Page 1

3 20 1 7

N Y H E T E R + S H O P P I N G + D E S I G N + M AT + K U N S T


Fermob kjøper du hos TiT i Teatergaten 35


www.tendensnett.no

4

_ F o t o : To v e L i s e M o s s e s t a d

DESIGN


+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+ SO M M E+ R

Er du ærlig med deg selv og tør å ta sjefsrollen + + + i ditt eget liv? Det er ikke alltid så lett! Å være sjef i eget liv er vel egentlig noe vi øver oss på hele tiden. Vi har latt oss inspirere av Signe Schineller som fant ro ved å skifte ut sjampagnefester i Oslo+ med + + + naturen i Rosendal. +

+

+

+

Ellers har vi tatt pulsen på mennesker i byen som er opptatt av god design, godt håndverk og + kreative prosesser. + Du har sikkert + fått med deg + at Kode 1 er nyrestaurert og huser både kunst, design og skikkelig god italiensk mat!

+

+

Det er bare å sette i gang + –+riktig god lesning!

+

+

+

Tr u d e Va a g a / R e d a k t ø r +

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

5


_ Innhold: Fo r s n a r ve i , klikk pĂĽ sidetallene

16

_ Signe Schineller

50

_ Kode 1

87

_ Sølv + fisk

95

_ Kunstrapport

104

_ Po r t r e t t , H e n r i e t t e T h o m s e n

118

_ Monarchy Studio


DESIGN _ Fo t o : B o De s i g n & Fo t o.

www.tendensnett.no

8


+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

TENDENS NR.3

+

+

+

A N S VA R L I G U TG I V E R Consept NORD AS +

+

|

+ R A F I S K D E S+I G N AD/G Hilde Mork www.hildemork.com |

+

+

+C OV E R F OTO+ Bo Design & Foto |

+

+

+ DU Å A NNO+NS E RE Ø N SK ER I T EN DE NS , KO NTA K T T R U DE VA AGA : t: 9 8 0 1 6 2 9 6

+

+

+

+

e : trude@conseptnord.no

+

+

+

+

+

+

+

9


PARISER

Designet av Jacob Tostrup Prytz i 1937

Du finner vårt tidløse sølvbestikk Pariser hos Illums Bolighus, utvalgte gullsmedforretninger og Arven i Dreggen. Arven, Sandbrogaten 11, 5030 Bergen. t: 55 55 14 40

Åpningstider: hverdager 9.00 - 16.00, lørdag: 10.00 - 14.00


+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

NEI DET K A N I K K J E V E N TA +

+

+

+

N E I D E T K A N I K K J E V E N TA ! I K K J E L A D E G LU R A AV D E I S O M S E I E R

+

+

+ TA AT +A LT K A N V E N

+

+

+

+

+

+

A LT K A N I K K J E V E N TA B A R N E T K A N I K K J E V E N TA U N G D O M E N K A N I K K J E V E N TA

+

+

NÅR DAGEN LEGG SEG OPEN

+

+

UT FOR DEG

DET ER DÅ DET ER DER DU SKAL FORMA OG FORMAST

+

+

N E I , D E T K A N I K K J E V E N TA Å L E VA

+

+

| B E N T E B R AT LU N D

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

12


BIDRAGSYTERE

_ Redaktør: Tr u d e Va a g a _ AD/grafisk designer: Hilde Mork _ Fo t o g r a f : To v e L i s e M o s s e s t a d _ Fo t o g r a f : B o De s i g n & Fo t o _ Journalist: Merete Heggernes _ Kunstspaltist: Aslak Høyersten

_ Fo t o : B o De s i g n & Fo t o.

+ www.tendensnett.no

13


PANTON WIRE LIMITED EDITION -GOLD-

Alt i utsøkt kvalitet og design

Velkommen til Veiten 1 www.kiil.no


Vüre erfarne montører gir full verdi til ditt gulv. Kontakt oss for en uforpliktende befaring.


HJEMME HOS

S I G N E

_ Fo t o : B o De s i g n & Fo t o. _ Te k s t : Tr u d e Va a g a

16

+


SIGNE SCHINELLER

Fra å bo i Brooklyn de første barneårene til å bosette seg på den lille øya Leka som 9 åring, skulle man tro at kontrasten ble stor for Signe Schineller. Det ble den ikke! For selv om det var et travelt storbyliv i Brooklyn hadde familien et landsted i USA med gårdsbruk som de ofte dro til. Og med jevne mellomrom var de også hjemme i Norge på Leka hos Signes bestefar. Signes velkjente interiørstil, hvor nostalgi og retro står i sentrum, stammer i stor grad fra oppveksten og med ekstra gode minner fra bestefaren.

