Page 1

LED BELYSNING Tips och idéer för ditt hem


LED ger ett varmt ljus Idag kan du välja LED-belysning som ser ut som halogen.

LED går att dimra Städa eller mysa? Du kan själv anpassa ljuset efter humör.


VARFÖR LED? LED är en ljuskälla som

har både längre livslängd och förbrukar mindre energi än halogen-, glödljus- och lågenergilampor, så samtidigt som du minskar på utgifterna gör du miljön en tjänst av bara farten. LED skapar nya möjligheter att ljussätta och placera ljuset där du bäst behöver det och där det tidigare inte var möjligt. LED är också ett bra alternativ ur säkerhetssynpunkt, eftersom de utvecklar mindre värme än andra ljuskällor. LEDbelysning är lätt att dimra, har hög ljuskomfort och är också lätt att installera. När det nu finns LED-ljuskällor och armaturer som på ett bra sätt ersätter våra energislukande halogenljuskällor skapas en ny standard, och det vill vi inte att du ska missa!

LED är billigt LED-belysning har ett högre inköpspris men redan efter ett par år har din installation betalat sig tack vare den låga energiförbrukningen. Därefter är det en ren sparmaskin…

PSSST! I en normalstor villa med traditionell

belysning står belysningen för upp till 25% av elförbrukningen. Spara 80% genom att byta till LED och få samma varmvita ljussken som en halogen samtidigt som du är snäll mot både miljön och plånboken!

HIDE-A-LITE. Vi har lång erfarenhet av att

arbeta med modern belysning anpassad för det nordiska sinnet och klimatet. Våra värdeord är bl.a. kvalitet, design och energieffektivitet och vi arbetar ständigt med att de ska genomsyra hela verksamheten. Vi har arbetat med belysning i över sextio år och är idag drygt femtio anställda med huvudkontor och lager i Bankeryd utanför Jönköping. Belysningen marknadsförs och säljs under det egna varumärket Hide-a-lite som omfattar LED-, halogen och fiberbelysning för inom- och utomhusmiljöer.


KÖK

HIDE-A-LITE

KÖKET ÄR HEMMETS HJÄRTA Det är här familjen samlas och visst är det väl här som festen alltid hamnar till slut? I köket är det viktigt både med bra arbetsljus och effektbelysning som gör rummet hemtrevligt. Du vill ha riktigt bra ljus när du lagar mat och kunna se bra när du städar – för att sedan kunna dämpa till ett behagligare ljus när du äter. Tänk på att planera belysningen efter rummets olika ändamål.

LEDSTRIP FX IP20. Ljusstark LEDstrip med ett jämnt ljusflöde. Perfekt som t.ex bänkbelysning i kök. Levereras med självhäftande tejp och färdiga snabbkoplingar. Finns i färgtemperaturerna varmvit, kallvit och RGB.

SLIM LED. Extremt tunn LED-

armatur IP44 med inbyggnadsdjup på endast 9 mm. Perfekt som belysning i skåp och under hyllor i t.ex. kök och badrum. Välj mellan färgtemperaturerna varmvit och vit. Finns i vitt och aluminium.

ALU BOX MULTI 6. Ställbar downlight med varmvitt ljus (multichipteknik) som ger en fin ljusbild och passar perfekt som allmänbelysing i t.ex. kök, vardagsrum och hall. Färgtemperatur varmvit. Finns i vitt och aluminium.


Hidealite.se Besök vår hemsida för att hitta en återförsäljare i din närhet.

Visste du att... LED-belysning ger möjlighet till låg infällningshöjd tack vare den låga värmeutvecklingen.

KÖK


BADRUM

HIDE-A-LITE

EGEN TID I LUGN OCH RO Armaturer i badrum måste tåla fukt och därför ska man tänka på vilken IP-klass armaturen har – d.v.s. klassningen som talar om hur mycket fukt en armatur klarar av och var i badrummet den får placeras. Använd dimmer så kan du ha det riktigt ljust när du vill städa och även dämpa belysningen när du vill skapa ett ”mysigt ljus”. Komplettera gärna med belysning på båda sidor om spegeln – så får ansiktet naturliga skuggor som underlättar när du vill sminka eller raka dig.

LEDSTRIP FX IP68. Ljusstark fukttålig LEDstrip med ett jämnt ljusflöde. Perfekt för indirekt belysning och släpljus i badrum. Levereras med självhäftande tejp och färdiga snabbkopplingar. Finns i färgtemperaturerna varmvit, kallvit och RGB.

