Page 1

PA N T H E R A

TIGRIS


Kohdetiedot:

Talon suunnittelu: Lauri Pöyhönen Sisustussuunnittelu: Piia Pöyhönen Huoneistoala (m²): 153 Kerrosala (m²): 186,3 + autotalli/tekninin tila 40,9 Huoneiston kokoonpano: 5h + k + khh + s + autotalli/tekninen tila + parveke Asukasmäärä: 4-5 Kerrosluku: 2 Talotehdas: HEVI kivitalot Runkomateriaali: FinnEPS450/31-insert-harkko (ulkoeriste EPS 230mm + teräsbetoni 140 mm + sisäeriste EPS 80 mm) E-luku: 78 Energiatehokkuusluokka: A Ulkoseinien U-arvo: 0,08 Ilmanvaihtokone: Korkea vuosihyötysuhde ja A+ energialuokka Valaistus: LED-valaisimilla Ikkunat: U-arvo 0,55 Muuta: Aurinkokeräimet

No 1

Asuntomes sujen energiateh okkain talo


Panthera Tigris – sulavalinjainen, moderni kivitalo Panthera Tigris on viisihenkiselle perheelle suunniteltu kompakti kaksikerroksinen kivitalo, joka lumoaa tiikerimäisellä linjakkuudellaan ja yksilöllisyydellään. Niin edistykselliset rakennusmateriaalit kuin taidokas rakentaminenkin ovat tehneet talon veistokselliset ja kaarevat muodot mahdollisiksi toteuttaa. Kohde on sisustukseltaan ja tunnelmaltaan täynnä kontrasteja; rohkea, paikoin dramaattinenkin, mutta samalla käytännöllisen kodikas, avara ja valoisa.

Perheyrityksen taidonnäyte Panthera Tigris ilmentää HEVI kivitalojen osaamista parhaimmillaan, kertomalla samalla nuoren perheyrityksen tarinaa ja kehitystä. ”Tiikeri” on kunnianhimoisen ja rohkean tavoitteen tulos ja taidonnäyte. Panthera Tigris on alusta loppuun suunnittelijoidensa luoma ja näköinen.


VII HE NKK VI


Avaruus mahdollistaa rennon oleskelun Alakerta on perheen yhteisille hetkille suunniteltu toimiva ja valoisa kokonaisuus. Alakertaan on saatu ison tilan tuntua minimoimalla väliseinät. Korkeat, isot ikkunat avaavat näkymän terassille ja puutarhaan.

Tähtisadetta tiikerinsilmästä Kaariseinäinen, korkea olohuone aukeaa ylös asti kuvastaen muodollaan tiikerin silmää. Olohuoneen kaarevan seinän struktuuripinta pääsee oikeuksiinsa upeasti toteutetun valaistuksen ansiosta. Yläkertaan aukeavasta ”tiikerinsilmästä” suoraan alas valaiseva led-tähtisade kruunaa kauniin sisustuksen. Myös pieni piilokolo hiljentymiselle löytyy portaiden alta omana nurkkauksenaan.

*

-----------

sulavalinj aista modernia arkkitehtu uria


Toimivassa keittiössä on särmää Väljä olohuone-keittiö on asumismukavuutta parhaimmillaan! Avokeittiön ja ruokailutilan kautta aukenee leveä lasiovi isolle 135 neliöiselle terassille sekä puutarhaan. Keittiö on tyylikäs ja toimiva, muodoiltaan yksinkertainen rohkeilla materiaaleilla maustettu kokonaisuus. Keittiön kohtalokkaan musta seinä toimii tehokkaana kontrastina muutoin avaralle ja vaalealle yleisilmeelle olohuoneessa.

Hormiton takka luo keittiöön tunnelmaa Vaaleaa yleisilmettä piristää myös talon tiikerimäistä luonnetta kevyesti mukailevat keittiönkaapit ja saareke raitoineen. Saarekkeen päälle sijoittuva biotakka on huomaamaton ja luo moderniin tilaan kotoisan ja lämminhenkisen tunnelman. Olohuone-keittiön esteetön näkyvyys on mahdollistettu mm. kattoon upotettavalla liesituulettimella sekä hormittomalla pöytätakalla.


