Page 1

meerdere fotografen diverse stijlen, dus meer keus

uniek albumontwerp ons team bestaat uit fotografen én ontwerpers

snel gereed al vanaf 2 weken ontwerp gereed voor controle

eenvoudig nabestellen fotoafdrukken online bestellen vanaf 1 euro

Fi l m ploe g. n l • m. 06-22 24 3 0 61 • www.F ilmploeg.nl


Si nd s 2

006

is H

e lm

er t.nl

tie c re a

f in b

trouwen in Barneveld

eeld voor pa

30

r ticu

lier e

n on

der-

nem

er m

et fo to

g ra f e

e n re c l a m e e n c o m m u n i c

ati

e.


die je altijd bijblijven! De dag van je bruiloft vliegt voorbij. Wat blijft zijn mooie en dierbare herinneringen. Van onschatbare waarde, maar ze vervagen en raken naar de achtergrond. Gelukkig heb je de foto’s nog! Hoe krijg je de mooiste plaatjes in je fotoalbum en hoe pakt zo’n professionele fotograaf het eigenlijk aan, zo’n bruiloft? We vroegen het fotograaf Rik Jansen van Helmert.nl, die graag een tipje van de sluier oplicht! t e k S t: J a S m i J n H i e m S t r a • F o t o ’ S : H e l m e r t . n l

trouwen in Barneveld

31

t r o u w r e p o r ta g e •

n e d l e e B


de

bruidsfotograaf.

Hij

maakt deel uit van de mooiste dag van je leven maar is tegelijkertijd het liefst zo onzichtbaar mogelijk. Hij wringt zich als het moet weliswaar in de gekste bochten om dat ene mooie plaatje te schieten, maar in de weg lopen doet hij het liefst zo min mogelijk.

Bruidsreportage van tevoren wordt met het bruidspaar doorgenomen wat de wensen zijn, vertelt rik Jansen van Helmert.nl. welk album vinden ze mooi, op welke momenten van de dag is de fotograaf welkom, hoeveel mensen worden er verwacht en last but not least: waar en op welke manier wordt de ‘offciële’ bruidsreportage van het paar gemaakt. Of een bruidspaar nu neigt naar romantisch, stoer, dromerig, stijlvol, lief of een beetje gek; alles is mogelijk. natuurlijk speelt de omgeving waar de foto’s worden genomen een grote rol. kies je voor een landelijke omgeving, een industriële spot of een drukke plek ergens in de stad: het bepaalt voor een groot deel hoe je foto’s eruit komen te zien. los daarvan is het voor de fotograaf de uitdaging om nét die andere foto’s te maken dan een ander zou doen. Foto’s die verrassen. anders zijn. een glimlach tevoorschijn toveren. emotie oproepen. ontroeren. daarom is het belangrijk dat een bruidspaar zich op hun gemak voelt bij een fotograaf en vice versa. in het eerste contact wordt dit meestal wel duidelijk, weet Helmert.nl uit ervaring.

Hoogtepunten natuurlijk vormt de reportage een belangrijk onderdeel van het uiteindelijke album, maar ook de hoogtepunten én de aanwezige gasten moeten natuurlijk vastgelegd worden op een bruiloft. een goede bruidsfotograaf kijkt constant om zich heen. is altijd op zoek naar grote en kleine onverwachte verrassingen. Fotografeert het kleine neefje dat tijdens de trouwplechtigheid stiekem aan de lichtknopjes zit. of legt oma vast, die op een onopvallende plek even haar ogen sluit voor een dutje. om de kans niets te missen te verkleinen, is het mogelijk om twee fotografen in te schakelen.

Onderscheidend Het onderscheid tussen een kiekje en een foto? ,,een goede foto is meer dan alleen inhoud. een fotograaf let ook op de esthetische waarde van een beeld. Compositie en kleurgebruik moeten de inhoud versterken. dat zorgt dat je naar de foto blijft kijken. daarnaast heeft een fotograaf de techniek feilloos in de vingers. op elke locatie kan hij het licht in zijn voordeel laten werken.’’

trouwen in Barneveld

32


Het is erg leuk om de reportage te laten beginnen

tijdens

de

voorbereidingen

‘s morgens. Zorg dat de fotograaf er bij is als het ontbijt op tafel staat, de stropdas gestrikt wordt, of de laatste make-up wordt aangebracht. •

als de tijd het toelaat, maak dan foto’s op twee of meer locaties. kies bijvoorbeeld voor een landelijke omgeving en een parkeergarage.

dit

brengt

kleur

en

diversiteit in het eindresultaat. •

neem gezelschap mee op reportage. een zus, vriendin, nicht of buurvrouw: ze brengen comfort, hulp en gezelligheid! en met een beetje mazzel nemen ze een thermoskan koffe voor jullie mee!

in de vroege uurtjes kan het nog fris zijn buiten. Zorg dus dat je iets warms hebt om over je jurk aan te trekken. en neem comfortabele schoenen mee, zodat je je mooie pumps of laarsjes schoonhoudt op plekken waar het modderig is!

Bedenk van tevoren waar je de foto’s wilt maken, maar zorg ervoor dat de verschillende spots niet te ver van elkaar afliggen. In een bruidsjurk is het over het algemeen niet comfortabel wandelen!

en last but not least: vergeet niet te genieten! dit is de dag van je leven die je maar één keer meemaakt, dus enjoy every minute of it!

l: Helmer t.n

.w www

helm ww.

er t.n

l

trouwen in Barneveld

33

t r o u w r e p o r ta g e •

Tips voor de bruidsreportage!

Helmert  

bruidsreportages

Advertisement