Page 1

De wereld van de Jungle Hieu Nguyen IC1L


Inhoudsopgave - Inleiding - Hoofdstuk 1 Conceptontwerp - Concept - Mindmap - Navigatiestructuur - Visie - 50 vragen - Hoofdstuk 2 Scène 1 “The Normal World” - Concept - Assets - Sfeer - Geluid - Maquette - Storyboard - Hoofdstuk 3 Scène 2 “The Dark World” - Concept - Assets - Sfeer - Geluid - Maquette - Storyboard - Hoofdstuk 4 Scène 3 “The Fantasy World” - Concept - Assets - Sfeer - Geluid - Maquette - Storyboard - Hoofdstuk 5 Moodboard


Inleiding In dit conceptontwerp ga ik proberen mijn flashwereld te schetsen. Het onderwerp van mijn flashwereld is de wereld van de jungle. In hoofdstuk 1 zal ik mijn concept beschrijven aan de hand van de 50 vragen, mijn visie en de mindmap die ik gemaakt heb. In hoofdstuk 2 beschrijf ik mijn eerste scene aan de hand van een storyboard, de sfeer die ik wil creëren en de muziek die erbij hoort. De eerste scene noem ik “the normal world”. In deze scene zie je normale dieren rondlopen, zoals apen, olifanten en tijgers. In hoofdstuk 3 beschrijf ik mijn tweede scene: “the dark world”. In deze scene kunnen insecten zich transformeren tot monsters. Ook hier beschrijf ik de scene aan de hand van een storyboard, de sfeer die ik wil oproepen met beelden en geluiden. De laatste scene die wordt beschreven in hoofdstuk 4 noem ik: “the fantasy world”. In deze scene komen wezens voor die normaal alleen in de fantasiewereld voorkomen, zoals eenhoorns en feeën . Ook deze scene wordt beschreven zoals de twee eerder beschreven scènes.


Hoofdstuk 1 Conceptontwerp In dit hoofdstuk beschrijf ik mijn flashwereld. Ik zal mijn flashwereld beschrijven aan de hand van een concept, de mindmap, de visie en de 50 immersive space vragen. Eerst zal ik mijn concept uitleggen: de mindmap, waarom ik voor dit onderwerp heb gekozen, en wat kunnen de mensen allemaal verwachten. Daarna beschrijf ik mijn visie die ik wil bereiken met mijn flashwereld. Als laatste beantwoord ik de 50 Immersive Space vragen.

Concept Het onderwerp van mijn flashwereld heet “De wereld van de jungle”. Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat ik van de natuur houd. De flashwereld heeft een beginscene en drie hoofdscènes (the normal worl, the dark world en the fantasy world). De beginscene begint met een wereldbol. Op de wereldbol zijn vier continenten (Amerika, Europa, Afrika en Azië) te zien. Je ziet de wereldbol vanuit een andere planeet. De bedoeling is dat je op de continenten kunt klikken en deze leiden je naar een van de drie hoofdscènes. Zoals hier boven staat zijn er drie hoofdscenes. De eerste scene is “the normal world”. In deze scene kun je normale dieren en planten bekijken.

Mindmap


Navigatiestructuur The Normal World (Scene 1)

The Dark World (Scene 2)

Wereldbol (Beginscene)

The Fantasy World (Scene 3)

Visie In het begin was mijn visie: proberen mensen te laten zien dat de natuur heel mooi is en dat ze er zuinig mee om moeten gaan. Tegenwoordig worden veel oerbossen gekapt voor houtwinning of sojaplantages. Dit is jammer, want oerbossen zijn goed voor het milieu, want ze nemen co2 op. Als de oerbossen worden gekapt, blijven er weinig oerbossen over en zal de aarde steeds warmer worden. Aan de andere kant sterven veel dieren uit, omdat hun leefgebied wordt uitgeroeid. Ik wilde in eerste instantie met mijn flashwereld laten zien dat de natuur meer gewaardeerd moet worden. Maar in de loop van de tijd heb ik mijn visie veranderd. De scènes die ik wil maken, passen niet bij mijn visie. Mijn nieuwe visie is te proberen om een flashwereld te creÍren welke leuk en interactief is en aan de andere kant wil ik mensen aan het denken zetten.


