__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

E-MAGAZINE

20

21 • J 20

U •J

NI 2021 U

• JUNI 21

WE ZIJN ER BIJNA KLAAR VOOR! #4


JUN NI

6

NI J JU

UNI IJ

I JU UN

CONTACT E-magazine Het Speelhuis EDITIE MEI SEIZOEN 2020/2021

TELEFONISCH RESERVEREN Telefonisch reserveren kan tijdens openingstijden van de balie via tel. 0492 – 587000

BEZOEKADRES Het Speelhuis Speelhuisplein 2 5707 DZ Helmond

CONTACT Bestel uw favoriete voorstelling snel en gemakkelijk online op THEATERSPEELHUIS.NL

OPENINGSTIJDEN BALIE di t/m vr (11.00 uur - 14.00 uur) en vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling

POSTADRES Het Speelhuis Postbus 454 5700 AL Helmond

Uitgave: © Het Speelhuis, mei 2021 | Redactie: Floor van den Broek, Hera Bombeeck, Meggy Althuizen Grafisch Ontwerp: Studio Boot, Deamer Media Design | Vormgeving / Opmaak: Deamer Media Design Fotografie: Dave van hout, Maarten Coolen, Kurt van der Elst. DIT E-MAGAZINE IS VERVAARDIGD OP 25 MEI 2021. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen we meebewegen met de regelgeving en mogelijkheden. Bekijk altijd onze website voor het meest actuele programma en de laatst bijgewerkte bezoekersinformatie; deze wordt dagelijks geüpdatet. PAG 2 | mei 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


VOORWOORD

dochters, 16 en 20 jaar oud. Die levensfase is normaal gesproken één grote ontdekkingsreis, maar de reisbestemmingen zijn letterlijk en figuurlijk schaars geweest de laatste tijd. Ik ben dan ook verheugd over het feit dat we met name de doelgroep jongeren als eerste weer mogen verwelkomen en verwonderen in ons theater.

JOCHEM OTTEN Ik ben er helemaal klaar mee. Dat is waarschijnlijk de meest gehoorde zin van het afgelopen jaar. Wij draaien ‘m om: we zijn er meer dan klaar vóór om weer te mogen spelen! Er wordt momenteel namelijk hard gewerkt aan het programma voor seizoen 2021/2022, waarmee we vanaf volgende maand stukje bij beetje naar buiten treden. Wat definitief is wordt gepubliceerd; zo groeit de lijst van voorstellingen gedurende de zomer uit tot een compleet programma. En dan gaan we in september weer van start. Althans, daar lijkt het dan nu toch echt wel op. Kleinschalig in het begin, en langzaam maar zeker weer spelen op volle kracht. Wat zie ik daar naar uit. ‘Waar sport, horeca en cultuur wegvallen, verdwijnt het samen uit de samenleving,’ schreef De Raad voor Cultuur in haar adviesrapport aan de kamer. Zo heb ik het ook ervaren. Het leven gaat door, maar de ziel is eruit. En daarmee vervaagt ook veel levensgeluk. Ik zie de worsteling van mijn

Dat begint namelijk al deze maand! Guido Weijers heeft zijn masterclass geluk, waarmee hij eerder in de theaters stond, omgevormd tot college. Samen met tal van scholen in Helmond ontvangen we de cabaretier in Het Speelhuis voor een theatrale lezing boordevol levenslessen over geluk. Onze gezamenlijke investering in het welzijn van de jeugd. Want we weten uit metingen dat bezoekers aangeven na het college gemiddeld gelukkiger te zijn dan toen zij de zaal betraden. De jeugd loopt voorop dus. Zo hoort het ook. Maar snel daarna hopen we ook jou weer te mogen ontvangen. En dat ook jij je geluksgevoel weer kunt opladen in het theater. Aan moois van de makers en met mensen die je liefhebt. Want dát is misschien wel de sleutel tot geluk. Het samen meemaken. Er wordt me de laatste tijd regelmatig gevraagd wat ik het afgelopen jaar het meeste gemist heb in het werk. Het doel? Of het proces? Ik citeer graag het antwoord van Marcel Veenendaal, frontman van DI-RECT: ‘Het gezelschap!’ Ik wens je een fijne zomer toe en hoop je in september weer te zien! Jochem Otten Directeur Het Speelhuis & De Cacaofabriek mei 2021 |

