a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Revista de l’Heura, Nº1

Curs: 2009– 2010

És la nostra! CONTINGUT:

GRUPS MUSICALS

3

CURIOSITATS I ANÈCDOTES

4

AMPA I HOQUEI

5

ENQUESTA

6

LA XARAXA/ OPINIÓ TV

7

FOTOGRAFIES

8-11

HISTÒRIA DE L’HEURA

12

ELS NOSTRES ARTISTES

13

CRÍTICA DE CINEMA

14

CRÍTICA LITERÀRIA

15

ACTIVITATS D’ESTIU/ CUINA

16


P À G I N A

2

É s

l a

n o s t r a !

EDITORIAL tades,... Hem de ser pessimistes o optimistes davant de tot això?

Volem ser baixets

Donat que tots plegats estem en el sector educatiu i tractem persones amb necessitats educatives especials, acostumem a veure les coses des d’un punt de vista adequat per poder valorar els petits avenços dels fets i de les persones que tenim al nostre càrrec. De la mateixa manera que els nostres fills i alumnes actuen amb optimisme i això ens ajuda a avançar.

Aquest curs ha estat força tranquil per l’escola però no ho ha estat per moltes persones del nostre entorn immediat. Els esdeveniments polítics i econòmics mundials, amb la repercussió laboral que comporten, fa que flaquegin moltes llars properes i que el pessimisme s’apoderi de nosaltres. Molts són els que mai han patit una crisi o que no recorden crisis anteriors i poden pensar que no la superarem (crack del 1929 i la posterior depressió econòmica..., la dècada dels 80, després de la crisis del petroli que hi va haver...). D’altres diuen que aquesta és diferent perquè es una crisi financera global, estructural; que mai tornarà a ser igual; que tot i així, ens en sortirem.

Per reforçar aquesta orientació, vull expressar una frase d’en Thomas L. Friedman en el llibre Optimista preocupat, de 2003, al qual en fa referència en Luís Rojas Marcos al llibre La força de l’optimisme, de 2005, el qual recomano des d’aquí. Diu: “Jo sóc optimista per naturalesa, perquè sóc baixet. La gent baixeta tendeix a ser optimista perquè només pot veure la part de l’ampolla que està plena i no arriba a veure la part buida...”

Cada vegada som més conscients de tot el que passarà: que baixaran sous, que retallaran prestacions, que augmentaran els impostos, que es donaran menys diners a hospitals i escoles concer-

Us presentem aquesta revista amb molta il·lusió. Un nou nom amb una nova edició i format, on els alumnes prenen més protagonisme perquè són ells mateixos que formen el consell de redacció. L’equip directiu us felicita a tots els participants per l’esforç i la dosi “d’optimisme” que hi heu posat. Esperem així que a tots vosaltres, lectors, us agradi i la valoreu, no tant pel resultat final, sinò pel que representa als que formem part de l’escola. Bon estiu a tots!

Direcció Potser estem acostumats a veure les coses des de baix, amb humili-

E N CA R R E GAT S Disseny:

Alumnes de Formació

Comissió de la Revista

Laboral

Alumnes PQPI Auxiliar

L’AMPA

Oficina

Direcció

Redacció:

Impressió:

Alumnes de Primària

Alumnes PQPI Auxiliar

Alumnes de Secundària

Oficina

Alumnes de Cicle Pont

tat i perspectiva. Valorem així el que els altres fan i els petits èxits que s’aconsegueixen. Tenim una gran satisfacció en moltes coses, ens dona esperança i sabem valorar millor la nostra feina. A final de curs, temps de valoracions, cal tenir present el punt de vista. I en relació al futur...és ben nostre per intentar millorar-lo, sempre amb optimisme i responsabilitat.

Jordi Lartuna


R e v i s t a

d e

l ’ H e ur a ,

N º 1

P À G I N A

GRUPS MUSICALS EL CANTO DEL LOCO

El Canto del Loco és un grup espanyol de pop rock. El Canto del Loco ha aconseguit vendre més d’un milió de còpies en el mercat, convertint-se en un dels grups musicals més importants del panorama espanyol actual.

