Page 1

Schermafdruk van je scherm Een schermafbeelding (ook wel screenshot genoemd) is als het ware een foto van de actieve vensters op uw computer. Het maken van een schermafbeelding kan zeer handig zijn, omdat u op deze manier bepaalde foto’s kunt nemen van een actie die u onderneemt, bijv. een handleiding te illustreren of om een foutmelding in beeld te brengen, etc.

1. Hoe een screenshot maken? 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Om een screenshot te maken bijvoorbeeld van het bureaublad (of een bepaalde foutmelding) dien je deze op je scherm te hebben. Druk nu op de toets Prt Scr op het toetsenbord. Deze is te vinden rechts van de toets F12. Om de gemaakte schermafbeelding te bekijken en/of te bewerken moet je Paint openen. Dit programma staat standaard op de computer. (Deze kan je vinden via Start >> Alle Programma’s >> Bureau-accessoires) Als Paint is geopend druk je op de toetsencombinatie Ctrl+V of ga in de menubalk naar Bewerken >> Plakken. Nu krijgt je de gemaakte schermafbeelding te zien. Deze kun je opslaan en mailen.

2. Opslaan screenshot Een screenshot moet je opslaan als .jpg of .png. (en niet als .bmp!). Dit komt de kwaliteit van de screenshot ten goede. 1. 2. 3. 4.

Klik bovenaan in Paint op bestand. Druk op opslaan. Geef het bestand(screenshot) een passende naam. Zorg ervoor dat het bestand zich bevindt in een map waar jij deze makkelijk kunt terugvinden.

3. Mailen screenshot. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Open je mail. Maak een nieuw email. Typ het email adres in waar je de schermafdruk wilt sturen Voeg de afbeelding toe als bijlage(het paperclipje) Schrijf de foutmelding En mail deze naar de juiste persoon.

test  

schermafdruk

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you