+ R E T RO (Forrige side) Putene er sydd av gamle gardiner som hang i huset da Signe overtok i 2011. Fatene på veggen er fra diverse loppemarkeder. Seteputen på sittebenken er trukket i et tiff fra Clarke & Clarke (Borge). Veggen er nymalt i en varm gråtone fra Nordsjø.

17


SIGNE SCHINELLER

Signe hadde sine karriereår i Oslo med jag og fokus utover, og hun fant ikke helt balansen. Hun ble velkjent i TV-sammenheng og deltok på det meste av bransjefester og lignende begivenheter. Etter hvert ble lunken sjampagne og det å menge seg med de rette folka et enormt energisluk. En tilfeldig tur til Rosendal skulle snu om på hele tilværelsen. Det endte med huskjøp og påfølgende restaurering.

+ S I G N E - FA K TA - Signe Schineller, bosatt i Rosendal. - Bodde sine 9 første leveår i Brooklyn med norsk mamma og amerikansk pappa. - Flyttet så til mammas hjemsted Leka i Nord Trøndelag. - Utdannet dekoratør. - Har bodd i flere år i Oslo hvor karrieren innen interiør fikk fart på seg. - Kjent fra disse TV programmene: God morgen Norge på TV2, Sinnasnekkeren og Boligkrise på TV3. - Jobber som Yogainstruktør, Journalist, Interiørstylist og Yoga lærer.

18

+ Nettside: www.signeschineller.no Instagram: signeschineller


SIGNE SCHINELLER

+ R E N LY K K E Signe bruker mye tid pĂĽ bryggen sin. Med eiendommen fulgte hele 30 meter strandlinje i Hardangerfjorden. Ren lykke, sier hun selv.

→

19


S I G N E TSI C TH TE I NL E L L E R

20

20


SIGNE SCHINELLER

For Signe ble livet i Oslo til slutt en endeløs kamp om å være en person hun selv ikke visste hvem var. Bylivet dreide seg mye om treningsstudio og å gjøre seg representabel for bransjemennesker. Det var lite som handlet om naturen og om å vende inn i seg selv for å finne ro. Tilfeldighetene ville at Signe slo til på huskjøp i Rosendal hvor brygge og 30 meter strandlinje var inkludert i kjøpet. Turid og Ove fra Rosendal Turisthotell skal ha en stor takk for at dette ble til, understreker Signe.

+ P U S H WA G N E R (Forrige side) På åpningnen av utstillingen til Pushwagner på Galleri Guddal i Rosendal ble Signe spurt om å være assistent da Push skulle signere bøker. Som takk for hjelpen fikk Signe plakaten signert på en særdeles personlig måte.

21


SIGNE SCHINELLER

+ B RYG G E En god venn fra Oslo kom på besøk en sommer og endte opp med å forlenge bryggen til Signe. Da hun overtok huset var det kun en uferdig betong brygge. Nå er den lengre og helt perfekt til å sitte å nyte stilleheten på (Neste side) Iført en kjole fra Fretex og Singlet fra Banana republic er Signe tro mot sin stil mellom nytt og gammelt. En sennepsgul glasskål passer perfekt som potte for en ny avlegger.

22


SIGNE SCHINELLER

2323


SIGNE SCHINELLER

24


SIGNE SCHINELLER

Hjemme i Rosendal er det lite som tyder på trender og nylig kjøpte gjenstander. Det oser likevel av god klassisk design, sjarme og smakfull innredning. Fargene hun har valgt i huset er som et storslått eventyr fra 50 tallet. Til ære for oss har hun akkurat svinget malerpenselen med de deiligste farger fra Nordsjö.

+ R E S I G N E RT (Forrige side) Puffen er redesignet av Signe, resignert som hun kaller det, RE signert. Altså har hun selv gitt den en ny signatur. Bordet er vintage designet av Torbjørn Afdal/Bruksbo møbler. Bordet er laget i palisander. Putene i sofaen er blandet drops fra MIssoni home, mormor & Laura Ashley. De blomstrete bildene på bakkveggen har alltid hengt i huset. Tapeten i vinyl er fra Borge. Gulvteppe og sofaen er komplimentærfarger, begge fra Bohus Odda.

25


SIGNE SCHINELLER

Huset med det runde vinduet er blitt et landemerke i Rosendal. Under står hvite hyller med bøker sortert i farge. Stolene Pantone 1 og hyllene er begge fra danske Montana. Den gamle bordet fant Signe på en låve utsalg i Åsgårdstrand flere år siden. Hun ler godt når hun forteller strevet med å få den inn i bilen. Det gikk på noen få millimeter! Lampen over bordet Evergreen fra Northern Lighting kan justere i høyden. Retroskålen i vinduet kjøpte Signe i Tønsberg i 1999. Da betalte hun 20 kroner. Typen hennes på den tiden da skjønte ikke hva hun skulle med gamle pyntegjenstander. Idag selges den til mange hundre kroner.

