Page 1

Link

Leerlingen

verplicht om 21u in bed.

Stress op school en

op de stageplaats.

6DRV IN

ACTIE Editie 1

18/06/’18 €3,99


VOORWOORD

VOORWOORD M

ijn naam is Robin Claessens en ik zit in het 6de jaar Drukvoorbereiding.

In het kader van mijn Geintigreerde Proef maak ik een magazine. Dit magazine heeft de naam “Link” . Ik doe dit om mijn getuigschrift van de middelbare school te behalen en zo verder te kunnen gaan naar het 7de jaar in SISA. Maar daar ben ik nog niet .Om dit te kunnen bereiken heb ik echter veel steun gekregen van mijn (Grafische) leerkrachten doorheen mijn middelbare loopbaan. Ik zou deze leerkrachten die mij de laatste 4 jaar hebben gebracht tot waar ik nu sta graag bedanken, want zonder jullie was dit mij nooit gelukt. Ten eerste zou ik graag de grafische leerkrachten willen bedanken. Jullie hebben mij meer gegeven dan enkel kennis van het vak , jullie hebben mij laten zien wie ik echt ben en wat ik graag wil doen. Dit heeft mij niet enkel beter gemaakt als grafisch designer maar ook als persoon , waarvoor dank. Ik zou graag Mevrouw Letten willen bedanken omdat ze steeds in mij blijft geloven, waarvoor dank. Ik dank Mevrouw Dessoy voor haar goede feedback die niet alleen interessant is , maar ook handig. Ook al denk ik het soms beter dan haar te weten heeft ze toch altijd gelijk. Ik neem haar feedback graag mee naar de toekomst. Daarnaast bedank ik ook Mevrouw Wuyts & Mevrouw Truyens om mij met open armen te ontvangen in deze grafische richting. Ik ben hen beide zeer dankbaar voor de grafische kennis die zij mij gegeven hebben. Daarnaast bedank ik ook zeker alle taalleerkrachten die mij zo geduldig hebben geholpen met het vertalen van deze GIP – presentatie. Ik hoop dat jullie veel leesplezier hebben tjdens het bladeren in mijn magazine. Bedankt en tot ziens.


QUOTE

BE

BOLD OR

ITALIC NEVER

REGULAR. - ONBEKEND -


CONTENT

Content Voorwoord Quote Content Colofon Cv Levensverhaal Artikels Wattou Artikel Stage

02 03 04 05 06 07-09 10-11 12-15 16-17 18-19

Artikel Quote Artikel Stress op school English Cultuur 6DRV in actie En francais Portfolio

20 21-22 23 24-25 26-31 32-35 36-39 40-44 45-50


COLOFON

Colofon Uitgever : Robin Claessens Vestiging : Wilgendaalstraat 7, 2900 Schoten Vormgeving : Robin Claessens Illustrator: Robin Claessens Jaar van uitgave : 2017-2018 Lettertypes : Futura,Devanagari Sangam MN, Avenir Next Condensed, Arial


CV

Robin Claessens Personalia Geboortedatum : 08/09/1998 Geboorteplaats : Merksem Nationaliteit : Belg E -mail : Robin.claess@gmail.com Tel. 04 87 38 14 58 Adres : Deuzeldlaan 151 2900 Schoten Belgie

Opleidingen September 2014 - heden September 2012 - Augustus 2014

2 BVL - Bakkerij opleiding Vti spijker , Hoogstraten

Septemember 2011 - Augustus 2012

1 BVL

Computer kennis

W P X

Talen kennis Nederlands Engels Frans

Drukvoorbereiding Sint-Cordula instituut , Schoten

Sint- Jozef Schoten


LEVENSVERHAAL

VERLEDEN Ik zie mijn verleden als heel vroeger. Dit betekent dus mijn baby/peuter tijd. Hier vertel ik u meer over mijn verleden. Als van kleins af aan ben ik een grapjas. Ik lachte harder dan welk kind dan ook want lachen was iets waar ik zeer hard van kon genieten. Ik weende echt nooit. Ik kon wel een paar koppen trekken,maar er kwam nooit een traantje aan te pas. Ik was een zeer leuk kind. Mijn ouders vonden mij een zeer aangenaam kind. Het enige wat ik toen deed was Samson en Gert kijken en babykoeken eten. Mijn favoriete programma van vroeger toen ik nog zeer klein was , was hopla. Daar kon ik altijd zeer hard van genieten en ik lachte mij altijd dood! Ik (ben) was het zonnetje in huis.