Ens agrada molt com canten, les seves cançons i la seva música. Són molt divertits i les cançons van molt bé per ballar. El nostre CD preferit és “Zapatillas”.

Membres : •

Dani Martín: Veu.

David Otero: Guitarra y cors.

Chema Ruiz: Baix.

Carlos Gamón: Bateria

Adopta desde joven como estilo de vida, la cultura Hip Hop y la música jamaiquina, especialmente la hecha en español, que nace a principios de la década de los ochenta en Panamá, más concretamente en la ciudad de Colón y que comienza a llegar a España una década después. Ya con catorce años es habitual de multitud de jams de hip hop, en todo el

territorio nacional, junto a otros miembros de la Ozm Posse, donde desde el primer momento destaca su crudo estilo “rap-ragga” y donde medirse al micrófono en interminables sesiones, grabar maquetas junto a múltiples cantantes y productores, se va convirtiendo en el modo donde se formará el singjay/ cantante que es actualmente.

T O K I O

Grup 4

Canciones: •BABILONIA •MAS YAMA • LA YERBA DEL REY •YO ME PRGUNTO •TÚ ERES COMO EL

FUEGO ADRIAN PEREZ FRESQUET GRUP:6

H O T E L

Es un grup de música alemany format a l'’any 2001 per Hill Kaulitz, Tom Kaulitz, Georg Listing i Gustav Schäfer a Magdeburg.

d’'Europa. El grup alemany, ha estat catalogat com els descendents dels Beatles, dictat per diaris alemanys i internacionals de gran prestigi.

Schrei, l’'àlbum de debut al

El seu primer single, Durch den Monsum (A través del monsó) ràpidament va arribar a la posició número 1; també va aconseguir el número 1 a la llista de singles Top 40 d’'Àustria. El seu àlbum de debut, Schrei, va ser llançat

2005, ha venut mig milió de còpies arreu del món. El grup va vendre el 2007 un milió i mig d’'àlbums. La banda gaudeix d’'una fama creixent entre el públic jove alemany, així com en d’'altres parts

Judith Gómez i Judith López

el 19 de setembre de 2005. Va aconseguir una certificació de platí per haver venut 200.000 còpies. El 2006 es van llançar dos singles més, Rette mich (Rescata'm) i Der letzte Tag (L'’últim dia); els dos van aconseguir la posició número 1. LOYZE

3


P À G I N A

4

É s

l a

n o s t r a !

C U R I O S I TAT S I A N È C D O T E S 1.

NOU TALLER A F.L.!

Aquest curs s’ha iniciat un nou taller: PQPI Auxiliar Oficina Comerç i Atenció al públic. Ha tingut molt èxit perquè col·laborem amb els mestres de l’escola i la secció. Els alumnes del taller estem molt contents per la confiança que els mestres dipositen en nosaltres i perquè hem après a: Fotocopiar plastificar, enquadernar, embolicar,

3.

empaquetar, a fer manteniment, a estar en un despatx, agafar trucades, preparar un comerç i sobre tot, a treballar en equip.

2.

Aquest any l’escola i FL

ha col·laborat amb la marató de TV3 que anava de malalties minoritàries . I nosaltres vam recaptat diners per ajudar-los. Va haver un petit

El 8 de Març ens va

sorprendre una cosa, i és que VA NEVAR!! I la meitat dels alumnes no van poder venir a l’escola i els que van poder, a part de tirar boles de neu, també van fer ninots de neu!!!!

6.

Donem la Benvinguda a les

noves incorporacions a l’escola: Lluis Oliver, Raul Aguilera, Lluis Oliet, Xavi Torrent , Marc Sala, Gamila El Naggar, Omar Hlaila, Raquel Monterde, Kimberly Navarro, Ariadna Cid, Laize Melo, Pablo Zi-

concert i també hi havia pastes dels pares de l’A.M.P.A i begudes del Carrefor. En total es va aconseguir 2.502,72€.

4.

Moltes Felicitats!: El

22 d’Abril en Saquib de Secundària va guanyar el primer premi del concurs de punts de llibres dels instituts de Secundària de Terrassa

5.

