Page 1

het complete programma

een ode

aan muziek

2013-2014


MAR ANTZ een verhaal van liefde en toewijding Het begon allemaal in 1948, toen CBS de eerste langspeelplaten uitbracht en het voor iedereen mogelijk werd zelf muziek af te spelen. Een van de eerste enthousiastelingen was Saul Bernard Marantz, de in 1911 in New York geboren muziekliefhebber, freelance grafisch vormgever en amateurmuzikant. Saul was dol op zijn elpees, maar absoluut niet tevreden over de afspeelapparatuur die op dat moment verkrijgbaar was. Hij bracht veel uren in zijn kelder door met het sleutelen aan zijn eigen versterkers om de prestaties te verbeteren en zijn geliefde platen af te spelen. Vier jaar later had hij de perfecte revolutionaire voorversterker gerealiseerd: een voorversterker voorzien van elke equalizercurve die hij kon vinden om de onstabiele opnamekenmerken van die tijd aan te kunnen. Hij noemde zijn geesteskind de ‘Audio Consolette’. Iedereen die het geluid uit het apparaat te horen kreeg, was zo onder de indruk, dat Saul besloot er nog eens 100 sets van te maken en te verkopen. Nog geen jaar later waren meer dan 400 exemplaren verkocht en was het bedrijf Marantz een feit. Vandaag de dag vormen diezelfde passie voor perfectie en toewijding voor muziek de bepalende factoren van Marantz. Nu, 60 jaar na de oprichting, verleggen de technici van Marantz nog steeds de grenzen van technische perfectie. Bij Marantz is technische perfectie een reis – geen eindbestemming. Vooral omdat elke stap die we nemen ons nóg dichter brengt bij de muziekweergave zoals de oorspronkelijke artiest die bedoeld heeft. Het is een reis die we vol overtuiging ondernemen, waarheen die ons ook voert. because music matters


DE ENE MIJLPAAL NA DE ANDERE 1953: De “Audio Consolette” De Audio Consolette was het allereerste product dat door Marantz ontwikkeld werd en vrijwel meteen een doorbraak in de geschiedenis van de audiofilie.

De jaren 1990: Superieure cd-spelers De nieuwe CD-63 werd in 1993 ontwikkeld. Hoewel deze dezelfde naam droeg als zijn voorganger, was deze cd-speler lichtjaren verwijderd van de originele CD63-technologie uit 1983. Van de nieuwe CD-63 werden meer dan 160.000 exemplaren verkocht. Deze speler diende als inspiratie voor het allereerste KI Signature-model uit 1995.

1958: nieuw ijkpunt voor kwaliteit Een van de meest revolutionaire doorbraken was de introductie van drie legendarische modellen: het Model 7 (voorversterker), het Model 8 (stereo-eindversterker) en het Model 9 (mono-eindversterker), alledrie geïntroduceerd in 1958. Met deze modellen werd zo’n enorme sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van hifikwaliteit dat ze elf jaar lang dé norm bleven. Van het Model 7 werden er meer dan 130.000 verkocht. Kort daarna, in 1963, gebeurde hetzelfde voor FM-tuners met de introductie van Model 10B met zijn ingebouwde oscilloscoop voor het controleren van het vermogen en de balans.

Eerste audiofiele 5-kanaals AV-receiver 1999 was het jaar waarin de eerste audiofiele vijfkanaals AV-receiver werd geïntroduceerd, de SR-14. Het resultaat was een compleet nieuwe maatstaf op het gebied van AV-kwaliteit. Het was dan ook niet vreemd dat de SR-14 vele malen in de prijzen is gevallen en in vele luisterruimten van recensenten is geplaatst als “het te kloppen systeem”.

De jaren 1970: de revolutie van de megaversterker In de jaren ’70 steeg Marantz naar nog grotere hoogten met een aantal zeer krachtige versterkers en receivers, waarvan het Model 500 maar liefst 2 x 250 W / 8 ohm produceerde. Begin jaren ‘80 werd ook het Model 2600 met 2-kanaalsreceiver steeds populairder. Dit apparaat van 32 kg produceerde maar liefst 300 watt rms per kanaal x 2 bij 8 ohm.

De jaren 2000: Reference Quality Sinds die tijd is Marantz, als cd-specialist op de voorgrond gebleven. Toen in 1999 de Super Audio CD (SA-CD) werd geïntroduceerd, was het tijd voor een nieuw referentiekader en introduceerde Marantz de SA-1. In 2006 kwam de SA-7S1-speler op de markt, die werd aangestuurd door de SC-7S1-voorversterker en de MA-9S1-mono-eindversterker.

Daarna volgde de Esotec-serie, met de SM1000-stereo-eindversterker van 42 kg met 2 x 400 W / 8 ohm. De Esotec-series wordt gekoesterd door audiofielen vanwege de unieke TT1000-draaitafel met een chassis dat uit aluminium tussen twee lagen glas bestaat.

2013: Een geheel nieuw tijdperk breekt aan En nu, in het jaar van onze zestigste verjaardag, onthult Marantz een nieuw sensationeel tijdperk. Net als de eerste voorversterker de vinylplaten het best tot hun recht deed komen, en de Marantz CD63 een nieuwe norm op het gebied van cd-kwaliteit betekende, zo worden ook de allernieuwste media aangeraakt door de perfectie van Marantz. Met de nieuwe NA-11S1-netwerkspeler en het nieuwe Consolette draadloos muzieksysteem. Wat een grandioze poëtische manier om de volgende zestig jaar in te luiden!

De jaren 1980: Compact Disc In 1983, het jaar waarin de cd als muziekdrager werd geïntroduceerd, brachten Marantz, Philips en Sony als eerste met een commerciële cd-speler op de markt. In die tijd produceerden de decoders een resolutie van 14 bits, maar dankzij 4 x oversampling wist de Marantz CD-63-speler een resolutie van 16 bits te bereiken, waarmee we meteen de reputatie als cd-specialist verwierven. Eerste Dolby Surround In 1985 stelde Marantz opnieuw de norm op het gebied van beeld en geluid met de baanbrekende RV-55, de eerste commercieel verkrijgbare set met een Dolby Surround-processor. Dit maakte voor de allereerste keer een fantastische bioscoopervaring mogelijk. De Star Wars-trilogie, Ghostbusters en de muziek van Flashdance kwamen ineens levensecht de huiskamer in.

1953 Audio Consolette

1958 Model 9 / Model 7

1979 Model 2600

Kijk voor meer informatie op: www.marantz.nl

1979

1983

1999

1999

2013

TT1000

CD63

SR-14

SA-1

Consolette


the city that

never sleeps

HET COMPLETE PROGRAMMA Zestig jaar geleden werd de eerste Marantz-protegé bedacht, uitgewerkt en in het leven geroepen. Zestig jaar is een lange tijd, een echte mijlpaal, met name in een branche die zichzelf constant radicaal verandert en opnieuw uitvindt. Vandaar dat we onze exclusieve collectie van dit jaar in het teken willen zetten van ons 60-jarig jubileum, met een terugblik op waar het allemaal begon. We wilden onszelf en onze vrienden herinneren aan de bakermat die aan het unieke DNA van Marantz ten grondslag heeft gelegen. En voor wie Marantz een beetje kent is het geen verrassing dat onze wieg stond in “the city that never sleeps”: New York. Op de volgende pagina’s wordt een beeld geschetst van de energie en levenslust van New York: een stad die altijd in beweging is, altijd alert en altijd alles wat nieuw is graag met beide handen aangrijpt. Dit zijn dezelfde kwaliteiten die in de collecties van Marantz tot uitdrukking komen, en met name in de collectie van dit jaar. Dat komt omdat we dit jaar de nieuwe NA-11S1 onthullen: de eerste USB-DAC-netwerkspeler van audiofiele kwaliteit. En daarnaast is er de Consolette: het allereerste draadloze muzieksysteem voor de echte audioliefhebber. Beide zijn sterke voorbeelden van ons streven naar nieuwe audio-visuele intensiteit. Maar het zijn niet de enige voorbeelden van manieren waarop wij aansluiting vinden bij de nieuwe afspeelmedia. Dit jaar kunnen alle Marantz AV-receivers op het netwerk worden aangesloten. Er is zelfs een versterker met ingebouwde digitale input. Bovendien hebben we een geheel nieuwe benadering van onze systeemoplossingen, waarmee deze echt netwerk- en audiostreaminggeöriënteerd geworden zijn. Dat dus, en nog veel meer. We storten ons op alles wat nieuw is. Geniet ervan!

INHOUD DE CONSOLETTE 10 PREMIUM NA-11S1 NETWERKAUDIOSPELER 15 PREMIUM 11-SERIE

14

PREMIUM 14-SERIE

18

PREMIUM TT-15S1

20

STEREOCOMPONENTEN 24 GEÏNTEGREERDE VERSTERKERS, (SA)CD-SPELERS, NETWERKAUDIOSPELER, DRAAITAFEL MELODY-SERIE 32 LOSSE AV-COMPONENTEN 36 AV-RECEIVERS & BLU-RAY-SPELERS 42 WOORDENLIJST 48 TECHNISCHE SPECIFICATIES 50


een ode aan verleden

en toekomst

Allereerste draadloze muzieksysteem voor de echte audioliefhebber Geniet nu samen met uw vrienden van afspeellijsten in onovertroffen kwaliteit met het allereerste draadloze muzieksysteem voor de echte audioliefhebber: de Consolette. Dit muzieksysteem van uitzonderlijke kwaliteit is vernoemd naar de eerste versterker die Marantz ooit heeft gemaakt. De Consolette maakt gebruik van de allerbeste componenten en allernieuwste audiosnufjes, terwijl het ontwerp de prestige en de traditie van Marantz feilloos onderstreept. De Marantz Consolette is een superieure ervaring voor oog en oor. Niet alleen is deze uitstekende luidspreker perfect voor alle iDevices, waaronder iPad en AirPlay voor draadloos streamen (vanaf elk IOS-apparaat of vanuit uw iTunes-bibliotheek), ook kunt u uw muziek streamen vanaf een Android-smartphone of -tablet. Daarnaast kunt u ook alle soorten muziek die in uw netwerk zijn opgeslagen, hetzij op uw pc, hetzij op een NAS, draadloos naar de Consolette streamen. Bovendien voegt de speciaal ontwikkelde app extra functionaliteit toe. Met deze app kunt u bijvoorbeeld moeiteloos door de duizenden internetradiozenders navigeren en kunt u uw favoriete top zes opslaan in het interne geheugen van de Consolette. Dan zijn ze altijd beschikbaar, zelfs als u uw smartphone of tablet niet bij de hand hebt. Zoals u mag verwachten, biedt de app ook ondersteuning bij de instelling en bediening van de Consolette ĂŠn beschikt hij over zijn eigen muziekspeler. De apps zijn beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. De ultieme combinatie van kwaliteit, stijl en gemak: de Marantz Consolette. Smalls Jazz Club, Greenwich Village Een van de beste om nieuw talent te zien.


de Consolette Zodra u de Consolette ziet, weet u dat u naar iets bijzonders kijkt. Het voorpaneel en de knoppen zijn van metaal en de achterkant is vervaardigd uit echt walnotenhout. Degelijkheid en betrouwbaarheid stonden voorop bij het ontwerp van de uitschuifbare docklade, de draaiknop en de selectieknoppen. Dit vakmanschap wordt tevens bevestigd door het ronde display met de kenmerkende Marantz-ster. En dit is nog maar het begin. Niet alleen is de audiokwaliteit van een bijzonder hoogstaand niveau, u zult bovendien volledig worden ondergedompeld in energie, emotie en passie. Met 150 watt aan vermogen wordt er soepel een panoramisch stereobeeld gecreëerd dat is gebaseerd op een rijk, diep en solide basgeluid. Omdat de geluidsafstemming is ontworpen door de legendarische Ken Ishiwata, wordt elk detail met uiterste perfectie weergegeven. Draadloos audiostreamen vanaf elk iOS-of Android-apparaat en alle andere mediabestanden binnen uw netwerk op uw pc, NAS of uw iTunes-bibliotheek. Met zowel een lijningang als een USB-poort, waarmee u het systeem verder kunt uitbreiden. Voor een ongelooflijke luisterervaring heeft Marantz twee nieuwe BMR-drivers gecreëerd, die - dankzij de unieke geluidsspreiding van 180 graden – een onvoorstelbaar breed en stabiel stereobeeld produceren. Een beeld dat een duidelijke en vaste positie behoudt voor alle instrumenten en vocalisten. Dankzij de BMR-drivers is het stereobeeld van de Consolette op iedere plek van de kamer stabiel. Dit een ongelooflijk knap stukje werk voor zo’n compact apparaat. Hoewel de linker- en rechterluidspreker zich op redelijk korte afstand van elkaar bevinden, weten de speciale BMR-drivers een wijds klankveld te creëren. Zoals u kunt verwachten van zo’n elegant en krachtig stukje werk, wordt er een Premium-afstandsbediening meegeleverd, en is er tevens een app voor iDevices en Androids. Werkelijk alles wat u zich maar kunt wensen. Waarom zou u nog één seconde langer wachten? Er is nu een draadloos muzieksysteem voor de echte audioliefhebber: de Consolette. Kijk voor meer informatie op: www.marantz.eu/consolette

10

MAR ANTZ

CONSOL ET T E

Wireless Music System

You can’t get any closer to music

CONSOL ET T E

MAR ANTZ

11


een ode aan

perfectie PREMIUM-SERIE Niet iedereen kan naar muziek luisteren. Sommigen kunnen muziek alleen maar horen. Maar voor degenen die het talent hebben om te luisteren, vormt muziek een weerspiegeling van hun eigen emoties – inspirerend, stimulerend en opwindend. Om al die energie weer te geven zoals de originele artiest bedoeld heeft, creëerde Marantz de schitterende Premium-serie. Daarnaast is de collectie voor dit jaar verder geperfectioneerd dan ooit tevoren en wordt zij opgeluisterd door de introductie van de opmerkelijke NA-11S1 ‘Reference Standard’ USB-DACnetwerkspeler. Een inspirerende speler die nieuwe mediabestanden met hoge resolutie omzet in ‘studiomaster’-audiokwaliteit De onovertroffen prestaties worden deels geleverd door het unieke Musical Mastering-proces van Marantz. Het resultaat is een volledig nieuwe norm in superieure kwaliteit. Ook kunt u nu voor het eerst genieten van uw ‘nieuwe media’ in de zuivere kwaliteit van de Premium-serie, dankzij de sterk uitgebreide netwerkfunctionaliteit van deze serie. Verder omvat de Premium-collectie van dit jaar een nieuwe combinatie van een Premium-versterker en SA-CD-speler: de 14-serie. Een serieuze nieuwe combinatie die niet alleen een spectaculair, overweldigend gebalanceerd geluid voortbrengt, maar ook beschikt over een USB-DAC-functionaliteit en daarmee bijzonder veelzijdig is. Welkom bij de Marantz Premium-serie van dit jaar! Kijk voor meer informatie op: www.marantz.eu/premium

De Brooklyn Bridge stadssymbool van optimisme en triomf


N A-11S1

premium 11-serie

14

MAR ANTZ

PR E M I U M - S E R I E

PR E M I U M USB DAC -N E T W E R K SPE L E R De NA-11S1 Premium USB DAC-netwerkspeler is onbetwist de meest geavanceerde speler ooit. Het is nu voor het eerst mogelijk om thuis te genieten van nieuwe mediatypen met een hoge resolutie in een echte ‘studiomaster’-kwaliteit. Het binnenwerk van deze speler is compromisloos. De speler is voorzien van een audiofiele DAC die hoge stroomwaarden kan verwerken, de DSD1792, plus een originele Marantz DSP en digitaal-filter-chip, de PEC777, uitgerust met hoogwaardig algoritme dat tot nu toe alleen in professionele opnamestudio’s is toegepast. Dit alles noemen we Marantz Musical Mastering. Deze filtertechniek staat garant voor het behoud van een gedetailleerdere audiokwaliteit, een nog breder klankveld en een perfecte balans. De analoge audiocircuits zijn voorzien van Marantz HDAM®-SA2 en HDAM®. De ringkerntransformator zorgt ervoor dat er altijd meer dan genoeg vermogen aanwezig is wanneer dat nodig is, terwijl het rigide, verkoperde chassis met een aluminium afdekplaat van 5 mm trillingen en storingen minimaliseert. Daarnaast wordt met de nieuw ontwikkelde aardings-/signaalisolatortechnologie vrijwel alle pc-ruis geëlimineerd. De DAC-modus heeft optische en digitale coax-ingangen én een USB-B-poort om de speler rechtstreeks aan te sluiten op een pc zodat de geluidskaart kan worden vervangen. Met de USB-B wordt directe HD-audiostreaming mogelijk, zodat u gebruik kunt maken van de hoogwaardige DAC en audio-uitgangsfase van de speler. De USB-B-poort werkt in asynchrone modus en ondersteunt niet alleen 192 kHz / 24 bits maar ook de DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz voor maximale veelzijdigheid en prestaties. U kunt nu FLAC HD 192/24-bestanden en WAV 192/24-bestanden afspelen, internetradio en streamingservices via Ethernet, en AirPlay-muziekstreaming via iTunes of iDevices beluisteren. Ook is deze netwerkspeler DLNA 1.5-gecertificeerd, waardoor het apparaat eenvoudig met Android geïntegreerd kan worden. Bovendien wordt met de USB-A-poort op het voorpaneel het afspelen vanaf een iPod/iPhone/iPad of USB-apparaat net zo simpel. Deze speler heeft het allemaal in huis.

PR E M I U M - S E R I E

MAR ANTZ

15


premium 11-serie

16

PM-11S3

S A-11S3

PR E M I U M G E Ï N T E GR E E R DE S T E R E OV E R S T E R K E R

PR E M I U M S U PE R AU DIO C D - SPE L E R

Dit is inmiddels de derde generatie veelgeprezen Premium-versterker en overtreft alle voorgaande versies. Dit alles omdat deze nieuwe versie gebruikmaakt van de vertrouwde hoogstaande kwaliteit van Marantz’ luidsprekeraansluitingen van vrijwel zuurstofvrij verguld koper. Ook nieuw is de Power Amp Direct-ingang en de bediening met de Marantz Remote App (voor iOS en Android) via de Marantz-besturingsbus met netwerkspeler. Deze toevoegingen, evenals de vele ingevoerde verfijningen, verhogen niet alleen de audiokwaliteit en functionaliteit, maar leggen ook de basis voor een succes dat nog tot ver in de toekomst zal aanhouden. Met zijn afgeschermde ringkerntransformator en speciaal ontworpen componenten biedt het systeem een uiterst stabiel uitgangsvermogen van 2 x 100 W bij 8 ohm of 2 x 200 W bij 4 ohm. Absolute signaalintegriteit en een zeer hoge signaalruisverhouding zijn gegarandeerd dankzij de drietrapsconstructie die een voorversterker en een tweetrapseindversterker omvat, plus een extra voorversterker voor Phono MM/MC. Technologieën die een cruciale rol spelen zijn de nieuwste Marantz Current Feedback HDAM-SA3, en de circuits met symmetrische en zo kort mogelijke signaalpaden voor een dynamisch geluid en perfect stereobeeld. Het resultaat is een buitengewoon breed klankveld, met een uiterst strakke plaatsing van instrumenten en stemmen. Verder staan het verkoperde chassis en achterpaneel garant voor een aardpotentiaal met lage impedantie op elk punt, een pluspunt dat de hoogst mogelijke signaalintegriteit oplevert. Dit alles maakt de PM-11S3 tot een toonbeeld van superioriteit.