26


SIGNE SCHINELLER

27


SIGNE SCHINELLER

+ B RO D E R I

28

På veggen henger et broderi fra Fretex. Med nøysomme sting inneholder den tre av Signes favorittfarger grønn, lilla og rosa. Den fikk en selvskreven plass ved det runde vinduet. Lampen i strutsefjær er fra Vita Copenhagen.


SIGNE SCHINELLER

+ PUS Julipus fant Signe på Finn.no Gjenbrukskatt som Signe kaller det. Hun er 7 år og den fine frøkenen med silkemyk pels kommer fra Bergen.

29


SIGNE SCHINELLER

+ K J Æ RT På veggen er en kjær gave fra en god venn som døde brått. Den minner meg om en jeg var veldig glad i, men som ikke er hos meg lengre, forteller Signe.

30


SIGNE SCHINELLER

+ D E TA L J E R Det sennepsgule fatet er fra danske Montana. Den grønne skålen er fra Fretex.

31


SIGNE SCHINELLER

Fargene i huset bærer preg av farger kjent fra 50-tallet: Lyseblått, mintgrønt, gult og rosa. Signe forteller at det er med inspirasjon fra kunstnetantens akvarellbilder at hun selv har hentet frem disse fargene i interiøret. Det er utrolig artig å se at dette er farger jeg har likt hele livet og som jeg fortsatt liker, forteller Signe.

+ R E T RO K J Ø K K E N (Neste side) På kjøkkenet står avleggere i vinduet til stadighet. Den lyseblå lampen fra Northern Lighting heter Bell og er i keramikk. Passer perfekt til det retrogule kjøkkenet. Stolene har Signe fått av Rosendal Turisthotell, de er malt opp i en gråtone som passer til det rutete gulvet.

32


SIGNE SCHINELLER

33


SIGNE SCHINELLER

+ 50 - TA L L E T På kjøkkenet står det fremme gjenstander til bruk og pynt. Knivene er etter morens tante. Severingsfatet er håndmalt bak glass.

34


SIGNE SCHINELLER

+ O R I G I N A LT K J Ø K K E N Kjøkkenet har alltid stått i huset. Det er laget på et lokalt snekkeri som ikke eksisterer lengre. Bordet har også alltid stått i huset. Klokken på veggen og den lyseblå skålen på benken er fra Kähler. Bollen kjøpte Signe en av de første årene Kähler ble lansert i Norge.

35


S I G N E TSI C TH TE I NL E L L E R

36


SIGNE SCHINELLER

+ KJØKKENBENKEN (Denne siden + forrige side) På benken står det et stilleben av skjærefjøl og krydder. Potten til venstre er fra en god venn som vet at Signe ELSKER katter! Pingvinen i teak er en flaskeåpner som ble funnet på Fretex for mange mange år siden. Ved siden av står designklassikeren til italienske Alessi og er designet av den amerikanske designeren Michael Graves.Treskålen er dreid av en lokal trekunstner, Knut i dreiebu. Små skåler av Ragnhild Wik, Oslo (over).

37


SIGNE SCHINELLER

+ SOMMERSTEMNING Tapeten fra Cole & Son er fra Borge. Det mintgrønne sateng sengetøyet er fra Høie.

38


SIGNE SCHINELLER

+ S ØT E D RØ M M E R I boblen til Finn Schjøll (vasen) fra Magnor står en Rhododendron fra hagen. Klokken fra Rosendahl, design Arne Jakobsen, er en klassiker Signe har anskaffet i senere tid. Bordet fant hun gratis på en gjenbruksstasjon og har fått en omgang med malerkosten. Lampen er også en klassiker designet Birger Dahl av føres av Northern Lighting. Ulvebildet er av den norske fotografen Christian Houge.

39


S I G N E TSI C TH TE I NL E L L E R

40


SIGNE SCHINELLER

+ G AV E ( Forrige side) Sengeteppet har Signe fĂĽtt i gave av de som solgte henne huset. Den har den tidligere eieren, Sigrid, heklet. Detaljer fra nattbord over.

41


SIGNE SCHINELLER

+ SIGNE: «Omgivelsene er livet. Å sitte å se ut kjøkkenvinduet med Melderskin, fjorden, naustrekka og hagen innen rekkevidde. Det er livet»

42

Koppen er av keramikeren Elisa Helland Hansen. Formene er feminine og fargen er en av Signes soleklare favoritter.


S I G N E TASIRC TVH TEE I NL E L L E R

+ RO Signe innrømmer at det tok noen år å finne roen i Rosendal. Hun pendlet mye til Oslo for å tviholde på karrieren de første årene. Med nylakkerte negler bøyer Signe seg ned for å potte om en avlegger hun har glemt bort.