Op deze foto: Kenneth en Robin Claessens


LEVENSVERHAAL

HEDEN Ik zal u dan nu vertellen over mijn leven van nu. Ik ben een zeer gelukkige jongeman. Op dit mommnt heb ik al heel veel meegemaakt en al heel wat ondervonden.

Ik heb een kleine vriendengroep. Ik lach minder dan vroeger , maar ben nog steeds de grappigste thuis. Ik heb een vriendin waar ik doodgelukkig mee ben en de allerbeste vrienden die ik mij maar kon wensen. Ik zit nu in het 6de leerjaar. En heb niet alleen op deze leeftijd al veel geleerd, maar ook meegemaakt. Vorig jaar is een van mijn beste vrienden overleden. Dit was een van de moeilijkste periodes die ik ooit heb moeten meemaken en waar ik het nog steeds moeilijk mee heb.

Op deze foto: Caroline Noll en Robin Claessens

Na zijn dood pluk ik elke dag en leef ik niet meer volgens de regels. Ik hou nog steeds van fantasie en dromen en vraag mij nog steeds af waarom mensen nog in de rij lopen terwijl dat je er gewoon langst kan gaan. Ik geniet. .

Foto van mezelf


LEVENSVERHAAL

TOEKOMST Later in de toekomst ben ik hopenlijk gelukkig.Heb ik mijn droomjob en dezelfde vriendin als nu. Ik zou heel veel geld willen later maar ik mag geen te hoge verwachtingen hebben ik hou van een verrassing. Later wil ik een gezin en liefst van al een leuk gezin. Ik ga mijn kinderen de coolste kleren geven en er zal van hen gehouden worden wat er ook gebeurd. Ik zou graag een famillieman worden. Ik wil later graag een carriere starten als tattooeerder Ik hou ervan om met mensen te praten en vooral om mensen een goed gevoel te geven en wat geeft mensen een beter gevoel dan een tattoo. Ik teken zeer graag en luister graag, dus waarom niet ? Later hoop ik gelukkig te zijn.

Bron : google

Bron : google

https://hips.hearstapps.com


ARTIKEL

Leerlingen verplicht om 21u in bed. Een Britse school heeft veel verontwaardigde reacties gekregen door hun nieuw beleid om de prestaties van hun leerlingen te verbeteren. Zo vraagt de school aan de ouders om hun kindren verplicht iedere avond om 21 uur in bed te steken en ze om 6.30 uur te laten opstaan, samen met nog verschillende andere strenge regels. Dat schrijven Britse media. De Great Yarmouth High School in Norfolk, in het zuidoosten van Engeland, heeft sinds het nieuwe academiejaar ook een nieuwe directeur. En die zette meteen de puntjes op de ‘i’ om de prestaties van de leerlingen te verbeteren. De leerlingen doen het namelijk niet al te best. Volgens Britse media zouden hun punten zelfs behoren tot de slechtste cijfers in heel Groot-Brittannië,

Nieuw regime Volgens de directie was het dan ook hoog tijd om in te grijpen. Daarom vraagt de school aan de ouders om de kinderen ten laatste om 21 uur in bed te steken en ze om 6.30 uur opnieuw uit bed te halen. Het is voorlopig niet helemaal duidelijk hoe de school de regel wil of zal controleren. Daarnaast worden ook de smartphones strikt verboden en worden ze meteen voor enkele weken of zelfs maanden ingetrokken zodra de leerlingen met hun toestel betrapt worden. Bovendien zouden de kinderen die ziek worden in de les ook niet naar het toilet mogen, maar krijgen ze een emmer om in over te geven. De nieuwe regels werden gecommuniceerd via een brief aan de ouders.

Zij reageren verontwaardigd op Facebook, schrijft het Britse Mail Online. “Dit is gewoon leerlingen pesten”, klinkt het. Het schoolbestuur zou alvast niet van plan zijn om in te binden. Door: Tessa Rens Vtm nieuws 8 September 2017


