Page 1

Barndomshjem i

voksen drakt Bærum: Da interiørarkitekten kjøpte barndomshjemmet fra 1968, ble det meste endevendt og revet ned. Nå fremstår huset som en drøm av en bolig, med en stilmiks som både fryder og pirrer. TeksT: krisTin Ma Berg

FoTo: espen grønli

Over til høyre: I den langstrakte gangen ligger Funky Zebra fra The Rug Company, designet av Diane von Furstenberg. Teppet er bestilt på mål, fem meter langt, fra Christian’s. Indiske trekrakker med utskjæringer fra Palma. Et personlig maleri der Annik er portrettert av kunstneren Elisabeth Werp. Volterra konsollbord og lenestol i bakgrunnen, begge fra Anniks kolleksjon. Over til venstre: Hallen har kvadratiske fliser fra Italia. Vegghengt innredning fra danske Montana med god oppbevaringsplass. Speil bestilt på mål med samme lengde som innredningen. Indisk stol med perlemor, kjøpt på Harrods i London. Pute med metallbiter i gull fra Senze of Joy. Motstående side: Pusset murvegg, malt i koksgrå, med innfelt peis og tv. Hylle med liten sitteplass i front. Gulvene er originale i eik, tilsatt et strøk grå beis. Skinn på gulvet av afrikansk gnu. Fabriano sofa og Lugo lenestol er fra kolleksjonen Annik har designet for Italian House. Mystic sofabord i betong. Foto på veggen er av Jordi Gomez fra Cobra Art. Håndlaget bordlampe fra Design By Us. Bysten på bokhyllen er av Marie Antoinette, laget av Anniks farmor Annik, som hun er oppkalt etter.

82 M MA aIiSsO oN n 82

A iI s So On N 83 Ma


Et interiør skal ikke være statisk, hvorfor skulle det? Det er jo ikke sånn livet er.

s

ammen med to sønner og en hund har interiørarkitekt og designer Annik Sofie Holter flyttet hjem igjen til Bærum. Inn i et funkishus fra 1968, med flatt tak og 230 m² fordelt over to etasjer. Hun er interiørdesigner, men jobber også som møbeldesigner og kunstner. Og spisskompetansen kom godt med da barndomshjemmet skulle forvandles fra et 1960-talls hjem til et moderne hus med interiør anno 2014. Siden overtakelsen er vegger blitt revet, vinduer byttet og huset har fått et lite påbygg. Det har tatt sin tid, men var vel verdt alle timer med planlegging, kaos og slit. Annik ønsker velkommen inn i en stor, lys hall med sandfargede fliser fra Italia. Med en minimalistisk, vegghengt innredning som har god oppbevaringsplass, er det enkelt å holde orden. Speilet i hallen er bestilt på mål og passer perfekt over den tre meter lange Montana-innredningen. I kombinasjon med dette enkle interiøret har Annik plassert en indisk stol med

Sitat: -Det gjelder å våge seg litt utenfor sin egen komfortsone, det er da det blir spennende. Sammen med to sønner og en hund har interiørarkitekt og designer Annik Sofie Holter flyttet hjem igjen til Bærum. Inn i et funkishus fra 1968, med flatt tak og 230 m², fordelt over to etasjer. Hun er interiørdesigner, men jobber også som møbeldesigner og kunstner.

dekor av glitrende perlemor, kjøpt på Harrods i London. Det synes hun er en fin kontrast til det stramme uttrykket. Puten med metallbiter i gull fra Senze of Joy, understreker at her bor en uforutsigbar dame med stor sans for overraskelser. Annik er oppvokst i Bærum, men har bodd og latt seg inspirert av steder som Aix-en-Provence i Frankrike, Liverpool, London og Birmingham i England. Og dette bærer interiøret i det nyoppussede hjemmet sterkt preg av. Her er vakre gjenstander fra overalt, som alle har en historie å fortelle, og Annik er dyktig til å sette dem sammen. Interiøret er en varm stilmiks, der hver ting kler hverandre så godt at det nesten ser ut som om de var skapt til å stå sammen akkurat her.

Overraskelser I annen etasje er det to stuer, flere soverom, kontor, bad, spisekrok og et åpent kjøkken med sortbeiset innredning fra Tvis. Benkeplatene er i sten, og vakker glassmosaikk fra Fired Earth glitrer i ulike sjatteringer over komfyr og grill. Med overskap i aluminium og ventilator, grill og induksjonsplater fra Gaggenau, tilføres kjøkkenet et røft, industrielt preg. Og på Over og til venstre: Høyskapvegg med sortbeiset innredning fra Tvis, diverse Gaggenau-utstyr som mikro, kaffemaskin, damp- og stekeovn, kjøle- og fryseskap. Bordlampen Blomsten som skimtes i bakgrunnen er designet av den danske modellen Helena Christensen for Habitat. Glassmosaikk over komfyren fra Fired Earth. Til venstre: Imperia spisebord fra Anniks kolleksjon for Italian House. Mønstrede stoler fra Kartell med tekstil fra Missoni. Lysekrone fra Italian House. Øy med vinskap fra Gaggenau, bak henger maleriet Twins som Annik har malt selv.