43


S I G N E TSI C TH TE I NL E L L E R

+ BARNDOMSMINNER Brikken med sommerfugl p책 har Signe f책tt av sin mor. Den husker Signe fra barndommen. Den var p책 hytten deres utenfor New york. Idag er den en eiendel hun setter stor pris p책.

44

44


SIGNE SCHINELLER

+ F Ø L G E R H J E RT E T «Hadde jeg analysert dette valget i hel hadde jeg ikke flyttet. Det er noe med å bare følge hjertet og å tørre. Vi kan ikke gå og sikre oss hele tiden og å vite utfallet av alt. Det er et begrenset liv det å skulle være så redd for alt. Vi må være litt mer ærlig med oss selv».

+++

45


VAKKERT FRA

TONEBLOMST

48

_ F o t o : To v e L i s e M o s s e s t a d

SOMMER


SOMMER

49


→

_ F o t o : To v e L i s e M o s s e s t a d _ Te k s t : M e r e t e H e g g e r n e s

50

KODE 1


KODE 1

51


K T IOTDTEE L1

+ MAJESTETISK Som et altfor dominerende smykke står den massive marmortrappen og vitner om en storhetstid innen arkitektur. Sammen med blekblå vegger og sirlige gulldetaljer blir dette det nærmeste jeg kommer et slottsinventar.

52


KODE 1

I det jeg setter foten min på de spesialbestilte betongflisene og trer inn i den mektige bygningen fra 1896, kjenner jeg med en gang følelsen av storby og storhetstid. Litt lenger inn møter jeg meg selv i døren, eller rettere sagt; i speilet. De første studiemagasinene man møter er fylt med vakre speil fra ulike tidsepoker. Jeg står sånn en stund. Jeg betrakter og tenker på hva jeg vil oppleve først. Til venstre ligger Bien Centro som dufter himmelsk av italiensk pizza, og til høyre ligger museets designbutikk som lokker og lurer med sine designskatter som så gjerne vil være med meg hjem. Men først vil jeg opp en etasje, opp til utstillingene, opp til kunsten, opp til det som føles litt mystisk og utilgjengelig. Og det er her jeg virkelig tar inn over meg hvilket fantastisk byggverk dette er.

53


KODE 1

Rause og evigvarende marmortrinn som leder deg videre oppover i etasjene, blekblå vegger med sirlige gulldetaljer who’s seen it all… Jeg forestiller meg alle kjolene og flosshattene som har skridd opp og ned, og jeg glemmer i et lite øyeblikk at jeg befinner meg i min egen by i 2017. Den majestetiske metallsøylen til Bård Breivik sørger for å minne meg på det, der den står selvsikker og sterk, som et symbol på den moderne tid midt i all den gamle prakten. En helt uslåelig kombinasjon spør du meg! Velkommen til KODE 1!

54


KODE 1

+ SYMBOL Bård Breiks gjenkjennelige søyle «Helix 18m» (2014) står som et symbol på hvordan fortid og nåtid så elegant, og med den største selvfølge, er sidestilt i oppussingen av KODE 1.

55


KODE 1

+ 4. E TA S J E

56

Hele 4. etasje har hatt en omfattende ombygging. Sammen med KODEs egne folk er det arkitektfirmaet 3RW som stür bak. Dette rommet, oppkalt etter billedhuggeren Ambrosia Tønnesen, ligger i tilknytning til den store salen i 4. etasje. Disse lokalene kan benyttes til ulike arrangementer, og dette er spesielt vakkert med sin stemningsfulle tapet som kommer fra Scandinavien surface. Møbler og lamper fra Andersen og Voll.


KODE 1

→

57


KODE 1

+ S Ø LV S K AT T E N Sølvskatten er det mange som kjenner fra før. Det som er nytt er at rommet har fått speiltak slik at utstillingen, som for øvrig er utformet som et skjærereir får en helt ny dimensjon. I tillegg er det kommet inn en ekstra utstilling av 365 treskjeer som gir motvekt til det blanke sølvet.

58


KODE 1

59


KODE 1

+ H Å N DV E R K Godt håndverk og gode materialer varer og varer. Det er det opprinnelige gulvet og håndvriderne et godt bevis på.

60


K T IOTDTEE L1

61


KODE 1

62


KODE 1

+ B E TO N G F L I S E R Mønsteret i flisene er en eksakt kopi av de gamle opprinnelige. Dette er betongfliser og de er spesialbestilt fra Spania og laget på den gamle måten. Gulvet flyter gjennom hele 1. etasje, fra inngangspartiet og inn i både restauranten og inn i butikken. Om du lurer deg bak magasinveggen, vil du se hvordan de gamle flisene så ut, der er det nemlig lagt en glassplate over det opprinnelige gulvet slik at du kan sammenligne. En finurlig og morsom detalj.