De 50 vragen 1. Waar zijn we? In de jungle

2. Wat zien we? Planten, bekende en onbekende dieren, watervallen, mooie natuur 3. Van waaruit zien we ? vanuit onze ogen.

4. Door wiens ogen zien we ? Door de ogen van een gewone mens. 5. Verandert je point of view gedurende de productie?

6. Ga je als gebruiker anders tegen het onderwerp aankijken? Misschien 7. Of verandert de inhoud van het onderwerp gaandeweg? Nee

8. Welk moment van de dag is het? In de middag, lekker zonnig en warm.

9. Hoe is het licht, welk seizoen? Het licht is helder, het is mooi weer, ergens in de zomer. 10. Hoe is het weer? Het weer is zonnig en helder.

11. Hoe is de stemming? Het is vochtig in de jungle.

12. Blijft dat zo? Ja het blijft lekker warm en vochtig.

13. Zit er een lijn in? Ja, je wordt gewoon door de jungle heen geleidt.

14. Welke objecten kunnen we zien? Dieren, planten, watervallen enzovoort.

15. Welke objecten gaan een rol spelen in het verhaal? Vooral de dieren en mooie natuur.

16. Welke objecten zijn belangrijk, vallen ons direct al op? De mooie natuur en de onbekende dieren. 17. Speelt het in het heden, verleden, toekomst? In het heden.

18. Hoe zien de 4 verschillende scènes eruit? 4 verschillende plekken in de jungle. Elke plek heeft zijn eigen bezigheden (dieren, planten, water,insecten) 19. Hoe ga je van de ene scène naar de andere? Klikken op de omgeving. 20. Welke metaforen gebruik je in je productie? ............

21. Welke verrassingen heb je voor de gebruiker in petto? Onbekenden dieren en dieren die al uitgestorven zijn.

22. Hoe ga je om met het begrip ontdekken? Klikken op de onderdelen en er komen steeds nieuwe dieren bij. 23. Wat kan de gebruiker in je productie gaan veranderen? De verschillende plekken. 24. Wat wil je daarmee bereiken? Fun


25. Hoe past je idee binnen de definitie van Immersive Space?

- Immersion arises when artwork and technologically advanced apparatus, message and medium are perceived to merge inseperably. Door een fantasie wereld te creeren waar van alles gebeuren wat niet in de echte wereld niet kunnen gebeuren.

26. Hoe visualiseer je achtergrond? Veel bomen en planten. 27. Hoe ga je om met coulissenwerking?

28. Welke rol speelt kleur? De kleur geeft je het gevoel dat je in de jungle bent. 29. Welke rol speelt contrast? De voor en achtergrond vullen elkaar aan. 30. Werk je figuratief? Ja.

31. Of werk je fotorealistisch? Nee 32. Of werk je cartoonesk? Ja

33. Hoe ziet je planning eruit? Een onderwerp verzinnen Een verhaallijn bedenken Daarna schetsen

In flash importeren. 34. Waar gaat volgens jou het meeste werk in zitten? Ontwerpen - produceren van assets – ‘assemblen’ in flash – Vooral met schetsen en de afbeeldingen laten bewegen in flash. 35. Waar ligt jouw kracht in deze productie? Mijn mooie schetsen.

36. Hoe komt jouw passie voor het onderwerp tot uiting? Door de mooie schetsen en ontwerpen.

37. Op welke manier kun jij je creativiteit hierop botvieren? Door dieren die al uitgestorven zijn toe te voegen en dingen te laten gebeuren die in het echt niet kunnen gebeuren. 38. Hoe geef je blijk van je nieuwsgierigheid over het onderwerp? Door mijn enthousiasme en onderzoeken die ik verricht. 39. Hoe komt je daadkracht m.b.t. flash tot uiting? Door de bewegende afbeeldingen.