Deze derde generatie in de spectaculaire SA-11 serie bevat een splinternieuw SA-CD schijfmechanisme en een nieuwe ‘High Current Audiophile’ D/A-omvormer. Het resultaat: een nog verfijnder en gedetailleerder geluid. Maar zelfs voor deze nieuwe verbeteringen stond deze SA-CD-speler al bekend als trendsetter dankzij het gebruik van de vele geavanceerde technologieën die oorspronkelijk waren ontwikkeld voor de Reference SA-7S1-serie. Zo maakt het systeem gebruik van de exclusieve ‘Dynamic Digital Filtering Technology’ van Marantz die normale cd’s laat klinken als SA-CD’s. Voor ieder wat wils biedt de SA-11S3 dan ook twee filters: niet alleen voor discs, maar voor werkelijk ieder digitaal signaal. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van een geavanceerd algoritme, een techniek die voorheen alleen werd gebruikt in professionele opnamestudio’s. Deze filtertechniek staat garant voor het behoud van een gedetailleerdere audiokwaliteit, een nog breder klankveld en een perfecte balans. Verder biedt het systeem een volledig gebalanceerde signaalverwerking op een korte, symmetrische, gescheiden circuitarchitectuur, en is het uitgerust met de uiterst snelle versterkermodule HDAM-SA2. De interne, zeer nauwkeurige klok houdt jitter zo veel mogelijk beperkt, terwijl het stijve dubbellaags chassis trillingen minimaliseert. Uitgebreide verkopering en afscherming van de systeemelementen houden het signaal zo zuiver mogelijk. Het systeem is tevens uitgerust met een hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang met HDAM-SA2 en current feedback-versterking. Het voorpaneel is voorzien van een USB-ingang voor afspeel- en oplaadfunctionaliteit. Tot slot biedt de DAC-modus drie digitale ingangen – bij rechtstreekse aansluiting op de pc vindt de overdracht via de USB-B-ingang asynchroon plaats, waarnaast het systeem ook nog een optische en een digitale coax-ingang heeft. Al met al profiteert u van meer details, meer precisie en meer emotie dan ooit tevoren, in een breed klankveld dat elk instrument en elke stem met uiterste precisie weet te plaatsen. Het ultieme luistergenot.

MAR ANTZ

PR E M I U M - S E R I E

PR E M I U M - S E R I E

MAR ANTZ

17


premium 14-serie

18

PM-14 S1

S A-14 S1

PR E M I U M G E Ï N T E GR E E R DE S T E R E OV E R S T E R K E R

PR E M I U M S U PE R AU DIO C D - SPE L E R

De nieuwe 14-serie is beschikbaar in zwart en champagne, is voorzien van een geheel nieuw ontworpen voorversterker en is qua prestaties met reuzensprongen vooruit gegaan. Deze serie is het toppunt van uitmuntende kwaliteit en is simpel gezegd een meesterwerk. Zoals u kunt verwachten van zo’n exclusieve versterker, zijn ook de onderdelen, zoals een ringkerntransformator en andere componenten in de constructie, van uitzonderlijke kwaliteit. Bovendien bevat deze versterker een verdere verbetering van de speciaal ontworpen componenten, de door Marantz zelf ontworpen HDAM’s en een efficiënter elektrisch signaalpad waarmee de geluidskwaliteit naar nog subliemere hoogten wordt getild. De PM-14S1 wordt geleverd met een nieuwe afstandsbediening, die is voorzien van een stijlvolle afdekplaat van zwart geanodiseerd aluminium waarmee u ook de SA-14S1-speler kunt bedienen. De finishing touch wordt gevormd door de speciale door Marantz ontwikkelde elegante massief koperen luidsprekeraansluitingen, die moeiteloos krachtige signalen kan doorgeven aan uw luidsprekers. De ultieme luxe.

De nieuwe SA-14S1 is voorzien van een groot formaat ringkerntransformator en een krachtige voedingssectie, waar de stroom zo schoon mogelijk wordt gegenereerd om onderlinge besmetting tussen componenten te voorkomen. Zo ontstaat de kwaliteit die met gemak elke vergelijking kan doorstaan, en zo kan het Marantz-schijfmechanisme de buitengewone cd- en SA-CD-geluidskwaliteit leveren. En dat is nog maar het begin van deze fantastische SA-CD-speler. De speler heeft een DAC-modus die qua functionaliteit vrijwel identiek is aan de revolutionaire NA-11S1. Hij is uitgerust met optische en digitale coax-ingangen én USB-B waarmee hij rechtstreeks kan worden aangesloten op een pc. Dat betekent dat er een directe HD-audiostreaming vanaf uw pc kan plaatsvinden, zodat u de hoogwaardige DAC en de hoogwaardige audio-uitgangsfase kunt gebruiken met HDAM-SA2-modules. Daarom, en dit is belangrijk, is deze nieuw ontwikkelde cd-speler ook voorzien van onze nieuwste aardings-/signaalisolatortechnologie, waarmee alle pc-ruis vrijwel geheel wordt geëlimineerd. De speler kan fungeren als geluidskaart voor uw pc en de USB-B-poort werkt in asynchrone modus waarmee niet alleen 192 kHz / 24 bits maar ook de DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz worden ondersteund voor maximale veelzijdigheid en prestaties. Hij heeft zelfs een USB-ingang aan de voorzijde voor het afspelen van MP3-, WAV- en AAC-formaten, en hij is natuurlijk compatibel met de iPod en iPhone. Dit is Super Audio CD-kwaliteit in de ultieme vorm, en meer. Heel veel meer.

MAR ANTZ

PR E M I U M - S E R I E

PR E M I U M - S E R I E

MAR ANTZ

19


premium-draaitafel

de Marantz

passie

T T-15S1 PR E M I U M-DR A A I TA FE L De pracht van vinyl klinkt nóg mooier met de TT-15S1 Premium Range-draaitafel. Uitgevoerd in Premium-style design, beschikt hij over een massief chassis van acrylhars, een zware en 3 cm dikke acrylplaat met een zwart vilten afdekking, massieve aluminium voetjes en geavanceerde keramische lagers. Zo krijgen chassistrillingen geen enkele kans. Het exclusieve MM-systeem van Marantz in een stijlvolle ebbenhouten cardridge is rechtstreeks bevestigd aan de hoogwaardige audioverbinding, waardoor van signaalweerstand nauwelijks sprake is. Verder is de geanodiseerde arm volledig afgestemd op de hele unit. De motor is gedempt en geïsoleerd van het chassis, zodat trillingen niet kunnen doorwerken. En een ‘Clever Clamp’-systeem zorgt voor een perfect contact tussen schijf en plaat. Het magnetische anti-skatingsysteem is contactvrij om ongewenste naaldspanningen te elimineren en dankzij de doorlopende siliconenriem wordt de schijf gegarandeerd nauwkeurig aangedreven. Al met al maakt de TT-15S1 het home-audiosysteem van iedere audioliefhebber pas écht compleet.

Het Marantz-onderscheid Bij Marantz geloven we dat muziek altijd een fundamentele rol heeft gespeeld in hoe iemand de realiteit ervaart: we horen niet alleen geluiden, maar we voelen, dromen en zien ze zelfs. Waar de eenheid tussen beeld en geluid de laatste tijd steeds hechter wordt, zien we de rol van muziek binnen het geheel ook groeien. Zo brengt muziek de spanning en emoties van een film pas echt tot leven. We geloven ook dat het bij echte hifi draait om het weergeven van de magie van een optreden. Het gaat erom dat de muziek wordt beleefd zoals de artiest dat bedoeld heeft, zelfs in de bioscoop. Een weergave met een dergelijk hoge kwaliteit vereist uiteraard de allerbeste componenten. Toch leidt het gebruik van de beste componenten in een audioproduct alléén niet automatisch tot de muziekweergave die de artiest voor ogen had. Om dat te bereiken moeten alle componenten binnen een set in perfecte harmonie met elkaar werken. Ze moeten dan ook zorgvuldig worden gekozen zodat niets hun harmonieuze samenwerking in de weg staat. Het gaat immers over muziek. Dankzij onze traditie op gebied van technische perfectie kunnen we producten creëren die een uiterst nauwkeurige weergave mogelijk maken. En meer dan dat: onze liefde voor en kennis van muziekweergave stelt ons in staat om schaal, timbre, toonhoogte, dynamiek en de hele essentie van een opname écht over te brengen. Juist dankzij die passie weten al onze home entertainmentproducten de kracht, spanning en emotie van muziek los te maken. Because music matters

20

MAR ANTZ

PR E M I U M - S E R I E


een ode aan

pure kwaliteit STEREOCOMPONENTEN

Nergens komen New Yorks’ tegenstellingen zo tot uiting als in Central Park. Tegenstellingen die muzikanten al jarenlang inspireren.

Al bijna zestig jaar weerspiegelt Marantz de ware emoties van musici door hun muziek exact zo weer te geven als ze het bedoelden. Om die traditie voort te zetten werken we continu aan onze stereocollectie. Een missie die berust op onze volledige inzet voor de muziek. Daarbij draait het niet alleen om de traditionele media zoals radio, vinyl en cd, maar ook om relatief nieuwe media zoals MP3, AAC, FLAC, HD, WAV en DSD – media die u kunt afspelen vanaf mobiele apparaten, pc’s, externe opslagsystemen of via een stream vanaf internet of AirPlay. Vandaar dat een aantal van onze sets beschikt over een USB-ingang of netwerk-aansluitmogelijkheden. Zodat u van al uw muziekbronnen kunt genieten in uitzonderlijk hoge Marantz-kwaliteit.


N A 8 0 05

stereocomponenten

USB DAC -N E T W E R K SPE L E R PC AUDIO STREAMING

MODE

Geniet nu van uw favoriete muziek in kristalheldere kwaliteit, waar deze ook is opgeslagen. De NA8005-netwerkaudiospeler met USB-DAC kunt u namelijk overal op aansluiten: zowel op uw pc, externe vaste schijven en uw NAS als op internetradio en de muziekdiensten van Spotify en last.fm. Bovendien beschikt de DAC-modus over een optische en digitale coax-input plus USB-B, wat betekent dat u de hoogwaardige DAC van de NA8005 en het hoogwaardige audio-uitgangscircuit kunt gebruiken met HDAM-SA2-modules voor muziek die rechtstreeks vanaf uw pc wordt gestreamd. De speler fungeert als geluidskaart voor de pc en de USB-B-poort werkt in asynchrone modus, waarmee niet alleen 192 kHz / 24 bits maar ook de DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz worden ondersteund voor maximale prestaties. Dat is de meest directe manier om van de uitzonderlijke kwaliteit te genieten. Daar komt dan ook nog de AirPlay-functionaliteit bij voor het rechtstreeks streamen van muziek vanaf uw iDevice of iTunes. Tot slot beschikt de NA8005 over een iPod/iPhone compatibele digitale USB-ingang aan de voorzijde voor opladen en afspelen. Dit is veelzijdigheid ten top. Daarom zal het u des te meer verbazen hoe eenvoudig deze speler te bedienen is via het grote display aan de voorzijde of met behulp van de Marantz Remote App voor Apple en Android. iPhone iPod touch iPhone iPod touch

USB Media USB Media

USB Digital Audio Input

Radio

USB Digital Audio Input

NAS (Network Attached Storage)

NAS (Network Attached Storage)

Radio

Network Audio Streaming

iPhone Network Audio Streaming iPod touch

Internet Radio Internet Radio

USB Media

iPhone iPod touch iPhone iPod touch

Router

Router

iPhone iPod touch

iPhoneUSB Marantz Wizz App Audio Input iPod touch Control Media USB Digital Marantz Wizz App USB Control Media

iTunes Music Radio Streaming iTunes Music Streaming

PC Mac USB Media

USB Digital Audio Input

Direct PCM and DSD audio streaming

Network Audio Streaming iPhone iPod touch

Router Internet Radio

iPhone iPod touch iPad

Internet Radio iTunes Music Streaming

Internet Radio Router

Marantz Wizz App Control Router Marantz Remote App

Marantz Wizz App Control

Internet Radio

Marantz Wizz App Router Control

Network Audio Streaming iPhone iPod touch

MODE

USB-Type B Digital Input

Radio

USB Digital Audio Input

NAS (Network USB Digital Audio Input Radio Attached NAS Storage) Network Audio Streaming (Network Android Attached deviceNAS Storage) (Network Attached Network Audio Streaming Storage)

iPhone iPod touch

iPhone iPod touch iPad

PC Mac

iPhone iPod touch

NAS (Network Attached Storage)

iPhone iPod touch iPad

iTunes Music Streaming iTunes Music Streaming

iPhone iPod touch iPad

iPhone iPod touch iPad iPhone iPod touch iPad

PC Mac

PC Mac PC Mac

iTunes Music Streaming PC Mac

24

MAR ANTZ

STER EOCOMPONENTEN

STER EOCOMPONENTEN

MAR ANTZ

25


TRI-TONE CONTROL

A-B

PM8 0 05

PM6 0 05

GEÏNTEGR EER DE V ER STER K ER

GE Ï N T EGR E E R DE V E R S T E R K E R M E T DIGI TA L E I NG A NG

Deze volledig geïntegreerde versterker met current feedback is gemaakt voor audioliefhebbers die uitmuntende weergavekwaliteit en flexibiliteit in het gebruik zoeken. Hij levert maar liefst 2 x 70 W bij 8 ohm, met een perfecte beeldbalans door de symmetrische circuits. Om een totaal unieke geluidsbeleving te garanderen, hebben de Marantz-ontwerpers de belastingseigenschappen aangepakt en geoptimaliseerd, en het circuit van de grote, dubbel afgeschermde ringkerntransformator opnieuw ontworpen om het bandbreedtevermogen te optimaliseren. Het resultaat is een current feedback-versterker met een enorm energiereserve waarmee u zelfs de meest veeleisende luidsprekers met speels gemak kunt aansturen. En om de geluidskwaliteit te garanderen, is de PM8005 voorzien van current feedback-HDAM’s, plus een drielaagsbodemplaat om trillingen uit te bannen. De PM8005 biedt ook een source-direct-

De PM6005 is meer dan zo maar een opgewaardeerde opvolger van de veelgeprezen PM6004. Natuurlijk hebben we de voorversterker- en de eindversterkergedeelten met de gescheiden componenten intact gelaten.In de buurt van het signaalpad zult u geen IC aantreffen. Dat is omdat de speciaal geselecteerde losse componenten de IC’s niet alleen ver overtreffen in kwaliteit, ook maken ze het mogelijk het geluid beter te detailleren, wat zorgt voor een extra heldere en transparante klankweergave. En natuurlijk is ook de afgeschermde ringkerntransformator met lage impedantie gebleven, evenals de aangepaste hoofdcondensatoren. Dat geldt ook voor alle originele kenmerken, zoals de zeslijnsaudio-ingang met phono, twee paar vergulde luidsprekeraansluitingen met handige bi-wiring en de afstandsbediening; ze zijn er allemaal nog. Maar het apparaat is nu voorzien van optische en digitale coax-ingangen. De DAC is de 24-bits / 192 kHz CS4398 die hoge stroomwaarden kan verwerken, die zich al heeft bewezen in de vele producten uit de Premium-collectie. En de volledige digitale sectie is geheel afgeschermd met een extra metalen behuizing zodat de digitale fase in geen geval invloed op het analoge signaal zal hebben. Kortom, de nieuwe PM6005 is een gedegen en perfecte brug naar de toekomst.

modus voor het zuiverste audiosignaal en Phono MM, waarmee u van uw vinyl kunt genieten. De hemel binnen handbereik!

MODE

26

MODE

S A 8 0 05

CD 6 0 05

S U PE R AU DIO C D - SPE L E R

CD -SPEL ER

De ontwerpers van Marantz hebben alle kennis die we hebben opgedaan in de Premium-collectie toegepast in deze schitterende stereo SA-CD-speler - plus een enorme dosis veelzijdigheid. Het laadmechanisme elimineert vrijwel alle resonantie, terwijl het verkleinde vervormingsspectrum ervoor zorgt dat de allerbeste audiokwaliteit uit SA-CD’s wordt gehaald. En net als de Premium SA-14S1 heeft de SA8005 ook een DAC-modus. Hij is uitgerust met optische en digitale coax-ingangen én USB-B waarmee hij rechtstreeks kan worden aangesloten op uw pc. Dit betekent dat u de hoogwaardige DAC van de speler en de hoogwaardige audio-uitgangsfase kunt gebruiken met HDAM-SA2-modules. Daarom is deze nieuw ontwikkelde cd-speler ook voorzien van onze nieuwste aardings-/signaalisolatortechnologie, waarmee alle pc-ruis vrijwel geheel wordt geëlimineerd. De speler fungeert als geluidskaart voor de pc en de USB-B-poort werkt in asynchrone modus, waarmee niet alleen 192 kHz / 24 bits maar ook de DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz worden ondersteund voor maximale veelzijdigheid en prestaties. Al deze verschillende bronnen maken gebruik van dezelfde excellente audioverwerking, zodat al uw muziek dezelfde intense schittering, energie, en minuscule details uitstraalt – wat de bron ook is. Geniet ervan!

De nieuwe CD6005 is een geperfectioneerde versie met nog meer speciaal geselecteerde componenten. We hebben een massief metalen bodemplaat toegevoegd en het cd-mechanisme een centrale positie gegeven. Dat is onder meer hoe we trillingen vrijwel hebben kunnen uitbannen. De grote voeding voorziet het digitale en analoge circuit van stroom, terwijl de hoogwaardige CS4398-DAC digitale signalen omzet in analoge, die vervolgens naar de vergulde gesynchroniseerde uitgangen worden gestuurd via de door Marantz zelf ontwikkelde kleine signaalversterker, de HDAM-SA2. Hier komt nog de nieuwe afstandsbediening bij, waarmee ook de PM6005-versterker kan worden bediend, en twee nieuwe stand-bymodi om stroom te besparen. Alles bij elkaar is de CD6005 de ideale partner voor de muziekliefhebber die niets anders wil dan de beste prestaties voor een aantrekkelijke prijs. En trouwens, deze cd-speler is ook perfect voor liefhebbers van draagbare muziek, dankzij de digitale aansluitmogelijkheden voor onder andere iPod en iPhone.