BRIGHT EYE MULTI 6. Lågbyggande multichip-downlight, väl avbländad med ljusbild, ljusmängd och ljuskvalite som påminner om och ersätter dina halogen-armaturer. Ställbart (IP21) eller fast (IP44) utförande. Färgtemperatur varmvit. Finns i vitt och aluminium.

STJÄRNHIMMEL 5005 LED.

Komplett fibersats med liten och lättplacerad LED-ljusgivare idealisk för stjärnhimmelslösningar där utrymmet är begränsat som sovrum, badrum, entréer m.m. Färgtemperatur varmvit.


Visste du att... livslängden på LED inte påverkas av antalet tändningar och släckningar?

Förresten!

BADRUM

LED lämpar sig bra för indirekt belysning då den tar liten plats och drar så lite energi.


ALLMÄNNA RUM

HIDE-A-LITE

LEK MED KONTRASTER OCH LJUSPUNKTER I det ”allmänna rummet”, t.ex vardagsrummet eller hallen behöver vi tänka på att belysningen ska fungera till både umgänge, läsning och TV-tittande. Sprid gärna lamporna över hela rummet, arbeta med ljus från flera håll och olika nivåer. Ljus och skugga skapar stämning. Använd alltid dimrar och dela upp belysningen i flera tändningar så blir belysningen mer flexibel, då kan du få den belysning som passar för stunden och skapa allt från mysig stämningsbelysning till bra städljus.

BEND MULTI 6. Utdragbar flexibel downlight i IP54-utförande med multichipteknik. Förstärk inredning, konst eller föremål på vertikala ytor eller i sluttande takkonstruktioner. Färgtemperatur varmvit. Finns i vitt och borstat stål.

SINGLE EYE LED. LED-armatur som passar utmärkt som belysning i tak, hyllor och fönsternischer i offentlig- och privat miljö. Välj mellan varmvit eller kallvit färgtemperatur. Finns i vitt och aluminium.

COMFORT 8W. Dimbar LED-

armatur med bländfri lins. Ersätter motsvarande 230V halogenarmaturer med 50W GU10 ljuskälla. Levereras med dimbart drivdon. Färgtemperatur varmvit. Finns i vitt och aluminium.


Ta alltid hjälp... ... av en professionell installatör när du ska göra förändringar som påverkar elen.

Hemsida Gå in på www.hidealite.se för mer information om våra produkter.

ALLMÄNNA RUM


UTOMHUS

HIDE-A-LITE

VAR VILL DU HA DET LJUST UTE? Fundera en stund på hur din trädgård ser ut idag. Finns det någonstans du skulle vilja ha det ljusare, kanske till och med mörkare? Man skulle kunna säga att effekten ligger i kontrasten mellan ljus och mörker. Entrén och garageuppfarten behöver ett mjukt välkomnande ljus som visar vägen och dolda spotlights ger fin effekt på buskar och träd. Något man bör tänka igenom är hur ljuset ska styras, skymningsrelä, rörelsevakt och dimmer är några exempel på möjligheter som finns. Belysning i trädgården och kring huset ökar tryggheten och säkerheten.

BRIGHT EYE MULTI 6 IP54. Tunn lågbyggande multichipdownlight för utomhusbruk i t.ex takfot. Armaturen är riktbar och har en ljusbild som påminner om och ersätter dina 230V halogenarmaturer. Färgtemperatur varmvit. Finns i vitt och matt grått.

CASE IP55. Tuff LED-armatur

för väggmontage med en ljusbild som lyser 145° både upp och ner. Passar utmärkt för montage på fasader, t.ex. entréer eller uteplatser. Färgtemperatur varmvit. Finns i vitt, grått och antracit.

TURBINE XL. Väggarmatur

IP54 med dekorativ stjärnliknande ljusbild som skapar fantastiska effekter på väggar både utomhus och inomhus. Dold anslutning. Välj mellan varmvit eller kallvit färgtemperatur. Finns i aluminium.


Visste du att... LED med fördel används utomhus? Kallare omgivningstemperatur = längre livslängd

hur utomhusbelysningen kan komma att se ut även inifrån huset.

UTOMHUS

Tänk på...


E l e k t r o E l c o A B Ta l l v 채 g e n 5 5 6 4 3 5 B a n k e r y d Te l 0 3 6 - 2 9 0 6 0 0 0 E - p o s t i n f o @ e l c o . s e w w w. h i d e a l i t e . s e

LED-Belysning - Tips och idéer för ditt hem  

Låt oss inspirera dig i ditt val av LED-belysning! LED skapar nya möjligheter att ljussätta och placera ljuset där du bäst behöver det och d...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you