Page 1

XXS VERSIE losse verkoop > 0 00 euro

mensen, muziek en film

6 pagina’s

4 e JAARGANG _nummer

19

Special

iTeufel Air: opvallend onopvallend Dynamisch, modern en innovatief

Heeft u ook interesse in een Hifidelity Special, mail dan naar info@xingo.nl


> re portage

Opvallend onopvallend

iTEUFEL AIR WIE Teufel

iTeufel Air WAAR Berlijn WAT

1


Het Berlijnse audiomerk Teufel laat met zijn eerste AirPlay-apparaat precies zien waar het voor staat: de iTeufel Air is dynamisch, modern en innovatief.

2


> r ep o r t a g e

tekst Rebecca Seunis fotografie Teufel

3

De iTeufel Air combineert een hoogwaardige stereo luidspreker met een eenvoudige, strakke verpakking. En de eenvoud beperkt zich niet alleen tot het uiterlijk van de iTeufel Air, maar zit ook in de bediening van het apparaat. Er kan namelijk maar weinig misgaan met drie knoppen, waarvan er twee dienen voor het volume. Je moet er wel even voor zorgen dat het iOS-apparaat waarmee je Airplay wil aansturen up-to-date is, anders heb je kans dat de iPad of iPhone de nieuwe geluidsbron in huis niet herkent. Daarna is het slechts een kwestie van seconden voor je muziek kunt streamen en draadloos kunt genieten van een dansje in de woonkamer of juist onderuitgezakt een filmpje kunt kijken, met geluid uit de iTeufel Air natuurlijk. En dat geluid is niet mis, want de AirPlay technologie maakt een storingsvrije draadloze muziekweergave op cd-niveau mogelijk. Twee volwassen 2-kanaals systemen gecombineerd met de ingebouwde 130 mm subwoofer zorgen voor een compleet geluid met volle bas, heldere middentonen en stralende hoogtes. Dankzij 80 Watt aan vermogen produceert de iTeufel Air ook bij zacht volume een voelbare dynamiek, maar is ook een krachtig volume geen probleem. Kamers tot 25 m² zijn goed met geluid te vullen.

AIRPLAY Is slechts achtergrondmuziek of normaal volume nodig, is de iTeufel Air ook makkelijk geschikt voor iets grotere ruimtes. Daarnaast kan de iTeufel Air via de iTunes deel maken van een makkelijk in te richten multiroom systeem. Je favoriete nummers volgen je in meerdere ruimtes: weergegeven over andere AirPlay-geschikte apparaten of in combinatie met Airport Express/Apple tv of zelfs met een tweede iTeufel Air. Zo ervaar je een geweldige mix van Apple technologie en Teufel audio. Wanneer je het Airplay apparaat alleen voor muziek wilt gebruiken, kan deze een mooi vast plekje in de woonkamer innemen. Perfect voor iedereen die toch meestal muziek beluistert via hun iPod of iPhone en zelden nog een cd’tje opzet. Maar het apparaat kan natuurlijk voor meerdere doeleinden gebruikt worden en dat heeft zo zijn voor en zijn nadelen. Want als je een film wil kijken op de bank op je iPad, en het geluid komt uit de woonkamer op een afstand van een aantal meters, dan is het effect toch een beetje weg. Het beeld speelt zich dan in verhouding veel dichterbij af. Dan moet je het apparaat toch verslepen voor een betere beleving. Maar gelukkig is het apparaat niet al te zwaar (5,7 kg) en kun je hem gemakkelijk verplaatsen. In de zomer kan hij bijvoorbeeld lekker mee naar buiten. Dat is misschien iets minder leuk voor de buren, maar ideaal voor een feestje met vrienden.


MULTIFUNCTIONEEL EN STIJLVOL Een mooie bijkomstigheid is het bescheiden energieverbruik van de iTeufel Air. In standby-modus verbruikt hij minder dan 0,5 Watt, goed voor het milieu en voor de portemonnee. In de zogenoemde ‘sleepmodus’ blijft de WLAN-ontvanger actief om de luidspreker zelfstandig te activeren bij een binnenkomend signaal. De iTeufel Air gaat vanzelf weer in de slaapstand als er langer dan twintig minuten geen signaal wordt ontvangen. Zo bespaar je dus ook stroom wanneer je vergeten bent de iTeufel Air op standby te zetten. De multifunctionele en stijlvolle iTeufel Air is een leuke aanvulling voor iedere iOS-gebruiker die het meeste uit zijn producten wil halen. Het elegante wit en zilveren apparaat zal in geen enkele woonkamer misstaan en kan naast de beschreven mobiele bronapparaten, ook met een alledaagse pc of Mac met iTunes (versie 10.1 of nieuwer) als muziekbron

dienen. Hij kan bovendien goed overweg met Spotify; ook niet onbelangrijk, gezien de steeds uitbreidende mogelijkheden van de online dienst. Met alleen een Mac of pc zal het apparaat gezien de tamelijk hoge prijs (499 euro) misschien niet genoeg toegevoegde waarde hebben. Maar de iTeufel Air is een comfortabele speler die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden, en zal daarom iedere gebruiker veel plezier opleveren. Zeker wanneer je ook de moderne toepassingen met bijvoorbeeld iPad & AirPlay opzoekt! De iTeufel Air is per direct verkrijgbaar en kost €499,99. Meer informatie, waaronder de technische specificaties, is te vinden op de website Teufelaudio.nl, en op de HiF.nl Special Page, HiFi.nl/teufel.

4


> r ep o r t a g e

“Een geweldige mix van Apple technologie en Teufel audio.”

5


OVER HIFI.NL A/V platform voor de Benelux Jaarlijks wordt HiFi.nl 4.4 miljoen keer bezocht door in totaal 1.6 miljoen verschillende mensen. www.hifi.nl

Š 2012 Xingo / HiFi.nl

6

HiFidelity special 19 - iTeufel Air  

Een recensie van de iTeufel Air van Teufel door HiFi.nl