Moltes Felicitats!: El

24 d’Abril l’Ariadna Fernández va recollir el premi del concurs de dibuix de contes de Caixa de Terrassa al Centre Cultural

billica , Andres Ordoñez , Joel Muñoz, Marc Blanco ,Raul Cubilla, Estrella Fernàndez, Ivan Cubillas, Dara Cassia Martins, Jean Pierre Alcívar i Cristian Rodríguez.

Yolanda Subirà Laura Ruiz


R e v i s t a

d e

l ’ H e ur a ,

N º 1

P À G I N A

A M PA un èxit,dons com ja sabeu es van vendre 600 llibres, i amb els diners que vam recollir més de 1,000 € de la tresoreria de L’Ampa, els alumnes van fer una excursió al Zoo, i els de F.L. al IMAX. Donem les gràcies al professorat per acompanyar –los i dirigir les sortides!

Hola a tots i a totes! Primerament dir-vos que la venda de llibres de St. Jordi va ser

El dia 30 de maig s’ha fet la 5ª Distrobada, cada any hi ha més participació i mica en mica es va conscienciant tota la societat del nostre dia a dia. La Festa de final de curs ha estat un èxit, com calia esperar, estem molt contents per que tots hem participat amb la tómbola

familiars (pares,mares, fills, avis, mestres...tothom qui vulgui venir); una la fem a l’ octubre i l’altre al juny. Ha anat molt bé, així els pares tenim més contacte i podem caviar impressions.

Per la festa de carnestoltes, com cada any, vam convidar a un berenar a tots els alumnes, que van estar molt contents.

i hem col·la borat per properes propostes pels alumnes. Esperem que el berenar al qual heu estat convidats per L’AMPA, us hagi agradat . De cara el curs vinent estarem oberts a noves propostes per seguir treballant pels nostres fills.

Molt bones vacances! L.A.M.P.A.

HOQUEI HEM GUANYAT SOM UN GRUP DOS TROFEUS I D’ALUMNES QUE Nil ENTRENEM A HOKEI HEM QUEDAT CAM- Ferré PIONS ELS DIVENDRES A L’ ESCOLA. ENS HO PASSEM MOLT BÉ.

Durant l’any fem dues sortides

APUNTEU-VOS I US DIVERTIREU MOLT !!!

5


P À G I N A

6

É s

l a

n o s t r a !

E N Q U E S TA

Entrevista a Ariadna Fernández, guanyadora d’un accèssit al concurs de dibuix escolar.

L’ alumna Ariadna Fernández del grup Montcau va participar al XXIX concurs de dibuix escolar de la Caixa de Terrassa junt amb la resta d’alumnes del cicle i li van atorgar un accèssit. Els seus companys li fem una entrevista.

Quin dels sis contes et va tocar dibuixar? L’avi John o el tresor de la selva. Quina mestre et va llegir el conte? La Carme Flores. On vas anar a recollir el premi? Al Centre Cultural. Qui et va acompanyar el dia de l’entrega?

Vas haver de parlar quan et van donar el premi? No. Ens han dit que durant l’espectacle hi havia serps és veritat? A tu t’agraden? Si, i la gent les podia anar a tocar. A mi no m’agraden i no vaig sortir però la meva mare si.

Els pares, els avis, la meva germana i alguns tiets i cosins. De l’escola va venir la Sandra (tutora), la Mercedes (cap d’estudis), el Miquel i el Jordi (director).

molt, sobretot la càmera. T’ho vas passar bé el dia de l’entrega de premis? Si.

Quin premi et van donar. Et va agradar? Una càmera de vídeo i un trofeu amb el meu nom, el llebre de contes de l’Avi Joan i altres coses de la Caixa de Terrassa. Els premis em van agradar

Hi havia molta gent? Si, i molts nens que també recollien premis. Estàs contenta d’haver obtingut aquest premi? Molt, perquè jo no havia guanDara Cassia Martins, Montse yat mai. Manzano, Cristian Rodríguez


