejderne i Vestrup. Der kom rigtigt mange glade og forventningsfulde spejdere. Mens forældrene fik praktiske oplysninger og hyggede sig over kaffen, var der aktiviteter for bævere, ulve og spejdere. Det foregik blandt andet på Vestrup Skole, som har nogle fantastiske arealer med mulighed for frit at færdes imellem træer, huler og finde sjove gemmesteder. De fleste spejdere i foreningen går eller har gået på Vestrup Skole, men der er også andre børn, der har fundet ud af, at hos KFUM-Spejderne i Ve-

strup er der godt at være i en tryg og naturlig atmosfære med meget dedikerede ledere. Spejderhusets areal har fået en opfriskning med opbygning af et solidt udendørs spise- og mødehus med stor hems, hvor de lidt større børn kan overnatte ved gruppeweekends. Lerovn, rafteplads med mere er med til at fuldende billedet af en aktiv legeplads for gæve spejdere. Alle spejderne går nu et spændende program i møde her i efteråret, hvor de naturligvis altid er udenfor i al slags vejr. Knob, dolkebevis, bål, ritualer, spejdernørd, primitive aktiviteter og aktivt fællesskab er dele

af spejdernes alsidige program. Der var uddeling af årsmærker ved opstarten. Alle får et bevis for, hvor lang tid de har gået til spejder i Vestrup. Der blev uddelt en hel del mærker. Det vidner om, at det er godt at være i dette fællesskab, hvor de store hjælper de små. - Som forældre er det en glæde at se spejderne være beredte til spejderaktiviteter og komme trætte hjem. Det er et klart vidne om, at der er blevet hygget og arbejdet. Spejderlivet er et godt fristed fra skole og almindelige huslige pligter, siger Marianne Plougmann West.

Profile for Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 37 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Vesthimmerlands Avis nr. 37 - 2015  

Læs Vesthimmerlands Avis

Profile for himtryk