MAR ANTZ

STER EOCOMPONENTEN

STER EOCOMPONENTEN

MAR ANTZ

27


A-B

PM50 0 4

T T50 05

GEÏNTEGR EER DE V ER STER K ER

DR A A I TA FE L

Instapmodel of niet, deze geïntegreerde versterker breekt meteen met alle conventies. Als eerste in zijn klasse beschikt hij namelijk over current feedback-architectuur – iets dat tot nu toe alleen voor duurdere modellen was weggelegd. Met de snelle en nauwkeurige signaalverwerking biedt deze technologie een perfect gebalanceerde stereogeluidsweergave en een zeer open en accurate klankweergave. De versterker heeft een extreem rigide en robuuste basis door zijn metalen chassis en voorpaneel, en levert per kanaal 40 W bij 8 ohm of 55 W bij 4 ohm. Verder bevat hij apart ontworpen onderdelen voor geluidsafstemming, een Phono MM-equalizer en Source Direct-functionaliteit om de signaalpaden zo kort mogelijk te houden. De PM5004 heeft onmiskenbaar de lat voor de zogenaamde instapmodellen aanzienlijk hoger gelegd. Fantastisch geluid. Verbluffende veelzijdigheid.

De geïntegreerde schakelbare phono-equalizer maakt de TT5005 een eenvoudig te installeren draaitafel die u kunt combineren met iedere versterker of receiver – zelfs een aparte phono-ingang is overbodig! Het start-stopsysteem dat ervoor zorgt dat de toonarm automatisch wordt (terug) geplaatst levert een probleemloze bediening. Het bijkomstig voordeel is dat het risico op krassen wordt beperkt. De draaitafel heeft een aluminium gegoten draaiplateau voor hoge trage massa en stabiele rotatie. De TT5005 is verder nog uitgerust met een MM-element: u sluit het apparaat simpelweg aan op uw hifisysteem en kunt vervolgens eindeloos lang van uw geliefde analoge platencollectie genieten.

CD50 0 4 CD -SPEL ER De CD5004 speelt niet alleen cd’s, CD-R en CD-RW af, maar ook MP3- en WMA-bestanden. En wat misschien nog belangrijker is, is dat deze speler tevens audio van grote klasse laat horen. Dit komt doordat hij beschikt over hoogwaardige audiocomponenten, zoals de befaamde CS4392-DAC en Marantz’ eigen HDAM-SA2. Ook bevat hij speciale componenten voor geluidsafstemming en een betrouwbaar cd-loopwerk. De Audio EX(clusief) -stand verbetert de geluidskwaliteit nog verder door het uitschakelen van tijdelijk inactieve functies, zoals de digitale uitgang en pitch-control. De Auto Music Scan-functie (AMS) vindt razendsnel de muziek op de schijf, en de Quick Replay-functie herhaalt uw favoriete passages. Hoogwaardige, vergulde analoge uitgangen staan bovendien borg voor de beste aansluitmogelijkheden. De goed gedefinieerde hoofdtelefoonuitgang, de gemakkelijk afleesbare display en de afstandsbediening maken deze excellente speler compleet.

28

MAR ANTZ

STER EOCOMPONENTEN

STER EOCOMPONENTEN

MAR ANTZ

29


een ode aan

eenvoud MELODY-SERIE Steeds meer mensen ontdekken de buitengewone eenvoud van de Marantz Melody-serie. Daarom hebben we hem dit jaar nóg eenvoudiger gemaakt. Beide apparaten kunt u nu met de druk op één knop op uw WiFi-netwerk aansluiten. Ook kunt u met één druk op de knop aangeven of de voorkeur geeft aan WiFi Protected Setup (WPS) of WiFi Sharing. Daarnaast hebben beide apparaten nu digitale ingangspoorten voor een snelle en gemakkelijk aansluiting op uw tv of settopbox. Hoe eenvoudig wilt u het hebben?

New York: het mecca voor kunstenaars. Als ik het daar kan maken...


Melody-serie M E L ODY M E DI A

M E L ODY S T R E A M

C D - R E C E I V E R M E T D A B + E N I N T E R N E T R A D I O M - C R 61 0

N E T W E R K R E C E I V E R M - C R 51 0

Zodra u de nieuwe Melody Media ziet, weet u het: deze nieuwste uitvoering is verfijning in zijn puurste vorm. Met de gitzwarte hoogglans afwerking en de organisch gevormde zijpanelen is het eerste woord dat bij u opkomt: elegantie. Als u de Melody Media wat beter bekijkt, ziet u dat de constructie van het voorpaneel, dat uit drie delen bestaat, qua vorm erg lijkt op die van onze Premium-producten. Het middendeel is verkrijgbaar in zwart of wit en de exclusieve afwerking in twee lagen geeft een eenheid die vertrouwen uitstraalt.

Deze eenheid opent de deuren voor een oneindig aanbod aan nieuwe digitale media, gestreamd vanaf uw pc of rechtstreeks afgespeeld via het internet. De receiver beschikt over alle netwerkfuncties van de Melody Media: WiFi-verbinding met één druk op een knop, een nieuwe digitale ingang voor tv en een tweede USB aan de achterzijde voor meer handige aansluitmogelijkheden. Ook ondersteunt deze receiver ALAC, 192 kHz / 24 bits hoge resolutie WAV, FLAC HD-bestanden en Gapless, voor afspelen zonder pauzes. Bovendien is hij uitgerust met een USB-aansluiting aan de voorzijde, én laadt hij zelfs in de stand-bymodus uw iDevices op. En evenals bij de Melody Media kunt u ook hierop rechtstreeks een paar luidsprekers aansluiten - het uitgangsvermogen is hetzelfde: 2 x 60 W. De Melody Stream is echter een nieuw type product, dat gewijd is aan de nieuwe digitale media, en biedt daarom geen opties voor het afspelen van FM, DAB of cd’s, waardoor hij een stuk slanker is. Echt een heel stuk slanker. En volgens sommigen ook een stuk eleganter. Welke Melody heeft uw voorkeur?

Maar de Melody Media ziet er niet alleen fantastisch uit, hij presteert ook nog eens fantastisch. Cd-audio, FM, DAB en netwerkbestanden worden allemaal perfect weergegeven. Een feest voor uw oren. Pure sensatie voor uw ziel. En dat is nog niet alles, we hebben ook een scala aan netwerk- en streamingfuncties aan dit stijlvolle systeem toegevoegd. Niet alleen is de WiFi-verbinding met slechts één druk op de knop een feit, ook is daar de nieuwe digitale ingang waarmee u uw tv kunt aansluiten. Met de Melody Media kunt u via vTuner duizenden gratis internetradiozenders uit de hele wereld beluisteren. Of waarom probeert u niet eens de online muziekservice van Spotify of last.fm? Zelfs uw eigen muziekbibliotheek op uw pc is toegankelijk. En bovendien ondersteunt de Melody Media ook AirPlay met bediening via de Marantz Remote App. Verder is er nog een tweede USB-poort aan de achterzijde voor meer handige aansluitmogelijkheden. De Melody Media ondersteunt ook ALAC, en 192 kHz / 24 bits hoge resolutie WAV, FLAC HD-bestanden, en Gapless, voor afspelen zonder pauzes. Zoals altijd is de USB-poort compatibel met iPod en iPhone. Welke muziek u ook wilt horen, met de krachtige 60 W (rms) x 2 kunt u alles luid en duidelijk afspelen… en met gemak, want met het grote display is de bediening zo eenvoudig als wat. De Melody Media heeft het allemaal.

M E L ODY-LU I DSPR E K E R LU I DSPR E K E R M-L S502 Deze luidspreker van hoge kwaliteit in een glanzende pianozwarte afwerking is de perfecte partner voor elk systeem uit de Melody-serie. Geen wonder, want de verwerkingscapaciteit, het frequentiebereik en de aansluitmogelijkheden zijn allemaal geoptimaliseerd voor deze productlijn. Deze luidspreker is dan ook alleen verkrijgbaar in combinatie met producten uit de Melody-serie. De crossover is voorzien van speciaal geselecteerde componenten en de bi-wiring-aansluiting benut de bi-ampingfunctie van de Melody Media ten volle. De behuizing is gemaakt van massief, stijf MDF en de zijpanelen zijn licht gebogen. Een glanzende pianozwarte lak zorgt voor de finishing touch.

32

MAR ANTZ

M E L O DY- S E R I E

M E L O DY- S E R I E

MAR ANTZ

33


een ode aan

innovatie LOSSE AV-COMPONENTEN In de collectie losse AV-componenten van dit jaar zijn alle nieuwste snufjes op het gebied van AV-technologie verwerkt. Zo is de nieuwe AV8801 ‘Reference Quality’ set een 11.2-kanaalsprocessor met DTS Neo:X 11.2 voor muziekliefhebbers die het beste eisen op het gebied van de thuisbioscoop. Deze gloednieuwe voorversterker biedt tevens multizone-functionaliteit, inclusief HDMI-video met een geïntegreerde 4x-netwerkhub. Ook nieuw in de collectie van dit jaar is de MM8077 ‘Reference Quality’ hoofdversterker, die is voorzien van maar liefst zeven kanalen en een nog betere audiokwaliteit dankzij de superieure voeding, de beste condensatoren in hun klasse, hoogwaardige componenten, verkoperde onderdelen, en nog veel meer. De nieuwe MM8077 heeft een intelligent koelsysteem en een massieve aluminium koeltunnel om ervoor te zorgen dat alles de juiste bedrijfstemperatuur behoudt. Naast de twee nieuwe sets hebben we ook nog de populaire AV7701 meerkanaals AV-voorversterker, de MM7055- en MM7025-hoofdversterkers. Hierbij is het belangrijk op te merken dat de technici van Marantz de AV-voorversterkers zo hebben ontworpen dat het decoderen en verwerken van het zeer gevoelige audiosignaal heel ver van het krachtige (en storende) versterkingssysteem plaatsvindt. Zo ver zelfs dat het gevoelige audiosignaal wordt gedecodeerd en verwerkt in een geheel eigen afgezonderde behuizing. Inderdaad, twee boxen in plaats van de conventionele oplossing met één box die door standaard AV-receivers wordt gehanteerd. Hierdoor kunnen de afzonderlijke eindversterkers intens krachtige vermogenspieken leveren zonder dat dit ook maar enigszins van invloed is op de zeer gevoelige audioverwerking. Bovendien zijn de voorversterkers voorzien van 3D 4k-videopassthrough en 4k-scalingsystemen die zorgen voor haarscherpe beelden. Al met al het ultieme genot voor oog en oor. Zullen we de componenten eens wat beter gaan bekijken?

Van Times Square tot aan Broadway, een overvloed aan musicals.


losse AV-componenten

6+1 3

4K 4K

HD

VIDEO

36

AV88 01

M M8 07 7

M E E R K A N A A L S AV-V O O R V E R S T E R K E R

M E E R K A N A A L S -HO OF DV E R S T E R K E R

De gloednieuwe AV8801 geeft u eigenlijk alles wat de AV7701 te bieden heeft aan netwerkveelzijdigheid en onovertroffen digitale signaalverwerking – maar dan meer. Heel veel meer. Dat komt omdat deze nieuwe set een ‘Reference Quality’ set is met een 11.2-kanaalsvoorversterker met DTS Neo:X 11.2. Dat maakt hem perfect voor de meest veeleisende AV-adepten. Tevens levert hij multizone-functionaliteit en HDMI-video met een geïntegreerde 4x-netwerkhub. Als Reference Set kan de audiokwaliteit zich onder de allerbeste scharen, dankzij het Marantz HDAM current feedback-circuit, Dolby TrueHD, DTS HD, Audyssey DSX en DTS Neo:X 11.2. Het gehele functiepakket bevat een 11.2-kanaals RCA & XLR voorversterkeruitgang, een geavanceerde jitteronderdrukker, en de nieuwste professionele MultEQ XT32 Pro en LFC (Low Frequency Containment), waarmee wordt voorkomen dat de buren last hebben van de zware bassen. Verdere kenmerken zijn de 6 + 1 HDMI-ingangen / 3 HDMI-uitgangen, InstaPrevue, een onafhankelijke HDMI-uitgang voor een tweede ruimte, en scaling tot 4k. Dit apparaat ondersteunt Apple Lossless, Gapless, FLAC HD 192/24 plus AirPlay, last.fm, Spotify en internetradio. Ook is het voorzien van een netwerkschakelaar voor vier poorten om het aansluiten van meer dan één netwerkapparaat te faciliteren. Je zou bijna vergeten dat hij ook fantastisch klinkt!

Dit is de grote broer van de populaire MM7055. Deze nieuwe MM8077 ‘Reference Quality’ set heeft zeven kanalen, een voeding en condensatoren van superieure kwaliteit. Dankzij het verkoperde chassis kan overal een perfecte aarding worden gegarandeerd waarbij alle achtergrondruis vrijwel wordt uitgebannen. Om alles in deze superkrachtige 7 x 140 W (rms) versterker koel te houden, hebben de ontwerptechnici van Marantz een intelligente koeltunnel en een massief aluminium koelelement toegepast. Deze versterker heeft een ononderbroken aansturing met lage impedantie en is voorzien van het nieuwste current feedback-circuit, een ‘slow start to power-on’-functie, plus een extra grote ringkerntransformator, en een DC-triggerregelaar. Voor nét nog dat extra vleugje power, is het apparaat ook voorzien van door Marantz ontworpen opslagcondensatoren zodat een directe respons op snel wisselende bronnen kan worden gegarandeerd. Simpel gezegd: de perfecte partner voor de AV8801.

MAR ANTZ

L O S S E AV- C O M P O N E N T E N

L O S S E AV- C O M P O N E N T E N

MAR ANTZ

37


M M7055

losse AV-componenten AV 7 701

M E E R K A N A A L S -HO OF DV E R S T E R K E R Als meerkanaalsoptie voor uw hoofdversterker biedt onze nieuwe collectie de MM7055. Deze oplossing zorgt voor een knallende 140 W rms bij 8 ohm voor elk van de vijf kanalen, terwijl de current feedback-technologie met ultrabrede bandbreedte de hoogste SA-CD-frequenties probleemloos verwerkt. Dit maakt deze versterker tevens ideaal voor de hoge-definitie formaten DTS Master Audio en Dolby True HD. Het resultaat? Volledige precisie in toon- en beeldbalans, snelheid en dynamiek. Verder krijgt u nog XLR-audio-ingangen, DC-triggers en een Marantz bedieningsbussysteem voor in- en uitschakelen op afstand. En het werkelijk afgegeven vermogen leest u af via een stijlvole nieuwe display. Nooit eerder zag u zo’n geslaagde combinatie van vermogen en gemak.

M E E R K A N A A L S AV-V O O R V E R S T E R K E R 6+1 3

4K 4K

HD

VIDEO

PC AUDIO STREAMING

De AV7701 is extreme veelzijdigheid in de meest zuivere vorm. Het systeem verwerkt niet alleen ieder audioformaat met hoge resolutie op een perfecte en professionele manier, maar streamt daarnaast muziek vanaf vrijwel ieder netwerkapparaat. Bijvoorbeeld met uw pc, internetradio, Spotify-service of Android-apparaten. Met de AV7701 bent u altijd verzekerd van superieure kwaliteit omdat de audiosignalen via een uniek pad naar de Digital Signal Processor (DSP) worden geleid. Dit zorgt ervoor dat alle kanalen volledig gescheiden zijn en er geen overspraak tussen de kanalen (‘channel crosstalk’) optreedt. Daarnaast wordt de audiokwaliteit van de 7.2-kanaals AV7701 nog verder verhoogd door de verfijnde verwerking van alle signalen via Marantz’ current feedback-HDAM’s voordat ze worden doorgezonden naar de XLR-uitgangen en afzonderlijke eindversterker. De AV7701 springt bovendien nauwkeurig om met 3D 4k-videosignalen via de zeven HDMI-ingangen en verstuurt deze naar de twee HDMI-uitgangen of onafhankelijk naar een speciale, derde HDMI-multiroomuitgang. Voor video met een lagere resolutie is 4K video-upscaling mogelijk. Voor uw kostbare verzameling vinyl is er zelfs een Phono MM-ingang toegevoegd. Verder ondersteunt deze voorversterker de nieuwste audioformaten, waaronder Audyssey DSX via de SHARC DSP 32-bits signaalprocessor. De installatie van dit alles verloopt soepel en eenvoudig via de automatische MultEQ XT kalibratie en gebruikersinterface (GUI) met hoge resolutie. Alles staat klaar, u hoeft het apparaat alleen nog in te schakelen.

M M7025 S T E R E O -HO OF DV E R S T E R K E R Ook de stereohoofdversterker van dit jaar produceert maar liefst 140 W rms bij 8 ohm per kanaal. Perfect om uw voorkanalen een flinke ‘boost’ te geven of uw bestaande stereosysteem op sensationele wijze te upgraden. En omdat hij dezelfde technologie bevat als zijn grote broer, de vijfkanaals MM7055, kunt u deze gemakkelijk met elkaar combineren. Een unieke kans om uw stereosysteem naar uw eigen wensen aan te passen. Verder is hij, net als de MM7055, voorzien van een stijlvol scherm, XLR-ingangen, DC-triggers en een Marantz-bedieningsbussysteem.