R e v i s t a

d e

l ’ H e ur a ,

N º 1

P À G I N A

LA XARXA Pàgines sobre “Tuning”

http://www.tuningspain.es/

http://www.juegosdb.com/ http://www.3djuegos.com/

http://www.elmejortuning.com

http://www.maxituning.es/cochestuning

http://www.japantunning.net

Raúl Aguilera

http://www.meristation.com/v3/ GEN_portada.php http://www.gameprotv.com/

http://www.tuneos.com Pàgines per buscar informació sobre “Video-jocs”:

http://www.xbox.com/es-ES/games/

http://www.vandal.net/

Pàgines per jugar: http://www.minijuegos.com/ http://www.parchis.com/

http://www.coches-es.com/fotos-cochestuning.php?paged=5 http://www.4tuning.net/

http://www.juegosdiarios.com/

Pàgines sobre series de televisió: http://www.antena3.com/ PortalA3com/Fisica-o-quimica/ P_94500

Pàgines on trobar bona música:

http://www.elmundodepatito.es/ http://www.disney.es/ DisneyChannel/ Esteve Gonzálvez

http://www.100mejores.com/ musica.htm

Mireia Picón

http://www.musica.com/ http://www.youtube.com/

OPINIÓ T V: ¿Que pienso? Al principio todos hemos odiado a Vegeta, todos menos yo.

!!! Opinion!!! Vegeta fue cambiando junto con nosotros y nosotros recordaremos aquellos duros combates.

Siempre miramos a Goku i nunca miramos a Vegeta.

PABLO-ZM

7


P À G I N A

8

É s

FOTOS PRIMÀRIA

PRIMÀRIA I “L’ÒPERA COLLAGE” A L’AUDITORI Alumnes de Primària juntament amb altres Corals van participar a l’Òpera Collage “L’Aniversari” que es va estrenar a l’Auditori Municipal Dissabte 5 de Juny a les 19:00 h. Va ser tot un èxit i

una molt bona experiència. Els alumnes van cantar com els àngels!!!

l a

n o s t r a !


R e v i s t a

d e

l ’ H e ur a ,

N º 1

P À G I N A

FOTOS SECUNDÀRIA AQUEST CURS ELS ALUMNES DE 1er CICLE DE SECUNDÀRIA HEM VISCUT MOLTES EXPERIÈNCIES:

E s p o r t i v e s

Gastronòmiques...

Artístiques ...

.

marineres

i divertides

9


P À G I N A

1 0

É s

l a

n o s t r a !

FOTOS CICLE PONT

Taller d’administrar diners

Crèdits de cuina, costura i enquadernació.

Parc Audiovisual de Catalunya.

Viatge a Mallorca

Exposició Miró– Calder

Excurisó al Zoo.


R e v i s t a

d e

l ’ H e ur a ,

N º 1

FOTOS FORMACIÓ L ABORAL

P À G I N A

1 1


P À G I N A

1 2

É s

l a

n o s t r a !

H I S T Ò R I A D E L’ H E U R A Endevina, endevinalla… On s’amaga: Cesca Rosa Planas Josep Manel Mª Dolors Anna Cos Mercedes Àngels Isabel Quica Laura Monsonet?

E n t r e v i s t e s

s o b r e

a q u e l l s

1. Quin any es va crear l’escola?

Al Carrer Sant Antoni

Al Carrer Sant Jaume

I Formació Laboral al Carrer Sant Joan i Carrer Sant Genís

Al Carrer Sant Antoni, com a escola

A l’actualitat al Carrer Ègara

3. Quantes aules hi havia?

5. Quants mestres eren al principi?

L’escola es va fundar el curs 1976– 1977 2. On estava ubicada?

4 aules 4. En quanta llocs ha estat ubicada l’escola? A 6 llocs diferents: •

7. Com va començar la iniciativa? Com a centre de reeducació per dos psicòlegs, el Jordi Labòria i la Mª Jesús Comelles. 8. Qui va ser el primer equip directiu? 1r. Mª Jesús Comelles 2n. Dani Quer

m e r av e l l o s o s

A la Creu Gran

Uns 4 mestres 6. Quin mestre porta més temps a l’escola?

a n y s . . .

Comas. Més endavant es van incorporar el Josep Manel, la Mª Dolors, la Quica, l’Elisabet i l’Anna Cos.