63


KODE 1

+ D RO N N I N G E N KODE har høstet både ris og ros for at de har valgt å stille ut Dronning Sonjas verker, i utstillingen «Underveis». Det som er udiskutabelt er at det har skapt engasjement. Og engasjement er bra!

64


KODE 1

65


KODE 1

+ M AT

66


KODE 1

+ PETTER Petter Lidal er en av Biens eiere. I tillegg til Bien Restaurant og Bien Snackbar på Danmarksplass har Petter sammen med Gard Haugland nå startet opp Bien Centro i lokalene til KODE 1. Her dyrker de sin lidenskap for det italienske kjøkken - de enkle, gode smakene. Petter har selvsagt en Vespa!

67


KODE 1

+ B I E N C E N T RO Bien Centro har spesialisert seg på pizza og pasta. Her er det raust og romslig og maten smaker himmelsk! Restauranten har spesialdesignet innredning av 3RW og stoler fra TON. Man kan også skarpt studere, eller hvile øynene på porselenssamlingen som er utstilt i studiemagasinene langs hele den ene veggen. Med rene og gode smaker, behagelige omgivelser og med perfekt plassering midt i sentrum, er jeg sikker på at dette ikke bare blir mitt stamsted fremover.

68


KODE 1

69


K T IOTDTEE L1

70


K T IOTDTEE L1

→

71


KODE 1

+ SHOP

72


KODE 1

+ FRISTELSER Designbutikken er full av skatter som skriker etter å være med deg hjem! Alt fra klær, vesker og sko til underfundige gaveartikler, puter, tepper og møbler.

73


K T IOTDTEE L1

74


K T IOTDTEE L1

+ M O D U L S O FA Norsk design: Modulsofaen heter HOFF og er designet av Morten & Jonas for Petite Friture.

→

75


KODE 1

+ I N T E R N A S J O N A LT Klær og sko fra blant annet Stine Goya, Kowtow og Kokoon. En god blanding av kjente og ikke fullt så kjente merker.

76


KODE 1

+ TREVERK Lekre treskrin i art deco-stil.

77


KODE 1

+ TREBEIN Three legged wooden stool og et sett bestående av nagler med bokstav på enden. Ved å hamre inn bokstaver i treverket kan du sette ditt personlige preg på tremøblene dine. Fra nå av er det ikke bare gifteringen eller den tradisjonelle sølvskjeen du kan prege med en personlig hilsen. Krakken i tre heter Omera og er designet og håndlaget av Philipp Von Hase. Han har studert ved Khib og er bosatt i Bergen.

78


KODE 1

+ MESSING Nydelig speilsett i trestativ og elegante messingvaser fra svenske Skultuna. Speilstivet er fra franske Coming B, vasene i messing fra svenske Skultuna.

79


KODE 1

+ LY S Una lampe fra Domaas/Høgh (venstre), lekker lampe fra Petite Friture (høyre).

80


KODE 1

+ S O FA En skikkelig fest av en sofa med en aldri sü liten overraskelse – putene sitter faktisk fast! Heter Nubilo og er designet av Constance Guisset for Petite Friture.

81


KODE 1

+ GLASS

82

Denne glass-serien fra Ichendorf Milano er helt spesielle, den er nemlig laget av samme type glass som reagensrør og annet lab-utstyr (borosilikat glass). Det er lett, holdbart og sü utrolig vakkert.


KODE 1

+ S A LT K RY S TA L L E R Hva med å gi saltkrystaller i gave? Man rasper rett og slett krystallen direkte over maten, også er de jo så vakre å ha på kjøkkenbenken.

+++

83


VAKKERT FRA

TONEBLOMST

84

_ F o t o : To v e L i s e M o s s e s t a d

SOMMER


SOMMER

85


M AT

S Ø LV + FISK _ F o t o : To v e L i s e M o s s e s t a d _ S t y l i n g : Tr u d e Va a g a _ O p p s k r i f t e r : A LT F O R M AT / Pe t t e r B e y e r o g A n d re a s L o k øy / Urd i h u s e t _ Sølvbestikk: Arven

87


M AT

+ LAILA

88

Da Laila kom pü markedet i 1935 var designet inspirert av en fjern, men fortsatt populÌr stilepoke, nemlig rokokko. Produsert av Theodor Olsen Sølvvareverksted fra 2011.


M AT

_ St e k t Ly s i n g m e d u r t e r, s i t r o n og brunet smør +

+

INGREDIENSER:

SLIK GJØR DU:

600 g lysingfilet Smør Sitron Masse urter: Koriander Persille Løpstikke Spinat Kjørvel Brønnkarse Vårløk

Del fisken i passe store stykker og salt dem godt.