*

-----------

tyylikäs keit tiö on kodin sydän


Päämakuuhuone on yläkerran timantti Yläkerran ylellinen, rohkealla timanttitapetilla kaunistettu päämakuuhuone aukeaa avoimella kaariseinälllä toteutettuun avaraan aulatilaan. Korkeilla kapeilla ikkunoilla luotu tila pariovineen on täydennetty peiliovisilla vaatesäilytysjärjestelmällä. Parivuodekokonaisuuden sängynpääty toimii kätevästi myös kaapistona. Kekseliäästi ikkunoiden tuntumaan sijoitellut valot luovat yläkertaan tunnelmaa.

Läpinäkyvää työskentelyrauhaa Kerroksen neljäs huone on yksinkertaisen pelkistetty, mutta toimiva työtila. Työhuoneesta on käynti ulos kaarevalle parvekkeelle. Huoneen lasiseinä tekee tilasta lähes näkymättömän ja antaa yläkertaan avaruutta ja valoa.


KOHDETIEDOT 31.3.2015 Arkkitehti

Arkkitehdin kommentit kohteesta: Alunperin halusin tuoda suunnittelussa esiin runkomateriaalin hyviä puolia, kuten helppo muokattavuus, energiatehokkuus sekä joustavuus. Tiikeri hyökkäsi alueen myötä myös suunnittelupöydälle ja monet lopulliset pinnat, muodot ja värit ovatkin löytäneet paikkansa nimenomaan tiikerien maailmasta. Kaarevat rapatut seinät, niiden myötäisesti kauniisti kaartuva sinkkivesikatto, sisäänpäin viistottu pääsisäänkäynti sekä pääjulkisivun rimoitus antavat talolle upean tiikerimäisen ilmeen.

Julkisivut

Ulkoseinän pintamateriaali: Rappaus Ikkunat: HR-ikkunat, www.hr-ikkunat.fi Ulko-ovet: Isoniemi, www.isoniemi.fi

Katto

vesikatteet: Terässinkkikate: RheinZink/Janla Oy, www.janla.fi, www.rheinzink.fi

Kohde-esittely

Kortteli: 23179 Tontin numero: 3 Näyttelykohteen osoite: Rubiinikehä 6 Talotyyppi: omakoti Huoneistoala (m²): 153 Huoneiden lukumäärä: 5 Huoneiston kokoonpano: 5h + k + khh + s + autotalli/tekninen tila + parveke Asukasmäärä: 4-5 Kerrosluku: 2 ----kivitalot ------Talotehdas: HEVI S ä ngy Runkomateriaali: Kivitalo: (ulkoeriste EPS 230mm + ltä vFinnEPS450/31-insert-harkko oi teräsbetoni 140 mm + sisäeriste EPS 80 mm) ihailla täh tien E-luku: 78 t u iket ta A Energiatehokkuusluokka: t ii kerinsilmä liittyvät erityisominaisuudet: Seinärakenne on tiivis ja Kohteen ekotehokkuuteen ssä energiatehokas. Ulkoseinien U-arvo on erittäin alhainen: 0,08. Ilmanvaihtokone korkealla vuosihyötysuhteella ja A+ energialuokalla. Aurinkokeräimet. Kohteen päävalaistus on

*


Iloiset lastenhuoneet Yläkerran kaksi lastenhuonetta on sisustettu käteviä sisustusteippejä hyödyntäen. Toisen makuuhuoneen kokonainen liitutaulu on tehty teippauksin. Tämä kekseliäs sisustusidea tuo joustavuutta sisustukseen lasten kasvaessa.

*

-----------

sisustustar rat tuovat ilmet tä lastenhuo neisiin


Pyöreä sauna on kutsuva syli Sauna ja kylpyhuone, kodinhoitosekä wc-tilat on sijoitettu omaksi kokonaisuudekseen heti sisäänkäynnistä vasemmalle. Kylpyhuoneen betonimaiset lattia- ja seinäpinnat luovat yhdessä lämpimän puukaton kanssa harmoonisen kokonaisuuden. Haapapäreellä paneloidut seinät luovat saunaan tunnelmaa. Saunan ihastuttava, pesämäinen muoto kutsuu löylyttelijöitä syleilyynsä.


ENERGIATEHOKUUDEN TUNNUSLUKUJA Energiatehokkuusluku: 78 FinnEPS-harkon U-arvo: jopa 0,08 W/Km² Ikkunoiden U-arvo: 0,55 Ilmanvaihtokone: A+ energialuokka

talon tekniikkaa

Panthera Tigris - energiatehokkain messutalo HEVI kivitalojen Panthera Tigris on asuntomessujen energiatehokkain talo. Talo on messujen ainoa kohde A-energialuokassa. Kaikkien uusien rakennusten tulee olla 31.12.2020 jälkeen lähes nollaenergiataloja. Uudistus saa aikaan merkittävät muutokset myös kivitalomarkkinoilla. HEVI kivitalot vastaa haasteeseen jo nyt tarjoamalla talotoimittajista rakenneosiensa parhaat lämmöneristysarvot. Energiatehokas rakennekokonaisuus täydennettynä halutulla energiamuodolla, mahdollistaa matala-, passiivi-, nolla- tai jopa plusenergialuokan kivitalon.