La Rosa Planes i la Cesca

3r. Salvador Rodríguez

Altres dades interessants:

9. Quan es va crear la Formació Laboral?

L’escola va començar com una cooperativa de mestres i a l’any 2004 es va convertir en fundació (Comentari de Mª Dolors)

El curs escolar 1982– 1983 al Carrer Sant Joan Entrevistats: Cesca, Rosa, Elisabet, Josep Manel i Mª Dolors)

CONTINUARÀ... En aquells temps tot era molt diferent (Comentari de Josep Manel)

Entrevistes realitzades per: Yolanda Subirà i Laura Ruiz


R e v i s t a

d e

l ’ H e ur a ,

N º 1

P À G I N A

ELS NOSTRES ARTISTES

Còmic de Cristian Rodríguez.

Pinta el següent dibuix manga.

Fet per William– Giovanni Rua

?

Fet per Omar Hlaila

1 3


P À G I N A

1 4

É s

l a

n o s t r a !

CRÍTICA DE CINEMA Títol: Pluja de mandonguilles Any d’estrena : 2009 Edat: Recomanada per tots els públics Gènere: Animació Familiar Director: Phil Lord,Chris Miller Protagonistes: Anna Faris,Andy Samberg,Bill Hader,Bruce Campbell

La pel·lícula va d'un inventor Flint Lockwood que era una mica nyaps i a la vegada un desastre. Un dia no se sap com, però inventa una màquina que fa que plogui menjar. Tot funciona de meravella fins que un dia s'espatlla el invent i comença a ploure àpats gegants.

No m'agrada gens quan el menjar cau del cel i el que em va agradar és que al inventor li passen moltes coses divertides i fan que m’ho passi bé. Javier Wasmer i Laura Ruiz.

Pluja de mandonguilles

Durada: 90 min

Alícia en el país de les meravelles

Alicia en el País de les meravelles es una versió basada en el conte de Lewis Carroll, és tracta d’ una historia de magia i fantasia. A la pel.l´cula Alicia que ja s’ha fet gran, cau per un forat en el bosc, i va a parar al país de les meravelles .Allà coneix personatges com el conill blanc, la regna de cors , el sombrerer boig……

D e f i n i c i o n s

Al llarg de la pel.lícula Alicia intenta solucionar els problemes que hi ha en aquest País. La pel.licula es presenta en 3D. La banda sonora és força bona .

Joaquim Pérez i Jean Pierre (Grup :Cavall Bernat )

Si us animeu a anar al cinema encara la trobareu en cartellera!

c i n e m a t o g r à f i q u e s

Definició de Crítica

Definició de Tràiler

Definició de

En la crítica periodística és l’opinió d’un periodista sobre qualsevol cosa artística o cultural, que va acompanyada d’informació i argumentada amb fonaments es pot criticar: la música, els esports, la gastronomia....

El tràiler s’utilitza en el món del cinema, es basa en un petit resum de les imatges d’una pel·lícula que s’estrenarà pròximament, acostuma a durar un minut i mig i dos minuts i sòl anar acompanyada de música.

Sinopsis La sinopsis és un petit resum de la pel·lícula que t’explica en versió abreviada l’argument principal a fi de informar al públic el que es desenvoluparà a la pel·lícula.

Fran Mata Javier Wasmer


R e v i s t a

d e

l ’ H e ur a ,

N º 1

P À G I N A

CRÍTICA LITERÀRIA Bella Swan siempre ha sido diferente a los demás. Cuando su madre se casa por segunda vez, decide marcharse a vivir con su padre a un recóndito y lluvioso pueblo llamado Forks. Aquí conoce al misterioso Edward Cullen.

Crepúsculo

Con el tiempo, Bella termina por descubrir el gran secreto de Edward: él y su familia son vampiros. No envejecen, no tienen colmillos y son físicamente perfectos.

Inteligente e ingenioso, Edward consigue atraer la atención de Bella y muy pronto entablan una estrecha amistad.

Durante este trimestre hemos estado leyendo los libros de la saga “Crepúsculo”y hemos visto también las películas.