84 M a i s o n

Ma A iI s So On N 85


Over: Lenestol fra Anniks egen kolleksjon. Gulvlampen Tulip er fra designfirmaet Autoban i Istanbul. T-table er et sidebord fra Kartell. Til høyre: Skråblikk på litteraturen! Pontida er en diagonal bokhylle i sortbeiset eik fra Anniks kolleksjon for Italian House. Motstående side: I denne stuen er veggene malt i en nydelig brunfarge fra Fired Earth. Imperia sofabord, Amelia sofa og puff, alt fra Anniks kolleksjon. De italienske stolene med langhåret kuskinn fra Andrew Martin, kjøpt i London. Gulvteppe fra Kymo, bordlampe i gull fra Kartell. Maleriet over sofaen har fått tittelen Shadows, malt av Annik selv.

86 86 M MA aIiSsO oN n

kjøkkenbenken står en lampe, formet som en frodig blomst, designet av den danske modellen Helena Christensen for Habitat. Stilmiksen er fullbrakt. – Et vellykket interiør handler om mye, men først og fremst om balanse, harmoni og detaljer, sier Annik. Stikkord for henne er stramt mot mykt, rett mot rundt, varmt mot kaldt. Lager man et interiør med disse kontrastene som rettesnor og deretter tilfører en stor dose personlighet, får man en stil som vitner om hvem som bor i boligen. Annik har jobbet med interiør i snart 20 år, og er ansvarlig for lanseringen av det nye Italian House-konseptet, der hun også har designet de fleste møblene selv. Og hvor tar hun ideene fra? – Inspirasjon finner jeg overalt – i naturen, moteindustrien, arkitektur, interiørblader og bøker, men kanskje aller mest fra reiser i utlandet og fra interiører i hoteller og restauranter, sier hun. Annik understreker viktigheten av at interiøret må kle huset det skal stå i. – En moderne leilighet ved vannkanten – Det gjelder å på Aker Brygge kler våge seg litt utenfor ikke nødvendigvis det sin egen komfort- samme interiøret som et klassisk hus i et villasone, det er da det strøk. Små rom krever andre løsninger enn blir spennende. store arealer. Liker man luft rundt seg, eller foretrekker man å ha det koselig og lunt? . Det er sentrale spørsmål som må besvares før interiøret kommer på plass. Generelt kan et interiør være både moderne og klassisk, hver for seg eller i en kombinasjon, men det finnes så mange nyanser. En for rendyrket stil kan fort bli forutsigbar og kjedelig. Ofte synes jeg det kan være vellykket å tilføre overraskende elementer for å få frem mer personlighet, sier Annik. Og overraskende momenter er det nok av i hennes hjem: På gulvet under bordet i den ene stua ligger et dyreskinn fra en afrikansk gnu. På veggene henger vakker kunst, signert Elisabeth Werp, side om side med hennes egne malerier. Veggene er malt i en dus brunfarge fra Fired Earth, mens den skjeve, lekne bokhyllen i den andre stua heter Pontida, signert Annik Holter selv for Italian House. – Det gjelder å våge seg litt utenfor sin egen komfortsone, det er da det blir spennende. Dessuten behøver jo ikke et interiør å vare evig. Man kan ommøblere, legge til eller trekke fra opp gjennom årene. Hjemme hos meg skjer det stadig små forandringer, og jeg elsker det. Et interiør skal ikke være statisk, hvorfor skulle det? Livet vi lever er jo heller ikke det, sier hun.

M a i s o n 87


ANNIK SOFIE HOLTER har erfaring fra både prosjekt- og privatmarkedet. Hun har innredet kontorer, hoteller, leiligheter, hus og hytter, både i Norge og utlandet. Hun har også hatt egen møbel- og interiørbutikk. Jobber nå som designmanager og har hatt ansvar for oppbyggingen av nye Italian House. Den over 30 år gamle familiebedriften har gjennomgått en totalforvandling og fremstår i dag som et nytt konsept med en egendesignet møbelkolleksjon. Konseptet er en blanding av klassisk og moderne, med et kontinentalt uttrykk. I tillegg til møbler inneholder kolleksjonen også lamper, tepper, puter og tekstiler. iItalianhouse.no

Over: Quadra håndklevarmer, gulvmontert armatur til badekar fra Tapwell, frittstående badekar fra Scala. Tolix hvit krakk. Over til høyre: Detalj fra hallen. Knaggrekke i hvit wire, formet som tekst, perfekt for en samling med vesker! Til høyre: Moderne og stilrent bad med sandfargede, matte fliser på vegg og gulv. Hvite glassmosaikkfliser med skimmer fra Fired Earth over servantbenk. Dobbelvasken er fra Duravit, kraner fra Tapwell, det tre meter lange badeskapet er fra danske Tvis.

88 88 M MA aIiSsO oN n

Tvis i Maison II  

Møbeldesigner og stylist Annik Sofie Holter valgte Tvis som leverandør i sin villa på Haslum.

Tvis i Maison II  

Møbeldesigner og stylist Annik Sofie Holter valgte Tvis som leverandør i sin villa på Haslum.

Advertisement