PAG 3


KLAAR VOOR DE START…

Met het volgende theaterseizoen in aantocht zijn we achter de schermen bijna klaar om je een mooi programma te presenteren. Hoe dat eruit gaat zien weten we nog niet tot in detail, daarom brengen we je stukje bij beetje op de hoogte van dat wat bevestigd is. Ready? Set. Go!

roet in ons eten. Qua overzicht dan toch in ieder geval. We streven ernaar om je voor de zomer al flink wat van het programma te laten zien, maar delen alleen dat wat vaststaat en vullen gaandeweg actuele bevestigingen aan. Zo weet je zeker dat wát we publiceren ook geen onzekerheden meer bevat (behalve dan die van het gewone leven). Dus, blijf bij! Schrijf je in op de nieuwsbrief of volg onze socials en weet als eerste wat er speelt.

Stukje bij beetje

Uitsluitend online

Normaal gesproken gaat het hele seizoen in één keer in de verkoop. Deze keer is het anders. Al het uitstellen, aflasten en doorschuiven van wat eerder op de planning stond, strooit voor het komende seizoen

Theaterkaarten bestel je veilig en vertrouwd op theaterspeelhuis.nl. Onze balie is geopend vanaf 01 juli tot en met 23 juli. en vanaf dinsdag 31 augustus weer. Om mee te kunnen bewegen met de

PAG 4 | mei 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


mogelijkheden – en een veilig bezoek te blijven garanderen – hanteren we ook in seizoen 2021/2022 een volloopzaal. Dit wil zeggen dat kaarten niet op stoelnummer verkocht worden. Je krijgt in de zaal door onze ouvreuses een plek toegewezen.

Met afstand Wanneer we het nieuwe theaterprogramma presenteren en starten met de kaartverkoop, gaan we allereerst uit van onze kleine en veilige setting met 90 zitplaatsen. Hopelijk kunnen we later dit jaar meer stoelen beschikbaar stellen. Schrijf je dan ook in voor de wachtlijst als een voorstelling op voorlopig vol staat om een seintje te krijgen wanneer de zaal verder kan worden opengesteld.

Z I N I N! Veilig en fijn theaterbezoek Twijfel je over de maatregelen en mogelijkheden ten tijde van je theaterbezoek? We hanteren altijd de op dat moment geldende veiligheidsmaatregelen die door de overheid worden voorgeschreven. Kijk op onze website voor actuele bezoekersinformatie, voorwaarden en veelgestelde vragen omtrent de huidige situatie. En... lees altijd de servicemail die we je één dag voor de voorstelling versturen, daarin staat altijd de laatste update.

mei 2021 |

PAG 5


Er zijn de afgelopen maand maar liefst drie nieuwe Speelkwartieren aan onze verzameling toegevoegd!

HANS VAN GORP Hans van Gorp introduceert zichzelf als troubadour. Het vermaken van mensen met mooie liedjes, hij zou het voor geen goud willen missen. Hans speelt graag op bijeenkomsten, feesten, festivals, overal eigenlijk… Daarnaast schrijft en zingt hij een eigen repertoire en is hij regelmatig betrokken bij theaterprojecten. Een echte muzikale duizendpoot dus.

EDDIE FRANKEN Eddie Franken is muziekdocent bij het KunstKwartier in Helmond. Zijn klassieke gitaar heeft hem al veel binnen- en buitenlandse avonturen opgeleverd in concertvorm. De laatste jaren experimenteert Eddie graag met de combinatie muziek en magie. Dit leverde een Speelkwartier vol verbazing en verwondering op.

#MAGISCHEMUZIEK

CLOSE TO CORE Deze band speelt Populaire covers uit de pophistorie vanaf 1960 tot heden. Geen heftige metal, geen hip-hop, geen smartlappen maar wel lekker in het gehoor liggende vlotte popmuziek. Close To Core is een band bestaande uit vijf Helmondse ervaren muzikanten met een gevarieerd en makkelijk verteerbaar repertoire. Genieten dus!

#POPCOVERS PAG 6 | mei 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


S GUIDO’S KLEINE TIP VOOR GROOT GELUK

jongeren, Een lesje geluk. Vooral n jaar zo wiens leven al ruim éé en dat nu nn ku t, aa goed als stil st goed gebruiken.