(4 personer )

Stek fisk på høy varme til den får en fin og gyllen stekeskorpe. Det er viktig å bruke mye olje og høyvarme. La fisken ligge på samme sted i stekepannen helt til skorpen hardannet seg, ellers vil den henge fast og alt blir kaos. Ha i smør, og la dettebrune samtidig som fisken stekes ferdig. Lag en mix av alle urtene og hiv halvparten oppi stekepannen når fisken er klar. Press litt sitron over til slutt oganrett på en tallerken sammen med resten av urtene og server umiddelbart.

+++

89


M AT

+ RO S E

90

Rosemønsteret kom opprinnelig fra Tyskland midt på 1800 tallet. Rose har vært et av tidenes store sølvbestikk og ble gitt i gave fra det norske folk til Kong Haakon VII anledning kroningen i 1906.


M AT

_ Bakt klippfisk med pastinakk og sennepsaus +

+

INGREDIENSER:

SLIK GJØR DU:

600 g ferdig utvannet klippfisk 500 g pastinakk Litt finsnittet kinakål eller fennikel 100 g creme fraiche 100 g hvitvin 100 g smør 1 ss sennep 2 ss finhakket løk Sitron

Vask pastinakken og legg den i en glovarm ovn til den er helt myk. Det tar altfra 45 minutter til 2 timer ut ifra størrelsen på grønnsakene. Riv den så opp i biter og hold den varm.

(4 personer )

Klippfisken kan du bake på samme temperatur til den flaker seg. Det tar ca 10 minutter. Lag sausen i mellomtiden. Start med løk i en varm gryte, gi den noen sekunder til å bli litt blank, hell over vin og ha i smør. Dette kokes opp. Avslutt med å røre inn creme fraiche og sennep. Smak til med sitron. Anrett og spis!

+++

91


SCENER FRA ET KJØKKENSKAP

r e g a d e j n Kampa

-20%

Model: Rammekjøkken

“JEG GIDDER IKKE Å GÅ I BARNEHAGEN” Kjøkkenet er ikke bare et spørsmål om glatte dører i hvitt eller asketre. Om dyrt eller billig. Om finer eller massivt. Kjøkkenet skal få alt til å henge sammen. Fra arbeidstrekanten til budsjettet. Fra helg til hverdag. Fra gretne barn til muntre eldre. Og det er akkurat det vi klarer hos JKE Design: Vi får det til å henge sammen.

JKE Design Bergen as . www.jkebergen.no Askøy Kjøkkensenter AS . www.askoykjokken.no


KUNSTGUIDE.NO

RAPPORT

+ _ Av : A s l a k Høy e r s t e n _ Fo t o : Ut s n i t t f r a k u n s t ve rk e t O m v å r e n , o l j e p å l e r r e t a v J o h n Pe t t e r H a v n e r a a s

95


KUNSTGUIDE.NO

_ Kunstner: Kay Arne Kirkebø

+

96

CUBECITY _ Informasjon: Tusj på papir, 110 x 75 cm, 2015, kr 40 000,-


KUNSTGUIDE.NO

Med en enorm detaljrikdom skiller Kay Arne Kirkebøs tegninger seg markant ut i det bergenske kunstfeltet. Kirkebø (f.1979) bor og arbeider i Bergen og har en mastergrad i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Han jobber hovedsakelig med tegning i forskjellige format. Isometriske bylandskap og animerte linjer som kontinuerlig beveger seg mellom det flate og romlige er elementer som går igjen i Kirkebøs kunstnerskap. Han har bl.a stilt ut ved Høstutstillingen, Tegneforbundet, Tag-Team Studio og TULCA Visual Art Festival, og er aktuell med to nye bokutgivelser.

97


KUNSTGUIDE.NO

_ Kunstner: J o h n Pe t t e r H a v n e r a a s

+

98

O M VÅ R E N _ Informasjon: Olje på lerret, 210 x 150 cm, 2016, kr 80 000,-


KUNSTGUIDE.NO

John Petter Havneraas er et nytt tilskudd til kunstguide.no. Han jobber hovedsakelig med oljemaleri, men også med collage og skulptur. Havneraas har deltatt på mange separat- og kollektivutstillinger i Norge og utlandet, herunder Galleri Astrup i København, Frank Bustamente Gallery i New York og Fondazione Mazullo i Taormina, Italia. Havnerås er utdannet ved Vestlandets kunstakademi i Bergen og Kunstakademiet i Trondheim, og har arbeidet som billedkunster siden 1985.

99


KUNSTGUIDE.NO

_ Kunstner: Annette Kierulf

+

100

B I OTO P _ Informasjon: Tresnitt, 90 x 130 cm, 2012, kr 17 500,-


KUNSTGUIDE.NO

Annette Kierulf er professor ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen og arbeider med tresnitt, skulptur og artist books. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Vestlandets Kunstakademi og har base i Bergen og Radøy, og jobber som kunstner, kurator og skribent. Kierulf har stilt ut en rekke steder, ofte i samarbeid med søster og kollega Caroline Kierulf, blant annet på Bergen Kunsthall, Nasjonalgalleriet, Kunstnerforbundet og Hordaland Kunstsenter, samt After the Butcher, Berlin, Charlottenborg, København og Museum Weserburg, Bremen.