ARTIKEL

Zo stemden duitsers volgens 1ste exitpolls Volgens de eerste prognoses heeft huidig bondskanselier Angela Merkel zoals verwacht de Duitse parlementsverkiezingen gewonnen. De sociaaldemocraten van SPD halen dan weer hun slechtste resultaat sinds de Tweede Wereldoorlog, de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) komt als derde grootste partij uit de bus. Volgens prognoses van de openbare zenders ARD en ZDF halen de christendemocraten van Angela Merkel (CDU/CSU) tussen 32,5 en 33,5 procent van de stemmen. Dat is weliswaar onder de verwachtingen.De SPD van Merkels grote uitdager Martin Schulz haalt volgens de prognoses 20 tot 21 procent van de stemmen,

dat is het slechtste resultaat voor de sociaaldemocraten sinds 1949. De SPD heeft al laten weten voor de oppositie te kiezen. Dat betekent dat een voortzetting van de grote coalitie tussen CDU en SPD bij onze oosterburen uitgesloten is. Historisch resultaat De radicaal-rechtse AfD (Alternative für Deutschland) heeft dan weer een historisch resultaat neergezet. De partij doet haar intrede in het parlement met 13 tot 13,5 procent. Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat een extreemrechtse partij in het federale parlement geraakt. Ook de liberale partij FDP doet volgens de eerste prognoses haar herintrede in het parlement met 10 à 10,5 procent. Die Linke haalt tot 9 procent van de stemmen, de Groenen tussen 9 en 9,5 procent.

Belga: Tessa Rens 24 September 2017 Vtm Nieuws


CULTUUR

Kunstenfestival Watou 2017 Van 1 juli tot en met 3 september kan je in het grensdorp Watou terecht voor de 37ste editie van Kunstenfestival Watou. Met als overkoepelend thema over alleenigheid en ondraaglijke eenzaamheid brengen we opnieuw verzamelde verhalen van kunstenaars en dichters samen. De bezoekers volgen een parcours langsheen tien locaties en treffen er een symbiose van beeldende kunst en poëzie in onder andere een graanschuur, de kelder van een brouwerij, de stalletjes van een hoeve en een park. Voor het campagnebeeld van dit jaar kozen we een fragment uit het werk ‘personne n’appartient a personne’ van Rogerio Reis dat deze zomer in het Festivalhuis te zien zal zijn. Ook deze zomer bieden we op weekend- en feestdagen onze bezoekers met Zomerzinnen opnieuw een gevarieerd programma aan. We slaan graag een brug naar verschillende kunstdisciplines en laten onze bezoekers zo genieten van onder andere een boeiende auteurslezing, een intieme leesclub, een meeslepende voorstelling, een fijne workshop of een verrassend optreden.

Voor onze jongste bezoekers voorzien we zoals elk jaar een mooie uitgave die hen begeleidt langsheen het kinderparcours. Zo wordt de 37ste editie van Kunstenfestival Watou opnieuw een belevingsfestival voor jong en ouder. Benieuwd naar de deelnemende kunstenaars, dichters en performers? Kijk voor alle informatie op http://www.kunstenfestivalwatou.be/. En volg ons op facebook en instagram!


Alleenigheid en ondraaglijke eenzaamheid Wat afgezonderd is, op zich zelf staat. Voor zoover het derde woord met de beide eerste woorden synoniem is, betekent eenig meer, dat er van eene zeker soort van personen of voorwerpen maar ĂŠĂŠn bestaat. Alleen en het minder gebruikelijke alleenig, dat men slechts in de volkstaal en bij dichters aantreft, drukken meer uit het ontbreken van andere voorwerpen van dezelfde soort op eene bepaalde plaats. Wat het onderscheid tusschen alleen en eenzaam betreft; alleen duidt enkel aan, dat men geen gezelschap bij zich heeft; eenzaame afzondering, waardoor een gevoel van ongezelligheid, of ook van stilte en rust ontstaat. Hij, die zonder gezelschap is, is alleen, doch behoeft zich nog niet eenzaam te gevoelen.

Aan deze beteekenis van eenzaam sluit zich aan die van ver laten, waarbij op den voorgrond staat, dat men aan zich zelf is overgelaten, van de menschen vergeten.

CULTUUR


Praktisch Kunstenfestival Watou 2017 vindt plaats van 1 juli tot en met 3 september Open -woensdag tot zondag van 11u tot 19u - maandag tot dinsdag gesloten, behalve op feestdagen - We zijn open op dinsdag 11 juli en dinsdag 15 augustus!

Prijs - €15 basistarief - €10 voor jongeren - 25 jaar - gratis voor kinderen tot 12 jaar - boekje kinderparcours €3


Het onthaal bevindt zich in het Festivalhuis (Watouplein 12), op het marktplein naast de Spar. Opgelet! Voor alle weekendevents zijn de plaatsen beperkt. Een plaats reserveren kan enkel de dag zelf aan het onthaal, bij aankoop van uw ticket. Adres : Watouplein 12 8978 Watou Poperinge (BelgiĂŤ)


ARTIKEL

Pubs sluiten later voor huwelijk Harry en Meghan. De Britse regering staat een uitzondering op het strikte sluitingsuur toe op de huwelijksdag van prins Harry met Meghan Markle. ‘Het volk krijgt meer tijd om een glas te heffen op het koppel.’