38

MAR ANTZ

L O S S E AV- C O M P O N E N T E N

L O S S E AV- C O M P O N E N T E N

MAR ANTZ

39


een ode aan

visie AV-RECEIVERS & BLU-RAY-SPELERS Elk van de Marantz AV-receivers van dit jaar heeft netwerkfunctionaliteit. Vanaf elk apparaat uit de collectie kunt u nu uw muziekbestanden gapless streamen vanaf uw pc, afstemmen op een van de duizenden gangbare en gespecialiseerde internetradiozenders of inloggen bij muziekdiensten als Spotify en last.fm. Ook kunt u AirPlay gebruiken voor het streamen van audio vanaf iTunes of uw iPhone, iPad of iPod. Bovendien kunt u rechtstreeks bestanden streamen vanaf elk DLNA Androidsmartdevice. Dit betekent dat u uw bestanden, waar die zich ook bevinden, altijd meteen kunt vinden en afspelen. Nieuw dit jaar is de verbeterde gebruikersinterface, waarmee de installatie en het gebruik van het systeem een stuk beter en gemakkelijker verlopen. Andere belangrijke hoogtepunten zijn de nieuwe SR7008 met voor het eerst negen kanalen, en de toepassing van de Marantz HDAM-technologie in de SR5008- en SR6008-modellen. En zoals u gewend bent, kunt u gemak combineren met topkwaliteit door middel van de Marantz Remote App voor iDevices en Adroid-telefoons, voor een perfecte bediening van de AV-receiver en UD-speler. De informatie op het scherm wordt via een transparante laag getoond, zodat de film zichtbaar blijft terwijl u informatie over bijvoorbeeld volume, bron of surroundmodus bekijkt. Daarnaast zijn al onze AV-receivers van dit jaar voorzien van 3D-passthrough. Bij de luxere modellen tevens van 4k-videopassthrough en -scaling voor het ultieme kijkplezier. De serie Blu-ray-spelers heeft geavanceerde netwerkfunctionaliteit. Niet alleen ter ondersteuning van BD-Live, maar ook voor audio- en videostreaming vanaf het internet of uw pc-netwerk dankzij de DLNA 1.5-certificering. Zo kunt u met spectaculaire Blu-ray-helderheid en in een ongelooflijke audiokwaliteit genieten van nog meer bronnen, waaronder online diensten zoals YouTube Leanback. Voeg daar de universele compatibiliteit met BD, dvd en cd aan toe en u bent verzekerd van de allerbeste audiokwaliteit in elk formaat. Zelfs van Super Audio cd’s met hoge resolutie geven ze nog de fijnste details weer. Het resultaat? Een subliem geluid en verbluffend beeld. New York: Een smeltkroes van muzikale culturen, erfgoed en nieuwe ideeen. En de geboorteplaats van Marantz.


SR6 0 08 AV- R E C E I V E R

AV-receivers & Blu-ray-spelers 4K 4K

SR 70 08 AV- R E C E I V E R

6+1 3

4K 4K

HD

VIDEO

De nieuwe SR7008 bouwt de sterke punten van de SR7007 verder uit, en verhoogt het aantal kanalen van zeven naar negen. Inderdaad, deze nieuwe receiver kan negen afzonderlijke luidsprekers aansturen, elk met 200 W puur vermogen. En omdat deze krachtpatser wordt ondersteund door Audyssey DSX en DTS Neo:X 9.1 zult u het allesoverweldigende surroundgeluid beleven zoals u nog nooit hebt gedaan. Ook hebben we Audyssey opgewaardeerd naar MultEQ XT32/LFC Pro, zodat u een nog preciezere kalibratie van de luidspreker krijgt en de garantie dat elke plek in de ruimte een ‘sweet spot’ is voor de audio. En omdat deze set ook Apple Lossless, Gapless en FLAC HD 192/24-netwerkstreaming ondersteunt, beschikt u ook over alle gewenste metagegevens, plus muziekdiensten als Spotify, last.fm en AirPlay-audiostreaming. Maar we hebben niet alles omgegooid. Het stijlvolle aluminium voorpaneel met het verlichte patrijspoortdisplay is ongewijzigd gebleven. Ook hebben we de verbluffende audiokwaliteit behouden, die heel simpel bestaat uit een fenomenale mix van moeiteloos vermogen, verbazingwekkend detail en sensationele diepte. Dit alles komt voort uit de toepassing van current feedback-technologie, HDAMvoorversterkers en natuurlijk de 200 W voor elke van de negen kanalen. U kunt deze superieure audiokwaliteit voor al uw muziek en films inzetten. De videosignalen worden met zorg omgeven via geavanceerde videoverwerking, en 6 + 1 HDMI-ingangen en 2 + 1 uitgangen. Het voorpaneel kan worden uitgeklapt voor een extra tweeregelige display. En om alles probleemloos aan de gang te krijgen is er de Setup Assistant. Wat wilt u nog meer?

HD

VIDEO

7

Zoals u van elke Marantz AV-receiver kunt verwachten, is ook in de SR6008 extra aandacht besteed aan de audiokwaliteit, en ontstaat er een surroundgeluid dat rijk is aan details en waarin u volledig wordt ondergedompeld. Bovendien heeft de SR6008, met de nieuwste current feedback-topologie en de hoge definitie-HDAM’s, zowel het vermogen als de finesse om u voortdurend versteld te doen staan. Het zal u dan ook niet verrassen dat dezelfde DLNAnetwerkvoorzieningen voor HD-audiostreaming zijn gebruikt als die van zijn grote broer, de SR7008, plus dezelfde integratiemogelijkheden met Android, Spotify, internetradio en AirPlay. De SR6008 heeft een bijzonder praktische HDMI-ingang aan de voorzijde en twee HDMI-uitgangen aan de achterzijde die gelijktijdige uitvoer naar verschillende apparaten mogelijk maken. Plus nog een extra, nieuwe HDMI-uitgang voor multiroom-gebruik. Net als zijn grote broer is ook dit systeem uitgerust met Audyssey DSX en DTS Neo:X 7.1-verwerking, een met iPod compatibele digitale USB-ingang en een Phono MM-ingang voor de ware vinylfan. Maar het blijft niet beperkt tot veelzijdigheid, de SR6007 is ook nog eens uitermate krachtig: 185 W voor elk van de zeven kanalen om precies te zijn. En omdat het digitale audiosignaal - tot Dolby TrueHD en DTS-HD - wordt ingevoerd via een van de zes HDMI-ingangen die 3D/4k-video ondersteunen, is de audiokwaliteit ronduit adembenemend. Verdere optimalisatie en kalibratie kunnen vlot en eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van Audyssey MultEQ XT, de Setup Assistant en transparante grafische gebruikersinterface (GUI). Puur genot en eenvoudiger dan ooit.

A L L E MOGE L IJK E BE S TA N DE N Met de nieuwe netwerkmogelijkheden van onze AV-receivers van dit jaar kunt u genieten van bijna elk bestand vanaf bijna elk apparaat. Ze zijn door de ingebouwde digitale mediaspeler volledig voorbereid op audiostreaming. Vrijwel elk bestand is mogelijk, waaronder MP3, WMA, FLAC HD, ALAC, WAV192/24 & AAC. Er is ook ondersteuning voor gapless replay zodat u volledig kunt opgaan in een live concert of klassieke opname. Dat alles in de hoogst mogelijke audiokwaliteit, dankzij de ingebouwde audioprocessoren en de Marantz Digital Audio Expander M-DAX2 voor gecomprimeerde audio. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor het internetradioplatform van vTuner en Spotify. AirPlay zorgt voor een probleemloze integratie van iDevices zoals iPad, iPhone, iPod Touch of uw iTunes-muziekbibliotheek, terwijl Android-apparaten gebruikmaken van de DLNA-standaard om de muziek te delen. Tegenwoordig zijn er eigenlijk beperkingen meer.

N etwerk grafische gebruikersinterface

Android device

iPhone iPod touch iPad

NAS (Network Attached Storage) t tR di Internet Radio

US USB Me Media USB Digital Di it l Audio A di Input I t

N k Audio A di Streaming S i Network Router PC Mac Marantz Remote App

42

MAR ANTZ

AV- R E C E I V E R S & B L U - R A Y- S P E L E R S

iTunes Music Streaming

iPhone iPod touch iPad

AV- R E C E I V E R S & B L U - R A Y- S P E L E R S

MAR ANTZ

43


4K 4K

HD

VIDEO

PC AUDIO STREAMING

SR50 08

N R16 0 4

AV- R E C E I V E R

S L A N K V O R M G E G E V E N AV- R E C E I V E R

De nieuwste current feedback-topologie en de eigen HDAM’s van Marantz staan ook centraal in de SR5008. Deze technologieën staan garant voor vermogen én detail in uw beleving van het surroundgeluid. Ook is deze receiver voorzien van de netwerkfaciliteiten voor HD-audiostreaming vanaf de pc en Android plus internetradio, online services en AirPlay vanaf uw iPhone, iPad of iPod. Bovendien is de SR5008 voorzien van decoders voor zowel standaard-audio als voor Dolby TrueHD en DTS-Master Audio. Verder ondersteunt hij Apple Lossless, Gapless voor afspelen zonder pauzes, en FLAC HD 192/24, zodat u alle metagegevens kunt krijgen die u wilt. Daarnaast is de SR5008 uitgerust met wel zes HDMI-ingangen - waarvan een aan de voorzijde - die garant staan voor 3D/4k video-ondersteuning en ARC (Audio Return Channel) op ARC-compatibele tv’s. Voor video met een lagere resolutie is 4K video-upscaling mogelijk. Het systeem brengt moeiteloos de meest complexe actiescènes in beeld en geeft uw muziek weer in ongeëvenaarde kwaliteit dankzij de nieuwste audiotechnologieën van Marantz en de 180 W uit de zeven versterkers. Alles klinkt helder, gedetailleerd en levendig met deze set. Tot slot wordt de SR5008 geleverd met een groot scala aan gemaksopties, zoals: de Setup Assistant om automatisch te kalibreren met Audyssey MultEQ XT en Dynamic Volume Control, multiroom met flexibiliteit van meerdere bronnen en een “video uit”-modus om films en muziek in echte Marantz-stijl te kunnen bekijken. De receiver beschikt bovendien over de speciaal ontwikkelde Marantz Remote App voor de iPhone en Android-apparaten. Dit alles maakt de SR5008 tot een prachtige combinatie van stijl, vermogen en gebruiksgemak.

4K 4K PC AUDIO STREAMING

HD

VIDEO

Als u liever geen grote geluidsinstallatie in de woonkamer hebt, is de slanke NR1604 AV-receiver uitermate geschikt voor u. Dit superranke model is uitgerust met een overdonderend zevenkanaals-surroundgeluid van 90 W per kanaal. Maar het is niet alleen de audio die de NR1604 zo spectaculair maakt, de video is ook van topkwaliteit dankzij de 4k passthrough-mogelijkheden, de transparante gebruikersinterface en 4k-scaling. En dat is niet het enige verschil met de kleinere NR1504, ook is deze receiver voorzien van extra HDMI- en component-video-ingangen. Verder kunt u nog gebruikmaken van de multiroom-/multisource-functionaliteit zonder dat er een extra versterker aan te pas hoeft te komen. En ondanks de slanke uitvoering is deze receiver ook voorzien van dezelfde netwerkfaciliteiten voor audiostreaming als zijn familieleden. U krijgt internetradio, AirPlay vanaf uw iPhone, iPad of iPod, én een digitale met de iPod compatibele USB-ingang. Ook is de installatie heel gemakkelijk: met behulp van de geavanceerde gebruikersinterface (GUI), Setup Assistant, Audyssey MultEQ en microfoon kunt u de handleiding links laten liggen en volgt u gewoon de instructies op het scherm. Alles bij elkaar is dit een gemakkelijk te gebruiken, slank en elegant apparaat met krachtige prestaties.

N R150 4 S L A N K V O R M G E G E V E N AV- R E C E I V E R 5+1 1

M-X P ort & R X 101 M A R A N T Z E X PA N S I O N P O R T & B L U E T O O T H - M O D U L E De Marantz eXpansion Port is een fantastische optie waarmee u nog meer uit uw Marantz haalt. Deze 9-pens stekker aan de achterzijde van onze producten is speciaal bedoeld om de RX101 Bluetooth-ontvanger aan te sluiten. Op die manier kunt u draadloos muziek versturen die opgeslagen is op uw smartphone, tablet of pc met Bluetooth-norm A2DP. In de specificaties achterin ziet u welke systemen een M-XPort hebben voor aansluiting van de RX101.

44

MAR ANTZ

AV- R E C E I V E R S & B L U - R A Y- S P E L E R S

PC AUDIO STREAMING

Naast de enorme hoeveelheid aansluitmogelijkheden en DTS-HD, Dolby True HD-verwerking, heeft deze receiver nu ook de mogelijkheid tot netwerkstreaming. U kunt nu genieten van Apple Lossless, Gapless voor afspelen zonder pauzes, FLAC HD 192/24, AirPlay, plus services als last.fm, Spotify en internetradio. Fans van apparaten als camcorders en smartphones of tablets zullen weg zijn van de HDMI-ingang op het frontpaneel, waarmee ze direct en eenvoudig van beeld en geluid kunnen genieten. Elk van de vijf kanalen beschikt over 85 W. Deze receiver kan worden gebruikt in een eenvoudige stereo-installatie of als basis voor een volledig 5.1-systeem met een spectaculair surroundgeluid. Ook is de NR1504 voorzien van een Setup Assistant, Audyssey MultEQ en microfoon, zodat de installatie niet mis kan gaan. In totaal zes HDMI-ingangen verwerken talloze digitale bronnen; zodat u gemakkelijk een satellietbox, BD/DVD-speler, gameconsole en camcorder kunt aansluiten… allemaal tegelijk. En dat met slechts één HDMI-snoer. Alles bij elkaar geeft dit een fantastisch geluid, een prachtige beeldkwaliteit en een elegante slanke vormgeving.

AV- R E C E I V E R S & B L U - R A Y- S P E L E R S

MAR ANTZ

45


U D70 07

AV receivers & Blu-ray players

U N I V ER SA L BLU-R AY HD -SPEL ER 2 OUT

Bekijk uw Blu-ray-video’s in fantastische kwaliteit en stream vervolgens uw audio- (incl. FLAC) en videobestanden (inclusief DivX plus HD-bestanden) vanaf uw thuisnetwerk of internet. De UD7007 heeft geen enkele moeite met deze uiteenlopende functies omdat het systeem niet alleen uit een Blu-ray- en DVD-speler bestaat, maar ook DLNA 1.5-gecertificeerd is en zelfs toegang biedt tot Netflix en YouTube Leanback. Voor een optimaal analoog stereogeluid op cd en SACD, maakt de speler gebruik van Marantz HDAM-audiomodules en speciaal ontwikkelde componenten op een hiertoe aangewezen audio-printplaat. Daarnaast kunt u vrijelijk kiezen tussen gebalanceerde XLR- en cinch-uitgangen. Het hoogwaardige, snel reagerende loopwerk wordt afgeschermd door een aluminium afdekplaat en stalen bodemplaat voor het chassis. Het chassis heeft bovendien een hoge stijfheid en is versterkt met een extra bodemplaat voor het elimineren van trillingen. De elektronicacomponenten zijn in vijf aparte groepen verdeeld om interferentie tot een minimum te beperken en de audio-videokwaliteit optimaal te bevorderen. Tot slot bieden de twee HDMI-uitgangen met 3D-ondersteuning optimale flexibiliteit qua installatie en prestatievermogen. Maar zoals voor alle Marantz-spelers geldt, staat ook hier de muzikale kwaliteit voorop. Om dat te onderstrepen beschikt de UD7007 over de Pure Direct-modus voor een superieure weergave van cd’s en zelfs SA-CD’s.

U D50 07 U N I V ER SA L BLU-R AY HD -SPEL ER Hoe antwoordt u als iemand u vraagt of u belangstelling heeft voor een Blu-ray-discspeler die de legendarische audioklasse van Marantz combineert met een riante prijs-kwaliteitverhouding? In ons geval was het antwoord een volmondig ‘Ja’, met de 3D-compatibele UD5007 als resultaat. Deze speler staat garant voor een perfecte weergave van alle verfijnde audiodetails op CD en SACD, en levert bovendien de uitzonderlijke 24fps Blu-ray-kwaliteit. Verder biedt de UD5007 niet alleen de volledige BD-Live-specificatie, maar is ook nog eens DLNA1.5-gecertificeerd. U kunt nu vanaf uw eigen bank rustig genieten van uw nieuwste muziek(incl. FLAC) en videodownloads vanaf uw pc. Daarnaast ondersteunt de UD5007 YouTube Leanback videostreaming- en DivX Plus HD-ondersteuning. Een van de belangrijkste redenen waarom deze speler zo’n uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding biedt, is de extreem solide constructie. Om te beginnen is het loopwerk centraal geplaatst en volledig afgeschermd voor een snelle en geruisloze laadfunctionaliteit. Zeker niet onbelangrijk in het ontwerp zijn het solide chassis, de grote afdekplaat en de behuizing zonder ventilator die eventuele trillingen tot een minimum terugbrengen. En om het plaatje af te maken zijn de hoofdcomponenten van de speler (loopwerk, voedingscircuits, display) strikt van elkaar gescheiden om interferentie te minimaliseren. Al met al een uitgelezen kans.

46

MAR ANTZ

AV- R E C E I V E R S & B L U - R A Y- S P E L E R S

AV- R E C E I V E R S & B L U - R A Y- S P E L E R S

MAR ANTZ

47


Woordenlijst

13. DSD-audiostreaming DSD is een 1-bits digitale audiostream die audio met een hoge resolutie weergeeft in DSD64 (zelfde als SA-CD-resolutie) en DSD128, respectievelijk ook wel aangeduid als DSD2.8 (samplingfrequentie van 2,8 MHz) en DSD5.6. DSD-audiobestanden kunnen worden gedownload van het internet en opgeslagen op een computer. Voor het afspelen van de audio met hoge resolutie, moet de pc of Mac worden aangesloten op een USB-DAC of een speler met een USB-DAC-voorziening, die is uitgerust met een USB-B-aansluiting en die DSD-streaming ondersteunt. Voor het verzenden van het DSD-signaal wordt gebruikgemaakt van de zogenaamde DoP-technologie: DSD over PCM.

2. CURRENT FEEDBACK Current Feedback-versterking is een bekende circuittechnologie van Marantz zelf. De Current Feedbackversterkertechnologie sluit perfect aan op de hoge eisen die aan Super Audio-software worden gesteld, die weergave met grote snelheid over een grote bandbreedte levert. De impedantie bij het Current Feedback-punt is beperkt, wat resulteert in een zeer lage faseverschuiving. Marantz-receivers en -versterkers met Current Feedback kunnen via negatieve feedback (NFB) de fasecompensatie tot een minimum beperken, wat resulteert in een hoge doorvoersnelheid, een uitstekende sprongkarakteristiek en een buitengewoon transparant geluid over de volledige bandbreedte. In tegenstelling tot de conventionele versterking met ‘voltage feedback’ (spanningsterugkoppeling) maakt versterking met ‘current feedback’ de eindversterker ongevoelig voor zware luidsprekerbelastingen.

14. Marantz Musical Mastering De meeste audiobedrijven modificeren klanken door elektrische componenten voor het analoge gedeelte van de speler te selecteren en aan te passen, maar ze hebben maar beperkte kennis van digitale filters en moeten daarom gebruik maken van standaard-oplossingen. Marantz is van mening dat die niet voldoen aan de wensen van echte audioliefhebbers. Daarom heeft Marantz veel geïnvesteerd in het verkrijgen van expertise in dit cruciale onderdeel van een CD-speler tijdens het afspelen. Het digitale filter van Marantz elimineert ruis buiten de band, wat een betere signaalruisverhouding en een beter dynamisch bereik geeft, evenals verschillende andere kenmerken.