40. Wanneer ben jij tevreden over het resultaat? Als ik tevreden ben met mijn product en erkenning krijgt voor mijn werk.

41. Hoe kijk je er tegenaan dat je nu individueel werkt? Heerlijk, het is soms heerlijk om alleen te werken, dan kun je makkelijke je eigen planning maken.

42. Welke sfeer wil je oproepen? Een onbewoond jungle waar de dieren alle vrijheid hebben om te leven. 43. Welke muziek past het beste bij de sfeer die je wilt oproepen? Avatar soundtrack/ Amelie soundtrack Yan Tiersen.


44. Wie gaat er helemaal lyrisch worden over je eindproduct? Hopelijk iedereen.

45. Hoe stel je je docenten tevreden? Door inzet te tonen en mijn fantasie los te laten, zodat een mooi product oplevert. 46. Wat zijn je leerdoelen op technisch vlak? Werken met flash

47. Wat zijn je leerdoelen op creatief vlak? Een fantasie wereld proberen te creĂŤren.

48. Wat zijn je leerdoelen op gebied van planning, deadlines? Leren op tijd alles in te leveren en werken met schema. 49. Hoe komt je pro-actieve houding naar buiten? Door het eindproduct te lezen zien.

50. Welke extra’s kun jij inbrengen in deze course? Mensen meer betrekken bij de natuur. Mensen laten zien dat de natuur heel mooi is, zodat de natuur meer waardering krijgt.


Hoofdstuk 2 Scene 1 “ The Normal World” Concept

Via de beginscène kun je doorklikken naar deze wereld. In deze wereld kun je kennis maken met de echte jungle. Je kunt planten, bomen, apen, leeuwen, olifanten, vogels en nog veel meer dieren zien. In deze wereld lopen de dieren vrij in het rond. Je kunt op sommige dieren klikken en die maken geluiden, gaan bewegen of dansen. Ergens in deze wereld kun je doorklikken naar de tweede wereld of je kunt terugkeren naar de beginscène.

Assets

Apen De apen lopen vrij rond. Als je op een aap klikt, dan zal die geluiden maken zoals je van een aap gewend bent. Maar sommige apen doen dan een extra dansje. Olifanten Als je op een olifant klikt, dan zal die ook geluiden maken. Ook de olifanten lopen vrij rond. Vogels De vogels vliegen rond of zitten ergens op een boom. Als je erop klikt, dan zal die ook geluiden maken. Bomen/planten De bomen en planten zijn constant in beweging. De wind die aanwezig is, zal ervoor zorgen dat de bomen en planten blijven bewegen.

Sfeer

De sfeer die ik in deze wereld wil oproepen is gewoon vermaak en fun. Je kunt in deze wereld gewoon de dieren bekijken en erop klikken. De dieren maken geluid of doen een dansje.

Geluid

De achtergrond muziek die ik in deze wereld gebruik is gewoon vrolijke muziek. De muziek moet je een gevoel geven alsof je door het oerwoud loopt. Daarnaast heeft elk dier een eigen geluid. Als je bijvoorbeeld op een aap klikt, zal die aap geluiden maken zoals je gewend bent van een aap.

Maquette


Story board

Mijn scènes hebben niet echt een verhaallijn. Je bent gewoon in de jungle en je kunt vrij rondkijken en overal opklikken waar je maar wilt.

Je kunt zien dat de dieren vrij rondlopen. Je kunt erop klikken en de dieren maken geluiden of ze doen een dansje. Verder zit er geen verhaallijn in.