Het huwelijk vindt op 19 mei plaats in het Windsor-kasteel. ‘Het is duidelijk dat het volk dit idee genegen is meer tijd te hebben om hun glas te heffen op prins Harry en Meghan Markle op deze nationale feestdag’, zei Rudd.

‘Het koninklijke huwelijk is een gelegenheid voor mensen in het hele land om samen te komen en deze gelukkige en historische gebeurtenis voor onze koninklijke familie en onze natie te vieren’, zegt minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd.

Voor wie het koningshuis minder genegen is, is er mogelijk een andere reden om te toosten: 19 mei is ook de dag van FA Cup Final, de belangrijkste voetbalmatch van het jaar.

De beslissing viel na een openbare raadpleging van vier weken. Cafés en pubs in Engeland en Wales die normaal om 23.00 uur sluiten, zullen tot 01.00 uur mogen openblijven.

Rudd benadrukt dat er ‘niet meer onrust’ was tijdens vroegere gelegenheden waarop de openingsuren verlengd werden, zoals de negentigste verjaardag van de Queen. Toen waren er voetbalwedstrijden van Engeland en Wales tijdens Euro 2016.

Duwtje in de rug Brigid Simmonds, voorzitster van de British Beer and Pub Association, de belangrijkste organisatie van de sector, juicht de aankondiging toe. ‘Het zal de natie de mogelijkheid geven om het evenement te vieren en een toost uit te brengen op Harry en Meghan op een verantwoorde manier. Tegelijk krijgt de grote sector van Brits bier en pubs een duwtje in de rug’, zei Simmonds, die geciteerd wordt in hetzelfde persbericht. In januari nog schatte ze dat de maatregel de sector 10 miljoen pond (11,3 miljoen euro) zou opleveren. Door: Tessa Rens Vtm nieuws 5 Maart 2018


ARTIKEL

Brandweer treft twee lichamen aan in rijwoning, wellicht bezweken aan CO-vergiftiging. In het West-Vlaamse Mesen heeft de brandweer de lichamen van een ouder koppel aangetroffen in een rijwoning. Wellicht lagen de slachtoffers al enkele dagen dood in hun woning. De brandweer deed de gruwelijke ontdekking omstreeks 14.30 uur dinsdagmiddag in de Armentiersstraat in Mesen. De politie was naar de woning afgezakt nadat de buren hadden laten weten dat ze de bewoners al enkele dagen niet meer hadden gezien. Het gaat om een ouder koppel met weinig sociale contacten.

Omdat de politie een verhoogde CO-waarde waarnam en een sissend geluid hoorde, haalden de agenten er de brandweer bij. Die trof de lichamen aan in de woning. Wellicht zijn de bewoners overleden aan een CO-vergiftiging. Door: ptb De standaard 7 maart 2017


STAGE

DSN / Stage Ds-n , of beter gezegd De Schutter ‘Neroc. Is een reclamebureau te Linkeroever. Hier maken ze designs en folders voor verschillende grote merken zoals Lipton ice tea, Mars , Twix , Makro , Carlsberg enzoveel meer . Vandaag hebben we een interview met Robin Claessens stagair bij DSN op de Makro afdeling. Goedemiddag Robin , Hoe vind jij je stage bij DS-N? Ik geniet heel hard van mijn stage bij DS-N. Ik word hier heel erg betroken bij het bedrijf. Ze geven mij de kans om mijn ideeën op tafel te leggen ik voel me echt een deel van het team. Wat vind je van je collega’s ?

Moesten ze je hier een job aanbieden zou je deze dan aannemen ? Geen twijfel! Een dikke vette ja! Ik ben hier zeer graag en iedereen is zeer lief! Ik doe wat ik leuk vind en dat zie ik ook aan mijn humeur een dag bij DS-N en mijn dag is goed. Het is wel mijn ding.

Ik heb alleen maar leuke collega’s ! Iedereen is heel lief en heeft mij al iets bijgeleerd ze geloven allemaal in me en weten dat ik er ben om te leren. Het zijn allemaal stuk voor stuk toppers!! Wat is het eerste dat je doet als je s’ochtends aankomt bij DS-N ? Leuke vraag , euhm ik kom aan en het eerste wat ik doe is een koffie nemen. Zwart zonder suiker. Het is de bedoeling dat ik wakker word! NIet hyper. (lacht.)

Zelfgemaakte foto


STAGE

Grondplan / 1ste etage

Zelfgemaakte foto

Zelfgemaakte foto


ARTIKEL

Recordbedrag voor 1.000 km van Kom op Tegen Kanker. De negende editie van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker heeft een recordbedrag van 4,93 miljoen euro opgeleverd. Maar liefst 986 teams fietsten de afgelopen vier dagen telkens 250 kilometer en haalden elk minstens 5.000 euro op. Het ingezamelde geld gaat naar klinisch kankeronderzoek waarvoor onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie. ‘We steunen onder andere onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën, waarbij de frequentie en/of intensiteit van de bestraling wordt aangepast’, zegt Rik Duyck, plaatsvervangend algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Voor de industrie is dit minder interessant onderzoek, maar wij vinden het belangrijk omdat het de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de kankerpatiënt helpt te verbeteren.’ De 1.000 km voor Kom op tegen Kanker sloot zondagavond af met een groot slotfeest op de Grote Markt in Mechelen. Sinds de start in 2010 bracht de fietsvierdaagse al 21.654.000 euro voor kankeronderzoek op. Volgend jaar bestaat de 1000 km voor Kom op tegen Kanker tien jaar. Inschrijven voor de jubileumeditie kan vanaf maandagmiddag op www.1000km.be Door : ptb De standaard 13 mei 2018


QUOTE

HET SCHOOLJAAR IS BIJNA OVER

NU IK NOG.

- Loesje Bron Goolgle


QUOTE

HEB JIJ MIJN PAARD GEZIEN - Colin Hamaway


ARTIKEL

Kinderen vinden zelf dat ze teveel op tablet zitten. 61 procent van de Vlaamse kinderen en jongeren vindt zelf dat ze te veel op hun smartphone of tablet bezig zijn. Dat blijkt uit ‘Apenstaartjaren’, de nieuwe cijfers over het mediabezit- en gebruik bij kinderen en jongeren. Dat kinderen en jongeren steeds meer naar een scherm kijken en erop swipen, is niets nieuws. Nu blijkt dat ze zich daar zelf ook van bewust zijn, al vinden hun ouders nog meer dat ze er teveel mee bezig zijn (73 procent). Smartphones en tablets worden vooral gebruikt om de tijd te doden. 70 procent van de kinderen en jongeren geeft aan op automatische piloot over de schermen te swipen. Iets minder dan de helft (47 procent) gebruikt de smartphone om er even tussenuit te zijn.

Sociale media

In de praktijk betekent dat dat ze eindeloos hun sociale media checken. Ze springen van Facebook naar Instagram en weer terug. Kinderen

en jongeren chatten ook voortdurend met vrienden. Waar ze vroeger één sms’je tegelijk stuurden, voeren ze nu gesprekken met verschillende vrienden en dat via verschillende kanalen. Messenger en WhatsApp worden moeiteloos door elkaar gebruikt. Jongeren zitten vooral op Snapchat, Instagram en YouTube. Facebook blijft het populairste sociale medium, al zijn ze er wel passiever op dan enkele jaren geleden. Ze posten zelf minder, maar scrollen vooral om te zien wat anderen doen. 87 procent zegt de voorbije maand minstens één keer Facebook gebruikt te hebben.

Online privacy

Meisjes blijken veel meer bezig te zijn met hun online privacy dan jongens. Ze ‘untaggen’ zichzelf meer van ongewilde foto’s, delen informatie vooral via privéberichten en zijn

ook selectiever als ze vrienden aanvaarden op sociale media. Jongens liggen daar allemaal minder wakker van. Over wat online gedeeld wordt, maken jongeren blijkbaar geen afspraken. 29 procent doet dat wel en 66 procent zegt dat ze niets delen over anderen als die dat niet willen. Meer dan de helft van de jongeren (54 procent) was al eens het slachtoffer of omstaander van een privacyinbreuk op sociale media. De meest voorkomende schending is het delen van gênante foto’s, zoals foto’s van jongeren die teveel gedronken hebben. 30 procent van de jongeren maakte dat al mee Door: Lore michiels VTM 17 mei 2018


ARTIKEL

Stress op school en op de stageplaats. Nooit soms vaak altijd Ik vind dat ik veel aan mijn hoofd heb Ik heb weinig tijd voor hobby’s en plezier Ik heb te weinig lichaamsbeweging Ik bedenk uitvluchten om werk uit te stellen Ik word ongeduldig als ik moet wachten Vaak doe ik dingen omdat ik niet ‘nee’ durf zeggen Ik probeer een heleboel dingen tegelijk te doen Vaak voel ik me down en prikkelbaar Ik loop, praat en eet te snel Over het algemeen slaap ik slecht Ik kom vaak te laat op een afspraak of op school Ik voel me futloos en ongemotiveerd Ik merk dat ik weinig gevoel voor humor heb Ik sla regelmatig het ontbijt over. Ik ben de enige die problemen kan oplossen.


ARTIKEL

Hoe ga jij om met stress?

Wat is jouw stagemotivatie ?

Noem mij maar een stresskonijn ! Als ik met deadlines moet werken loopt het zweet van m’n hoofd. Ik werk heel graag maar als de druk te hoog wordt moet ik met rust gelaten worden en moet ik zo snel mogenlijk weer de touwtjes in handen krijgen. Hiermee leg ik de lat soms wel hoog voor mezelf maar als de stress dan voorbij is kan ik weer mn gelukkige zelf zijn

Mijn motivatie voor op stage te gaan is dingen zien die we op school niet zien. omdat er geen tijd voor is of omdat het gewoon niet in ons lessenpakket zit. Ik vind het zeer interessant om bij te leren dus ik hoop zoveel mogenlijk nieuwse dingen te zien. want dit kan allemaal zeer interessant worden , niet alleen voor nu maar ook voor later.

Wat bezorgt jou stress op de stageplaats en op school? Tijd is mijn grootste vijand. Er is zoveel te doen op de wereld maar er is zo weinig tijd. Ze willen dat je genoeg slaapt maar ze willen ook dat al je werk af is en natuurlijk moet je ook nog eens ontspannen, Misschien ontspan ik me wel iets te veel ?


ENGELS

BANKSY,MIJN GRAFFISCH IDOOL I picked this artist because he does what he wants. Freedom of speech is very important for him and I think that is a wonderful thing he truly is an inspiration for me. I hope there are many artists like him on there way. Banksy, a street artist whose identity remains unknown, is believed to have been born in Bristol, England, around 1974. He rose to prominence for his provocative stenciled pieces in the late 1990s. He makes art that makes people think. He let them know that something is wrong with our society.

Banksy


ENGELS

Enkele werken van kunstenaar Banksy.


ENGELS

GEBASEERD OP BANKSY


ENGELS

April 4 May 2 1

www.mas.be Hanzestedenplaats Antwerpen tel. 0 3 3 3 8 4 4 0 0

Werk van mezelf


Pyjamaday in school... Not my fault I sleep naked


CULTUUR

Lost Boys Het verhaal Het verhaal gaat over 4 vrienden die niet volwassen willen worden. Deze 4 houden jonge vluchtelingen onder hun hoede en ze zouden graag hebben dat zei bij hen komen wonen en “lost boys” worden. Voor dit Toneelstuk wordt niet echt een locatie gebruikt maar wordt er gevraagd je verbeelding te gebruiken. Maar eigenlijk zittten ze in een opvangtehuis voor jonge vluchtelingen.

De 4 opvoeders vinden het zo leuk om kinds te zijn dat ze kinderen nodig hebben en willen dus al de “Lost boys” bij zich houden. Maar de kinderen besluiten dan toch dat het genoeg geweest is. Ze willen geen kind blijven. Niemand kan hun mama/ papa vervangen dus ze gaan allemaal 1 voor 1 weg. Samen! Voor de Crew van de Lost boys is het nu dus wachten op een nieuwe lading jongeren.

GEZELSCHAP : HETGEVOLG/B12 REGISEURS :

DIT STUK IS VAN EVELIEN BOSMANS, JOKE EMMERS, THOMAS JANSSENS, MATTHIAS MEERSMAN EN DE ‘LOST BOYS’.

ACTEURS : Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman , Yaqien Bouhbaka,

Tom Bernaerts, Farzad Faizi, Amir Karimi, Aurezo Mahboobi,  Marzia Mahboobi,  Roxanne Mees, Waisuddin Muradi, Jef Perceval, Mathis Struyf, Arif Tajik, Hassan Tawakoli, Saar Van Gorp, Anouck Van Tulden, Lore Verhoeven, Storm Vervloet, Floris Xhenseval, Naqibullah Yaqoobi , Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman Yaqien Bouhbaka, Tom Bernaerts, Farzad Faizi, Amir Karimi, Aurezo Mahboobi, Marzia Mahboobi, Roxanne Mees, Waisuddin Muradi, Jef Perceval, Mathis Struyf, Arif Tajik,  Hassan Tawakoli, Saar Van Gorp, Anouck Van Tulden, Lore Verhoven, Storm Vervloet, Floris Xhenseval, Naqibullah Yaqoobi


Eigen mening Ik vond het een zeer leuk verhaal. De acteurs speelden alsof er geen publiek bij was en dat komt voor mijn gevoel echter over. Ze gebruikten de hele zaal. De jongeren gingen dus ook even naar buiten omdat ze “boos” waren. Ik heb zeer hard gelachen met dit stuk. Ze maakte grappige grapjes zoals bijvoorbeeld een van de mannelijke volwassen acteurs benoemd werd tot de “moeder” van de groep.

CULTUUR Ze maakte ook gebruik van schaduweffecten zo maakte ze in een groepje van 3 bijvoorbeeld een olifant. En met z’n alle samen vormden zij bijvoorbeeld een bootje waar dan 2 van hen aan in het varen waren. Ik heb mij tijdens dit toneel heel hard geamuseerd. Ik had alles behalve spijt dat ik geweest ben toen ik naar huis ging, Naar zo een toneel zou ik nog wel eens willen gaan.


CULTUUR

Captain Fantastic Het verhaal De film gaat over een familie met 6 kinderen. Zij krijgen les in het bos om te overleven in een wereld zonder sociaal netwerk of videogames. Daarna moeten ze naar de stad om de begraffenis van hun moeder bij te wonen maar deze wordt op de foute manier begraven en dit piken ze niet en maken ze allemaal avonturen mee.

REGISEUR : MATT ROSS ACTEURS : George Mackay ( Badevan ) , Nicholas Hamilton (Rellian), Annalise Basso (Vespyr),

Samantha Isler (Kielyr) ,Shreer Crooks(Zaja), Viggo Mortensen(Ben), Frank Langella(Jack) Charlie Shotwell (Nai)


Eigen mening Ik vond het een zeer leuke maar zeer pakkende film. De kinderen begonnen in de loop van de film hun vader een beetje te haaten maar op het einde was hij weer hun grootste held. Ik vond het zeer leuk dat ze zo veel kennis hadden maar toch zo wild leken en toch ja anders waren. Ze hadden allemaal een andere persoonlijkheid en dat zag je echt. Maar hun nummer 1 doel was hun moeder en vader trots maken. En ik vind dat ze daar in geslaagd zijn.

De film is treurig maar ook grappig te gelijk. deze familie zorgt zeker en vast voor een goede portie humor op een luie zaterdagavond. Ik vind het zeker een aanrader. Zeker kijken dus.


6DRV IN ACTIE Hier ziet u enkele foto’s van het zesde jaar drukvoorbereiding uit het Sint-Cordula Instituut te schoten. Deze leerlingen hebben verschillende foto’s gemaakt voor het vak fotografie. Hier ziet u enkele voorbeelden van één van hun studenten. Deze foto’s zijn ook illustratief bewerkt met illustrator (een graffisch programma )zodat deze er nog leuker uitkomen. Robin uit 6DRV heeft gebruik gemaakt van een blauwe lijn rond zijn model.

Dit blauw is ook één van de kleuren voor zijn eindopdracht. Hij heeft ook gebruik gemaakt van bewegings lijnen zoals de bekende kunstenaar Keith Haring . Zodat elke beweging er nog beter uitkomt en deze voor u harder opvalen . Geniet van deze kleine kunstwerken gemaakt door 6DRV!


6DRV IN ACTIE Kortesluitertijd

Deze foto met kortesluitertijd die ik heb getroken . Voor dat Yannik nat werd gemaakt.


Veel scherpte diepte Deze foto met veel scherpte diepte die ik gemaakt heb. Legt perfect vast hoe Yannik over een opstakel springt.


Weinig scherpte diepte Op deze foto met weinig scherpte diepte zie je Yannik tegen een tennisbal slagen met een tennisracket.


CULTUUR

Beste dagboek , Vandaag ben ik naar de voorstelling van Lost Boys geweest in CC De Kaeckelaar. Het was een zeer leuke voorstelling met een leuk verhaal. Het verhaal gaat over kinderen die gevlucht zijn. Deze kinderen komen terecht bij de Lost Boys. De Lost Boys is een groep van mensen die deze kinderen begleid, maar ze gebruiken niet altijd de juiste manier. De kinderen hebben dit al snel door en proberen in opstand te komen. De kinderen worden het na verloop van tijd zo beu dat ze vertrekken. De Lost Boys moeten dus op zoek naar nieuwe jongeren.


CULTUUR


FRANS

EN FRANCAIS : POLICE

PINCEAU

ITALIQEU

CROQUIS

APERÇU

COULEUR

lettertypen

borstel

cursief

schets

voorvertoning

kleur


FRANS

LIGNES D’UTERSECTION OUTIL DE STYLO IMPOSITION hulplijnen pen gereedschap impositie

FIN. Einde


FRANS

La vie en rose LA VIE EN ROSE


FRANS

Bichonnez-Vous -La vie en rose-

Verwen jezelf


FRANS

DĂŠbouchez une bonne bouteille -La vie en rose-

Trek een goede fles open


PORTFOLIO

Portfolio. Hier vind u mijn portfolio. Dit zijn een paar werken die ik in de loop van deze jaren gemaakt heb voor school of gewoon voor mezelf .

Deze werken zijn gemaakt met Adobe programma’s van Photoshop tot Indesign. Van polygoon tot lijn tekening. Speciaal voor jullie is deze selectie gekozen. We hopen dat u ze kan waarderen. Veel kijk & leesplezier.


PORTFOLIO

Polygoon schildpad 4de middelbaar 2014-2015 gemaakt met Adobe Illustrator


Kerstkaartje 6de middelbaar 2017-2018 gemaakt met Adobe Illustrator/ Indesign

fijne feestdagen

PORTFOLIO


PORTFOLIO

Flyer Planckendael 6de middelbaar 2017-2018 gemaakt met Adobe Indesign

365 DAGEN LANG DICHTER BIJ DE DIEREN

Als abonnee van ZOO Antwerpen en Planckendael kan je zo vaak langskomen als je maar wil, wanneer je wil. Met je abonnementen krijg je 365 dagen toegang tot twee parken en tal van extra voordelen!

UW VOORDELEN ALS ABONNEE?

TARIEVEN - Gezinsabonnement

€ 189,00

- Gezinsabonnement 60+ / Persoon met een handicap

€ 155,00

- Eenoudergezinabonnement

€ 135,00

- Individueel abonnement

€ 95,00

- Individueel abonnement 60+ / Student* / Persoon met een handicap

€ 85,00

- 365 dagen per jaar toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael

* Studenten van 18 t/m 25 jaar, op vertoon van een geldige studentenkaart

- De deuren gaan voor u vroeger open in ZOO Antwerpen en Planckendael

TARIFS - Abonnement familial

€ 189,00

- Abonnement familial 60+/moins valide

€ 155,00

- Gratis toegang tot het Serpentarium Blankenberge

- Abonnement famille monoparentale

€ 135,00

- Abonnement individuel

€ 95,00

- 10% korting in onze shops en restaurants

- Abonnement individuel 60+/étudiant*/ moins valide

€ 85,00

- Het ZOOmagazine in de bus

* Etudiants de 18 à 25 ans, sur présentation d’une carte d’étudiant valable

- U bent welkom vanaf 9u ‘s ochtends

- Gratis toegang of fikse kortingen bij Plopsaland, De Efteling, Artis, GaiaZoo, ...

OVERTUIGD?

Ontdek snel onze abonnementen op maat! Een jaarabonnement is 365 dagen geldig

RATES - Family membership

€ 189,00

- Family membership 60+ / Disabled

€ 155,00

- Lone parent family membership

€ 135,00

- Individual membership

€ 95,00

- Individual membership abonnement 60+ / Disabled / Student (+18j)

€ 85,00

* Students from 18 to 25 years, on presentation of a valid student ID


Lijntekening Eigen creatie zomer van 2017 gemaakt met Adobe Illustrator

TAKE ME TO YOUR LEADER

PORTFOLIO


PORTFOLIO

Affiche Brussels Airport 6de middelbaar 2017-2018 gemaakt met Adobe Illustrator/ Indesign /Photoshop

Come fly with me Reizen met baby’s en kleine kinderen kan nogal stresserend zijn. Om de reis zo vlot mogelijk te doen verlopen, kan je enkele nuttige tips vinden op onze website!

www.brusselsairport.be


Cover loopbaanboek 6de middelbaar 2017-2018 Pagina opmaak

Loopbaanboek 6DRV

2018

2017


Mede mogelijk gemaakt door :

LINK

Link  
Link  
Advertisement