3. RINGKERNTRANSFORMATOR De ringkerntransformator heeft verschillende voordelen ten opzichte van een normale EI-kerntransformator. Hij is zeer efficiënt en kan daardoor meer vermogen leveren dan een EI-kerntransformator van hetzelfde formaat. Dankzij zijn vorm genereert hij bovendien bijzonder weinig elektromagnetische straling en mechanische trillingen wat de geluidskwaliteit ten goede komt. 4. HYPER DYNAMIC AMPLIFIER MODULE (HDAM) Ter vervanging van de standaard-IC’s heeft Marantz zelf discrete circuitkaarten ontwikkeld. Deze zogeheten HDAM’s bestaan uit afzonderlijke opbouwcomponenten met korte, gespiegelde L/R-signaalpaden. Deze elementen doen precies hetzelfde als op-amps, maar met een veel betere slewrate en een lager ruisniveau dan normale IC op-amps. Dit resulteert in een veel dynamischer, getrouwer en gedetailleerder geluid. In de loop van de jaren heeft Marantz verschillende types HDAM’s ontwikkeld ter verbetering van de kwaliteit. Bovendien zijn deze nu meer afgestemd op de specifieke vereisten van productcategorieën als CD-spelers of versterkers.

PC AUDIO STREAMING

5. SPECIAAL ONTWORPEN COMPONENTEN Alhoewel een elektrisch component op papier fantastisch kan lijken, levert het in combinatie met andere onderdelen niet altijd het gewenste resultaat. Marantz selecteert geschikte componenten voor de specifieke ontwerptoepassing. In sommige gevallen voldoen de standaardcomponenten gewoonweg niet aan de strenge normen die Marantz stelt. In nauwe samenwerking met onze technici worden deze componenten dan volgens de specificaties van Marantz geproduceerd.

MODE

6. SYMMETRISCHE CIRCUITINDELING Korte, directe en gespiegelde signaalpaden dragen aanzienlijk bij aan betere audioprestaties. Doordat wij het rechter- en linkerkanaal bijna perfect symmetrisch ontwerpen, leveren onze circuits een aanzienlijke verbetering van het stereobeeld.

2

OPMERKING: DE CIJFERS TUSSEN PICTOGRAM EN PRODUCTKENMERK VERWIJZEN NAAR DE WOORDENLIJSTKOLOM IN DE TECHNISCHE GEGEVENS OP DE VOLGENDE PAGINA’S.

7. VERKOPERD CHASSIS Een verkoperd chassis biedt de beste afscherming tegen ruis of elektromagnetische vervorming, die veroorzaakt wordt door andere componenten in de apparatuur. Het voorkomt dat deze ruis samen met het audiosignaal wordt versterkt. En nog belangrijker: ieder punt van het chassis heeft zo een aarding met lage impedantie, waardoor het aardpotentiaal zo schoon mogelijk blijft. 8. ZERO IMPEDANCE MATCHING JOINT Een aanzienlijke verbetering van de signaal-ruisverhouding wordt bereikt via een extra verkoperde beugel over de uitgangen van de speler, waardoor de best mogelijke aardsluiting wordt verkregen.

TRI-TONE CONTROL

10. Tri-Tone-Control Met de introductie van Tri-Tone-Control biedt Marantz meer mogelijkheden voor geluidsafstemming. Naast de lage en hoge tonen kunt u nu ook de middentonen aanpassen. Dit is zeer nuttig voor met name moderne, gecomprimeerde audioformaten als MP3 en AAC, die vaak een mindere geluidskwaliteit bieden. 11. POWER AMP DIRECT Power Amp Direct biedt meer flexibiliteit als u een geïntegreerde versterker wilt gebruiken in een stereo-installatie of als eindversterker in een meerkanaalsconfiguratie. Door het uitschakelen van Power Amp Direct functioneert de versterker als een normale, geïntegreerde versterker. Daarmee kunt u in een stereoconfiguratie genieten van perfecte geluidskwaliteit. Wanneer Power Amp Direct is ingeschakeld, gebruikt het de eindversterker in een meerkanaalsconfiguratie voor het aansturen van de luidsprekers links- en rechtsvoor, via de surroundkanalen van uw AV-ontvanger. Dat doet hij met slechts een druk op de knop, zonder dat u kabels hoeft te verwisselen. Power Amp Direct kan ook worden gebruikt in een configuratie met stereo bi-amping. 12. SUPER AUDIO-CD Super Audio-CD (SACD) is een beproefd muziekformaat dat een natuurlijker geluid levert van een bijzonder hoge kwaliteit. Doordat de Super Audio-CD-speler tevens alle bestaande CD’s kan afspelen, kunt u met dit formaat eenvoudig migreren naar audio met een betere kwaliteit. SACD is gebaseerd op Direct Stream Digital-technologie (DSD), die gebruik maakt van 1-bits delta-sigma-modulatie en een samplingfrequentie die 64 maal hoger is dan die van CD’s. Hierdoor biedt de SACD een frequentiebereik tot 100 KHz en een dynamisch bereik van 120 dB.

48

MAR ANTZ

WO O R DE N L I J S T

4K 4K

HD

VIDEO

24. GUI & SETUP ASSISTANT De installatieassistent en de grafische gebruikersinterface (GUI) maken het instellen van de nieuwe AV-receivers heel gemakkelijk. En zodra ze ingesteld zijn verhogen ze uw beleving in het gebruiksgemak. De assistent leidt u gemakkelijk en eenvoudig door de complete installatie van uw AV-receiver, waarbij het aansluiten van de luidsprekers en het aansluiten van de bronapparaten wordt afgehandeld. Dat wordt allemaal ondersteund door duidelijke, grafische afbeeldingen op het scherm. In het dagelijkse gebruik is de grafische gebruikersinterface echt onderscheidend en toont informatie over volume, surroundmodus, ingangsbronnen en meer. Allemaal op het TV-scherm, waarbij het zelfs transparant wordt getoond terwijl de film op de achtergrond nog steeds wordt weergegeven.

15. USB AUDIO / USB Type B / asynchronous mode Met USB-audio kunt u gecomprimeerde audiobestanden (MP3, Windows Media™ Audio enz.) afspelen die op MP3-spelers of externe vaste schijven zijn opgeslagen. Alle Marantz-producten met USB-functionaliteit maken gebruik van het USB 2.0-protocol voor snelle en stabiele gegevensoverdracht. Sommige producten zijn uitgerust met de USB Type B-standaard. Deze producten kunnen rechtstreeks op uw PC worden aangesloten, en worden door de computer beschouwd als externe geluidskaart. Wanneer asynchrone modus wordt ondersteund, wordt voor een hogere kwaliteit de klok voor de gegevensoverdracht door de speler geleverd en niet door de pc. U bent verzekerd van de beste audiokwaliteit, omdat de muziek die op uw PC is opgeslagen, wordt weergegeven door het Marantz-product met zijn hoogwaardige audioverwerking.

25. BLU-RAY DISC Blu-ray Disc, dat ook wel BD-ROM wordt genoemd, is het high-definition-formaat (HD) voor optische schijven van de nieuwste generatie. Het formaat is ontwikkeld om video en audio van hoge definitie op te nemen, opnieuw te schrijven en weer te geven, waardoor de consument een ongekende 1080p-ervaring met hoge definitie wordt geboden. Dat levert een opwindend, levensecht beeld op en een soundtrack die nog gedetailleerder en helderder is.

16. Audiostreaming Digitale media, opgeslagen op computer of NAS (Network-Attached Storage ofwel netwerkschijf) worden steeds populairder. Maar u hoeft deze muziek niet meer uitsluitend via de draagbare mediaspeler of de luidsprekers van uw PC te beluisteren. Onze netwerkenproducten ondersteunen ook audiostreaming, waardoor u via uw Hi-Fi-systeem, zittend op uw bank, kunt genieten van deze muziek in hoge audiokwaliteit. Diverse producten ondersteunen gapless weergave waardoor het mogelijk is om live-concerten te streamen zonder onderbrekingen tussen de afzonderlijke tracks.

27. DIVX ULTRA DivX is een hulpmiddel voor videocompressie dat werd ontwikkeld om filmcontent uit te wisselen via internet. Met een DivX-gecertificeerde Blu-ray-speler kunt u digitale video van de computer eenvoudig afspelen op een normale TV, in een kwaliteit die bijna gelijk is aan DVD.

17. DAC-modus De aanduiding “DAC-modus” slaat op de werking van het apparaat als externe Digitaal-Analoogconverter (DAC). U kunt bronnen als een extern CD-station, digitale tape, een muziekserver, PC of netwerkclient aansluiten via optische of digitale coax-ingangen. Deze bronnen maken dan gebruik van de hoogwaardige D/A-converter en de analoge uitgangstrap, die is voorzien van HDAMmodules voor een rijkere geluidskwaliteit. Zie ook de uitleg bij “USB-audio/USB Type B”. 18. M-DA X2 Gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3, Windows Media™ Audio of AAC worden steeds vaker gebruikt. Deze bestanden hebben echter een lagere audiokwaliteit dan de originele, verliesvrije bestanden op de CD. Dit komt met name doordat de hoogste frequenties ontbreken en de lagere frequenties minder sterk zijn, wat het audiobeeld minder breed en diep maakt. De Marantz Digital Audio Expander 2 (M-DAX2) berekent het uit te voeren frequentiebereik opnieuw, en maakt zo een gedetailleerder en helderder geluid mogelijk. 19. AUDYSSEY / AUDYSSEY LFC Audyssey is een akoestische meettechnologie die akoestische vervorming, veroorzaakt door de akoestische eigenschappen van een ruimte, automatisch herstelt met slechts één druk op de knop. De Audyssey-equalizertechniek zorgt voor een helder, nauwkeurig, natuurlijk geluid met gerichte en verstaanbare stemmen en dialogen, zodat het muzikale evenwicht wordt hersteld. De positie van muziekinstrumenten en geluidseffecten wordt exact vastgelegd en u gaat volledig op in een naadloos surround-klankbeeld. Audyssey LFC is een technologie die het mogelijk maakt ‘s avonds laat nog tv te kijken en muziek te beluisteren zonder uw buren te hinderen. Audyssey LFC voorkomt dat de lage frequenties door de muren heen gaan, zonder dat dit ten koste gaat van het basgeluid.

9. PURE/SOURCE DIRECT/AUDIO EX(CLUSIVE) Pure/Source Direct/Audio EX zijn speciale luistermodi die de hoogst mogelijke signaalzuiverheid bieden. Zij kunnen zowel bij analoge als digitale bronnen worden toegepast, met tweekanaalsof meerkanaals-ingangen. Bij selectie van deze modi volgt het signaal het meest directe pad. In het geval van een AV-receiver wordt het dan niet door het managementcircuit voor toon en bas of een eventuele DSP (digitale signaalverwerking) geleid. In het geval van spelers worden de pitch-control, digitale uitgang of het display uitgeschakeld. Hoe minder het signaal aan verwerking en diverse functies wordt onderworpen, des te dichter blijft het bij het origineel, d.w.z des te minder wordt het vervormd.

23. HIGH-DEFINITION MULTIMEDIA INTER FACE (HDMI) HDMI combineert High Definition-video en fantastische audio in één digitale interface met een bandbreedte tot wel 10 Gigabit/seconde. HDMI voldoet aan de eisen voor HDCP-technologie (High-bandwidth Digital Content Protection), waarmee hoogwaardige content wordt beschermd tegen ongeoorloofde reproductie en verspreiding. HDMI is de enige interface in consumentenelektronica die zowel HD-video als meerkanaals-audio (bijv. Dolby TrueHD en DTS-HD-formaten, inclusief 720p, 1080i en 1080p) via een enkele kabel kan verzenden.

26. 3D ready 3D betekent “driedimensionaal”. Producten met het 3D-logo zijn in staat om een digitaal 3D-videosignaal uit of door te voeren.

28. VIDEOSTREAMING Videostreaming is een element van onze geïntegreerde DLNA1.5-gecertificeerde netwerkaansluitmogelijkheden. Met deze functie kunt u digitale videobestanden vanaf elke andere DLNA1.5-geschikte computer of NAS-apparaat (network attached storage - vasteschijfstation in een netwerk) op elke willekeurige plaats binnen uw thuiscomputernetwerk streamen. Het resultaat is dat uw gestreamde video wordt weergegeven op uw TV-scherm in resoluties tot en met 1080p Full HD kwaliteit. 29. DOLBY TRUE HD Dolby TrueHD is Dolby’s nieuwste verliesvrije technologie voor high-definition-codering. Dolby TrueHD ondersteunt tot acht volledige kanalen. Hierdoor kan de geluidstechnicus geluiden positioneren met een realistischer effect dan ooit tevoren. 30. DOLBY PRO LOGIC IIx & DOLBY PRO LOGIC IIz Dolby Pro Logic IIx is een complete surroundgeluidoplossing met een film- en een muziekstand, die zowel met 5.1- als stereo-bronmateriaal werken. Het verrijkt uw thuisbioscoop met natuurlijk en allesomgevend 7.1-kanaals-surroundgeluid. Dolby ProLogic IIz geeft u een nieuwe audiobelevenis met een realistischere klankweergave door aanvullende hogefrontkanalen, die een verticale component toevoegen aan het horizontale geluidsveld van conventionele 5.1- of 7.1-systemen. De verbeterde ruimtelijke effecten voegen een allesomvattende luchtigheid en een nieuwe dimensie in aanwezigheid en diepte toe aan de luisterervaring. 31. DTS-HD M aster Audio DTS-HD Master Audio is een optioneel High Definition-audioformaat voor alle Blu-ray Disc™-producten. Met het DTS-HD Master Audio-formaat is een bit-voor-bit-weergave van de originele studiomastersoundtrack van de film mogelijk, en wordt audio geleverd met continu hoge bitsnelheden die superieur zijn aan standaard-DVD’s.

20. AUDYSSEY DY NA MIC EQ / AUDYSSEY DY NA MIC VOLUME Dynamic EQ selecteert continu de best mogelijke niveaus voor frequentierespons en surroundvolume. Dit zorgt ervoor dat de basrespons, de toonbalans en de surroundindruk bij elk volume constant blijven. Voor het toepassen van dynamische volumeregeling is dit een noodzakelijke voorwaarde. Uw luisterplezier heeft ernstig te lijden onder sterke wisselingen in geluidsvolume tussen tv-programma’s, reclamespotjes of binnen het programma zelf. Waar u normaal gesproken constant het volume moet aanpassen aan het door u gewenste niveau, bewaakt nu Audyssey Dynamic Volume het geluidsniveau en past het automatisch aan.

32. DTS NEO:X DTS Neo:X™ is een volledige upmixingoplossing met maar liefst 11.2 kanalen aan overweldigend surroundgeluid met een vrijwel gescheiden klankbeeld in de hoogte en de breedte vóór. Van omgevings-/ongerichte effecten, zoals regendruppels, tot effecten boven het hoofd, zoals een laag overvliegend vliegtuig, met DTS Neo:X kan de luisteraar alle audioactie precies volgen. Het geluid vormt een boog boven het hoofd naar de hoogteluidsprekers vóór, zijwaarts naar de breedteluidsprekers, en achterwaarts naar de luidsprekers achter, zodat een halfbolvormig klankbeeld ontstaat.

21. 1080P UPSCALING / VIDEO CONVERSION Upscaling is het proces waarbij een standaardgedefinieerd (SD) videosignaal naar een ogenschijnlijk high-definition (HD) videosignaal wordt geconverteerd met behulp van een scalaire grootheid voor video. Upscaling converteert een SD-videosignaal niet echt naar een HD-signaal, maar geeft wel een sterke verbetering van de details en kleurconsistentie van het beeld, tot 1080p, de resolutie voor HDTV. Videoconversie in een AV-ontvanger van analoog naar digitaal, waarna het signaal via HDMI wordt uitgestuurd, biedt voor alle bronmateriaal gebruiksgemak en de beste digitale beeldkwaliteit. Dankzij deze functie kunt u meerdere bronnen aansluiten op één AV-ontvanger, en kunt u deze met slechts één kabel op het TV-toestel aansluiten. 22. 4K HD VIDEO 4k is de nieuwste videostandaard die voordelen biedt voor grote schermafmetingen. 4k vertegenwoordigt een horizontale resolutie van 4096 pixels en een verticale resolutie van 2160 pixels. 4k heeft een vier keer zo hoge resolutie als HD 1080p. Onze producten zijn voorzien van de upscalingfunctie om analoge en digitale videosignalen naar 4k-resolutie te verhogen. Verder ondersteunen ze 4k-bronschakeling en -passthrough.

33. Audyssey DSX De technici van Audyssey hebben bewezen dat een realistische weergave van surroundgeluid ervan afhangt in hoeverre de weergave door audiosystemen aansluit op het hoorvermogen van de mens. De belangrijkste eisen zijn: (1) frequentierespons, (2) dynamisch bereik en (3) exacte ruimtelijke weergave. Uit onderzoek is gebleken dat voor een exacte ruimtelijke weergave van het geluid meer informatie nodig is dan een 5.1-surroundgeluidsysteem kan leveren. Om de beperkingen van 5.1-kanaalssystemen te omzeilen, levert Audyssey DSX de benodigde aanvullende informatie uit de gewenste richtingen door het toevoegen van hoge of brede frontkanalen, wat een zeer realistisch klankbeeld geeft. 34. MULTI ROOM / MULTI SOURCE Als het Marantz AV-audiosysteem zich in de hoofdruimte van de woning bevindt, kunt u een tweede of zelfs derde set luidsprekers plaatsen in andere, aparte ruimten. In deze ruimten kunt u, onafhankelijk van de hoofdruimte, een audio- en zelfs een videobron selecteren, met een ander geluidsniveau en met volledige functionaliteit van de afstandsbediening. In de hoofdruimte kan dan bijvoorbeeld een Blu-ray disc afgespeeld worden met meerkanaals surroundgeluid, terwijl in een tweede ruimte muziek van een aangesloten CD-speler kan worden beluisterd. Een derde kamer kan dan weer bediend worden met audio van bijvoorbeeld de Tuner – alles gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar. De nieuwste topklasse AV-receivers bieden zelfs zonevideo bij HDMI. In de specificaties wordt vermeld hoeveel zones een systeem kan bedienen en extra gegevens.

Woordenlijst

1. 70% VERMOGENSGARANTIE De 70%-vermogensgarantie van Marantz houdt in dat minimaal 70% van het stereovermogen dat in de specificaties vermeld wordt, beschikbaar is bij gelijktijdig gebruik van 5 kanalen. Vermogensklassering creëert vaak misverstanden, doordat het hoogst mogelijke uitgangsvermogen als uniek verkoopaspect wordt gebruikt. Metingen gebeuren vaak met uitvoer naar slechts 1 luidspreker, met een lagere impedantie dan 8 ohm en een acceptatie van een hoge THD (totale harmonische vervorming). Een standaard THD-waarde is 0,08%; hoe lager de waarde is, hoe beter.