+++

101


_ F o t o : To v e L i s e M o s s e s t a d _ Te k s t : Tr u d e Va a g a

+ P O RT R E T T

HENRIETTE THOMSEN 102


PORTRETT

Fakta | Glass Thomsen Glass Thomsen er en tradisjonsrik bergensbedrift som ble grunnlagt under navnet Johan Thomsen As i 1904. I dag har Glass Thomsen fire butikker i bergensregionen og er kjent for sitt rike utvalg av designprodukter. Vi tok en prat med Henriette Thomsen som sammen med sin fetter, Even Thomsen, trer inn som 4. generasjon og overtar driften av gruppen som også består av storhusholdning og interiøragenturer. Fakta | Henriette Thomsen: Siv.øk fra NHH med fordypning i brand management. 37 år, gift med Truls, to barn: Ludvig 7 år og Victor 4,5 år, samt boxeren Max. Familien er bosatt på Hop og helgene blir gjerne tilbrakt på tur med familie og venner.

103


PORTRETT

+ FA M I L I E Henriette Thomsen og fettereren Even Thomsen trer inn som 4. generasjon og overtar driften av gruppen.

104


PORTRETT

Hvilke visjoner har du for butikkdriften? Å drive butikk er både en livsstil og knallhardt arbeid. Vår visjon for driften er at vi både evner og våger å endre oss i takt med markedet. Vi er allerede godt i gang; i fjor investerte vi i ny og flott butikk i Chr. Michelsensgate ved tårnplass. Denne viser god utvikling og vi får mange hyggelige tilbakemeldinger. Butikken er også utstyrt med integrert kjøkken slik at vi kan ha kurs og kundekvelder. På den måten kan vi legge flere dimensjoner inn i selve kundeopplevelsen. Vi lanserte også nylig nettbutikk og vi jobber kontinuerlig med å tilpasse sortiment etter forbrukers behov.

105


PORTRETT

+ D R I F T E N O G A N S VA R E T OV E RTA R J E G S A M M E N M E D MIN FETTER EVEN. VI UTFYLLER HVERANDRE GODT OG DET OPPLEVER JEG SOM EN STYRKE O G T RYG G H E T F O R VEIEN VIDERE. HENRIETTE THOMSEN

106


PORTRETT

+ BORD, DEKK DEG! Hos Glass Thomsen finner du et stort utvalg serviser fra kvalitetsmerker som Wedgwood, Villeroy & Boch, Rosenthal, Royal Copenhagen m.m.

107


PORTRETT

+

+

MANGFOLD

NORSK DESIGN

«Vi håper og tror den nye butikken vår er med og skaper et mangfoldig shoppingtilbud i Bergen sentrum» sier Henriette.

Falla-vasene fra norske Wik & Walsøe er en av vårens nyheter! Flotte håndlagde vaser i glass, inspirert av arktisk flora og fauna. Navnet Falla kommer av vanndråper som henger ytterst på et blad, før de faller ned mot bakken.

108


PORTRETT

+

+

B R E D T U T VA L G

INTERIØR

Underetasjen i butikken er fylt med inspirasjon og flott design.

Etterspørselen etter interiørprodukter er økende og du finner nå et stort utvalg av blant annet puter, pledd og puffer hos Glass Thomsen.

109


PORTRETT

110


PORTRETT

Hvordan vil du beskrive ditt forhold til design? Jeg har alltid vært glad i interiør. Som liten kunne jeg sitte timevis å tegne hus med rominndeling og møbelforslag for ulike rom. Etter hvert som man har blitt eldre er jeg blitt mer opptatt av design; om produktet har en tiltagende form, god funksjonalitet og er av godt håndverk. Jeg setter pris på gode designklassikere, men synes også det er kommet mye ny og spennende design på markedet. Nå er design og interiør blitt både jobb og hobby. Har du et favorittprodukt? Siden jeg ser så mye fint hver dag kan dette variere både med sesong, behov og hva som er nytt og spennende fra merkene vi fører. Akkurat nå er favoritten min Circus poufs fra Normann Copenhagen. De er som fargerike sukkertøy og du kan enkelt friske opp interiøret hjemme.

111


PORTRETT

+

+

M E R K E VA R E

FORFØRENDE

Pent dekket servise fra Wedgwood.

Produktene fra Jonathan Adler har et frekt og forførende design.