LUNA NUEVA Bella Swan, es la protagonista, con 18 años. Su amado Edward se ha ido de Forks y ella ha entrado en un proceso de depresión. Logra salir un poco de ésta gracias a su nuevo amigo Jacob Black, quien se enamora de ella.

ECLIPSE En la Saga Crepúsculo: Eclipse, Bella una vez más se encuentra rodeada por el peligro ya que Seattle está siendo asolada por una serie de asesinatos misteriosos y un vampiro malvado continúa su búsqueda de venganza.

Bella pronto descubre que Jacob se ha convertido en un Licántropo, enemigo natural de los vampiros. Además, es consciente que es la presa de Victoria, la compañera de James, a modo de venganza. Y comprende que no está a salvo ni ella ni sus cercanos.

En medio de esto, ella es forzada a elegir entre su amor por Edward y su amistad por Jacob – sabiendo que su decisión tiene el potencial para encender una batalla entre vampiros y hombres lobo. Con su graduación acercándose rápidamente, Bella se enfrenta a la decisión más importante de su vida.

Cristian Lozano, Tania Pazos

La película “Eclipse” se estrenará el próximo 30 de junio del 2010,solo en mejores cines.

1 5


ACTIVITATS D’ESTIU Piscina/Llac Parc Vallparadís

Recordeu que del 2 al 7 de juliol Terrassa celebra la seva Festa Major. La cantant Bebe protagonitzarà un dels concerts estel·lars de la Festa Major de Terrassa d’aquest any 2010 on, per primer cop, presentarà

Temporada d'estiu La temporada de bany per l'any 2009 anirà del 27 de juny al 30 d'agost. L'horari de la piscina és de 10h a 19h.

en directe el seu nou disc. També serà el primer concert gratuït que oferirà i tindrà lloc el dissabte 3 de juliol a la nit al Parc dels Catalans.

Telèfon: 937397065 L’oferta musical de la Festa Major tindrà altres noms reconeguts, com

Piscines públiques de Terrassa •

Piscina de Sant Llorenç. Castellsapera, 7. Telèfon: 937 863 001

Piscina de Ca n'Anglada. Aymerich i Gilabertó, 136. Telèfon: 937 863 001

Piscina de la Maurina. Felip II, 39. Telèfon: 937 807 543

Piscina de les Arenes. Tibidabo, 60. Telèfon: 937 316 786

és el cas de Peret, La Pegatina, Tomeu Penya i El Consorcio. Destacarà també la gran presència de grups locals, ja que la voluntat de l’Ajuntament de Terrassa és que la música feta a la ciutat es pugui donar a conèixer a tota la ciutadania. Per aquest motiu, actuaran a la Festa Major grups terrassencs de diversos estils, com és el cas de La Carrau, Trikitown, Boxets i la Big Band Jazz Terrassa.

També podeu visitar la nostra web: www.heura.cat

CUINA RECEPTA DE MACARRONS

PREPARACIÓ

carn picada.

Es renten les verdures i es piquen.

INGREDIENTS (per a 10 persones) 1 paquet de macarrons de Kg 3 cebes 3 pebrots verds

D’altra banda, primer es posa la ceba fins que estigui transparent, després el pebrot i es deixa coure. A continuació, s’afegeix el tomàquet triturat i es deixa reduir.

En una olla amb força aigua bullint, es tiren els macarrons ( uns 80 o 100 g per persona). Un cop estiguin fets s’escorren i es reserven.

1 pebrot vermell 1 Kg de tomàquet triturat 400 gr de formatge 1 Kg de carn picada ( vedella i porc) Alls

Una opció molt estesa és triturar-ho tot per tal que ningú es trobi cap tros gran de verdura. Seguidament, es piquen dos o tres alls i s’afegeixen a la barreja del tomàquet, se li donen un parell de voltes i es posa la

Es ratlla el formatge. Ara només cal barrejar-ho tot, servir el menjar als plats i posar-hi una mica del formatge ratllat. Crèdit Variable de Cuina. Cicle Pont

Profile for heura del valles

Revista juny 2010  

Revista de l'escola l'heura publicada el Juny de 2012

Revista juny 2010  

Revista de l'escola l'heura publicada el Juny de 2012

Advertisement