35. D-BUS Het D-bussysteem is ontwikkeld door Marantz om de bediening van de apparatuur nog makkelijker te maken. Deze bus geeft opdrachten door die van de afstandsbediening komen. Hierdoor wordt het mogelijk om apparatuur zonder IR-ontvangers, zoals tuners of verborgen systemen, in combinatie met een extern IR-oog te bedienen via de meegeleverde Marantz systeemafstandsbediening. 36. DC-TRIGGER Een DC-trigger is een toewijsbare uitgangsspanning waarmee bijvoorbeeld een elektrisch projectiescherm kan worden bediend. Het scherm gaat dan automatisch omlaag als op de ontvanger de DVD-ingang wordt geselecteerd. 37. IR-FLASHER De IR Flasher-ingang is een gestandaardiseerde aansluiting voor de bediening van AV-systemen met een externe IR-ontvanger, ongeacht welk formaat de infrarood-afstandsbediening gebruikt. Op de IR Flasher OUT kunt u een IR-zender aansluiten om componenten van andere merken te bedienen. 38. Bluetooth Bluetooth is een wereldwijde norm voor draadloze communicatie voor uitwisseling van informatie tussen vaste en mobiele apparaten. Marantz maakt gebruik van de Bluetooth A2DP-norm om muziek van een mobiel apparaat naar de Marantz-ontvanger te streamen. Het systeem maakt gebruik van de universele RX101 die aangesloten is op de M-XPort. U kunt hiermee ook uw Hi-Fi-systeem muziek laten weergeven, die is opgeslagen op uw PC en daar wordt afgespeeld. 39. AirPlay Met AirPlay kunt u nu de fraaie klanken van uw favoriete nummers vanuit uw iTunesbibliotheek op uw Pc/Mac ® of rechtstreeks en draadloos vanaf uw iPhone ®, iPad™, iPod touch® in hoge kwaliteit naar uw Hi-Fi- of AV-systeem streamen. 40. MADE FOR iPOD/WORKS WITH iPHONE ‘Made for iPod’ en ‘Works with iPhone’ geven aan dat een elektronische accessoire speciaal ontworpen is voor aansluiting op de iPod/iPhone, en dat het voldoet aan de prestatienormen van Apple. Actuele Marantz-producten die zijn voorzien van het ‘Made for iPod’-logo zijn compatibel met de volgende iPod-modellen: 4e generatie iPod of hoger, iPod Classic, iPod Nano (1e t/m 4e generatie), iPod video en iPod touch. Bij de 5e generatie iPod, iPod Nano of iPod touch is de audioverzending digitaal. Het logo ‘Works with iPhone’ voegt de iPhone toe aan deze lijst. 41. DLNA DLNA-certificatie garandeert dat producten stabiele en snelle verbinding hebben, onderling en merkonafhankelijk communiceren, gebruik maken van Universal Plug and Play (UPnP), automatische IP-adressering en gemakkelijk te gebruiken zijn in een bedrade of onbedrade configuratie in uw thuisnetwerk. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig via uw audio/video-installatie uw favoriete muziek, foto’s en video’s te delen die op uw PC, NAS-schijf, muziekserver of HD-recorder zijn opgeslagen. In de specificaties vindt u meer informatie over de ondersteuning voor video-streaming. 42. v Tuner – internetradio Met vTuner wordt uw product met internetfunctionaliteit verbonden met het uitgebreide universum van gestreamde muziek en spraak. vTuner is een betrouwbaar en stabiel platform, dat toegang biedt tot duizenden stations voor internetradio en podcasts – een aanbod dat nog dagelijks groeit. De luisteraar kan zoeken naar stations aan de hand van criteria als regio en genre. Ook kan men gewoon op naam zoeken, of een nog niet opgenomen station toevoegen via de URL. Voor het gebruik van vTuner is geen abonnement nodig. 43. last.fm last.fm is een online-muziekaanbevelingsservice. Zijn grote voordeel is dat hij u helpt een grotere diversiteit in muziek te onderzoeken en te ontdekken op basis van de genres van de nummers die u afspeelt. Om van last.fm te kunnen genieten, heeft u een maandelijks Premium-account nodig. Opmerking: Alleen verkrijgbaar in Groot-Brittannië en Duitsland. Bezoek de website www.lastfm.com voor meer informatie. 44. Spotify - Internet music service Spotify is een pionier op het gebied van muziekstreamingdiensten via internet, die een ultieme interactieve muziekervaring biedt. De diensten van het bedrijf combineren onbeperkt on-demandstreamen van muziek voor een maandelijks bedrag. Op deze manier kunt u uw eigen online muziekbibliotheek opbouwen, en via het Marantz-systeem met Spotify-functionaliteit eenvoudig uw geselecteerde muziek afspelen. U hoeft zich maar een keer aan te melden en u kunt genieten van uw favoriete muziekcollectie, gerangschikt op artiest, album, titel, genre enz. Op dit moment nog niet beschikbaar in alle Europese landen. Bezoek www.spotify.com voor meer informatie. 45. Netflix Netflix is de wereldwijd toonaangevende abonnementservice voor videostreaming via het internet waarmee u van films en tv-series kunt genieten. Op dit moment nog niet beschikbaar in alle Europese landen. Bezoek www.netflix.com voor meer informatie. 46. YouTube Leanback YouTube Leanback is een nieuwe manier om YouTube-video’s te bekijken. Met eenvoudige bedieningsfuncties maakt Leanback het bekijken van video’s op YouTube net zo gemakkelijk als tv kijken. 47. Compatibel met Windows 8 Het logo “Windows 8 Compatible”-logo garandeert dat het betreffende product is getest op compatibiliteit met het Windows 8-besturingssysteem. 48. MILIEU VR IENDELIJK Het milieulogo op alle Marantz-producten geeft aan dat Marantz het welzijn van het milieu ter harte gaat. Dit blijft niet beperkt tot een laag energieverbruik in de standby-modus van alle Marantz-producten. Het wijst ook op de milieubewuste werk- en productiewijze binnen Marantz en het gebruik van milieu-goedgekeurde componenten zonder gevaarlijke chemische stoffen. Wij doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten.

WO O R D E N L I J S T

MAR ANTZ

49


•/•/• •/• • • • • •/•/•/•/• • 6 • • •/• • • •/•/•

42

ONTWERP Metalen voorpaneel GyroTouch-afstemming Patrijspoort display Walnoten achterzijde Intrekbaar dock-tray Premium afstandsbediening met metalen bovenzijde

• • • • • •

OVERIGE Aantal versterkers Hoogwaardige audiocomponenten 180° audio verspreiding Aantal breedband BMR chassis Aantal Woofers Kensington Lock

6x 25W Class D • • 2 2 •

ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: Goud / zilver / zwart / zilver-goud Afstandsbediening Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

DR A A ITA FEL

5

48

•/• • 50W 0.5W 514 x 214 x 261 8.1

TT-15S1

EIGENSCHAPPEN Motor: AC/DC Aandrijfsysteem: Riem/Direct Lager: Keramisch/Metaal Bediening: Automatisch/Handmatig Snelheid: 33-1/3 & 45 RPM Phono EQ ingebouwd (schakelbaar) Naald (MM/MC) Naaldversie Riem: Rubber/Siliconen

•/•/•/-/• •/• •/Marantz Virtuoso Ebony -/•

SPECIFICATIES Nominaal uitgangsvermogen Frequentiebereik Phono EQ Signaal-ruisverhouding Uitgangsvermogen Phono EQ Frequenctiebereik Phono EQ S/N ratio Phono EQ

3 mV / 1 kHz 20 Hz - 20 kHz 80 dB -

ALGEMEEN Clever clamp Verkrijgbare kleuren: Zwart/Wit Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

• -/• 440 x 350 x 110 8.9

EIGENSCHAPPEN Kanalen Current Feedback-topologie Phono EQ: Standaard/Current Feedback/ Constant Current Feedback Digitale ingang: optisch/coax DAC-chip HDAM-versie Netvoedingstransformator: Ringkern/E-I Hoogwaardige audiocomponenten Speciaal ontworpen componenten Symmetrische printplaatindeling Geëxtrudeerde aluminium koelelementen Verkoperd chassis Drievoudige toon-instelling (Bass/Mid/Treble) Balans/bass/treble/loudness

4 3 5 6 7 10

OVERIGE Linear Drive Power Supply Lineaire volumeregeling BI-AMP en meerkanaals optie Shottky diodes Ingangsbuffer versterking (alle ingangen/alleen CD) Gescheiden massieve koelelementen Afscherming systeemelementen: koper/metaal/geen Dubbelgelaagde bodemplaat Ruisarm LCD-scherm Source Direct 9 Power Amp direct 11 Standby-modus 5 mm aluminium bovenplaat IN-/UITGANGEN Audio-ingangen Digitale ingang: optisch/coax Phono-ingang: MM/MC Audio-uitgangen Gebalanceerd in/uit Voorv. uit/Hoofd in Power Amp direct Vergulde cinch Luidspreker A/B Luidsprekeraansluiting: Schroef/Marantz/WBT Aantal aansluitingen 35 D-Bus Floating Control Bus-systeem Hoofdtelefoon uit SPECIFICATIES Uitgangsvermogen (8/4 Ohm RMS) Frequentieresponse Totale harmonische vervorming Dempingsfactor Ingangsgevoeligheid: MM Ingangsgevoeligheid: MC Signaal-ruisverhouding: MM/MC Ingangsgevoeligheid: hoog niveau Ingangsgevoeligheid: Gebalanceerd hoog niveau Signaal-ruisverhouding: hoog niveau Ingangsgevoeligheid: Power Amp Direct IN Signaal-ruisverhouding: Power Amp Direct IN ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: goud/zilver/zwart/ zilver-goud Metalen voorpaneel Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Automatische uitschakeling Afneembaar netsnoer Afstandsbediening System Remote-functie Maximale afmetingen (b x d x h) Gewicht in kg

48 48

PM-14S1

2 • -/-/•

2 • -/-/•

-/SA3, SA2 •/• • • • • •/•/•/-

-/SA3, SA2 •/• • • • •/•/•/-

• • • • •/• (Separate) •/-/• • • • • •

• • • • -/• • (Separate) -/•/• • • • • -

7 -/•/• 2 1/1/• • • Marantz SPKT-100 4 • • •

6 -/•/• 2 -/1/• • Marantz SPKT-100 2 • • •

100 W / 200 W 5 Hz - 120kHz 0.01 % 100 2.7 mV / 47 kohm 260 µV / 100 ohm 88 / 76 dB 240 mV / 20 kohm 480 mV / 40 kohm 108 dB(2V input/ Rated output) 1,7 V / 20 kohm 125 dB

90 W / 140 W 5 Hz - 100kHz 0.02 % 100 2.7 mV / 47 kohm 270 µV / 100 ohm 86 dB / 75 dB 240 mV / 20 kohm 106dB(2V input)

•/-/•/-

•/-/•/-

• 300 0.2 • • RC001PMSA • 440 x 453 x 168 26.6

• 220 0,2 • • RC001PMSA • 440 x 453 x 123 18.5

SA-11S3

SA-14S1

12

•/•/•/•/• /-

•/•/•/•/•/•

-/•/-/-/-

-/•/•/•/•

• •/•/• • • • HDAM+HDAM SA2 •/• • • • • •/- / • (HDAM SA2+HDAM) / •

• •/•/• • • •/• • HDAM+HDAM SA2 •/• • • • •/- / • / • (HDAM SA2)

OVERIGE Selecteerbare filters: CD / Super Audio-CD / DAC-Mode 14 14 Marantz Musical Mastering 8 Zero-Impedance Matching Joint (koper) Gesch gelijkrichterschakeling voor analoge en digitale circuits Scherm: dimmer/uit Ruisarm LCD-scherm 5 mm aluminium bovenkap

•/-/• • • • -/• • •

•/-/• • • • -/• • -

WEERGAVE Geprogrammeerd afspelen Auto Music Scan (AMS) Herhalen: track/programma/A-B Afspelen in willekeurige volgorde Piekniveau zoeken Opname bewerken Pitch-control Startgeluidsmodus voor Super Audio-CD Snel terugspelen

20 • • • -

20 • • • -

IN-/UITGANGEN Analoog uit (cinch) Gebalanceerde uitgang Digitaal optisch In/Uit Digitaal Coax In/Uit Bemonsteringsfrequentie digitaal In Vergulde cinch USB-audio (voorzijde) / Made for iPod / Made for iPhone 15 / 40 15 USB type B ingang voor PC (achterzijde) Asynchrone USB modus (achterzijde) Bemonsteringsfrequentie USB type B In USB-B DSD-audiostreaming (DoP): DSD2.8 / DSD5.6 35 D-Bus Hoofdtelefoon uit Volumeregeling hoofdtelefoon

2ch • •/• •/• 192 kHz / 24-bit • •/•/• • • 192 kHz / 24-bit • • •

2ch •/• •/• 192 kHz / 24-bit • •/•/• • • 192 kHz / 24-bit • • • •

SACD-M2 (METAL) Advanced Segment DSD1792A DSP (Marantz) DSP (Marantz) HDAM x 2 HDAM SA2 HDAM-SA2+HDAM

FG Mecha (MZ original) Multi-bit, Delta-Sigma DSD1792A DSD1792A DSD1792A HDAM HDAM SA2 HDAM-SA2+HDAM

2 Hz - 50 kHz 114 dB 109 dB 0,000009 105 dB

2 Hz - 50 kHz 112 dB 110 dB 0.001% 102 dB

2 Hz - 20 kHz 100 dB 110 dB 0,0015% 100 dB

2 Hz - 20 kHz 100 dB 110 dB 0,0015% 100 dB

•/-/•/• RC001PMSA 45 0.3 • • 440 x 421 x 123 17

•/-/•/• RC001PMSA 37 0.3 • • 440 x 419 x 123 14.5

premium sa-cd SPELER S EIGENSCHAPPEN Compatibiliteit CD’s: CD/CD-R/RW/SACD/WMA/ MP3 CD-Text/Super Audio-CD-Text/ID3 Tag/WMA Meta-tag iPhone / iPod-compatibele USB DAC Mode: USB/Coax/Optisch Asynchrone USB modus (achterzijde) Bit-perfect-overdracht USB-B DSD-audiostreaming (DoP): DSD2.8 / DSD5.6 Aardingsisolator voor DAC Mode-bediening HDAM-versie Netvoedingstransformator: ringkern/E-I Hoogwaardige audiocomponenten Speciaal ontworpen componenten Symmetrische circuitindeling Verkoperd chassis Extra metalen plaat voor sterker chassis Digitale uitgang uit/Audio EX-modus Koptelefoon: standaard/buffer/Current Feedback

RC001PMSA

1,7 V / 20 kohm 125 dB

RC001MS

SPECIFICATIES Loopwerk D/A-conversie DAC IC Digitaal filter Noise Shaper Low-passfilter Uitgangsbuffer Hoofdtelefoon-versterker Super Audio-CD AUDIO  Frequentierespons (aangep.) Dynamisch bereik (SA) Signaal-ruisverhouding (SA) Totale harmonische vervorming (SA) Kanaalscheiding (SA) CD-DA AUDIO  Frequentierespons Dynamisch bereik Signaal-ruisverhouding Totale harmonische vervorming Kanaalscheiding ALGEMEEN  Verkrijgbare kleuren: goud/zilver/zwart/zilver-goud Metalen voorpaneel Afstandsbediening Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Automatische uitschakeling Afneembaar netsnoer Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

50

MAR ANTZ

T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

40 17 13 4 3 5 6 7 9

13

48 48

netwerkaudioSPELER EIGENSCHAPPEN Audiostreaming van PC DAC-modus: USB type B / coax / optisch Asynchrone USB modus (achterzijde) Bit-perfect-overdracht USB-B DSD-audiostreaming (DoP): DSD2.8 / DSD5.6 Aardingsisolator voor DAC Mode-bediening Selecteerbare digitale filter: Netwerk / DAC-modus Marantz Musical Mastering Internetradio AirPlay audio Streaming Windows Play to vTuner / Spotify* / last.fm* USB-audio (voorzijde) / Made for iPod / Made for iPhone DLNA-gecertificeerd Gecomprimeerde formaten: MP3 / WMA / AAC Lossless-form: FLAC HD 192/24 / ALAC 96/24 / WAV 192/24 Gapless afspelen Marantz Remote App: iDevice / Android HDAM-versie Netvoedingstransformator: Ringkern / E-I Hoogwaardige audiocomponenten Speciaal ontworpen componenten Symmetrische circuitindeling OVERIGE Verkoperd chassis Extra metalen plaat voor versterking Hoofdtelefoon: Standaard/Buffer/Current Feedback Display: Dimmer / Uit IN-/UITGANGEN iPod / iPhone compatibele USB (voorzijde) USB type B ingang voor PC (achterzijde) Bemonsteringsfrequentie USB In Analoge uitgang Ethernet poort Digitale ingangen: Coaxiaal / Optisch Digitale uitgangen: Coaxiaal / Optisch Bemonsteringsfrequentie digitale ingangen Marantz remote bus RS232

WOOR DENL IJST

WOOR DENL IJST

2

PM-11S3

WOOR DENL IJST

39

WOOR DENL IJST

Technische specificaties

40

premium V ER STER K ER S

NA-11S1

Technische specificaties

EIGENSCHAPPEN Dock voor iPod / iPhone / iPad Ingebouwd WiFi / Ethernet WPS WiFi Sharing AirPlay audio Streaming Draadloze audio streaming vanaf Android en Netwerk Compatibele bestandstypen voor streaming: MP3 / WMA / AAC / WAV / FLAC Internetradio Voorkeuzezenders USB Audio (achterzijde) Analoge Audio Ingang (verguld) Marantz Remote App: iDevice / Android Klok Sluimertimer Programmeerbare timer: eens / dagelijks / dag v.d. week

WOOR DENL IJST

CONSOLET TE

16 17

• •/•/• • • 13 •/• Advanced 14 •/• 14 • • 39 • 47 • 42 / 43 / 44 • / • / • 15 / 40 • / • / • 41 • (v1.5) •/•/• •/•/• 16 • (FLAC, WAV) •/• 4 HDAM + HDAM SA2 •/• 5 • 6 • 7

• • - / • (HDAM SA2+HDAM) / • •/•

40 15

• • 192 kHz / 24-bit & DSD2.8 / DSD5.6 1x Cinch / 1x XLR • •/• •/• 192 kHz / 24-bit • •

35

SPECIFICATIES D/A Conversie DAC IC Digitale Filter Ruisfilter Low Pass filter circuit Uitgangsbuffer Hoofdtelefoon versterker