#GROOTP

LEZIER

Dat gegeven bracht cabaretier Guido Weijers op het idee zijn masterclasses over geluk aan te bieden aan leerlingen.

1. Bananenkwark

Ook een aantal Helmondse scholen ontvangen hem in juni met open armen in Het Speelhuis. Speciaal voor deze gelegenheid deelt Guido zijn eigen kleine tips voor groot geluk. Waar word jij gelukkig van? Deel het op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #kleingelukgrootplezier en tag Het Speelhuis in je bericht. Daar worden wij gelukkig van!

3. Samenzijn op het terras met vrienden

2. In de natuur onverwacht dieren zien

4. Als de boterham met pindakaas op de grond valt met de pindakaas naar boven 5. Een lekker makkelijke periode in je leven.

#KLEINGELUK

mei 2021 |

PAG 7


BIJNA R E N J I Z WE ! R O O V R A A L K

Maar hé, timing daardoor ook. de en , rs de an n da rs elijkheDe aanloop is ande ch? Door alle onhebb to , nd we ge t wa l we jes heen, we zijn inmiddels en onder voorbehoud en ing ler nu an , en ing . Eindelijk! den van verplaats er ons nieuwe seizoen m zo de or vo g no je uit. presenteren we ouwen blikken we voor rtr ve l vo en ig ht ac kr Voorzichtig, veer

PAG 8 | mei 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


Ruimte voor groei Zoals je kunt lezen op pagina 04 en 05 loopt de bekendmaking van ons nieuwe seizoen anders dan je van ons gewend bent. We werken met wat er is en delen alleen dat wat vaststaat. Daardoor oogt het programma beknopt, en laat de voorstellingsinformatie hier en daar nog wat te raden over. Maar dit is wat we nu weten. En je kunt ervan op aan dat we het programma regelmatig updaten. Want bevestigingen blijven binnenkomen, als ook beelden en informatie vanuit de makers. Het programma groeit dus door!

Vastberaden Deze werkwijze lijkt misschien twijfelend of onzeker, maar ontstaat vanuit vastberadenheid. We willen geen programma’s aankondigen die we later misschien toch moeten verplaatsen, want dat kost voor alle betrokken partijen te veel energie. Weten we helaas uit ervaring. We besteden juíst extra aandacht aan afstemming met artiesten, en plannen in zorgvuldigheid. Met als resultaat – voor iedereen – stevig perspectief in een duidelijk overzicht.

hier en een voetnoot daar. Omdat we snappen dat je benieuwd bent, uitkijkt naar theater, zin hebt in wat komen gaat. Maak je maar op voor een liefdevol weerzien met vertrouwde makers! Theaterdieren als Gerard van Maasakkers en NBE die jaar op jaar terugkeren naar het Helmondse. En wrijf alvast je handen warm voor een luid applaus aan nieuwe artiesten als Jeroens Clan en Lisa Ostermann, die nog aan het begin van hun carrière staan. Altijd al zien we de aanmoediging van deze jonge honden als een belangrijke taak, maar die verantwoordelijkheid voelen we helemaal nu natuurlijk, na de schaarste van het afgelopen jaar. Tot slot nog een paar hele bekende namen, denk aan Peter Pannekoek en Karin Bloemen. Zij sieren de posters en de covers als nooit tevoren. Stralend! Wat zijn we blij dat ze weer bij ons komen spelen. Als je je al zó lang op iets hebt verheugd, wordt het altijd mooier dan ooit.

Mooier dan ooit De Raad voor Cultuur schreef: ‘De kracht van cultuur om het leven zin, waarde, duiding en plezier te geven, werd het afgelopen jaar explicieter onderstreept dan ooit.’ Wat ons betreft zijn we daar meer dan klaar voor. Theater als vermaak en ontspanning, even zorgeloos genieten. Of als inspiratie en stof tot nadenken, een welkome prikkeling voor de geest. Maar bovenal; gezellig samen uit met de liefste(n). Samen. Leven! Laten we dat vieren.

Eerste namen Toch in dit prille stadium alvast een klein tipje van de sluier... Met een kanttekening

mei 2021 | PAG 9


WAT ER SPEELT

STAY TUNED!

We zijn er klaar voor, laat het nieuwe seizoen maar komen! Achter de schermen gonst het van bedrijvigheid. Zeker in de studio’s en repetitieruimtes van onze makers. Daar wordt hard gewerkt aan nieuw materiaal voor spannende voorstellingen.