112


PORTRETT

113


PORTRETT

+ « E T T E R Å H A « VO K S T OPP BAK SKRIVEBORDET» BLIR B E D R I F T E N E N D E L AV D E G . » HENRIETTE THOMSEN

114


PORTRETT

Hvilke fremtidsvisjoner for butikken? Vi skal jobbe kontinuerlig for at Glass Thomsen er stedet bergenserne kommer for å få den gode kundeopplevelsen og at de opplever at de får en merverdi ved å handle hos oss utover selve produktet de kjøper. For mindre lokale aktører som oss blir dette viktig om man skal lykkes i markedet fremover.

115


Hva er din favorittfarge! Velkommen til vür flotte kjøkkenbutikk i Kanalveien 66.

Kanalveien 66. Tlf. 55 30 71 30.


V i h ar des ig n s o m v a r e r evig

L a g u n e n S t o r s e n t e r, Ve s t k a n t e n S t o r s e n t e r Ã… s a n e S t o r s e n t e r, C h r. M i c h e l s e n s g a t e 6 A //MER INSPIRASJON @glassthomsen

FLORA fra Royal Co pe nha ge n


HÃ…NDVERK

_ F o t o : To v e L i s e M o s s e s t a d _ Te k s t : M e r e t e H e g g e r n e s

118

MED

I FOKUS


MONARCHY STUDIO

Ønsker du en frisøropplevelse litt utenom det vanlige så anbefales Monarchy Studio på det varmeste. Her er salongen strippet for all unødvendig frisørstæsj og pågående produkthyller. Her er fokuset på: Deg, ditt hår, saksen og frisøren. Du slipper til og med å se deg selv i speilet idet du deiser ned i frisørstolen og febrilsk prøver å skjule utsklidd sminke og et halvt års ettervekst. Monarchy Studio tilfører noe fresht og kontinentalt til byen vår og vi elsker det!

119


MONARCHY STUDIO

+ AT Y P I S K

120

Innredningen hos Monarchy Studio er noe atypisk for frisørsalong å være. Gjennom metallnetting og grønne blader kan man skimte fremre del av salongen og videre ut på gaten mens man får deilig hodemassasje i vasken.


MONARCHY STUDIO

+ V E LV Æ R E Interiøret inviterer til velvære. Her får man servert deilig nøtteblanding, og drikke i tunge «krystall»glass, lampene sprer et behagelig lys og man får den litt kontinentale godfølelsen – a la fransk boitiqe.

121


MONARCHY STUDIO

+ EIERE Morten og Hanne; «Vi ønsker ikke at kunden skal føle noe press om å kjøpe hårprodukter når de kommer til oss.»

122


MONARCHY STUDIO

Eierne av Monarchy Studio Morten og Hanne har en lang merittliste begge to. Her er du i de beste hender! Morten har jobbet med kurs og show for frisørbransjen i inn- og utland i over 15 år. Er artdirector for den eksklusive frisørforeningen Intercoiffure Norge. Vært nominert Årets Frisør Norge, grunder av Ramm salongene og nå Monarchy Studio. Han har hatt ansvar for kolleksjoner for både salonger og leverandører i mange år. Allsidig frisør som er anerkjent for alt fra klipp og farge til avantgarde styling og skjeggforming. Hanne er 3x nominert til Årets Frisør Norge, 2x vinner av vår region. Tidligere Norgesmester i frisering, utdannet ved Sassoon i London og jobbet i anerkjente salonger i verdensmetropolen. Hun har flere meritter i sin karriere og nå står hun altså som grunder av egen salong.

123


MONARCHY STUDIO

124


MONARCHY STUDIO

+ SPESIALDESIGN Kule hexagonfliser på deler av gulvet og oppetter veggen. Trendy og herlig ukorrekt! «Interiør og romløsning er gjort av oss i samarbeid med arkitektene Caroline Foss og Sindre Kartvedt» sier Hanne .

125


MONARCHY STUDIO

+ H Å N DV E R K

126

Hos Monarchy Studio er det håndverket som står i fokus! Ingen pågående produkthyller skal få rokke ved den som spiller hovedrollen, og det er saksen!


MONARCHY STUDIO

+ G RØ N T Massevis av grønne planter frisker opp og lager en hjemmekoselig atmosfære.

127


M O N A RT C I THTYE S LTUDIO

+ « H O S O S S E R KO N TA K T E N MELLOM KUNDE OG FRISØR DET ALLER VIKTIGSTE.» HANNE

128


M O N A RT C I THTYE S LTUDIO

129


MONARCHY STUDIO

+ V E L KO M M E N Store vinduer ut mot Kong Oscarsgt. Kom innom en gang!

130


MONARCHY STUDIO

+ D E TA L J E R Alt av interiør er spesialdesignet og gir en varm og innbydende følelse. Bord og loungstoler fra Bolia.

131


Tendens 2017 sommer  
Tendens 2017 sommer  
Advertisement