FinnEPS-harkolla® on ylivertaiset ominaisuudet Tiikeritalon runkorakenteen muodostava kotimainen harkko on CE-hyväksytty ja sille on myönnetty avainlipputunnus. FinnEPS-harkko® muodostuu 80 mm sisäpuolen EPS-eristeestä, 140 mm teräsbetonirungosta ja 230 mm ulkopuolen EPS-eristeestä. Tiivis seinärakenne on paitsi markkinoiden energiatehokkain, myös erittäin paloturvallinen sekä tehokkaasti melua eristävä. Talon kaarevat muodot on toteutettu FinnEPS - kaariharkoilla, jotka toimitettiin tehtaalta valmiina, kaareviksi taivutettuina.

Energiatehokkuus on monen tekijän summa Katolla olevat aurinkokeräimet, LED -valaisimet ja laadukkaat ikkunat sekä ala- ja yläpohjien erinomainen eristävyys täydentävät energiatehokkaan kokonaispaketin. Myös talon ilmanvaihtokone toimii korkealla vuosihyötysuhteella. Alapohja on lämmin, koneellisesti tuulettuva. Näin kylmän ilman pääsy ryömintätilaan, rakennuksen alle on estetty.

HEVI kivitalojen rakenne vastaa tulevaisuuden energiamääräysten mukaisia rakennevaatimuksia jo nyt!

- TP -


Kookas terassi on piha-alueen sydän

8.40

Suuren oleskeluterassin ympärille on suunniteltu kompakti, eri toimintoja sisältävä viheralue. Kauneimmat koristepensaat ja –puut on sijoitettu tontin reunoille siten että terassin suunnalta näkyy katseltavaa kaikkina vuodenaikoina.

13

+42,63 +42,60 tuleva +42,60

283 JÄ+BioJÄ

+42,700

9 +42,61

0

LII  

OH

ä

42

2

VP

Ru

42

.55

K.osa/kylä

.60

ä

m

LE IL

JO

RA

5

E

N AN

sil

.60

nik

IN PA

rin

42

SAUNAOSASTO

bii

RK +42,750

+42,60

42.70

ike

Ti

eh

+43,00

.6 42

2,7

NO

US

U

+43,30 +46,50

.60

6

tuleva +42,60 +42,60

42.80

TTY

656

+42,66 +42,65 tuleva

JV

+4

00

70

.70

+43,00

11

42

RK nyk. +42,630 tuleva   +42,800

N

90

HV

0

AT

3

+42,65 tuleva +42,65

00

KIVITUHKA +42,70 tuleva +42,70

34

31

3

48

nyk.

42.70

Pihalla on nurmikkoaukio pelejä varten, aamukahvipaikka omenapuun alla patiolla, ja sen yhteydessä on pieni herukka- ja mansikkamaa. Hyötykasviharrastusta varten on oma alueensa. Päällystekiven materiaaliksi on valikoitu uusi kierrätysinnovaatio puukivi: puukuitua sisältävä betonikivi. Pihan ideana kauneusarvojen lisäksi on helppohoitoisuus.

119

RK +42,700

NURMIKKO +42,68

41

Monimuotoiset toiminnot tehokkaasti toteutettuna

20 24

tuleva +42,60 +42,60

+42,60

Kortteli/tila

23

179

Suunnittelukohde

PANTHERA TIGRIS


HEVI kivitalot HEVI kivitalot on luotettava ja moderni perheyritys HEVI kivitaloissa langat ovat tiukasti omistajapariskunnan, Piia ja Lauri Pöyhösen käsissä. Perheyritys on luotettava valinta toimintatapojen vastuullisuuden ja vakauden takia. Lisäksi perheyrityksen toimintaan on sitoutunut paljon hiljaista tietoa, joka asiakkaille näyttäytyy korkeana laatuna.

Täydellisen kotimainen HEVI kivitalojen kohdalla voidaan hyvällä omallatunnolla puhua kotimaisuudesta. Harkkojen valmistus sekä HEVI kivitalojen suunnittelu tapahtuu täysin kotimaisin voimin.