Hoofdstuk 3 Scene 2 “The Dark World” Concept

Via de beginscène kun je doorklikken naar deze wereld. In deze wereld kun je kennismaken met de jungle die is vernietigd door de mens. Tegenwoordig worden bossen gekapt voor houtwinning of sojaplantages. Na een het stukje bos gebruikt te hebben, wordt dit vaak verbrand. Ik wil in deze wereld een afgebrand oerbos/jungle creëren. De bomen en planten in deze wereld zijn allemaal afgebrand. Alles is zwart en grijs. In deze wereld kunnen insecten zich transformeren tot monsters, er ontstaat nieuw leven. Door op de insecten die rondlopen te klikken, veranderen ze in monsters. Ik wil met deze wereld laten zien dat de mens wreed is. Ze kappen bossen en verbranden deze na hier gebruik van te hebben gemaakt. Dieren hebben geen plek meer om te leven en sterven uit. Nu worden ze monsters en nemen wraak op de mensen.

Assets

Insecten De insecten in deze wereld zijn onder andere kevers, schorpioenen, bijen en nog een veel meer. Als je op een van die insecten klikt, dan verandert die in een monster. Ook kunnen ze enge geluiden maken. Vogels Er vliegen ook vogels in het rond. Het zijn vooral kraaien. Kraaien zijn een symbool voor griezelen.

Sfeer

De sfeer die ik in deze wereld wil oproepen is griezelig. Doordat de mensen de bossen kappen en afbranden, hebben de dieren geen leefomgeving meer. Ze sterven uit. Daarna komen insecten tot leven en in de loop der jaren veranderen ze in monsters.

Geluid

De achtergrondmuziek die ik in deze wereld gebruik is eng. Ik geluid de main soundtrack van de film Resident Evil. Deze soundtrack is echt heel goed en ook zeer toepasselijk. De muziek moet je het gevoel geven alsof je naar een horror film zit te kijken. Daarnaast maken de insecten ook geluiden.

Maquette


Story board

Mijn scènes hebben niet echt een verhaallijn. Je bent gewoon in de jungle en je kunt vrij rondkijken en overal opklikken waar je maar wilt.

Zoals ik eerder zei zit er geen verhaallijn in mijn flashwereld. De gebruikers kunnen gewoon rond kijken en overal opklikken. Hier boven zie je de insecten zich transformeren tot een monster.


Hoofdstuk 4 Scene 3 “ The Fantasy World” Concept

Via de beginscène kun je doorklikken naar deze wereld. In deze wereld kun je kennis maken met de jungle die is gecreëerd met fantasie. In deze wereld zijn elfen, feeën en eenhorens heel normaal. Deze wereld is vergelijkbaar met “The Normal Wereld”, alleen in “The Normal Wereld” leven normale dieren en planten en in “The Fantasy World” leven fantasie dieren en planten. Je ziet vaak in fantasiefilms dat deze wereld wordt gebruikt en daarom ben ik op het idee gekomen om deze in mijn flashwereld te maken. Je kunt in deze wereld ook overal opklikken en de dieren maken ook geluiden. Via een knopje kun je weer terug naar de beginscène of door naar de volgende wereld.

Assets

Eenhoorns Je kunt op de eenhoorns klikken en die zal geluiden maken en bewegen. Feeën De feeën zweven in het rond en je kunt ook erop klikken. De feeën zullen ook geluiden maken.

Sfeer

De sfeer die ik in deze wereld wil oproepen is fantaseren. Deze dieren en feeën bestaan niet, maar ik wil een wereld creëren waar alles mogelijk is. Het moet vermaak en fun zijn.

Geluid

De achtergrond muziek die ik in deze wereld gebruik is vrolijk en fantasieachtig. Welke muziek dat precies is weet ik nog niet. In de loop van de tijd zal dat duidelijk worden. Daarnaast maken de dieren en feeën ook geluiden.

Maquette


Story board

Mijn scènes hebben niet echt een verhaallijn. Je bent gewoon in de jungle en je kunt vrij rondkijken en overal opklikken waar je maar wilt.

Ook hier zit er geen verhaallijn in. Je kunt zoals bij de andere werelden overal opklikken. De wezen en de

feeĂŤn zullen dan gaan bewegen of ze maken geluiden.


Hoofdstuk 5 Moodboard

dewereldvandejungle  

de wereld van de jungle

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you