We gaan op bezoek bij o.a. Jack Wouterse, De Dansers en Conny Janssen en ontdekken wat er speelt. Met WESP steken we even onze neus in het repetitielokaal, om te proeven van wat er in het vat zit. We volgen de zoete geur van creativiteit. Met als resultaat: een serie videoportretten van onze vaste bespelers. Een voorproefje zie je komende maand op onze socials. Stay tuned!

#OPZOEKNAARZOETIGHEID PAG 10 | mei 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


FIJN EN VEILIG NAAR HET THEATER

Programmawijzigingen Tijdens de persconferentie van 11 mei werden helaas nog geen concrete versoepelingen voor het theater aangekondigd. We kunnen je daarom nu opnieuw geen programma presenteren. Wel werken we intussen onze theateragenda telkens met potlood bij, zodat we moois hebben staan zodra we weer open mogen. Houd daarvoor tegen die tijd onze website en social media kanalen in de gaten.

Fijn & veilig bezoek Nog steeds bewegen we mee met actuele regelgeving en mogelijkheden. Wil je weten welke maatregelen er in en om het theater getroffen worden ten behoeve van jouw en onze veiligheid? Op onze website geven we je alvast een beeld van hoe je bezoek er vandaag de dag uit ziet. Veel gestelde vragen Heb je nog vragen die te maken hebben met voorstellingen, veiligheid of voorwaarden die mogelijk gewijzigd zijn door COVID-19? Klik dan door naar onze website.

DISCLAIMER Het Speelhuis is onderdeel van de Gemeente Helmond. Het Speelhuis maakt deel uit van de V.S.C.D. (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties in Nederland) en is aangesloten bij de Stichting Zeeuwse, Brabantse en Limburgse Schouwburgen (ZEBRALIM). Het Speelhuis hanteert de voorwaarden voor aansprakelijkheid die gelden voor schouwburgen en concertzalen (V.S.C.D.). Deze voorwaarden liggen ter inzage en zijn op verzoek verkrijgbaar. FOUTJE? Doordat de voorstellingsinformatie in deze publicatie grotendeels automatisch werd gegenereerd, kan het zijn dat u onverhoopt foutieve afbrekingen of andere taalonzuiverheden tegenkomt. Onze excuses daarvoor. WIJZIGINGEN De gegevens in dit e-magazine zijn onder voorbehoud. De directie van Het Speelhuis stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden of wijzigingen. Bekijk altijd onze website voor het meest actuele programma en de laatst bijgewerkte bezoekersinformatie; deze wordt dagelijks geüpdatet. BTW Alle entreeprijzen, vermeld in dit e-magazine, zijn inclusief btw.

mei 2021 |

PAG 11


KLAAR VOOR DE START Dit was het laatste e-magazine van theaterseizoen 2020-2021. We zijn druk bezig met het klaarstomen van het volgende seizoen en kunnen niet wachten om je meer te laten zien. Houd daarom onze socials en je eigen mailbox goed in de gaten. Er komt nog veel leuks aan… Wij zijn er meer dan klaar voor, jij ook?

OP DE HOOGTE BLIJVEN? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief (maandelijks in je je mailbox) enen maak regelmatig kans opop leuke extra’s. in mailbox) maak regelmatig kans leuke extra’s. Je kunt er ook voor kiezen een selectie van onze programmatips te ontvangen op basis van je persoonlijke voorkeuren. Deze voorkeuren voer je in of pasjejeinaan in jejeklantaccount – vindbaar–onder Deze voorkeuren voer of pas aan in je klantaccount ‘Mijn Speelhuis’ via de menubalkvia opde onze website. vindbaar onder ‘Mijn Speelhuis’ menubalk op onze website. Nieuws en leuks op je tijdlijn kan ook:

WWW.THEATERSPEELHUIS.NL

Profile for hetspeelhuis

Het Speelhuis e-magazine | editie juni 2021  

Ons theaterprogramma voor de komende maand mét extra leuks en nieuws. Dit e-magazine is vervaardigd op 28 april 2021. Vanwege de ontwikkelin...

Het Speelhuis e-magazine | editie juni 2021  

Ons theaterprogramma voor de komende maand mét extra leuks en nieuws. Dit e-magazine is vervaardigd op 28 april 2021. Vanwege de ontwikkelin...

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded