Page 15

danmark

15

www.svenskleverantorstidning.se

Dansk toppcampingplats ger verklig avkoppling Anita och Sören Hauschildt har med sin campingplats Skive Fjord Camping intagit positionen som en av de ledande campingplatserna i Norden. ”om man skall driva en camping måste man hitta något som är annorlunda och som tilltalar familjerna och då går det inte att konkurrera med toaletter som är en kvadratmeter större än vad grannens är säger Sören. Vi går ”all in” och försöker att vara den kompletta campingplatsen hela året fortsätter han”

175 campingplatser som alla har antingen 10eller 16 ampere säkring gör att campinggästerna kan hålla sin vagn varm även i bitande kyla och hård vind. Det finns tre olika typer av platser och för endast några tior extra kan man få kanske den mest fantastiska utsikten som området har att erbjuda. Bad, lek och fiske Från stugorna och större delen av campingplatsen erbjuds en nästan paradisisk känsla och utsikten över fjorden är hänförande. Några få hundra meter från campingplatsen ligger badplatsen som är omgärdad av stora grönområden och lekplatser – allt för att sysselsätta pigga små

barnfötter. ”vi har i år även anlagt en helt ny brygga med speciell badplattform för att underlätta för våra badgäster berättar Sören” ”vi har också riktigt bra fiskevatten och i går drog jag upp en näbbgädda och en av våra campinggäster drog upp en präktig havsöring bara genom att kasta från stranden fortsätter han”. ”givetvis måste man ha fiskekort men det kan man köpa hos oss inflikar Anita” Mitt på Jylland För de som inte vill bada i fjorden finns egen swimmingpool och rikligt tilltagna aktivitetsytor för barnen, Hoppkuddar, lekplatser och fotbollsplaner finns så det räcker för alla. I campingavgiften ingår WiFi, dusch, entré till poolen med mera. ”vi brukar säga att vi nästan är ”all inclusive” berättar Anita med ett skratt”

Anita och Sören Hauschildt Från campingen kan man uppleva några av områdets mest intressanta sevärdheter. Dit hör exempelvis Legoland, den gamla staden Ribe, Århus, Skagen och Tyska gränsen för shopping. ”vi ligger precis mitt på Jylland och med utmärkta vägar når man de flesta sevärdheter inom 2 timmars bilresa berättar Anita” Boka on-line På frågan om det finns plats svarar Anita… ”under vissa sommarveckor kan det vara fullt men för midsommar och efter första delen av augusti har vi alltid plats. Det gäller också våra stugor både de lyxutrustade och de av vanlig standard. Gå in på våra sidor så kan ni se direkt via vår on-line booking vad som är ledigt tipsar Anita avslutningsvis om”.

Feriecenter på danska Jylland gör offensiv satsning Många familjer vill till Jylland för att besöka Legoland, Århus eller den medeltida staden Ribe. Från Sinding några kilometer utanför Herning når man Jyllands och Fyns alla sevärdheter på under två timmar.

SLT träffar Anni och Karl Aage Olesen en vacker vårdag… ”vi kombinerar vårt lantbruk med att hyra ut lägenheter och kurslokaler till våra gäster. Vi har 11 rum och 40 bäddar så vi tar emot både familjer och sportgrupper berättar Karl Aage”.

En rundvandring på feriecentrat avslöjar att allt oavsett om man är ute på innergården, i trädgården eller inomhus håller högsta klass. Det som inte håller högsta klass är priserna. ”vi har valt oss att lägga prisbilden på en moderat nivå. Längre vistelse eller grupper får priser därefter men vårt koncept bygger på självhushåll berättar Anni”. ”vi har ju också kontakt med olika cateringföretag så vill man ha service i form av frukost eller middag så kan vi förmedla detta förtydligar Karl Aage”. Barnfamiljer och sportgrupper Sinding Feriecenter är ypperligt för familjer, Det natursköna läget mitt i det vackra danska kulturlandskapet gör att barnfamiljer kan känna sig trygga för biltrafik. Det faktum att man ligger 7-8 km från Herning centrum gör att sportgrupper kan ha anläggningen för sig själv men ändå bara ha några minuter till sport, shopping och musik i Herning. Förutom att driva feriecenter finns på gårdens ägor också en put and take sjö med inplanterad öring. Ett fiskekort inklusive fyra fiskar kostar mindre än en svensk eller norsk pizza.

– Som vi nämnt bygger vårt koncept på självhushåll men grupper och/eller familjer kan köpa både städning och hyra kompletta linneset berättar Anni”. På SLT:s avslutande fråga om det är något ytterligare som bör tilläggas säger Karl Aage..”kanske skall det vara att om man vill komma en weekend bör man boka plats i god tid medan det i veckorna oftast är mer plats och vi ser gärna fler svenskar och norrmän som gäster.

Campingmagasin

2014

Skive Fjord Camping Campingmagasin

2014

Skive Fjord Camping

... en ferie i naturen – tæt på byen!

Profile for Hexanova Media Group AB

2017_SLT-3-Danmark_low  

Svensk Leverantörstidning har funnits på marknaden sedan 1984 och utkommer sju gånger per år, med en upplaga på ca 30.000 exemplar. Tidninge...

2017_SLT-3-Danmark_low  

Svensk Leverantörstidning har funnits på marknaden sedan 1984 och utkommer sju gånger per år, med en upplaga på ca 30.000 exemplar. Tidninge...

Profile for hexanova
Advertisement