Asiakas suunnittelun keskiössä HEVI kivitalon sisältö räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaisesti. HEVI kivitalot tarjoaa materiaalitoimituksen yhteydessä, asiakkaan niin halutessa, myös suunnittelu- sekä urakointipalveluita, joihin asiakas saa kattavan tarjouksen yhdeltä taholta – yksinkertaisesti.

3D- mallinnuspalvelu visualisoi

suunnitelmasi Uutuutena HEVI kivitalot tarjoaa myös 3D-mallinnospalvelua. Palvelu on käytännöllinen esimerkiksi silloin, kun asiakas omaa valmiit suunnitelmat haaveidensa talosta. 3D-mallinnos visualisoi suunnitelman sekä tekee sen konkreettisemmaksi ja auttaa asiakasta tarkastelemaan mm. ratkaisujen käytännöllisyyttä.

kotimais ta laatua ammat titaidolla


WW W.

WWW.PUUSTELLI.FI

PUUSTEL

LI.FI

2015

TILAA ILMAINEN IDEAKIRJA KOTIISI

SVAVAT IDEAT K A SA PUUSTELLIS

132 SIVUA

Lähetä tekstiviesti PUUSTELLI HEVI ETUNIMI SUKUNIMI OSOITE numeroon 18252 Viestin lähettäminen on sinulle maksuton. Toimii kaikkien kotimaisten operaattorien liittymillä.

145x230 Hevi-kivitalot.indd 1

2.6.2015 12.40


heatco.fi

SISUSTUSLAASTIT JA ERIKOISMAALIT KAIKKIIN KODIN TILOIHIN

Decos keskuspölynimurit ilmanvaihtojärjestelmät

DECOS Sisustuspintojen erikoisliike

Hevikivitalot.indd 1

10

vuotta

Petikontie 6 01720 Vantaa Puh 09 853 1941 www.decos.fi 3.6.2015 13:22:20

vesikiertoinen lattialämmitys VARAAJAT JA AURINKOKERÄIMET LVI-suunnittelu

10 vuotta

puh. 0207 209 080 | myynti@heatco.fi | www.heatco.fi


MESS ASUNTO

UT 2015 A

KOITSIJ

IURA PÄÄPUTK

era sa Panth kohtees

I

Tigris

IJA

AKOITS

INTIUR LMASTO

entti ikehän V n ii b u R sa kohtees

Lämmitysjärjestelmät Vesi ja viemäröinti Ilmastointi Talonrakennus Hitsatut putkistot

LDH-Putki Oy Jaakko Lehtovirta Kaukolämpöasentaja

050 330 3654 Työtjärventie 35 15880 HOLLOLA

www.ldh-putki.fi jaakko.lehtovirta@ldh-putki.fi


RAKENNUSLIIKE KUPARITALOT OY Rakennusliike Kuparitalot Oy

on rakennusalan rautainen osaaja. Toteutamme omakotitalot ns. avaimet käteen –periaatteella sekä muut rakennus- ja remonttipalvelut. Laatu ja luotettavuus näkyvät työn jäljessä ja toimintavarmuudessa. Toimintamme on keskittynyt pääkaupunkiseudulle ja kehyskuntiin.

PALVELUJAMME:  Uudisrakentaminen  Remontit  Vahinkosaneeraus  Projektin johtaminen  Julkisivurappaukset sekä tasoite- ja maalaustyöt

Suunnitellaan yhdessä onnistunut projekti! OTA YHTEYTTÄ: Hannu Kupari p. 040 551 1266 Purokuja 1 a, 01390 Vantaa hannu.kupari@kuparitalot.fi www.kuparitalot.fi

LAADUKASTA, KOTIMAISTA RAKENTAMISTA


Cariitti Tuoteturva takaa alkuperäiset valaistusominaisuudet vuosien päähän Cariitti Oy suunnittelee ja valmistaa huippulaadukkaita led- ja valokuituvalaisimia Suomessa. Cariitti tarjoaa tuotteilleen Tuoteturvan, joka takaa, että valaisimiin on saatavilla alkuperäisiä varaosia vielä viiden vuoden kuluttua tuotteen valmistumisesta. Valaisinten LED-komponenttien valmistajat tuovat nykyisin markkinoille uusia päivityksiä tuotteistaan useitakin kertoja vuodessa, joten valaisimessa olevan komponentin ja nykyisen markkinoilla olevan version välillä saattaa olla monta päivitystä. Tämä muodostuu kuluttajalle ongelmaksi, jos valaisin vikaantuu usean vuoden kuluttua valmistushetkestä.