Advanced Segment DSD1792A DSP (MARANTZ) DSP (MARANTZ) HDAM SA2 HDAM SA2 Discrete w/ HDAM SA2

ALGEMEEN Beschikbare kleuren: Goud / Zilver / Zwart / Zilver-Goud Metalen frontpaneel Afstandsbediening Energieverbruik in W Stand-by verbruik in W Afneembaar netsnoer Maximale afmetingen (BxDxH) in mm Gewicht in kg

•/-/•/• RC002NA 50 0.4 • 440 x 417 x 123 14.6

48

* Niet beschikbaar in alle regio’s

RC002NA

T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

MAR ANTZ

51


2 • -/-/• -/SA3, SA2 •/• • • • • •/•/•/-

2 • •/-/•/• CS4398 SA3, SA2 •/• • • •/•/•/•

2 • •/-/-/SA3, SA2 -/• • •/•/•/•

• • -/• • -/-/• triple • • •

• • -/• -/-/• • •

• -/-/-/• • •

6 -/•/1 1/• • • Marantz SPKT-1 4 • •

5 •/• •/1 -/• • Metalen schroef (verguld) 4 • •

6 -/•/2 -/• Transparant, schroef type 4 • •

SPECIFICATIES Uitgangsvermogen (8/4 Ohm RMS) Frequentieresponse Totale harmonische vervorming Dempingsfactor Ingangsgevoeligheid: MM Signaal-ruisverhouding: MM/MC Ingangsgevoeligheid: hoog niveau Signaal-ruisverhouding: hoog niveau Ingangsgevoeligheid: Power Amp Direct IN Signaal-ruisverhouding: Power Amp Direct IN

70 W / 100 W 5 Hz-100 kHz 0.02 % 100 2 mV / 47 kOhm 87 dB / 200 mV / 20 kOhm 106dB(2V input) 1.6V / 15 kOhm 125 dB

45 W / 60 W 10 Hz - 70 kHz 0.05 % 100 2.2 mV / 47 kOhm 83 dB / 200 mV / 20 kOhm 102dB(2V input) -

40 W / 55 W 10 Hz - 50 kHz 0.05 % 100 2.2 mV / 47 kOhm 83 dB / 200 mV / 20 kOhm 103dB(2V input) -

ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: goud/zilver/zwart/zilver-goud Metalen voorpaneel Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Automatische uitschakeling Afneembaar netsnoer Afstandsbediening System Remote-functie Maximale afmetingen (b x d x h) Gewicht in kg

-/-/•/• • 200 0.3 • • RC002PMSA • 440 x 379 x 130 12.2

-/-/•/• • 150 0,2 • • RC001PMCD • 440 x 370 x 105 7.6

-/-/•/• • 110 0,4 • • RC003PM • 440 x 370 x 105 6.7

OVERIGE Linear Drive Power Supply Shottky diodes Ingangsbuffer versterking (alle ingangen/alleen CD) Gescheiden massieve koelelementen Afscherming systeemelementen: koper/metaal/geen Dubbelgelaagde bodemplaat Source Direct Power Amp direct Standby-modus IN-/UITGANGEN Audio-ingangen Digitale ingang: optisch/coax Phono-ingang: MM/MC Audio-uitgangen Voorv. uit/Hoofd in Power Amp direct Vergulde cinch Luidspreker A/B Luidsprekeraansluiting: Schroef/Marantz/WBT Aantal aansluitingen D-Bus Hoofdtelefoon uit

2

4 3 5 6 10

9 11

35

48 48

CD- + SACD-SPELER EIGENSCHAPPEN Compatibiliteit CD’s: CD/CD-R/RW/SACD/WMA/MP3 CD-Text/Super Audio-CD-Text/ID3 Tag/WMA Meta-tag iPhone / iPod-compatibele USB DAC Mode: USB/Coax/Optisch Asynchrone USB modus (achterzijde) Bit-perfect-overdracht USB-B DSD-audiostreaming (DoP): DSD2.8 / DSD5.6 Aardingsisolator voor DAC Mode-bediening HDAM-versie Netvoedingstransformator: ringkern/E-I Hoogwaardige audiocomponenten Speciaal ontworpen componenten Symmetrische circuitindeling Extra metalen plaat voor sterker chassis Digitale uitgang uit/Audio EX-modus Koptelefoon: standaard/buffer/Current Feedback OVERIGE Selecteerbare filters: CD / Super Audio-CD / DAC-Mode Zero-Impedance Matching Joint (koper) Gescheiden gelijkrichterschakeling voor analoge en digitale circuits Scherm: dimmer/uit

MAR ANTZ

T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

12 40 17 13 4 3 5 6 9

14 8

WEERGAVE Geprogrammeerd afspelen Auto Music Scan (AMS) Herhalen: track/programma/A-B Afspelen in willekeurige volgorde Piekniveau zoeken Opname bewerken Pitch-control Startgeluidsmodus voor Super Audio-CD Snel terugspelen IN-/UITGANGEN Analoog uit (cinch) Digitaal optisch In/Uit Digitaal Coax In/Uit Bemonsteringsfrequentie digitaal In Vergulde cinch USB-audio (voorzijde) / Made for iPod / Made for iPhone USB type B ingang voor PC (achterzijde) Asynchrone USB modus (achterzijde) Bemonsteringsfrequentie USB type B In USB-B DSD-audiostreaming (DoP): DSD2.8 / DSD5.6 D-Bus Hoofdtelefoon uit Volumeregeling hoofdtelefoon

RC002PMSA

RC001PMCD

RC003PM

SA8005

CD6005

CD5004

•/•/•/•/•/-/•/•/•/• •/•/• • • •/• • HDAM+HDAM SA2 •/• • • • •/- / • (HDAM-SA2) / -

•/•/-/•/•/• •/-/•/•/• • -/-/HDAM+HDAM SA2 -/• • • • • •/• - / • (HDAM-SA2) / -

•/•/-/•/•/•/-/•/•/-/-/SA2 -/• • • •/• - / • (OP amp + Buffer) / -

-/-/• • •/•

-/-/• •/•

-/-/• -/•

20 • • • -

25 • • -

30 • • • • • • • (5-60sec.)

2ch -/1 -/1 • •/•/• • • •

2ch -/1 -/1 • -/-/• • •

FG Mecha (MZ original) Multi-bit, Delta-Sigma CS4398 CS4398 CS4398 HDAM HDAM SA2 HDAM-SA2+Buffer

CJDKT690 Multi-bit, Delta-Sigma CS4398 CS4398 CS4398 HDAM HDAM SA2 HDAM-SA2+Buffer

DV11VF Multi-bit, Delta-Sigma CS4392 CS4392 CS4392 NJM2068 HDAM SA2 NJM2068

2 Hz - 50 kHz 112 dB 110 dB 0,002% 101 dB

-

-

2 Hz - 20 kHz 100 dB 110 dB 0,002% 100 dB

2 Hz - 20 kHz 100 dB 110 dB 0,002% 98 dB

20 Hz - 20 kHz 100 dB 110 dB 0,002% 98 dB

-/-/•/• • RC002PMSA 37 0.3 • • 470 x 344 x 109 7.8

-/-/•/• • RC001PMCD 32 0.3 • • 440 x 338 x 105 7.0

-/-/•/• • RC002CD 14 0.4 • 440 x 340 x 105 5.1

2ch 1/1 1/1 192 kHz / 24-bit • 15 / 40 • / • / • 15 • • 192 kHz / 24-bit • 35 • • •

SPECIFICATIES Loopwerk D/A-conversie DAC IC Digitaal filter Noise Shaper Low-passfilter Uitgangsbuffer Hoofdtelefoon-versterker Super Audio-CD AUDIO Frequentierespons (aangep.) Dynamisch bereik (SA) Signaal-ruisverhouding (SA) Totale harmonische vervorming (SA) Kanaalscheiding (SA) CD-DA AUDIO Frequentierespons Dynamisch bereik Signaal-ruisverhouding Totale harmonische vervorming Kanaalscheiding ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: goud/zilver/zwart/zilver-goud Metalen voorpaneel Afstandsbediening Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Automatische uitschakeling Afneembaar netsnoer Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

52

WOOR DENL IJST

PM5004

EIGENSCHAPPEN Kanalen Current Feedback-topologie Phono EQ: Standaard/Current Feedback/Const. Current Feedback Digitale ingang: optisch/coax DAC-chip HDAM-versie Netvoedingstransformator: Ringkern/E-I Hoogwaardige audiocomponenten Speciaal ontworpen componenten Symmetrische printplaatindeling Geëxtrudeerde aluminium koelelementen Drievoudige toon-instelling (Bass/Mid/Treble) Balans/bass/treble/loudness

Technische specificaties

WOOR DENL IJST

PM6005

48 48

T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

Technische specificaties

PM8005

Geïntegreerde V ER STER K ER

MAR ANTZ

53


• - / • (HDAM-SA2) / •/•

IN-/UITGANGEN iPod / iPhone compatibele USB (voorzijde) USB type B ingang voor PC (achterzijde) Bemonsteringsfrequentie USB In Analoge uitgang Ethernet poort Digitale ingangen: Coaxiaal / Optisch Digitale uitgangen: Coaxiaal / Optisch Bemonsteringsfrequentie digitale ingangen Marantz remote bus RS232

• • 192 kHz / 24-bit & DSD2.8 / DSD5.6 1 • •/• •/• 192 kHz / 24-bit • •

40 15

35

SPECIFICATIES D/A Conversie DAC IC Digitale Filter Ruisfilter Low Pass filter circuit Uitgangsbuffer Hoofdtelefoon versterker

Multi-bit, Delta-Sigma CS4398 CS4398 CS4398 HDAM SA2 HDAM SA2 HDAM SA2

ALGEMEEN Beschikbare kleuren: Goud / Zilver / Zwart / Zilver-Goud Metalen frontpaneel Afstandsbediening Energieverbruik in W Stand-by verbruik in W Afneembaar netsnoer Maximale afmetingen (BxDxH) in mm Gewicht in kg

-/-/•/• • RC003NA • 440 x 343 x 106 -

48

TT5005

EIGENSCHAPPEN Motor: AC/DC Aandrijfsysteem: Riem/Direct Lager: Keramisch/Metaal Bediening: Automatisch/Handmatig Snelheid: 33-1/3 & 45 RPM Phono EQ ingebouwd (schakelbaar) Naald (MM/MC) Naaldversie Riem: Rubber/Siliconen

-/• •/-/• •/•/• • •/DSN-82 •/-

SPECIFICATIES Nominaal uitgangsvermogen Frequentiebereik Phono EQ Signaal-ruisverhouding Uitgangsvermogen Phono EQ Frequenctiebereik Phono EQ S/N ratio Phono EQ

2.5 mV / 1 kHz 20 Hz - 20 kHz 150 mV / 1 kHz 20 Hz - 20 kHz -

ALGEMEEN Clever clamp Verkrijgbare kleuren: Zwart/Wit Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

•/360 x 357 x 97 2.8

MAR ANTZ

T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

FEATURES Hoogwaardig uitgangsvermogen Compatibiliteit CD’s: CD / CD-R/RW / WMA / MP3 Tuner: DAB / DAB+ / FM (RDS) / AM Audiostreaming van PC Internetradio AirPlay audio Streaming Windows 8 vTuner / Spotify* / last.fm* USB-audio (voorzijde) / Made for iPod / Made for iPhone USB-audio / Made for iPod / Works with iPhone Ethernet / WiFi WiFi-installatie: WPS / WiFi Sharing DLNA-gecertificeerd Gecomprimeerde formaten: MP3 / WMA / AAC Lossless-form.: FLAC HD 192/24 / ALAC 96/24 / WAV 192/24 Gapless afspelen WMM (WiFi Multimedia) Marantz Remote App: iDevice / Android Toonregeling: Bass / Treble / Balans Klok Sluimertimer Programmeerbare timer: eens / dagelijks IN-/UITGANGEN AUDIO Analoog In / Uit Digitaal optisch In / Uit OVERIGE iPod / iPhone-compatibele USB-ingang Subwoofer PreOut Luidsprekeraansluiting: kliksluiting / schroef Hoofdtelefoon uit Luidspreker A / B Bi-amping Actieve multi-room voor één extra ruimte

40

48

av-VOORV ER STER K ER

MELODY STR E A M

EIGENSCHAPPEN MEERKANAALS SURROUND DTS HD Master / DTS 5.1 / DTS ES / DTS 96 / 24 Dolby Digital Plus / Dolby TrueHD / Dolby Digital EX / DPL IIz Audyssey DSX DTS-Neo:X Meerkanaalsstereo max. aantal (voorversterker-) verwerkingskanalen

2 x 60 W •/•/•/• -/-/-/• • • • •/•/• •/•/• •/•/• •/• •/• • (v1.5) •/•/• •/•/• • (FLAC, WAV) • •/• •/•/• • • •/•

2/1 •/-

1/0 •/-

2 • -/• • • • •

2 • -/• • -

60 W 2 5 Hz - 22 kHz 86 dB 0,001

60 W 2 5 Hz - 22 kHz 86 dB 0,001

•/90 dB 0.02% 20Hz - 20 kHz 75 dB

-

87.5 - 108 MHz 65 / 60 dB 0.8 / 1.0%

-

•/• RC011CR 50 0.4 • 292 x303 x 112 3.4

•/• RC010CR 50 0.4 292 x 302 x 78 2.7

GELUIDSVERBETERINGEN Verkoperd chassis Netvoedingstransformator: Ringkern/EI Current Feedback-topologie HDAM Pure Direct Hoogwaardige audiocomponenten Vergulde RCA-aansluitingen Klokjitter-reductie Audyssey Audyssey Dynamic EQ / Dynamic Volume Audyssey LFC M-DAX2

AV8801

31 / 32 • / • / • 29 / 30 • / • / • 33 • • (11ch) • 11.2

•/•/• •/•/• • • 7.2

• •/• • • • • • 19 / 20 MultEQ XT32 (PRO) 19 / 20 • / • 19 • 18 •

-/• • • • • • • MultEQ XT (PRO) •/• •

41

• (v1.5) •/•/• •/•/• • (FLAC, WAV) • • / W7 • •/• Android / iOS •

3 2 4

NETWERK DLNA-gecertificeerd Gecomprimeerde formaten: MP3 / WMA / AAC Lossless-formaten: FLAC HD 192/24 / ALAC 96/24 / WAV 192/24 Gapless afspelen AirPlay audio Streaming Compatibel met Windows PlayTo / Windows 8/RT Internetradio (vTuner) Spotify* / last.fm* Compatibel met Remote APP voor smartphones Ethernet HDMI HDMI-ingangen: achter/voor HDMI-uitgangen: hoofd/zone Scaling analoog-HDMI Scaling HDMI-HDMI HDMI: 3D / 4K / CEC / ARC / InstaPrevue HDMI-passthough in stand-bymodus Beeldafstemming / ruisonderdrukking DSD-Audio decodering

AV7701

• (v1.5) •/•/• •/•/• 16 • (FLAC, WAV) 39 • 47 •/• 42 • 43 / 44 • / • Android/iOS 4

21 21

OVERIGE 34 Multiroom-zones Zone-audiobron: HDMI / opt, coax / Netwerk, USB / analoog Zone-audio-uitgang: luidspreker / voorversterkeruitgang Zone-HDMI-uitgang vanuit HDMI-bron IP-bediening / RS232-bediening / Web-bediening / App-bediening IR Flasher In Marantz remote bus 36 DC-triggers

6 / 1 (MHL) 2/1 tot aan 4k tot aan 4k •/•/•/•/• • •/• •

6/1 2/1 tot aan 4k tot aan 4k •/•/•/•/• •/• •

4 -/-/•/• -/• • •/•/•/• • • 2

3 -/-/•/• -/• • •/•/•/• • • 2

av-VOORV ER STER K ER OVERIGE Bluetooth-audio via RX101 Grafische gebruikers interface (GUI) GUI-talen Setup Assistent Firmware Update via USB Variabele cross-over Geoptimaliseerde bass reductie Bassynchronisatie Automatische uitschakelfunctie Sluimertimer

WOOR DENL IJST

MELODY MEDI A

2 x 60 W •/•/•/• •/•/•/• 16 • • 39 • 47 42 / 43 / 44 • / • / • 15 / 40 • / • / • 15 / 40 • / • / • •/• •/• 41 • (v1.5) •/•/• •/•/• 16 • (FLAC, WAV) • •/• •/•/• • • •/•

SPECIFICATIES AUDIOGEDEELTE Uitgangsvermogen (6 Ohm RMS) Aantal kanalen Freq.- Respons (analoog in) Signaal-ruisverhouding (audio) Totale harmonische vervorming (audio) DAB-GEDEELTE Ontvangstbereik (band III / band L) Signaal-ruisverhouding DAB (mono/stereo) Totale harmonische vervorming DAB Frequentierespons DAB Stereoscheiding DAB TUNERGEDEELTE FM Frequentiebereik FM Signaal-ruisverhouding (mono/stereo) Totale harmonische vervorming (mono/stereo) ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: Zwart / Zwart-Wit Afstandsbediening Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W DAB-antenne inbegrepen Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

M-CR610 M-CR510

WOOR DENL IJST

WOOR DENL IJST

Netwerksysteem

* Niet beschikbaar in alle regio’s

• •/•/• • • 13 •/• • 14 -/14 • 39 • 47 • 42 / 43 / 44 • / • / • 15 / 40 • / • / • 41 • (v1.5) •/•/• •/•/• 16 • (FLAC, WAV) •/• 4 HDAM + HDAM SA2 -/• • 5 • 6 •

WOOR DENL IJST

* Niet beschikbaar in alle regio’s

Technische specificaties

16 17

OVERIGE 7 Koperen chassis Extra metalen plaat voor versterking Hoofdtelefoonverst.: Standaard / Buffer / Current feedback Display: Dimmer / Uit

DR A A ITA FEL

54

NA8005

38 24

IN-/UITGANGEN VIDEO Composiet in / uit 23 Component in / uit HDMI in / uit Video-uit multiroom: video / HDMI AUDIO Analoog in / uit Phono (MM) in Digitale ingang: optisch/coax Multi-room-uitgang: analoog / digitaal Pre Out Subwoofer uit 7.1-meerkanaals-ingang OVERIGE M-XPort voor RX101 Luidspreker A / B 15 Bi-amp drive (5.1-kanaalsinstelling) / luidspreker C Ingangen voorzijde: audio/composiet/digitaal (opt.)/HDMI/USB 15 / 40 USB-audio (voorzijde) / Made for iPod / Made for iPhone FM-tuner ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: Goud / zilver / zwart / zilver-goud Afstandsbediening systeem Voorgeprogrammeerd / programmeerbaar / touch screen Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

48

AV8801

AV7701

• Advanced 9 • •/• • • • • •

• Advanced 7 • •/• • • •

4/1 3/1 6+1 / 3 •/•

3+1 / 2 3/1 6+1 / 3 •/•

6+1 (1x XLR) / 1 • 2/2 2/• (11.2 RCA & 11.2 XLR) 2 (onafhankelijk) •

5+1 (1x XLR) / 1 • 2/2 2/• (11.2 RCA & 7.2 XLR) 2 •

• toewijsbare pre out toewijsbare pre out •/•/-/•/• •/•/• •

• RCA + XLR •/•/-/•/• •/•/• •

-/ -/•/RC019SR •/•/• 90 W 0.2 W 440 x 389 x 185 13.9 kg

-/ -/•/RC016SR •/•/• 60 W 0.2 W 440 x 389 x 185 9.8 kg

* Niet beschikbaar in alle regio’s

AV8801

WOOR DENL IJST

RC016SR

RC019SR

AV7701 T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

MAR ANTZ

55

Technische specificaties

EIGENSCHAPPEN Audiostreaming van PC DAC-modus: USB type B / coax / optisch Asynchrone USB modus (achterzijde) Bit-perfect-overdracht USB-B DSD-audiostreaming (DoP): DSD2.8 / DSD5.6 Aardingsisolator voor DAC Mode-bediening Selecteerbare digitale filter: Netwerk / DAC-modus Marantz Musical Mastering Internetradio AirPlay audio Streaming Windows Play to vTuner / Spotify* / last.fm* USB-audio (voorzijde) / Made for iPod / Made for iPhone DLNA-gecertificeerd Gecomprimeerde formaten: MP3 / WMA / AAC Lossless-form.: FLAC HD 192/24 / ALAC 96/24 / WAV 192/24 Gapless afspelen Marantz Remote App: iDevice / Android HDAM-versie Netvoedingstransformator: Ringkern / E-I Hoogwaardige audiocomponenten Speciaal ontworpen componenten Symmetrische circuitindeling

WOOR DENL IJST

netwerkaudioSPELER


MM7055

MM7025

7 • •/• • • • • (tunnel)

5 • -/• • • •

2 • -/• • • •

OVERIGE Linear Drive Power Supply Ingangsbuffer voor versterking (alle ingangen/alleen CD) Standby-modus

• •/•

• •/•

• •/•

IN-/UITGANGEN Gebalanceerd in/uit Pre-uit/Main-in Luidsprekeraansluiting: Schroef/Marantz/WBT Aantal aansluitingen D-Bus 35 Afstandsbediening voeding (Trigger – in/uit) 36 Flasher in/IR-receiver in 37

7/-/7 • (gold plated) / - / 7 • • •/-

5/-/5 •/-/5 • • •/-

2/-/2 •/-/2 • • •/-

SPECIFICATIES Uitgangsvermogen (8/4 Ohm RMS) Frequentieresponse Totale harmonische vervorming Dempingsfactor Ingangsgevoeligheid: hoog niveau Ingangsgevoeligheid: Gebalanceerd hoog niveau Signaal-ruisverhouding: hoog niveau

150 W / 180 W (6) 8 Hz-100 kHz (+-3 dB) 0.03% (20 Hz - 20 kHz) 100 1.2 V / 22 K 2.4 V / 30 K 105 dB

140 W / 170 W (6) 8 Hz-100 kHz (+-3 dB) 0.03% (20 Hz - 20 kHz) 100 1.2 V / 22 K 2.4 V / 30 K 105 dB

140 W / 170 W (6) 8 Hz-100 kHz (+-3 dB) 0.03% (20 Hz - 20 kHz) 100 1.2 V / 22 K 2.4 V / 30 K 105 dB

ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: goud/zilver/zwart

-/-/•/-

-/-/•/-

-/-/•/-

• 880 0.4 • • 440 x 384 x 185 18.0

• 440 0.4 • • 440 x 384 x 183 15.2

• 220 0.4 • • 440 x 352 x 126 10.5

Technische specificaties

EIGENSCHAPPEN Kanalen Current Feedback-topologie Netvoedingstransformator: Ringkern/E-I Hoogwaardige audiocomponenten Speciaal ontworpen componenten Verkoperd chassis Dubbelgelaagde bodemplaat Geëxtrudeerde aluminium koelelementen

Metalen voorpaneel Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Automatische uitschakeling Afneembaar netsnoer Maximale afmetingen (b x d x h) Gewicht in kg

2 3 5 7

48 48

av-receiver EIGENSCHAPPEN MEERKANAALS SURROUND DTS HD Master / DTS 5.1 / DTS ES / DTS 96 / 24 Dolby Digital Plus / Dolby TrueHD / Dolby Digital EX / DPL IIz Audyssey DSX DTS-Neo:X Meerkanaalsstereo max. aantal (voorversterker-) verwerkingskanalen GELUIDSVERBETERINGEN Current Feedback-topologie HDAM Pure Direct Hoogwaardige audiocomponenten Vergulde RCA-aansluitingen Klokjitter-reductie Audyssey Audyssey Dynamic EQ / Dynamic Volume Audyssey LFC M-DAX2

SR7008

NETWERK DLNA-gecertificeerd Gecomprimeerde formaten: MP3 / WMA / AAC Lossless-formaten: FLAC HD 192/24 / ALAC 96/24 / WAV 192/24 Gapless afspelen AirPlay audio Streaming Compatibel met Windows PlayTo / Windows 8/RT Internetradio (vTuner) Spotify* / last.fm* Compatibel met Remote APP voor smartphones HDMI HDMI-ingangen: achter/voor HDMI-uitgangen: hoofd/zone Scaling analoog-HDMI Scaling HDMI-HDMI HDMI: 3D / 4K / CEC / ARC / InstaPrevue HDMI-passthough in stand-bymodus Beeldafstemming / ruisonderdrukking DSD-Audio decodering

SR6008

OVERIGE Multiroom-zones Zone-audiobron: HDMI / opt, coax / Netwerk, USB / analoog Zone-audio-uitgang: luidspreker / voorversterkeruitgang Zone-HDMI-uitgang vanuit HDMI-bron IP-bediening / RS232-bediening / Web-bediening / App-bediening IR Flasher In Marantz remote bus DC-triggers

SR5008

OVERIGE Bluetooth-audio via RX101 Grafische gebruikers interface (GUI) GUI-talen Setup Assistent Firmware Update via USB Geoptimaliseerde bass reductie

NR1604

IN-/UITGANGEN VIDEO Composiet in / uit Component in / uit HDMI in / uit Video-uit multiroom: video / HDMI AUDIO Analoog in / uit Phono (MM) in Digitale ingang: optisch/coax Multi-room-uitgang: analoog / digitaal Pre Out Subwoofer uit 7.1-meerkanaals-ingang OVERIGE M-XPort voor RX101 Luidsprekeraansluiting: vergulde schroef/normale schroef (alle) Luidspreker A/B / Bi-amp-aansturing / Multiroom-luidspreker Ingangen voorzijde: audio / composiet / digitaal (opt.) / HDMI / USB USB-audio (voorzijde) / Made for iPod / Made for iPhone FM-tuner

MM8077

NR1504

* Niet beschikbaar in alle regio’s

MM7055

MM7025

56

MAR ANTZ

T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

SPECIFICATIES aantal eindversterkers Uitgangsvermogen (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0,08% 2-kan.-aansturing) Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kHz, 0,7%, 2-kan.-aansturing) 70%-garantie ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: Goud / zilver / zwart / zilver-goud Afstandsbediening systeem Voorgeprogrammeerd / programmeerbaar / touch screen Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

SR7008

SR6008

SR5008

NR1604

NR1504

31 / 32 • / • / • 29 / 30 • / • / • • 33 • (9ch) • 9.2

•/•/• •/•/• • • (7ch) • 7.1

•/•/• •/•/• • 7.1

•/•/• •/•/• • 7.1

•/•/• •/-/• 5.1

2 4

• • • • • • 19 / 20 MultEQ XT32 (PRO) 19 / 20 • / • • 19 • 18

• • • • • MultEQ XT (PRO) •/• •

• • • • MultEQ XT •/• •

• MultEQ •/• •

• MultEQ •/• •

• (v1.5) •/•/• •/•/• • (FLAC, WAV) 16 • 39 •/• 47 • 42 43 / 44 • / • Android / iOS

• (v1.5) •/•/• •/•/• • (FLAC, WAV) • •/• • •/• Android / iOS

• (v1.5) •/•/• •/•/• • (FLAC, WAV) • •/• • •/• Android / iOS

• (v1.5) •/•/• •/•/• • (FLAC, WAV) • •/• • •/• Android / iOS

• (v1.5) •/•/• •/•/• • (FLAC, WAV) • •/• • •/• Android / iOS

6/1 2/1 tot aan 4k tot aan 4k •/•/•/•/• • •/• •

6/1 1/1 tot aan 4k tot aan 4k •/•/•/•/• • •/• •

6/1 1/tot aan 4k tot aan 4k •/•/•/•/• •/• -

6/1 1/tot aan 4k tot aan 4k •/•/•/•/• •/• -

5/1 1/•/-/•/•/• -/-

3 •/•/•/• •/• • •/•/•/• • • 2

2 •/•/•/• •/• • •/•/•/• • • 1

2 -/-/•/• •/• •/•/•/• • • 1

2 -/-/•/• •/• •/-/-/• • 1

-/-/-/-/•/-/-/• • -

• Advanced 9 • •/• •

• Advanced 9 • •/• •

• Advanced 9 • •/• •

• Advanced 9 • •/• •

• Hybrid GUI 9 • •/• •

3+1 / 2 3/1 6+1 / 3 •/•

3+1 / 1 2/1 6+1 / 2 -/•

2+1 / 1 2/1 6+1 / 1 -/-

3/1 2/1 6+1 / 1 -/-

3/1 -/5+1 / 1 -/-

5+1 / 1 • 2/2 2/• (11.2) / 2 (onafhankelijk) •

5+1 / • 2/2 1/• (7.2) / 2 •

4+1 / 2/2 1/• (7.2) / 2 •

3/1/1 1/• (2.1) / 1 -

3/1/1 -/• (2.1) / 1 -

• •/toewijsbaar •/•/-/•/• •/•/• •

• -/• toewijsbaar •/•/-/•/• •/•/• •

• -/• toewijsbaar -/-/-/•/• •/•/• •

• -/• -/-/-/•/• •/•/• •

9 125 W (0.05%) 200 W •

7 110 W 185 W •

7 100 W 180 W •

7 50 W 90 W -

5 50 W 85 W -

-/-/•/• RC023SR •/•/• 710W 0.2 W 440 x 399 x 185 13.6 kg

-/-/•/• RC022SR -/-/650W 0.2 W 440 x 389 x 161 11.2 kg

-/-/•/• RC021SR -/-/650W 0.2 W 440 x 335 x 161 10.1 kg

-/-/•/• RC021SR -/-/220W 0.2 W 440 x 367 x 105 8.4 kg

-/-/•/• RC020SR -/-/180W 0.2 W 440 x 367 x 105 8.2 kg

41

21 21

34

36 38 24

23

• •/toewijsbaar 15 •/•/-/•/• 15 / 40 • / • / • •

1

48

T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

NR1604

SR7008

MAR ANTZ

57

Technische specificaties

MM8077

WOOR DENL IJST

WOOR DENL IJST

AV EINDVERSTERKER


Technische specificaties

WOOR DENL IJST

BLU-R AY & DV D-SPELER S

UD5007

EIGENSCHAPPEN Compatibiliteit: CD / SACD / DVD / DVD-A / Blu-ray Disc Audio- / Videostreaming vanaf netwerk Online services: YouTube Leanback / Netflix* Audio Exclusief-modus Snelstart-modus Videoscaling op HDMI: Tot max. 1080p 3D-video ondersteuning Compatibel met gecomprimeerde audio: WMA / MP3

•/•/•/•/• 12 16 / 28 • •/• • 9 • • 21 • 26 •/•

•/•/•/•/• • •/• • • • • •/•

MEERKANAALS/SURROUND Decoder: Dolby Digital Plus / Dolby TrueHD / DTS HD Decoder: DD / DTS / MPEG / DTS96/24 / SACD DSD van SACD via HDMI Meerkanaals-downmix: DD / DTS / SA-CD

29 / 31 • / • / • •/•/•/• • •/•/• 35

•/•/• •/•/•/• • •/•/•

AUDIO/VIDEO-UITBREIDINGEN Compatibiliteit CD’s: CD / CD-R / RW/ HDCD / SACD Compatibiliteit DVD’s: DVD-V / DVD-A / DVD-R / DVD-RW (video) / DVD+R/RW AVCHD / DivX HD / DivX6 / DivX Ultra / DivX plus HD MP3 / WMA van: CD / DVD / USB Compatibiliteit beelddiscs: JPEG / JPEG HD / Picture CD HDAM-versie Hoogwaardige audiocomponenten Speciaal ontworpen componenten Afscherming systeemelementen: verkoperd / metaal / geen Dubbelgelaagde bodemplaat Vergulde cinch OVERIGE CEC 24 True Frames Per Seconde (FPS) NETWERK DLNA-gecertificeerd Netwerkaudio: MP3 / WAV / AAC / FLAC / WAV Statische netwerkvideo (JPEG) Netwerkvideo: MPEG / DivX Plus HD / H.264 / WMV Online services: YouTube Leanback / Netflix* IN-/UITGANGEN VIDEO HDMI uitgang AUDIO Analoge uitgang: 2 ch/5.1 ch/7.1 ch Digitale uitgang: Coax / Optisch OVERIGE USB Ethernet D-Bus Flasher IN / UIT RS-232C

* Niet beschikbaar in alle regio’s

UD7007

M E E R V A N marant z

WA A R T E H O R E N E N T E Z I E N Bezoek onze website voor de adressen van onze geautoriseerde verkooppunten/distributeurs bij u in de buurt.

12

•/•/-/• •/•/•/•/•

•/•/-/• •/•/•/•/•

27

•/•/•/-/• •/•/• •/-/SA-2 • • -/•/• •

•/•/•/-/• •/•/• •/-/• -/•/•

• •

• •

4 5

• (v1.5) •/•/•/•/• • •/•/•/• 45 / 46 • / • 41 16

1

•/-/•/-

•/-/-/-

• • • •/• •

• • • •/• -

SPECIFICATIES D/A-conversie (audio) Frequentieresponse CD (lineaire PCM) Frequentieresponse (Super Audio-CD, DVD-A) Signaal-ruisverhouding Dynamisch bereik: CD/DVD Totale harmonische vervorming (THD)

192 kHz / 32-bit 2 Hz to 20 kHz 2 Hz - 40 kHz (SA-CD) 120 dB 105 dB 0,0020%

192 kHz / 24-bit 2 Hz to 20 kHz 2 Hz - 40 kHz (SA-CD) 115 dB 100 dB 0,0025%

ALGEMEEN Verkrijgbare kleuren: Goud / zilver / zwart / zilver-goud Metalen voorpaneel Afstandsbediening Energieverbruik in W Verbruik tijdens stand-by in W Maximale afmetingen (b x d x h) in mm Gewicht in kg

-/-/•/• • RC006UD 40 0.3 440 x 331 x 107 6.5

-/-/•/• RC006UD 20 0.3 440 x 307.5 x 107 5.0

15 35 37

48

M ET SPECI A L E DA N K A A N: Jan Klupper • Dana Hall • Jay Rodriguez • Bill Ware • Abraham Burton • Chris Beck • Ed Cherry • Fay Victor • James Zollar • Jill McCarron • Jim Seeley • Roman Filiu • Tommy Campbell • Jonathan Powell • Gregg August

• (v1.5) •/•/•/•/• • •/•/•/• •/•

2

23

w w w. m a r a n t z . n l

Smalls Jazz Club, NYC

De beschikbaarheid van de modellen kan per land verschillen. Marantz behoudt zich het recht voor om het ontwerp en de specificaties vanwege beleidsveranderingen of doorlopende productverbeteringen zonder kennisgeving te wijzigen.

UD7007

UD5007

• “Dolby”, “Pro Logic”, “Pro Logic IIz”, “Surround EX”, “Digital Plus”, “TrueHD” en het dubbel-D-symbool zijn handelsmerken van Dolby Laboratories • “DTS”, “DTS-HD”, “DTS-HD Master Audio”, “DTS Digital Surround”, “DTS Digital Out”, “DTS-ES”, “DTS 96/24”, “Neo:6” en “NEO:X” zijn handelsmerken van DTS, Inc. • iPod en AirPlay zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple, Inc. • Audyssey MultEQ, MultEQ XT, MultEQ XT32, Dynamic Volume en Dynamic EQ zijn gedeponeerde handelsmerken van Audyssey Laboratories, Inc.• “HDMI, het HDMI-logo en High-Definition Multimedia Interface zijn al dan niet gedeponeerde handelsmerken van HDMI Licensing LLC.” • Super Audio CD ®, SA-CD ® en het SA-CD-logo ® zijn gedeponeerde handelsmerken van Royal Philips Electronics NV en Sony Corporation. • Blu-ray Disc™, BD-Live en het Blu-ray Disc-logo zijn handelsmerken van Blu-ray Disc Association. Alle rechten voorbehouden. • Direct Stream Digital en het DSD-logo zijn handelsmerken van Sony Corporation. • Inc. DivX® is een gedeponeerd handelsmerk van DivX Networks. • Xyron™ is een handelsmerk van Asahi Kasei Plastics North America, Inc. • UPnP™ is een handelsmerk van UPnP Implementers Corporation • DLNA Certified is een handelsmerk van Digital Living Network Alliance • Bluetooth ® en het Bluetooth-logo zijn een handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. • Last.fm en de Last.fm-logo’s zijn handelsmerken van Last.fm Ltd.• Spotify ® is een gedeponeerd handelsmerk van Spotify Ltd. • Android ® is een gedeponeerd handelsmerk van Google Inc. • Netflix en het Netflix-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Netflix, Inc. • Alle andere handelsmerken en gedeponeerde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren. Garantie voor Marantz-producten Premium-serie: 36 maanden. Alle andere modellen: 24 maanden.

58

MAR ANTZ

T EC H N ISC H E SPEC I F IC AT I E S

HOOFDK A NTOOR EUROPA

HOOFDK A NTOOR A ZIË

HOOFDK A NTOOR VER ENIGDE STATEN

POSTBUS 8744 5605 LS EINDHOVEN NEDERLAND

2-1 NISSHIN-CHO KAWASAKI-KU, KAWASAKI-CHI KANAGAWA 210-8569 JAPAN

100 CORPORATE DRIVE MAHWAH NJ, 07430 V.S.

MAR ANTZ

59


een ode

aan muziek

w w w. m a r a n t z . n l

Marantz 2013 - 2014  

De Nederlandstalige catalogus van Marantz

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you