”Kotimainen, laadukas valaisin on turvallinen ja pidemmän päälle kustannustehokas ratkaisu, kun varaosia on saatavilla eikä päädytä tilanteeseen, jossa yhden valaisimen vikaantuessa joudutaan uusimaan kaikki valaisimet”, Bragge toteaa.

Tuoteturvalla vikaantunut valaisin alkuperäiseen kuntoon

Cariitti Tuoteturvan saa veloituksetta voimaan rekisteröimällä hankkimansa tuotteen kuukauden sisällä ostohetkestä. Tuoteturva on voimassa viisi vuotta tuotteen valmistumisesta. Cariitti Tuoteturva on kuluttajalle enemmän kuin jatkettu takuu. Normaalissa takuukäytännössä asiakas saa samanlaisen tai vastaavan tuotteen vioittuneen tilalle, kun taas Cariitti Tuoteturvassa on lähtökohtana, että asiakas saa valaisimensa alkuperäiseen kuntoon.

”Kuluttajalla voi esimerkiksi olla tilanne, jossa hänellä on olohuoneen katossa useita spottivalaisimia, joista yksi vikaantuu. Jos korjaamiseen käytetään LED-komponentin päivitettyä versiota, valaisimen valaisuominaisuudet ovat aivan erilaiset kuin alkuperäisissä valaisimissa», selittää Cariitin myyntijohtaja Antti Bragge.

VALAISEE KOTISI

Cariitti Shop Kauppakeskus Viisari Martinkyläntie 47, Vantaa (09) 2219 040, myynti@cariitti.com www.cariitti.com

Tähän ongelmaan Cariitti tarjoaa ratkaisuksi veloituksettoman Tuoteturvan. ”Varastoimme aina pienen erän vanhaa komponenttia, ennen kuin alamme käyttää uutta versiota. Siten voimme korjata vikaantuneen valaisimen täysin samoilla komponenteilla, joita alkuperäisessä tuotteessa on käytetty ja valaisuominaisuudet pysyvät samoina”, kertoo Bragge.

Tuoteturva voimaan helposti

AKTIVOI TUOTETURVA www.cariitti.fi/tuoteturva. Cariitti Tuoteturva koskee vain loppukuluttajia, ei jälleenmyyjiä eikä ammattilaisasiakkaita.


Â

3LGlQVLQXWOlPS|LVHQlDQQDQWXUYDDSHUKHHOOHVL WRLYRWDQYLHUDDWWHUYHWXOOHLNVL0LQXQYDKYXXWWDQLVHNlXONRDVXDLKDLOODDQ MRVNXVROHQYLKDQVLMDLVNlUVLMlOlKHOOlQLNl\GllQ YLLPHLVHWNHVNXVWHOXWVHNlHQVLPPlLVHWDVNHOHHW

Oras Optima

Mukavuutta ja turvallisuutta Uusi Oras Optima on vettä ja energiaa säästävä tuotesarja, jossa toiminnallisuus, elämyksellinen vedenkäyttÜ ja elektroniikan mahdollistama käytännÜllisyys yhdistyvät. Tuoteperhe tarjoaa laajan valikoiman hanoja kodin jokaiseen vesipisteeseen; kosketusvapaat pesuallashanat, älykkäät vipuhanat, termostaattiset amme- ja suihkuhanat, rentouttavat sadesuihkuhanat sekä innovatiiviset keittiÜhanat. Oras Optima -vipuhanoista on saatavilla myÜs eko-mallit.

FinnEPS Oy Â&#x;ď‚&#x; Suokkaantie 4 32800 Kokemäki Â&#x;ď‚&#x; 02 5460 778 Â&#x;ď‚&#x; www.finneps.fi

www.oras.com


33 FA SHION WEE

HEVI kivitalot 32800 KOKEMĂ„KI p. 044-970 8900 www.hevikivitalot.fi www.tigris.fi

myynti@hevikivitalot.fi facebook.com/hevikivitalo pinterest

Asuntomessujen energiatehokkain talo

Profile for FinnEPS

HEVI kivitalo Panthera Tigris  

Vantaan Kivistöön vuonna 2015 valmistunut upea HEVI kivitalo Panthera Tigris.

HEVI kivitalo Panthera Tigris  

Vantaan Kivistöön vuonna 2015 valmistunut upea HEVI kivitalo Panthera Tigris.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded